Miros urat de la tigara

Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere

27 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mirosul greu si urat al fumului de tigara pune rapid stapanire pe locuinta si autoturismul oricarui fumator. Extrem de deranjant pentru o persoana nefumatoare dar chiar si pentru un fumator, mirosul de tigara imprimat intr-o incapere te poate face sa devii fumator pasiv si iti poate provoca alergii si tot felul de probleme pulmonare. Asta inseamna ca trebuie sa scapi sa miros, dar cum faci asta?

Aspira si aeriseste. Particulele din fumul de tigara intra in perdele, draperii, covoare, asternuturi si canapele, dar si in lemnul parchetului sau vopseaua de pe pereti. Aeriseste des si timp indelungat, aspira nu doar covoarele, ci si tapiteria canapelelor si fotoliilor. Doar astfel poti scoate din incapere particulele neplacute ale fumului de tigara.

Parfumeaza natural. Pune intr-un cos sau bol coji de portocale, lamai sau grepfrut. Frumos mirositoare, parfumul acestora va acoperi mirosul fumului de tigara. O alta varianta o reprezinta de busuioc, menta sau leustean. Spala-le, toaca-le, apoi pune-le intr-un bol sau intr-un plic de hartie. Ai sa sesizezi efectele.

Spala textilele. Cea mai eficienta metoda de a scoate mirosul de fum din lenjerie si haine este sa le speli.

Otet, cafea sau bicarbonat. Se stie ca otetul absoarbe mirosurile, tocmai de aceea frigiderul se spala cu otet. Toarna otet intr-un bol si lasa-l in camera pe perioada noptii. Sau umple bolul cu boabe de cafea si lasa-l mai multe zile in camera imbacsita de miros. In cazul in care apelezi la bicarbonat, va trebui sa-l presari pe tesaturile care miros urat, sa-l lasi cateva ore, apoi sa-l aspiri.

Curata becurile, linoleumul si lemnul. Se stie ca becurile atrag fumul, indiferent care ar fi natura lui. Foloseste amoniac diluat pentru a curata becurile, dar si orice alte suprafete din sticla sau lemn, precum si pentru a spala linoleumul.

Evident, pentru a nu fi nevoit sa scoti mirosul de fum de tigara dintr-o incapere, cel mai indicat este sa nu fumezi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Idei pentru casa cu buget redus Idei pentru casa cu buget redus
Trenduri in materie de culori pentru anul 2015 Trenduri in materie de culori pentru anul 2015
Avantajele si dezavantajele garsonierei Avantajele si dezavantajele garsonierei
Cum sa mentinem casa curata fara efort Cum sa mentinem casa curata fara efort
Planul familiei tale in caz de urgenta Planul familiei tale in caz de urgenta
Ziua in care natura renaste Ziua in care natura renaste

Vezi mai multe articole