Hearst Castle

Hearst Castle

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Situat in San Simeon, California, Hearst Castle este cea mai scumpa cladire construita vreodata: 30 milioane de dolari in anii '30, echivalentul a 276,883,320 dolari de astazi". 

In 1865, William Randolph Hearst, un miner prosper la vremea

aceea, cumpara 40.000ha de pamant si amenajeaza o ferma. In 1919, unicul sau fiu, mosteneste acest pamant, care intre timp se triplase ca si suprafata". 

Cunoscut initial ca si "Camp Hill", acest loc era ideal pentru membrii familiei si prietenii acestora. In ciuda aranjamentelor elaborate, care separau spatiile de dormit si livingurile, Hearst intrevedea ceva mult mai confortabil. In 1919, descriindu-i proiectul Juliei Morgan, o arhitecta faimoasa din San Francisco, Hearst ii dezvaluie intentia sa de "a construi si el ceva". 

Colaborarea lor s-a dovedit insa a fi mult mai mult decat atat: impreuna au realizat una dintre cele mai fabuloase constructii din lume - "La Cuesta Encantada". In 1947, Hearst si Morgan amenajasera deja 165 camere si 5.000ha de gradini, terase, piscine si alei. 

Casa principala a ansamblului, "Casa Grande", este construita in stil mediteranean, in timp ce turnurile sale au fost inspirate de o catedrala spaniola. Una dintre cele mai frumoase sectiuni o reprezinta gradinile: flori in aranjamente spectaculoase printre sculpturi de marmura.

Casa del Sol este o casa de oaspeti de 18 camere, situata chiar pe coasta Pacificului

Cele doua piscine principale constituie si ele un important punct de atractie: Piscina Neptun este construita in stil greco-roman, in timp ce piscina Romana este o piscina interioara decorata in intregime cu placute de mozaic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lampile Berger - design, arome, igiena Lampile Berger - design, arome, igiena
Un alt design, o alta abordare - placile ceramice Un alt design, o alta abordare - placile ceramice
Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist
Despre stilul baroc Despre stilul baroc
Cele mai frumoase terase ale Bucurestiului Cele mai frumoase terase ale Bucurestiului
5 imagini inedite pe care sa le ai pe peretii locuintei 5 imagini inedite pe care sa le ai pe peretii locuintei

Vezi mai multe articole