Nuante exterior casa

Cum sa alegi culoarea de exterior a casei

04 decembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca nu-ti mai place culoarea zugravelii din apartamentul tau, o poti schimba, cu o mica cheltuiala si putin efort. Daca nu-ti mai place culoarea usilor din casa ta, o poti schimba si mai usor. Alegi alta culoare si alta vopsea, le vopsesti si gata.

Dar ce faci cand nu-ti mai place culoarea peretilor exteriori ai casei? Este mult mai dificil sa vopsesti o casa pe exterior, plus ca te costa si mai multi bani si nici nu poti face aceasta operatiune decat in perioada mai-septembrie. De aceea, cand alegi culoarea exterioara a casei, trebuie sa te gandesti bine inainte.

In primul rand, culoarea pe care o vei alege trebuie sa se potriveasca si sa fie in tonul arhitectural al celorlalte case din cartier. Asta inseamna ca este indicat sa te inspiri din nuantele caselor vecinilor tai. Daca in jurul tau sunt case in nuante de maro, e clar ca nu poti alege o nuanta de verde pentru casa ta. Nu s-ar potrivi.

                                Casa in nuante de bej si maro

Este bine sa alegi o nuanta luminoasa, vibranta si stralucitoare pentru zidurile exterioare, oferind astfel mai mult stil casei tale. Galbenul poate fi o alegere excelenta. Nuantele mai deschise sunt perfecte pentru usile de exterior, iar nuantele neutre sunt potrivite pentru ziduri. In felul acesta, casa ta se va asorta perfect cu cerul albastru, dand o senzatie calda si primitoare.

 

Pentru o mai buna integrare cu mediul inconjurator, poti alege dintr-o gama larga de nuante de maro: bej, mahon, cedru roscat, chiar si culoarea ciocolatei. Este bine sa stii ca si nuantele de gri sunt binevenite, mai ales ca griul se potriveste aproape oricarui stil arhitectural. Iar pentru o casa construita in stil traditional, conformist, combinatia de alb si negru va arata foarte bine pe zidurile exterioare.

Si nu uita cel mai important sfat: gandeste-te de 10 ori inainte si alege o data si bine!

Adauga un comentariu


3 Comentarii

madalina claudia

23 septembrie, 17:11

Buna ziua!Ce denumire are culoarea acoperisului primei case de pe acest site?Rosu?Visiniu?

ileana tenescu

16 septembrie, 22:02

La o casa obisnuita (nu vila, nu etajetc), cu acoperis grena-maro si termopane albe, ce culoare se preteaza,la zugravit ?

GABY

09 decembrie, 09:07

La o casa obisnuita (nu vila, nu etajetc), cu acoperis grena-maro si termopane albe, ce culoare se preteaza,la zugravit?

Alte articole

Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra
Cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei Cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei
Fatada casei: cum trebuie executata finisarea masei de spaclu Fatada casei: cum trebuie executata finisarea masei de spaclu
“Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?” “Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?”
Ce materiale poti alege pentru fatada casei tale Ce materiale poti alege pentru fatada casei tale
Cum sa aplici tencuiala decorativa in 5 pasi Cum sa aplici tencuiala decorativa in 5 pasi

Vezi mai multe articole