PDA

Arată versiune întreagă : Repararea crapaturilor din pereti/alegrea lavabilului...Russell
13.03.2008, 17:14
Am cumparat un apartament luna trecuta iar acum as vrea sa ii dau o mana de var, asa ca am nevoie de niste sfaturi.....
Apartamentul e varuit cu lavabil(semilavabil) si as vrea sa ii dau tot cu lavabil. Fostul proprietar mi-a spus ca ar fi bine sa varuiesc cu "semilavabil" pt ca acesta lasa pereti sa respire mai bine decat lavabilul si in felul acesta nu ar aparea mucegai... Eu am mers la mai multe magazine si am intrebat dar peste tot am gasit numai var lavabil si nicaieri acest "semilavabil".
1. Exista acest "semilavabil" si daca exista, este mai bun decat lavabilul?

Eu m-am oprit la lavabil Kober si il cumpar deja colorat de cei de la magazin... trebuie doar sa imi duc nevasta sa aleaga culoarea :D .
2.Cum este acest lavabil Kober? Am facut o alegere buna sau nu? E bun sau imi recomandati un altul?

Mai am si niste crapaturi in preti... destul de multe dar nu foarte mari dar care trebuiesc reparate. In dormitor pereti sant izolati pe interior si sant crapaturi si la imbinarea stalpilor (grinzilor) cu acea izolatie..crapaturi la colturi.
3.Ce materilale sa folosesc pentru repararea lor? As vrea sa fac ceva ca sa nu mai apara aceste crapaturi din nou. Eu nu am gasit prea multe informatii in legatura cu repararea crapaturilor si chiar m-ar ajuta un sfat....Pot folosi Ceresit C126+127 tinand cont ca pereti sant dati deja cu lavabil? Exista ceva special pentru crapaturi?

In dormitoare, chiar daca e facuta izolatie interioara am vazut pe pereti niste pete care, cred eu ca provin de la mucegi.
4.Ce as putea face sa nu mai apara? M-am gandit sa curat prima data cu ceva substante anti-mucegai, sa dau cu o amorsa antimucegai si dupa cu un lavabil alb "pentru baie si bunatarie - anti mucegai" iar in final cu lavabil colorat. E o idee buna?
Si inca o intrebare:
5.Este necesat sa dau cu amorsa tinand cont ca dau lavabil peste vavabil?
Am scris un pic cam telegrafic dar sper ca am facut bine pentru ca nu m-am intins prea mult....
Multumesc

sriw
13.03.2008, 21:02
Acum aud prima data de semilavabil,cred ca e lavabila normala amestecata jumi-juma cu apa :D .
Kober e bun.
Pentru crapaturi eu folosesc banda autoadeziva si glet pentru rigips.
De mucegai nu va pot spune nimic pentru ca nu stiu cu ce material s-a realizat izolatia interioara.
Da,e necesar sa dati amorsa inainte de a zugravi cu lavabila.Smirgaluiti usor suprafata lavabilei cu un smirghel fin,stergeti peretele cu o carpa,dati amorsa,lasati bine sa se usuce,iar apoi zugraviti cu lavabila.

Spor la treaba

Specialistul MC
13.03.2008, 21:41
Puteti repara crapaturile cu produsul Ceresit Akryl, un acrilat pentru reparatii care dupa intarire se poate vopsi cu vopsea lavabila.

Cherubino
14.03.2008, 12:40
In urma cu vreo cativa ani,am auzit si eu de termenul asta de "semilavabil" la un magazin,unde sub aceasta denumire se vindea o vopsea nemteasca numita "Wandweiss",in timp ce un alt tip de vopsea al aceleiasi firme si care se numea "Superweiss"se vindea sub denumirea de "superlavabil".N-am inteles de ce...

Russell
14.03.2008, 16:16
O sa raman la Kober iar crapaturile mici le voi repara cu Ceresit Akryl. Pentru Mucegai o sa folosesc amorsa + var lavabil antimucegai si dupa iar amorsa anti mucegai si lavabilul final (culoare) . E cam mult dar sper ca, cativa ani sa nu fie probleme.....
Acum mai am nevoie de un sfat pt ca am zgarmat o crapatura si s-a cam dus cam adanc si nu cred ca Akrylul e bun pentru asa ceva, practic trebuie reparat un colt si niste crapaturi adanci de vreo 2 Cm. Cand am zgarmat ca sa dau jos bucatile care se miscau, s-au rupt si am ajuns la beton (la placa de beton).Am pus si niste poze ca sa vedeti despre ce vorbesc. Banuiesc ca trebuie sa tencuiesc.....
Ce trebuie sa fac si ce materile trebuie sa folosesc, care ar fi cele mai indicate ca sa repar "craterele" astea?

Russell
14.03.2008, 16:23
inca doua...

Specialistul MC
14.03.2008, 22:01
Puteti repara simplu acele crapaturi utilizand ipsos de constructii.

Pentru aplicarea pastei din ipsos adanciti crapaturile, umeziti zonele de reparat dupa care aplicati pasta de ipsos.

Dupa intarire, pasta de ipsos se intareste in aprox. 5 min, smirgluiti si aplicati amorsa specifica vopselei lavabile.

Russell
18.03.2008, 12:15
Multumesc pentru sfaturi!
Inainte de a da amosa este nevoie sa dau cu smirghel pe lavabilul care este deja pe pereti sau pot sa dau cu amorsa direct peste lavabilul vechi?

VYS
18.03.2008, 12:23
Slefuiesti superificial stratul existent de lavabila pentru a elimina eventualul luciu al acesteia, desprafuiesti si apoi amorsezi.