Chit de rosturi

Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta

09 octombrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chitul de rosturi pe care l-ai folosit atunci cand ai placat bucataria si baia cu gresie si faianta poate nu a fost unul de buna calitate. Poate ca meseriasul care a realizat placarea nu a fost tocmai iscusit sau poate ca, pur si simplu, nu-ti mai place culoarea chitului. Se intampla uneori sa-ti doresti sau sa fie necesara schimbarea chitului din rosturile de gresie si faianta. Nu este nevoie sa schimbi placile ceramice cu totul, poti sa refaci doar chitul.

Mai intai trebuie sa indepartezi chitul vechi. Foloseste o unealta cu varf ascutit si scobeste cu grija intre placile de gresie si faianta, astfel incat sa nu ciobesti sau spargi placile ceramice. Poti folosi o surubelnita, o unealta speciala numita razuitor pentru chit sau un polizor unghiular cu disc diamantat. Ai nevoie de multa precizie.

Umezeste o carpa si sterge rosturile dintre placile de gresie si faianta. Este nevoie de aceasta operatiune pentru ca noul chit sa aiba o buna aderenta la stratul suport. Urmele de praf trebuie sa fie indepartate.

Prepara noul chit pe un geam sau pe o placuta ceramica ce nu-ti mai foloseste.

Umple rosturile dintre placi folosind un spaclu ingust.

Imediat dupa ce ai introdus si nivelat chitul in rosturi, sterge urmele de chit cu o carpa umeda, inainte ca acestea sa se intareasca.

Daca doresti sa inlocuiesti o placa ceramica ce s-a spart sau care “trosneste” atunci cand o apesi, trebuie sa inlaturi chitul din jurul placii respective. Apoi, daca nu se desprinde usor, foloseste un flex cu disc diamantat si taie placa pe diagonale, pana la substrat. Apoi sparge placa de gresie sau faianta cu o dalta. Dupa ce ai indepartat in totalitate resturile de placa ceramica si adeziv, pregateste adezivul nou si monteaza noua placa ceramica.

...

Te-ar putea interesa si acest articol:Aplicarea chitului de rosturi pentru gresie si faianta

 

Sau, dacă ai o întrebare despre chitul de rosturi, își recomdăm această discuție pe Forum!

...

De asemenea, suntem siguri că veți avea plăcerea reîntâlnirii cu acest fragment din Arhiva Misiunea Casa, emisiunea educativă de televiziune, care a rulat in perioada 2003-2008, pe postul Antena 1. Vei avea posibilitatea să observi mișcările elegante și să apreciezi pozitia incomoda, in care se realizeaza chituirea rosturilor mici (de 2 mm). Vizionare plăcută și ... spor la amenajari!

 

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

21 noiembrie, 15:08

Bună ziua,

În mod normal plăcile se lipesc cu adeziv, mai ales că este vorba de o terasă expusă intemperiilor. Chitul de rosturi trebuie să fie unul impermeabil. Nu există produsul Ceresit Aquastop, poate Aquablock, însă acesta nu se foloseşte pentru lipirea gresiei, ci în aplicaţii legate de hidroizolaţii. Verificați, vă rog, denumirea produsului utilizat la lipirea plăcilor de gresie şi reveniţi cu un mesaj.

Echipa Misiunea Casa

Liviu

20 noiembrie, 14:00

Buna ziua, am refacut chitul la greasia de la terasa cu dimensiunile de 3x3 metrii. Persoana care a rechituit a procedat astefel.
A indepartat bucati de chitul sarit sau desprins.
A indepartat suprafata chitului care nu a fost desprinsa cu disc cu flexul.
A aplicat chit CERESIT AQUASTOP dupa se a aspirat bine.
Dar au fost si 2 placi care au fost desprinse complet. A scos cele 2 placi. A curatat locul lor si le-a lipit tot cu chit CERESIT AQUASTOP. Este Corect sau cele 2 placi trebuiau lipite cu adeziv?
Multumesc.

Alte articole

Cum finisam corect peretii? Cum finisam corect peretii?
Vopsiti cu ...efect! Vopsiti cu ...efect!
Micile proiecte pentru casa ta debuteaza in forta Micile proiecte pentru casa ta debuteaza in forta
Construirea gratarului Construirea gratarului
Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi
Cum sa protejezi si sa reconditionezi mobila veche Cum sa protejezi si sa reconditionezi mobila veche

Vezi mai multe articole