Categorie Informatii Utile

on

Ce trebuie sa faci cand vrei sa te muti

01 august, 2017

Mutarea dintr-o locuinta in alta reprezinta pentru multe persoane un proces dificil, dar adesea necesar. Daca esti in cautarea unui noi spatiu de locuit, trebuie doar sa te asiguri ca dispui de doua resurse importante: bani si timp. Pentru ca totul sa se desfasoare mai rapid iar mutarea sa nu mai fie o sursa de stres, iata cum te poti organiza: Apartamente cu 3 camere, aer conditionat, Cauta cele mai bune oferte la apartamente de vanzare Aspectul care necesita cea mai mare atentie atunci cand tai luat decizia de a te muta este, bineinteles, gasirea unei noi locuinte. Site-urile si agregatoarele online din domeniul imobiliarelor ofera atat spatii de inchiriat, cat si apartamente de vanzare, asa ca este destul de usor sa compari preturile locuintelor si sa faci o selectie a celor pe care vrei…

mai mult >
on

5 lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te muti in casa noua

26 iulie, 2017

Tranzitia la o noua locuinta poate fi unul dintre cele mai speciale momente din viata unei persoane. Locul unde vei petrece cel mai mult timp din viata ta se schimba, si astfel reprezinta un nou capitol din viata ta. Insa, de multe ori, multimea de cutii care trebuiesc transportate la noul loc, oamenii cu care trebuie sa comunici si aglomeratia de situatii care au nevoie de o solutionare imediata te fac sa uiti cele mai de baza lucruri care trebuiesc facute intr-o casa atunci cand abia te-ai mutat. Astfel, mai jos am realizat o lista cu 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci cand te muti in noua locuinta. Schimba incuietorile Nu stii niciodata cine mai are in posesie o cheie cu care sa aiba acces la usa locuintei in care abia te-ai mutat. De aceea, este de recomandat sa schimbi incuietoarea…

mai mult >
on

Mutatul intr-o alta casa: 6 sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi in doar doua zile toate lucrurile

21 iulie, 2017

Mutarea intr-o alta locuinta poate parea un proces destul de complicat, insa chiar daca ai o casa mare si multe lucruri de impachetat, totul poate decurge foarte rapid. Prin urmare, nu este nevoie de luni de zile ca sa impachetezi toate lucrurile, ci numai doua zile iti sunt suficiente. Afla cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa te muti foarte rapid intr-o alta locuinta. Nu intra in panica Inainte sa te apuci de facut lucruri, intocmeste o lista care sa includa ceea ce vei impacheta, resursele folosite in proces (cum ar fi cutiile, banda adeziva sau etichete) si in ce ordine vei goli camerele. O lista alcatuita corect te va ajuta sa nu intri in panica si sa te concentrezi pe toti pasii pe care ii ai de facut. Scapa de lucrurile inutile Primul punct de bifat…

mai mult >
on

Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar

10 iulie, 2017

Indiferent de momentul anului, piata imobiliara se afla intr-o continua miscare. Ce-i drept, exista luni in care aceasta este extraordinar de agitata, dar si luni in care operatiunile de vanzare-cumparare se desfasoara cu ceva mai mult calm. Recent, unul dintre membrii echipei Misiunea Casa a fost implicat intr-un proces de obtinere a unui credit pentru locuinta. Cu toate ca s-ar fi putut inscrie si pentru programul Prima Casa, el a ales varianta creditului ipotecar. Cum decurge obtinerea lui, dar si operatiunea de renovare a locuintei achizitionate astfel, vom afla din urmatoarea serie de articole dedicate acestui subiect. “Cu toate ca programul Prima Casa a devenit celebru pe piata imobiliara din Romania, creditul ipotecar este în multe cazuri varianta mai accesibila. O spune inclusiv…

mai mult >
on

Montarea detectoarelor de gaze – Care sunt conditiile din lege

27 iunie, 2017

Din anul 2016, in Romania a devenit obligatorie montarea detectoarelor de gaze, indiferent daca in locuinta exista doar un simplu aragaz sau o centrala termica pentru incalzire. Prevederea legala este prevazuta in Ordinul ANRE nr. 179/2015, care a reluat aceasta obligativitate introdusa intr-un ordin mai vechi, din 2009. Cum prevederile ordinului nu cuprind sanctiuni, montarea sistemului de detectare a scurgerilor de gaze ramane in continuare la latitudinea asociatiilor de proprietari sau proprietarilor. Nu exista un termen-limita pana la care detectoarele trebuie instalate, insa exista o alta modalitate de constrangere reprezentata de momentul verificarilor obligatorii ale instalatiilor interioare de gaze naturale, efectuate de firme specializate autorizate ANRE. Cum termenul de verificare…

mai mult >