on

Cum sa ai o casa eficienta energetic

06 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Construirea unei locuinte este visul oricarui roman. In sprijinul acestei afirmatii stau tipul si caracteristicile locuintelor construite cu precadere in intervalul anilor 1970-1990, dar si necesitatea unui confort sporit si adaptarea la tendintele moderne ale stilului de viata. In multe cazuri, ridicarea unei locuinte individuale devine o aventura, de aceea, inainte de a decide cum si ce construim, iti recomandam sa alegi cele mai bune solutii atat pentru structura, cat si pentru instalatii sau elementele de finisare.

O parte importanta din construirea casei este reprezentata de faza de realizare a instalatiilor, fie ca sunt electrice, sanitare, de ventilatie sau termice. Punerea in opera, proiectarea si alegerea echipamentelor efective trebuie facuta atat din considerente de eficienta sau financiare si, nu in ultimul rand, ecologice.

Spre exemplu, daca exista o racordare la reteaua de gaze, o solutie Blue oferita de Hoval poate reprezenta varianta cea mai economica si eficienta. Aceasta se bazeaza pe un cazan in condensatie pe gaz si pe panourile solare foarte subtiri. Prin alegerea acestei solutii pot fi date uitarii facturile mari la energie, mai ales ca energia solara directa pentru incalzire poate aduce economii garantate de pana la 30%!


Sistemul consta in:

• Cazan in condensatie pe gaz de mare eficienta, ecologic, cu costuri de functionare reduse;

• Colectoare solare foarte subtiri si usoare, cu o eficienta dovedita si certificat KeyMark;

• Design elegant cu invelis anti-reflexie, gata de instalare pe orice tip de acoperis;

• Rezervor de stocare compact si eficient pentru apa calda menajera;

• Echipamentul de ventilatie rezidentiala HomeVent asigura ventilarea locuintei 24/7 si poate aduce economii de pana la 20-30% din costurile de incalzire;

Sistem de control inteligent si usor, care poate fi accesat online si de la distanta


Pana in prezent, colectoarele solare termice au fost utilizate in principal pentru prepararea apei calde menajere, care a fost apoi depozitata in rezervoare de apa calda. Cu tehnologia avansata de la Hoval, caldura solara excesiva este transmisa direct in cazan si este utilizata pentru incalzire. Acest lucru are ca efect imediat o clasa de eficienta energetica superioara (Clasa A++) si costuri reduse  cu energia si investitiile. O solutie de inalta calitate pentru case unifamiliale, constructii noi si cladiri renovate.

UltraSol este sistemul de energie solara care foloseste surse de energie regenerabile si durabile pentru incalzirea apei si chiar a cladirii in sine - un motiv excelent pentru a alege un sistem economic si ecologic. Colectorul solar UltraSol de la Hoval ofera o solutie flexibila, deoarece poate fi instalat atat pe orizontala, cat si pe verticala. Inaltimea sa redusa de constructie, impreuna cu optiunea unui cadru de aluminiu turnat ultra-subtire si sticla solara antireflectanta, determina un aspect remarcabil, dar discret. Panoul solar UltraSol are un randament minim de 525 kWh/m2 si nu doar ca atinge foarte usor acest randament, dar detine si certificarea Solar Keymark.


MultiVa, boiler pentru incalzire bivalent


Este vorba despre un boiler pentru incalzire, cu doua schimbatoare de caldura (serpentine), care folosesc doua surse de caldura. Generatorul termic primar este de obicei un sistem de energie solara. Orice generator de caldura (pompe de caldura, cazane pe biomasa, cazane in condensatie pe combustibil gazos sau lichid) poate fi folosit ca sursa suplimentara de caldura. Incalzirea suplimentara poate fi furnizata in mod optional de o rezistenta electrica sau de o pompa de caldura integrata (CombiVal WPER).


Date tehnice:

• Volum 300-2000 l

• Izolatie termica pana la 120 mm

• Pentru colectoare plate de pana la 36m2

Sursa exterioara sau auxiliara de energie termica poate fi UltraGas, un cazan de pardoseala in condensatie de mare eficienta si cu o gama de puteri situata in intervalul 15 - 2300 kW. Este un cazan proiectat cu un arzator Ultraclean, unic prin tehnologia cu emisii scazute, un schimbator de caldura aluFer patentat, cu eficienta unica si de neegalat, in timp ce unitatea de automatizare inteligenta TopTronic faciliteaza controlul.

Date tehnice:

• Gama de puteri 15-2300 kw

• Eficienta de pana la 109%

• Reducerea emisiilor CO2 pana la 90 tone/an

Deoarece, in general, timpul petrecut in interiorul caselor sau cladirilor este, in medie, de cel putin 75% din fiecare zi, timp in care inspiram de aproximativ 15.000-20.000 de ori, apare nevoia unui ambient placut si, mai ales, nevoia de aer curat, fara praf, alergeni si cu temperatura optima. De multe ori, poluarea din casa poate fi de 100 de ori mai nociva decat cea de afara, lucru putin cunoscut si neglijat de cei mai multi dintre noi. Particulele minuscule si germenii care circula prin aerul din casa pot cauza alergii si alte senzatii de disconfort, precum durerile de cap. In cazul in care copiii au alergii sau astm, ventilatia este cruciala pentru o locuinta. De asemenea, pot fi evitate praful, insectele, zgomotele de afara si problemele legate de umiditate.

Solutiile pot fi simple, de la o ventilatie naturala, pana la tehnologii moderne si eficiente reprezentate de sistemele de ventilatie rezidentiala HomeVent® cu recuperare de caldura si controlul umiditatii, solutia inovatoare ce garanteaza aer proaspat pentru toate cerintele, complet automat si fara curenti de aer. Astfel, vei beneficia de cel mai inalt nivel de confort in ceea ce priveste climatul, praful, zgomotul, alergenii sau insectele.

Aerul poluat si mirosurile sunt eliminate din casa intr-un mod mai eficient prin sistemul de ventilatie rezidentiala, comparativ cu deschiderea ferestrelor. In plus, sistemul utilizeaza în mod eficient caldura care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrelor.

Informatii tehnice:

• Debit aer vehiculat de la 150 pana la 600 m3 / h

• Recuperare caldura pana la 84.5%

• Recuperare umiditate pana la 87%

Cheltuim peste 30% din bugetul casei pe incalzire. Cu doar o apasare a mouse-ului sunt afisate informatii in timp real, dar si date din trecut. Informatiile sunt legate de performanta si eficienta sistemului de incalzire. In acest fel vei avea mereu o vedere de ansamblu asupra costurilor cu energia. Poti controla incalzirea prin intermediul smartphone-ului pentru a face ajustari. Practic, economisesti energie ziua si te bucuri de caldura seara.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Semineul Electric – avantaje si dezavantaje Semineul Electric – avantaje si dezavantaje
Centrala termica solara, o idee buna pe care s-a asternut praful Centrala termica solara, o idee buna pe care s-a asternut praful
Confort termic fara lemne sau gaze? Confort termic fara lemne sau gaze?
Tot ce trebuie sa stii despre centrala in condensatie Tot ce trebuie sa stii despre centrala in condensatie
Economie si Eficienta: Avantajele Pompei de Caldura in Incalzirea Locuintei Economie si Eficienta: Avantajele Pompei de Caldura in Incalzirea Locuintei
Traieste atmosfera idilica din sufrageria ta cu un semineu electric ieftin si aspectuos Traieste atmosfera idilica din sufrageria ta cu un semineu electric ieftin si aspectuos

Vezi mai multe articole