PDA

Arată versiune întreagă : Care este pretul unei cife de beton



grety
13.05.2008, 21:25
Buna.

As dori sa stiu si eu, este mai economic sa fac betonul in curte sau sa aduc o cifa?
Mentionez ca o sa platesc niste oaneni sa faca betonul, niste meseriasi.
Este mai economic cu cifa?
Eu ma gandeam la aceasta varinata ca nu mai platesc oamenii, curentul, apa si nu mai cumpar ciment,

Va rog daca stiti cat este o cifa de beton sa-mi raspundeti.

Va multumsc.

VYS
13.05.2008, 21:28
Doar din pdv. economic, prepararea betonului in santier este mai ieftina.
Pentru asta ar trebui sa ai persoane de incredere.

xena
13.05.2008, 21:40
Dupa mine raportul pret/calitate este net in favoarea betonului din statie.
Nici nu se compara un beton facut in curte cu cel din statie.

alexis
13.05.2008, 21:47
Dupa mine raportul pret/calitate este net in favoarea betonului din statie.
Nici nu se compara un beton facut in curte cu cel din statie.
Si eu spun la fel, betonul din statie nu se comapra cu cel facut in curte si diferenta de pret nu este mare daca tinem cont ca trebuie sa hranesti o armata de oameni mai bine decat mananci tu acasa, mai ales ca acum fara bere, tuica , cafele... nu mai misca neica din lopata.

s.m.ovidiu
14.05.2008, 10:54
Corect aveti dreptate .
Dar in acest caz trebuie gandit nitel altfel modul in care faceti cofrajele .
Sa folositi faptul ca aduceti pompa astfel incat sa turnati si alte elemente de volum mai mic
Si apropo de pompa.
Nu putini ajung la concluzia ca este prea scumpa si incearca sa toarne betonul cu galeata
Probabil i-ati mai vazut pe ici pe colo cum ptr ca nu reusesc sa toarne betonul in timp util acesta incepe sa intre in priza moment in care mai adauga ceva apa ( lucru ce face sa nu mai aveti un beton final cu caracteristicile dorite)

s.m.ovidiu
14.05.2008, 11:05
de pret nu este mare daca tinem cont ca trebuie sa hranesti o armata de oameni mai bine decat mananci tu acasa, mai ales ca acum fara bere, tuica , cafele...
Fiind la lucru ( cu ceva timp in urma) am auzit o echipa de zidari facand misto de unul unde facusera o lucrare si le daduse o mancare ce nu le convenise.
Din acel moment de fiecare data cand vorbesc cu omul ii spun din start sa-mi spuna cat ma costa fara mancare si fara nimic altceva ( nu simt nevoia sa fiu bucatarul nimanui atata timp cat platesc).
Dar in primul rand nu acceptati bautura ( a lor sau a dvs )

RaduCA
14.05.2008, 13:56
[...] Dar in primul rand nu acceptati bautura (a lor sau a dvs.)Aia nu-i bautura, ci "udatura". :lol:

mharris
14.05.2008, 14:06
Recent (in septembrie 2007) am terminat constructia unei case P+M de 60mp pe nivel, asa ca-ti pot spune din proprie experienta ca este mult mai avantajos sa "faci" betonul in curte decat sa-l cumperi, asta insemnand CIFA(masina de transport) cat si pompa de beton; la ambele se plateste transportul si "dizlocarea" adica stationarea(tarif pe ora).
Argumentez:
1. Pentru prepararea betonului am cumparat o betoniera de 180 litri de la Metro pe care am dat cca 1100 lei, si cu care practic am "facut" toata casa. - am folosit-o atat pentru turnarea fundatiei, a stilpilor, a radierului plafonului de peste parter(placa) si a centurilor - cca. 230 saci de ciment - cat si pentru prepara mortarul pentru zidarie si tencuire.
2. Am avut norocul sa gasesc o echipa condusa de un baiat destept si foarte priceput; am executat fundatia in mai 2007 - durata executiei 8 zile (asta insemnand: saparea santurilor (lat 550, adanc 1000 mm), turnarea betonului in pamant, executia si montarea armaturilor fundatiei si a stalpilor, executia si montarea cofrajului pentru fundatia de peste nivelul solului - h550/350mm, turnarea betonului in cofraj)
3. Dupa o luna am turnat radierul, facand apoi o pauza pana la 1 septembrie, cand am inceput ridicarea propriu-zisa a casei(zidarie parter, cofrare plus turnare stalpi, cofrare si turnare centuri si palca, zidarie mansarda, cofrare, armare si turnare stalpi si centuri, si montarea lemnariei(astereala) gata sa fie montata invelitoarea(tabla) a durat 5 saptamani din care o saptamana pauza pentru intarirea centurilor si placii.
4. Sfatul meu este ca sa cauti pe plan local o echipa de mesteri si sa obtii cat mai multe recomandari de la alti beneficiari.
5. Sa stii ca prepararea betonului nu este cea mai grea si consumatoare de timp; cel mai mult timp si cea mai multa manopera se consuma la executia armaturilor(fierului) si a cofrajelor. Oricat de buni ar fi meseriasii este foarte bine sa-i supraveghezi: sa observi daca folosesc "furtunul de nivel" pentru stabilirea orizontalitatii tuturor elementelor casei, daca folosesc bolobocul pentru asigurarea orizontalitatii buiandrugilor (de fapt a cofrajelor in care se toarna buiandrugii), etc.
Daca mai ai nevoie de alte informatii e-mail me.
Bafta!!!!

s.m.ovidiu
14.05.2008, 14:42
asa ca-ti pot spune din proprie experienta ca este mult mai avantajos sa "faci" betonul in curte decat sa-l cumperi,
Bafta!!!!
Am spus intr-un post anterior ca am invatat sa-mi tin gura (tocmai ptr ca sa ma feresc de raspunsuri gen ,, lasa ca stie mesterul ca a mai facut o gramada de case") dar se vede ca am fost luat de val.
Deci chestia cu baiatul destept suporta comentarii.
Daca te uiti , chiar si pe acest forum vei vedea ca betonul nu este doar un amestec de ciment ,, piatra " si apa si are o compozitie destul de clara ( cu procentaje precise de ciment , agregat SPALAT diferit sorturi si apa)
Orice deviatie duce la alte rezultate
Probele de beton pe care s-au facut incercarile de rezistenta si-ti spun caracteristicile betonului sunt facute in compozitii stricte ale amestecului si nu in compozitia facuta de nea Gheorghe dupa o tuica atunci cand si numaratoarea galetilor puse in betoniera devine problematica
Bafta !!!!

s.m.ovidiu
14.05.2008, 14:45
Daca-mi spuneai ca e corect sa faci asa betonul la cotetul de gaini sau trotuarul dintre straturile de rosii hai ca mai credeam.

s.m.ovidiu
14.05.2008, 15:05
Da asa este trebuie sa vezi daca folosesc furtunul de nivel dar inainte de asta trebuie sa verificati daca daca furtunul de nivel este in regula , si nu are bule sau nu cumva baiatul destept tine piciorul pe el, alaturand cele doua capete .
Verificati la fel si daca in furtunul de nivel , desi va arata si asa nivelul , este apa si nu alte lucruri care-l tin pe baiatul ,, destept" cu moralul ridicat ( am avut situatii cand dupa o perioada scurta de cand veneau la lucru erau toti turta , si sa vad o abundenta de furtune de nivel la echipele cu care lucram )
Nu poti face o distinctie intre apa si tuica privind prin furtun.

Seni
14.05.2008, 16:29
pe mharris il intreb cati saci de ciment a folosit pentru prepararea unui metru cub de beton, ce calitate de beton a turnat in fundatie? dar in elevatie? dar in placa??
mharris poti raspunde? sau baiatul destept a hotarat totul?? oricum, 250 saci ciment este foarte putin, ma indoiesc de calitatea betonului.

acum sa revenim de fapt la tema topicului...
grety doreste sa stie cat costa betonul de statie: B150, pompabil m-a costat aprox. 275 lei mc (inclusiv pompa)

carla2
19.05.2008, 23:28
Si noi primim in curand autorizatia de constructie si ne apucam de trasat,sapat...acum am vazut cat de mult a crescut pretul la ciment.Din ce am citit am inteles ca e mai avantajos cu beton gata facut...e greu de ales

Mircea G
20.05.2008, 06:46
Si noi primim in curand autorizatia de constructie si ne apucam de trasat,sapat...acum am vazut cat de mult a crescut pretul la ciment.Din ce am citit am inteles ca e mai avantajos cu beton gata facut...e greu de ales Greu de ales ! Dar nu numai banii conteaza ci si siguranta constructiei ! Macar fundatia ar trebui facuta cu beton de " statie" in caz ca banii sint mai subtiri . Pentru restul constructiei folositi macar agregate spalate si o betoniera in cazul ca o rezolvati local . Asta e un compromis .

Seni
20.05.2008, 11:07
si totusi....., alegeti betonul de statie!!
nu apelati la un "baiat destept" care sa faca betonul dupa reteta proprie...., construiti o casa in care sa locuiti...

carla2
20.05.2008, 15:35
Vad ca nu prea aveti incredere in "baiatul destept" dar acesta a construit totusi cateva case.Cu ce-s mai buni "baietii "care prepara betonul din statie?

Seni
20.05.2008, 20:28
Cu ce-s mai buni "baietii "care prepara betonul din statie?
.....respecta o reteta..., ofera un certificat de calitate.....!

alexis
20.05.2008, 21:57
Vad ca nu prea aveti incredere in "baiatul destept" dar acesta a construit totusi cateva case.Cu ce-s mai buni "baietii "care prepara betonul din statie?
Mai nou "baietii din statie au multi "biti" " O statie moderna este gestionata de un calculator care stie dozajul retetelor de betoate, iar intreg sistemul de alimetare cu sorturi si ciment este atat de bine pus la punct incat este greu sa trisezi pe undeva. Chestia cu baiatul destept care a construit cateva case cade in timp si la miscarea pamantului.
Ati vazut la chinezi planseul acela de la scoala unde au murit 200 de copii, avea sarma de 4 in loc de fier PC 12 si PC 8? Acolo tot un baiat destept a lucrat.

Mircea G
20.05.2008, 22:23
Vad ca nu prea aveti incredere in "baiatul destept" dar acesta a construit totusi cateva case.Cu ce-s mai buni "baietii "care prepara betonul din statie?
Mai nou "baietii din statie au multi "biti" " O statie moderna este gestionata de un calculator care stie dozajul retetelor de betoate, iar intreg sistemul de alimetare cu sorturi si ciment este atat de bine pus la punct incat este greu sa trisezi pe undeva. Chestia cu baiatul destept care a construit cateva case cade in timp si la miscarea pamantului.
Ati vazut la chinezi planseul acela de la scoala unde au murit 200 de copii, avea sarma de 4 in loc de fier PC 12 si PC 8? Acolo tot un baiat destept a lucrat. Sa va contrazic ? Chiar azi am intrat in " bucataria " unei statii moderne ! Calculatorul e frectie ! Baza e laboratorul ! El stabileste reteta , marca ...din pacate dupa 90 nu s-au mai facut laboranti si acum lucreaza oameni iesiti de mult la pensie . Dupa " facerea " betonului se iau 3 probe care se toarna in matrite apoi pleaca la laboratorul de incercari unde dupa 28 de zile se face proba pt a se stabili daca marca facuta a fost buna si abia atunci se da certificatul de calitate . Firma de care vorbesc nu a avut dupa 89 nici macar o abatere ! Totul conteaza de oamenii statiei . Calculatorul mai are de invatat !

beatrice1971
20.05.2008, 22:27
S-ar putea sa fiu penibila dar zau ca nu ma pricep. Se poate cumpara doar 1/2 cifa de beton sau trebuie musai sa cumperi o cifa intreaga? Am o diferenta de nivel in curte pe care intentionez sa o corectez prin adaugare de beton. Problema este ca o cifa este mult prea mult.
Multumesc frumos

alexis
20.05.2008, 22:31
[quote="MIRCEA MAXIMG"]
Probele se ia de cand lumea intr-o staite care da certificat de calitate. Pai cum? tot ca la betoniera in curte e? Cate cupe de nisip la cate cupe de pietris si la cate cupe de ciment?

alexis
20.05.2008, 22:33
S-ar putea sa fiu penibila dar zau ca nu ma pricep. Se poate cumpara doar 1/2 cifa de beton sau trebuie musai sa cumperi o cifa intreaga? Am o diferenta de nivel in curte pe care intentionez sa o corectez prin adaugare de beton. Problema este ca o cifa este mult prea mult.
Multumesc frumos
Un malaxor (cifa) iti aduce cam minim 3 mc de beton si depinde distanta, altfel nu prea e rentabil pt ei.

papi
20.05.2008, 23:20
cifa pote sa iti vina si cu 1 m3 de beton,totul depinde cit sint ei de ocupati si daca ai mai luat de la ei.... la mine atit mi-au mai adus ,desi aveam nevoie numai de 0,80 m3, deci se poate (dute si tu la statie si vb acolo
:)

s.m.ovidiu
20.05.2008, 23:35
Am o diferenta de nivel in curte pe care intentionez sa o corectez prin adaugare de beton.
Si eu sunt adeptul betonului din statii centralizate dar daca ceea ce faceti dvs nu are legatura cu structura de rezistenta si sunt niste lucrari ,, pe langa" probabil ca-i mai bine sa-l faceti dvs daca ajungeti la concluzia ca-i mai rentabil

Mircea G
21.05.2008, 05:05
S-ar putea sa fiu penibila dar zau ca nu ma pricep. Se poate cumpara doar 1/2 cifa de beton sau trebuie musai sa cumperi o cifa intreaga? Am o diferenta de nivel in curte pe care intentionez sa o corectez prin adaugare de beton. Problema este ca o cifa este mult prea mult.
Multumesc frumos Retetarul si posibilitatile de productie incep de la 1/2 m3 la o statie de betoane din Bucuresti . Cel putin la cea cu care am relatii ! Se poate livra orice cantitate!

Mircea G
21.05.2008, 05:10
[quote=MIRCEA MAXIMG]
Probele se ia de cand lumea intr-o staite care da certificat de calitate. Pai cum? tot ca la betoniera in curte e? Cate cupe de nisip la cate cupe de pietris si la cate cupe de ciment?Noi discutam de calculatoare . Eu spuneam ca omul e baza si mai spuneam ca statiile de " fite " fac betoane jalnice. Motivul ? lipsa oamenilor pregatiti . Nimic nu poate inlocui oameni cu 40 de ani de experienta ! Da ! 40 !

Seni
21.05.2008, 06:06
transportul se plateste separat, in cazul meu 200 lei, indiferent de cantitatea de beton.

Mircea G
21.05.2008, 06:18
transportul se plateste separat, in cazul meu 200 lei, indiferent de cantitatea de beton.Da , asa se face, daca ai o cantitate mica se plateste transportul cu masina ( cifa )cea mai mica disponibila la nr de Km.

alinutza99
21.05.2008, 08:51
casa facuta acum 11 ani cu beton la betoniera facut de 5 betivani,1 nivel,100 mp /nivel se tine "beton",nu fisuri,nu crapaturi,nu probleme.....asa ca.....

VYS
21.05.2008, 09:20
casa facuta acum 11 ani cu beton la betoniera facut de 5 betivani,1 nivel,100 mp /nivel se tine "beton",nu fisuri,nu crapaturi,nu probleme.....asa ca.....

Sa asteptam cutremurul ... :D Glumesc, Doamne fereste de asa ceva.

Cu siguranta se poate si fara beton de statie, diferenta o face pana la urma omul. :wink:

s.m.ovidiu
21.05.2008, 09:40
casa facuta acum 11 ani cu beton la betoniera facut de 5 betivani,1 nivel,100 mp /nivel se tine "beton",nu fisuri,nu crapaturi,nu probleme.....asa ca.....
Sunteti la inceput dar cu timpul apar diferiti factori ce pot afecta , ex scapa porcul din cotet , prinde viteza prin curte , nu mai poate sa ia virajul si intra-n casa , eee , ce faceti la astfel de teste de anduranta :lol: :lol: :lol:
Pe de alta parte betonul este un material indurator ce ascunde o gramada din greselile noastre

carla2
21.05.2008, 22:56
Am auzit ca betonul din statie e mai slab nu doar mai scump.

beatrice1971
21.05.2008, 23:24
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Seni
22.05.2008, 06:18
Am auzit ca betonul din statie e mai slab nu doar mai scump.
cred ca nu ati auzit bine!!
daca va luati dupa auzite, este rau....
o statie respecta un retetar, ofera certificat de calitate, lucru care nu-l aveti la un beton realizat la fata locului..
cum spunea si un coleg forumist, pentru anumite lucrari se poate folosi si beton cu o calitate inferioara, dar la o structura de rezistenta este bine sa ne gandim bine....

decoservicestil
22.05.2008, 07:15
1)stati calmi,daca ceri beton b200 ei iti aduc b220 ... sau ...adica nu stiu ...sau b180.hai sa fim realisti !la ce preturi sunt acum investitia intr-o statie de betoane trebuie (mort-copt) sa fie un business

RaduCA
22.05.2008, 07:36
@ decoservicestil: Si cine spune ca orice business este o teapa? Chiar credeti ca nu se pot respecta retetele si sa fie si profitabil in acelasi timp?
Si mai trebuie sa tineti cont si de faptul ca mostrele de beton trebuiesc duse la laboratoare (care sint independente de statiile de beton) si, daca nu ies testele si masuratorile, e de rau pentru cei care au livrat betoanele, mai ales ca sint insotite de certificate de calitate = raspundere.

carla2
22.05.2008, 08:33
Daca se duc mostrele de beton la laborator e OK,nu stiu totusi daca se face acest lucru intr-un oras mic .

Seni
22.05.2008, 08:35
da, monstrele merg la laborator, indiferent de oras....

Mircea G
22.05.2008, 09:14
da, monstrele merg la laborator, indiferent de oras........si rezultatele analizelor se pastreaza zeci de ani . In caz de ....belea , se scot actele si se vede cum a fost betonul ! Nu uitati ca trebuie sa fie un mare cutremur . Veti vedea ca imediat citeva statii de betoane vor dispare iar unii constructori si investitori vor dispare si ei .

VYS
22.05.2008, 09:23
Hai sa fim realisti. :wink:

Mircea G
22.05.2008, 09:30
Hai sa fim realisti. :wink: adica ???

carla2
22.05.2008, 09:42
da, monstrele merg la laborator, indiferent de oras........si rezultatele analizelor se pastreaza zeci de ani . In caz de ....belea , se scot actele si se vede cum a fost betonul ! Nu uitati ca trebuie sa fie un mare cutremur . Veti vedea ca imediat citeva statii de betoane vor dispare iar unii constructori si investitori vor dispare si ei .
La noi in tara?

RaduCA
22.05.2008, 09:51
[...] Nu uitati ca trebuie sa fie un mare cutremur. [...]Hincu (http://www.jurnalul.ro/articole/124928/predictia-lui-hincu:-cutremur-devastator--pina-la-sfirsitul-lui-2009) ... reloaded? again-and-again! :evil: :lol:

Seni
22.05.2008, 09:52
da la noi in tara...

RaduCA
22.05.2008, 09:59
@ seni: Si tu... Brutus? :lol:

Seni
22.05.2008, 10:07
@ raduca: imi faci o vizita ptr demonstratie?

RaduCA
22.05.2008, 10:14
@ seni: Adica, daca vin la tine imi faci o demonstratie din care va rezulta ca va fi cutremur? sau n-am inteles eu bine?

Seni
22.05.2008, 10:19
@ raduca: daca vii iti demonstrez cum arata o proba de beton, cum arata un certificat de calitate si ........ cum m-am gandit sa fac ..... gratarul :lol:

carla2
22.05.2008, 10:19
Nu m-am referit la cutremur ci la faptul ca o sa dispara statii de betoane...La noi se inchide ceva doar cand nu mai au bani,ca daca au...

VYS
22.05.2008, 10:21
Hai sa fim realisti. :wink: adica ???

Nu or fi astia de la statiile de betoane mai rau ca medicii!
Prea exagerati cu super calitatea, super automatizare si super respectarea retetelor.

Nu vreau sa ii acuz de ceva insa nu as fi atat de convins ca acolo toate lucrurile sunt in alb si negru. :lol:

Mircea G
22.05.2008, 10:22
La noi se inchid cind va trebui sa raspunda pt ce au facut . Hincu ? Nu ! Realitatea ! ce credeti ca sintem ocoliti ? Daca spuneti ca nu va fi cutremur , faceti case fara structura ! Statiile care se respecta au arhiva din prima zi de activitate , inca de pe vremea lui C.

RaduCA
22.05.2008, 10:30
@ raduca: daca vii iti demonstrez cum arata o proba de beton, cum arata un certificat de calitate si ........ cum m-am gandit sa fac ..... gratarul :lol:Chiar acum am inceput sa-mi fac bagajele! :lol:
Dar pina ajung eu la tine, poate te induri si tu si pui poze cu probe si cu certificatele respective pe forum. :idea:
Referitor la gratar, nu uita ca sint topicuri deschise pe forum, asa ca... esti invitatul meu sa postezi. :arrow:

Seni
22.05.2008, 10:48
[quote="raduca"]poate te induri si tu si pui poze cu probe si cu certificatele respective pe forum.[quote]
deocamdata le arhiveaza ... constructorul!

RaduCA
22.05.2008, 10:52
deocamdata le arhiveaza ... constructorul!Nu cunosc procedura. Poti detalia?

darabzaraq
05.06.2008, 08:37
Am turnat talpile 40 mc si 60 mc fundatia (peretii la demisol) B200 la cifa cofrat in scandura si osb ... sa dat certificat de calitate, in consecinta vor raspunde.

Cu armatura am avut ceva emotii deoarece era made in Turkey luata din Dedeman si tocmai fusese reportaj pe TV ca nu ar corespunde. Am luat probe, am fost la un laborator de incercari si m-am linistit era in parametri. Defapt am aflat ca era produs in Ucraina si trecut doar cu actele printr-o firma din Turcia :D

Ieri am turnat fundatia (peretii la demisol) maine se decofreaza si se incepe armatura planseului de la parter apoi undeva pe 9-10 iunie se toarna betonul (B200) .... apoi pe 15 iunie se incepe zidaria (portanta).
Cum vi se par datele astea .... totusi nu sunt cam apropiate.... are timp sa se usuce betonul ???
Inca nu am gasit si nu m-am hotarat la caramida ... ce spuneti? sa iau Porotherm care este 6,9 ron / buc sau din asta local made 2,2 ron / buc cu certificat de calitate .... dura dar nu asha de finisata ca porothermul.

RaduCA
05.06.2008, 09:56
[...] pe 15 iunie se incepe zidaria (portanta). [...] sa iau Porotherm care este 6,9 ron / buc sau din asta local made 2,2 ron / buc cu certificat de calitate [...]Ce doriti sa spuneti prin "local made"?

darabzaraq
05.06.2008, 13:58
adica de prin partea locului ..... de exeplu caramida de Faurei jud. Braila

s.m.ovidiu
05.06.2008, 16:54
adica de prin partea locului ..... de exeplu caramida de Faurei jud. Braila
Vedeti ce aveti in proiectul de rezistenta caramida portanta sau structura in cadre
Daca aveti caramida portanta trebuie sa vedeti daca ceea ce cumparati indeplineste conditiile de compresiune cerute de proiect , daca aveti structura pe cadre cred ca puteti pune ,, ce vrea muschii dvs "
Apropo BCA nu este decat ptr structuri pe cadre nu ptr cele cu zidarie portanta ( privind retrospectiv la papi care in cel mai bun caz chiar si cu stalpisori la colturi nu ar fi fost in regula )

RaduCA
05.06.2008, 17:52
adica de prin partea locului [...] :lol:
Doar nu credeti ca P...M este importata? :wink:

darabzaraq
05.06.2008, 20:02
Nu este cu cadre ... O sa cumpar caramida portanta minim 10 N / mm2 stiu ce am de cumparat .. intrebarea era daca se merita sau nu sa iau Porotherm.

s.m.ovidiu
05.06.2008, 22:36
Si cu asta in multe cazuri ,, afara-i vopsit gardul inauntru leopardul " am vazut locuri cu Porotherm crapat din senin unii sunt multumiti
Nu stiu ce sa mai zic.

darabzaraq
06.06.2008, 08:57
Poroterm asta o aduce de la mama ei din Austria sau e facuta pe la noi pe meleaguri ?

RaduCA
06.06.2008, 10:11
Poroterm asta o aduce de la mama ei din Austria sau e facuta pe la noi pe meleaguri ?Pai de ce credeti ca v-am intrebat
Doar nu credeti ca P...M este importata? :wink:
Raspunsul la intrebarea Dvs. il puteti gasi aici (http://www.wienerberger.ro/servlet/util/getDownload.jsp?blobtable=WBDownload&blobcol=urlimageupload&blobkey=id&blobwhere=1210691169946&blobheader=multipart/octet-stream&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=attachment;filename=Wienerberger_ deschide_a_treia_fabrica_de_caramida_din_Rom_nia.p df&sl=wb_ro_home_ro).

Mircea G
06.06.2008, 11:01
Cum necum ar trebui sa folosim mai mult produse fabricate in ROMANIA ! Nu cred ca e cazul sa motivez ! :idea: :!: :!: :!:

s.m.ovidiu
06.06.2008, 16:38
Cum necum ar trebui sa folosim mai mult produse fabricate in ROMANIA !
Totusi cred ca mai putem analiza acest lucru .

Mircea G
06.06.2008, 16:39
[quote=MIRCEA MAXIMG]Cum necum ar trebui sa folosim mai mult produse fabricate in ROMANIA !quote]
Totusi cred ca mai putem analiza acest lucru . Putem analiza dar trebuie sa tinem cont totusi !

s.m.ovidiu
06.06.2008, 16:46
Putem analiza dar trebuie sa tinem cont totusi !
Atata timp cat produsele romanesti sunt mai proaste calitativ si la preturi cel putin egale ( daca nu mai scumpe ) eu nu mai stau sa ma gandesc
Asta nu iseamna ca si altii sunt obligati sa faca la fel

mcbos
25.01.2011, 19:37
Sunt de acord cu Ovidiu in ceea ce priveste produsele romanesti vs straine .

On topic clasamentul betonului este :
- de statie cu certificat de calitate ;
- facut la fata locului cu betonera electrica ,
- facut la mana (de evitat ).

Cand betonul este facut pe santier trebuiesc folosite agregate spalate (sort si nisip ).Daca acestea nu sunt spalate produsul final nu se cheama beton .

mihei
18.08.2011, 16:04
Sunt de acord cu Ovidiu in ceea ce priveste produsele romanesti vs straine .

On topic clasamentul betonului este :
- de statie cu certificat de calitate ;
- facut la fata locului cu betonera electrica ,
- facut la mana (de evitat ).

Cand betonul este facut pe santier trebuiesc folosite agregate spalate (sort si nisip ).Daca acestea nu sunt spalate produsul final nu se cheama beton .


As mai adauga ca pe langa ca trebuie spalate, agregatele ar trebui sa respecte o proportie..in general 2-1-2 nisip-margaritar(4-8)-piatra(8-16).
Ceea ce romanii cumpara, asa zisul "balast", are prea putina parte fina si apoape deloc margaritar.
Si in plus are piatra cu diametre peste 22-31. In general am vazut nisip amestecat cu refuz de ciur...

Iar vis-a-vis de clasamantul acela...dezavantajul betonului facut in curte este lipsa de productivitate, altfel retetele "batranesti" au de cele mai multe ori muuult mai mult ciment decat betonul facut in statii. In statii din ratiuni economice se merge la limita cu cimentul.

Mircea G
18.08.2011, 17:57
As mai adauga ca pe langa ca trebuie spalate, agregatele ar trebui sa respecte o proportie..in general 2-1-2 nisip-margaritar(4-8)-piatra(8-16).
Ceea ce romanii cumpara, asa zisul "balast", are prea putina parte fina si apoape deloc margaritar.
Si in plus are piatra cu diametre peste 22-31. In general am vazut nisip amestecat cu refuz de ciur...

Iar vis-a-vis de clasamantul acela...dezavantajul betonului facut in curte este lipsa de productivitate, altfel retetele "batranesti" au de cele mai multe ori muuult mai mult ciment decat betonul facut in statii. In statii din ratiuni economice se merge la limita cu cimentul.
Proportia agregatelor o da reteta in functie de tipul betonului si aplicatie .Au fost cazuri cind s-au folosit betoane de clasa mare si agregate marunte , adica fara piatra .
Reteta nu foloseste badea Cirtan ci statia , dupa normative . Informativ , trecerea la normele UE a insemnat reducerea cantitatii de ciment fata de normele trecute . Concluzia ? Folosim beton bun , dupa norme , dar mai slab decit pe vremea trecuta . Concluzia 2 . Constructiile de acum nu sint facute sa reziste .....

mihei
18.08.2011, 18:20
Da stiu.

Ziceam doar mai pe intelesul tuturor...
proportia o da curba glanulometrica in functie de granulatia dorita de client si de reteta..astfel incat sa se incadreze in densitate per mc.

signum
22.11.2011, 09:52
Buna ziua,
Am o mare nelamurire...placa de beton sau grinzi de lemn?
La ora actuala e construit parterul (bucatarie+baie+living), si vreau sa ridic mansarda...proiectul e facut, cu grinzi (pentru ca asa am insistat eu, la vremea respectiva), dar acum incep sa am indoieli, deoarece latimea living-ului (deci lungimea unei grinde) este de 4.75 m (mentionez ca grinzile prinse in proiect sunt de 15/25 cm). Temerea mea este ca lemnul se va curba, si ca se va vor auzi toate zgomotele de sus.
Ce pareri aveti?

Acum referitor la costuri, in privinta grinzilor mi-am facut o parere, in privinta placii ma poate ajuta cineva cu un calcul aproximativ?

Specialistul MC
22.11.2011, 21:09
Trebuie sa luati legatura cu proiectantul. Este singurul in masura sa decida daca puteti sa modificati materialul planseului.

Mircea G
23.11.2011, 07:56
Buna ziua,
Am o mare nelamurire...placa de beton sau grinzi de lemn?
La ora actuala e construit parterul (bucatarie+baie+living), si vreau sa ridic mansarda...proiectul e facut, cu grinzi ......de lemn...
Important este in ce faza va aflati cu constructia . Daca ati turnat deja centura peste ziduri , cu grinzi de lemn trebuie sa continuati . Daca centura nu este terminata , turnata , puteti sa schimbati planul si sa faceti placa .
Un lucru de care trebuie sa tineti seama daca vreti sa schimbati ceva , este structura parterului .
.
4.75 m pt o grinda de lemn nu inseamna mult . Aici apare o confuzie . Un simplu cusac de lemn , mai gros si mai lung , este numit grinda , caci poate fi folosit drept grinda , dar sint si adevarate grinzi de lemn care se pot face pentru deschideri mari . ( grinzi lamelare).
Proiectantul putea sa reduca dimensiunea deschiderii prin inserarea unei grinzi de beton la jumatatea lungimii livingului , pt micsorarea deschiderilor . Un artificiu deloc costisitor dar care facea apoi lucrarea cu tavanul si mansarda , mai ieftina si fara probleme .
Totusi , si in cazul ca aveti deja centura turnata , se poate face placa de beton ...dar mai complicat si costisitor.

signum
23.11.2011, 11:05
Cu grinda pe jumatatea lungimii living-ului vizibila nu ma incanta ideea, mai ales ca va fi o locuinta... insa grinzile lamelare parca ar fi o solutie ....

Mircea G
23.11.2011, 14:14
Daca nu va place ideea de a avea o grinda in casa , desi nu este un dezastru optic , sa stiti ca si grinzile lamelare va vor deveni antipatice prin pret .
Ar fi util sa vorbiti cu proiectantul sa vada daca se poate monta o grinda metalica . Grinda metalica asezata pe centura si apoi grinzile de lemn sprijinte in ea , asigura un tavan uniform.

Sandu_T
24.11.2011, 16:31
Buna ziua,
Am o mare nelamurire...placa de beton sau grinzi de lemn?
La ora actuala e construit parterul (bucatarie+baie+living), si vreau sa ridic mansarda...proiectul e facut, cu grinzi (pentru ca asa am insistat eu, la vremea respectiva), dar acum incep sa am indoieli, deoarece latimea living-ului (deci lungimea unei grinde) este de 4.75 m (mentionez ca grinzile prinse in proiect sunt de 15/25 cm). Temerea mea este ca lemnul se va curba, si ca se va vor auzi toate zgomotele de sus.
Ce pareri aveti?

Acum referitor la costuri, in privinta grinzilor mi-am facut o parere, in privinta placii ma poate ajuta cineva cu un calcul aproximativ?

Eu am grinzi şi nu regret. Am ieşit mai ieftin per total decât dacă aş fi făcut cu placă. 4.75 este o deschidere mare chiar şi pentru secţiunea 15x25, însă nu este o problemă fiindcă se poate caseta pentru rigidizare dar intră mai multă manoperă şi mai mult material.
La placă, pe lângă beton, intră şi armătura şi manopera în plus. Ca exemplu, eu am economisit 500 euro manoperă, dar nu în toate cazurile se întamplă aşa.
Opinia mea este că la distanţa respectivă, când va fi trafic deasupra livingului, grinzile vor flamba puţin, motiv pentru care ar trebui să se caseteze zona.
Am avut aceeaşi situaţie şi am ales să pun grinzile transversal cu reazem pe centurile exterioare, lângă coşoroabe.