PDA

Arată versiune întreagă : Geamul termoizolant dubluClaudiu68
09.05.2005, 07:59
Am si eu o nelamurire in privinta geamurilor termopan.
Toti cei care mi-au dat oferte de geam pentru partea de balcon pe care vreau sa o inchid, imi spun ca lucreaza numai cu geamuri LowE. Ma intreb cum pot sa fiu convins ca geamul care este montat este de tip LowE. :?:

09.05.2005, 08:37
cu un tester de geamuri
firma care monteaza ar putea avea un astfel de tester, care pus pe un geam normal sa arate ca e geam normal, si pus pe geamul low-e sa spuna ca e low-e
o alta metoda, vizuala, ar fi sa te uiti prin geam, la cer, si sa observi o atenuare de 5-10% a luminozitatii, dar asta este subiectiva, si cred ca depinde si de calitatea sticlei

Specialistul MC
13.05.2005, 06:35
Multumesc vizitatorului nostru pentru raspunsul dat.

bucs
15.05.2005, 16:02
Sticla low-e se pune doar pe interiorul geamului?

Ce alte lucruri mai stiti despre low-e?

Andrei Ion
16.05.2005, 07:39
Geamul termopan cu sticla low-e este format din doua foi de sticla, una normala, si una tratata pe o fata cu low-e.
Cele 2 foi se lipesc, astfel incit partea tratata sa fie la interior.
Asa se poate spala geamul, fara sa ai probleme ca se sterge low-e.

Bruno
17.05.2005, 21:53
Si eu mi-am luat geamuri cu low-e.
Intrebarea e daca chiar fac banul.
Fata de la firma mi-a spus ca nu sunt atat de extraordinare pe cat se spune, doar e o tehnologie mai noua, dar am zis ca la 5 euro pe metru in plus, sa incerc.
Astept sa vina iarna, sa vedem daca scapa mai putina caldura.

Andrei Ion
18.05.2005, 14:09
Teoretic, un geam termopan simplu, adica 2 foi de sticla lipite intre ele au un coeficient de transfer termic de 2.4 W/mpK.
Un geam LOW-E are incepind cu 1.4 W/mpK, iar daca mai pui intre foile de geam in loc de aer argon, se ajunge la 1.1 W/mpK.

Cu cit e mai mare acest coeficient, cu atit pierderea de caldura este mai mare. Se poate observa ca la LOW-E e aproape jumatate

Deci, teoretic, ar trebui sa conteze

Problema e calitatea, daca intr-adevar este LOW-E sau e doar afumat geamul sa para asa.

Bruno
19.05.2005, 19:35
Cand am intrebat-o pe tipa de la firma ce are intre foi, mi-a zis ca are aer, pentru ca acel argon de care zice toata lumea (gaz rar din grupa a 8-a a lui mendeleev - din cate imi amintesc eu) are agitatie termica mult mai mica, dar in cateva luni iese dintre foile geamului.
Asa ca mai mult e doar vorbaraie, adica sa ia ochii clientilor si, bineinteles, banii!

Specialistul MC
31.05.2005, 01:29
Stimate d-le Bruno,
Cred ca sursa dvs. ( tipa de la firma) lasa mult de dorit in privinta pregatirii tehnice. Schimbati sursa de informatii.
Daca sigilarea dintre cele doua foi permite gazului inert sa iasa va intra si aerul in locul lui si vor incepe sa transpire geamurile pe interior, ceea ce este vizibil si pentru un nespecialist.

Andrei Ion
01.06.2005, 07:37
Chestia cu iesitul gazului intr-un an sau doi am auzit-o si eu mi-am luat oricum cu Argon, ca macar e o treaba.

De unde a aparut acest mit nu stiu si mai ales ca se pare ca este destul de raspindit.

Eventual sa il dam la MythBusters, la Discovery. ;-)

bruno_
09.06.2005, 20:38
banuiesc ca aveti dreptate. eu doar am spus ce am auzit.macar acum m-am lamurit. pana la urma conteaza calitatea fabricarii geamurilor si sigilarea acestora. toate cele bune :P . ale mele au aer. sper sa nu faca condens.

dolce
15.01.2007, 22:34
urmeaza sa ne punem geamuri termopan si am vrea ca unele geamuri sa nu fie transparente. cum se poate rezolva asta? exista ceva folie care se aplica sau este alta solutzie? mi-o spunetzi va rog si mie
multzumesc anticipat

TDJ
16.01.2007, 07:25
Aveti varianta cu sticla exterioara colorata in masa sa zicem cogniac simplu, sau varianta cu geamul exterior reflexiv. Geamul interior este indicat sa fie low-e.

VYS
16.01.2007, 07:26
Ai mai multe tipuri de geam la dispozitie: colorat in masa, reflexiv, mat si poate mai sunt si altele.

Dezavantajul este ca pierzi din lumina naturala .

dolce
16.01.2007, 08:56
multzumesc de raspunsuri! cred ca as prefera geamul exterior reflexiv,ma putetzi informa daca au costuri mai mari si cu cat?
va multzumesc inca odata!

VYS
16.01.2007, 09:01
Dincate imi amintesc cand am pus eu un reflexiv pe un geam diferenta de pret fata de unul transparent a fost de circa ~7 EURO/mp.

dolce
16.01.2007, 09:03
Dincate imi amintesc cand am pus eu un reflexiv pe un geam diferenta de pret fata de unul transparent a fost de circa ~7 EURO/mp.


mersi mult .nu mi se pare mare diferentza...

aaddii
16.06.2007, 14:16
Citat din Certificatul de calitate Kommerling: "In plus putem folosi gaz inert intre cele doua foi de sticla (in loc de aer obisnuit). Mentionam ca gazul inert se pierde dupa aproximativ 3 ani." (vezi pag.3)

TDJ
16.06.2007, 20:56
Poate ca intradevar, folosirea Ar in pachetul de geamuri este un avantaj care in timp dispare. Daca acesta este introdus prin intermediul supapelor, este posibila reincarcarea dupa cei 3 ani.
Permeabilitatea pachetului de geamuri in dreptul cordonului de etansare nu este posibila in conditii corecte de asamblare. Condens in interiorul pachetului nu apare din cauza nivelului scazut de umiditate al acestui aer.

LucianDr.
18.06.2007, 08:09
A firma serioasa de termopane nu accepta sa iti vanda geamurile fara LOW-E si argon. Cele fara (plang) la apartitia frigului si clientul atunci va fi nemultumit si astfel le se va "lauda" cu termopanele la prieteni si firma are de pierdut.

TDJ
18.06.2007, 08:54
Poate ca asa ar fi normal, insa toate firmele, oricat de mari ar fi, te informeaza in privinta avantajelor si dezavantajelor, dar numai clientul este cel care stabileste pachetul de dotari. Nu am intalnit firma oricat de mare ar fi, sa nu fie de acord sa-ti vanda fara sticla low-e soft sau hard, la solicitarea clientului.

dan_saila
18.06.2007, 17:02
Argonul, acel gaz inert care se introduce intre foile de geam se "improspateaza", la o anumita perioada, prin intermediul supapelor care trebuie sa existe la acele geamuri termopan care au pretentia ca au argon in interior.
Tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat sau cu o pelicula extrem de subtire de metal nobil, dupa cum spun cativa dintre producatorii de sticla, tradusa simplu LOW E, reduce transferul de temperaturi, rezultand o importanta economie prin reducerea pierderilor de caldura.
Din pacate, Romania se confrunta acum cu o penurie de personal in sectorul de tamplarie PVC, incepand cu muncitorii din hala, si pana la personalul de prezentare de la showroom, de aici si "basmele" si parerile personale ale unora dintre ei, care de cele mai multe ori sunt luate drept lege de cineva mai putin avizat.

RaduCA
19.06.2007, 06:02
... Din pacate, Romania se confrunta acum cu o penurie de personal in sectorul de tamplarie PVC [...] Din pacate, nu numai in acest sector :(, as zice chiar in toate sectoarele (sau pe aproape)...

LucianDr.
19.06.2007, 12:27
Poate ca asa ar fi normal, insa toate firmele, oricat de mari ar fi, te informeaza in privinta avantajelor si dezavantajelor, dar numai clientul este cel care stabileste pachetul de dotari. Nu am intalnit firma oricat de mare ar fi, sa nu fie de acord sa-ti vanda fara sticla low-e soft sau hard, la solicitarea clientului.
Mi-e mi s-a intamplat. Am dorit sa pun intr-un apartament Rehau si nu au acceptat decat cu low-E si argon. Am cumpatat apartamentul doar sa-l renovez si sa-l vand. Si cei de la termopane a zis ca e pacat sa imi bat joc de omul care va venii. (Nu credeam ca e diferenta mare decat la bani). Asa ca m-am simtit frustat si atunci am pus cu de toate sa-mi dea omul buna ziua. Si asa si este...

LucianDr.
19.06.2007, 12:29
Si sincer nu cred ca o firma ca Salamander iti accepta sticla Flat.

TDJ
19.06.2007, 13:24
Salamander este producatorul de profile, nu de ferestre cu geam termopan.
In Craiova Hamat este singura firma care lucreaza cu profile Salamander. Din pacate chiar daca profilul este calitativ, celelalte componente lasa de dorit. De Ag nici nu poate fi vorba.
La mine de exemplu, o fereastra da in balcon care urmeaza a fi inchis probabil anul viitor. Pentru aceasta fereastra nu am avut pretentii de trei garnituri pe toc.
In principiu sunt de acord cu pozitia dvs. vis-a-vis de standardele calitatii d-le. LucianDr. si am ramas dezamagit ca in Craiova, nu am putut gasi nicio firma in domeniul termopanelor care sa-ti ofere marfa ireprosabila.

edy_3000
25.06.2007, 13:32
De curind mi-am montat la casa timplarie pvc cu geam termopan low e+argon.
Folia LOW-E se afla pe interiorul uneia din cele doua foi de geam;
Nelamurirea mea este urmatoarea:
-geamul cu folia LOW E trebuie sa fie la interiorul cladirii sau in exterior???????
Care sunt consecintele unui montaj gresit?

TDJ
25.06.2007, 13:36
Pelicula de tratare a sticlei pentru a obtine un transfer redus de energie termica se afla dispusa in interiorul pachetului de geamuri, pe geamul montat in interirul locuintei, adica spre zona cu temperatura mai ridicata.
Montarea gresita a pachetului de geamuri are efecte benefice... vara.
Nu este vorba despre folie, ci o pelicula de tratare.

edy_3000
25.06.2007, 13:38
geamul termopan cu sticla low-e este format din doua foi de sticla, una normala, si una tratata pe o fata cu low-e. cele 2 foi se lipesc, astfel incit partea tratata sa fie la interior.
asa se poate spala geamul, fara sa ai probleme ca se sterge low-e

Spune-mi te rog daca stii, unde trebuie sa fie foaia de geam tratata cu low e:
-la interiorul cladirii sau la exterior?teoretic, un geam termopan simplu, adica 2 foi de sticla lipite intre ele au un coeficient de transfer termic de 2.4 W/mpK. Un geam LOW-E are incepind cu 1.4 W/mpK, iar daca mai pui intre foile de geam in loc de aer argon, se ajunge la 1.1 W/mpK

Cu cit e mai mare acest coeficient, cu atit pierderea de caldura este mai mare. Se poate observa ca la LOW-E e aproape jumatate

Deci, teoretic, ar trebui sa conteze

Problema e calitatea, daca intr-adevar este LOW-E sau e doar afumat geamul sa para asa.


Foaia de geam tratata cu low e trebuie sa fie la interiorul cladirii sau la exterior??????
Cum pot sa verific daca este la interior sau exterior?

TDJ
25.06.2007, 13:45
Cred ca aveti o problema in legatura cu postarea mesajelor.

edy_3000
25.06.2007, 13:52
Ideea este ca trebuie sa fie la interiorul sau exteriorul cladirii?
Cum pot eu sa verific unde este low e?

Gemini
25.06.2007, 13:55
Va rog sa nu postati de mai multe ori aceeasi problema.
Asteptati raspunsurile si numai daca nu sunteti lamurit continuati discutia, aprofundand subiectul.

Revenind la subiectul mesajului dvs. aveti in imaginea alaturata pozitionarea corecta a geamului termoizolant low-e.

LOW E = Low Emisivity
Acest tip de sticla are o suprafata acoperita cu o pelicula foarte subtire din metal nobil. Stratul este aproape invizibil, pozitionat catre interiorul ferestrei pentru a-l proteja de influentele climatice si de eventualele deteriorari mecanice.

Ca si verificare efectuata la montajul geamurilor se poate vedea pe conturul geamului, pe partea in care exista geamul low-e, o mica dunga de culoare maro - la limita cu stratul de butil (negru).
Altfel se poate face un test cu o sursa de caldura, comparativ cu un geam fara low-e acesta se va incalzi mult mai mult pe partea opusa sursei de caldura.
Alte solutii de verificare dupa montaj nu exista.

edy_3000
25.06.2007, 14:06
MULTUMESC pentru raspunsuri.
Am inteles acum unde trebuie sa se gaseasca geamul tratat cu low e.
Cum pot sa aflu daca montajul s-a facuit corect, daca geamul cu low e este acolo unde trebuie = la interiorul cladirii.
In cazul unui montaj gresit la ce "necazuri" ar trebui sa ma astept.

TDJ
25.06.2007, 14:09
Ideea este ca trebuie sa fie la interiorul sau exteriorul cladirii?
Pelicula de tratare a sticlei pentru a obtine un transfer redus de energie termica se afla dispusa in interiorul pachetului de geamuri, pe geamul montat in interirul locuintei, adica spre zona cu temperatura mai ridicata.
Cum pot eu sa verific unde este low e?
Aveti nevoie de un detector ca cel prezentat in link.
Firma producatoare de ferestre cu geam termopan ar trebui sa detina un asemenea detector.

solarstop.net/edtm/1_lowe_detection.htm

ake11
10.07.2007, 18:40
Pelicula de tratare a sticlei pentru a obtine un transfer redus de energie termica se afla dispusa in interiorul pachetului de geamuri, pe geamul montat in interirul locuintei, adica spre zona cu temperatura mai ridicata.
Montarea gresita a pachetului de geamuri are efecte benefice... vara.
Nu este vorba despre folie, ci o pelicula de tratare.

Dar in cazul pachetului cu trei foi de geam , cum trebuie asezate foile cu Low-e?Se justifica ca doua dintre ele sa fie cu low-e?

Care este diferenta dintre low-e SOFT si HARD?

TDJ
10.07.2007, 20:01
La pachetul cu 3 foi de sticla, probabil ca se trateaza doar sticla dinspre locuinta, nu si cea din mijlocul pachetului, desi astfel s-ar fi obtinut rezultate mai bune.
Referitor la Low-E hard si soft, pentru doua foi de sticla avem urmatorul transfer termic:
- clar-Low-E hard (low emisivity)...Ug = 1,8W/mpK
- clar-Low-E soft (low emisivity)...Ug = 1,4 W/mpK.

Gemini
11.07.2007, 14:49
In cazul tamplariei termoizolante se utilizeaza geamul soft.
Diferenta este data de metoda prin care este aplicat tratamentul asupra foliei de geam float. Geamul LOW-E obtinut prin metoda - soft coated are un coeficient de izolare termica mai scazut si o transmisie luminoasa ridica.

Uilizarea a doua foi de geam low-e nu aduce nici un beneficiu avand in vedere efectul obtinut datorita primei foi de geam low-e.

ake11
11.07.2007, 20:17
Uilizarea a doua foi de geam low-e nu aduce nici un beneficiu avand in vedere efectul obtinut datorita primei foi de geam low-e.

???? :shock: Nu vad logica!De ce nu ar avea efect?Procentual poate este mult mai mic , dar chiar sa nu fie nici un beneficiu?

RaduCA
12.07.2007, 07:11
[...] dar chiar sa nu fie nici un beneficiu?"beneficiu" nu este egal cu "efect" (a se vedea si dexonline.ro/search.php?cuv=beneficiu)
Exista efect, dar nu exista beneficiu, sau altfel spus te costa mai mult decit obtii (sau pe aproape), deci nu se merita efortul (fizic sau financiar).

softy2k
21.07.2007, 13:47
Se poate verifica si altfel prezenta stratului Low-E. Se apropie o luminare (sau chibrit , bricheta) de geam , la o distanta de 5-10 cm. Trebuie sa se vada 4 reflexii (in cazul geamului cu 2 sticle). Reflexia luminarii care corespunde stratului Low-E trebuie sa fie diferita (mai inchisa la culoare) fata de celelalte 3. La mine reflexia e clar mai intunecoasa si chiar putin mov-violet.

tibi4you
28.09.2007, 20:53
De curind mi-am montat la casa timplarie pvc cu geam termopan low e+argon.
Folia LOW-E se afla pe interiorul uneia din cele doua foi de geam;
Nelamurirea mea este urmatoarea:
-geamul cu folia LOW E trebuie sa fie la interiorul cladirii sau in exterior???????
Care sunt consecintele unui montaj gresit?

Pentru mai multe lamuriri aveti urmatorul link:
eere.energy.gov/consumer/your_home/windows_doors_skylights/index.cfm/mytopic=13430
Daca stiti engleza o sa intelegeti.
In zonele foarte calde se foloseste pe exteriorul cladirii pentru a impiedica caldura sa intre, iar in zonele reci in interiorul cladirii pentru a impiedica caldura sa iasa. Cel de al doilea caz este valabil in tara noastra.
In Romania am observat ca multe firme nu cunosc acest aspect si nici la ce anume foloseste stratul LOW-E. Inclusiv firma care mi-a montat mie geamurile nu cunostea acest lucru si mi-a fost destul de greu sa le explic ca nu e ''tot aia''.

RaduCA
29.09.2007, 07:01
In zonele foarte calde se foloseste pe exteriorul cladirii pentru a impiedica caldura sa intre, iar in zonele reci in interiorul cladirii pentru a impiedica caldura sa iasa.N-am apucat sa studiez link-ul Dvs. dar va pun o intrebare: spuneti ca la noi e valabila cea de-a doua varianta.
:idea: Eu mi-as pune geam termopan cu sticla Low-E si la interior si la exterior (diferenta de pret nu e chiar asa de mare). Astfel, iarna cea de pe interior va mentine caldura in interior si vara cea de pe exterior va tine caldura razelor soarelui afara. Am spus o prostie?

Gemini
01.10.2007, 07:54
Nu cred ca discutam de variante aplicabile in tara! :shock: Totusi, avem sezon cald si sezon rece iar beneficiile peliculei geamului low-e sunt evidente.

Amplasarea peliculei pe foaia interioara a geamului termoizolant este datorata necesitatii protejarii impotriva influentelor climatice si eventualelor deteriorari mecanice.

RaduCA
01.10.2007, 10:27
Poate ca nu m-am exprimat foarte clar. Atasez o imagine care arata ceea ce am vrut sa spun in postul de mai sus.

giurescu
06.10.2007, 16:20
Bravo Raluca, ai perfecta dreptate !

Desigur, cea de-a doua foaie de geam cu low-e (cea dinspre exterior) reduce transferul de caldura dinspre exterior spre interior pe timp de vara.

Rugam un fizician sa ne explice fenomenele fizice care au loc in situatia prezentata de tine!

RaduCA
07.10.2007, 09:45
Bravo Raluca, ai perfecta dreptate!De Paste ma prezint la Dvs. :lol:

Eu inca mai astept parerile altora referitoare la ideea mea. Aceasta solutie este evidenta, simpla, la indemina tuturor si incerc sa aflu de ce nu se aplica deja. Ce nu este in regula?

VYS
07.10.2007, 19:52
Nu cred ca a doua foaie de low-e poate imbunatatii pierderea de energie dinspre interior se exterior. Stratul low-e de pe priam foaie reduce cu circa 90% pierderea de energie, asa ca nu vad care ar mai fi eficienta celui de-al doilea strat.

RaduCA
07.10.2007, 20:27
Nu cred ca a doua foaie de low-e poate imbunatatii pierderea de energie dinspre interior se exterior.Nu asta era scopul celei de-a doua foaie cu low-e, ci
[...] vara, cea de pe exterior va tine caldura razelor soarelui afara.

Gemini
08.10.2007, 09:00
Stratul low-e, este pozitionat catre interiorul ferestrei pentru a fi protejat de influentele climatice si de eventualele deteriorari mecanice.
Aceasta pelicula de metal reduce pierderile de caldura de la 90% in cazul sticlei normale, la numai 10%.
Pentru a reduce impactul razelor solare se asociaza foia de geam tratata, low-e, cu o foaie colorata in masa sau reflexiva.
Daca geamul termoizolator ar fi triplu atunci se poate opta pentru tratarea celor doua foi de geam dinspre interior.

In atasament, cu titlu informativ, este o comparatie pentru geamul cu o foaie tratata low-e su doua foi tratate low-e.

bebelushu_
15.10.2007, 22:42
salutare lucrez in domeniu....si am montat o terasa de 8m lungime pe 1,5m PVC sticla LOW-e....pot sa va spun ca poti sa faci sauna acolo

o rezolvare a problemei ar fi ca sticla termopan sa fie fumuriu+LOW-e acu poate ma insel
de curiozitate am verificat temperatura sticlei exterioare fata de cea interioara
FLOAT+LOW-e temperatura exterior<interior
FUMURIU+LOW-e temperatura exterior>interior

RaduCA
16.10.2007, 06:45
[...] Pentru a reduce impactul razelor solare se asociaza foia de geam tratata, low-e, cu o foaie colorata in masa sau reflexiva. [...]Asta nu va face ca, atunci cind afara este innourat, din interior sa ne apara ca afara este o furtuna cumplita? :)


[...] Daca geamul termoizolator ar fi triplu atunci se poate opta pentru tratarea celor doua foi de geam dinspre interior. [...]Ati putea posta o schita simpla din care sa reiasa cum sint pozitionate straturile de Low-E in acest caz?


[...] In atasament, cu titlu informativ, este o comparatie pentru geamul cu o foaie tratata low-e sau doua foi tratate low-e.La exemplul din atasament ati putea posta o schita simpla din care sa reiasa structura geamurilor care au intrat in comparatie si pozitionarea straturilor de Low-E?

Va multumesc anticipat.

termopane
07.12.2007, 16:19
De curind mi-am montat la casa timplarie pvc cu geam termopan low e+argon.
Folia LOW-E se afla pe interiorul uneia din cele doua foi de geam;
Nelamurirea mea este urmatoarea:
-geamul cu folia LOW E trebuie sa fie la interiorul cladirii sau in exterior???????
Care sunt consecintele unui montaj gresit?


Folia Low-e se aplica numai la interiorul cladirii.Ea nu face decat sa izoleze geamul din interior de frigul de la exterior.Daca se monteaza invers(s-a intamplat cuiva) geamul interior este foarte rece si condenseaza foarte mult.

RaduCA
07.12.2007, 19:50
[...] Daca se monteaza invers (s-a intamplat cuiva) geamul interior este foarte rece si condenseaza foarte mult.De ce geamul interior este foarte rece? Nu preia din caldura din interior? Low-e-ul de pe geamul exterior nu ajuta cu nimic?

termopane
08.12.2007, 09:08
[quote]De ce geamul interior este foarte rece? Nu preia din caldura din interior? Low-e-ul de pe geamul exterior nu ajuta cu nimic?


El va pierde caldura din interior(este geam simplu-float).Low-e va impiedica patrunderea caldurii de afara(daca este mai cald ca la interior).Clientul a observat lucrul acesta pentru ca avea 2 geamuri alaturate.Cel cu low-e era cald(pastra caldura din interior),cel cu low-e la exterior era mai rece cu cateva grade(caldura casei se pierdea) si practic curgea apa pe el.Asa ne-am dat seama imediat ce se intamplase.

RaduCA
08.12.2007, 16:31
Adica low-e-ul lucreaza unidirectional?

termopane
11.12.2007, 14:52
Adica low-e-ul lucreaza unidirectional?


Exact.Este ca un magnet,daca pui doi de acelasi tip,se vor respinge :)

DIY
11.12.2007, 22:35
Adica low-e-ul lucreaza unidirectional?


Exact.Este ca un magnet,daca pui doi de acelasi tip,se vor respinge :)

Unii considdera ca solutia pentru climatul temperat este aceea de a monta ferestrele pe un pivot, astfel incit se pot roti 180* expunind fata cu acoperire low-e dupa anotimp.

treehugger.com/files/2007/11/ksd_solar_windo.php

Numai bine,
DIY

termopane
12.12.2007, 14:39
Interesant!Nu se specifica si cum se procedeaza exact.
Dar v-ati gandit si cat costa respectivul sistem? :lol: Cred ca e mult mai ieftin sa iti pui Sun-Guard(vezi la "Noutati"),care face acelasi lucru,fara un pret exorbitant pentru sistemul de manevrare.

RaduCA
12.12.2007, 17:56
[...] Dar v-ati gandit si cat costa respectivul sistem? :lol: [...]Noi nu putem afla un pret pentru produse din Romania, dar pentru produse din alte tari!?! :cry:


[...] Cred ca e mult mai ieftin sa iti pui Sun-Guard (vezi la "Noutati"), care face acelasi lucru, fara un pret exorbitant pentru sistemul de manevrare.Cum stim ca este "mult mai ieftin" daca nu stim pretul fata de care se face comparatia (asta chiar daca aflam ce el este "exorbitant")?

ancavera22
15.12.2007, 11:18
este mai ieftina varianta float+low e decat float+sunguard, calitatea principala a foliei de sticla sunguard este aceea de a controla energia solara(asa cum reiese si din numele ei) si binenteles, asigura si o protectie termica buna, coeficientul de transfer termic fiind acelasi cu al sticlei low e, adica de 1,4 cu aer la interior si 1.1 cu argon.

pop octavian
16.12.2007, 19:34
Buna ziua, cum pot avea siguranta ca geamul termopan cumparat contine argon, sau are realmenta proprietatzi termoizolante. Va multumesc

TDJ
17.12.2007, 07:54
Va referiti la componenta sticlei, sau la pachetul de geamuri?
Proprietati termoizolante, oricum are.

ancavera22
17.12.2007, 09:20
Buna ziua, cum pot avea siguranta ca geamul termopan cumparat contine argon, sau are realmenta proprietatzi termoizolante. Va multumesc

Din cate stiu eu exista un aparat care verifica daca intre foliile de sticla exista aer sau argon, adevarul e ca dupa 7 luni argonul nu v-a mai fi intre foliile de sticla, eliminandu-se prin folii. Argonul are proprietati termoizolante doar ca nu se pastreaza prea mult intre foliile de sticla, depinde foarte mult si de societatea care produce termopanul.

termopane
17.12.2007, 16:18
Buna ziua, cum pot avea siguranta ca geamul termopan cumparat contine argon, sau are realmenta proprietatzi termoizolante. Va multumesc

La cererea dumneavoastra,compania poate face testele de laborator care ii dovedesc prezenta,dar va costa...
P.S: Nu mai vorbiti prostii,daca nu stiti!Argonul nu se pierde,isi pierde doar proprietatile fizico-chimice.Si asta nu dupa 7 luni,ci in 2-3 ani,poate si mai mult.
Oricum,rolul lui este doar de a ajuta la coborarea transferului termic.Ceea ce conteaza este ca sticla sa fie Low-e(vezi pe forum discutia despre asta).

termopane
17.12.2007, 16:19
Buna ziua, cum pot avea siguranta ca geamul termopan cumparat contine argon, sau are realmenta proprietatzi termoizolante. Va multumesc

La cererea dumneavoastra,compania poate face testele de laborator care ii dovedesc prezenta,dar va costa...
P.S: Nu mai vorbiti prostii,daca nu stiti!Argonul nu se pierde,isi pierde doar proprietatile fizico-chimice.Si asta nu dupa 7 luni,ci in 2-3 ani,poate si mai mult.
Oricum,rolul lui este doar de a ajuta la coborarea transferului termic.Ceea ce conteaza este ca sticla sa fie Low-e(vezi pe forum discutia despre asta).

termopane
17.12.2007, 16:23
quote]Cum stim ca este "mult mai ieftin" daca nu stim pretul fata de care se face comparatia (asta chiar daca aflam ce el este "exorbitant")?[/quote]

Domnule Raduca,v-am spus ca sticla sun-guard costa cu 100 de euro mai mult(la un apartament de 3 camere) decat low-e.Faceti un calcul simplu si aflati(in medie,un apartament cu 3 camere costa cam 1.000 de euro-fara balcon).

RaduCA
18.12.2007, 03:53
Domnule Raduca, v-am spus ca sticla sun-guard costa cu 100 de euro mai mult (la un apartament de 3 camere) decat low-e. [...]Unde "mi-ati spus"? scuzele mele, dar eu nu am vazut acest lucru.

Daca 100 euro este diferenta pentru un apartament de 3 camere, atunci parerea mea este ca diferenta nu e mare. Cu o singura conditie: sa se resimta efectul acestei sticle pe timpul verii. Adica, pina nu vad nu cred :lol: sau macar sa-mi spuna cineva complet dezinteresat ca asa este. Sau poate ne dati un link unde sa putem vedea acest lucru (cred ca nu va fi considerat publicitate pentru ca, parerea mea, va fi un link din alta tara, nu cred ca aceasta sticla a fost inventata de firma la care lucrati).

ancavera22
18.12.2007, 07:16
Buna ziua, cum pot avea siguranta ca geamul termopan cumparat contine argon, sau are realmenta proprietatzi termoizolante. Va multumesc

La cererea dumneavoastra,compania poate face testele de laborator care ii dovedesc prezenta,dar va costa...
P.S: Nu mai vorbiti prostii,daca nu stiti!Argonul nu se pierde,isi pierde doar proprietatile fizico-chimice.Si asta nu dupa 7 luni,ci in 2-3 ani,poate si mai mult.
Oricum,rolul lui este doar de a ajuta la coborarea transferului termic.Ceea ce conteaza este ca sticla sa fie Low-e(vezi pe forum discutia despre asta).

Domnule, incercati sa fiti mai conciliant in discutii, prostii? poate, dar informatia mea o stiu din sursa sigura. Fiti mai calm, chiar daca va ascundeti sub anonimat.

termopane
18.12.2007, 09:42
quote]
Domnule, incercati sa fiti mai conciliant in discutii, prostii? poate, dar informatia mea o stiu din sursa sigura. Fiti mai calm, chiar daca va ascundeti sub anonimat.[/quote]

Imi puteti spune care e aceasta sursa sigura?Am spus prostii,pt ca asa este!Logic: geamul termopan este etans(sau ar trebui sa fie,nu?),cum se pierde atunci argon-ul prin el? :lol:

TDJ
18.12.2007, 09:55
@termopane
Chiar daca in schimbul de replici se alege o exprimare nefericita care lasa loc de interpretare, nu este cazul sa apelam la cuvinte grele.
Intradevar, Ar nu depaseste incinta, doar isi pierde proprietatile.

ancavera22
18.12.2007, 10:25
nu va fi considerat publicitate pentru ca, parerea mea, va fi un link din alta tara, nu cred ca aceasta sticla a fost inventata de firma la care lucrati).

am gasit eu un site :) sunguardglass.com/

termopane
18.12.2007, 10:25
[quote="raduUnde "mi-ati spus"? scuzele mele, dar eu nu am vazut acest lucru.

Daca 100 euro este diferenta pentru un apartament de 3 camere, atunci parerea mea este ca diferenta nu e mare. Cu o singura conditie: sa se resimta efectul acestei sticle pe timpul verii. Adica, pina nu vad nu cred :lol: sau macar sa-mi spuna cineva complet dezinteresat ca asa este. Sau poate ne dati un link unde sa putem vedea acest lucru (cred ca nu va fi considerat publicitate pentru ca, parerea mea, va fi un link din alta tara, nu cred ca aceasta sticla a fost inventata de firma la care lucrati).[/quote]

Am specificat diferenta aceasta la discutia despre sun-guard.Este specificat acolo si un link legat de proprietati.Sticla este produsa de Guardian,unul dintre cei mai mari producatori de geam din lume.

RaduCA
18.12.2007, 16:59
@ termopane: Inca o data scuzele mele, eu abordez topicurile cu mesaje noi de sus in jos, si cum "Termoizolarea" este inaintea "Noutatilor"... :(

termopane
18.12.2007, 17:12
Poate ca asa ar fi normal, insa toate firmele, oricat de mari ar fi, te informeaza in privinta avantajelor si dezavantajelor, dar numai clientul este cel care stabileste pachetul de dotari. Nu am intalnit firma oricat de mare ar fi, sa nu fie de acord sa-ti vanda fara sticla low-e soft sau hard, la solicitarea clientului.

Domnule Dajma,mai intrebati.Eu v-as fi oferit acest raspuns.Geam simplu se ofera numai la geamurile dintre camere,inclusiv cele care separa camera de balcon au obligatoriu low-e.
Iar "mitul" cu argonul care se pierde este intretinut de cei care nu au utilajele necesare productie corecte.Ca in cazul vanzatoarei "foarte de treaba",care va "scutea de bani aruncati pe low-e".Astept un pm si daca sunteti din bucuresti,va invit sa facem o proba intre geam simplu si low-e.Orice profan va vedea diferenta.

termopane
18.12.2007, 17:15
Argonul, acel gaz inert care se introduce intre foile de geam se "improspateaza", la o anumita perioada, prin intermediul supapelor care trebuie sa existe la acele geamuri termopan care au pretentia ca au argon in interior.
Tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat sau cu o pelicula extrem de subtire de metal nobil, dupa cum spun cativa dintre producatorii de sticla, tradusa simplu LOW E, reduce transferul de temperaturi, rezultand o importanta economie prin reducerea pierderilor de caldura.
Din pacate, Romania se confrunta acum cu o penurie de personal in sectorul de tamplarie PVC, incepand cu muncitorii din hala, si pana la personalul de prezentare de la showroom, de aici si "basmele" si parerile personale ale unora dintre ei, care de cele mai multe ori sunt luate drept lege de cineva mai putin avizat.

Stimate domn,argonul nu se improspateaza.Nu se mai folosesc de mult supape.Oricum,ar fi insemnat practic sa refaci geamul...Iar pt. reducerea transferului termic de la 1,4 la 1,1 nu se merita(parerea mea!).Daca este oferit bonus la sticla low-e,ziceti "merci!" si bucurati-va de el cativa ani!

termopane
18.12.2007, 17:24
La pachetul cu 3 foi de sticla, probabil ca se trateaza doar sticla dinspre locuinta, nu si cea din mijlocul pachetului, desi astfel s-ar fi obtinut rezultate mai bune.
Referitor la Low-E hard si soft, pentru doua foi de sticla avem urmatorul transfer termic:
- clar-Low-E hard (low emisivity)...Ug = 1,8W/mpK
- clar-Low-E soft (low emisivity)...Ug = 1,4 W/mpK.

Hard si soft nu se refera la low-e,ci la sticla clara.Sunt 2 modalitati de obtinere si finisare.Cele hard necesita o finisare ulterioara,la fabrica unde se produce geamul termopan.

RaduCA
18.12.2007, 20:07
[...] Referitor la Low-E hard si soft, pentru doua foi de sticla avem urmatorul transfer termic:
- clar-Low-E hard (low emisivity)...Ug = 1,8 W/mpK
- clar-Low-E soft (low emisivity)...Ug = 1,4 W/mpK.
[...] Cele hard necesita o finisare ulterioara [...]
Cum vine asta, dupa ce este necesara mai multa manopera/finisaj se obtine un produs mai slab? Unde este greseala?

andrei86
18.12.2007, 20:38
ma..ca sa afli daca ai argon sau nu te uiti in interiorul sticlei..unde este distantierul din Al..in 2 colturi din 4 tre sa ai o supapa ( o gaura ) pe unde a fost introdus argonul deupa ce au fost lipite sticlele...si faza ca asta dispare nu este adevarata ca nu are pe unde...si intr-adevar exista aparate de verificat daca e low-e sau nu...dar mai sunt modalitati: cand te uiti de afara cand bate soarele trebuie sa semene cu o sticla reflexiva..aproape ca nu se vede in casa..si multe altele ...bafta

andrei86
18.12.2007, 20:41
ma intelegi ca nu se pierde ma prin folii nimica.,...folia e pe interiorul sticleo de la interior....intre cele 2 sticle..pe unde sa iasa argonul? :roll:

vlucian
18.12.2007, 21:33
Daca am o banuiala ca firma care a montat termopanele nu mi-a adus low-e ce pot face? Merita sa ma cert cu ei? (ANPC, etc..)

RaduCA
19.12.2007, 06:39
[...] in 2 colturi din 4 tre sa ai o supapa (o gaura) pe unde a fost introdus argonul dupa ce au fost lipite sticlele [...]Corect ar fi: "pe unde ar trebui introdus argonul". Traim intr-o tara balcanica si la cite firme de garaj inca exista :cry: prezenta supapelor nu este garantia ca intre foile de sticla este argon.

TDJ
19.12.2007, 07:37
Supapele respective, au disparut la noile metode de introducere a Ar.

ancavera22
19.12.2007, 07:50
daca argonul isi pierde proprietatile coeficientul de transfer termic de cat v-a fi? (nu e ca si cum nu ar mai exista?)

TDJ
19.12.2007, 08:24
Coeficientul de transfer energetic termic va fi direct proportional cu pierderea proprietatilor Ar. :)

termopane
19.12.2007, 16:42
daca argonul isi pierde proprietatile coeficientul de transfer termic de cat v-a fi? (nu e ca si cum nu ar mai exista?)

Exact asta se intampla.Geamul isi pastreaza proprietatile originale:
-in cazul low-e de la 1,1 revine la 1,4
-in cazul geamului simplu va reveni la 2,8
De aceea este foarte important low-e!

P.S.: Supapele s-au desfiintat de ceva timp.Numai "garajele" mai practica asta.Exista linii speciale,unde argonul este introdus automatizat.

termopane
19.12.2007, 16:45
Domnule raduca,va rog sa cititi mai atent! :) In prima parte a replicii am specificat ca "hard si soft" se refera la sticle simple,nu la low-e.El este unic.Nu exista mai multe tipuri de folie low-e.

RaduCA
19.12.2007, 16:50
[...] P.S.: Supapele s-au desfiintat de ceva timp. Numai "garajele" mai practica asta. [...]Sincer, credeti ca cei ce "produc" in garaje chiar pun argon intre sticle? :lol:


[...] Exista linii speciale, unde argonul este introdus automatizat.Si ce fac daca dupa "N" ani vreau sa scot argonul "vechi" si sa-l inlocuiesc cu unul "nou"?

RaduCA
19.12.2007, 16:58
[...] am specificat ca "hard si soft" se refera la sticle simple [...]Bine, sa spunem ca nu am formulat corect.
Reformulez: care este diferenta intre sticla "hard" si cea "soft"? in afara de pret.

termopane
19.12.2007, 16:59
Exact ce se intampla si in cazul supapelor.Se scoate tiocolul(sigilantul de cauciuc) si se reumple.Dar asta inseamna practic sa refaceti geamul si nu se merita pentru diferenta de 0,3 la transfer termic.
In plus,argonul costa.De aceea se foloseste obligatoriu low-e(NU este o fita si nu incearca nimeni sa va ia bani in plus!).

RaduCA
19.12.2007, 17:07
Exact ce se intampla si in cazul supapelor. Se scoate tiocolul (sigilantul de cauciuc) si se reumple. [...].Eu am crezut ca se pot refolosi acele supape, nu ca sint de unica folosinta. :cry:


[...] nu se merita pentru diferenta de 0,3 la transfer termic. In plus, argonul costa. [...].Si atunci, de ce mi-as pune argon chiar de la inceput?


[...] De aceea se foloseste obligatoriu low-e (NU este o fita si nu incearca nimeni sa va ia bani in plus!).Nu cred ca eu am afirmat ca nu am incredere in low-e (personal am acasa acest sistem).

termopane
19.12.2007, 17:27
1)Se refolosesc supapele respective,dar ele nu sunt sigilate initial? :)
2)Pentru ca se ofera gratis(la unii producatori) si o perioada de timp(pana la 5 ani,variabil) am acest avantaj.Decat aer,mai bine argon!
3) Nu era pentru dumneavoastra acest text.Este pentru cei care vor citi ulterior si au parte de "surse bine-informate si bine-voitoare",dupa cum am mai vazut un caz pe forum,cand vanzatoarea foarte draguta si de treaba ii spunea ca nu e decat o teapa,ca sa scoti mai multi bani!

RaduCA
19.12.2007, 17:38
1) Se refolosesc supapele respective, dar ele nu sunt sigilate initial? :) [...] Adica desfac pachetul de sticla vechi si recuperez sticla si supapele pentru a le folosi la noul pachet de sticla? :shock:
Eu credeam ca functioneaza precum supapa de la o minge de fotbal sau un ventil de la o roata de masina. :o


[...] 2) Pentru ca se ofera gratis (la unii producatori) si o perioada de timp (pana la 5 ani, variabil) am acest avantaj. Decat aer, mai bine argon! [...] Ei, asa da!

TDJ
19.12.2007, 19:24
Formularea "clar-Low-E hard" si "clar-Low-E soft" este extrasa din Regulamentul privind realizarea tamplariilor termoizolante, unde se precizeaza coeficientii de transfer Ug.
Nu vreau sa va contrazic, dar notiunile de hard si soft sunt prezentate in contextul clar-Low-E, nu doar clar. Adica este un termen care caracterizeaza sticla clar cu pelicula Low-E, nu doar unul din termeni luati separat.
Ca pentru a obtine hard sau soft, prelucram sticla, nu pelicula care realizeaza reducerea transferului energentic, este o precizare suplimentara, pentru care va multumim.
Pentru un specialist sau cel putin un cunoscator intr-un domeniu - asa cum sunteti dvs. - o exprimare incompleta sare in evidenta. Am spus exprimare incompleta, nu eronata. :)

VYS
19.12.2007, 20:14
Si pana la urma se folosoeste doar un singur tip din cele doua mentionate. :wink:

Ma intreb de ce e nevoie de atat discutie pentru sunguard atat tip cat acum este iarna?
In acelasi timp imi place si politica frmelor din domeniu, prima data au venit cu tampalria si floatul, apoi au introdus low-e, apoi au venit si cu argonul, acum apare sunguardul, maine ce mai aduc?

Si uite asa se invarte cifra de afaceri! De ce nu aduc oamenii astia sistemul in toate variantele existente afara, odata cu tehnologia?

Ufff....

TDJ
19.12.2007, 20:43
Evolutia tehnicii isi spune cuvantul.

VYS
19.12.2007, 20:55
Evolutia tehnicii isi spune cuvantul.

Am ceva rezerve fata de evoluatia de la noi, altfel sunt de acord.

RaduCA
20.12.2007, 05:18
[...] Ma intreb de ce e nevoie de atat discutie pentru sunguard atat tip cat acum este iarna? [...]Pentru ca "omul gospodar isi face iarna car si vara sanie". :wink:
Pai daca incepea discutia asta vara, pina se lamureau lucrurile se termina si vara si atunci de ce sa mai pui sticla SunGuard, ca oricum vine iarna. Si pina venea iar vara, mai apare o noua solutie, care iar necesita discutii si tot asa... :lol:

ancavera22
20.12.2007, 07:28
daca argonul isi pierde proprietatile coeficientul de transfer termic de cat v-a fi? (nu e ca si cum nu ar mai exista?)

Exact asta se intampla.Geamul isi pastreaza proprietatile originale:
-in cazul low-e de la 1,1 revine la 1,4
-in cazul geamului simplu va reveni la 2,8
De aceea este foarte important low-e!

P.S.: Supapele s-au desfiintat de ceva timp.Numai "garajele" mai practica asta.Exista linii speciale,unde argonul este introdus automatizat.

Pana la urma am ajuns la un numitor comun :) Argonul nu se pierde dar isi pierde proprietatile ceea ce il face ca inexistent dupa cativa ani. Binenteles ca este importanta sticla low e, eu cu sticla sun guard nu m-am lamurit inca, dar......o sa postez la noutati pentru ea.

termopane
20.12.2007, 09:46
Adica desfac pachetul de sticla vechi si recuperez sticla si supapele pentru a le folosi la noul pachet de sticla? :shock:
Eu credeam ca functioneaza precum supapa de la o minge de fotbal sau un ventil de la o roata de masina. :o

Este ceva de genul.Numai ca pachetul de geam termopan este sigilat cu tiocol(banda aceea neagra,care se vede pe margine).Acest sigilant(cauciuc) trebuie dat jos,ca sa se poata face eventuala reumplere.Deci,practic se reface geamul.

termopane
20.12.2007, 09:48
[quote]
Pana la urma am ajuns la un numitor comun :) Argonul nu se pierde dar isi pierde proprietatile ceea ce il face ca inexistent dupa cativa ani. Binenteles ca este importanta sticla low e, eu cu sticla sun guard nu m-am lamurit inca, dar......o sa postez la noutati pentru ea.

Atentie!A-si pierde proprietatile nu este egal cu a se pierde.Si este un proces de durata(variabil functie de clima si utilajele folosite),nu de cateva luni.
Astept sa ne lamurim si cu sun-guard!

ancavera22
20.12.2007, 16:08
[quote]
Pana la urma am ajuns la un numitor comun :) Argonul nu se pierde dar isi pierde proprietatile ceea ce il face ca inexistent dupa cativa ani. Binenteles ca este importanta sticla low e, eu cu sticla sun guard nu m-am lamurit inca, dar......o sa postez la noutati pentru ea.

Atentie!A-si pierde proprietatile nu este egal cu a se pierde.Si este un proces de durata(variabil functie de clima si utilajele folosite),nu de cateva luni.
Astept sa ne lamurim si cu sun-guard!

Dar cu ce este egal? mai sus spuneati ca in functie de sticla coeficientul de transfer termic revine de la 1.1 la 1.4, la sticla low e etc., asta nu inseamna ca devine ca si inexistent? Si cam care ar fi durata?
Nu trebuie sa ne lamurim tb sa ma lamuresc, credeam ca dumneavoastra sunteti lamurit deja.
Cum facem diferenta intre profilul X si profilul Y care sa zicem, sunt produse in aceeasi tara(Germania spre ex), de ce profilul X e mai bun decat cel Y, si de ce unul este mai scump si celalalt mai ieftin?

termopane
20.12.2007, 16:08
http://stiri3.rol.ro/stiri/2006/08/termopanul_cea_mai_dificila_alegere.htm

Un link care sper sa fie util multora dintre cei care intra pe forum.In mare,cuprinde cam toate informatiile necesare.

termopane
20.12.2007, 16:51
http://www.radpvc.ro/index_files/page0004.html

Iata si O MARE TEAPA!Profilele de 5 camere este obligatoriu sa aiba 70 mm latime(adancime de montaj).Se observa si in desen ca acesta are de fapt doar 4 camere!!!Ce va spune cineva neavizat?Va crede pe cuvant vanzatorul ca are 5.Si nu este singura teapa,am mai intalnit si la alti producatori.
Clientului i se spunea ca are 4 camere,iar la cautarea seriei de profil reieseau doar 3...
Atentie sporita la cei care dau PANAESONIC drept PANASONIC!

TDJ
20.12.2007, 17:27
Ha-ha-ha... Imi aduc aminte cat m-am distrat cand vanzatoarea imi prezenta un profil care faptic avea 4 camere, ca fiind de 5, profil care apartinea unui producator renumit.
Este adevarat ca avea si 5 camere, dar nu in toate planurile paralele de sectionare.
Cred ca inca mai am acasa esantionul respectiv, l-am pastrat ca dovada ca nu trebuie sa te bazezi orbeste pe ce scoate pe gura vanzatorul.
D-le. termopane ma bucura atentia pe care o acordati informarii noastre, chiar daca uneori sunteti mai greu inteles.
Ultimele doua link-uri pe care le-ati postat, fac dovada bunelor dvs. intentii.
Inca o data felicitari!

RaduCA
20.12.2007, 18:04
[...] Se observa si in desen ca acesta are de fapt doar 4 camere!!! Ce va spune cineva neavizat? Va crede pe cuvant vanzatorul ca are 5. Si nu este singura teapa,am mai intalnit si la alti producatori. Clientului i se spunea ca are 4 camere, iar la cautarea seriei de profil reieseau doar 3 [...]Off-topic: Citatul de mai sus imi aminteste de o patanie a unui client de-al meu. A mers omul la o tipografie sa tipareasca niste etichete. A cerut o calculatie. A primit-o. A dat comanda. I s-a livrat comanda. Surpriza! Pretul era mai mare! Explicatia verbala pentru pretul mai mare: "pretul cerut in cererea de oferta era de etichete in patru culori, iar etichetele pe care le-ati comandat si le-ati primit sint in cinci culori si anume: culoarea 1, culoarea 2, culoarea 3, culoarea 4 si ALB." :shock:

P.S. Pentru cine nu este in tema cu termenii de tipografie, hirtia de etichete era de culoare ALBA. :wink:

termopane
21.12.2007, 11:57
Dar cu ce este egal? mai sus spuneati ca in functie de sticla coeficientul de transfer termic revine de la 1.1 la 1.4, la sticla low e etc., asta nu inseamna ca devine ca si inexistent? Si cam care ar fi durata?
Nu trebuie sa ne lamurim tb sa ma lamuresc, credeam ca dumneavoastra sunteti lamurit deja.
Cum facem diferenta intre profilul X si profilul Y care sa zicem, sunt produse in aceeasi tara(Germania spre ex), de ce profilul X e mai bun decat cel Y, si de ce unul este mai scump si celalalt mai ieftin?

Este o diferenta sesizabila: a se pierde=a iesi dintre sticle;a-si pierde proprietatile=ramane intre sticle,dar nu mai actioneaza eficient.
Perioada variaza in functie de clima(soare,frig...) si de modalitatea de prelucrare.Cu noile linii de productie el rezista pana la 5 ani.Pe supape,rezista maxim 2-3 ani.
Diferenta intre profile rezulta din numarul de camere si coeficientul termic.In plus,un producator cu 20-30 de ani de experienta va avea in mod cert profile superioare unuia de 2 ani.De ce?Pentru ca in tot acest timp el a putut verifica comportarea profilului si calitatea retetei.

RaduCA
23.12.2007, 12:35
[...] Perioada variaza in functie de clima (soare, frig...) si de modalitatea de prelucrare. Cu noile linii de productie el rezista pana la 5 ani. Pe supape, rezista maxim 2-3 ani. [...]Sinteti bun sa ne spuneti cu ce influenteaza modul de introducere a argonului in pachetul de sticle proprietatile argonului, mai exact perioada in care se mentin constante (ma rog, aproximativ constante) aceste proprietati?

termopane
03.01.2008, 12:35
Imi cer scuze,in primul rand,pentru lipsa indelungata care v-a lipsit de raspuns.Va urez apoi: LA MULTI ANI si un an mai bun tuturor!

Revenind la problema noastra: datorita introducerii robotizate(deci controlate) si a sigilarii imediate argonul este introdus intr-o cantitate mai mare.Fiind mai multi atomi,automat se mareste perioada de "valabilitate".

Ce nu am mentionat inainte,si imi cer scuze,este ca argonul nu are doar un rol termic.Este si un bun izolator fonic(chiar daca isi pierde proprietatile termice).

ancavera22
24.01.2008, 11:52
Este o diferenta sesizabila: a se pierde=a iesi dintre sticle;a-si pierde proprietatile=ramane intre sticle,dar nu mai actioneaza eficient.
Perioada variaza in functie de clima(soare,frig...) si de modalitatea de prelucrare.Cu noile linii de productie el rezista pana la 5 ani.Pe supape,rezista maxim 2-3 ani.
Diferenta intre profile rezulta din numarul de camere si coeficientul termic.In plus,un producator cu 20-30 de ani de experienta va avea in mod cert profile superioare unuia de 2 ani.De ce?Pentru ca in tot acest timp el a putut verifica comportarea profilului si calitatea retetei.

O fi diferenta sesizabila dar practic rezultatul este acelasi.

termopane
24.01.2008, 12:19
Cu ce va deranjeaza daca isi pierde proprietatile termice?Daca il platesc,intr-adevar pierd ceva..Dar izolarea fonica crescuta,nu o platesc?Aceasta ramane.
Este alegerea fiecaruia daca plateste sau nu pt el.

raghit
28.01.2008, 23:17
Argonul este un gaz nobil. Se gaseste in proportie de putin sub 1% in atmosfera, din care cauza este cel mai ieftin gaz nobil.

Se foloseste in constructia "termopanelor" datorita conductivitatii termice foarte scazute.

Argonul nu se degradeaza in timp.

Daca mediul dintre cele 2 foi de geam in care a fost introdus se contamineaza (neetanseitate) atunci nu isi va mai indeplini rolul de izolator pur si simplu din cauza ca Ar nu se va mai gasi in cantitate suficienta intre geamuri, dar, mai ales, se va dizolva in vaporii de apa patrunsi intre cele doua foi.

Marele dusman al izolarii cu perna de aer este umiditatea. Va dau urmatorul exemplu: cand intri intr-o sauna bine incinsa, aerul este uscat. Simt ca este cald, dar placut. Te uiti la termometru si vezi ca arata undeva la 100 C. E bine. Apoi torni apa pe pietrele incinse. Aerul se incarca cu vapori de apa si instantaneu simti ca iei foc. Pentru ca apa este un bun conducator de caldura.

Si aerul uscat este un foarte bun izolator termic. Aerul foarte uscat.

valentinh8
22.11.2008, 13:27
Am si eu o nelamurire.Care e diferenta dintre un geam cu low-E si argon si unul simplu?Sa nu fiu tras in plasa de vanzatorii si montatorii de termopan.Va rog ajutati-ma ca nu imi dau seama.

iuliutz
22.11.2008, 14:08
Ce este geamul termopan?
http://www.geamtermopan.com/termopan.jpg
Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Si acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei. In primul rand sticla folosita poate fi trasa sau float. Cea trasa se obtine printr-un proces mai primitiv si are mult mai multe deficiente de claritate fiind des intalnite deformarile de imagine sau efectul de curcubeu. Sticla float este mai scumpa insa elimina aceste neajunsuri.
Grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei isi pune si ea amprenta asupra pretului final. Va recomandam sa achizitionati tamplarie al carei geam sa aiba o bagheta de 16 mm grosime. Doar in acest caz se obtine un mediu interior suficient de voluminos pentru a izola bine incaperile de temperaturile de afara. Un element important este si sigilantul folosit la imbinarea foilor de sticla, unul de calitate este Tyokol, in timp ce cel uzual de tip Hotmelt este mai ieftin dar cu proprietati mult inferioare.
Grosimea foilor de sticla influenteaza si ea caracteristicile termice dar mai ales cele de rezistenta la impact ale geamului termopan. Cel mai des folosit este geamul de 4 mm suficient de rezistent pentru ferestrele uzuale ale unei case. Pentru vitrine, terase sau ochiuri de geam de peste 2 m2 este indicat sa folositi macar geam de 6 mm sau chiar tip duplex 3.1.3 . Rezistenta la efractie poate fi marita si prin intermediul unei folii speciale antiefractie aplicata pe interiorul foii exterioar de geam inaintea sigilarii. In cazul in care tamplaria este montata inclinat sau in medii cu risc sporit (gradinite, spitale, institutii publice), sticla folosita trebuie securizata in prealabil astfel incat in cazul spargerii cioburile rezultate sa nu puna in pericol viata celor aflati in apropiere. Toate aceste optiuni se vor reflecta in pretul final al tamplariei in cazul in care situatia o cere.


Tipuri de geam.

Variatiile de mai sus se refera doar la functionalitatea geamului. Din punct de vedere estetic putem avea geam clar (cel mai des intalnit), colorat in masa, reflexiv, mat (sablat) sau cu diverese modele si baghete ornamentale.


Avantajele geamului LowE.

Sticla tip LowE este un caz special al tamplariei termoizolante ce se impune din ce in ce mai mult pe piata datorita excelentelor calitati de izolare termica. Denumirea de LowE, se traduce prin emisivitate redusa, adica un transfer de caldura prin suprafata vitrata mult redus, si este obtinuta prin tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat. Deoarece pretul este doar cu putin mai scump decat al geamului simplu, iar performantele termice sunt mult sporite, va recomand cu "caldura" sa achizitionati acest tip de geam termoizolant.
Pentru imbunatariea izolarii termice dar mai ales pentru cea fonica, intre foile de geam se poate introduce un gaz inert, ca de exemplu argonul, mobilitatea redusa a moleculelor ce compun acest gaz asigura o deosebita reducere a zgomotului preluat in casa prin intermediul ferestrelor.
Ca un supliment al celor spuse mai sus, mentionam ca in proiectul de lege privitor la tamplaria termoizolanta se recomanda ca geamul termoizolant sa aiba o bagheta de cel putin 16 mm si sa fie de tip LowE. In cazul in care acest proiect de lege va fi aprobat, recomandarile noastre se vor transforma in cerinte obligatorii.

catalincrt
24.11.2008, 22:00
Este vorba despre un tratament special (metalizare) aplicat unei foi de sticla, prin care aceasta reflecta mai bine radiatiile calorice, imbunatatind astfel izolatia termica oferita de unitatea de sticla termoizolanta.

Exista doua modalitati de realizare a acestui tratament, oferind performante diferite:

- Low-E hard, cand particulele metalice sunt inglobate in sticla; este mai usor de prelucrat, fiind accesibila producatorilor mai mici
- Low-E soft, cand particulele metalice sunt depuse pe una din fetele foii de sticla; este mai dificil de prelucrat, insa ofera performante mult mai bune de izolare termica

lucylucy
07.12.2008, 07:45
Am inlocuit vechea tamplarie, din lemn, cu tamplarie pvc BRUGMANN, cu 5 camere si geam termopan LOW-E.
Sunt foarte contrariata:zgomotul de afara se aude in interior ca si cand nimic nu s-a schimbat .
Am montat si rulouri exterioare.Tot se aude glasul copiilor si mingea de pe terenul de sport al scolii din apropiere.
Ceva nu este in regula.
Este posibil ca geamul termopan sa nu fie LOW-E ,sau altul este motivul ?
Va rog sa ma "luminati" .

Serban Valentin
07.12.2008, 08:40
Geamul low-e nu are nimic in comun cu zgomotul .Poate daca faceati geamul cu trei randuri de foi de sticla scapati de problema zgomotului . :D

radu matei
08.12.2008, 10:35
Asa este. Geamul low-e e doar pt. termoizolare si pt. fonoizolare.
Low-e inseamna un strat pe foaia de geam de la interior care impiedica iesirea caldurii prin fereastra.

radu matei
08.12.2008, 10:35
Vroiam sa zic ca e doar pt. termoizolare si NU pt. fonoizolare.
Scuze!

raduradu
18.08.2009, 19:14
Salutare tututor. Am montat geamuri termopan la un apartament, si am avut de taiat niste tevi. In timp ce taiam tevile pe sticla de geam termopan au aparut mici bucati de pilitura de fier. Se mai poate face ceva cu geamul sau trebuie alt geam nou in locul acesteia, sau daca ezista ceva solutie pentrua indeparta pilitura de fier. Multumesc o zi buna

luca_adrian76
23.08.2009, 11:10
Deci sunt unul dintre cei care au fost trasi pe sfoara in ceea ce priveste firmele de termopan. Am facut un precontract cu sticla low-e, am cazut de acord asupra pretului, mi-au facut geamurile, au venit, le-au montat, da pe garantie scria doar sticla termopan :D. Asa ca dupa un an sa imi dau seama ca eu am sticla flat+flat nu flat+low-e
Nez...... mami lor!

asa ca am facut un site simplu ca fiecare sa stie ce are in casa:

low-e.net16.net/

mikke
08.09.2009, 10:36
poti sa iei o bucata de hartie abraziva f fina si sa freci. sau poti sa schimbi sticla. eu recomand ultima varianta, deoarece prima poate sa dureze si cateva zile, daca sticla este arsa.

raduradu
20.09.2009, 08:30
Salutare tuturor. Am schimbat sticla pana la urma , a costat in jur de 80 de ron, sticla avand dimensiunile 1250/550, aproximativ 0,8m. O zi buna

romelian
13.06.2010, 21:29
De OPC ati auzit?

morioka70
08.07.2010, 02:50
[...] Daca se monteaza invers (s-a intamplat cuiva) geamul interior este foarte rece si condenseaza foarte mult.De ce geamul interior este foarte rece? Nu preia din caldura din interior? Low-e-ul de pe geamul exterior nu ajuta cu nimic?


De ce geamul interior este foarte rece? Nu preia din caldura din interior? Low-e-ul de pe geamul exterior nu ajuta cu nimic?El va pierde caldura din interior(este geam simplu-float).Low-e va impiedica patrunderea caldurii de afara(daca este mai cald ca la interior).Clientul a observat lucrul acesta pentru ca avea 2 geamuri alaturate.Cel cu low-e era cald(pastra caldura din interior),cel cu low-e la exterior era mai rece cu cateva grade(caldura casei se pierdea) si practic curgea apa pe el.Asa ne-am dat seama imediat ce se intamplase.

Adica low-e-ul lucreaza unidirectional?

Oameni buni, atentie la un aspect foarte important, vă rog!
1. Din sumedenia de subiecte discutate aici si ramase neclarificate, multi din cei care citesc acest topic vor rămâne cu ideea indusă cum că stratul lowE ar respinge căldura doar unidirectional. Chiar si la angajatii de la Aplast (ma refer strict la cei care produc vitrajul termoizolant) am intalnit această confuzie.
Nu, stratul lowE "lucrează" BIDIRECTIONAL, in sensul că iarna respinge inspre interiorul locuinţei căldura (radiatia IR cu lungime de undă MARE!!!) care incercă sa iasa din cameră, iar vara repinge inspre afară căldura care vrea să patrundă in casă.
Informatia aceasta am cules-o dintr-o sursă sigură si demnă de incredere, de la unul din angajatii Departamentului Tehnic al Saint-Gobain Glass Romania.

2. Inca o chestiune la fel de importantă:
Sticla lowE respinge NUMAI radiatia calorică cu lungime de undă MARE (adică din spectrul IF indepărtat), pe cea din spectrele IF apropiat si vizibil lăsând-o să treacă. De asemnea, sticla lowE respinge si radiatia UV intr-o proportie suficient de mare.
Asadar, foaia cu strat lowE montată la exterior - pe faţa 2 - (atentie, e vorba de o foaie tratată doar cu strat lowE simplu, nu si cu strat de control solar!) va respinge inspre exterior doar o parte din radiatia calorică provenita de la soare (numai pe cea din IF indepartat). In schimb, radiatia din IF apropiat si cea vizibila vor străbate stratul lowE si vor ajunge in cameră, incălzind aerul si obiectele aflate aici. Incălzindu-se, aceste obiecte vor degaja la randul lor căldură (in IF indepărtat), radiaţie care va rămane captivă in incăpere, nemaiputând trece de stratul lowE. Drept rezultat, dacă nu este aerisită sau ventilată, pe timp de vară intr-o astfel de incăpere se va crea efect de seră.
Acest fenomen se intamplă mai ales in locuintele care au ferestrele orientate spre sud-est, sud si vest, ele primind un aport sporit de căldură si lumină pe timp de vară.

3. Foaia de sticlă tratată cu strat termoizolator de tip soft se montează intotdeana cu faţa tratată cu lowE spre interiorul vitrajului, indifernt că avem de-a face cu-n vitraj format din două sau trei foi. Iar motivul pentru care se asează cu stratul lowE mereu la interior este pentru a-l proteja de agresiunile fizico-chimice (oxidare si exfoliere in contact cu aerul si apa) si mecanice (zgârieri). Daca nu e protejat, stratul lowE soft se degradeaza rapid, nu este rezistent ca cel de depunere dură (hard).
Geamul termopan "clasic" (format din două foi de sticlă) se monteaza astfel incat stratul lowE sa fie dispus pe faţa 3. In cazul unui vitraj termoizolant de tipul float 4mm + 16mm argon 90% + lowE 4mm (pe faţa 3) se obtine un coeficient de transfer termic de până la (!!!) 1,1 W/mpK. Atentie, nu este obligatoriu sa-l si obtinem! Acest lucru depinde de concentratia de argon introdusa intre foile de geam.
In schimb, daca vom monta o foaie cu depunere de protectie multistrat "4S" (adică cu depunere de protectie solară + depunerea lowE), aceasta se asează cu stratul lowE pe faţa 2. In cazul unui vitraj termoizolant de tipul 4S 4mm (pe faţa 2) + 16mm argon 90% + float 4mm se obtine tot un coeficient termic de până la (!!!) 1,1 W/mpK.

morioka70
08.07.2010, 15:42
Adica low-e-ul lucreaza unidirectional?Exact. Este ca un magnet, daca pui doi (poli) de acelasi tip,se vor respinge :)
Unii considera ca solutia pentru climatul temperat este aceea de a monta ferestrele pe un pivot, astfel incit se pot roti cu 180*, expunind fata cu acoperire low-e dupa anotimp.
treehugger.com/files/2007/11/ksd_solar_windo.php
Numai bine,
DIY

Interesant! Nu se specifica si cum se procedeaza exact.
Dar v-ati gandit si cat costa respectivul sistem? :lol: Cred ca e mult mai ieftin sa iti pui Sun-Guard(vezi la "Noutati"),care face acelasi lucru,fara un pret exorbitant pentru sistemul de manevrare.

Se pare că geamul respectiv face mult mai multă “treabă” decat un simplu vitraj cu control solar, gen SunGuard, Four Seasons, DualProtect, etc. Cititi mai jos, ca să intelegeti la ce ma refer. Toate informatiile le-am cules de pe Internet. Iata ce-am gasit.
Pe tipul care a inventat fereastra rotitoare inteligentă il cheamă Dr. Heinz Kunert. Este inventatorul unui sistemul de ferestre cu "diode solare" - asa le numesc ei (KSD Fenster - Berlin, Germania, ksd-fenster.de , respectiv ksd-fenster.de/erfinder.html )
Am dat o cautare si-am gasit un filmulet de prezentare la adresa wet-solar.com/ksd.htm .Vedeti că sunt doua versiuni de incarcare a filmului, unul in ISDN, celălalt in DSL.
Pachetul vitrat se compune dintr-o sticla clară, un strat de argon si-o sticlă laminată, intre foile cărei s-a introdus o folie (o fi PVB sau altceva, cine stie?). Sticla laminată e formata dintr-o foaie lowE si una colorată in masă (verde).
Acest vitraj nu reprezintă doar un simplu sistem de geam termoizolant, dotat cu strat lowE si-atat, care să poată fi rotit cu 180*. Nemtii de la KSD s-au mai gandit si la conversia energiei solare in caldură, astfel incat pe timpul iernii sa se reducă cat mai mult costurile de incalzire (cu pana la 40%).
Iarna, sticla colorată joacă rol de radiator ("mini-calorifer"), in sensul că se incalzeste de la soare pe timpul zilei si radiază căldura in incăpere (e vorba de sticla cea verde, care se incinge pana la 40 de grade Celsius, atunci cand e pozitionată spre interiorul locuintei). Noaptea, stratul lowE evită pierderea căldurii acumulate in timpul zilei. In plus, folia (din PVB sau din cine stie ce material mai performant) protejează si fonic (pana la 36 dB, zic ei).
Pe timpul verii, se roteste vitrajul cu 180* si, datorita aceluiasi “mini-calorifer” (dispus la exterior de data aceasta!), se vor obine reduceri de pana la 80% la cosumul de energie folosit pentru conditionarea aerului. In plus, existand posibilitatea rotirii geamului in jurul unui ax vertical median, vitrajul se poate curăta foarte usor pe ambele feţe, fara a mai fi necesara prevederea a nu-stiu-câte canate suplimentare (sau sa faci pe alpinistul la etajul 9 si sa stai suspendat in afară, ca să cureti si partea fixă a vitrajului).
Intrebarea care se pune este: "Oare cat de bine lucrează etansarile de pe conturul vitrajului rotitor si cat de fiabile raman ele de-a lungul timpului?" Fiind vorba de nemti, inclin sa cred ca s-au gandit si la acest aspect.
Totusi, una este sa casti ochii la o astfel de fereastră "rotitoare", expusă la un târg international (unde toate lucrurile îţi sunt prezentate in roz), si alta este s-o vezi cum lucreaza in timp, in conditii cat mai reale si mai dure de exploatare (soare si/sau ger puternic, ploi torentiale - cu vant care bate din faţă...). Oare cat de bine mai etanseaza o astfel de ramă mobila, dupa 7-8 ani, cand, vorb-aia, ai rotit-o de sute de ori? (fie numai pentru a-i curăta sticla, nu si-n scopul de a-ti asigura protectia termică suplimentară, atat de necesară vara si iarna!). In mod ipotetic, ma gandesc c-ai putea-o roti doar de doua ori pe an (toamna si primavara), ca sa minimizezi uzura. Iar atunci cand o rotesti pentru ciclul vară-iarnă (si "viţăvercea", vorba lui Marius Chicoş Rostogan), poti foarte bine sa-i stergi si gemul de praf, ca sa impusti doi iepuri dintr-un foc.

1. Am mai gasit alte cateva exemplificări video ale produsului respectiv. Prima dintre ele este de la Targul de la Hanovra, si este in limba engleză. Am dedus că fereastra KSD e o inventie materializată destul de recent, pentru că-i folosita numai in Germania, urmand ca de-abia de-acum incolo s-o extindă in intreaga lume. Interviul cred că este luat de un reporter român, deoarece, la sfarsit, oficialul german (d-l Torsten Beckmann) spune că momentan fereastra respectivă se produce la niste filiale din India si că, deocamdată, nu este disponibilă si in Romania (vezi youtube.com/watch?v=f4wcpGvUOq4 ).

2. Un alt exemplu video este urmatorul: youtube.com/watch?v=KqfAkEg7VbU
Aici Herr Beckmann dă mai multe detalii despre fereastra cu “diode solare” (descrie principiul de functionare si temperaturile obtinute). Nu prea inteleg eu mare lucru din ce spune el acolo, deoarece vorbeste in germană, dar simt că zice ceva de bine. :)
Se observă cum blocarea si deblocarea rotirii vitrajului se face cu ajutorul manerului de deschidere a canatului. Trebuie că feroneria e nitel mai complexă si, implicit, mai scumpă. La fel si solutiile adoptate pentru etansarea pe conturul vitrajului rotitor.

3. youtube.com/watch?v=wR992G1oD_s&feature=related
Aici este vorba despre testarea ferestrei dupa ce s-a tinut o oră in soare. Valorile măsurate sunt:
- temperatura mediului ambiant (sau "la nivelul solului", cum zice indianu-ăla care filmează acolo) = 9 grade Celsius;
- temperatura pe faţa "exterioară" a ramei ferestrei = 44,5 grade Celsius;
- temperatura pe faţa "rece" a vitrajului = 9,5 grade Celsius (“Minunat!”, spune cel care efectuează măsurătorile);
- temperatura pe faţa "caldă" a vitrajului = 34...35 grade Celsius (la fel, “Minunat!”).

P.S.: Fisierele respective sunt urcate pe You Tube in 2008 (pe 23 iunie, respectiv 4 septembrie), asa că inventia este pusă in practică destul de recent.
Oare cand o ajunge si in Romania, s-o vedem si noi?

D-l termopane spune asa: "Dar v-ati gandit si cat costa respectivul sistem? :lol: Cred ca e mult mai ieftin sa iti pui Sun-Guard(vezi la "Noutati"), care face acelasi lucru, fara un pret exorbitant pentru sistemul de manevrare."
Din contră, eu cred că in timp, e mult mai eficient un astfel de sistem de ferestre, d.p.d.v. termic. Daca este sa luăm in considerare, pe de o parte:
- costul unei tamplarii termopan "clasice" (cu urmatoarele caracteristici: clasa A, cu 5 camere pe toc si canat, si profilul sa aiba minim70 mm adancime - Veka, Salamander, Trocal, Kömmerling, etc)
- costul investitiei intr-o centrală de apartament (cu toata instalatia aferentă: ţevi, calorifere, aprobari si para-aprobări de la Distrigaz, montaj, etc)
- costurile suplimentare la factura de gaze si energie electrică (datorate functionării centralei),
iar pe de altă parte un astfel de sistem inteligent de geamuri rotitoare, eu cred că e mai ieftină varianta a doua (de la KSD Fenster).
In schimb, fiind o tehnologie foarte nouă, singurul semn de intrebare care se pune este asupra fiabilitătii etansarilor si-a feroneriei folosite.

Thorp
16.07.2010, 17:56
Salut!

Am si eu o intrebare legata de un geam tripan LowE4+Flat4+LowE4(Argon).
Geamul prezinta pe exterior niste pete asemanatoare petelor de ulei. Acestea sunt pe toata suprafata, sunt foarte dese si au in general intre 1 si 20 mm patrati. Am incercat sa-l curat cu diverse solutii dar fara rezultat. Par a fi pe interiorul sticlei exterioare. Mi-e foarte greu sa cred ca a fost patat cu ceva, cred mai degraba ca este vina producatorului. Geamul alaturat nu are nici macar o pata. La fel, nu sunt patati nici ceilalti peste 60 mp de tripan (e vorba de o casa in constructie). Tamplaria a fost montata in ianuarie, iar eu am observat abia astazi, cand am ajuns la geamul respectiv cu curatatul. Ceea ce mi se pare aiurea este faptul ca in dreptul etichetei (cam 8x8 cm) pe care tot astazi am scos-o geamul este curat. Mai este curat in dreptul unor cercuri cu diametrul de 6-8 cm, 6 la numar, perfect aliniate 3 cu 3. Imi imaginez ca cercurile aste sunt urmele ventuzelor cu care a fost manipulat geamul in fabrica.
Geamul este in garantie. N-as vrea sa ma cert aiurea cu producatorul, de aceea incerc sa aflu de la cei care au experimentat asa ceva despre ce ar putea fi vorba.
Multumesc,

bafta!

PowerMC
17.07.2010, 14:57
Trebuie sa incercati un prim contact si o sesizare la furnizorul tamplariei.
Daca sunt o frima serioasa vor trata problema intr-un mod corect si totul se va rezolva. Incercati sa ii abordati normal, fara a da sentimentul de persoana "pusa pe scandal" altfel e posibil sa va trateze incorect.

Thorp
03.09.2010, 17:47
Firma serioasa!
Imediat ce s-a uitat la geam reprezentantul firmei a zis ca foaia respectiva a fost montata cu partea tratata la exterior. Luni vin sa schimbe geamul.

PS. Cand i-am chemat sa faca reglajul final, i-am rugat sa repare contra cost o usa pe care mi-au stricat-o niste muncitori: au trantit usa cu manerul actionat si s-a stricat mecanismul respectiv, o bascula sau ceva de genul asta. Nu aveau piesa in Bucuresti dar au comandat-o la fabrica si mi-au reparat usa gratis. Cine si-a tocat nervii construind o casa in Ro stie cat de reconfortanta este o bucatica de seriozitate intr-o mare de t,epari atotstiutori.

marcris
08.03.2012, 16:19
Buna ziua

Rog un ajutor la nelamurirea mea: fara sa dezbat prea mult, ma orientez spre un tripan cu 2 low-e si un float.Cum se monteaza sticlele?float e la mijloc?

va multumesc frumos

bestiutza121
12.03.2012, 06:09
de ce condenseaza geamurile LOWE4Ar
Am achizitionat si montat astfel de geamuri cu argon, cu tamplarie PVC cu 5 camere si feronerie GU. Nu am inca o sursa de caldura, iar usile exterioare sunt provizorii(mai sufla vintul) si am sesizat in aceasta iarna ca geamurile de pe partea vestica a locuintei condensau pe partea exterioara. Am luat teapa sau este firesc pana in momentul in care casa va fi incalzita si atunci sa trag concluzii (am 5 ani garantie la sticla).

Consultant Tamplarie
12.03.2012, 14:23
Rog un ajutor la nelamurirea mea: fara sa dezbat prea mult, ma orientez spre un tripan cu 2 low-e si un float.Cum se monteaza sticlele?float e la mijloc?

Asa se produce chiar daca pare ciudat la un moment dat. Daca se muta low-e de pe foaia exterioara pe cea din mijloc apar tensiuni si se produc fisuri. Din punctul meu de vedere este suficient un singur strat de low-e si acela pozitionat pe foaia dinspre interior, pe fata 2.


Am achizitionat si montat astfel de geamuri cu argon, cu tamplarie PVC cu 5 camere si feronerie GU. Nu am inca o sursa de caldura, iar usile exterioare sunt provizorii(mai sufla vintul) si am sesizat in aceasta iarna ca geamurile de pe partea vestica a locuintei condensau pe partea exterioara. Am luat teapa sau este firesc pana in momentul in care casa va fi incalzita si atunci sa trag concluzii (am 5 ani garantie la sticla).
La tripan exista aceasta manifestare in functie de conditiile meteo, apare condens pe fata exterioara insa nu influenteaza geamul fiind in exterior. In afara de influenta asupra esteticului nu este o alta problema.

donutgheorghe
26.05.2012, 00:25
buna seara , am citit cest articol si este foarte util ....
am vorbit cu un agent de la o firma in domeniu si imi spunea de un tip de geam unde placile de sticla sunt lipite intre ele , evident sunt si mai ieftine dar acestea sunt considerate la fel termopan ?

Digix
04.06.2012, 14:35
de ce condenseaza geamurile LOWE4Ar
Am achizitionat si montat astfel de geamuri cu argon, cu tamplarie PVC cu 5 camere si feronerie GU. Nu am inca o sursa de caldura, iar usile exterioare sunt provizorii(mai sufla vintul) si am sesizat in aceasta iarna ca geamurile de pe partea vestica a locuintei condensau pe partea exterioara. Am luat teapa sau este firesc pana in momentul in care casa va fi incalzita si atunci sa trag concluzii (am 5 ani garantie la sticla).

Citiți aici : http://termopan-blog.blogspot.ro/ despre apariția condensului pe fața exterioară. Nu e anormal și nu trebuie să vă faceți probleme.

Consultant Tamplarie
04.06.2012, 18:08
buna seara , am citit cest articol si este foarte util ....
am vorbit cu un agent de la o firma in domeniu si imi spunea de un tip de geam unde placile de sticla sunt lipite intre ele , evident sunt si mai ieftine dar acestea sunt considerate la fel termopan ?

Va referiti la geamul duplex, stratificat sau securizat? Sunt aplicatii cu precadere pentru zone cu risc mai ridicat sau unde este necesara o anumita protectie.

Lidia Condurache
24.06.2012, 11:54
Buna ziua,

avem urmatoarea situatie:
avem o casa recent construita careia i-am montat in iarna, tamplaria. Conform contractului, este vorba de tamplarie pvc, profil Rehau Euro Design 70, feronerie Maco, geam tripan lowE+T24Clar+LowE4season; casa este construita din caramida eficienta,este tencuita pe exterior insa nu am facut inca izolatia exterioara a peretilor.
Zilele acestea a fost foarte cald afara si treptat s-a incalzit foarte mult si in interiorul casei. Nu ne asteptam sa fie altfel,neavand inca izolatie exterioara, insa ieri am remarcat la parter cateva lucruri legate strict de geamuri. In primul rand, in momentul in care stateam in fata ferestrei(zona de sud, la amiaza), resimteam o temperatura mai mare decat langa peretele de langa fereastra. Geamul de la interior era destul de cald, obiectele de pe pervaz si din dreptul ferestrei(un fotoliu) erau la fel de calde.:o
Avand in vedere tipul de geam ales, sunt normale aceste fenomene? Eu am inteles ca de fapt nu ar fi trebuit sa patrunda radiatie calorica ci doar luminoasa.:(

Consultant Tamplarie
26.06.2012, 09:19
In mod normal ar trebui ca temperatura pe fata interioara sa nu fie foarte ridicata. Este evident ca nu se poate ca partea interioara sa fie chiar rece, mai ales ca suprafata vitrata este orientata pe sud iar soarele a incins-o suficient. Ar fi interesant de masurat temperatura pe fata geamului , asa puteti vedea mai exact cum se comporta sticla dvs. Luati in calcul o solutie de umbrire cum ar fi rulourile exterioare, obloane sau alte variante pentru a avea randament maxim si a va proteja ferestrele aflate zonele de sud.

casnic
03.08.2012, 15:23
Am cumparat un apartament, avand montate geamuri termopane cu tamplarie de aluminiu,
construit in anul 1999.
Banuind ca geamurile nu sunt tratate low-e, am incercat "testul cu lumanarea"si intr-adevar cele 4 imagini nu difera la culoare ; " oare in 1999 se folosea in Romania sticla low-e!?l :confused:

As vrea sa ma lamureasca un specialist daca pot si merita a aplica ,acum dupa 13 ani, o folie termoizolanta "low-e " , de ex folia VE35 SR CDF de la "llumar". srl:idea:
Va multumesc anticipat,
<casnic>

Consultant Tamplarie
12.08.2012, 16:59
Tamplaria de aluminiu este cu bariera termica sau nu? Nu va face probleme profilul de aliminiu?
Nu cunosc pretul foliei respective insa puteti sa schimbati foarte usor sticla, mai ales daca este degradata. Pretul orientativ al sticlei este undeva in jur de 100-150 lei /mp in functie de grosimea pachetului si numarul de foi de geam iar schimbarea este foarte usor de realizat.
Puteti alege atat un pachet de geam clasic, cu low-e dar si alte combinatii in functie de necesitati, reflexiv, colorat in masa, control solar etc.

Kiki06
12.09.2012, 09:15
Buna ziua,
Am inteles ca geamul Low-e poate fi poate fi autentificat prin metoda reflexiei unei flacari...
Acelasi lucru se poate face si pentru un geamul Planitherm? Cum pot verifica daca geamul este planitherm sau low-e?
Multumesc.