Apa mai scumpa pentru bucuresteni

17 aprilie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Anomalia din sistemul de alimentare a Capitalei «usuca», si in acest an, buzunarele consumatorilor
 
Consilierii generali si primarul Capitalei, Adriean Videanu, au gasit solutia cea mai paguboasa pentru bucuresteni in ceea ce priveste retelele de apa care deservesc blocurile necontorizate din Bucuresti, dupa ce vreme de cinci ani s-au invartit in jurul cozii.
 
Concesionarul serviciilor de apa si canalizare in Bucuresti, Apa Nova (ANB), va suporta toate cheltuielile pentru contorizarea tuturor blocurilor alimentate prin retele telescopice si pentru trecerea acestora in domeniul public al Capitalei. Dupa ce timp de cinci ani au dat din umeri, fiind nevoie de arbitrajul unor experti internationali care sa descurce itele in ograda lui Videanu, consilierii generali au fost brusc loviti de inspiratie, aproband un proiect de hotarare care va avea ca si consecinta directa scumpirea apei potabile. Toata investitia, anuntata initial la 26 milioane euro, va fi recuperata de societate printr-o majorare extraordinara de tarif, care va fi aprobata inainte de inceperea lucrarilor. “Aprobarea ajustarii tarifare trebuie sa se faca inaintea inceperii lucrarilor, nu si punerea ei in aplicare. Durata ajustarii, precum si data sa de aplicare fac obiectul unei analize si a unei validari din partea Comisiei de experti si a autoritatii de reglementare economica, ANRSC”, a declarat, pentru „Gardianul“, Epsica Chiru, director Calitate ANB. Bucurestenii vor plati exact apa pe care o consuma abia dupa trei ani, dar finalizarea lucrarilor depinde de operativitatea specialistului desemnat de Comisia de experti sa evalueze fiecare retea pentru a stabili costurile exacte ale investitiei. Sosirea reprezentantului comisiei se amana, insa, de la o zi la alta.
 
Apa Nova a scapat de penalizari
Societatea concesionara a obtinut o victorie de proportii, scapand de penalizarile impuse de ARBAC pentru neindeplinirea nivelurilor de servicii pentru neconformitati legate de retelele telescopice care, la cinci ani de la semnarea contractului de servicii, au fost trecute la capitolul „Excluderi Admise“. Potrivit caietului de sarcini, partea a treia a contractului, excluderile admise, reprezinta „evenimente sau incidente care trebuie excluse din calculul nivelurilor de servicii“. Mai exact, societatea nu poate fi amendata daca nu-si indeplineste nivelurile de servicii atunci cand intervine la evenimente pluviometrice deosebite, aflate in afara competentei sale. Apa Nova a scapat si de amenda de 1,5 milioane euro aplicata de ARBAC pentru neindeplinirea serviciului „Numar de clienti contorizati ca procentaj din total“ deoarece in raportul comisiei de specialitate a PMB se arata ca retelele buclucase nu au fost trecute niciodata in concesiune.
 
Sursa: Gardianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Topul ieftinirii apartamentelor vechi pe cartiere, in Capitala - 04 Mai 2009 Topul ieftinirii apartamentelor vechi pe cartiere, in Capitala - 04 Mai 2009
Locuitorii din Ferentari vor fi bransati la curent Locuitorii din Ferentari vor fi bransati la curent
Financial Times: Europa trebuie sa se astepte la dublarea pretului la gaze Financial Times: Europa trebuie sa se astepte la dublarea pretului la gaze
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri
Cartierul Brancusi Cartierul Brancusi
Lucrari neautorizate, sanctionate cu amenda Lucrari neautorizate, sanctionate cu amenda

Vezi mai multe articole