Cum puteti plati mai usor facturile

10 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Aveti un program incarcat si va treziti la sfarsitul lunii ca nu ati platit rata la banca sau factura la telefon? Teancul de facturi stranse va da batai de cap? Libertatea va spune cum va puteti plati darile mai usor, fara a mai alerga de la un ghiseu la celalalt.
 
Iata ce servicii va pun la dispozitie cateva banci din tara pentru a va putea plati facturile rapid si ce comisioane practica acestea:
 
ING. Pe langa serviciul de internet (www.ing.ro), puteti sa va platiti toate facturile, prin serviciul Plati Express, direct cu cardul. Daca factura nu are cod de bare, puteti folosi Multimatul, ambele disponibile in sucursalele ING. Nu se ia comision pentru tranzactii. 
 
La BRD, aveti mai multe variante prin care puteti plati facturile: prin intermediul POS-urilor din sucursale, prin ROBO BRD (automat de plata a facturilor); telefonic (021/302.61.61), toate fara comision. Prin serviciul de internet (www.brd.ro), comisionul incepe de la 2,5 lei pe tranzactie si variaza in functie de suma pe care o transferati. Spre exemplu: intre 1 si 500 lei, se retine o taxa de 2,5 lei, pentru operatiunile facute intr-un alt cont BRD. Operatiunile intrabancare intre 1-500 lei costa 3,5 lei etc.
 
Alpha Bank. Plata facturilor prin serviciul internet (www.al-phabank.ro) se taxeaza cu 1 leu pe tranzactie, iar pentru plata facturilor Romtelecom si Cosmote nu se percepe comision.
 
Se fac tranzactii si prin telefon
 
La Banca Comerciala Romana puteti scapa de datorii fara sa va ridicati de la birou prin Click 24 Banking BCR (www.bcr.ro), prin Alo 24 Banking BCR (telefonic - 021/407.42.00), comision 3 lei pe tranzactie, iar prin Easy 24 Banking BCR (zone special amenajate in unitatile BCR) fara comision.
 
Banca Comerciala Carpatica. Plata utilitatilor se face la bancomatele BCC din sucursale sau direct pe internet (www.carpatica.ro). Nu se percepe comision.
 
Raiffeisen Bank. Prin Raiffeisen Online (www.raiffeisenonline.ro) - comisionul este de 1 leu pentru tranzactiile intrabancare si 3,1 lei pentru cele interbancare. Prin Raiffeisen Direct (la tel. 021/306.55.55), banca poate plati facturile, in numele dv., la data scadenta, cu un comision incepand de la 3 lei pe tranzactie, in functie de suma datorata. Daca va intelegeti cu banca sa va plateasca lunar facturile catre Orange, Electrica, Vodafone sau Distrigaz (cu care aceasta are contract), puteti plati lunar numai 1,5 lei.
 
La Unicredit Tiriac Bank puteti face plata facturilor telefonic (021/200.20.20). Comisionul este de 1 leu pentru tranzactiile intrabancare si 5 lei pentru cele interbancare.
 
Volksbank Romania. Pentru serviciul internet banking (numit si VB Direct: www.volksbank.ro) nu se percepe comision la tranzactiile intrabancare. Pentru cele interbancare, comisionul incepe de la 3 lei, in functie de suma transferata.
 
Banca Transilvania. Prin BT 24 (serviciu online: www.bancatransilvania.ro), pentru tranzactiile catre beneficiari care au conturi in banca nu se retin comisioane (ex.: Romtelecom, Vodafone, Electrica, Orange etc). Daca platiti catre alte banci, comisionul incepe de la 1,6 lei pe tranzactie.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Criza de vile in jurul Bucurestiului Criza de vile in jurul Bucurestiului
DTZ: 2009, un an foarte bun pentru inchirierile de locuinte premium si de lux - 10 DECEMBRIE 2008 DTZ: 2009, un an foarte bun pentru inchirierile de locuinte premium si de lux - 10 DECEMBRIE 2008
Homeycomb iti redecoreaza casa de Paste! Homeycomb iti redecoreaza casa de Paste!
Preturile la gaze si electricitate, la acelasi nivel - 23 DECEMBRIE 2008 Preturile la gaze si electricitate, la acelasi nivel - 23 DECEMBRIE 2008
CIUDATENIE Ca sa vina de hac rau-platnicilor CIUDATENIE Ca sa vina de hac rau-platnicilor
Cand se opreste apa calda? Cand se opreste apa calda?

Vezi mai multe articole