De ce in Bucuresti se vand mai putine apartamente noi decat in Budapesta

12 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu ne permitem sa ne cumparam o casa noua. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, pe Bucuresti.
 
Potrivit sursei citate, un locuitor cu venit mediu din Bucuresti nu isi permite sa achizitioneze in Capitala o locuinta noua la un pret mediu. De aceea, numarul de tranzactii este unul scazut in comparatie cu alte capitale europene din Europa Centrala si de Est.
 
In timp ce in Bucuresti, in 2010, s-au vandut doar 1.500 de apartamente noi, in Varsovia au fost tranzactionate 10.260 de unitati rezidentiale noi, de aproape sapte ori mai mult decat in Bucuresti, in timp ce Budapesta a inregistrat vanzari cu 2,5 ori mai mari, respectiv 3.885 de unitati.
 
1.000 de locuinte noi vor fi livrate in Bucuresti pana la finalul anului, astfel ca stocul de apartamente noi ar putea ajunge la 15.700 de unitati, potrivit studiului citat.
 
Conform estimarilor DTZ Echinox, apartamentele noi vor reprezenta si in perioada urmatoare circa 15% pana la 25% din cele circa 20.000 de 20.000 de unitati vandute anual in Bucuresti.
 
Potrivit studiului, preturile proprietatilor rezidentiale din Capitala par sa fi ajuns la o anumita stabilitate. Valoarea pe metru patrat a proprietatilor rezidentiale nou construite este in prezent estimata in jurul valorii de 950 de euro. Anul viitor am putea asista la o usoara crestere, de circa 5%, iar in 2013 aceasta ar putea accelera pana la un 10%.
 
DTZ este o companie globala de consultanta imobiliara, cu birouri in 140 de orase din 42 de tari (acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific si America), informeaza Agerpres.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
Gratii pentru frauda bancaro-imobiliara Gratii pentru frauda bancaro-imobiliara
Casa pasiva vs. Clasica - 02 septembrie 2010 Casa pasiva vs. Clasica - 02 septembrie 2010
Cum udam plantele iarna Cum udam plantele iarna
BUILD EUROPE si Patronatul Societatilor din Constructii – PSC au prezentat Presedintiei romane la Consiliul U.E. Manifestul sau privind locuintele BUILD EUROPE si Patronatul Societatilor din Constructii – PSC au prezentat Presedintiei romane la Consiliul U.E. Manifestul sau privind locuintele
Debuteaza cel mai mare sezon de debransari de dupa 1989 Debuteaza cel mai mare sezon de debransari de dupa 1989

Vezi mai multe articole