on

Ce trebuie sa contina contractul de construire

23 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cazul in care vrei sa-ti construiesti o casa in regim P+1, probabil stii deja ca nu o mai poti construi in regie proprie, ci esti obligat de lege sa apelezi la o firma de constructii. Aici poti citi mai multe informatii despre cum a fost modificata legea privind calitatea in constructii. Ok, trebuie sa apelezi la o firma de constructii care sa-ti ridice casa. Va trebui sa inchei un contract cu respectiva firma. Stii care sunt detaliile care ar trebui stipulate in contract, astfel incat sa nu te trezesti mai tarziu cu surprize…neplacute? Hai sa-ti spunem ce este bine sa fie scris, negru pe alb, in acel contract.

Data contractului. Desi e cat se poate de logic ca orice contract trebuie sa aiba data incheierii lui, poti fi pacalit daca firma de constructii lasa necompletata data contractului si o completeaza ulterior, in functie de interese. De exemplu, inchei contractul in februarie 2016 si lucrarea ar trebui sa fie gata in 12 luni de la semnarea contractului. Te faci daca te trezesti ca pe contract va aparea mai tarziu o data din decembrie 2016? Nu mai poti impune penalitati de intarziere, daca lucrarea nu va fi gata in martie 2017.

Numele complet al tuturor partilor implicate in contract, precum si adresele corecte. Fii atent ca numele firmei sa fie exact, cel din acte si de la registrul cometrului.

Valoarea contractului trebuie stipulata, la fel si eventualele penalitati si garantii.

Politica de service in garantie si post-garantie a lucrarii.

Descrierea proprietatii si adresa unde va fi ridicata constructia.

Pasii si termenele de executare a lucrarii.

Termene de finantare. Nu da toti banii la inceput, ci achita o transa dupa fiecare etapa finalizata. Platesti x lei dupa ce a fost finalizata fundatia, y lei dupa ce a fost ridicat parterul, z lei dupa ce a fost ridicat etajul, si asa mai departe. Toate aceste lucrari, sume si termene intermediare trebuie stipulate in contract.

Data de incepere a  derularii contractului.

Toate schitele, planurile, avizele si actele necesare.

Conditii de acceptare a intarzierilor.

Penalitati sau amenzi.

Eventualele modificari ale preturilor si/sau procedurilor.

Accesul beneficiarului lucrarii sau a unor terti la locul constructiei. Poate vrei sa faci inspectii inopinate si sa cercetezi din mers calitatea lucrarii si te trezesti ca, prin contractul pe care l-ai semnat, nu ai voie sa faci asta decat la finalul lucrarii.

Metoda de rezolvare a eventualelor litigii.

Si, nu in ultimul rand, semnaturile si data semnarii contractului trebuie trecute pe toate paginile contractului.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Ciprian

27 februarie, 20:00

Deci P+Mansarda se mai poate construi fara firma?

Alte articole

Ce ai de castigat daca iti faci o asigurare pentru locuinta? Ce ai de castigat daca iti faci o asigurare pentru locuinta?
Actele necesare achizitionarii unui teren Actele necesare achizitionarii unui teren
Operatiuni pe care le poti face in Cartea Funciara si actele de care ai nevoie Operatiuni pe care le poti face in Cartea Funciara si actele de care ai nevoie
Achizitionarea terenului pentru casa Achizitionarea terenului pentru casa
Cum verifici actele de proprietate ale unei case Cum verifici actele de proprietate ale unei case
Garantia este dovada calitatii in constructii Garantia este dovada calitatii in constructii

Vezi mai multe articole