Ce surprize neplacute ascund apartamentele noi ieftine - 16 iulie 2010

16 iulie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In weekend se deschide o expozitie de case noi low cost. Specialistii avertizeaza ca pretul mic de azi poate aduce probleme in viitor si ii sfatuiesc pe clienti sa ceara informatii detaliate.
 
Garsoniere noi de 25.000 de euro, apartament de doua camere cu 50.000 de euro, plus reduceri pentru mobilier - targul de imobiliare care se deschide astazi la Palatul Copiilor din Capitala isi intampina clientii cu cele mai ieftine oferte de locuinte noi de pe piata. Project Expo low cost isi va tine portile deschise pana duminica.
 
Specialistii ii avertizeaza pe cei interesati de achizitia unei case ca "ieftin" poate presupune o serie de surprize neplacute, asa ca vizitatorii ar trebui sa verifice ofertele cu multa atentie.
 
Case ieftine, in afara orasului
 
Cel mai mic pret din cadrul targului este valabil pentru o garsoniera de 30 de metri patrati, intr-o vila de langa statia de metrou IMGB. Locuinta se vinde cu 25.000 de euro si vine la pachet cu un loc de parcare.
 
In vestul Bucurestiului, garsonierele sunt ceva mai mari, dar si mai scumpe. Cele din cadrul complexului Avangarde, de exemplu, au 52 mp si costa 42.500 de euro. Ansamblul este amplasat pe Prelungirea Ghencea, intre capatul autobuzului 368 si cimitirul Ghencea 2. In apropiere, in complexul Red House 2, garsonierele costa 34.000 de euro si au 31,2 mp construiti.
 
Cei care vor sa cheltuiasca mai putin de 50.000 de euro pe un apartament de doua camere pot sa se mute in Popesti Leordeni.
 
La intrarea in comuna, in complexul Metropolitan Residence, pentru doua camere cu o suprafata totala utila de 66 mp se platesc de la 55.000 de euro. Nu departe de acesta se afla un bloc nou, unde pentru o locuinta de 55 mp, cu loc de parcare inclus, pretul este de 47.000 de euro.
 
Tot in jurul acestei sume se plaseaza si unitatile locative din comuna Tunari - in complexul Avalon Residence, un apartament cu doua camere si gradina proprie costa de la 49.875 de euro, in timp ce unul cu terasa - 47.775 de euro.
 
Posibile capcane
 
Pretul mic presupune insa o serie de riscuri, avertizeaza specialistii. "Daca finisajele sunt bune, inseamna ca s-a facut rabat la calitate in structura, utilitati sau facilitati. Daca sunt finisaje mai putin bune, poate fi un pret corect", estimeaza Ion Catutoiu, reprezentant al unei agentii imobiliare.
 
Infrastructura. Una dintre probleme o poate constitui infrastructura deficitara. "Sunt zone in care drumurile nici macar nu sunt asfaltate, sunt de pamant sau pavate cu pietre", spune analistul Radu Zilisteanu.
 
In plus, locuintele sunt deseori departe de mijloacele de transport in comun. Faptul ca sunt in zone indepartate poate insemna si posibilitati de interventie reduse in vederea efectuarii diverselor reparatii necesare.
 
Canalizarea este un alt aspect care poate cauza probleme in viitor. Cu cat ansamblul e mai departe de oras si a presupus o retea mai lunga pentru racordarea de utilitati, cu atat exista riscul ca acestea, facute de mantuiala, sa cedeze chiar in cateva luni de utilizare.
 
Finisaje. Un pret mic poate presupune si finisaje de calitate indoielnica. "Se poate intampla ca la un moment dat sa cada bucati din tencuiala sau sa apara igrasie", avertizeaza Zilisteanu.
 
INTERVt
 
Expozitia de case va fi deschisa pana duminica
 
Targul de imobiliare Project Expo low cost va fi deschis de vineri pana sambata, in intervalul 10.00-18.00 si duminica, intre orele 10.00 si 17.00. Evenimentul are loc la Palatul Copiilor din Capitala si reuneste 40 de expozanti - atat dezvoltatori, cat si consultanti din domeniul imobiliar. Intrarea este gratuita.
 
Editia aceasta se bazeaza pe conceptul "pretul cel mai mic", astfel ca reuneste nume care prezinta acum pe piata cele mai ieftine unitati locative. Aceasta este cea de-a cincea editie din acest an a targului de la Palatul Copiilor. Organizatori ai expozitiei sunt companiile Project Events si Zero Points Consulting.
 
Sursa: Evz

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bancile au continuat sa scumpeasca imprumuturile si in august: rata lunara la un credit ipotecar a crescut cu 20% - 11 octombrie 2010 Bancile au continuat sa scumpeasca imprumuturile si in august: rata lunara la un credit ipotecar a crescut cu 20% - 11 octombrie 2010
Speculatorii imobiliari cresc preturile locuintelor din complexurile rezidentiale cu 50% Speculatorii imobiliari cresc preturile locuintelor din complexurile rezidentiale cu 50%
Primarul Gherlei, Ovidiu Dragan: Orasul va deveni o tinta imobiliara atractiva Primarul Gherlei, Ovidiu Dragan: Orasul va deveni o tinta imobiliara atractiva
Top 10: cele mai bune credite imobiliare Top 10: cele mai bune credite imobiliare
Hornbach: Romanii cheltuie pana la 300 de lei pe luna pentru hrana cainilor de companie Hornbach: Romanii cheltuie pana la 300 de lei pe luna pentru hrana cainilor de companie
11 noi proiecte lansate in ianuarie 11 noi proiecte lansate in ianuarie

Vezi mai multe articole