Administratorul are obligatia sa incaseze orice suma restanta

30 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Am o restanta de 1.800 lei la intretinere si administratorul nu vrea sa-mi primeasca banii esalonat pe motiv ca am intarziat prea mult timp cu plata acesteia. Nu am de unde sa achit toata suma o data. Ce sa fac?
Iulian Tudor, Bucuresti
 
Daca administratorul nu a primit o decizie scrisa de la comitetul executiv in baza careia sa poata sa va impuna plata intregii sume restante, atunci acesta face un abuz in serviciu care produce prejudicii atat dv., cat si asociatiei de proprietari. ?n lipsa unei decizii privind incasarile, administratorul are obligatia sa primeasca orice suma de la proprietari. Daca incompetenta administratorului persista, faceti plata prin mandat postal cu confirmare de primire, iar refuzul mandatului postal se consemneaza pe recipisa de retur pe care o primiti de la posta. Aceasta e dovada faptului ca ati fost refuzat la plata si orice actiune impotriva dv. nu are nici o sansa de reusita.
 
Nu am contoare la apa si lunar mi s-au pus 30-40 de litri la factura. In bloc suntem trei persoane in situatia asta si ni s-au trecut noua toate pierderile. E corect sau nu?
Virginia Negulici, Bucuresti
 
Modul de repartizare a pierderilor dupa consumul fiecaruia, indiferent ca acesta este in functie de contoarele individuale sau de numarul de persoane, e incorect si nelegal si produce mari prejudicii unora dintre proprietari, mai ales celor care consuma in mod civilizat apa. Exista solutii pentru toate situatiile, fara a afecta nici un proprietar, important este sa aveti un administrator bun, care sa le aplice. Raspunderea fata de administrator apartine presedintelui caruia trebuie sa va si adresati.
 
Unde pot reclama unele nereguli pe care le face administratorul blocului in care stau?
Alexandru B., Bucuresti
 
Pentru sesizari si reclamatii cu privire la abuzurile din cadrul unei asociatii de proprietari, adresati-va Primariei de sector sau de localitate, la Serviciul Relatii cu asociatiile, conform Legii nr. 230 din 2007 cap. VII si VIII. Prin lege, Primaria e singura institutie cu atributii de control, verificare si sanctionare.
 
Consumul mare din perioada iernii m-a determinat sa pun dop la teava de gaze. Am plita si cuptor electric, dar Asociatia solicita o hartie de la Distrigaz Sud pentru a nu ma pune la plata. E legal?
Marius Caruntu, Bucuresti
 
Intrucat este vorba de instalatia comuna a blocului problema nu are nici o legatura cu Distrigaz Sud. Debransarea de la instalatia comuna de gaze se poate face apeland la o firma autorizata, in prezenta unui reprezentant al asociatiei de proprietari, pe baza de proces-verbal. Dopul nu reprezinta o garantie a faptului ca nu mai consumati gaze din instalatia comuna a blocului.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Raiffeisen: credite imobiliare cu dobanda de 5,5% in primul an Raiffeisen: credite imobiliare cu dobanda de 5,5% in primul an
Casele noi Casele noi
Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor? Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor?
Cladirile rezidentiale impanzesc Capitala Cladirile rezidentiale impanzesc Capitala
Inca patru magazine Praktiker Inca patru magazine Praktiker
Cum ne pregatim pentru inceperea scolii in pandemie Cum ne pregatim pentru inceperea scolii in pandemie

Vezi mai multe articole