Calorifer cu robinet termostat

Afla daca te incadrezi pentru ajutor de incalzire a locuintei pentru sezonul rece 2016-2017

12 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru categoria populatiei cu venituri modeste, debutul sezonului rece aduce cu sine numeroase incertitudini. Oamenii se intreaba daca isi vor permite sa-si incalzeasca locuintele, cat ii va costa, daca autoritatile centrale sau locale ii vor ajuta cu subventii pentru caldura, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti. Raspunsul este DA, persoanele care realizeaza venituri modeste vor fi ajutate si in acest an, de catre autoritati, sa treaca cu bine peste iarna care se apropie.

Ajutorul se acorda persoanelor care isi incalzesc locuinta folosind energie termica in sistem centralizat, energie electrica, gaze naturale, lemne, carbuni sau combustibili petrolieri.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei este o masura de sprijin, suportata din bugetul de stat si/sau bugetul autoritatii locale, prin care persoanelor si familiilor cu venituri situate pana la un prag stabilit de lege le sunt acoperite, integral sau partial, cheltuielile pentru incalzirea locuintei.

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei se acorda in perioada noiembrie 2016 – martie 2017, pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul este obligat sa mentioneze corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.

Pentru acordarea ajutorului de incalzire a locuintei cu energie termica, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure. Pentru acordarea ajutorului de incalzire a locuintei cu gaze naturale, energie electrică, lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiilor, cat si in cazul persoanelor singure.

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza urmatoarelor documente:
- Cerere si declaratie pe proprie raspundere, insotita de documentele doveditoare;
- Documente de identitate titular si membrii familiei;
- Copie factura GDF SUEZ Energy Romania S.A - in cazul in care modalitatea de incalzire este cu gaze naturale;
- Copie factura energie electrica - in cazul in care modalitatea de incalzire este cu energie electrica;
- Adeverinta de la Asociatia de Proprietari din care sa rezulte numele, prenumele, CNP-ul persoanelor inregistrate in cartea imobilului si care figureaza la cotele de intretinere; codul RADET; adresa de e-mail a asociatiei. Potrivit Art 19 (6) din OUG 70/2011 "In termenul prevazut la alin. (5), (5 zile), primarii vor transmite furnizorilor, asociatiilor de proprietari/locatari, precum si agentiilor teritoriale situatia privind modificarile prevazute la alin. (3) sau, dupa caz, incetarea dreptului la ajutor, atat in scris, cat si in format electronic."

Persoanele care detin unul sau mai multe bunuri aflate in listele de mai jos nu au dreptul sa obtina ajutor pentru incalzirea locuintei.

Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei
Bunuri imobile
1 Cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti
2 Terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta si alte terenuri intravilane care depaşesc 1.000 mp in zona urbana si 2.000 mp in zona rurala

Bunuri mobile aflate in stare de functionare
1 Autoturism si/sau motocicleta cu o vechime mai mica de 10 ani cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile
2 Mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de 10 ani
3 Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze
4 Salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei ”Delta Dunarii”
5 Utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata
6 Utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale
7 Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric

Depozite bancare

Acestea nu au voie sa depaseasca valoarea de 3.000 lei

Terenuri, animale si/sau pasari

Pentru a primi ajutorul pentru incalzirea locuintei, o persoana singura nu trebuie sa detina suprafete de teren, animale si pasari a caror valoare neta de productie anuala depaseste suma de 1.000 euro. In cazul unei familii, valoarea neta bunurilor de mai sus nu trebuie sa depaseasca suma de 2.500 euro.

 

Sursa poza: cambieplumbing.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Certificarea Energetică a Clădirilor: O Viziune Unitară pentru un Viitor Sustenabil în Uniunea Europeană Certificarea Energetică a Clădirilor: O Viziune Unitară pentru un Viitor Sustenabil în Uniunea Europeană
Operatiuni pe care le poti face in Cartea Funciara si actele de care ai nevoie Operatiuni pe care le poti face in Cartea Funciara si actele de care ai nevoie
Tu stii ce prevede Legea asociatiilor de proprietari? Partea a II-a Tu stii ce prevede Legea asociatiilor de proprietari? Partea a II-a
Mansardarea blocului - a doua parte Mansardarea blocului - a doua parte
Amenzi pentru neasigurarea locuintei Amenzi pentru neasigurarea locuintei
Ajutorul pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2015-2016 Ajutorul pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2015-2016

Vezi mai multe articole