Dormitor in stil marocan

Dormitor in stil marocan

07 aprilie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajare dormitor in stil marocan

Cu mai multe limbi oficiale, Marocul se afla la intersectia a multe culturi si stiluri. Adesea folosit la sursa de inspiratie pentru pictori, scriitori si hippioti, Marocul poate fi privit ca o oaza captivanta a Africii. Stilul marocan este in voga si capteaza prin magie si exotism. Un dormitor cu astfel de accente va deveni intim si cald, dand valoare propriei case.
Exista cateva detalii esentiale care aduc spiritul Marocului in incapere:
  • culorile vitalizante precum rosul, verdele si albastrul marin si, de asemenea, auriul, argintiul si galbenul desertului;
  • aducerea exteriorului in interior, pentru a crea o atmosfera tropicala cu ajutorul plantelor exotice, in ghivece de teracota si, daca spatiul permite, covorase de perete cu elemente decorative originale
  • faimoasele lampi marocane, care dau un aer misterios camerei
Un dormitor anost si rece se poate transforma intr-un adevarat interior marocan prin abundenta de detalii, folosirea de materiale cu modele complicate pentru pat, fotolii sau podea si decoratiuni cu accente ornamentale din lemn sculptat.
Nu este nevoie sa renuntati la patul clasic atat timp cat il acoperiti cu o covertura cu modele complexe si cateva perne orientale. Alegeti, pentru noptiera, un model din lemn sculptat,
specific marocan.
 
Un covor cu modele vegetale si in culori vibrante va arata foarte bine pe o podea din lemn sau parchet sau va decora dramatic un perete al camerei. Daca materialul textil pe unul dintre pereti nu se potriveste deloc cu stilul dumneavoastra, puteti renunta la acest aspect si sa optati pentru o oglinda marocana, cu margini pictate manual. O adevarata piesa de arta, aceasta va deveni centrul de focalizare a camerei.
 
Excesul tipic oriental isi spune cuvantul intr-un asemenea model de amenajare. Deoarece Marocul este un tinut al extremelor, mostenirea orientala permite mici schimbari pentru a se potrivi climatului. Astfel, curbele mobilei din lemn, pernele de pat, carpetele, picturile mustind de culoare, toate sunt incorporate intr-un spatiu amenajat in stil marocan.
 
Pentru ca dormitorul sa nu sufere prea mult de abundenta, lasa-ti lumina naturala sa patrunda printr-o fereastra inalta, usor boltita. Ea poate fi acoperita, in orice moment, cu draperii vaporoase, care sa dea un aer de vacanta si exotism incaperii.
 
Daca doriti sa divizati spatiul aferent camerei, un decor dantelat din fier forjat, care pastreaza misterul si intimitatea, va crea atmosfera marocana pe care o doriti. Liniile curbe ale modelului, culorile camerei si bogatia elementelor vor contrasta placut cu raceala si austeritatea specifice fierului.   
 
Condimentarea dormitorului se realizeaza prin obiecte decorative, precum lampi, ghivece din teracota pictate manual sau oglinzi care multiplica ambianta marocana. Fiti flexibil in momentul in care doriti sa adoptati un asemenea design unic si fara varsta. Versatilitatea si diversitatea sunt expresii ale stiului marocan, care vor face din orice dormitor o incapere primitoare si exotica.
 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Textilele personalizeaza dormitorul Textilele personalizeaza dormitorul
Dormitorul ideal este zugravit in culori calde Dormitorul ideal este zugravit in culori calde
Dormitorul, intre vis si realitate Dormitorul, intre vis si realitate
Decorarea dormitorului: 3 sugestii complete pentru un dormitor de catalog Decorarea dormitorului: 3 sugestii complete pentru un dormitor de catalog
Amenajare dormitor Amenajare dormitor
Dormitorul din mansarda Dormitorul din mansarda

Vezi mai multe articole