Chit de rosturi

Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta

21 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chitul de rosturi pe care l-ai folosit atunci cand ai placat bucataria si baia cu gresie si faianta poate nu a fost unul de buna calitate. Poate ca meseriasul care a realizat placarea nu a fost tocmai iscusit sau poate ca, pur si simplu, nu-ti mai place culoarea chitului. Se intampla uneori sa-ti doresti sau sa fie necesara schimbarea chitului din rosturile de gresie si faianta. Nu este nevoie sa schimbi placile ceramice cu totul, poti sa refaci doar chitul.

Mai intai trebuie sa indepartezi chitul vechi. Foloseste o unealta cu varf ascutit si scobeste cu grija intre placile de gresie si faianta, astfel incat sa nu ciobesti sau spargi placile ceramice. Poti folosi o surubelnita, o unealta speciala numita razuitor pentru chit sau un polizor unghiular cu disc diamantat. Ai nevoie de multa precizie.

Umezeste o carpa si sterge rosturile dintre placile de gresie si faianta. Este nevoie de aceasta operatiune pentru ca noul chit sa aiba o buna aderenta la stratul suport. Urmele de praf trebuie sa fie indepartate.

Prepara noul chit pe un geam sau pe o placuta ceramica ce nu-ti mai foloseste.

Umple rosturile dintre placi folosind un spaclu ingust.

Imediat dupa ce ai introdus si nivelat chitul in rosturi, sterge urmele de chit cu o carpa umeda, inainte ca acestea sa se intareasca.

Daca doresti sa inlocuiesti o placa ceramica ce s-a spart sau care “trosneste” atunci cand o apesi, trebuie sa inlaturi chitul din jurul placii respective. Apoi, daca nu se desprinde usor, foloseste un flex cu disc diamantat si taie placa pe diagonale, pana la substrat. Apoi sparge placa de gresie sau faianta cu o dalta. Dupa ce ai indepartat in totalitate resturile de placa ceramica si adeziv, pregateste adezivul nou si monteaza noua placa ceramica.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bricolajul, un concept mondial Bricolajul, un concept mondial
Construirea unui foisor Construirea unui foisor
Lampadare de gradina - bricolaj Lampadare de gradina - bricolaj
"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2) "Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2)
Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi
Antichizarea mobilierului din lemn Antichizarea mobilierului din lemn

Vezi mai multe articole