Chiriile locuintelor de lux au crescut cu 15% in ultimele sase luni - 3 DECEMBRIE 2008

03 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiriile locuintelor de lux au crescut cu 15% in ultimele sase luni
3 DECEMBRIE 2008
 
Nivelul mediu al chiriilor pe segmental rezidential de lux, in special in zonele Primaverii, Dorobanti, Aviatorilor, Kiseleff, Herastrau, Floreasca, Cotroceni, Baneasa si Otopeni, a crescut cu 15% in ultimele sase luni ale acestui an, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
“Aceast fapt este o consecinta directa a imposibilitatii clientilor, atat pe segmental mediu, cat si de lux, de a obtine credit ipotecar in conditiile actuale impuse de noile norme BNR, pe de o parte, precum si a reticentei celor care dispun de lichiditati de a le bloca in astfel de achizitii, pe de alta parte”, a explicat Oana Lungu, consultant in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox.
 
Aceasta situatie a dus la incetinirea ritmului vanzarilor, determinandu-i pe cei care la inceputul anului doreau sa-si vanda proprietatile, sa se reorienteze spre inchiriere, preferand sa aleaga alternativa unei chirii decat sa scada pretul de vanzare.
 
“Oferta a crescut si s-a diversificat odata cu scoaterea pe piata spre inchiriere a unor proprietati care pana la inceputul anului erau destinate exclusiv vanzarii si odata cu finalizarea unor ansambluri rezidentiale si decizia proprietarilor de a inchiria locuintele”, a mai spus Oana Lungu.
 
In opinia sa, scaderea preturilor chiriilor in apartamentele din blocurile vechi este consecinta ofertei tot mai mari de apartamente noi in cartiere semicentrale ale Bucurestiului precum: Colentina, Drumul Taberei, Grozavesti, Titan, Vitan si Vacaresti.
 
“Nordul Bucurestiului continua sa concentreze un procent semnficativ dintre noile proiecte rezidentiale pentru clasa mediu plus si lux fiind in continuare in topul preferintelor celor care doresc sa inchirieze. Interesul fata de zona de nord si-a continuat ritmul acsendent in ultimii ani, traducandu-se printr-o cerere continua pentru aceasta zona si pentru acest tip de oferta”, a adaugat consultantul DTZ Echinox.
 
Cu 200 de birouri in 163 de orase, DTZ asigura servicii integrate de agentie, de consultanta de corporatie, brokeraj, evaluari, finantari corporative, managementul proprietatilor si cercetare de piata. In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate pe piata imobiliara din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Expertizarea energetica a cladirilor, obligatorie din 2010 Expertizarea energetica a cladirilor, obligatorie din 2010
Contorizarea individuala umfla profitul Distrigaz Contorizarea individuala umfla profitul Distrigaz
Castigatorii premiului din cadrul Guardian Student Design Challenge 2016 Castigatorii premiului din cadrul Guardian Student Design Challenge 2016
Cele mai bune oferte pentru Cele mai bune oferte pentru "Prima casa" - 28 August 2009
Apartamente noi la 1.100 de euro/mp Apartamente noi la 1.100 de euro/mp
Chiriasii din casele nationalizate se grabesc sa devina proprietari si sunt nemultumiti de Inalta Curte de Casatie si Justitie Chiriasii din casele nationalizate se grabesc sa devina proprietari si sunt nemultumiti de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Vezi mai multe articole