Despre casa

In aceasta rubrica a site-ului Misiunea Casa gasiti tot felul de informatii generale si sfaturi utile pentru casa. Cum sa realizati curatenia de primavara, vara sau iarna, cum sa va pregatiti casa pentru un nou anotimp sau pentru plecarea in vacanta, sfaturi pentru aranjarea demisolului si multe altele.

Depunere de calcar in baie

Cum sa cureti calcarul din baie cu solutii pe care le poti prepara chiar tu

16 septembrie, 2016

Fata de celelalte tipuri de murdarie, calcarul este greu de indepartat, de aceea calcarul este dusmanul numarul 1 cand vine vorba de curatenia din baie. Mai mult decat atat, daca nu sunt curatate din timp, depunerile de calcar se intaresc si se solidifica, devenind si mai greu de indepartat. Locurile si obiectele din baie care sunt cele mai predispuse depunerilor de calcar sunt para de la dus, bateria de la cada si chiuveta plus cada, chiuveta si vasul de toaleta, dar si faianta si gresia. Calcarul poate fi indepartat folosind substante de curatare pe care le poti cumpara din hypermarket sau poti folosi substante pe care le poti prepara chiar tu. Iata cateva idei. Sucul de lamaie face minuni impotriva calcarului. Taie o lamaie pe jumatate si freaca cu ea para de la dus, bateria de cada si…

mai mult >
Colectare selectiva a deseurilor

Reciclare becuri si acumulatori

07 septembrie, 2016

Incercam sa ne aliniem si noi tarilor civilizate si sa colectam selectiv deseurile, adica sa le sortam pe categorii pentru a fi procesate mai usor si reciclate. Avem prea mult gunoi care nu poate fi sortat si reciclat datorita contaminarii. PET-urile, de exemplu, daca nu sunt colectate selectiv de la bun inceput si sunt aruncate impreuna cu alte deseuri menajere, nu mai sunt bune pentru reciclare, costurile pentru separare si decontaminare fiind nefezabile. Se ajunge astfel, din cauza acestui sistem defectuos de colectare, ca centrele mari de procesare a deseurilor sa fie nevoite sa importe materie prima, iar noi, ca tara, sa fim amendati de Comisia Uniunii Europene, pentru ca nu ne-am indeplinit targetul de reciclare. Probleme mai mari, vizavi de mediu, avem insa cu acumulatorii, bateriile…

mai mult >
Exemplificare grafica a pozitie corecte la birou

Cum sa stai corect la birou ca sa nu ai probleme medicale

03 iunie, 2016

Foarte multi oameni lucreaza la birou, in fata calculatorului, 8 ore pe zi. Daca din cele 365 de zile ale unui an scadem zilele de sambata si duminica, zilele de concediu de odihna si sarbatorile legale, rezulta aproximativ 225 de zile lucratoare pe care omul le petrece pe un scaun, la un birou, in fata calculatorului. Aceasta inseamna un minimum de 1.800 ore, timp suficient sa apara problemele medicale daca postura la birou nu este cea corecta. Pozitia corecta la birou Este foarte important ca, atunci cand stai pe scaun, spatele sa fie cat mai drept, iar capul sa nu fie inclinat spre monitor. Soldurile si genunchii trebuie sa stea intr-un unghi de 90 de grade, iar talpile sa fie sprijinite pe podea sau pe un suport de relaxare a picioarelor. Monitorul, tastatura si mouse-ul trebuie sa fie…

mai mult >
Pisica care sta pe canapea in casa

Pericolele din casa la care poate fi expusa pisica ta

29 aprilie, 2016

Chiar daca se zice ca pisica are noua vieti, in casa ta pot exista pericole care pot pune in primejdie viata animalului tau de companie. Noi am identificat 6 pericole pentru pisica ta. Par multe, asa-i? Ai sa vezi ca la unele dintre ele nici nu te-ai fi gandit vreodata. Pe principiul “pericolul apare de unde nici nu te gandesti”, iata cateva situatii in care trebuie sa fii cu bagare de seama. Cablurile electrice. S-ar putea ca pisicii tale sa-i placa sa roada cablurile electrice si sa se electrocuteze. Mai bine pune toate cablurile intr-un tub special de protectie, rezolvand astfel aspectul inestetic al cablurilor incurcate si lungite prin casa, si protejand totodata viata pisicii. Cactusi si plante otravitoare. Pisica ar putea sa inghita tepii de la cactus si acestia i-ar putea perfora…

mai mult >
Covoras intrare casa

Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare

10 martie, 2016

Unul din inconvenientele întâmpinate pe timp de iarnă, mai ales când ninge şi îngheaţă, este protecţia suprafeţelor circulabile împotriva alunecării, iar pe tot parcursului anului poate fi o problema stoparea prafului sau a umidităţii. Acest lucru presupune prevederea zonelor de acces sau circulaţie cu sisteme antialunecare şi ştergătoare. Un „covor” prevăzut la o intrare este de regulă neobservat şi poate reprezenta o soluţie inteligentă de protecţie pentru persoanele ce vor circula pe acele zone, cu atât mai recomandat fiind pentru persoanele mai puţin atente cum sunt copii, bătrânii sau pentru deplasările în grabă. Covoraşelor ce rezistă la uzura tipica din sezonului rece şi au o forma mai complexa decât în cazul celor utilizate pentru noroi si praf.…

mai mult >