Fatade

Finisajul exterior al casei este cel care determina intregul aspect al cladirii, avand atat rol estetic, cat si functional. Afla ce tip de tencuiala se potriveste casei tale, cum poti reface o fatada deteriorata si lasa-te inspirat propunerile noastre creative.

on

“Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?”

28 august, 2017

"Buna ziua! Am o casa tencuita pe exterior, de peste 10 ani, cu tencuiala decorativa - bob de orez, ceva de genul acesta. Culoarea s-a murdarit in timp, chiar daca am spalat-o. Cum pot varui casa? Eu ma gandeam ca trafaletul se va agata si va fi greu. De aceea, as achizitiona un aparat de vopsit, insa nu stiu care? Ati putea sa ma indrumati? Multumesc." Asa suna unul dintre mesajele primite recent de specialistii nostri din partea unuia dintre cititorii site-ului si Forumului Misiunea Casa. In astfel de situatii, este greu pentru orice meserias sa faca o recomandare in ceea ce priveste un aparat de vopsit pentru fatada. In general, vopseaua de exterior pentru fatade este mai greu de aplicat cu aparate de vopsit de tip hobby sau destinate neprofesionistilor. Acestea nu au duzele necesare pentru…

mai mult >
on

Cateva sfaturi practice despre cum sa alegi tencuiala decorativa

21 august, 2017

Tencuielile decorative sunt de mai multe tipuri. Acestea pot fi clasificate in functie de cateva criterii principale, cum ar fi proprietatile chimice, pretul de achizitie, granulatia si modelul de aplicare. Calitatea se reflecta in pretul tencuielilor decorative Calitatea tencuielilor decorative are legatura directa atat cu pretul lor de achizitie, cat si cu proprietatile chimice ale produselor. Cele mai ieftine tencuieli decorative sunt cele acrilice si siliconice, iar cele mai scumpe sunt cele silicatice si cele armate cu fibre de carbon. Tencuielile decorative acrilice sunt cel mai des intalnite si contin rasini acrilice si alte ingrediente minerale. Tencuielile decorative acrilice sunt caracterizate de o permeabilitate ridicata la vapori (permit trecerea vaporilor de la interior spre exterior)…

mai mult >
on

Fatada casei: cum trebuie executata finisarea masei de spaclu

14 august, 2017

Dupa termoizolarea fatadei, este nevoie de executia lucrarilor finale pentru acoperirea decorativa a acesteia, iar pentru a realiza aceasta etapa exista multe posibilitati. Pentru inceput, sa vedem ce se poate face plecand de la stratul de masa de spaclu armata. Acest strat este realizat prin aplicarea adezivului de polistiren in strat subtire, circa 3 mm, cu ajutorul gletierei cu dinti de 10 mm sau 12 mm. In masa de spaclu este inglobata o plasa de armare cu densitatea de minimum 145 g sau 160 g in cazul variantelor premium. Adezivul de polistiren nu permite driscuirea suprafetei si, avand in vedere granulatia de maximum 1 mm, va rezulta o suprafata cu o anume rugozitate, o suprafata nu foarte fina asa cum este cazul supa aplicare de tinci sau glet. In aceasta situatie, peste stratul final…

mai mult >
Video Mapping

Video-mapping - Cum sa ai cele mai spectaculoase decoratiuni de Craciun

05 decembrie, 2016

In aceasta toamna, pe cladirea Palatului Parlamentului din Bucuresti, a avut loc un show impresionant de video mapping, realizat de mai multe echipe din diverse tari. Evenimentul a fost un concurs international si a reunit mai multi specialisti care, cu ajutorul a 104 proiectoare au reusit sa impresioneze asistenta prin spectacole multimedia de aproximativ 4 minute, proiectate pe cei 22.000 mp ai fatadei cladirii. Fenomenul ia insa amploare si in perioada sarbatorilor de iarna, cu tot mai multi pasionati care investesc sume considerabile pentru a-si decora casa cu un astfel de sistem. Este nevoie de unul sau mai multe proiectoare, care in functie de pozitionare necesita o calibrare atenta pentru a acoperi perfect fatada cladirii si pentru a nu distorsiona imaginea proiectata. Ulterior, in…

mai mult >
Baghete si profile pentru placari

Baghetele si profilele pentru placari - Sfaturi de utilizare

02 noiembrie, 2016

Odata cu amenajarea spatiilor de baie, bucatariei sau a altor tipuri de spatii ce necesita realizarea unor placari cu materiale ceramice (faianta si gresie), dar si cu alte placari din piatra naturala, trebuie sa realizam o imbinare cat mai estetica pe zonele muchiilor sau sa prevedem anumite terminatii si spatii de dilatare. Imbinarea muchiilor oricarui tip de finisaj se poate face in trei moduri: imbinarea clasica presupune acoperirea unei grosimi a materialului de placare cu placa de pe cealalta suprafata a muchiei, prelucrarea marginilor placilor la 45° si imbinarea muchiilor sau, cea mai modernă si aspectoasa varianta, utilizarea profilelor speciale pentru muchii. Aceste profile speciale ne ajuta sa obtinem rezultatul optim si au atat rol practic, cat si estetic, imbunatatind semnificativ…

mai mult >