Conditiile in care un apartament care este sediu social al unei firme poate fi inchiriat

15 februarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Florica Oros: Va rog sa imi spuneti ce drepturi ii revin unei persoane noneuropene dupa achizitionarea unei proprietati in Romania?
 
Singurele drepturi si obligatii care pot fi analizate sunt cele care pot deriva din calitatea de proprietar al respectivului imobil. Daca noul proprietar al terenului este o persoana juridica, aceasta va trebui sa respecte legea romana cu privire la organizarea si functionarea legilor, fara a putea invoca un tratament special ca urmare a provenientei capitalului.
Alina Rotaru: As dori sa stiu in ce conditii legale un apartament care este sediu social al unei firme poate fi dat spre inchiriere?
 
Pentru aceasta intrebare sunt mai multe solutii, in functie de situatia concreta a imobilului. In situatia in care proprietarul cladirii este societatea, apartamentul poate fi dat in chirie daca operatiunea de inchiriere este trecuta in obiectul de activitate al societatii. Daca societatea are doar statutul de chirias, inchirierea va fi posibila numai cu acordul expres al proprietarului
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul caselor intra la apa           Pretul caselor intra la apa
Grupul imobiliar neo-zeelandez Goodman intra pe piata din Romania Grupul imobiliar neo-zeelandez Goodman intra pe piata din Romania
Programul Programul "Casa verde", amanat pentru a treia oara - 16 Ianuarie 2009
Pretul corect al caselor inca nu exista - 23 Aprilie 2009 Pretul corect al caselor inca nu exista - 23 Aprilie 2009
Restituirea fondului de rulment Restituirea fondului de rulment
Chiriile mari muta bucurestenii in Ploiesti Chiriile mari muta bucurestenii in Ploiesti

Vezi mai multe articole