Ambient mai deschide trei centre comerciale

18 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Grupul de firme Ambient Sibiu, distribuitor de materiale de constructii, va ajunge anul acesta la 11 centre comerciale dupa ce va inaugura trei noi centre de acest tip in zona Transilvaniei, in urma unor investitii de aproximativ 9 milioane de euro.
Primul centru va fi inaugurat in aceasta luna la Deva, urmand in iulie sa se deschida Centrul Comercial Ambient Baia-Mare. Ultimul pe lista este Centrul Comercial Ambient Gheorgheni.
Cea mai mare investitie va fi Ambient Baia Mare, care va inghiti, potrivit oficialilor firmei, circa sapte milioane de euro.
In prezent Ambient detine opt centre comerciale in Sibiu, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Bistrita, Alba Iulia, Medias, Nasaud si Sighisoara, cu suprafete comerciale cuprinse intre 14.000 si 35.000 de metri patrati.
Pentru 2006 oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 135 milioane de euro, cifra de afaceri consolidata a grupului Ambient pe anul 2005 fiind de 90 de milioane de euro.
"Cresterea afacerii este estimata la 35-40% si se bazeaza la fel ca in ultimele doua exercitii financiare pe o crestere cantitativa prin deschiderea de noi centre, dar si prin cresterea calitativa. Rata de profit net in acest tip de activitate se situeaza intre 4,5 si 5,5 %", a declarat Dan Olteanu, administratorul Ambient Cluj.
El considera ca majorarea vanzarilor este strans legata de evolutia pozitiva a pietei constructiilor si a investitiilor in domeniul imobiliar.
"Consideram ca piata pe care activam noi va evolua cu un ritm de dezvoltare de circa 8-10% pe an, cu un plus in zona Cluj, care probabil va atinge un ritm de peste 12% pe an datorita unor proiecte mai ample de dezvoltare aflate in derulare (infrastructura, ansambluri rezidentiale, centre logistice, mall-uri etc)", a mai spus Olteanu.
Potrivit acestuia, cifra de afaceri a centrului comercial Ambient Cluj pe 2005 - an in care a fost inaugurat - s-a situat la 7,5 milioane de euro, estimandu-se ca in acest an acesta va atinge valoarea de 22 milioane de euro.
Strategia companiei se bazeaza pe pachete de servicii oferite clientilor in cadrul centrelor comerciale.
"Programul nostru este axat pe servicii de asistenta acordate clientilor centrelor comerciale Ambient, care achizitioneaza pachete de materiale de constructii, instalatii, finisaje si amenajari. Serviciile sunt acordate prin intermediul unui consultant personal al fiecarui client total, care este practic un ghid, o interfata pentru client", a explicat administratorul companiei.
El a mai precizat ca serviciile si facilitatiile oferite
in cadrul acestui program pot fi variate si complexe,
de la asistenta tehnica in santier, pana la consultanta
in design sau interpretare si adaptare a proiectelor, transport si manipulare mecanizata si, nu in ultimul rand, discounturi.
Grupul de firme Ambient are capital privat, integral romanesc, si este proprietatea omului de afaceri Ioan Ciolan din Sibiu.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce se intampla cand vecinii isi inchid repartitorul, iar tu nu - 19 Mai 2009 Ce se intampla cand vecinii isi inchid repartitorul, iar tu nu - 19 Mai 2009
Cartier de vile Cartier de vile
VEKA te invata cum sa-ti alegi corect ferestrele termoizolante VEKA te invata cum sa-ti alegi corect ferestrele termoizolante
Garsonierele ultracentrale s-au scumpit cu 127% in ultimii doi ani Garsonierele ultracentrale s-au scumpit cu 127% in ultimii doi ani
Pagubitii ANL Pagubitii ANL
Ciprian Oprea, MCA Grup: Ironie. Noi ne extindem la export, iar piaţa locală a uşilor de garaj va fi atacată de producători străini  Ciprian Oprea, MCA Grup: Ironie. Noi ne extindem la export, iar piaţa locală a uşilor de garaj va fi atacată de producători străini

Vezi mai multe articole