Cat mai valoreaza casa ta? Doua camere la Brasov, cat o garsoniera in Bucuresti - 06 aprilie 2010

06 aprilie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza


Dupa aproape doi ani de cadere a pietei imobiliare, cei care dispun de bani pot sa-si cumpere locuinte la preturi atractive. Pentru un apartament de doua camere intr-un bloc vechi din Piata Romana se cer doar 37.000 de euro

Pe piata imobiliara au inceput sa apara chilipirurile, la aproape doi ani de la primele semne de declin. Portalul www.imobiliare.ro a realizat un top al locuintelor atractive din punctul de vedere al raportului calitate/pret din Bucuresti si din alte cinci mari orase din tara.

In cartierul Pajura din Bucuresti, o garsoniera de 34 mp situata la etajul unu din noua este scoasa la vanzare pentru 30.000 de euro. Cu patru mii de euro mai mult, poate fi cumparata o garsoniera cu o suprafata de 37,66 mp intr-un ansamblu rezidential din

Militari, aflat inca in stadiul de constructie.

Un adevarat chilipir poate fi considerat si un apartament de doua camere din Piata Romana, situat la parterul unui imobil construit in perioada interbelica. Pentru aceasta locuinta cu o suprafata utila de 48 mp, care poate fi utilizata si ca sediu de firma, proprietarul cere doar 37.000 de euro. Si pretul de 59.000 de euro solicitat pentru un apartament de trei camere, semidecomandate, cu o suprafata de 70 mp, doua balcoane, la etajul sapte din opt, in zona Giulesti, este considerat avantajos de autorii studiului.

La Brasov, o garsoniera de 32 mp in zona Tractorul, etajul doi din patru, poate fi cumparata cu 22.000 de euro. Pe de alta parte, cu banii pe care-i dai in Bucuresti pe o garsoniera, 36.000 de euro, poti sa-ti cumperi doua camere cu o suprafata de 46 mp in Brasovul Vechi. Pentru trei camere, la parter, in zona Tractorul, trebuie sa scoti din buzunar 50.000 de euro.

La Cluj Napoca, cele mai bune preturi se gasesc pentru apartamentele de doua camere din Floresti. O astfel de locuinta, cu o suprafata utila de 50 mp, la etajul doi din trei, costa 29.000 de euro. O zona mai buna, dar si cu preturi mai mari, este Manasturul, unde un apartament de trei camere costa 47.500 de euro, fata de numai 37.000 in Floresti.

Preturi mici la malul marii

La malul marii, se practica preturile mici la locuinte noi, insa situate la periferie. O garsoniera de 32 mp situata la mansarda unui bloc cu patru etaje din zona Poarta 6 se vinde cu 26.500 de euro. Blocul a fost finalizat in acest an, iar pretul este negociabil.

In aceeasi zona, pentru un apartament de doua camere cu o suprafata utila de 47 mp dezvoltatorul cere 32.000 de euro. In zona Inel II, un apartament cu trei camere insumand 72 mp, construit in 1990, este scos la vanzare pentru 62.000 de euro.

Garsoniere ieftine se gasesc si la Iasi. In cartierul Tatarasi, o garsoniera la parter, cu o suprafata de 32 mp, costa 25.000 de euro, inchiderea balconului fiind oferita ca bonus. Ofertele pentru doua camere in zona Tudor Vladimirescu incep de la 36.000 de euro in blocuri construite acum doi ani de zile. In Tatarasi, la etajul zece (ultimul) al unui bloc construit inainte de 1989, trei camere pot fi cumparate cu 44.000 de euro.

La Timisoara, ofertele avantajoase sunt la ultimul etaj sau la mansarda. O garsoniera de 38 mp la etajul cinci din cinci al unui bloc nou din cartierul Steaua se vinde pentru 25.800 de euro. Un apartament de doua camere la acelasi etaj, dar intr-un bloc din zona Torontalului, costa 35.000 de euro.

In fine, cei care dispun de 45.600 de euro, sau chiar ceva mai putin, pentru ca pretul este negociabil, se pot orienta catre un apartament cu trei camere din zona Matei Basarab. Blocul este recent renovat, iar locuinta de 70 mp este situata la mansarda.

Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lansare de carte la Targul International Gaudeamus Lansare de carte la Targul International Gaudeamus
30 de euro/mp teren la munte 30 de euro/mp teren la munte
Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza
Investitorii speculativi planuiesc noi achizitii, desi au sute de locuinte nevandute - 24 februarie 2010 Investitorii speculativi planuiesc noi achizitii, desi au sute de locuinte nevandute - 24 februarie 2010
Casa viitorului, dezvoltata de HUF HAUS in Germania Casa viitorului, dezvoltata de HUF HAUS in Germania
Cele mai bune solutii pentru reducerea ratei la casa Cele mai bune solutii pentru reducerea ratei la casa

Vezi mai multe articole