PDA

Arată versiune întreagă : Zugravirea cu vopsea lavabilaPagini : [1] 2 3 4

pana
20.06.2004, 19:48
Vreau sa zugravesc cu lavabila peste calciu.
Este vopsit cred in var, nu sint sigur.
In ce conditii pot zugravicu lavabila si ce materiale pot folosi?

Specialistul MC
23.06.2004, 07:39
Stimate dl. Pana,
Da puteti vopsi cu lavabila peste calciu. Aplicati amorsa lasati sa se usuce dupa care aplicati vopseaua lavabila cu trafaletele. Puteti folosi orice vopsea lavabila cu amorsa ei.

MIHAELA
01.07.2004, 13:00
PESTE O TENCUIALA VECHE REALIZATA DIN NISIP SI VAR(LA O CASA CONSTRUITA IN ANII 40)POT APLICA O VOPSEA LAVABILA?DACA DA CARE ESTE PROCEDURA SI CE MATERIALE POT SA FOLOSESC?DACA NU CE MA SFATUITI SA FAC?

Specialistul MC
03.07.2004, 10:00
Stimata dna. Mihaela,
Se poate. Aplicati mai intii o amorsa dupa care vopseaua lavabila.
Verificati prin ciocanire in prealabil sa nu sune a gol tencuiala.

gio
11.07.2004, 12:47
Buna ziua

Pe peretii din beton intr-un apartament de bloc stratul de glet este foarte subtire ~ 0.5 mm- sub 1 mm. Aceasta suprafata a fost spalata cu apa si nu se mai ia pe burete. Pentru vopsire cu vopsea lavabila trebuie dat un strat de glet mai gros sau se poate da direct cu vopsea dupa o amorsa? Multumesc.

Specialistul MC
14.07.2004, 05:26
Stimate vizitator,
Functiunea gletului este aceea de a realiza o suprafata perfect plana. Daca
suprafata peretilor dvs. este plana, indiferent de grosimea gletului ramas, se poate trece la amorsa si vopsea.

HAMZEA HORIA
14.08.2004, 12:07
ma numesc hamezea horia sunt din bv si as dori daca se poate sa ma sfatuiti intr o anumita privinta:peretii mei sun vopsiti in lavalibil si s au cam murdarit as dori sa zugravesc apartamentul tot cu lavabil.peretii trebuiesc spalati inainte, trebuie dat cu amorsa de aracet ?ca asa mi au spus unii.recomandati mi va rog ce sa fac, ce vopsea sa folosesc , dar sa fie totusi la un pret rezonabil. si inca o chestiunea as mai avea: cum sa realizez o omogenizare buna a culorii cu lavabila,nu dispun de accesorii performante.
va multumesc anticipat !!!

Specialistul MC
15.08.2004, 08:20
Stimate dl. Hamzea Horia,
Daca vopseaua existenta este lavabila si de calitate ea se poate spala pur si simplu economisind astfel citeva milioane.
Pentru a aplica o noua vopsea lavabila peste cea existenta nu e nevoie de amorsa. In zonele mai murdare( deasupra caloriferelor sau a aragazului) spalati cu un burete cu sapun lichid pertru a obtine aderenta necesara pentru noul strat. In privinta omogenizarii culorii bine ar fi sa cumparati un amestecator care costa citeva zeci de mii de lei si sa imprumutati o bormasina de la cineva. In privinta vopselelor va recomand Caparol.

Taipanu
11.10.2004, 20:23
As dori sa stiu ce materiale se pot folosi pentru reconditionarea la interior si exterior a unei case taranesti din paianta , cu structura din lemn, pentru a obtine suprafete de calitate si , pe scurt, care ar trebui sa fie succesiunea operatiunilor.
Multumesc anticipat pentru orice sugestie pertinenta.

Specialistul MC
12.10.2004, 17:23
Stimate vizitator,

Pentru realizarea unei reconditionari de calitate va propun urmatoarea solutie:
- se placheaza pe interior si exterior cu plasa tip Buzau cu ochiuri cit mai rare si sirma de 6 sau chiar de 5 daca gasiti. Plasele se fixeaza cu cuie, perimetral de structura de lemn( stilpi , grinzi, diagonale,etc). Cele doua plase (exterioara si interioara ) se leaga din loc in loc cu agrafe din OB de 6.
- pe aceste plase se leaga plasa de rabit.
- se smiruieste cu un mortar numai de ciment si se tencuieste cu un mortar ciment-var de marca 50 T.
Se obtine o locuinta comfortabila, sanatoasa si economicoasa din pct. de vedere termic. Atentie solutia nu este foarte ieftina. Daca structura de lemn a casei este suficient de deasa se poate renunta la plasa tip Buzau utilizind numai pe cea de rabit.

Gigi
18.10.2004, 11:26
Am cupmarat de curand un apartament, si holul si sufrageria sunt date cu lavabil. Am incercat sa mai dau un strat pe deasupra pentru ca cel existent era cam "murdar", si am avut surpriza sa observ ca pe alocuri vopseaua a inceput sa crape a doua zi. Dupa ce am decojit putin, am observat ca pe pereti s-a curatat initial huma, insa nu s-a aplicat si un strat de glet inainte de a se aplica vopseaua lavabila, iar pe tavan lavabila a fost data peste huma . Ce-mi recomandati sa fac? (In unele locuri vopseaua lavabila existenda se inlatureaza foarte usor, dar in altele se desprinde greu de pe perete) Este necasar sa curat toata vopseaua existentea, sa dau un strat de glet si apoi sa revopsesc, sau sa curat doar in locurile unde ea se desprinde usor?
Multumesc mult.

Specialistul MC
18.10.2004, 16:08
Stimate dl. Gigi,

Daca doriti sa efectuati o lucrare de calitate, va sfatuiesc sa cojiti toata vopseaua vache si sa reparati gletul. Dupa care aplicati o amorsa si vopseaua lavabila noua.

ligiamariana
01.11.2004, 15:00
Am peretii varuiti cu var obisnuit si cu piatra mica deasupra.Vreau acum sa varuiesc cu var lavabil .Ce trebuie sa fac in aceste conditii?

Specialistul MC
03.11.2004, 17:27
Stimata dna. Ligia Mariana,

Daca zugravelile anterioare sunt in mai multe straturi, va sfatuiesc sa le inlaturati, sa aplicati o amorsa si apoi vopsea lavabila. Daca pe glet este un singur strat de var puteti sa dati direct lavabila. Oricum faceti o proba intr-o zona mai putin vizibila.

Radu B
14.11.2004, 17:57
Cum pot sa curat repede si eficent,fara sa atace materialul, o suprafata mare de gresie (120mp) si o balustrada de inox ,de milioane de picaturi de vopsea lavabila(Caparol) ?

Multumesc

Specialistul MC
14.11.2004, 20:40
Umeziti si frecati insistent cu o cirpa de bumbac. Atentie in special la balustrada de inox NU cu materiale abrazive.

26.11.2004, 21:15
din experienta personala: se inmoaie locurile patate in apa calda (se poate pune o carpa uda care sa acopere petele) si se lasa vreo 30 minute.
Apoi se sterge insistent cu o capa sau nu burete nonabraziv pana la curatare completa. Succes

visit
21.07.2005, 07:31
Cum zugravesc cu lavabila? pot sa o aplic pe vechea zugraveala sau tre sa spal inainte

aless
22.07.2005, 08:23
Daca vechea zugraveala e pe baza de huma raspunsul e nu.
Daca a fost zugravit cu var, da.

Specialistul MC
23.07.2005, 14:41
Multumesc vizitatorului nostru pentru raspunsul corect.

Cristian M.
07.08.2005, 14:33
Va rog sa ma indrumati cum as putea zugravi in lavabil la interior direct pe tencuiala, fara a mai cheltui suplimentar cu un glet de var. Mentionez ca tencuiala este proaspata, iar "tinciul" (stratul vizibil fin driscuit al tencuielii) a fost realizat cu nisip sort 0 - 1 mm, deci suprafata este destul de fina.

Exista amorse sau grunduri care sa fie aplicate direct pe tencuiala astfel incat la sfarsit suprafata zugravita sa fie la fel de fina ca cea data peste glet?

Multumiri anticipate pentru raspuns.

Cristian M.
17.08.2005, 11:52
Saturandu-ma sa astept "indicatii pretioase" de la "specialistul MC" m-am apucat singur de treaba. Dupa circa trei zile de la finalizarea tencuirii peretilor interiori am slefuit manual tinciul cu hartie abraziva (circa 10 metri liniari pentru o camera de 4 x 4) , suprafata rezultata finnd de o netezime peste asteptari. A urmat amorsa si zugraveala lavabila aplicate normal, rezultatul final fiind identic cu cel al zugravelii peste glet de var. Am reusit astfel sa economisesc circa 1000 Euro (manopera + materialul aferent gletuirii clasice). Recomand cu caldura aceasta solutie tuturor celor aflati in situatii asemanatoare cu a mea.

Oprean Marius
24.08.2005, 22:31
De ce o recomanzi cu caldura, au trecut cumva cativa ani sa vezi daca rezista vopseaua pe pereti , sau o spui doar asa ca sa scapam de munca in detrimentul calitatii?

idg
25.08.2005, 09:37
de unde ai mai scos-o si pe asta cu 1000 de euro?
pentru o camera de 4x4x2,5(inaltime medie) nu iesi niciodata la pretul asta, fie ca-l faci in regie proprie, fie ca apelezi la meseriasi...
vezi cat e un sac de glet de 20kg, cam 2-300.000, crezi ca intra in camera aia mai mult de 5 saci????

poate asezati pe orizontala :lol: :lol: :lol:

25.08.2005, 13:54
ce treaba are vopseaua cu gletul? ce? numai pe glet sta?

rolul gletului este sa indrepte neregularitatile
daca peretele este deja drept, nu mai trebuie glet

idg
25.08.2005, 14:15
rolul gletului este si de a-ti crea o suprafata cat mai fina pentru a fi finisata cu vopsea.
deci degeaba ai peretele drept daca granulatia nisipului de tinci e mare...o sa-ti iasa ca o magazie...

Cristian M.
04.09.2005, 17:26
1. Pentru d-nul Oprean Marius : citeste te rog eticheta de pe aproape orice galeata de vopsea lavabila (eu am folosit Spor) si o sa vezi ca suprafetele pe care se aplica vopseaua sunt zidarie, beton, TENCUIALA, ipsos. In plus avand in vedere ca tencuiala contine ciment iar gletul doar var, nu trebuie sa fi un geniu ca sa iti dai seama ca o vopsea aplicata pe tencuiala va dura mai mult decat una aplicata pe glet de var.

2.Pentrul idg care se mira de unde 1000 euro pentru o camera de 4x4 tin sa il informez ca am facut referire la aceste dimensiuni doar pentru a indica consumul de hartie abraziva necesara pentru slefuirea peretilor. Suprafata totala interioara pe care am tencuit-o este de 280 mp ceea ce inmultit cu 3.4 - 3.6 Euro/mp (material+manopera) ar da aproximativ 1000 Euro.

3. Tot pt. idg : Fa te rog o proba pe o suprafata cat de mica tencuita si finisata cu tinci cu nisip 0-1 mm. Slefuieste-o cu hartie abraziva si apoi compar-o cu una gletuita. Daca esti o persoana cat de cat obiectiva vei recunoaste ca diferentele de textura rezultate sunt nesemnificative. In plus inainte de vopsaua lavabila se aplica amorsa (eu am folosit Dufa la galeata care este ceva mai groasa decat cea obisnuita) si care are exact rolul de a regla porozitatea suprafetelor. Bineinteles ca daca ai folosit la tinci nisip de 0-3 mm in loc de 0-1 mm (si acela nu se mai poate numi tinci ci doar suprafata driscuita) rezultatul operei tale necesita si un strat de glet.

4. Eu sunt multumit pe deplin de calitatea rezultata dupa aplicarea lavabilului direct pe tencuiala (si sunt o persoana destul de exigenta) si continui sa o recomand celor care nu tin neaparat sa arunce cu banii cand isi fac sau renoveaza o casa. Celor care contina sa aiba dubii le recomand ca inainte sa se apuce sa dea banii pe gleturi sa faca o proba pe o suprafata tencuita cat de mica si pe care s-a aplicat tinciul fin cu nisip 0-1 mm care apoi s-a slefuit putin pentru a hotari singuri cum vor proceda in continuare.

16.10.2005, 22:51
am de gand ca in urmatoarele zile sa-mi varuiesc intreaga casa si am niste intrebari:
1-in acest moment pe pereti este var-este vreo problema daca dau lavabil peste(cineva mi-a spus ca in timp o sa se cojeasca)?
2-as vrea sa stiu daca ordinea operatiilor este corecta-o sa elimin asperitatile varului cu niste hartie abraziva,curatare de praf,amorsare si in final vopsire cu lavabil...
eventualele sfaturi si recomandari sunt binevenite...

17.10.2005, 21:37
nu-mi raspunde si mie nimeni :?: :?: :?:

zamffus
19.10.2005, 18:02
...sa stii ca solutia pe care o descrii este buna ,cu conditia ca varul vechi sa fie "tzeapan"...dar eu personal prefer sa curat tot pana la ciment, sa dau amorsa,glet(2straturi),slefuire,amorsa,lavabila(1-2 straturi).
...depinde de cum stai cu timpu si banii.... :wink:
P.S.:...a doua varianta e mult mai durabila...

Specialistul MC
23.10.2005, 22:58
Stimate vizitator,
Daca matuiti usor cu hirtie abraziva varul, nu mai e nevoie de amorsa, puteti aplica lavabila direct. Totusi inainte de a zugravi tot ap. faceti o proba intr-o zona mai putin vizibila.

cuciuch daniel
31.10.2005, 19:40
io zic sa dai cu abraziv si apoi sa dai cu amorsa neaparat amorsa acrilica si nu aracet cu apa

misha
15.11.2005, 09:32
Mi-am zugravit singur sufrageria cu vopsea lavabila, insa ceva nu a mers cum trebuie. Inainte era tot vopsea lavabila, iar acum am dat direct peste ea (dupa ce am spalat in prealabil peretii cu apa) cu var lavabil alb, de doua ori. Problema e ca pe 2 din pereti, in unele locuri, exista un fel de pete, insa nu de culoare, ci de continuitate a varului. E ca si cum doar din loc in loc, as mai fi dat o a treia mana de var. Imi puteti spune care ar fi cauza?
Va multumesc!

Specialistul MC
20.11.2005, 18:24
Stimate d-le Misha,
Din pacate ar trebui sa vad ca sa pot sa incerc o explicatie,
in plus ma derutati un pic folosind cind termenul de "vopsea lavabila" cind cel de "var lavabil". Varul se foloseste si el in zugraveli dar va asigur ca vopselele lavabile nu prea au nici o legatura cu acesta.

Cojocaru Petru
29.11.2005, 12:59
De ce nu se usuca gletul pe coltul peretelui care da in exterior. Am dat cu vopsea lavabila pe el si a curs toata. Ce pot sa fac?
Va multumesc si astept raspuns urgent.

andreigh
01.12.2005, 19:41
Poate nu e suficient de cald in casa... Daca ai o aeroterma sa bagi aer cald.

Un prieten avea aceeasi problema cu peretele exterior. Si parca imi zicea ca a pus un caloriger electric sau radiator si un ventilator care sa 'impinga' aerul cald spre perete.

Loredana
01.12.2005, 19:44
Camera este varuita cu var lavabil, s-a afumat, s-a ingalbenit. Cum as putea s-o varuiesc singura? Ce marca de var imi recomandati, usor de aplicat, pentru nepriceputi ca mine? Si care sunt etapele? Multumesc mult!

Specialistul MC
04.12.2005, 11:55
Stimate d-le Cojicaru Petre,
Cred ca sfatul vizitatorului nostru anterior este foarte bun.

Specialistul MC
04.12.2005, 12:03
Stimata doamna Loredana,
Pentru pregatirea peretilor, trebuie mai intai sa-i spalati cu cirpa si detergent. Dupa spalare si uscare aplicati o vopsea lavabila de interior cu ajutorul trafaletului. Daca ati curatat bine peretii prin spalare este suficient sa aplicati o singura mina de vopsea lavabila noua. Va recomand vopselele lavabile produse de Policolor din gama "Spor".

Loredana
07.12.2005, 09:22
Multumesc foarte mult!

DEKO
08.12.2005, 15:43
Sau DEKO 1 STRAT !!! :idea: tot de la policolor !

sandrei
19.02.2006, 08:40
De curind mi s-au montat tevile de gaz in casa. Trec prin hol si bucatarie. Va rog sa-mi spuneti daca ele se pot vopsi cu vopseaua lavabila care va veni si pe peretii respectivi sau trebuie folosita o vopsea pe baza de ulei. Am auzit tot felul de pareri. Multumesc anticipat pentru sfat.

cuciuch daniel
19.02.2006, 17:09
pot fi vopsite cu orice fel de vopsea.
pt o siguranta mai mare, ii dati un grund care sa o protejeze de rugina, apoi dati peste cu lavabila :twisted:

sandrei
19.02.2006, 18:21
Multumesc de raspuns.

cuciuch daniel
19.02.2006, 20:43
cu placere :twisted: :twisted: :twisted:

Mao
05.03.2006, 19:09
Am si eu o problema asemanatoare. Intr-o camera al apartamentului pe care-l renovez este vopsit cu lavabil intr-o culoare (piersica) care nu-mi place si vreau sa o schimb cu un crem mai deschis.
Cum dau jos lavabilul anterior astfel incat suprafata sa fie alba?
Exclud varianta caratirii pana la beton, deoarece camera a fost renovata recent de vechiul proprietar iar gletul se tine bine pe pereti

Multumesc

VYS
05.03.2006, 20:16
Nu prea se da jos lavabilul.

Slefuieste cu un smirghel fin, apoi dai cu un strat necolorat - alb, si apoi dau cu culoarea ta

Mao
05.03.2006, 21:03
Multumesc de raspuns....
Ma gandeam ca exista si alta solutie in afara de slefuit cu hartie abraziva.....e o munca de titan....

VYS
05.03.2006, 21:07
In afara de deranjamentul provocat de praf cred ca o camera 4x5 o poti rezolva in maxim o ora.

Din punctul meu de vedere nu prea este chiar asa titanica munca.

Specialistul MC
08.03.2006, 23:44
Stimate d-le Mao,
Cred ca nu ati inteles bine recomandarea d-lui Stanculescu, nu trebuie inlaturata complet vopseaua lavabila existenta prin slefuire cu hirtie abraziva. Este suficienta o trecere superficiala cu hirtie abraziva cit sa se asigure o suprafata cu aderenta mai buna pentru straturile ulterioare de vopsea lavabila.

lGp
09.03.2006, 12:57
odata cu slefuirea superficiala, se observa mai bine, si se pot repara,eventualele fisuri superficiale aparute.

cat despre vopsea, eu as recomanda gama MURRIVAL. mai scumpa, e adevarat, dar mai buna decat multe altele - observatie proprie

Mao
09.03.2006, 13:50
Sa inteleg ca nu este nevoie sa dau jos toata "culoarea"?
Nu se combina vopseaua lavabila veche cu cea noua?

florentin_n
09.03.2006, 14:00
Stimati domni
In cateva zile am de gand sa varuiesc intregul apartament singur. De la cineva am inteles ca pot face acest lucru foarte usor si repede cu ajutorul aspiratorul, dar fara a-mi da mai multe detalii. Am inteles ca e nevoie de un dispozitiv special.
Imi puteti spune de ce am nevoie, ce scule, dispozitive, (in afara de aspirator) pentru a zugravi casa cu ajutorul aspiratorului?

Va multumesc anticipat!

i96nds
09.03.2006, 14:19
Au trecut vremurile alea....

Mai bine dai cu trafaletul sau cu bidineaua. Eu asa am facut. Nu merita sa te mai chinui cu aspiratorul ca ala mergea doar cu varul clasic, nu prea merge cu asta lavabil.

florentin_n
09.03.2006, 14:25
Dupa parerea mea, mai mult te chinui cu trafaletele sau bidineaua. Cu aspiratorul, cred eu, merge mult mai repede. Nu trebuie sa faci decat sa stai cu furtunul si sa directionezi jetul de var spre perete. (nu vorbesc in cunostinta de cauza asa ca daca aveti ceva de comentat va rog sa ma contraziceti).
Dar ce trebuie, ce dispozitive sunt necesare care, atasate aspiratorului pot executa acest lucru?

lGp
09.03.2006, 14:34
1. aspirator tip vechi - din acela care pe o parte trage aerul si il elimina pe cealalta, printr-un orificiu. Se schimba pozitia furtunului pe partea care expira aerul, astfel se obtine pulverizarea. problema e ca nu am mai vazut de mult asemenea aspiratoare. cele noi, nu mai au orificiul de insurubare a furtunului, pe partea de expirare.

2. borcan - cam de 1l, sau 800 de grame

3. capac pentru borcan, cu dispozitiv de prindere de furtun

4. var - lavabil nu se preteaza la asemenea dispozitiv, deoarece e o substanta fluida prea "groasa"

asadar, eu nu recomand aspirator+var

metoda trafelet - o consider cea mai buna
nu te chinui cu trafaletul, exista dispozitive de prelungire a trafaletului, asa ca poti vopsi fara prea mare chin

florentin_n
09.03.2006, 14:36
Multumesc mult.
O sa tin cont de sfaturile voastre.

i96nds
09.03.2006, 14:58
Eu am avut un bat lung de un metru jumatate pe care l-am pus in coada trafaletului. Muiam bine in galeata si apoi intindeam pe cel putin 1-1.5 metri din inaltimea camerei. Asa ca a mers chiar repede.

Insa am dat cu lavabil peste calciu si mi-a mancat ficatii. Nu mai zic ca mi-a consumat si mult var (ca nu am dat cu amorsa buna...) si am dat 3 straturi.

Am incercat si cu pompa insa lavabilul nu merge prea bine la pompa. Unii zic ca merge dar pompa pe care o aveam era cam nefericita.

Deci aspiratorul era bun de fapt pentru a inlocui pompa de zugravit.

Mult succes !

VYS
09.03.2006, 16:32
Ai inteles bine.

In nici un caz nu se poate combina o lavabila care deja este super-uscata cu cea pe care o dai acum.

Singura problema care ar putea aparea este in cazul in care ( acum depinde si de calitatea lavabilei si de diferenta de nuante ale celei existente si cea noua) sa nu se acopere din primul sau al doilea strat culoarea veche si sa se mai vada urme din culoarea veche. - Ceea ce inseamna un consum mai mare de vopsea.

VYS
09.03.2006, 16:40
Folosirea aspiratorului se face doar cu o diluare corespunzatoare a vopselei, iar in anumite cazuri acest lucru duce la necesitatea aplicarii mai multor straturi pentru acoperire buna.

In plus este destul de dificil sa vopsesti cu aspiratorul pe tavan. Borcanul respectiv nu se poate inclina prea mult.

Pentru prelungirea trafaletului se foloseste o coada de MOP, matura plastic etc.

klaus
10.03.2006, 09:55
Pentru urme locale de culoare care "trec" prin lavabila noua (galbeneala rezultata in urma unor inundatii de ex), se poate da peste zonele respective (deci sa fie suprafete relativ mici, nu un perete intreg) cu vopsea alchidica MATÃ (nu lucioasã), la culoarea noii lavabile (probabil alba).
Astfel se reduce necesitatea aplicarii unor straturi multiple de lavabila din cauza unor probleme de culoare locala a suportului.

cristid
11.03.2006, 22:18
Merge si cu aspiratorul dar nu orce tip de lavabila :?: citeste pe ambalaj modul de aplicare.
Dar mai sigur,poti folosi var clasic.

danhome_52
12.03.2006, 00:08
Dupa slefuirea superficiala a vechiului strat de lavabil cred ca e binevenita o amorsa de perete aplicata cu o bidinea.Aceasta nu numai ca inlatura praful format , dar fixeaza in profunzime, omogenizand puterea de absortie a suportului.Dupa uscare aplica 2 straturi de lavabil, primul putin diluat (max 10%).Dupa amorsare se pot face si eventuale mici reparatii cu un chit.
Bafta!

victor0547
12.03.2006, 13:07
Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez pentru a acoperi o camera zugravita cu bayramyx, iar acum vreau var lavabil in relief. Este necesar scoaterea in totalitate a bayramyx-ului sau se poate acoperi cu glet.

auarsene
27.03.2006, 11:20
Am zugravit acum 3 ani o camera cu vopsea lavabila alba colorata cu pigment mov. Inca de atunci nu am fost multumit de rezultat (culoarea rezultata a fost prea putin intensa, abia se distingea diferenta fatza de tavanul alb) si acum m-am hotarat sa rezugravesc cu culoare mai intensa. Cum pot face acest lucru cel mai bine? Trebuie sa dau jos prima vopsea, sau pot sa dau pe deasupra? Daca dau pe deasupra, trebuie folosita amorsa (de care?) sau nu? Orice alt sfat ar fi binevenit.
Va multumesc!

VYS
27.03.2006, 17:03
Cauta si vezi ca mai este un topic ce raspunde la problema ta.

DEKO
27.03.2006, 21:01
Daca suprafata anterioara nu prezinta exfolieri si suportul este bun atunci cu o amorsa sau grund ca strat de imbibare dupa care folositi totusi o lavabila buna , daca doriti sa fie nuantata va recomand gama IRIS de la policolor , lavabila sau creative efect ;sau spor interior gata nuantat.
Detalii clic AICI !!! (http://www.policolor.ro/detalii.php?319&constructori1url)

VYS
27.03.2006, 21:50
Daca tot reprezentati Policolor atunci ar trebui sa ne comunicati si noua lista de preturi a materialelor DEKO-POLICOLOR

auarsene
28.03.2006, 08:17
Cauta si vezi ca mai este un topic ce raspunde la problema ta.

Aveti dreptate, am gasit respectivul topic. Multumesc foarte mult pt ajutor.

DEKO
28.03.2006, 14:40
Daca tot reprezentati Policolor atunci ar trebui sa ne comunicati si noua lista de preturi a materialelor DEKO-POLICOLOR
Nu reprezint policolorul :wink: dar daca vede cineva este binevenita o prima de la ei :!: :!: :!:
Lista de preturi sau preturi de lista AICI !!! (http://www.deko-professional.ro/deko_preturi.phpurl)
Toate Cele Bune !!!
:!: Nu este o idee rea sa vada cineva de sus ce zic eu de Policolor , si sa ma plateasca dupa nr. de posturi :!:

gheorghep
07.04.2006, 11:49
Bun gasit,
sunt un proaspat proprietar de apartament si sincer sunt cam debusolat...
sunt la faza de inlocuiri instalatii de incalzire...dar mai ales partea cu zugravitul ma da pe spate....
n-am bani de arhitect....si nici de designer...plus ca apartamentul a ramas cu unele lucruri (ma refera la gresie faianta si mobila de bucatarie) in el...pe care acum nu-mi permit sa le schimb....
Problema mea e ce culori sa zugravesc? stiu ca exist N+1 variante dar ceva sugestii...(habar n-am cum se potrivesc culorile) mi-ar prinde bine....

de exemplu....
ce culoare sa zugravesc un dormitor in care patul (care exista deja de mai demult) e de culoare inchisa ....maro inchis..mahon cred....?
ce culoare sa zugravesc peretii unei bucatarii in care mobila e pe albastru intens deschis/alb si gresia tot pe albastru...cu inflorituri... (cam nasol asa-i?) .....alb nu vreau ca nu-mi place albul....
Bucataria e intr-una cu holul...(perete despartitor a fost spart)......gresia aia nasoala albastru deschis cu inflorituri in ea....e peste tot.....

poate am ajuta cineva cu niste sugestii de culori....inclusiv pentru camera de zi si living...

Scriu prima oara aici...sincer probabil meu suna aiurea...dar asta sunt eu :)
Multumesc pentru rabdare.

lGp
07.04.2006, 13:20
cel mai convingator ar fi niste poze, ca sa ne dam seama exact ce culori, marime... etc.

silviu.miron
06.05.2006, 19:11
Salut,

Sunt in pline amenajari in apartament si doresc sa varuiesc un perete in culoarea rosie. Provocarea este ca nu doresc o singura nuanta ci un efect de rosu in 3 game: deschis, imtermediar si inchis.

Teoretic, imi cam imaginez cum ar trebui sa functioneze:

1) aplicarea unei culori (sa zicem rosu deschis) de baza in 2 straturi + uscare f. buna (48 ore?)

2) aplicarea culorii intermediare intr-un strat cu o uscare relativa (6 ore)

3) aplicarea culorii (rosu inchis) finale,

iar dupa o ora(?), se introduce o masina de slefuire circulara(?) care prin slefuire face culorile din cele 3 straturi sa se stearga partial & intrepatrunda creand astfel efectul circular.

Mentionez ca nu am vazut nicaieri asa ceva, iar cele de mai sus sunt simple supozitii.


INTREBAREA (si rugamintea) mea este: Puteti valida o tehnica asemanatioare de varuit, iar daca DA, de unde pot cumpara matariale(var, Producator, etc)

Multumesc,
Silviu

Specialistul MC
10.05.2006, 09:13
Salut,

Sunt in pline amenajari in apartament si doresc sa varuiesc un perete in culoarea rosie. Provocarea este ca nu doresc o singura nuanta ci un efect de rosu in 3 game: deschis, imtermediar si inchis.

Teoretic, imi cam imaginez cum ar trebui sa functioneze:

1) aplicarea unei culori (sa zicem rosu deschis) de baza in 2 straturi + uscare f. buna (48 ore?)

2) aplicarea culorii intermediare intr-un strat cu o uscare relativa (6 ore)

3) aplicarea culorii (rosu inchis) finale,

iar dupa o ora(?), se introduce o masina de slefuire circulara(?) care prin slefuire face culorile din cele 3 straturi sa se stearga partial & intrepatrunda creand astfel efectul circular.

Mentionez ca nu am vazut nicaieri asa ceva, iar cele de mai sus sunt simple supozitii.


INTREBAREA (si rugamintea) mea este: Puteti valida o tehnica asemanatioare de varuit, iar daca DA, de unde pot cumpara matariale(var, Producator, etc)

Multumesc,
Silviu
Vopsea lavabila puteti folosi din gama SPOR produse de Policolor. In privinta tehnologiei de vopsire din pacate nu pot sa ma pronunt intrucit nu am facut asa ceva. Va pot spune doar ca rosul este o culoare foarte puternica pentru un apartament de locuit si cu atit mai mult aplicarea ei in forme geometrice. Culorile unui spatiu de locuit e bine sa fie cat mai discrete.

virgil.mutu
10.05.2006, 19:57
Buna ziua!

Adresez si eu o intrebare specialistului si nu numai.

Am cumparat de curind un apartament care este relativ OK si vreau sa fac doar o amenajare/finisare sumara deoarece timpul/banii nu permit mare lucru in aceasta perioada.

Astfel, pe hol vreau sa dau cu lavabil alb pentru o mai buna luminozitate.

Acum pe pereti este un fel de "calciu" din acela fin (pare stropit cu bidineaua), destul de dur la atingere si cu ceva urme de "mica stralucitoare" (scuzati exprimare de amator).

Care ar fi pasii de parcurs, tinind cont de faptul ca vreau sa evit raderea cu spaclul, din diferite motive.

Dupa eventule perieri/spalari pot sa aplic amorsa si apoi lavabil?
Ce imi recomandati?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

i96nds
11.05.2006, 07:46
Eu am varuit cu lavabil peste calciu.

Metoda cea mai simpla:
- se ia o perie si se desprafuieste
- se da cu trafaletul - mai intai ceva mai diluat, apoi straturile urmatoare lavabilul sa fie mai concentrat
In total trebuie sa dati vreo 3 staturi intrucat primul strat e absorbit prea rapid de calciu. Daca aveti cumva nenorocul sa fie si culoare pe dedesupt in calciu, atunci vor trebui chiar 4 straturi. Daca culoarea din calciu intra prea repede in vopseaua lavabila inseamna ca a fost de proasta calitate - asa ca mai bine alegeti in acest caz metoda II.
Consumul de vopsea lavabila va fi mare asa ca e bine sa luati una mai ieftina :) (macar pentru primul si al doilea strat)
Nu uitati ca aceasta metoda merge doar daca calciul e foarte foarte bine fixat - altfel riscati sa se umfle.

Metoda a II-a:
- se desprafuieste cu o perie
- se spala calciul cu apa - adica se foloseste o bidinea mare + lighean
- se lasa sa se usuce 1 zi
- se da cu amorsa - nu dati banii pe una prea scumpa ca e jale ! Calciul suge rau de tot
- dupa 1 zi inca un strat de amorsa. Acum calciul ar trebui sa fie mai tare, daca nu era deja
- dupa uscarea amorsei se dau 2 straturi de vopsea lavabila de buna calitate - de aceasta data consumul va fi mai mic.

Specialistul MC
11.05.2006, 08:37
Buna ziua!

Adresez si eu o intrebare specialistului si nu numai.

Am cumparat de curind un apartament care este relativ OK si vreau sa fac doar o amenajare/finisare sumara deoarece timpul/banii nu permit mare lucru in aceasta perioada.

Astfel, pe hol vreau sa dau cu lavabil alb pentru o mai buna luminozitate.

Acum pe pereti este un fel de "calciu" din acela fin (pare stropit cu bidineaua), destul de dur la atingere si cu ceva urme de "mica stralucitoare" (scuzati exprimare de amator).

Care ar fi pasii de parcurs, tinind cont de faptul ca vreau sa evit raderea cu spaclul, din diferite motive.

Dupa eventule perieri/spalari pot sa aplic amorsa si apoi lavabil?
Ce imi recomandati?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
In principiu sunt de acord cu cele scrise de i96nds numai ca uneori pot aparea surprize dupa spalare (se poate exfolia in anumite zone) in functie de cit de bine a fost pregatita suprafata inainte de aplicarea calciului.

virgil.mutu
11.05.2006, 09:48
Multumesc mult pentru sfaturi.

Cred ca o sa testez intai prima varianta (periere, aspirare praf, amorsa, lavabil).

In caz ca nu merge, voi aplica a doua metoda.

Sper ca va iesi bine.

Va tin la curent cu rezultatele.

Spor la amenajari pentru toata lumea de pe forum.

Specialistul MC
11.05.2006, 09:51
Cu placere.

cioboalex
16.05.2006, 12:53
as dori sa stiu si eu daca se poate da glet peste lavabila...mentionez ca lavabila nu are probleme dar nu nu ii place ochiului meu in cateva locuri si vreau sa indrept bine....CU MULTUMIRI!!!!

idg
16.05.2006, 14:38
da, poti

VYS
16.05.2006, 22:06
inainte de gletuire(locala) slefuire, desprafuire, spalare zona cu o solutie care sa contina detergent pentru degresare.

Specialistul MC
17.05.2006, 08:41
inainte de gletuire(locala) slefuire, desprafuire, spalare zona cu o solutie care sa contina detergent pentru degresare.
Sunt de acord cu dl. Stanculescu. Precizarile facute de dinsul sunt foarte importante pentru a nuavea surprize ulterioare.

amber2joker
22.05.2006, 13:10
Am sa continuu eu acest thread pentru a nu deschide altul cu aceeasi tema.

Care sunt dezavantajele/inconvenientele gletuirii si aplicarii de lavabila fara a razui, in prealabil, peretii de vechiul calciu cu ciment?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

bigjoe
22.05.2006, 17:47
Buna ziua!

Adresez si eu o intrebare specialistului si nu numai.

Am cumparat de curind un apartament care este relativ OK si vreau sa fac doar o amenajare/finisare sumara deoarece timpul/banii nu permit mare lucru in aceasta perioada.

Astfel, pe hol vreau sa dau cu lavabil alb pentru o mai buna luminozitate.

Acum pe pereti este un fel de "calciu" din acela fin (pare stropit cu bidineaua), destul de dur la atingere si cu ceva urme de "mica stralucitoare" (scuzati exprimare de amator).

Care ar fi pasii de parcurs, tinind cont de faptul ca vreau sa evit raderea cu spaclul, din diferite motive.

Dupa eventule perieri/spalari pot sa aplic amorsa si apoi lavabil?
Ce imi recomandati?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Etape:

1) curata pereti cu apa cu detergent pentru degresare
2) apa normala pentru clatire.
3) Pune 1 strat (este suficient_) de amorsa ca sa nu suga lavabila.
4) Ia o lavabila mai de buna calitate mai cinsistenta de la super weiss sau ALpina categoria A si da doua traturi...

Alegand una mai groasa face ca sa seastupe porozitatile din calcio.

Succes!!

bigjoe
28.05.2006, 22:00
bayramyx? Ce etse aia?

oricum daca este o vopsea lavabila trebuie dat jos. Daca est epe baza de ciment NU.

Succes!

Specialistul MC
30.05.2006, 03:32
Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez pentru a acoperi o camera zugravita cu bayramyx, iar acum vreau var lavabil in relief. Este necesar scoaterea in totalitate a bayramyx-ului sau se poate acoperi cu glet.
Exista sute de produse de finisaj. Poate ne precizati din ce categorie face parte bayramix-ul asta.

danutzu
22.06.2006, 08:50
Buna ziua,
de curand am pus tamplarie PVC cu geam termopan, dupa care am reparat glafurile, am dat cu amorsa si apoi cu vopsea lavabila. Problema e ca vopseaua lavabila nu prinde foarte bine. Ce trebuie sa fac? Sa dau mai multe "maini" pana iese?

VYS
22.06.2006, 09:37
Discutam despre glafurile interioare cu mozaic sau cele exterioare?

danutzu
22.06.2006, 10:10
E vorba de peretii interiori. Dupa ce am pus tamplaria, am reparat cu CM9 si cu glet, apoi am dat cu vopsea lavabila.

bigjoe
22.06.2006, 12:14
E vorba de peretii interiori. Dupa ce am pus tamplaria, am reparat cu CM9 si cu glet, apoi am dat cu vopsea lavabila.

Vopseaua nu cred sa fie de vina decat daca ai luat cea mai ieftina.
In rest suprafata trebuie sa fie problema sigur ai data cu amorsa bine si peste tot si ai smigheluit inainte? Pentru ca gletul daca nu il smirgheluiesti de exemplu Aplafill de la Atlas are o posghita lucioasa, trebuie sa o smirgheluiesti ca sa fie un pic poroasa si sa RUPI pojghitza apoi amorsa va patrunde si pe urma pe amorsa se vopseste.

Acuma la fel nu astepti 100 de zile trebuie dat dupa 24 de ore maxim pe urma mizeria praful din atmosfera se aseaza pe amorsa si degeaba.

Ca solutie de moment...smigheluieste toata suprafata cu un glass papier fin sa zicem 250 sau chiar 300 GRIT si ce cade cade si ce nu nu, apoi amorsa PESTE TOT si pe urma vopsea inca un strat.
Succes!

rromypoly
15.07.2006, 08:09
am zugravit de curand o camera in roz deschis,dupa ce am terminat am dat colturile cu pensula si la uscare se albeste putin ,ai facuta in lavabil ,gletuita si tot tacamu

U2
17.07.2006, 22:31
Se poate da cu vopsea lavabila peste rigips ( evident cu un grund ) sau trebuie gletuit tot rigipsul?

danhome_52
17.07.2006, 23:34
Salut!
Da,se poate.
Gletuirea intregii suprafete se face doar in situatii mai delicate.Daca suprafetele plane sunt preponderente si fara defecte care trebuie reparate,imbinarile sunt armate "curat",atunci nu.In cazul in care pe suprafete mici se folosesc mai multe imbinari fara cant tesit,daca se folosesc pentru muchii coltari de Al care ies din planul placii sau esti nevoit sa folosesti bucati de gips-carton de dimensiuni mai mici,atunci e mai bine sa uniformizezi suprafata placata cu un strat subtire de glet.Folosirea unei amorse va ajuta si ea la reducerea puterii de absortie si a diferentelor dintre partile cu glet si cartonul placilor.
Pentru un rezultat bun,slefuirea e bine sa se faca mecanic cu o rugozitate de 120.
Bafta!

Specialistul MC
20.07.2006, 08:02
am zugravit de curand o camera in roz deschis,dupa ce am terminat am dat colturile cu pensula si la uscare se albeste putin ,ai facuta in lavabil ,gletuita si tot tacamu
Mai aplicati un strat la colturi.

cristian puscas
20.07.2006, 15:57
Pentru colturi exista trafalet special. Pensula intinde materialul si de aceea apar diferente. Si la al doilea strat se va vedea diferenta.

Spun din experienta. Spor la treaba!

danm79
23.07.2006, 20:23
Am niste vopsea lavabila alba (aplalux) ramasa din septembrie anul trecut de la zugraveala care s-a ingrosat destul de rau..ca o smantana mai groasa asa...intrebarea este: O mai pot folosi si ce ii fac ca sa o mai subtiez??
Multumesc!!!

Specialistul MC
24.07.2006, 12:19
Am niste vopsea lavabila alba (aplalux) ramasa din septembrie anul trecut de la zugraveala care s-a ingrosat destul de rau..ca o smantana mai groasa asa...intrebarea este: O mai pot folosi si ce ii fac ca sa o mai subtiez??
Multumesc!!!
Nu va sfatuiesc sa folositi vopsea lavabila expirata.

Claus
26.07.2006, 22:36
Vrem sa varuim in baie si pe peretele exterior unde am si geam a aparut mucegai.
Ma gandeam sa spal cu apa cu o perie dura si apoi sa aplic vopsea lavabila " SPOR pentru baie si bucatarie" (in prealabil inainte s-a dat cu amorsa}
E bun rationamentul?
Daca aveti solutii mai bune va rog comunicati-mi si mie.

danhome_52
26.07.2006, 23:42
Salut!
Este necesara aplicarea unei solutii antimucegai,de 2-3 ori,la un interval de 6-8 ore,dupa care se poate amorsa si finisa.
Bafta!

Specialistul MC
31.07.2006, 09:17
Curatati mucegaiul existent si aplicati de doua trei ori cum recomanda danhome concentratul antimucegai CT 99 de la Ceresit.

xelanoimis
31.07.2006, 17:56
Eu sterg mucegaiul care se formeaza intre placile de faianta cu inalbitor Ace :)
Am observat ca face treaba mult mai buna decat Clean Cilit sau alte minuni. Insa doar cu mucegaiul.

Seni
31.07.2006, 20:12
concentratul antimucegai CT 99 de la ceresit distruge mucegaiul, este foarte indicat a se aplica de 3-4 ori dupa care se aplica o amorsa inaintea vopsirii....

lucia81
01.08.2006, 08:38
am si eu nevoie urgenta de un sfat.
vreau sa zugravesc in lavabil o camera veche tencuita asa cum se faceade mult cu pamant.
se poate sa dau cu lavabil fara sa dau toata tencuiala aia jos?

muale
02.08.2006, 02:22
am si eu nevoie urgenta de un sfat.
vreau sa zugravesc in lavabil o camera veche tencuita asa cum se faceade mult cu pamant.
se poate sa dau cu lavabil fara sa dau toata tencuiala aia jos?

daca vrei sa obtii un perete drept si sa nu consumi multa vopsea lavabila,iti recomand sa renunti la pamant si sa dai pe perete cu un glet si apoi lavabila

lucia81
02.08.2006, 09:33
eu vroiam sa scap de munca de a da toata tencuiala aia veche din pamant jos.
dilema mea este daca lavabilul prinde peste aceasta tencuiala si dc nu cumva exista riscul de a se coji

muale
02.08.2006, 17:52
eu vroiam sa scap de munca de a da toata tencuiala aia veche din pamant jos.
dilema mea este daca lavabilul prinde peste aceasta tencuiala si dc nu cumva exista riscul de a se coji

pai tocmai...dilema ta se poate adeveri.cu munca putina sunt slabe sanse sa iasa bine!mai bine mai pui cateva ore sa cureti totul decat dupa ceva vreme sa dai tot jos si sa faci din nou treaba...alt timp,alti bani

muzikuta
04.08.2006, 18:21
am si eu nevoie urgenta de un sfat.
vreau sa zugravesc in lavabil o camera veche tencuita asa cum se faceade mult cu pamant.
se poate sa dau cu lavabil fara sa dau toata tencuiala aia jos?


- MESAJ MODIFICAT DE ADMINISTRATOR -

Cypress
04.08.2006, 19:12
Sterge vreun administrator postul facut de muzikuta??

creatza_70
23.08.2006, 08:03
Tocmai m-am mutat intr-un apartament (locuiesc cu chirie) iar una din camere are peretii vopsiti albastru inchis !!!
Daca dau cu lavabila alba, dispare culoarea? Este prea intensa si nu stiu daca se poate.
Eventual niste sfaturi referitoare la tipul de vopsea pe care s-o folosesc.
Multumesc

Maestrul Max
24.08.2006, 01:09
Cu o vopsea lavabila de culoare alba cu putere mare de acoperire in 2-3 straturi se acopera vopseaua albastra. Puteti folosi de exemplu vopseaua Deko vopsea lavabila pentru interior cu un grad ridicat de alb. Detali despre produs pe http://www.deko-professional.ro/deko_lavabila_int.php

creatza_70
24.08.2006, 07:33
Inainte de a da cu vopsea trebuie sa curat peretii, nu?
Cum imi recomandati sa fac?
Multumesc


Cu o vopsea lavabila de culoare alba cu putere mare de acoperire in 2-3 straturi se acopera vopseaua albastra. Puteti folosi de exemplu vopseaua Deko vopsea lavabila pentru interior cu un grad ridicat de alb. Detali despre produs pe http://www.deko-professional.ro/deko_lavabila_int.php

Maestrul Max
25.08.2006, 22:39
Stergeti de praf peretele vopsit in culoarea albastra cu ajutorul unei carpe umede. Lasati peretele sa se usuce cca. 1 si puteti vopsi.

creatza_70
26.08.2006, 21:18
Va multumesc foarte mult.
Voi reveni dupa ...

arama
02.09.2006, 11:25
As vrea sa stiu daca se poate da cu var lavabil in baie ca auzeam ca nu e bine sa dai cu lavabil in baie ca iti transpira peretii sau nu respira nu mai stiu exact :D

Gemini
02.09.2006, 12:25
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=4030

creatza_70
04.09.2006, 13:52
Am terminat. Am dat de doua ori cu lavabila alba si apoi o data cu colorata. Singura problema a fost ca am vrut sa fie piersica (am respectat dozele de culoare) si a iesit mai mult cu o tenta de roz.
Multumesc pentru sfat.

Maestrul Max
05.09.2006, 00:35
Daca ati fi specificificat ca o sa folositi o culoare nu numai alb, ajungea doar un strat de alb si apoi 2 straturi de culoare.

creatza_70
06.09.2006, 14:55
La inceput credeam ca va fi alb ... pe parcurs am stabilit altceva

catali
13.09.2006, 14:35
Am si eu cam aceeasi problema: sufrageria varuita in var lavabil destul de sanatos zic eu, are cateva desene "lupestre" cu pixul opera fiicei mele si in unele locuri a crapat. Nu vreau sa varuiesc si tavanul ci doar peretii.

Din cate am inteles trebuie sa razuiesc cu spaclul locurile crapate si sa adaug pe deasupra un glet. Dupa sa aplic cu bidineaua amorsa, las sa se usuce si varuiesc cu var lavabil.

Intrebarile mele sunt:
din ce fac gletul de reparat crapaturi?
cat timp lasa sa se usuce gletul?
si cat timp las sa se usuce amorsa?

Multumesc pentru raspunsuri.

antwerp
13.09.2006, 15:28
buna ziua, vineri mi se vor monta geamuri termopane si dupa ce refac rosturile dintre perete si rama geam doresc sa vopsesc peretii din nou cu vopsea lavabila. acum este aplicata vopsea lavabila peste tot (de cca 4 ani), insa in unele locuri au parut crapaturi foarte fine in vopsea de pe pereti si la imbinarea intre 2 placi de rigips de pe o arcada de tavan fals. placile de rigips sint imbinate cu glet si o plasa peste care s-a dat cu vopsea lavabila, insa imbinarea s-a umflat putin si a aparut acea crapatura.
va rog sa ma ghidati cum sa remediez aceste chestiuni:
1. cum sa corectez aceste crapaturi din varul lavabil de pe pereti, inainte de a varui din nou cu vopsea lavabila ?
2. cum sa refac acea crapatura de la imbinarea celor 2 placi de rigips ( mai ales ca la imbinare parca s-a umflat putin, nemaiexistind planeitatea dorita.
va multumesc anticipat
mentionez ca am achizitionat un glet pe baza de ipsos, spaclu ca sa curat zona acelor crapaturi

Maestrul Max
13.09.2006, 19:32
1. crapaturile din varul lavabil le poti repara smirgluind zonele afectate (verifica daca nu este si peretel fisurat), aplica un strat de amorsa pentru glet pe zona, gletuieste, finiseaxa gletul, amorseaza gletul pentru zugravire, vopseste zona cu un strat de vopsea. Aceste lucrari sunt lucrari doar pentru zona fisurata. vopsirea finala nu necesita alte lucrari pregatitoare.
2 in cazul crapaturilor de la pereti de rigips desfaci vechea banda autoadeziva
de armare, smirgluiesti pana inlaturi vechea pasta de imbinare a placilor ca sa nu supraincarci peretele, montezi o noua banda autoadeziva de armare, umpli rostul cu pasta de imbinare, finisare prin smirgluire. De aici urmezi pasi descrisi mai sus. Unde exita umfaturi mai pune un autofiletant inainte de a rostui cu pasta, deoarece placa de rigips are joc pe profil.

Maestrul Max
13.09.2006, 19:50
Puteti folosi orce glet pe baza de ipsos pentru a repara crapaturile.
Fiecare produs este insotit de indicatiile de utilizare si depinde de la un producator la altul. In zona unde exista desenele scoateti urmele lasate de pix prin smirgluire+un strat premargator de vopsea lavabila diluata 10%.

cuciuch daniel
13.09.2006, 20:58
va spun cu parere de rau, ca m-a intristat ce am vazut si in emisiunile downloadate de pe misiuneacasa: la imbinarile dintre placi, mesterii au aplicat plasa direct pe rigips, insistand pe acest lucru spunand ca este autoadeziva si ca are un strat de lipici pe spate. este o eroare. plasa de armare se foloseste la fel ca si plasa cu care se armeaza placile de polistiren : se trage un strat de glet, apoi cu ajutorul uni spaclu se inglobeaza plasa in stratul de glet, se lasa sa se usuce . Ideea este ca plasa cu materialul de legatura sa formeze material compozit, iar plasa din fibra de sticla sa preia tensiunile de la imbinare. daca ea este asezata direct pe rigips,iar apoi gletuia nu va putea sa preia nimik.
mai exista o varianta : exista acea banda de fibra de sticla compacta.
eu lucrez astfel cu ea : cu ajutorul unui spaclu, sau a unei pensule aplic un strat foarte subtire pe spatele fasiei, apoi pun fasia(compacta) peste crapatura si o nivelez cu fierul de glet, si mai trag un strat de glet deasupra. cea de-a doua varianta nu se va crapa niciodata, daca este executata asa, deoarece banda este foarte elastica si rezistenta. spor la treaba, :twisted:

Maestrul Max
13.09.2006, 21:42
In emisiune mesteri folosesc materialele dupa cum este corect sa se foloseasca. In rest fiecare face cum stie el sa faca o lucrare. Conform indicatiilor date de BPR Rigips pentru banda autoadeziva Fast-Tape este "de a se lipi direct de placa de rigips economisindu-se astfel un strat pentru umplerea rosturilor", altfel nu l-ar fi facut banda autoadeziva.

cuciuch daniel
13.09.2006, 22:49
domnul Max, daca veti citi pe pungile pt chituire, veti vedea ca plasa trebuie inglobata in masa de spaclu. aia nu au scris de prosti acolo. eu am folosit o singura data metoda cu lipitul plasei direct pe rigips, si mi-a crapat, apoi am facut cu metoda in care se inglobeaza in masa de spaclu, si nu a mai crapat nici pana in ziua de azi
Si in legatura cu mesterii din filmulete, ei muncesc ei nu gandesc sau ar mai fi varianta in care este pur si simplu graba in executie. va dau un exemplu simplu: la montarea faiantei se pune un indreptar, pt a sprijini pe el primul rand de faianta, in multe filmulete nu s-a montat asa, ci s-a inceput direct cu faianta, rezultatul fiind rosturi neparalele.
ar mai fi treaba ca metoda cu intinsul materialului cu pieptenul de 10 mm doar pe una din suprafete, merge doar cand stratul de baza este perfect plan. domnul care pune gresie si faianta(miki), pune ,indiferent cum sunt suprafetele, iar din asta rezulta margini care nu sunt in acelasi plan. asta e viata. :twisted:

Baboo
14.09.2006, 07:54
Eu întotdeauna am folosit banda din fibrã de sticlã la îmbinarea placilor de rigips pe care am încorporat-o în superridips. Banda din plasã de fibrã de sticlã autoadezivã am folosit-o la îmbinarea plãcii de rigips cu peretele.

Sal'tare!

i96nds
14.09.2006, 09:07
Ca sa retina si antwerp ceva, punctez faptul ca plasa aia de armare (din fibra de sticla) se inglobeaza in PASTA DE ROSTURI (de ex. Rigips Super - sac 5Kg - 11 lei sacul) si NU se inglobeaza in glet...

Poate de aia a crapat prima data, a fost pusa in glet si nu in chitul acesta de rosturi care are alte proprietati.

cuciuch daniel
14.09.2006, 10:23
cu gletul ct 126 se pot chitui si rosturile, deoarece e pe baza de ipsos. :twisted:

pmf_05
15.09.2006, 09:50
buna ziua, vineri mi se vor monta geamuri termopane si dupa ce refac rosturile dintre perete si rama geam doresc sa vopsesc peretii din nou cu vopsea lavabila. acum este aplicata vopsea lavabila peste tot (de cca 4 ani), insa in unele locuri au parut crapaturi foarte fine in vopsea de pe pereti si la imbinarea intre 2 placi de rigips de pe o arcada de tavan fals. placile de rigips sint imbinate cu glet si o plasa peste care s-a dat cu vopsea lavabila, insa imbinarea s-a umflat putin si a aparut acea crapatura.
va rog sa ma ghidati cum sa remediez aceste chestiuni:
1. cum sa corectez aceste crapaturi din varul lavabil de pe pereti, inainte de a varui din nou cu vopsea lavabila ?
2. cum sa refac acea crapatura de la imbinarea celor 2 placi de rigips ( mai ales ca la imbinare parca s-a umflat putin, nemaiexistind planeitatea dorita.
va multumesc anticipat
mentionez ca am achizitionat un glet pe baza de ipsos, spaclu ca sa curat zona acelor crapaturi

pmf_05
15.09.2006, 09:53
pentru crapaturile din perete foloseste chit special marca San Marco.

pmf_05
15.09.2006, 09:57
Eu am avut peretii crapati de aratau precum o harta.
I-am vazut inainte de a da lavabila.
Am "zgariat" toate crapaturile, am introdus acest chit cu spaclul si l-am lasat o zi.
A doua zi am mai introdus inca o data chit pt. ca s-a absorbit din el si l-am mai lasat 2 zile.
Apoi se slefuieste.
SI NU A MAI CRAPATA PE LANGA, cum se intampla daca dai jos gletul si incerci sa gletuiesti din nou si sa dai lavabila.

paraddox
21.09.2006, 15:29
vreau sa zugravesc in bucatarie si cea mai mare problema e datul jos a zugravelii existente.....(lavabil)

am vazut odata niste zugravi care au facut ceva solutie cu care au dat pe pereti inainte de a da jos zugraveala si dupa ce sa impregnat datul jos a fost o joaca pentru ca mergea jos si daca dadeai cu mana.... ce sa mai zic cu spaclul....

problema este ca nu mai tin minte ce era aceea solutie....

daca cineva stie ceva de genul sau alta solutie rog sa-mi raspunda....

o zi buna....

Seni
21.09.2006, 17:06
de ce doresti sa inlaturi stratul de vopsea??
daca vrei sa aplici un nou strat, nu-i nevoie de razuit, decat slefuiesti, aplici amorsa si vopsesti!!

Maestrul Max
21.09.2006, 17:31
vreau sa zugravesc in bucatarie si cea mai mare problema e datul jos a zugravelii existente.....(lavabil).....
Eu am zugravit cu vopsea lavabila peste lavabil fara a inlatura vopseaua veche. Pentru asta am spalat cu apa curata de praf stratul existent si am aplicat straturile de vopsea lavabila noua.

giubi
23.09.2006, 09:56
Se poate da cu var direct peste lavabila ? Am dat in baie cu lavabila si au mucegait toti peretii. Ma gandesc ca varul este higroscopic si dispare mucegaiul.

Maestrul Max
23.09.2006, 10:07
Nu, depoarece suprafata este neabsorbanta. Pentru mucegai folositi solutia antimucegai Ceresit CT99. Nu uitati ca si aerisirea permanenta a bai poate impiedica aparitia mucegaiului.

giubi
23.09.2006, 10:13
Se poate da cu var direct peste lavabila ? Am dat in baie cu lavabila si au mucegait toti peretii. Ma gandesc ca varul este higroscopic si dispare mucegaiul. Si totusi, ca sa dau cu var in baie trebuie sa dau jos lavabila, sau sa dau o amorsa ?

Maestrul Max
23.09.2006, 10:16
Si totusi, ca sa dau cu var in baie trebuie sa dau jos lavabila, sau sa dau o amorsa ?
Peste vopseaua lavabila se poate da tot cu vopsea lavabila.
Daca doriti sa varuiti trebuie inlaturat stratul de lavabila.
Nici nu este recomandat sa varuiti cu var in baie deoarece prin retentia de umezeala este favorizata aparitia mucegaiului.

zagrean florina
27.09.2006, 10:16
[b]buna ziua :)
am si eu o camera care era inainte data cu huma peste calcio vechio.
stiu ca huma nu se mai gaseste asa ca am hotarat sa dau cu var...am urmatoarele intrebari:
1.varul se poate colora?-camera fusese inainte galbena(huma colorata)si doresc sa aiba aceeasi culoare...am mobila asortata :D
2.care sunt pasii de varuire?si daca trebuie sa amorsez?
3.mama imi spunea ca exista var lavabil... :roll: dar nu este cumva acelasi lucru cu vopseaua lavabila?am pereti in casa dati cu lavabila si acolo stiu tot procesul...dar eu vreau sa pastrez in aceasta camera calcio vechio.

nu am bani sa apelez la mesteri si deci va rog mult ajutati.ma,
multumesc anticipat,
florina

Maestrul Max
27.09.2006, 11:06
In primul rand va trebui sa indepartati stratul de huma prin umezire si spacluire.

1. Da, laptele de var se coloreaza cu colorant lichid (ex.Cora)
2.Dupa indepartarea humei suprafata se indreapta daca este nevoie cu glet.
Daca nu este nevoie, se amorseaza suprafata cu amorsa de Aracet DP 50
-se prepara un lapte de var putin mai gros in care se pune aracet de constructii (ex.STICKY A21)
-se coloreaza in nuanta dorita
-pentru varuire se poate folosi rola+trafaletul, peria de zugravit, bidineaua sau pompa de zugravit.
3.Var lavabil nu exista in comert.

alina danaila
29.09.2006, 10:44
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in situatia in care mesterii au gresit culoarea peretilor si deja au dat doua straturi de vopsea? Ce se intampla daca se mai da un strat peste cu nuanta dorita? trebuie dat jos varul dat anterior? Mesterii spun ca nu e indicat deoarece gletul nu este perfect uscat. as dori sa doar sa schimb nuanta si cred ca inca o data varuit este suficient. exista vreun pericol?

multumesc , Alina

VYS
29.09.2006, 10:48
Nu se intampla nimic. Puteti sa aplicati si al treilea strat de vopsea direct peste cele anterioare daca acestea au fost aplicate zilele acestea. Daca sunt mai vechi trebuie slefuita putin suprafata.

Inca ceva, daca doriti sa schimbati culoarea si aceasta este total diferita (daca este rosu stratul existent si doriti galben nu este suficient un strat pentru ca nu va acoperii culoarea existenta.)

alina danaila
29.09.2006, 11:14
Mentionez ca peretii sunt proaspat curatati, gletuiti si varuiti de doua ori intr-un albastru deschis turcoaz. As dori sa fac un verde oliv care se potriveste mult mai bine cu mobila. Este vreo problema daca sunt de fapt 4 straturi de vopsea? si care este colorantul pe care trebuie sa-l iau ptr a obtine vernil oliv?

Multumesc

VYS
29.09.2006, 11:21
Este mai sanatos sa slefuiti superficial,sa desprafuiti si apoi sa aplicati vopseaua dorita.

Refritor la culoarea oliv, este destul de greu sa obtineti nuanta dorita cu ajutorul colorantilor. La vopsea lavabila gata preparata v-ati gandit. Va puteti alege nuanta dorita dintr-un catalog (ex. Policolor).

alina danaila
29.09.2006, 11:28
La Policolor nu au decat nuanta nerde fistic si mu este nuanta pe care o doresc. aveti cunostinta daca mai sunt alte vopsele colorate pe piata? Avand in vedere ca e vorba doar de o camera de 3/4/2.5 , de cata vopsea am nevoie?

Maestrul Max
29.09.2006, 11:31
La Policolor nu au decat nuanta nerde fistic si mu este nuanta pe care o doresc. aveti cunostinta daca mai sunt alte vopsele colorate pe piata? Avand in vedere ca e vorba doar de o camera de 3/4/2.5 , de cata vopsea am nevoie?

-puterea de acoperire a vopselei lavabile de ex.SPOR INTERIOR este de 14m2/L/strat
-dumneavoastra aveti aprox. 47 mp (cu tot cu tavan) = aprox. 3.5 L / strat
-pentru obtinerea nuantei dorite puteti apela la Praktiker la seviciul de preparare nuante pe calculator

zagrean florina
29.09.2006, 16:00
buna ziua
vreau sa stiu si eu cat de curati tre sa fie peretii inainte de aplicarea lavabilei?
am avut calcio vechio si am curatat tot peretele...dar chiar si dupa c am spalat cu bidineaua (cam7-10 ape) :evil: tot a ramas pe perete praf.
nu stiu c sa fac...mi.am obosit toata familia incercand sa ii spalam odata...dar nimic.
:cry:
cand ne vom putea apuca de gletuit si amorsat daca noi tot spalam peretii?
ca sa nu mai vorbesc de vopsitul propriu.zis....
:oops: aaaa...si inca o intrebare...vreau o lavabila colorata-galben-si am hotarat sa cumparam lavabila de la policolor-maestro, si apoi sa o pigmentam.
cum se amesteca pigmentii?mecanic?se pot si manual?
va multumesc anticipat,
florina zagrean

Maestrul Max
29.09.2006, 16:33
Incercati pe o portiune a peretelui aplicarea amorsei in doua straturi . Daca dupa uscarea amorsei nu se mai i-a praf pe palma puteti aplica gletul.

Pentru o buna amestecare lavabil-colorant vopseaua lavabila se amesteca mecanic. Se poate si manual insa efortul este destul de mare si nu intodeauna se amesteca bine.

alin_cosmin
30.09.2006, 15:18
Buna ziua.. sunt pus in situatia sa-mi varuiesc camera de camin singur si nu prea stiu. Nu am mai dat niciodata cu var asa ca va rog sa-mi dati si mie cateva sfaturi... de baza:) .. Camera este data deja cu var lavabil dar au fost lipite ceva postere pe pereti .. iar acum cand le dau jos se ia cu tot cu var.. as putea sa dau cu var lavabil peste (nu peste postere.. pe alea ledau jos:)).. sau trebui sa rad varul vechi (dupa cate am mai auzit).. ce instrumente i-mi trebuiesc? .. Daca stiti, de care var lavabil ar trebui sa cumpar .. mai ieftin .. cam pt o camera de camin. Multumesc anticipat.

Maestrul Max
30.09.2006, 16:10
Buna ziua.. sunt pus in situatia sa-mi varuiesc camera de camin singur si nu prea stiu. Nu am mai dat niciodata cu var asa ca va rog sa-mi dati si mie cateva sfaturi... de baza:) .. Camera este data deja cu var lavabil dar au fost lipite ceva postere pe pereti .. iar acum cand le dau jos se ia cu tot cu var.. as putea sa dau cu var lavabil peste (nu peste postere.. pe alea ledau jos:)).. sau trebui sa rad varul vechi (dupa cate am mai auzit).. ce instrumente i-mi trebuiesc? .. Daca stiti, de care var lavabil ar trebui sa cumpar .. mai ieftin .. cam pt o camera de camin. Multumesc anticipat.

Nu este necesara indepartarea stratului vechi de var lavabil.
Pentru vopsirea cu v. lavabila peretele se sterge de praf cu ajutorul unei carpe inmuiate in apa.
Zonele unde peretele necesita reparatii (locurile unde sa desprins stratul vechi) se repar cu ipsos (glet daca suprafata este intinsa)
Vopsirea stratului nou se executa cu ajutorul unei role + trafalet.

O vopsea buna privind raportul calitate/pret = IRIS SPOR IN CULORI
putere de acoperire = 1L pentru 14 mp (1 strat)
necesar pentru aprox. 30 mp in 2 straturi = 5L

tinilis
10.10.2006, 09:41
Stimati Domni,

Revin cu aceeasi garsoniera inchiriata pe care as dori sa o imbunatatesc. :D

1. Am aflat ca in dormitoare peretii nu-i avem acoperiti cu var ci cu "huma". Nu stiu sa fac diferenta intre var si huma, dar am inteles ca se poate da jos. Am vrea sa vopsim peretii cu lavabil. Cum recomandati sa facem ?! :?:

2. In bucatarie si baie peretii sunt dati cu vopsea. Eu as vrea sa-i acoper cu lavabil (cred ca e mai buna calitatea). Ce recomandati ?! Peretii arata OK, adica vopseaua nu e crapata/umflata etc. Oare se prinde lavabilul pe vopsea ? Oare rezista lavabilul in conditii de umiditate (baie) si grasime (posibila de la aragaz/bucatarie). Mentionez ca in ambele incaperi exista pana la 1 m inaltime faianta. :idea:

3. Revenind la problematica "mochetei" pe care am vazut-o dezbatuta mai inainte. Vreau sa pun mocheta peste linoleum Cum as putea sa o fixez mai bine?!
:roll:
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Tatiana

Maestrul Max
10.10.2006, 09:53
Deoarece pereti sunt zugraviti cu var sau huma acestia trebuiesc curatati pana la tencuiala.
Metodele sunt doar :
-umezire cu apa si spacluire
-smirgluire cu granulatie mare la inceput (se face mult praf) dupa care se reduce din granulatia smirglului la 80-100.

In bucatarie daca vopseaua este de ulei se va inlatura prin inmuiere (lampa cu butan sau suflanta aer cald) si spacluire. Daca vopseaua este vopsea lavabila se va smirglui usor si sterge de praf dupa care se poate trece la operatiunile de vopsire cu lavabil.

Referitor la mocheta fixata ferm :
-demontati linoleumul
-turnati o sapa autonivelanta
-lipiti mocheta

K
16.10.2006, 14:36
Am si eu o mica problema si as dori o sugestie daca se poate.
Am o amenajare iar intr-una din incaperi doresc sa fac un model pe perete cu benzi de culoare verticale si orizontale.Am dat prima culoare deschisa pe perete, am lasat sa se usuce si am incercat sa lipesc scotch de hartie pt a obtine modelul, peste care urma sa dau culoarea a doua mai inchisa, dupa care urma indepartarea scotchului de pe perete.Problema este ca atunci cand am testat scotchul pe o portiune, la indepartare s-a luat si primul start de vopsea.Peretele este din gips-carton, finisat cu glet si dat cu amorsa apoi cu vopsea.Daca cineva a incercat cu succes sa faca ceva asemanator sau are cineva idee cum as putea sa fac, astept sugestii.
Am incercat sa umezesc putin peretele inainte de a lipi scotchul si intr-adevar nu se mai smulgea vopseaua, dar pe alocuri nu se mai lipea nici scotchul de perete.
Need help.
Poate nu e bun startul suport.. sau nu trebuie sa folosesc scotch de hartie?
Am uitat sa spun, vopseaua este Alpina luata de la Brico.

Maestrul Max
16.10.2006, 14:55
..... sa folosesc scotch de hartie?

In mod normal nu ar trebui sa aveti probleme de acest gen la folosirea benzi autoadezive de hartie.
Posibile cauze :
-placa de rigips nu se gletuieste
-strat autoadeziv prea puternic la banda de hartie
-daca se dezlipeste si stratul de glet problema este la stratul de glet.
-daca se dezlipeste vopseaua lavabila atunci aici sunt probleme.
Eu am folosit banda de hartie autoadeziva din foto.

K
16.10.2006, 17:01
De dezlipit se dezlipeste doar stratul de lavabila, gletul ramane la locul lui.Se cojeste ca si cum vopseaua nu adera la suport, ca si cum ar fi data peste o vopsea de ulei. Poate nu trebuia data amorsa si atunci ar fi aderat mai bine vopseaua la glet (cu riscul de a iesi mai neuniforma culoarea..)?
Totusi o solutie banuiesc ca exista..
Cu riscul de a parea stupida ideea o sa incerc chiar si scotch obisnuit, poate adezivul de pe banda este totusi de vina (desi parerea mea e ca stratul de amorsa dintre suport si vopsea ar putea sa cauzese problema). Mai am o intrebare legata de calitatea vopselei Alpina.Ar putea fi si din cauza ei? Cineva spunea ca nu a fost o alegere foarte buna desi alte probleme nu am avut cu vopseaua.

Maestrul Max
16.10.2006, 17:18
....Poate nu trebuia data amorsa si atunci ar fi aderat mai bine vopseaua la glet (cu riscul de a iesi mai neuniforma culoarea..)?....

Eu cred ca problema este in neaderarea vopselei pe stratul de amorsa, nu din calitatea vopselei. Amorsarea suprafetei este necesara deoarece reduce din gradul de absorbtie al peretelui. Amorsa se alege in functie de vopseaua aleasa in speta vopsea siliconica cu amorsa siliconica.

claudiad9
01.11.2006, 14:03
Am citi de pe forum tot ce este scris despre cum sa-ti aranjezi singur o camera cu vopsea lavabila (am optat pentru Spor, desi este foarte groasa, este foarte alba). Pana aici totul bine si frumos, dar a aparut o problema foarte serioasa din punctul meu de vedere.
Este vorba de un hol. Am dat vopseaua jos cu lampa, am gletuit, am raschetat cu smirgel, am dat cu vopsea de doua ori.
La a doua mana de vopsea cand sa inchei si sa fac curatenia de rigoare, in proportie de 80% tavanul s-a desprins, adica toata vopseaua lavabila a cazut ca o coala.
Eu am curatat tot pana la ceva crem care se ia pe mana. Ce este de facut in conditiile astea?

VYS
01.11.2006, 14:08
Ceva crem care se ia pe mana este HUMA. :idea:

Peste un strat de huma nu se aplica lavabila pentru ca nu prinde (huma fiind un material gras)

Stratul de huma trebuie eliminat.

Probabil nu ati citit si postarile in care s-a discutat de huma!

i96nds
01.11.2006, 14:11
S-a desprins huma de pe perete. Huma devine moale in contact cu vopsea lavabila. Ai fi avut sanse sa o pastrezi daca dadeai cu o amorsa in prealabil - ar fi intarit stratul suport.

Ei, uite ca viorel a fost mai rapid la raspuns...

Mai e o posibilitate. Daca atunci cand ai aplicat al doilea strat te-ai tot intors cu trafaletul acolo unde era deja dat cu vopsea umeda, atunci cand apesi pe trafalet ai mari sanse sa desprinzi acest strat de vopsea care tocmai se intarea.
De aceea trebuie sa dai repede cu trafaletul, fara a da de doua ori pe aceeasi zona. Nu mai zic ca intre cele 2 straturi se lasa timp de uscare.

Poti sa pui poze sa iti zicem daca e de la huma sau e de la vopseaua decojita?

P.S. Te asigur ca a doua oara nu vei mai face aceleasi greseli si ca va fi OK. Omul din greseli invata, toti am gresit la inceput.

claudiad9
01.11.2006, 14:15
Peste huma era alt strat de var. Eu nu am stiut pentru ca stau cu chirie.
Am dat cu amorsa si inainte am spalat peretii cu apa si sapun si am lasat sa se usuce 2 zile, nomal trebuia sa se desprinda de la prima mana. nu?
Repet nu am stiut ca proprietarul a dat cu var peste huma.

i96nds
01.11.2006, 14:24
Daca nu a cazut de la primul strat de vopsea, inseamna ca e de la a doua posibilitate.

Adica nu ai dat suficient de repede al doilea strat.

Intre straturi ai lasat timp de uscare?

claudiad9
01.11.2006, 14:41
Da 2 zile, pe cutie zice ca in 3 ore este uscata, dar avand in vedere ca nu am avut timp au trecut 2 zile. Asa ca am respectat toate etapele. Dupa ce am spalat cu apa si sapun am lasat tot 2 zile sa se usuce, ca sa nu am probleme, ne stiind ce este sub acel var, si ne avand experienta.

claudiad9
01.11.2006, 14:49
In concluzie ce este de facut?
Spal tavanul, dau cu amorsa, dau cu vopsea?
Ce fac cu bucatile de lavabil de pe tavan care nu se iau nici cu spaclu, dar sigur se vor lua cu vopseaua daca incerc sa dau in continuare. Acum sunt nitel panicata ca trebuie sa o iau de la capat, dar de data asta am peretii care sunt impecabili si extrem de frumosi.

VYS
01.11.2006, 14:54
Spalat huma, amorsat (amorsa de perete - vezi Amorsa Policolor), aplicat lavabila.

Incearca sa dai jos si partea de lavabila care a ramas pentru a nu avea surprize (eventual incerci sa o umezesti bine)

claudiad9
01.11.2006, 14:57
Multumesc.

Menestrel
01.11.2006, 16:43
Incerc sa renovez un apartament care are dat pe pereti, ciment apoi calciu (sub forma de grunturi mici). Vreau ca in final sa dau cu lavabila pe pereti. Problema mea e ca, acel calciu pe ciment care e pus acum se da jos al naibii de greu, si cred ca imi ia cel putin o saptamana sa il dau jos.
Am o intrebare: trebuie sa dau jos tot calciul sau il pot da jos doar partial cat de cat, ca sa pot mai apoi da cu +amorsa +glet + lavabila?

claudiad9
01.11.2006, 16:48
Am spalat o parte din tavan cu apa si sapun si... am dat de alte 3 straturi de huma.
Intrebare: Trebuie sa incerc sa le curat pe toate sau pot sa:
- ud cu apa
- curat cu spaclu
- indrept cu glet
- dau cu amorsa de la Policolor
- dau cu lavabil
Si bineinteles sa las sa se usuce intre procese.

Ce sfat imi recomandati?

VYS
01.11.2006, 17:19
O situatie neplacuta.

Daca tot ati ajuns aici, poartea cu reparatia gletului nu prea tine. O sa fie necesar un strat de glet nou nout. Daca va descurcati sa gletuiti atunci nu este o problema.

Cert este ca nu trebuie sa ramana nici o urma de huma.
Dupa aceasta glet nou si de aici stiti mai departe.

VYS
01.11.2006, 17:21
Dar o sa fiti multumit ca nu ati astupat mizeria.
E de preferat sa eliminati calciul si sa gletuiti.

claudiad9
01.11.2006, 17:56
Multumesc, revin daca mai am nelamuriri.

Maestrul Max
01.11.2006, 19:32
Daca doriti sa faceti o vopsitorie trainica si de calitate atunci mai bine inlaturati staturile de calciu si ciment in totalitate.

Menestrel
01.11.2006, 20:17
Atunci daca toata lumea recomanda darea jos a calciului, imi puteti spune ce scula mai performanta sa folosesc ca sa il dau jos ? :D Eu tot dau cu spaclu + shmirgel, si merge treaba foarte incet :?

Maestrul Max
01.11.2006, 20:20
Inceti faceti treaba buna.
Umeziti peretele inainte sa se inmoaie straturile.

Nu o sa folositi ciocanul sper. :)

i96nds
02.11.2006, 08:15
Din pacate se vede clar in ultima poza ca s-a dezlipit huma. La primul strat nu a cazu pentru ca inca nu inghitise suficienta umezeala ca sa se umfle.

Cum zicea si viorel, trebuie data jos toata huma aia (pana la beton/tencuiala) si dupa aia din nou
-amorsa,
-glet,
-glet,
-smirghel usor,
-glet fin (optional)
-smirghel serios
-amorsa
-strat 1 vopsea
-strat 2 vopsea

mxyz
07.11.2006, 18:32
Va salut
Si pe mine m-ar interesa cum sa dau vopseaua lavabila jos pentru ca am incercat sa dau alt strat de lavabila si vechiul strat a inceput sa se desprinde de pe perete. Din pacate nu s-a desprins peste tot si acum am insule de lavabila desprinsa si ar fi excelent daca ar exista o solutie de indeparta mai usor. Mersi

Maestrul Max
07.11.2006, 19:02
Stratul de vopsea veche s-a desprins din alte cauze.

-Smirgluiti cu smirglu granulatie 100 peretele.
-Stergeti apoi de praf cu ajutorul unei carpe umede peretele.
-Amorsati suprafata cu amorsa specifica vopselei lavabile alese.
-Recomand gama de vopsele lavabile de la Policolor.

mxyz
07.11.2006, 19:19
Am smirgheluit azi si amdat cu amorsA pe la 12 si am dat pe la 6 cu lavabila si s-a luat vopsea veche pe trafalet. si acum nu stiu ce sa-i mai fac
Multumesc

Seni
09.11.2006, 13:25
pentru aplicarea unui nou strat de vopsea peste unul vechi, conditia cea mai importanta este ca vechiul strat sa nu se desprinda...

FATHER
11.11.2006, 19:59
-Recomand gama de vopsele lavabile de la Policolor.

Va rog argumentati. Multumesc frumos.

etodemerzel
14.11.2006, 21:47
Salut. M-am apucat sa-mi varuiesc dormitorul si mi-am dat seama ca nu sapanesc foarte bine unele cunostinte. De exemplu: prepararea gletului.
O alta problema mai este ca pe sub vopseaua lavabila existenta este un strat te huma pe care am dat-o jos doar de pe tavan ca de acolo se cojea mai usor. Va rog sa imi dati un sfat daca trebuie sa cojesc vopseaua si huma si de pe pereti. Va multumesc!

Maestrul Max
14.11.2006, 22:00
O alta problema mai este ca pe sub vopseaua lavabila existenta este un strat te huma pe care am dat-o jos doar de pe tavan ca de acolo se cojea mai usor. Va rog sa imi dati un sfat daca trebuie sa cojesc vopseaua si huma si de pe pereti. Va multumesc!

Inainte de toate, inlaturati stratul existent de huma neaparat, de peste tot.

Maestrul Max
14.11.2006, 22:13
O alta problema mai este ca pe sub vopseaua lavabila existenta este un strat te huma pe care am dat-o jos doar de pe tavan ca de acolo se cojea mai usor. Va rog sa imi dati un sfat daca trebuie sa cojesc vopseaua si huma si de pe pereti. Va multumesc!

Inainte de toate, inlaturati stratul existent de huma neaparat, de peste tot.

etodemerzel
14.11.2006, 22:25
moaaaa, multumesc pentru promptitidine. Huma de pe pereti este acoperita cu lavabila alba (si sincer dupa ce am cojit tavanul am ramas fara entuziasm) care nu prea se ia cu spaclul. Ma gandesc ca daca pe cea veche a tinut-o bine ar fi de ajuns sa smirgheluiesc putin peretii si sa-i dau cu vopsea. Intradevar intr-o debara desfintata era huma singura si cand am dat cu lavabila direct pe ea, cum s-a uscat s-a si cojit foarta urat, dar am crezut ca din cauza faptului ca am dat cu pensula si nu cu trafaletul.
M-am mai uitat pe alte topicuri si mi-am adus aminte ca parca trebuie si amorsa pe undeva in procesul de varuire sau gletuire. Cand trebuie si cum se face amorsa? Multumesc mult!

Maestrul Max
14.11.2006, 22:35
Daca doriti ca noua zugraveala sa reziste in timp cel mai bine inlaturati stratul de huma.

Daca nu doriti acest lucru slefuiti usor vechiul strat de vopsea lavabila cu smirglu granulatie 100, stergeti de praf cu o carpa umeda si puteti vopsi cu vopseaua lavabila.
Nu este necesara amorsarea vechiului strat de vopsea lavabila.

etodemerzel
14.11.2006, 22:41
Va multumesc din nou. O singura intrebare mai am: pe tavanul pe care l-am cojit deja pana la placa de ciment ca nu avea tencuiala, trebuie sa dau cu glet (cu tehnica nu e problema ca am un intrand in care va fi un dulap si invat acolo) si nu stiu cand trebuie sa dau amorsa si cum se face aceasta.

Maestrul Max
14.11.2006, 22:58
o ordine a lucrarilor :

-indepartare toate componentele neaderente si urme de praf
-aplicare amorsa Ceresit CT17 (fac o paranteza aici : in fisele tehnice se arata ca o suprafata de beton nu este nevoie de amorsare, insa nu cunosc cum arata suprafata dumneavoastra, nici ce grad de absorbtie are, de acea e mai bine sa amorsati inainte de glet)
"aplicarea grundului se va face cu o pensula sau cu bidineaua. In functie de conditile de uscare, lucrarile ulterioare se pot demara dupa aproximativ 4 ore. Dupa intarire, suprafata grunduita trebuie sa fie rezistenta la abraziune (zgariere). Daca nu s-a obtinut aceasta caracteristica, grunduirea se va repeta."
-gletuire cu glet Ceresit CT126
Proportie amestec : 3.5 L apa la 10 kg praf. Cantitatea masurata de praf se introduce peste apa si se amesteca cu ajutorul rotatorului cu paleti. Dupa 3-5 min se amesteca din nou. Aplicarea se face cu ajutorul fierului de glet.
-gletuire cu glet fin Ceresit CT127 pentru obtinerea unei suprafete perfect netede.

VYS
15.11.2006, 08:05
etodemerzel,

De acord cu tine ca te antrenezi pe o debara dar pentru pentru binele tau iti sugerez sa nu te aventurezi sa gletuiesti singur tavanul pentru ca nu vei reusi sa faci un lucru OK.

etodemerzel
16.11.2006, 20:09
etodemerzel,

De acord cu tine ca te antrenezi pe o debara dar pentru pentru binele tau iti sugerez sa nu te aventurezi sa gletuiesti singur tavanul pentru ca nu vei reusi sa faci un lucru OK.

deja mi-a intrat un pic frica in oase, dar totusi daca se poate precizati-mi cam ce ar trebui sa fac sa gresesc cat mai putin. Adica la ce trebuie sa fiu atent in tehnica de manuire a gletierei. :shock:

Maestrul Max
16.11.2006, 20:15
Cateva sfaturi :
-preparati o cantitate mai mica de glet
-sa aplicati cat mai uniform gletul pe perete
-sa nu incercati sa incarcati din prima prea mult peretele
-sa nivelati cat mai intins peretele nelasand urme de fier de glet

etodemerzel
19.11.2006, 13:33
am terminat de gletuit, dupa cate vreme pot sa incep sa smirgheluiesc ?

VYS
19.11.2006, 13:38
Dupa ce se usuca gletul, cel mai devreme dupa 24 ore.

Kroncanel
20.11.2006, 07:55
am un apartament si vreau sa pun coltare la pereti ( sau cum se numesc) ce material imi trebuiestesa le prind

TDJ
20.11.2006, 08:00
am un apartament si vreau sa pun coltare la pereti ( sau cum se numesc) ce material imi trebuiestesa le prind
Glet.

VYS
20.11.2006, 08:08
Banuiesc ca vrei sa le montezi pe colturi, gasesti coltare de aluminiu pe care le prinzi cu ajutorul gletului.

Maestrul Max
20.11.2006, 09:07
am un apartament si vreau sa pun coltare la pereti ( sau cum se numesc) ce material imi trebuiestesa le prind


Pentru a nu amorsa peretele inainte de a folosi gletul, puteti folosi un produs pentru umplerea rosturilor de la placile de rigips (de ex. Rigips Super) pentru fixarea profilelor coltar.

Dupa fixare coltarele se pot gletui cu Ceresit CT127.

amantu9
26.11.2006, 11:36
Peretii apartamentului sint vopsite in vopsea lavabila alba si sant necesare eventual doar mici retusuri la unele crapaturi.Doresc sa zugravesc acum iar cu vopsea lavabila si as dori sa-mi spuneti etapele de pregatire a peretilor inainte de a da cu vopseaua lavabila.Multumesc.

Maestrul Max
26.11.2006, 11:39
Peretii apartamentului sint vopsite in vopsea lavabila alba si sant necesare eventual doar mici retusuri la unele crapaturi.Doresc sa zugravesc acum iar cu vopsea lavabila si as dori sa-mi spuneti etapele de pregatire a peretilor inainte de a da cu vopseaua lavabila.Multumesc.


-se repara crapaturile
-se smirgluieste usor pereti
-se sterg pereti de praf cu o capa umeda sau mop
-se amorseaza cu amorsa specifica vopselei lavabile
-se voseste cu vopsea lavabila

amantu9
26.11.2006, 11:46
Ce se foloseste pentru repararea micilor crapaturi?

amantu9
26.11.2006, 11:55
Ce se foloseste pentru repararea micilor crapaturi?

Maestrul Max
26.11.2006, 12:02
Cel mai la indemana material este ipsosul de constructii.

Puteti de asemenea utiliza pasta de rosturi Rigips Super.

VYS
26.11.2006, 12:12
Cel mai la indemana material este ipsosul de constructii.

Puteti de asemenea utiliza pasta de rosturi Rigips Super.

Ipsosul da; pasta pentru rosturi nu e recomandata pentru reparatii fara a se folosi si banda de armare (apar fisuri).

amantu9
26.11.2006, 12:14
As mai avea inca o intrebare.Se poate da si cu o solutie antimucegai ?Precizez ca blocul este din BCA.Precizati-mi va rog ce solutie sa folosesc si daca se aplica inainte sau dupa amorsa.Va multumesc.Pa!

VYS
26.11.2006, 12:18
Concentrat antimucegai - in exemplu este Ceresit CT99 - aplicat inainte de amorsarea peretelui.

Maestrul Max
26.11.2006, 12:30
....Ipsosul da; pasta pentru rosturi nu e recomandata pentru reparatii fara a se folosi si banda de armare (apar fisuri).


Pe raspunderea mea ca merge pentru crapaturi de 1-6 mm :)

marusachi
26.11.2006, 16:35
Peretii apartamentului sint vopsite in vopsea lavabila alba si sant necesare eventual doar mici retusuri la unele crapaturi.Doresc sa zugravesc acum iar cu vopsea lavabila si as dori sa-mi spuneti etapele de pregatire a peretilor inainte de a da cu vopseaua lavabila.Multumesc.
hehe, depinde ce e sub glet... s-ar putea sa ai surprize!
daca a fost huma shi e doar 'mangaiata' cu amorsa sau apa atunci tre' sa o iei de la capat. In principiu e bine de evitat banda pe crapaturi, o sa ti se vada destul de tare

tuotalo
04.01.2007, 21:38
Buna ziua. Cu ce pot da un luciu f mare unui var lavabil?
Exista un lac, gen lac de parchet, care sa aiba un rol de protectie mare la spalare?Peretii mei au diferite modele si nuante, dar nu are un luciu, similar vopselei.Va rog sa imi spuneti ce solutii as avea.

VYS
04.01.2007, 21:44
Nu exista asemenea solutii sau cel putin nu am auzit.

O lavabila de calitate rezista cat de cat.

Cristian Creanga
25.01.2007, 00:27
Va rog sa-mi spuneti,care este procedura corecta pentru a refinisa peretii care au fost zugraviti cu lavabila.Cine a finisat peretii,a lasat multe denivelari si a dat lavabila.Cum sa procedez ca sa aplic glet?Sa inlatur complet vopseaua lavabila?Poate este ceva amorsa?Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez,A folosit cineva slefuitor electric la pereti?

Specialistul MC
25.01.2007, 07:39
Pentru regletuirea peretilor indepartati vopseaua lavabila prin smirgluire, cu smirglu granulatie mare, pana la stratul anterior de glet sau tencuiala.

Dupa indepartarea vopselei lavabile vechi peretele se amorseaza. cu amorsa Ceresit CT17, la nevoie in 2 staturi, pana cand peretele devine rezistent la zgariere.

Aplicati noul glet Ceresit CT126 + Ceresit CT127 (glet fin)

omnormal
11.02.2007, 10:35
Peretiii sunt gletuiti iar peste glet este dat in doua straturi un var lavabil portocaliu.
Intrebare: pot sa dau peste aceasta culoare cu var lavabil alb?
Va aparea culoarea dedesupt daca dau un singur strat?
Cum trebuie pregatit peretele inainte de a da cu var lavabil alb (nu vreau sa il slefuiesc, vreau sa dau peste var lavabil)?
Multumesc anticipat si astept raspunsuri de la cei care sau mai confruntat cu chestia asta practic :)

mutilaila
11.02.2007, 10:58
se poate da ,dar nu cred ca va iesi cu un singur strat.minim doua.dar ar trebui amorsat inaite,depinde cat de veche este zugraveala

omnormal
11.02.2007, 11:18
zugraveala are cam 5 luni

mutilaila
11.02.2007, 11:21
atunci este mai recomandat sa dai prima datacu smirghlel fin dupa care dai cu amorsa si dupa cu lavabil.ptr ca se poate sa fie deja depus praf si altele pe pereti,si nu merita ca sa se cojeasca dupa o saptamina doua!

Specialistul MC
11.02.2007, 11:42
Daca pereti zugraviti nu prezinta crapaturi sau exfolieri smirgluit usor vechiul strat de var lavabil.

Stergeti pereti cu o carpa (sau cu mopul) inmuiata in apa putin calduta pentru inlaturarea urmelor si a prafului.

Amorsati peretele pregatit cu amorsa specifica vopselei lavabile folosite.

Dupa uscarea amorsei aplicati primul strat de vopsea lavabila diluata 10%.
Aplicati stratul de vopsea nediluat dupa uscarea primului strat.
In functie de puterea de acoperire a vopselei se mai poate aplica un strat tot dupa uscarea stratului anterior.

Ca si vopsea lavabila puteti utiliza gama de produse de la Policolor.

VYS
11.02.2007, 13:59
Ai postat de 2 ori, in doua parti diferite.

Eu am raspuns in partea cealalta...

coolman
23.02.2007, 16:00
Vreau sa aflu si eu raspunsul la o intrebare.... Este indicat sa dau cu Lavabil in baie.. ? sau trebuie sa dau cu acel var clasic ?

Specialistul MC
23.02.2007, 16:46
Pentru vopsirea peretilor din baie puteti utiliza produsul "Spor pentru Baie si Bucatarii" de la Policolor, destinat special folosiri in spatii cu o umiditate mai ridicata.

VYS
23.02.2007, 19:10
Este OK lavabilul in baie dar nu pe zone unde exista pericolul stropirii cu apa, ca de exemplu pe zonele adiacente cazii, chivetei.

coolman
24.02.2007, 20:04
Multumesc ptr sfaturile primite.

Serban Valentin
01.03.2007, 19:31
Cum pot proceda ca sa reconditionez un plafon care din cauza ca a fost 'tras" gledul prost , prezinta mici denivelari . Nu as vrea sa-l curat de gled din nou .
Gledul a fost tras relativ de putin timp cu materiale pe baza de ipsos si nu prezinta umflaturi , sau tendinte de desprindere .

VYS
01.03.2007, 19:54
Depinde cum arata denivelarile.

Se poate trage alt glet mai subtire, doar pe anumite zone.

Specialistul MC
01.03.2007, 20:19
Smirgluiti zonele cu denivelari dupa care aplicati un strat de glet fin Ceresit CT127.

solo
01.03.2007, 22:12
:shock:

danhome_52
02.03.2007, 00:13
Salut!
Pentru finisarea suprafetelor tencuite,de cele mai multe ori e nevoie de 2-3 straturi de glet.
E posibil ca pe plafon sa fie doar primul strat,fapt care face ca nu toate asperitatile sa fie acoperite.Inlatura particulele mai mari inglobate in glet,slefuieste zonele cu denivelari mai mari,aplica inca un strat de CT 126 (suporta aplicarea in straturi mai groase),iar dupa uscare finiseaza cu CT 127.Apoi slefuire (daca mai e necesar),amorsa si...culoare!
Bafta!

Alex2112
12.03.2007, 18:00
Salut!
Sunt nou pe forum si am o intrebare - care este temperatura minima la care se poate da vopseaua lavabila in interiorul casei ????

mutilaila
12.03.2007, 20:06
Salut!
Sunt nou pe forum si am o intrebare - care este temperatura minima la care se poate da vopseaua lavabila in interiorul casei ????
15 grade

Alex2112
12.03.2007, 20:38
si daca temperatura a fost in jur de 10-12 grade care ar putea fi urmarile ?

VYS
12.03.2007, 20:46
Se usuca mai greu.. atat tot.

Alex2112
12.03.2007, 20:48
deci nu e posibil sa se cojeasca sau alte probleme de genul asta
sa am trezesc peste cateva luni cand ma mut ca mi se cojeste lavabila

VYS
12.03.2007, 20:51
Cat are de cand ai aplicat-o? Ce lavabila este?

Alex2112
12.03.2007, 20:57
pai de vreo 3 sapt tot dau " meseriasii " pe care ii am cu lavabila
lavabila este atlas lux !!!! galeata e alb cu verde!

alexis
12.03.2007, 21:00
pai de vreo 3 sapt tot dau " meseriasii " pe care ii am cu lavabila
lavabila este atlas lux !!!! galeata e alb cu verde!
Nu scrie pe cutie conditiile de lucru?

Alex2112
12.03.2007, 21:01
nu, din pacate, scrie doar ca se dilueaza etc...... dar nu si temp pana la care se poate aplica pe perete!!!!!!!

VYS
12.03.2007, 21:06
Ai voie sa o aplici pana la minim 8°C.


Asa ca stai linistit, deocamdata.

Alex2112
12.03.2007, 21:12
deocamdata.............?

VYS
12.03.2007, 21:15
Era o extensie glumeata :D ...

Bafta!

Alex2112
12.03.2007, 21:15
Multumesc de raspunsuri
sunt mai linistit acum1!!!!!!!!!!!

xblade
13.03.2007, 11:04
''Spor pentru Baie si Bucatarii'' se poate colora??

danciu adrian
20.03.2007, 14:10
Am si eu o problema destul de mare!Am gletuit tavanele la 3 camere,am dat doua maini de amorsa si apoi varul!problema e ca in una din camere nu mi-a iesit bine tavanul din doua maini de var si am mai dat o mana,rezultatul fiind acelasi!Se cunoaste pe tavan fiecare portiune data cu vopsea la fiecare inmuiere a trafaletului! De ce se intampla asta si cum pot remedia problema?
Va multumesc!

Roxana_D
20.03.2007, 14:15
Ce vopsea ati folosit?

Silvium2
21.03.2007, 18:49
Vopseaua lavabila pentru pereti se poate aplica numai cu trafaletul?Din experientele anterioare am vazut ca lasa dare, indiferent daca folosesc blanita mai fina sau mai groasa.Cel mai bine a iesit cu trafalet cu burete, dar se poate si mai bine.Mentionez ca acum o voi aplica pe gipscarton.
Ma gandeam daca ar fi o metoda prin stropire.Trebuie o pompa care sa permita trecerea vinaromului, care este destul de gros.Exista asa ceva? E o idee proasta?

VYS
21.03.2007, 19:20
Cu ce altceva ai dori sa o aplici? Dare nu are cum sa lase un trafalet care este OK - adica nu are lavabila uscata in el de la alte utilizari.

Eu folosesc tipul cu par scurt.

Cu aspiratorul.. metoda mai veche de la var se poate insa numai daca diluezi vopseaua mai mult ceea ce duce la pierderea calitatilor lavabilei.

roka
21.03.2007, 19:21
Lavabilul se aplica cel mai bine cu un SUSPENGHER (puteti intreba de el la orice depozit de materiale de constructii) sau cu un COCLENDER de la MANCICLOP care se racordeaza la o pompa , rezultatul este excelent.

Silvium2
21.03.2007, 19:36
De fiecare data cand zugravesc o camera folosesc trafalet nou, deci nu exista resturi pe el.Folosesc si gratarul pentru surplus, am si tavita speciala.nu iese cum cred eu ca ar fi bine.Ma gandeam ca am vazut intr0un pliant din cutia postala niste pompe, nu pentru zugraveala, dar ma intreb daca ar merge.Nu era vorba de aspirator.

VYS
21.03.2007, 20:01
Nu am utilizat asa ceva niciodata. Or fi, insa crezi ca merita pretul? Presupun ca nu sunt asa ieftine.

Moldovan Vasile Dan
21.03.2007, 20:44
si eu am avut neplaceri la zugravitul cu lavabil(ieftin gen faust) cand il aplicam cu trafalete normal (pana in 12 ron) pe gipscarton
dupa ce un zugrav mi-a zis sa cumpar trafalete mai "paros"= care absoarbe mai mult (cam 17 ron) sa amorsez gipscartonul ,sa dau cu "spor" rezultatele si timpul de lucru sau imbunatatit foarte mult.succes!

Silvium2
21.03.2007, 21:09
Cea mai mare dezamagire a fost vinaromul "Atlas".Poate am fost noi ghinionisti.Am reparat cum am putut si am folosit unul la jumatate de pret fata de primul si a acoperit mult mai bine.Acum am cumparat la intamplare.Unul mai ieftin pentru amorsare si unul de pret mediu pentru straturile urmatoare.Perfect, fara dare, a acoperit unul de 180000 acum 5 ani, foarte ieftin si atunci.Nu a lasat dare, a mers bine.Nu se mai gaseste.

florinmarcus
12.05.2007, 12:45
Incerc sa vopsesc cu var lavabil in toata casa. Din cate am inteles, cu var nu poti obtine aceleasi rezultate in ce priveste intensitatea culorilor precum la vopseaua lavabila.
Ce colorant ar fi potrivit pentru var?

Multumesc!

Specialistul MC
12.05.2007, 13:29
Var lavabil ?