35.000 de euro, pretul unui apartament ANL

10 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiriasii locuintelor pentru tineri vor putea sa cumpere din octombrie apartamentul in care locuiesc
Chiriasii ANL care vor sa cumpere locuinta in care stau vor putea incepe demersurile legale cel mai devreme in luna octombrie a acestui an. Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor (MDLPL), Laszlo Borbely, spune ca imobilele vor fi evaluate de profesionisti, iar preturile cerute de stat vor fi in concordanta cu cele de pe piata.
El precizeaza ca, pentru a putea achizitiona un apartament, chiriasul trebuie sa probeze ca a detinut aceasta calitate vreme de cinci ani. Astfel, primii beneficiari vor fi cei care au stat in case ANL inca din 2001 sau 2002. Datele furnizate de MDLPL arata ca in aceasta perioada s-a construit un total de 2.202 de locuinte, acestea fiind cele care vor putea fi vandute inca din acest an. „Toti banii obtinuti vor fi folositi exclusiv pentru constructia altor locuinte pentru tineri", spune ministrul Laszlo Borbely, care estimeaza ca din vanzarea acestor apartamente statul va obtine circa 60 milioane de euro.
Interesant este ca in rationamentul care a condus la acest total, Borbely ia drept pret de referinta pentru o casa ANL suma cel putin modica, de numai 35.000 de euro. Toti acesti bani vor trebui achitati intr-o singura transa, iar timp de cinci ani proprietarii nu vor putea sa instraineze imobilul.
Ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely, a mai declarat in cadrul unei conferinte de presa ca are in vedere stoparea programului de constructie a locuintelor ANL prin credit ipotecar. Ideea sa este inceperea unui program nou, gandit in jurul ideii de locuinte convenabile pentru tineri.
Adio locuintelor ANL pe credit ipotecar?
„Vom incerca sa vedem ce a fost facut bine si ce a fost facut rau in cadrul acestui program, iar la sfarsit, dupa finalizarea proiectelor aflate in derulare, este posibil sa nu mai construim prin credit ipotecar. Avem ca alternativa un nou program de constructie de?locuinte convenabile pentru tineri", a declarat Borbely.
El precizeaza totodata ca angajatii ministerului au identificat, in ultimele luni, circa 1.200 de hectare de teren, in toata tara, pe care pot fi construite 450.000 de apartamente in blocuri. Acestea ar putea fi noile locuinte convenabile. Daca ele vor fi insa construite tot de ANL sau prin parteneriate publice private, ramane inca o intrebare deschisa.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Farmecul rafturilor Farmecul rafturilor
PSD propune 50.000 de locuinte pentru tineri cu chirie subventionata de stat - 15 Iulie 2009 PSD propune 50.000 de locuinte pentru tineri cu chirie subventionata de stat - 15 Iulie 2009
Piata imobiliara, dominata de apartamente mari si greu de vandut Piata imobiliara, dominata de apartamente mari si greu de vandut
asig asig
Dublare de pret la terenuri in doar sase luni Dublare de pret la terenuri in doar sase luni
Infrastructura calamitata primeste bani de la Sapard Infrastructura calamitata primeste bani de la Sapard

Vezi mai multe articole