Expansiune imobiliara in comunele din jurul Capitalei

30 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vanzarile de terenuri in Jilava au crescut cu 20% fata de anul trecut
Zona limitrofa de sud a Capitalei a devenit in ultimul an interesanta pentru potentialii cumparatori. Preturile terenurilor din Bucuresti, determinate si de restrangerea ofertei, ii indreapta pe cumparatori spre comunele din Ilfov, in special spre sud, unde preturile sunt inca cele mai avantajoase, iar zona are potential de dezvoltare. Fie ca e vorba de persoane particulare sau firme, cu planuri mari de constructii, investitorii cumpara pe capete terenuri in Jilava.
 
La "sosea", intre 40 si 80 de euro/mp
În comuna Jilava, tranzactiile cu terenuri au crescut, anul acesta, cu aproape 20% fata de anul trecut. Nu se mai achizitioneaza in scopuri speculative, cum s-a intamplat in alte zone, ci in proportie de 90% pentru constructii. Cele mai vandute si ravnite suprafete sunt cele de pe drumul european E 70, dar si cele de pe Centura Bucurestiului. Daca pentru terenul extravilan, metrul patrat se vinde cu preturi de la 1 la 5 euro, "la sosea", cum spun satenii, cei mai avizati "agenti imobiliari" ai momentului, vanzarile incep de la 40 de euro si ajung si la 80 euro/mp.
 
O casa, cu teren cu tot, 160.000 de euro
Potrivit secretarului comunei, Florin Matei, terenurile sunt cumparate in proportie egala de firme si de persoane fizice. "Pe langa Centura se vor construi depozite si mici fabrici", explica Matei interesul cumparatorilor. Terenul pentru casa, in comuna, este ceva mai scump, iar cei interesati trebuie sa stie ca pretul pe metrul patrat poate ajunge la 60 sau 80 de euro. Un teren cu o casa aflata in conditii bune ajunge si la 160.000 de euro. La ora actuala, in comuna Jilava sunt in jur de 150 de firme mici si mijlocii. Dar proiectele si sperantele autoritatilor sunt mari. "De la 1 mai, trei societati si o fabrica vor incepe constructia de hale si depozite. Vor exista, astfel, mai bine de 300 de locuri de munca", apreciaza secretarul comunei.
 
Dezavantaje
Marele dezavantaj consta in faptul ca aproape 90% din suprafata comunei nu este racordata la reteaua de gaze si apa. Beneficiaza de acest "lux" doar locuitorii de pe platforma industriala (zona cu cateva fabrici). Reprezentantii primariei spun ca au promisiuni de la Distrigaz, si ca anul acesta este posibil ca problema sa se rezolve. Cat despre reteaua de apa... nu se stie nimic sigur.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Riscul inundatiilor nu creste nivelul cladirilor asigurate Riscul inundatiilor nu creste nivelul cladirilor asigurate
Distribuitorii de gaze cer majorarea pretului cu 18%-19% de la 1 iulie Distribuitorii de gaze cer majorarea pretului cu 18%-19% de la 1 iulie
Energia electrica devine o marfa din ce in ce mai scumpa Energia electrica devine o marfa din ce in ce mai scumpa
Imobilele se ieftinesc pe zi ce trece - 09 DECEMBRIE 2008 Imobilele se ieftinesc pe zi ce trece - 09 DECEMBRIE 2008
Apartamente noi abia in 2007 Apartamente noi abia in 2007
Dezvoltatorii nu sunt lasati de banci sa scada preturile sub o anumita limita - 19 Noiembrie 2009 Dezvoltatorii nu sunt lasati de banci sa scada preturile sub o anumita limita - 19 Noiembrie 2009

Vezi mai multe articole