Boc sustine ca autoritatile romane se preocupa sa ofere siguranta romanilor din Italia - 21 Februarie 2009

21 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, in statiunea clujeana Muntele Baisorii, ca autoritatile romane se preocupa sa ofere siguranta cetatenilor romani aflati in Italia si ca romanii de buna credinta din Peninsula nu trebuie sa sufere din cauza unor infractori, transmite corespondentul NewsIn.
 
"Romanii din Italia care sunt de buna credinta isi vad de treaba lor si nu trebuie sa sufere pentru ca exista persoane certate cu legea penala. Autoritatile statului roman se preocupa sa ofere siguranta cetatenilor romani in Italia”, a spus premierul.
 
Acesta a adaugat ca ministrii Cristian Diaconescu, Dan Nica si Catalin Predoiu au fost mandatati sa discute cu oficialitatile italiene despre cazurile in care cetateni romani sunt implicati in infractiuni, incercandu-se evitarea vinei colective a tuturor conationalilor nostri in Peninsula.
 
"Am mandatat ministri ai Cabinetului - ministrul de Externe, ministrul de Interne si de Justitie- sa aiba discutii cu oficialitatile italiene, pentru ca un infractor sa nu atraga oprobriul public pentru toti romanii care se afla in Italia. Romanii nu trebuie sa sufere in Italia pentru ca exista un infractor acolo. Infractorul, oricare ar fi el, din orice tara, trebuie sanctionat potrivit legii penale, iar ceilalti romani trebuie sa beneficieze de protectie si siguranta pentru ca asta inseamna Uniunea Europeana”, a mai declarat premierul Boc.
 
Seful Executivului a explicat ca Romania nu incurajeaza vina colectiva si ca peste tot in lume exista infractori, de diferite etnii, iar romanii sunt si ei cetateni europeni. 
 
"Nu vom incuraja nicaieri si niciunde vina colectiva pentru faptul ca unii savarsesc fapte penale. Infractori sunt peste tot in lume, de toate culorile si de toate etniile, ei trebuie sanctionati, nu blamata o comunitate in ansamblul ei. Autoritatile romane au sub control relatia cu oficialitatile italiene pentru ca lucrurile sa ramana in normalitate in cadrul european. Suntem cetateni europeni, trebuie sa fim tratati ca cetateni europeni, iar batalia impotriva infractorilor trebuie sa fie comuna indiferent de etnia infractorilor”, a precizat Emil Boc.
 
Primul-ministru a asistat, in cadrul Sarbarilor Zapezii de la Baisoara, la proba de tras la tinta cu pusca de paintball, de pe schiuri, si a tras la tinta, reusind sa nimereasca de cateva ori. 
 
Sursa: NewIn

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Franke lanseaza noile game de produse la targul Eurocucina 2012 Franke lanseaza noile game de produse la targul Eurocucina 2012
Efectul eliminarii subventiilor la caldura: Romanii au cheltuit peste 154 mil. euro pentru termopane in S1 Efectul eliminarii subventiilor la caldura: Romanii au cheltuit peste 154 mil. euro pentru termopane in S1
Asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi amanata - 09 Martie 2009 Asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi amanata - 09 Martie 2009
West Park Ploiesti va crea, in prima faza, 4.000 de locuri de munca, din care 1.000 pentru localnici - 04 Septembrie 2009 West Park Ploiesti va crea, in prima faza, 4.000 de locuri de munca, din care 1.000 pentru localnici - 04 Septembrie 2009
Cu Tefal Access’ Steam supravietuiesti goanei zilnice Cu Tefal Access’ Steam supravietuiesti goanei zilnice
Apartamentele "cutii de chibrit" vor fi interzise Apartamentele "cutii de chibrit" vor fi interzise

Vezi mai multe articole