Brazii nergri iau locul celor verzi sau albi

21 decembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare sarbatoare are farmecul ei. Dar probabil ca niciuna nu este mai asteptata decat Craciunul. Pe langa faptul ca este un pretext de a primi si oferi cadouri, Craciunul ofera si posibilitatea de va transforma locuinta. Si cum in aceasta perioada centrul de atractie al oricarei case devine bradul, va propunem cateva variante de decorare a acestuia.
Desi designerii propun in fiecare an modele nonconformiste de decoratiuni, majoritatea oamenilor aleg sa isi impodobeasca traditional bradul, cu globuri si beteala multicolora, stelute si figurine diverse.
 
Daca faceti parte dintre cei care vor o atmosfera clasica, inca de la inceput trebuie sa va hotarati daca folositi beteala sau siraguri de margele pentru ca altfel, folosind mai multe tipuri de podoabe, bradul va parea prea incarcat. Amenajarea clasica presupune neaparat ca bradul sa fie verde si natural. Globuletele vor fi cele clasice de culoare rosie, galbena si albastra.
Bomboanele in brad sunt perfecte pentru tipul clasic de decorare, iar instalatia de lumini se
poate imbina placut cu beteala multicolora si figurinele cu ingerasi si Mos Craciun. Nu trebuie neglijat nici cel mai important accesoriu: steaua din varful bradului, amplasata in ajun de Craciun, iar din brad nu trebuie sa lipseasca rosul intens, culoarea specifica momentului.
Daca un interior are in dotare piese de lemn masiv, obligatoriu se va preta o amenajare clasica.
 
Cei ce opteaza pentru un design modern e bine sa stie ca nu se mai poarta decoratiunile multicolore, ultimele tendinte sunt ca bradul sa aiba una sau maxim doua culori contrastante: rosu si auriu, pentru o atmosfera calda, familiara, alb si albastru pentru o atmosfera protocolara, alb si auriu/argintiu pentru bradul pe care vreti sa il pastrati si pentru Anul Nou. Se poarta globurile din catifea si cele din sticla cu modele aurii sau argintii, iar pentru efecte speciale, instalatia de iluminat trebuie sa aiba beculetele cat mai discrete, ascunse intre ramurile bradului. In decorarea moderna, un rol important il are panglica. Se foloseste din abundenta, inlocuind clasica beteala. Astfel, bradul poate fi impodobit circular, in forma de con, sau vertical, situatie in care panglicile sunt taiate in bucati mai mici si agatate de crengile bradului. Steaua din varful bradului este de multe ori inlocuita cu figurina unui inger, dupa modelul occidental. Combinatia perfecta: globuri, figurine, instalatie luminoasa si panglica.
 
Pentru un aspect placut este de preferat ca amplasarea globurilor mari sa se faca pe ramurile de la baza bradului, iar cele mai mici pe ramurile de sus.
In ceea ce priveste ulimele tendinte, bradul clasic, verde, dispare din ecuatie. Sunt la moda brazii artificiali negri, globuri din polistiren si funde din panglici.
Clasica beteala a fost inlocuita cu fundele din panglici, iar globurile din sticla au fost inlocuite cu cele din polistiren. Nonconformistii pot inlocui globurile cu CD-uri si pot agata in brad tot felul de accesorii precum fluturi, flori confectionate din matase,  clovni, conuri de pin acoperite cu spray argintiu, flori naturale, cactusi, coaja de copac, ornamente negre combinate cu beteala argintie. Bradul nonconformist nu tine cont de nici un fel de simetrie sau de design, beteala este pur si simplu aruncata la intamplare in pom.
 
O alta varianta este decorarea unui brad alb cu globuri negre.
Oricare ar fi optiunea de decorare, e bine de stiut ca la un brad mai mic trebuie sa folosesti decoruri mai simple, intr-o camera aglomerata, designerii recomanda un brad in doua culori, iar intr-o camera traditionala, bradul nonconformist sau artificial nu e recomandat. Decorarea se incepe cu instalatia electrica, care este asezata in interiorul pomului, la jumatatea distantei dintre varful crengilor si trunchi; urmeaza apoi ghirlandele si beteala si la sfarsit, globurile si ornamentele.
 
Decoratiuni care pot fi montate in fiecare camera din casa sunt diverse coronite, panglici si ghirlande. Bucataria poate fi si ea ornata cu un bradut mic in care sa agatati pliculete cu condimente, covrigi, cosulete sau biscuiti. Pentru gradina si balcon puteti apela la instalatii sau perdele luminoase pe care sa le aprindeti seara.
 
Proprietarii care locuiesc la case pot monta un brad si in curte. Acesta va fi ornat cu instalatii de iluminat speciale, de exterior. Casa poate fi decorata pe exterior cu instalatii electrice speciale, sub forma de sania lui Mos Craciun, cu reni cu tot si cu mosi gonflabili.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Galeria Buhara | Introducere in spectaculoasa lume a chilimurilor Galeria Buhara | Introducere in spectaculoasa lume a chilimurilor
Decorarea cu tablouri Decorarea cu tablouri
Panouri decorative pentru interioare speciale Panouri decorative pentru interioare speciale
Covor sau mocheta? Covor sau mocheta?
Alternative la bradul de Craciun - prima parte Alternative la bradul de Craciun - prima parte
O mangaiere pentru ochi si talpi: covorul traditional romanesc O mangaiere pentru ochi si talpi: covorul traditional romanesc

Vezi mai multe articole