on

Cum cureti de praf lentila unui CD player

22 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Astazi, majoritatea oamenilor prefera sa asculte muzica stocata in calculator, telefon sau walkman, in format mp3 sau alte formate audio digitale. Mai mult, adolescentii si nativii digitali asculta muzica stocata in cloud, acest sistem permitandu-le ca, in schimbul unui abonament lunar de aproximativ 5 euro, sa aiba acces online la biblioteci musicale ce totalizeaza zeci si sute de milioane de melodii. Cu toate acestea, unii prefera sa asculte muzica inregistrata pe CD. Problema este ca, in timp, pe lentila unui CD player se asterne praful si nu mai citeste bine discul, asa ca aceasta trebuie curatata. Cum procedezi pentru a curata de praf lentila unui CD player?

Exista CD playere la a caror lentila poti ajunge fara sa demontezi aparatul, in general cele portabile. Dar, pe cele care au sertar in care asezi discul trebuie sa le demontezi. Atentie, incearca sa demontezi cat mai putin din aparat, pentru a iti fi mai usor sa-l montezi la loc, si fii atent la ordinea operatiilor si a componentelor pe care le demontezi.

Ia un betisor de curatat urechile, uda vata din capatul betisorului in apa, apoi stoarce bine vata. Aceasta trebuie sa fie doar umeda, nu uda. Sub nicio forma sa nu folosesti alcool medicinal sau alte substante care contin alcool, deoarece acestea deterioreaza lentila. Curata lentila usor, cu miscari circulare, rotind cate putin si betisorul. Apoi foloseste un alt betisor, dar cu vata uscata, si sterge din nou lentila, pentru a nu ramane pete pe ea.

Monteaza aparatul la lor si fa-i un test. Daca in continuare CD playerul tau nu citeste discul, atunci este posibil ca alta sa fie cauza, nu praful de pe lentil, si este cazul sa mergi la un electronist sau la un service autorizat.

Sa stii ca stergerea lentilei cu betisor cu vata umeda, apoi cu vata uscata, este valabila si pentru DVD playere sau Blu-Ray. Iti dorim auditie sau vizionare placuta, dupa caz.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegem bateriile - Sfaturi utile pentru orice casa Cum alegem bateriile - Sfaturi utile pentru orice casa
Sfaturi pentru pozitionarea televizorului Sfaturi pentru pozitionarea televizorului
Sfaturi pentru o receptie WiFi mai buna Sfaturi pentru o receptie WiFi mai buna
Ceasul care te trezeste cu miros de cafea si cel care nu te lasa sa adormi Ceasul care te trezeste cu miros de cafea si cel care nu te lasa sa adormi
Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio
Alegerea media player-ului Alegerea media player-ului

Vezi mai multe articole