Tutoriale bricolaj / Do it yourself

De ce sa chemi un mester pentru fiecare lucru pe care vrei sa il repari sau sa il construiesti, cand te poti descurca si singur. Trebuie doar putin timp si cateva indrumari pe care le poti obtine de aici.

Ustensile din lemn

Proiecte DIY simple pentru casa

02 iulie, 2014

Ti-am pregatit 3 idei de proiecte decorative pentru casa si gradina pentru momentele in care simti nevoie sa iti pui in practica creativitatea. In functie de timpul si resursele de care dispui, dificultatea proiectelor creste progresiv de la 1 la 3. 1. Reimprospateaza ustensilele din lemn Lingurile si spatulele din lemn nu sunt cele mai fascinante obiecte din casa, insa exista un mod simplu de a le pune in valoare care te va face sa le expui undeva la vedere. Daca le oferi putina atentie si grupezi mai multe ustensile cu diferite tipuri de lemn, acestea isi vor dubla rolul, devenind un element de decor. Slefuieste putin lemnul cu o hartie abraziva fina pentru a-i mari aderenta si vopseste manerele spatulelor cu o vopsea non-toxica pentru lemn. Lasa o distanta considerabila intre zona vopsita…

mai mult >
Dulapior din lemn

O solutie practica pentru decorarea holului: Dulapul din lemn

11 aprilie, 2014

A cam apus moda incarcarii exagerate a camerelor unei locuinte, mai ales cand este vorba de un hol, unde avem nevoie de spatiu suplimentar pentru acomodarea cu atmosfera locuintei. O solutie practica pentru decorarea holului: Un dulap din lemn Un element simplu – si util totodata – este acest dulapior din lemn pe care va puteti amplasa telefonul sau caseta cu bijuterii (nu si cele foarte scumpe – e, totusi un hol, in care poate intra oricine...). Daca prin zona este si un dressing, nu sunteti constransi sa inghesuiti prea multe obiecte in acest dulap. Date fiind culorile folosite la amenajarea incaperii, se poate opta pentru lemnul stratificat, dar puteti alege la fel de bine lemnul natur sau conglomeratele din MDF ori PAL melaminat. Important este ca materialul ales sa se integreze…

mai mult >
repararea fisurilor / crapaturilor din pereti

Repararea fisurilor din perete

30 martie, 2013

Nimic nu arata, poate, la fel de dezolant ca imaginea unor pereti crapati. Ai senzatia ca intreaga constructie se poate prabusi oricand peste tine, desi, de cele mai multe ori, nu este vorba decat de fisuri superficiale, care nu afecteaza rezistenta imobilului. Avem insa o veste buna. Crapaturile din perete pot fi reparate, iar peretele reconditionat, astfel incat sa arate ca si nou. Sunt multe motivele pentru care fisurile pot aparea in peretele unei constructii. De exemplu, daca locuinta este intr-o zona cu trafic intens sau langa o cale ferata, vibratiile care se transmit prin sol, pot afecta straturile superciale ale unei constructii. Responsabila mai poate fi, insa, si eroarea umana. Daca de exemplu inainte de a se tencui nu s-a udat si nu s-a dat cu sprit sansele ca peretele sa crape…

mai mult >
Gratar din caramida

DIY – cum sa construiesti un gratar din caramida

27 martie, 2013

Materiale de care aveti nevoie: Caramizi pline, de calitate, caramizi de samota pentru camera de ardere, nisip si ciment pentru mortar, grilaj, rama pentru grilaj si suporturi de fier pentru rama. Planul gratarului Alegeti caramizile cu grija. Stabiliti pe hartie marimea constructiei. Aceasta poate fi aleasa in functie si de marimea grilajului pentru gratar. Puteti opta pentru o forma de semicerc sau dreptunghiulara (sau orice alta forma, indiferent de complexitatea acesteia). Constructia gratarului din caramida Pregatiti suprafata pe care doriti sa ridicati constructia si sapati pe toata suprafata o groapa de adancimea unei caramizi. Turnati un strat de mortar pe care asezati apoi caramizile. Acoperiti caramizile cu un nou strat de mortat, nivelati si stropiti cu apa pentru a permite mortarului…

mai mult >
scara pe post de raft pentru carti - proiect DIY

DIY - Lucruri dragute din obiecte vechi

08 februarie, 2013

In casele noastre se strang periodic multe lucruri pe care nu le mai folosim si le aruncam la gunoi sau le donam unor persoane care au nevoie de ele (donarea lucrurilor vechi catre nevoiasi nu-i tocmai o practica raspandita in Romania). Dar, de multe ori, cu putina indemanare si imaginatie, multe dintre lucrurile vechi pot fi reconditionate sau transformate in alte obiecte senzationale. Iata cateva exemple: Ai un geamantan vechi, prafuit, de pe vremea bunicii, geamantan ce a asistat la inaugurarea metroului din Bucuresti? Ei bine, l-ai putea transforma intr-un... scaun. Ai nevoie doar de 4 picioare din lemn si o pilota pe care sa o folosesti drept captuseala, tapiterie. Vrei sa-ti amenajezi un dulap si n-ai bani pentru asta, dar in schimb ai cateva scaune pliabile care nu-ti mai folosesc?…

mai mult >