PDA

Arată versiune întreagă : Instalatie baie



danut81
24.02.2009, 21:55
As dori daca sunteti amabili sa imi spuneti daca este corecta aceasta schema de instalatie pe care urmeaza sa o fac in baie.Va astept cu sugestii si va multumesc anticipat.

danut81
24.02.2009, 22:54
am modificat un pic schita.

Maestrul Max
25.02.2009, 09:52
In general da.

Consultant sanitare
08.03.2009, 11:01
Traseul de 20 din ce se alimenteaza?
Si toaleta poate fi legata printr-un teu la traseul de alimentare pentru lavoar.

danut81
08.03.2009, 15:35
Traseul de 20 din ce se alimenteaza?
Si toaleta poate fi legata printr-un teu la traseul de alimentare pentru lavoar.
Se alimenteaza din conducta principala care vine de la hidrofor.Este conducta din PEHD cu diametrul de 25.

Maestrul Max
08.03.2009, 20:33
Schita 1 este buna.

danut81
12.03.2009, 17:14
Multumesc foarte mult pentru ajutor.Ieri am terminat instalatia la baie si am montat si hidroforul.Totul merge bine,dar am o mica nelamurire:intre doua porniri ale pompei hidroforului curg aproximativ 12-15 litri apa,hidroforul este de 50 litri.Hidroforul porneste la 1.2 atm si opreste la 3atm.Este normala aceasta cantitate?
Tin sa multumesc inca o data tuturor celor care au avut rabdarea si placerea de a ma ajuta si sigur fara ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit sa duc la bun sfarsit mica mea lucrare.Cand o sa ma mai duc la tara o sa fac si ceva poze la tot ce am facut(pentru prima oara in viata mea),si toate numai cu informatiile din acest forum.

dumitrescu
12.03.2009, 18:34
este buna si pornirea si oprirea si cantitatea de apa pe care o iei intre doua porniri

Maestrul Max
12.03.2009, 19:33
Multumesc foarte mult pentru ajutor.Ieri am terminat instalatia la baie si am montat si hidroforul.Totul merge bine,dar am o mica nelamurire:intre doua porniri ale pompei hidroforului curg aproximativ 12-15 litri apa,hidroforul este de 50 litri.Hidroforul porneste la 1.2 atm si opreste la 3atm.Este normala aceasta cantitate?
Tin sa multumesc inca o data tuturor celor care au avut rabdarea si placerea de a ma ajuta si sigur fara ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit sa duc la bun sfarsit mica mea lucrare.Cand o sa ma mai duc la tara o sa fac si ceva poze la tot ce am facut(pentru prima oara in viata mea),si toate numai cu informatiile din acest forum.
Este bine, asa trebuie sa functioneze.

marius_lmd
19.03.2009, 19:30
asa functioneaza toate cu setarile prestabilite din fabricatie

danut81
20.03.2009, 17:40
Tocmai ce m-au sunat parintii de la tara si au zis ca apa curge cu impuritati,ceva verde asemanator algelor.Maine ma duc sa montez un filtru,si aici as avea cateva nelamuriri:
-este bine daca il montez pe aspiratie,nu fortez pompa?
-care filtru este mai bun,ala cu sita sau cu bumbac?
Va multumesc.

dumitrescu
20.03.2009, 17:44
pune filtru cu sita,se poate curati mai repede si gasesti sisita de schimb

marius_lmd
20.03.2009, 19:13
pe aspiratie pune filtru cu sita si pe refulare un filtr mai fin

dumitrescu
20.03.2009, 19:22
daca ai sorbul cu sita nu are rost sa mai pui filtru pe aspiratie

danut81
20.03.2009, 19:34
Sorbul are sita dar se pare ca nu este destul.Nu stiu de unde provine acea "verdeata" fina,avand in vedere ca fantana a fost curatata inainte de monta hidroforul.

Mircea G
20.03.2009, 21:17
Sorbul are sita dar se pare ca nu este destul.Nu stiu de unde provine acea "verdeata" fina,avand in vedere ca fantana a fost curatata inainte de monta hidroforul. " Verdeata " de regula este de la apa statuta . Poate aveti tevi refolosite sau hidroforul ... Puteti pune si niste pastile de cloramina in sursa de apa .

danut81
20.03.2009, 23:23
Totul este absolut nou.Probleme cu"verdeata"am mai avut si inainte de a instala hidroforul,foloseam o pompa ruseasca cu care scoteam apa din fantana.Se intampla acelasi fenomen,am crezut ca este din cauza fantanii necuratate corespunzator.Aceasta presupunere s-a dovedit a nu fi adevarata :( .Am o banuiala de unde ar putea sa provina problema,si anume:"verdeata" depusa in timp pe suprafata pietrelor(unele din ele au un dimetru foarte mare) este antrenata de apa,care la randul ei este absorbita fortat de catre hidrofor.Este singura explicatie logica care ar explica prezenta "verdetei"in suspensie.V multumesc pentru raspunsurile anterioare si va astept cu noi sugestii si eventual poate gasim o solutie la acesta problema.Acesta este modul de realizare al fantanei cara are un diametru interior de ~850 mm.
PS:Am pus parintii sa scoata cateva galeti de apa,fenomenul nu se repeta si tind sa cred ca banuiala mea devine reala :( .

dumitrescu
21.03.2009, 08:35
ar unca in fintina drob de sare sau var nestins saupastile de cloramina cum s-a mai mentionat mai sus

marius_lmd
22.03.2009, 12:44
lasa sa curga mai multa apa si apoi e posibil sa dispara verdeata....