Tutoriale bricolaj / Do it yourself

De ce sa chemi un mester pentru fiecare lucru pe care vrei sa il repari sau sa il construiesti, cand te poti descurca si singur. Trebuie doar putin timp si cateva indrumari pe care le poti obtine de aici.

on

Cum vopsim un calorifer?

10 august, 2018

Caloriferele pot afecta design-ul unei locuinte, mai ales daca prezinta urme de uzura. Daca nu le poti schimba, dar doresti sa aduci putina culoare casei tale, le poti vopsi. Vopsirea unui calorifer nu este o operatiune foarte complicata, dar trebuie sa urmam cativa pasi simpli care sa ne garanteze reusita lucrarii. 1. Trebuie sa te asiguri ca radiatorul nu functioneaza in momentul vopsirii. El trebuie sa fie rece. Recomandarea noastra ar fi ca aceasta operatiune sa aiba loc pe timpul verii, cand nu este necesar ca el sa functioneze. Daca doresti sa il vopsesti pe timpul iernii, trebuie sa il lasi sa se raceasca si sa nu il pornesti decat in momentul in care vopseaua este complet uscata. 2. Ideal ar fi ca vopsirea caloriferului sa aiba loc inainte de montarea lui pe perete, dar de cele mai…

mai mult >
on

4 trucuri care te ajuta sa calci hainele fara sa folosesti un fier de calcat

19 septembrie, 2016

Nu stim care este cea mai nedorita activitate casnica, dar calcatul hainelor ocupa cu siguranta un loc pe podiumul unui astfel de top. Ideea este ca, uneori, cu ocazia unui interviu sau a unei intalniri importante, chiar ai nevoie sa imbraci o camasa sau o rochie ce trebuie sa arate ca si cum ar fi fost calcata. Dar cum sa faci hainele sa para ca au fost calcate, cand tu nici nu ai un fier de calcat in casa? Raspunsul este simplu: cu cateva trucuri, pe care ti le vom spune acum. Trucul numarul 1. Amesteca apa cu otet alb din vin. Proportia este de 3 parti apa si o parte otet alb. Toarna aceasta solutie intr-un recipient cu pulverizator. Un bun exemplu este recipientul de la solutia pentru spalat ferestre, evident, dupa ce aceasta s-a terminat. Agita usor, apoi pulverizeaza solutia pe cutele…

mai mult >
Femeie care decoreaza peretii

Decorarea peretilor

24 iunie, 2016

Zugrăvirea apartamentului sau camerei presupune lucrări specifice de reparare şi recondiţionare a suprafeţelor pereţilor, tavanelor şi nu numai. Pentru aceste două tipuri de suprafeţe, stratul final decorativ cel mai utilizat este vopseaua decorativa – vopseaua lavabilă. Aceasta poate fi utilizată în culoarea standard albă sau poate fi nuanţată computerizat, într-o gamă foarte bogată de culori, specifice fiecărui producător de vopsea. Alegerea nuanţelor trebuie făcută având în vedere o multitudine de aspecte ce ţin de realizarea unui ambient plăcut, de o anume temă cromatică ce poate pune în valoare şi schimba radical interiorul casei. Trebuie să asortă diferitele tipuri de materiale utilizate la interior (parchet, tocuri uşi, tâmplărie ferestre etc.)…

mai mult >
on

Cum cureti vopseaua de pe lemn

14 iunie, 2016

Atunci cand iti renovezi casa, apar situatii in care esti nevoit sa indepartezi vopseaua veche de pe o suprafata din lemn. Poate ca este vorba despre reconditionarea usilor, tocurilor, meselor si scaunelor, dulapurilor si ferestrelor. Nu iti doresti sa le inlocuiesti cu totul, ci doar sa le reimprospatezi aspectul. Doar ca nu-ti doresti sa aplici un strat nou de vopsea peste cel vechi, ci sa cureti in prealabil vopseaua cea vechi de pe obiectul din lemn, si apoi sa aplici o vopsea noua. Caldura distruge stratul de vopsea asa ca, pentru a “da jos” vechea vopsea, poti sa folosesti un arzator sau o suflanta cu aer cald. Tine suflanta la o distanta de 10 centimetri de stratul de vopsea. Dupa cateva secunde, vopseaua incepe sa se umfle si sa se desprinda. Ia apoi o racleta sau spaclu si razuieste…

mai mult >
Decor interior cu lambriu, masa si scaun

Montarea lambriului

22 martie, 2016

În anumite proiecte de amenajări exterioare, dar mai ales în cele interioare, utilizarea lambriului reprezintă o metodă rapidă de finisare a suprafeţelor. Fiind un material ce se aplică pe o anumită structură fără a fi necesare lucrări speciale sau modificări ale celor existente, deranjul indus de „placarea” cu lambriu este unul minim. Nu se folosesc materiale umede, care să conţină amestecuri cu apă şi nu necesită timpi de aşteptare, operaţiunea de montaj putând fi realizate de orice are puţină îndemânare şi câteva scule uzuale. Din punct de vedere al tipului de material din care este realizat lambriu, avem următoarele tipuri: lambriu din lemn, lambriu din PVC pentru interior, lambriu din PVC pentru exterior – cunoscut sub numele de siding, lambriu din…

mai mult >