Pata de vin rosu pe covor alb

Afla cum scoti petele de vin rosu

18 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu cat sunt mai multe persoane la o petrecere, cu atat cresc sansele ca cineva, mai neindemanatic, sa verse paharul sau chiar toata sticla de vin pe fata de masa, pe covor si pe hainele sale sau ale altor persoane.

Accidentele se intampla, n-ai cum sa le eviti decat daca stai acasa sau nu organizezi petreceri cu ocazia Anului Nou, a aniversarilor sau a zilelor onomastice. Iar daca vinul tot a fost varsat, macar sa stii cum sa procedezi ca sa scoti petele de vin din textile.

Daca ai avut ghinionul sa-ti patezi imbracamintea sau fata de masa cu vin rosu, trebuie sa actionezi imediat asupra petei. O varianta este sa presari multa sare pe pata, in strat gros, si sa o lasi sa actioneze timp de o ora. Apoi scuturi sarea si speli haina sau fata de masa.

O alta varianta este sa torni pe pata de vin rosu apa minerala. Astepti pana cand bulele dispar, apoi torni din nou si astepti iar sa dispara bulele. Repeti acesti pasi pana cand pata dispare.

O a treia solutie este sa pui pata sub jet de apa fierbinte si sa lasi apa sa curga pana cand dispare pata.

Desi cele 3 solutii prezentate mai sus sunt in general la indemana oricui, iti prezentam si o a patra varianta. Realizeaza un amestec dintr-o lingurita de sapun lichid sau detergent de vase, o lingurita de otet si doua linguri de apa calda. Aplica acest amestec pe pata de vin, dar fara sa freci. Din cand in cand, foloseste o carpa umeda, curata, pentru a inlatura spuma si murdaria. Poti repeta aceasta activitate pana ce pata a disparut.

In cazul in care ai incercat una dintre aceste variante si nu ai obtinut rezultatul dorit, inseamna ca trebuie sa folosesti un produs profesional pentru a scoate pata de vin.

 

Sursa poza: homedit.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sistemele de securitate pentru locuinte Sistemele de securitate pentru locuinte
Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014? Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014?
Reciclare becuri si acumulatori Reciclare becuri si acumulatori
Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul
Trenduri in materie de culori pentru anul 2015 Trenduri in materie de culori pentru anul 2015
Cum sa mentinem casa curata fara efort Cum sa mentinem casa curata fara efort

Vezi mai multe articole