Despre casa

In aceasta rubrica a site-ului Misiunea Casa gasiti tot felul de informatii generale si sfaturi utile pentru casa. Cum sa realizati curatenia de primavara, vara sau iarna, cum sa va pregatiti casa pentru un nou anotimp sau pentru plecarea in vacanta, sfaturi pentru aranjarea demisolului si multe altele.

on

Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara

12 martie, 2019

Este placerea noastra sa va anuntam ca Hoval particpa in rolul de speaker, prin expertii sai in tehnologie si clima, la PASSIVE HOUSE BOOTCAMP, un eveniment dedicat educarii si informarii in sfera constructiilor eficiente din punct de vedere energetic, avand ca focus tema caselor pasive. Acesta se adreseaza in special studentilor si profesionistilor din domeniul arhitecturii, constructiilor si instalatiilor. Veti afla mai multe despre solutiile noastre ce vin in intampinarea eforturilor privind proiectarea si constructia de cladiri pasive. Ne-am propus sa fim promotorii revolutiei cladirilor pasive si in Romania, pentru ca noi credem in cladiri mai sanatoase si mai eficiente energetic. Hoval participa ca partener Over4, asigurand sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura HomeVent, la…

mai mult >
on

Ce este o statie meteo si cum o alegi

08 ianuarie, 2019

La ora actuala, majoritatea oamenilor detin un telefon mobil smart conectat la internet care poate oferi, prin intermediul sutelor de aplicatii disponibile gratuit, informatii despre starea vremii, temperatura exterioara si prognoza pe urmatoarele zile. Poti afla aceleasi informatii si cu ajutorul unui calculator conectat la internet sau poti viziona buletinul meteo la televizor, insa ai ocazia sa achizitionezi si propria ta statii meteo - unele foarte accesibile ca pret si sa beneficiezi de parametrii masurati fix in zona in care locuiesti sau iti desfasori activitatea. Pe langa informatiile precise obtinute in timp real si entuziasmul de a face propriile masuratori, echipamentele actuale iti permit chiar si integrarea datelor in sistemele inteligente de control, spre exemplu pentru o mai…

mai mult >
on

Cinci lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce iti cumperi o casa

05 decembrie, 2018

Ai de gand sa-ti vinzi apartamentul in care locuiesti, deoarece vrei sa-ti cumperi o casa la curte? Foarte bine! Insa ar fi bine sa te pregatesti, pentru ca vei avea foarte multe lucruri de facut. Si inainte, si dupa ce iti vei achizitiona locuinta. Despre cinci lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce iti cumperi o casa poti sa citesti mai jos. Primul lucru pe care sa-l faci dupa ce iti cumperi o casa: schimba-ti incuietorile Primul lucru pe care sa-l faci dupa ce muti intr-o casa noua este sa schimbi incuietorile usii de la intrarea in locuinta. In situatia in care imobilul este prevazut cu o usa in fata si cu o usa in spate, inlocuieste incuietorile ambelor usi. Pentru schimbarea incuieturilor, te sfatuim sa apelezi la o firma profesionista. O astfel de firma nu doar ca o sa-ti inlocuiasca…

mai mult >
on

Icoanele din casa noastra

15 august, 2018

Etimologia cuvantului icoana isi are radacinile din limba greaca - εἰκών- si inseama chip, reprezentare. Reprezentarile sunt fie ale lui Dumnezeu, fie ale Mantuitorului Iisus Hristos, fie ale altor sfinti si ingeri sau chiar diferite scene din biblie. Unde se aseaza icoanele intr-o locuinta? Reprezentantii bisericii spun ca este bine sa avem cate o icoana in fiecare camera a locuintei noastre. Locul nu este ales la intamplare, icoana se va pozitiona intotdeauna pe peretele de la rasarit. Iar pe acel perete nu trebuie sa mai punem nimic altceva, ca in momentul in care ne rugam, sa nu fim distrasi. De asemenea, este bine sa avem in camera o singura icoana sau mai multe care au legatura intre ele. De ce asezam icoana pe peretele de la rasarit? Semnul lui Dumnezeu este chiar rasaritul, adica…

mai mult >
on

Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite

14 septembrie, 2017

Chiar daca nu o constientizam mereu, calcarul este unul dintre cei mai mari “dusmani” ai oricarei locuinte. Apa pe care o folosim zilnic pentru propria igiena si pentru gatit contine, printre altele, calciu si magneziu, doua minerale care contribuie la formarea si depunerea de calciu pe tevi, robinete si in instalatiile masinilor de spalat vase sau haine. Iar cu cat apa este mai dura, asa cum este in Romania, cu atat aceasta problema a depunerilor va fi una mai acuta. Cu timpul, s-au descoperit tot felul de metode improvizate pentru a indeparta aceste depuneri, precum otetul, lamaia, bicarbonatul de sodiu si sarea grunjoasa, iar ulterior au aparut si produse chimice adaptate acestei nevoi. Dintre toate solutiile insiruite mai sus, otetul are si in prezent cel mai mare succes cand vine…

mai mult >