PDA

Arată versiune întreagă : Inlocuire si reconditionare chit rosturifirst_class@b.astralro
26.11.2004, 10:53
Va rog sa ma informati cu ce anume pot curata chitul dintre rosturile gresiei, pentru a-si recapata si mai ales pastra culoarea initiala (rosu). Din pacate in timp ce s-a zugravit gresia nu a fost acoperita, praful de pe pereti a cazut pe ea si chitul s-a albit. Revine la culoare dupa spalarea cu apa, dar imediat dupa uscarea apei se albeste din nou.

Va multumesc,
Cristina

surasul soarelui
26.11.2004, 13:00
CITITI EVENIMENTUL ZILEI DIN:12-12-2003 ART. SURASUL SOARELUI PENTRU CEI SARACI www.evz.ro APEL
Mã numesc Radu Petre si sunt preºedintele Asociaþiei Umanitare Surasul Soarelui din Curtea de Arges, asociatie care are în domeniul sãu de activitate protecþia copiilor.
La Valea lui Enache ( 5 km de Curtea de Arges ) am o casã si un teren în suprafaþã de 4000 mp. pe care le-am donat asociaþiei.
Casa este compusã din 4 camere+etaj neterminat. Pentru a funcþiona normal la Casa de Copii « Surasul Soarelui « trebuiesc fãcute urgent urmãtoarele :
- sã construim un grup sanitar ( WC+baie ºi canalizare ) ;
- de adus apa ;
- de terminat etajul ;
- sã construim o bucãtãrie.
ne mai trebuie:imbracaminte,incaltaminte,hrana,medicament e,bani pentru plata utilitatiilor,bani pentru incalzire,rechizite,aparatura electronica,casnica,paturi,paturi,cerceafuri,perne ..............
Capacitatea casei “Surasul Soarelui „ este de 15 copii. Acum aici locuiesc 13 copii + 3 pãrinþi. mame Toþi au probleme de sãnãtate. Trãiesc dintr-un venit lunar de 60$.
Nu aveau unde locui. I-am luat de pe stradã. Cei doi pãrintii au fost si ei crescuti la Casa de Copii din suici- jud. Arges.
Nimeni nu ne-a ajutat cu nimic pânã acum.
Acasã la mine ( la bloc ) am 2 copii luati acum 3 ani de la Casa de Copii din Trivale-Pitesti. Mai sunt 5 copii pãrãsitii în spital. Avem în evidenta noastrã 70 de copii. Copii necãjiti sunt multi.
De aceea fac apel la d-voastrã sã ne ajutaþi sã rezolvãm aceste probleme enumerate mai sus ca sã putem oferi acestor copii loviti de soartã o viata mai bunã, mai fericitã, mai normalã.
Orice ajutor este bun venit ( haine, hranã, medicamente, etc. ). Dacã puteti sã ne puneti în legãturã cu alte asociatie sau cu orice persoanã care ne poate ajuta, vã rugãm s-o faceti . Nu ezitati sã ne ajutati.
Vã rugãm sã ne vizitati la : - www.surasulsoarelui.go.ro
- www.sufleteag.home.ro
Tot la Valea lui Enache avem si o asociaþie de protectia animalelor – câini fãrã stãpân si de rasã.
Vrem sã facem terapie cu acesti câini. Vrem sã învãtam acesti copii loviti de soartã sã iubeascã aceste fiinte nevinovate si sã uite de necazurile lor si sã-i facem sã zâmbeascã.
Haideti i împreunã sã le facem o viatã decentã sã uite de greutãti, sã-i facem fericiti . Dacã aveþi drumuri în România nu ezitati sã vizitati la Curte de Arges (Valea lui Enache ) Casa Surasul Soarelui. Vã asteptãm.
Dumnezeu sã vã ajute.
Radu Petre
ACUM MAI AVEM O FAMILIE COMPUSA DIN:3 MINORI+MAMA LOR CARE ESTE VADUVA.
SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE,SI TOT CE VA DORITI.

PE DATA DE 19 NOV. A MAI SOSIT O MAMA CU 6 COPII.
APPEALMy name is Radu Petre and I am the president of Humanitarian Association “Smiling Sun “from Curtea de Argeº - association who takes care of children protection.
In the village Valea lui Enache (in the neighborhood of Curtea de Argeº) I have a house and a piece of land approx. 4000 square meters – I donated this house and land to Association. The house is composed of 4 rooms + the first floor – unfinished.
To make work the activity in this house, we need very urgent as follows:
- toilette + bathroom + sewerage;
- floor finishing;
- kitchen building.
We can lodge in these house 15 children.
At this moment, here live 13 children + 3 parents. mother
All of these have health problems. They have an income of 60 $ monthly. Nobody helps them. On my house, I have 2 children which I have take over from a children home from Piteºti. There are more 5 children abandoned in hospital. We have in our evidence 70 children.
Therefore I appeal to you for helping us to resolve these problems.
Any kind of help is welcome (clothes, food, medicines, etc.).
If you can, put us in connection with other association or other persons who can help us, don’t hesitate!
Please visit us at www.surasulsoarelui.go.ro
Also, we have here an association for animal’s protection – homeless dogs. (www.sufleteag.home.ro )
We want to make the children love this dogs to make them smile and forget the troubles.
Let’s make together a decent life for these children.
If you have the opportunity to visit Romania, don’t hesitate to visit our town – Curtea de Arges and this house – “Smiling Sun”. I HAVE A NEW FAMILY(3 CHILDRENS+MOTHER,FATHER IS DEAD) IN 19 NOV.WE HAVE A FAMILY WITH 6 CHILDRENS......
God bless you! ###############################################


President, Radu Petre

13.04.2005, 12:03
Cum pot curata chitul de rosturi care s-a murdarit? Ce se intampla daca vin cu un strat proaspat peste cel vechi?

Mircea
13.04.2005, 14:54
Daca aplici un strat nou peste chitul veki, se va sfarama in cateva saptamani, sau ma rog, nu va tine mai mult de 2-3 spalari :) sfatul meu este sa incerci sa le cureti cu solutii din comert (eu am facut o data chestia asta cu ceva de a Amway) iar apoi, dupa uscare sa le lacuiesti pentru a preveni murdarirea ulterioara. Poti incerca sa le cureti si cu o perie de sarma din aceia ingusta pentru gratare.

26.10.2005, 12:29
Daca aplici un strat nou peste chitul veki, se va sfarama in cateva saptamani, sau ma rog, nu va tine mai mult de 2-3 spalari :) sfatul meu este sa incerci sa le cureti cu solutii din comert (eu am facut o data chestia asta cu ceva de a Amway) iar apoi, dupa uscare sa le lacuiesti pentru a preveni murdarirea ulterioara. Poti incerca sa le cureti si cu o perie de sarma din aceia ingusta pentru gratare.

Detartrantul curãþã exceptional, dar intr-adevar se murdãreste repede si solutia cu lãcuitul e foarte bunã -CT 10, CERESIT.

amber2joker
28.10.2006, 19:42
Va rog sa-mi spuneti cum pot scoate rosturile gresiei din baie. Am o catelusa care mai face pipi in baie, iar rosturile, fiind de culoare bleu, s-au murdarit si s-au facut urate.

As vrea sa le inlocuiesc cu un chit de rosturi de alta culoare. Cum sa procedez?
Va multumesc anticipat.

Maestrul Max
28.10.2006, 19:49
Va rog sa-mi spuneti cum pot scoate rosturile gresiei din baie. As vrea sa le inlocuiesc cu un chit de rosturi de alta culoare. Cum sa procedez?


Este o lucrate care se executa cu mare atentie pentru a nu stirbi gresia.
Puteti folosi o surubelnita de exemplu si un ciocan de 250 g.
Rechituiti cu chit de rost Ceresit CE33.

amber2joker
28.10.2006, 19:55
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Daca se foloseste un instrument de plastic mai exista pericolul de a stirbi gresia?

Si inca o intrebare: ce chit de rosturi are proprietatea de a nu se deteriora de la urina animala? Sau sa folosesc Ceresit CT 10?

VYS
28.10.2006, 20:12
In Praktiker si probabil si in alte magazine de profil o sa gasiti o ustensila speciala pentru curatarea rosturilor de chitul vechi.

Pretul este in jur de 20 RON. Este cea mai simpla si usoara modalitate de eliminare a chitului vechi.

Maestrul Max
28.10.2006, 20:40
... ce chit de rosturi are propietatea de a nu se deteriora de la urina animala? Sau sa folosesc Ceresit CT 10?

Ceresit CT33 ete un chit de rost perlat, rezistent la apa. Dupa aplicarea chitului puteti utiliza si Ceresit CT10 ca un strat suplimentar de protectie.

amber2joker
28.10.2006, 20:45
Va multumesc amandorura pentru sfaturi.

Victorine
12.11.2006, 14:15
Aveti idee cu ce pot curata chitul de rosturi CT33 de pe o gresie de tipul KLINKER? Am auzit ca exista solutii speciale, insa tot ce mi-au oferit vanzatori din magazinele specializate a fost clasicul detartrant acid... sau pe baza de comanda nu stiu ce praf care se dizolva in apa si costa cca 180 RON. Nu stiu ce cantitate, care e consumul specific sau cat de eficient este si nu vreau sa fac experimente. In plus, nu am la dispozitie o saptamana... Mesterii au spus ca o curata cu flexul la care moneteaza o pasla cu hartie abraziva foarte fina. Problema e ca suprafata de curatat este de aprox. 70 mp si "gresia" respectiva cred ca nu are o compactitate omogena in profunzime. Adica stratul exterior este ceva mai putin poros in urma arderii decat este materialul respectiv in masa. Cei de la Klinker spun ca e rezistent la abraziune, dar cred ca nu si daca insisti suficient cu hartie abraziva.

Victorine
12.11.2006, 14:27
Scuze, acum observ ca s-a mai discutat... Ca solutii am vazut ca se ofera CL55 de la Ceresit si Detartrantul care mi-a fost recomandat deja. Stie cineva preturi de la CL55? Ati folosit? Daca da, cum merge in cazul gresiei poroase. daca are cineva aceasta experienta cu materiale gen Klinker, va rog sa postati. Multumesc.

argemi
13.11.2006, 10:13
As avea si eu o intrebare legata de chitul de rosturi.

Chitul Ceresit CT33 se vinde colorat, sau se coloreaza ulterior? Daca ulterior, ce se foloseste pentru colorare?

Maestrul Max
13.11.2006, 10:21
As avea si eu o intrebare legata de chitul de rosturi.

Chitul Ceresit CT33 se vinde colorat, sau se coloreaza ulterior? Daca ulterior, ce se foloseste pentru colorare?

Chitul se vinde colorat. Nu se coloreaza ulterior.

VYS
13.11.2006, 10:21
As avea si eu o intrebare legata de chitul de rosturi.

Chitul Ceresit CT33 se vinde colorat, sau se coloreaza ulterior? Daca ulterior, ce se foloseste pentru colorare?

De fapt este CE 33.

Chitul este colorat de la mama lui. Exista o gama de culori iar in magazine o sa gasiti monstre.

Victorine
14.11.2006, 20:49
Imi cer scuze daca continui sa postez unde nu trebuie, insa sunt disperat.... chitul intins de mesteri (cu convingere, contrar parerii mele) pe toata suprafata placilor de pardoseala a facut priza si acum e foarte, foarte greu de indepartat.... "Mesterii" au dat bir cu fugitii lasandu-ma cu lucrarea neterminata iar eu intreb in stanga si in dreapta ce pot face ca sa aduc din nou pardoseala la lumina. Mentionez ca sunt 760 mp. Daca aveti solutii, va rog ajutati-ma. Nu gasesc nicaieri Ceresit CL 55 ... Si nu ma criticati pentru nesabuinta care m-a adus in situatia asta, sunt oricum destul de necajit... si contextul este unul mai complex.

VYS
14.11.2006, 21:10
Intradevar o situatie grea.

Pentru viitor - ca informatie, dupa aplicarea chitului de rosturi se asteapta ~ 10 minute si apoi se fasoneaza rosturile / se curata placile de chit.

Chiar sunt 760mp de ceramica, acoperita de chit?

Chitul se poate curata si cu produse pentru curatat ceramica (gen Cilit Bang, Proper etc) insa aveti grija ca unele ataca zona rostului si o decoloreaza. Oricum este munca de sclav.

danhome_52
14.11.2006, 21:13
Salut Victor!
Cazuri la fel s-au mai intalnit!
Necazul e ca nu poti sa ai rezultate decat printr-o inlaturare mecanica!
Orice produs chimic folosit va afecta inevitabil si suprafata placajului!
O perie de sarma rotativa montata pe un flex te va ajuta sa inlaturi chitul.
Trebuie doar sa alegi tipul de perie cu sarma foarte moale,in genul celor folosite de tinichigii auto.
Daca nu insisti foarte mult in acelasi loc suprafata nu va avea de suferit.
E un pic de munca...
Bafta!

Victorine
14.11.2006, 22:35
Va multumesc pentru incurajari. Am tastat un "0" in plus la suprafata, de oboseala. Sunt "doar" 70 mp. Din care azi am curatat cam 1 mp si imi cam tremura mainile.... Am inceput prin a indeparta mecanic stratul de chit, cu spaclul, urmand ca mai apoi sa atac chimic urmele de chit ramase. Din fericire am folosit pentru placarea pardoselei ceva de la Klinker, care e rezistent printre altele si la abraziune, respectiv substante corozive. Nenorocirea este insa ca am placi de 12x24 cm si este intr-adevar munca de chinez.... In plus - efectul demoralizator pe care il are fuga mesterilor dupa ce mi-au bagat vorba ceea problema in casa..... Mai incolo o sa va spun mai multe despre ei, ca sa ii puteti evita. O sa revin cu poze si observatii sper utile pentru cei care se vor confrunta cu aceeasi problema. Recomand cu caldura sa se informeze lumea in mare inainte de a executa o operatie cu mesterii, ca sa nu fim nevoiti sa luam de bune asigurarile lor ca "se curata, se curata" - ca in cazul meu...

lilianadragos
15.11.2006, 09:19
si eu am patit-o, dar cu numai cu vreo 6mp! n-am reusit cu nici o solutie, decat cu clasicul frecat cu periuta! angajeaza si tu niste negrii mititei sa te ajute, ca eu am lucrat o dupaamiaza intreaga la baia mea.

Maestrul Max
15.11.2006, 09:24
:D Ii pregatiti pentru armata ?

lilianadragos
16.11.2006, 14:29
si stii ceva, de atunci m-am invatat minte! Le pun clar in vedere ca daca nu lasa curat locul faptei sau nu-mi place mie cum a iesit, adio bani, ba poate-i pun si sa strice ce-au facut. Desi credeam ca in asa conditii nu-mi termin casa in veci, pana la urma am gasit si mesteri seriosi, care au lucrat ca la carte.
apropo de baia aia cu chitul intarit
aseara am pus cada la locul de montaj si am constatat ca: PERETII NU SUNT LA 90GR. adica imi ramane pe o portiune spatiu cca. 1cm intre cada si perete, la colt! :roll: :cry: cum ascund asta. am vazut banda autoadeziva in magazin, exista si ceva gen baghete care se lipesc cu silicon?

cristian puscas
16.11.2006, 14:32
Exista niste coltare din ceramica pentru acest lucru ..... au sectiune triunghiulara. Dau un search pe net sa vad daca gasesc un exemplu.

claude
16.11.2006, 14:34
aseara am pus cada la locul de montaj si am constatat ca: PERETII NU SUNT LA 90GR. adica imi ramane pe o portiune spatiu cca. 1cm intre cada si perete, la colt! cum ascund asta. am vazut banda autoadeziva in magazin, exista si ceva gen baghete care se lipesc cu silicon?

"plinta de apa" folosita la mobila de bucatarie ar fi buna pentru asta? si eu am aceeasi problema...

lilianadragos
16.11.2006, 14:36
or fi bune?
la capat vana e lipita de perete pe o lungime de cca. 50cm, apoi incepe sa patiul liber, care se mareste a.i. la colt are cca. 1cm. Nu prea pot baga acolo ceva dur, mai ales ca-i cada de acril. Oricum te rog sa-mi dai amanunte despre ele, ai folosit ?
:shock:

lilianadragos
16.11.2006, 14:43
nu m-am exprimat prea bine, intrebam de coltarele de ceramica
la cele de bucatarie m-am gandit si eu? sunt din plastic, exista de culoare alba?

cristian puscas
16.11.2006, 14:48
Da ..am folosit, dar mai demult ..pe atunci era la moda faiata tip vechi..mai mica in dimensiuni..dar trebuie sa fie si acum asa ceva pe piata (poate si modele mai interesante).
Le-am montat foarte usor si nu am avut probleme.

PS: de cele ceramice vorbeam :)

Poate poti folosi si asa ceva, dar n-as recomanda dat fiind locul unde vrei sa le montezi (si sunt destul de inguste).

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5167

Maestrul Max
16.11.2006, 14:56
O gama variata de profile de diferite configuratii gasiti la Profilux (http://www.profilux.ro/)

lilianadragos
16.11.2006, 14:57
astea nu sunt bune, aveam resturi 9colt interior) si le-am probat imediat, dar sunt prea inguste

cristian puscas
16.11.2006, 14:59
Multumiri maestre ...

uite mai repede.... http://www.profilux.ro/produse_p2.php?p_codcateg=9

lilianadragos
16.11.2006, 15:04
asta e
MULTUMESC!

mirela alina
12.03.2007, 14:17
Buna ziua.
Am si eu o problema cu rosturile de la gresie.Sunt urate, pe alocuri sarite(asa le-am dobandit odata cu apartamentul).Am incercat tot felul de solutii de curatat...nu merge nimic.Am incercat sa rostuiesc din nou dar rostul nou nu sta peste cel vechi.M-au disperat.......Acum schimb mobila de bucatarie si as vrea sa fac ceva cu ele(rosturile)...as vrea sa le scot dar nu stiu cu ce........Ajutati-ma cu vreo idee ....nu as vrea sa schimb gresia ca este frumoasa.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

VYS
12.03.2007, 14:20
Scoaterea manuala a chitului din rosturi - exista un razuitor pentru rosturi... eu l-am vazut in Praktiekr.... costa circa 18 lei - are si posibilitatea de a schimba lamela... daca se uzeaza.

Dupa aceasta se curata de praf.. si se aplica al chit

yosemite
12.03.2007, 14:30
Buna ziua.
Am si eu o problema cu rosturile de la gresie.Sunt urate, pe alocuri sarite(asa le-am dobandit odata cu apartamentul).Am incercat tot felul de solutii de curatat...nu merge nimic.Am incercat sa rostuiesc din nou dar rostul nou nu sta peste cel vechi.M-au disperat.......Acum schimb mobila de bucatarie si as vrea sa fac ceva cu ele(rosturile)...as vrea sa le scot dar nu stiu cu ce........Ajutati-ma cu vreo idee ....nu as vrea sa schimb gresia ca este frumoasa.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

mirela alina
12.03.2007, 14:34
Scoaterea manuala a chitului din rosturi - exista un razuitor pentru rosturi... eu l-am vazut in Praktiekr.... costa circa 18 lei - are si posibilitatea de a schimba lamela... daca se uzeaza.

Dupa aceasta se curata de praf.. si se aplica al chit

Multumesc din suflet.
Asa se numeste : Razuitor de rosturi??(sa stiu de ce intreb)

marcela popa
01.06.2007, 12:22
Buna ziua! Chitul de rosturi din baie, atat cel de faianta, cat si cel de la gresie trebuie inlocuit ( are aproape 6 ani de la montare ). Ma puteti ajuta cu o solutie?

VYS
01.06.2007, 12:29
Te ajutam insa ar trebui sa incerci o CAUTARE pe forum.

Sigur gasesti raspunsul.. :wink:

marcela popa
01.06.2007, 12:32
din ce am citit, cred ca trebuie ras chitul vechi si apoi sa folosesc chitul de rosturi Ceresit CE40.

VYS
01.06.2007, 12:36
E.. asa mai merge.... nu e obligatoriu CE 40.. mai sunt si altele..CE33, CE35, CE43 sau mult dorita concurenta.

Daca nu e zona de baie merge si CE33.. depinde si ce culori doresti.. fiecare produs are o paleta de culori.. CE33 sunt mai multe nuante.. CE40 ceva mai putine.

Ai nevoie de un razuitor pentru a elimina chitul existent.

Palade Adrian
18.06.2007, 18:54
Am o intrebare ,cam minora dar nu stiu cine m-ar fi putut ajuta si de aceea am apelat la dumneavoastra.Am o terasa in fata casei pe care este montata gresie de trafic intens(portelanata) a ramas patata cu chit de rosturi cand a fost rostuita,nu a fost stearsa la timp ,bine.As vrea dak stiti cu ce solutie as putea sa scap de pete,astept raspuns .Va multumesc.

Maestrul Max
18.06.2007, 19:04
Incercati cu o perie de sarma moale sau cu solutia Ceresit CL55. Atentie la utilizarea solutiei deoarece este o solutie acida, cititi instructiunile de utilizare.

nina_b
07.10.2007, 10:34
O chituire ratat de faianta poate fi refacuta ? Daca da , cum . Multumesc

Serban Valentin
07.10.2007, 10:38
curatati rosturile si refaceti chituirea .

dandutz
07.10.2007, 11:23
Trebuie sa curatati rosturile de vechiul chit, daca nu reusiti in totalitate macar 3-4mm sub nivelul placi de fainta, curatati de praf si refaceti chituirea.

Exista riscul de a ciobi marginile placilor de faianta, asa ca va recomand sa folositi o rascheta pentru rosturi.

nina_b
07.10.2007, 11:26
care e cel mai bun material pentru chituire ?

Specialistul MC
07.10.2007, 11:27
Dupa indepartarea chitului vechi si curatarea de praf puteti sa rechituiti cu chitul aquastatic Ceresit CE40.

VYS
07.10.2007, 19:40
care e cel mai bun material pentru chituire ?
Chitul il alesi functie de spatiul in care este placarea, daca este baie poti utiliza CE 40 de la Ceresit altfel mai sunt si ale marci tot la Ceresit.

Din experienta proprie iti recomand sa nu utilizezi chitul Baumit pentru ca este net inferior Ceresitului.

iuvel
28.10.2007, 13:02
Avem pe suprafata holului si a bucatariei gresie , a carei rosturi au fost finisate cu Ceresit CE33 . datorita spalarii intense chitul de rosturi s-a subtiat lasand spatiu intre placi.

Cum se pot remedia rosturile pentru a deservi traficului intens si pentru a avea o rezistenta marita la apa?! este chitul aquastatic singura metoda sau ne puteti recomanda altceva?

va multumim anticipat!

Moldovan Vasile Dan
28.10.2007, 13:24
incercati ceresit ce43 care este echivalentul lui ce33 dar pt.exterior si pt. rosturi mari

Specialistul MC
28.10.2007, 14:24
Inlaturati chitul deteriorat dupa care rechituiti cu chitul aquastatic Ceresit CE40 (pentru rosturi sub 5 mm) sau Ceresit CE43 (pentru rosturi mai late de 5 mm).

iuvel
01.11.2007, 18:02
VA multumesc mult de tot pentru raspuns!!!!!

candetmihaela
04.11.2007, 08:34
Ma poate ajuta cineva cu un sfat pentru urmatoarea problema: anul tecut ni s-a pus gresia si faianta, cu aplicarea chitului aferent, dar dupa aceasta operatiune s-a mai lucrat in apartament, iar in baie, nefiind langa muncitori, nu au acoperit gresia, astfel incat chitul s-a decolorat. Era abastru.
Ca sa aplica din nou chit trebuie sa il curatam pe cel existent, sau se poate aplica peste?
Sau poate exista si alte solutii ca sa dam din nou culoarea chitului?
Multumesc.

mester traian
04.11.2007, 09:44
cel mai bun rezultat : indepartati chitul de rosturi , desprafuiti si aplicati un chit nou
am mai auzit variante cum ar fi vopsirea rosturilor cu o pensula subtirica si bineinteles protejarea rosturilor cu banda de hartie , dar nu stiu sa va spun exact daca e mult mai greu sau daca rezista in timp ?

Specialistul MC
04.11.2007, 11:04
Pentru a aplica un nou strat de chit de rosturi trebuie sa inlaturati chitul existent.

Pentru baie dupa inlaturarea chitului puteti rechitui rosturile cu chitul aquastatic Ceresit CE40 (rosturi pana la 5 mm latime) sau Ceresit CE43 (pentru rosturi cu latimea de peste 5 mm).

Vopsirea chitului de rost nu este o solutie rezistenta in timp.

VYS
04.11.2007, 14:32
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5865&start=0

bogdan.sb
13.11.2007, 11:04
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum pot sa curat placile de gresie de urmele de chit de rosturi. Mentionez ca placile respective au mici asperitati.
Am autit de un produs de la Mapei - Keranet, dar nu stiu daca este bun, cum se foloseste si cum pot sa protejez chitul de rosturi dintre placi de actiunea acestui detergent acid.

Va multumesc.

Specialistul MC
13.11.2007, 16:07
Puteti sa curatati chitul de rosturi de pe placile de gresie cu ajutorul produsului Ceresit CL55.

Pentru utilizarea produsului indepartati mecanic toate urmele de material in relief, umeziti bine placile si aplicati solutia, diluata in functie de gradul de impurificare, cu ajutorul unei pensule.

Lasati solutia sa actioneze timp de 5 minute dupa care se curata cu o perie tare prin frecare energica. Placile de gresie se vor spala ulterior cu apa din abundenta.

Daca exista dubii asupra rezistentei suprafetei placilor de gresie se recomanda ca sa se efectueze teste preliminarii.

elbasan27
24.11.2007, 11:42
Buna ziua,

sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc nou construit;
imi puteti spune cu ce solutie pot curata gresia de exterior de pe balcon?
Nu e vorba numai de chitul de rosturi, ci si de tot felul de ramasite de la diferite materiale de constructie care au fost folosite pe balcon. Doar apa nu poate inlatura aceste urme.
Mersi de raspuns,

cipi

christon
24.11.2007, 14:16
Scuze ca intervin in acest topic, dar nu am vrut sa deschid altul nou, fiind vorba tot de gresie. Lavoarul de WC se pune pe gresie, sau pe sapa?

VYS
24.11.2007, 14:58
Scuze ca intervin in acest topic, dar nu am vrut sa deschid altul nou, fiind vorba tot de gresie. Lavoarul de WC se pune pe gresie, sau pe sapa?

Eu prefer varianta montarii peste gresie.

RaduCA
24.11.2007, 15:12
Va referiti la vasul wc? Se poate monta in ambele feluri. Mai usor si mai estetic este montajul pe gresie.

Specialistul MC
24.11.2007, 21:23
Scuze ca intervin in acest topic, dar nu am vrut sa deschid altul nou, fiind vorba tot de gresie. Lavoarul de WC se pune pe gresie, sau pe sapa?

Este de preferat sa montati vasul WC pe placarea cu gresie deoarece este dificil sa decupati placile de gresie exact dupa talpa vasului WC.

bestbusiness
19.12.2007, 14:27
Tocmai am terminat de construit o casa si am ajuns la concluzia ca am fost prost inspirat atunci cand am hotarat sa chituiesc gresia cu chit de aceeasi culoare cu gresia (o culoare deschisa, ceva de genul alb murdar), fapt pentru care foarte repede sa murdarit si arata oribil. Va rog un sfat cu ce solutie pot sa scot chitul dintre rosturi sau cum pot sa aplic alt chit sau eventual culoare peste chitul existent. Ceresit CL55 ar putea sa-mi fie de ajutor? Va multumesc.

VYS
19.12.2007, 14:34
Razuire mecanica a stratului de chit vechi si aplicarea celui nou.

Pentru usurinta, cauta scula respectiva in magazine. In praktiker am vazut-o sigur - vreo 20 lei.

Specialistul MC
19.12.2007, 20:27
Trebuie sa inlaturati cu ajutorul unui razuitor de rosturi cat mai bine chitul de rosturi vechi.

alexckriss
07.01.2008, 14:59
Buna ziua din nou si La multi ani!
Ii deranjez iar cu intrebari pe specialisti si/sau cei care au trecut prin asa ceva: cum pot schimba chitul de rosturi aquastatic montat acum o luna cu altul (nu-mi place culoarea)? Aceasta problema a aparut deoarece in momentul in care am luat chitul respectiv la Baumaxx nu era nici un paletar de culori si nu puteam astepta -nu se stie cate zile-pana aduceau asa ceva. Asa ca ne-am orientat doar dupa culoarea de pe galeata. In baie avem 2 pereti cu faianta verde fistic si 2 cu faianta alba, gresia fiind verde. Am cautat chit verde asemanator faiantei dar nu am gasit decat o singura nuanta si aceea spalacita. Atunci am optat spre ceva crem care sa mearga si cu verde si cu alb (chit alb am zis ca e prea alb si nu eram incantata sa pun si la gresie chit alb). Am luat crem, putin portocaliu la prima vedere (culoarea pe galeata) dar am zis ca daca se mai deschide putin e numai bine. Era singura nuanta care am gasit-o in magazin si care se apropia cate de cat de ce anume cautam noi. Cand am ajuns la apartament si am vazut culoarea... :shock: . Nu-i nimic, se mai deschide ne spuneam in sinea noastra. Dar nu s-a deschis nici pana in ziua de astazi. Am zis atunci ca decat sa schimbam chitul cu altul (ulterior am gasit un pliant cu culorile de chit si am vazut unul yasmin care era de fapt cremul care il vroiam noi, si nu cream-piersica cel care l-am luat) mai bine adaugam niste accesorii portocalii si..gata baia: alb-verde-portocaliu. Dar sotul meu nu e foarte incantat de idee, el zice sa schimbam chitul si sa il inlocuim cu acel yasmin, sau chiar alb. Putem face asa ceva? Se merita efortul scoaterii vechiului chit si inlocuirii lui?

Specialistul MC
07.01.2008, 15:42
Cu ajutorul unui razuitor de rosturi inlaturati chitul de rosturi dupa care aplicat noul chit de rost aquastatic Ceresit CE40 in nuanta dorita.

Inainte de aplicarea pe toata suprafata este recomandat sa faceti intr-o zona putin vizibila un test de culoare.

alexckriss
08.01.2008, 14:36
Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare: cu acest razuitor trebuie indepartat tot chitul vechi sau e suficient putin la suprafata (cam jumate sa zic din stratul vechi)?

VYS
08.01.2008, 14:43
Cu un razuitor (mai sunt si altele decat cel din foto, eu am vazut un alt tip in Praktiker) inlaturi pe cat posibil tot chitul.
In fond nu este vorba decat de cativa mm (sa zic 2-4mm), fucntie de cat de curate au fost rosturile la aplicarea chitului initial.

Specialistul MC
08.01.2008, 16:04
Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare: cu acest razuitor trebuie indepartat tot chitul vechi sau e suficient putin la suprafata (cam jumate sa zic din stratul vechi)?

Inlaturati cel putin o grosime egala cu jumatatea placii de gresie sau de faianta.

scooby
03.02.2008, 23:24
Buna seara tuturor,am mare nevoie de un sfat din partea voastra

Mesterii tocmai au terminat de vreo saptamana de pus gresia si faianta. Problema este ca au aplicat chitul de rosturi inainte de zugravire si s-a cam prafuit.
Cum as putea sa procedez cu ce sa il curat ca sa capete culoarea initiala?

Mentionez ca acelasi chit (Murexin - Mittel braun) am folosit si la faianta si acolo s-a uscat ok - este un maro normal ,pe cand cel de pe jos de pe gresie are o culoare gri-cenusie de la praful din casa.

Va rog daca se poate sa imi raspundeti punctual ,nu ma trimiteti la celelalte topicuri pe tema asta deoarece le-am citit pe toate si nu am aflat raspunsul pt.ca majoritatea celor care au scris acolo au problema in mod invers fata de mine, adica au chitul de culori deschise murdarit si vor sa il curete sa devina cum era initial , eu vreau din nuanta deschisa (prafuit) sa il fac sa revina la nuanta inchisa (culoarea lui normala).
Exista vreo solutie cu care sa spal gresia ?

Va multumesc si astept solutii ( as vrea sa evit daca se poate curatarea integrala a chitului si refacerea operatiunilor de chituire).

Specialistul MC
03.02.2008, 23:43
Daca prin spalari repetate cu apa si o solutie foarte slab acida, dupa intarirea chitulului, chitul nu isi revine la culoarea normala va trebui sa inlaturati chitul si aplicati un nou strat de chit de rosturi.

adevaratulcristi
04.02.2008, 06:50
E foarte putin probabil ca sa revina la culoarea initiala dupa spalari.

sriw
04.02.2008, 06:52
Incercati cu o carpa inmuiata in otet sa stergeti rosturile,dar faceti o proba intai pe o portiune mai ascunsa

scooby
04.02.2008, 08:33
deci o solutie speciala pentru asa ceva nu exista ? ( gen cum sunt solutiile de spalare a mucaegaiului ).

Sau vreo solutie - detergent de curatat gresia ,faianta ?

Specialistul MC
04.02.2008, 17:07
Incercati cu o solutie foarte diluata de solutie de curatat universala Ceresit CL55.

Atentie la concentratia folosita deoarece poate distruge chitul aplicat.

Inainte de a aplica dilutia pe toata suprafata chituita faceti un test de curatare pe o zona putin vizibila.

Maestrul Max
04.02.2008, 20:40
Incercati si cu Cillit Bang insa aveti grija, faceti prima data un test dupa care daca merge dati peste tot.

dreaQ
10.02.2008, 09:45
Salutare,
Ca sa nu deschid alt subiect o sa postez aici.

Asadar, am o problema oarecum asemanatoare.
Vreau sa "reconditionez" rosturile de la faianta din baie. E pusa acum vreo 3 ani, dar de cineva mai putin priceput (cel putin rosturile).
Sunt locuri unde e mai ridicat chitul locuri fara, ciobituri ale chitului. Cum trebuie procedat, pot scoate partial chitul cu varful unui spaclu sau cum se procedeaza?
Vreau sa scot ceva din el pentru ca sa il pot face mai apoi uniform cu o "gletiera" de cauciuc (de rosturi).
Intrebarea e: cum se scoate, indeparteaza, reconditioneaza rosturile?

Multumesc

Specialistul MC
10.02.2008, 10:52
Pentru reconditionarea unei suprafete faiantate trebuie sa indepartati chitul cel putin 2/3 din grosimea placilor de faianta.

Indepartarea chitului se poate face cu ajutorul unui razuitor de chituri.

Dupa indepartarea chitului deprafuiti prin aspirare rosturile si aplicat un strat nou de chit aquastatic Ceresit CE40 in nuanta dorita.

dmd2000
19.05.2008, 09:14
Buna ziua!
Am construit o casa si saptamana trecuta ne-a terminat o baie.
Am cumparat rost ptr baie, si nu-mi place cum a iesit, culoarea care era pe sac e mult mai deschisa fata de ceea ce a iesit.
Ce mai pot face?
Se poate aplica un rost de alta culoare peste cel deja existent?

Va multumesc mult ptr ajutor!

Specialistul MC
19.05.2008, 11:33
Trebuie sa inlaturati chitul de rosturi existent pentru a putea aplica un nou chit.

Pentru baie va recomand chitul de rosturi aquastatic Ceresit CE43.

Helerea Nicolae
19.05.2008, 19:21
poate chitul nu e inca uscat . cind e proaspat intotdeauna are o culoare mai inchisa. daca totusi nu e bine nu stiu cum s-ar putea inlocui chitul de rosturi nu-i o piesa de schimb.

VYS
19.05.2008, 19:24
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=11807

Mai erau cateva dar trebuie cautate :D

vareg07
17.10.2008, 19:30
Buna seara !

Am o intrebare pentru dvs: cum pot sa indepartez chitul de rosturi dintre placile de gresie din baie? Este dat de multi ani si s-a facut cam urit, ii trebuie o reimprospatare.

Multumiri anticipate pentru raspunsuri !

VYS
17.10.2008, 19:35
Sunt niste razuitoare in comert pentru chitul de rosturi.

Daca vei cauta pe forum cred ca o sa gasesti si ceva poze cu scula respectiva

Specialistul MC
17.10.2008, 20:25
Buna seara !

Am o intrebare pentru dvs: cum pot sa indepartez chitul de rosturi dintre placile de gresie din baie? Este dat de multi ani si s-a facut cam urit, ii trebuie o reimprospatare.

Multumiri anticipate pentru raspunsuri !

Exista in magazinele Praktiker o unealta de mana pentru indepartarea chitului de rosturi.

laurentiu.vrinceanu
31.10.2008, 21:43
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi pentru problema mai sus mentionata. Suntem in stadiul de placare cu faianta a bailor si in una din ele deja am dat chitul printre rosturi, dar acesta nu are culoarea de pe cutie. In loc de gri a aparut ceva pamantiu si cred ca o sa innebunim. Deja chitul s-a uscat, cum facem sa-l indepartam ca sa dam o alta nuanta care sa se potriveasca cu culoarea faiantei?
Va rog am nevoie de mare ajutor.

Specialistul MC
01.11.2008, 21:31
Inainte de utilizarea chitului de rosturi trebuia sa faceti un test de culoare.

Mai este posibil ca chitul dupa aplicare sa fi fost spalat cu prea multa apa ori nu ati amestecat bine pasta de chit.

Exista in comert, in magazinele Praktiker, un razuitor de chit de rosturi pentru indepartarea chitului.

laurentiu.vrinceanu
02.11.2008, 07:47
multumesc

Specialistul MC
02.11.2008, 21:21
Cu placere.

ioan prodan
13.11.2008, 12:48
cea mai buna idee ar fi utilizarea acidului clorhidric in proportie de 90%.Eu am icercat sa curat gresia cu el dar am observat ca disparuse tot chitul dintre rosturi sau se facuse ca nisipul

VYS
13.11.2008, 12:53
cea mai buna idee ar fi utilizarea acidului clorhidric in proportie de 90%.Eu am icercat sa curat gresia cu el dar am observat ca disparuse tot chitul dintre rosturi sau se facuse ca nisipul

Atentie la utilizarea substantelor chimice cu o concentratie ridicata!
Pot provoca daune la nivelul materialelor/finisajelor si afecta sanatatea persoanei ce le utilizeaza/are la indemana. :idea:

stefanev
13.11.2008, 20:01
luciul placilor nu a avut de suferit?

ioan prodan
14.11.2008, 14:24
luciul placilor nu a avut de suferit?
Nu deloc.Era gres porcelanat in pasta unica sau tutoimpasto cum vreti sa-i spuneti

VYS
14.11.2008, 14:41
Pai atunci raspunde-i omului exact la cazul sau particular si nu da o solutie aplicata doar la un anume tip de ceramica, ca fiind regula generala. :wink:

Meseriasul Anonim
29.11.2008, 09:57
Salut! Am si eu o problema. In baie pe chitul rosturilor de la faianta de la cada imi apare mucegai.Vreau sa scot chitul dintre rosturi dar nu stiu cum.Ma puteti ajuta?Sau daca aveti o alta solutie!

tanasie
29.11.2008, 12:22
Cauta la Praktiker si ai sa gasesti scula respectiva.
Daca nu, poti scoate chitul cu o bormasina cu burghiu pe masura rosturilor (este destul de greu si cu mult praf) :idea:

Gemini
01.12.2008, 10:57
Metoda cu bormasina cu burghiu poate sa duca la deteriorarea marginilor ceramicii, daca nu suntem experimentati.

Cautati scula mentionata anterior, razuitor rosturi ceramica, este usor de utilizat si aveti spor la lucrare. Pret informativ circa 20 lei.
Altfel va putei chinui cu surubelnite, spaclu sau alte scule avute prin casa insa merge extrem de greu.

flores
11.12.2008, 20:13
BUNA!!!

AS DORI SA VA SOLICIT AJUTORUL IN 2 PROBLEME:
1)DETIN O INCAPERE DE BUCATARIE MAI VECHE UNDE DORESC
SA INLOCUIESC CHITUL DE ROSTURI DINTRE FAIANTE LASANDU-LE TOTUSI PE ACESTEA MONTATE IN CONTINUARE.
CUM AS PUTEA SA ELIMIN COMPLET CHITUL VECHI DIN ROSTURILE
DINTRE PIESELE DE FAIANTA EXISTENTE SI CE IMI
RECOMANDATI SA FAC ULTERIOR PENTRU CA NOUL CHIT DE ROSTURI SA NU AIBA DE SUFERIT?
2)DORESC SA INLOCUIESC DE ASEMENEA DUSUMEAUA DIN LEMN EXISTENTA (CARE IN ACEST MOMENT ESTE APLICATA DIRECT PE PAMANT-MENTIONEZ CA PUNCTUL 0 AL INCAPERII
ESTE LA APROXIMATIV 50CM INALTIME FATA DE NIVELUL SOLULUI DE AFARA ), PRIN APLICAREA UNEI SAPE DE BETON SI APOI PARCHET STRATIFICAT-CARE AR FI ETAPIZAREA CORECTA A LUCRARII?
VA MULTUMESC!!!

Specialistul MC
11.12.2008, 22:45
1. Pentru indepartarea chitului de rosturi gasit in magazinele Praktiker o unealta specifica.
2. Nu doriti sa faceti si termoizolarea pardoselii ? Acum aveti ocazia.

flores
12.12.2008, 09:33
DA ! DORESC SA FAC SI TERMOIZOLAREA PARDOSELII!
CUM AS PUTEA PROCEDA?
MULTUMESC PENTRU RASPUNS!

ghimpe--
12.12.2008, 10:02
flores, utilizarea CapsLock-ului pe un forum este echivalent cu a tipa, asa ca te rog sa nu mai tipi la noi!

Multumim.

Specialistul MC
12.12.2008, 18:10
Ce diferenta de nivel o sa aveti dupa demontarea dusumelei ?

flores
13.12.2008, 15:19
Exista aproximativ 20cm de la nivelul actual al dusumelei pana la solul tasat.

Specialistul MC
14.12.2008, 20:21
Straturile necesare pentru reconditionarea pardoselii:
-strat de rupere a capilaritatii din pietris 16-32 tasat cu grosimea de 10-15 cm
-folie de polietilena
-strat de termoizolare din polistiren extrudat cu grosimea de 5 cm
-strat de reszistenta din beton cu grosimea de 12-14 cm armat
-sapa autonivelanta
-parchet triplustratificat montat liber ori prin fixare cu adeziv.

IONUTIF1
04.01.2009, 09:44
Am o mica problema cu kitul de rosturi de culoare alba marca Ceresit pe care l-am folosit intr-o baie.
Baia a fost finalizata cam de 2 ani si intre timp culoarea kitului a devenit foarte murdara gri-galbuie.
As vrea sa stiu daca as putea remedia culoarea eventual fara sa inlocuiesc kitul, operatiune ce presupune o munca titanica.
Va multumesc anticipat.

PowerMC
04.01.2009, 10:47
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=11807
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=19339
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=2760
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=12646&highlight=razuitor

etc.

flores
05.01.2009, 12:15
Ce imi recomandati pentru armarea cimentului in cauza?
Va multumesc pentru raspunsuri!

Specialistul MC
05.01.2009, 13:07
Am o mica problema cu kitul de rosturi de culoare alba marca Ceresit pe care l-am folosit intr-o baie.
Baia a fost finalizata cam de 2 ani si intre timp culoarea kitului a devenit foarte murdara gri-galbuie.
As vrea sa stiu daca as putea remedia culoarea eventual fara sa inlocuiesc kitul, operatiune ce presupune o munca titanica.
Va multumesc anticipat.

Ce denumire are chitul de rosturi utilizat ?

Specialistul MC
05.01.2009, 13:18
Fier beton ori plasa sudata de cel putin 6 mm grosime.

flores
07.01.2009, 10:44
Armarea betonului in cauza trebuie fixata si in peretii laterali ai incaperii
sau se poate pastra o anumita distanta (care ar fi aceasta) intre acesti
pereti si marginile plasei de armare?
Multumesc!

Specialistul MC
07.01.2009, 14:51
Armatura se fixeaza perimetral de zidaria existenta cu conexpane.

rubinica
28.02.2009, 11:53
Buna tuturor,

am nevoie de ajutorul vostru! Am pus gresie si faianta noua in casa si am dat cu lac de pietre pe rosturi, numai ca am dat si pe fainta sau gresie. Acum dupa ce s-a uscat nu se mai ia acel lac de pe faianta si se vede urat. Cum fac sa scap de luciul ala de pe gresie si faianta? Am dat cu diluant si degeaba.
Ajutati-ma va rog!

Numai bine,
Rubinica.

roscatraian
28.02.2009, 17:48
Rade cu un cutit, din aproape in aproape. Succes!

Specialistul MC
28.02.2009, 22:06
Buna tuturor,

am nevoie de ajutorul vostru! Am pus gresie si faianta noua in casa si am dat cu lac de pietre pe rosturi, numai ca am dat si pe fainta sau gresie. Acum dupa ce s-a uscat nu se mai ia acel lac de pe faianta si se vede urat. Cum fac sa scap de luciul ala de pe gresie si faianta? Am dat cu diluant si degeaba.
Ajutati-ma va rog!
Numai bine,
Rubinica.
Incercati sa indepartati lacul prin slefuire usoara cu hartie abraziva.

emperor
04.03.2009, 00:29
Am folosit pentru chituire Murexin - Mittel Braun...bineinteles ca dupa zugravire m-am ales cu o culoare gri-cenusie din cauza prafului.
Pana la urma m-am încumetat si am scos chitul murdar dupa care mi-am rechituit gresia cu acelasi chit.
Problema care este: dupa uscare mi-a ramas o culoare maro foarte deschisa iar pe unele potiuni aceasi culoare gri-cenusie de dinainte. Poate sa-mi spuna si mie cineva din ce cauza s-a intamplat acest lucru??
Am folosit intocmai instructiunile de utilizare...sunt stupefiat de ce mi s-a putut intampla si nu pot sa inteleg lucru asta.
Oare sa fi sarit vreun pas sau n-am facut eu compozitia cum trebuia??...nu pot sa-mi dau seama. Va rog ajutati-ma ca o sa ajung pana la urma sa-mi cumpar vopsea maro si il rezolv imediat :)

Multumesc anticipat!

Specialistul MC
04.03.2009, 11:29
Ati utilizat acelasi chit de rosturi ?

emperor
04.03.2009, 13:26
DA...am folosit acelasi chit de rosturi (Murexin - Mittel Braun)
Inca o intrebare: are ceva daca dau cu vopsea maro peste chit ca sa nu mai fiu nevoit sa-l scot din nou, pt ca doar ce mi-am terminat terasa si nu vreau sa ma fac din nou mizerie.
Sper sa puteti sa gasiti o solutie la problema mea...va multumesc!!

Specialistul MC
05.03.2009, 21:10
Terasa exterioara acoperita sau nu ?

emperor
05.03.2009, 21:51
Imi cer scuze daca am folosit termenul nepotrivit...am vrut sa zic balcon ca stau la bloc, la etajul 1. Singura varianta care ar explica fenomenul ar fi ca am pus mai multa apa decat trebuia si sa-l fi deschis la culoare, altceva nu ma poate linisti legat de ce s-a intamplat.

Cu stima,

Specialistul MC
05.03.2009, 21:58
Balconul este inchis ?

emperor
05.03.2009, 22:00
DA, zidit cu BCA...peretii laterali pana sus iar fatada pana la jumatate si inchis cu termopan.
Va mai intreb o data: pot sa aplic cu o pensula peste chit vopsea emailata??...as vrea sa stiu daca il si afecteaza cu ceva sau daca absoarbe vopseaua. As rezolva mult mai repede asa problema

Multumesc...

Specialistul MC
06.03.2009, 13:18
In principiu ar merge vopsiti cu vopsea de ulei chitul de rosturi aplicat insa rezistenta in timp a vopselei este redusa.

Daca va hotarati sa rechituiti rosturilein viitor utilizati un chit aquastatic si flexibil Ceresit CE40.

emperor
06.03.2009, 14:32
In privinta vopselei nu mi-as face griji ca o cutie imi ajunge sa dau si de 10 ori.
O sa va tin la curent daca iese bine.. :)

Multumesc pentru sfaturi

Specialistul MC
06.03.2009, 21:30
Va doresc succes.

nsj04
19.03.2009, 20:05
un sfat ar fi sa diluati putin mai mult vopseaua, pentru a putea fi absorbit de masa chitului cat mai bine, si a evita formarea doar a unei cruste casante.

o aplicare dubla la interval de 24 de ore ar trebui sa fie sufienta, cu cea de a doua aplicare putin mai groasa ca prima.

emperor
24.03.2009, 15:48
Gataaaa....am facut-o si pe-asta.
Am vopsit chitul de rosturi cu vopsea emailata superlucioasa SPOR si pana acum totul e in regula.
Am scapat mult mai ieftin ca si munca depusa si are si un aspect lucios in ton cu gresia.

Multumesc pentru sfaturi :wink:

Specialistul MC
24.03.2009, 21:03
Cu placere.

Sa speram ca vopseaua aplicata o sa aibe o buna rezistenta in timp.

ANOMIS80
22.05.2009, 13:51
Buna ziua! Am un apartament in care d-abia astept sa ma mut, insa nu mica mi-a fost mirarea cand am ajuns in apartamentul meu cel proaspat renovat si am constatat ca, chitul dintre rosturi, atat la gresie, cat si la faianta, arata din loc in loc ca si cum ar fi fost sapat, iar desteptii de mesteri cand mi-au pus chitul au dat cu o carpa colorata sau nu stiu exact ce s-a intamplat si acum chitul meu crem are o culoare ruginie pe un perete. In prima faza mi s-a spus ca nu se mai poate face nimic-mesterul mi-a spus-o, dar gratie net-ului si a altor persoane binevoitoare am aflat de razuitoarea de rosturi cu care pot curata. Pana aici totul e ok, ma bucur ca am gasit o cale de a rezolva problema. O alta problema a mea este ca nu mai stiu marca de chit pe care am cumparat-o, nici mesterul nu mai stie, si intrebarea mea ar fi: are vreo importanta daca peste chitul care va ramane intre rosturi, dupa ce folosesc razuitoarea, voi aplica orice fel de chit, deci nu ma refer la nuanta si la firma producatoare. Si legat de nuanta, dc iau o nuanta mai deschisa sau mai inchisa de crem, fata de cea existenta intre rosturi se va vedea urat? afecteaza?

VYS
22.05.2009, 14:14
Daca utilizezi razuitorul pentru chit nu ar trebui sa mai ai urme de chit la suprafata, cel mult mai ramane ceva in "fundul" rostului.

Razuiesti, stergi cu o carpa umeda rosturile pentru a curata eventualele mici urme ramase si aplici nou chit de rosturi (de care vrei).

ANOMIS80
22.05.2009, 14:50
va multumesc din suflet!

Specialistul MC
22.05.2009, 21:17
Buna ziua! Am un apartament in care d-abia astept sa ma mut, insa nu mica mi-a fost mirarea cand am ajuns in apartamentul meu cel proaspat renovat si am constatat ca, chitul dintre rosturi, atat la gresie, cat si la faianta, arata din loc in loc ca si cum ar fi fost sapat, iar desteptii de mesteri cand mi-au pus chitul au dat cu o carpa colorata sau nu stiu exact ce s-a intamplat si acum chitul meu crem are o culoare ruginie pe un perete. In prima faza mi s-a spus ca nu se mai poate face nimic-mesterul mi-a spus-o, dar gratie net-ului si a altor persoane binevoitoare am aflat de razuitoarea de rosturi cu care pot curata. Pana aici totul e ok, ma bucur ca am gasit o cale de a rezolva problema. O alta problema a mea este ca nu mai stiu marca de chit pe care am cumparat-o, nici mesterul nu mai stie, si intrebarea mea ar fi: are vreo importanta daca peste chitul care va ramane intre rosturi, dupa ce folosesc razuitoarea, voi aplica orice fel de chit, deci nu ma refer la nuanta si la firma producatoare. Si legat de nuanta, dc iau o nuanta mai deschisa sau mai inchisa de crem, fata de cea existenta intre rosturi se va vedea urat? afecteaza?

Trebuie sa indepartati chitul vechi cu un razuitor dupa care sa aplicati un chit de rosturi nou in nuanta dorita.

Lyvyoo
15.07.2009, 17:51
Daca va hotarati sa rechituiti rosturilein viitor utilizati un chit aquastatic si flexibil Ceresit CE40.
Si eu sunt in situatia de a rechitui o baie renovata completa cum doi ani. Siliconul de pe langa cada cabinei de dus a mucegait iar bucatele de chit (mai ales din rosturile incluse in cabina de dus) au inceput sa se disloce... La capitolul silicon am mers pe Ceresit CS25 pentru ca tot se laudau ca fac fata bine in camere cu umezeala dar la chit nu mi-a convenit sa iau CE40 pt ca nu am gasit (nici in doua locuri diferite) verde/albastru deschis la 2kg. 5era prea mult pt cat vreau...
Intrrebari:
1. Am mers bine pe Murexin FM 60 (tot Aquastatic si flexibil)? E considerat in aceeasi categorie de calitate cu Ceresit Ce40?
2. Sunt cateva rosturi de faianta in baie care pleaca de jos, de la imbinarea peretelui cu cada cabinei de dus. Evident, acolo va fi o zona foarte des umezita. IN cei doi mm dintre cada si placile de faianta am considerat ca trebuie pus silicon. In rosturile care pleaca de la cada in sus (pana la a doua placa de faianta) este recomandat sa pun chit si sa siliconez peste, sau doar chit ori doar silicon???
Merci,

Specialistul MC
16.07.2009, 09:39
1. Din pacate nu am efectuat teste comparative.

2. Chit aquastatic.

irinapop
24.08.2009, 13:22
Buna ziua,

Nu-mi place culoarea " rostului" (sper ca scriu ok -nu e chiar domeniul meu de activitate:) de la gresie. - e un maro deschis si ...trebuie inchis..

Am inteles ca nu ii pot 'improspata' culoarea cu o pelicula subtire de rost nou -ca cica nu are 'prindere"

-sa il scoata cica e greu -se ciobeste gresia...

Ce alternativa am?

Multumesc!

VYS
24.08.2009, 14:03
Daca ai un razuitor pentru chitul de rosturi merge mai usor treaba.
Cu putina atentie se razuiesc cativa mm din chitul vechi si se aplica noua nuanta de chit.

Specialistul MC
24.08.2009, 21:36
Buna ziua,

Nu-mi place culoarea " rostului" (sper ca scriu ok -nu e chiar domeniul meu de activitate:) de la gresie. - e un maro deschis si ...trebuie inchis..

Am inteles ca nu ii pot 'improspata' culoarea cu o pelicula subtire de rost nou -ca cica nu are 'prindere"

-sa il scoata cica e greu -se ciobeste gresia...

Ce alternativa am?

Multumesc!

Pentru a inlocui chitul pentru placi ceramice trebuie sa indepartati cel putin jumatate din grosimea placii ceramice.

Gasiti in comert un razuitor pentru chituri.

irinapop
25.08.2009, 08:26
Buna ziua,

Nu-mi place culoarea " rostului" (sper ca scriu ok -nu e chiar domeniul meu de activitate:) de la gresie. - e un maro deschis si ...trebuie inchis..

Am inteles ca nu ii pot 'improspata' culoarea cu o pelicula subtire de rost nou -ca cica nu are 'prindere"

-sa il scoata cica e greu -se ciobeste gresia...

Ce alternativa am?

Multumesc!

Pentru a inlocui chitul pentru placi ceramice trebuie sa indepartati cel putin jumatate din grosimea placii ceramice.

Gasiti in comert un razuitor pentru chituri.

Multumesc frumos pentru sfat !
O zi frumoasa!

cristi1493
09.10.2009, 18:42
Gataaaa....am facut-o si pe-asta.
Am vopsit chitul de rosturi cu vopsea emailata superlucioasa SPOR si pana acum totul e in regula.
Am scapat mult mai ieftin ca si munca depusa si are si un aspect lucios in ton cu gresia.

Multumesc pentru sfaturi :wink:

Poti te rog sa dai mai multe detalii despre aceasta vopsire; in principiu ma gindesc la faptul ca totusi nu prea ai cum sa mergi cu pensula exact peste rost. Ai folosit cumva banda de hartie lipita de gresie?

Si eu sunt in aceasi situatie cu o bucatarie, si tare ma bate gindul sa vopsesc chitul de rosturi .... decit sa-l schimb

Val 22
30.11.2009, 08:13
Solicit amabilitatea cunoscatorilor de a-mi indica o posibilitate de refacere a culorii (vernil ) a rosturilor dintre placile de faianta puse pe peretele unei bai. Exista oare creioane gen Marker pentru o asfel de utilizare sau vopsele speciale, penetrante si rezistente la apa? Multumiri anticipate pentru raspunsuri .

PowerMC
30.11.2009, 09:58
De ce s-au decolorat?
Ce tip de chit ati folosit?

da_n
30.11.2009, 10:47
Exista oare creioane gen Marker pentru o asfel de utilizare sau vopsele speciale, penetrante si rezistente la apa?
nu stiu daca exista culoarea ta dar este alb cel putin, eu am experimentat asa ceva, 10 euro pierduti, culoarea disparand in cateva luni

Mircea G
30.11.2009, 10:54
Nu cred ca are importanta mare ce chit s-a folosit . Ar fi nedrept sa dam vina pe chit atita timp cit se stie ca , mai ales in baie , se face uz si abuz de atitea sustante de curatare. Solutia ar fi - o protectie - pe chitul nou sau o improspatare a culorii chitului vechi . Inlocuirea lui este o operatie grea .
Cum cu teoria stau bine dar nu cunosc solutiile dedicate , macar pt improspatarea culorii nu ar merge dat cu un lavabil de exterior pe rosturi ? Zic si eu , poate cineva a incercat , daca nu , cred ca merita incercat . In tot cazul este ieftin , rapid si se poate repeta operatiunea destul de simplu .

PowerMC
30.11.2009, 13:59
Are importanta pentru a nu repeta si alte persoane aceasta greseala. Sunt destule chituri de rosturi care dupa aplicare isi pierd culoarea in cateva luni.
Chestiunea cu vopsirea poate fi ok daca exista suficienta rabdare si putina dexteritate in a realiza marginile rectilinii.

Val 22
30.11.2009, 14:10
Decolorarea s-*a produs doar in locurile unde s-au utilizat excesiv agenti de curatare a faiantei

leon
30.11.2009, 19:14
Edding 8200 (http://www.nierle3.com/en/article/4516/Tile_Marker_Edding_8200_white.html) din cate stiu doar in alb sau gri... din pacate.
Mai multe informatii veti primi probabil de la:
http://www.edding-ag.de/224.htm

PowerMC
30.11.2009, 19:17
Decolorarea s-*a produs doar in locurile unde s-au utilizat excesiv agenti de curatare a faiantei

In acest caz as opta pentru indepartarea partiala a chitului si aplicarea unuia nou.

Bogdan Dinu
15.12.2009, 15:17
Buna ziua,


Cum se pot corecta rosturile de la faianta, la care mesterul "a uitat" sa le spele cu buretele, inainted e intarire, rezultatul fiind niste rosturi rugoase si denivelate, asa cum au iesit din spaclu. Exista cumva un grund de rosturi, care dat cu pensula, face sa adere un nou strat de chit de rosturi ce se poate finisa? De razuit este foarte greu, deoarece este dur.

va multumesc


Bogdan

valiu
15.12.2009, 15:47
Nasoala treaba.Nu prea mai ai ce face cu grundul si pensula, numai daca incerci sa scoti chitul vechi si sa aplici altul

De cat timp a fost aplicat?

Incearca cu un spaclu care are coltul rotunjit sa razuiesti dar cu atentie sa nu ciobesti colturile la placi :arrow:

Specialistul MC
15.12.2009, 22:17
Buna ziua,


Cum se pot corecta rosturile de la faianta, la care mesterul "a uitat" sa le spele cu buretele, inainted e intarire, rezultatul fiind niste rosturi rugoase si denivelate, asa cum au iesit din spaclu. Exista cumva un grund de rosturi, care dat cu pensula, face sa adere un nou strat de chit de rosturi ce se poate finisa? De razuit este foarte greu, deoarece este dur.

va multumesc


Bogdan

Indepartati chitul de rosturi, pe circa 1/3 din grosime, dupa care aplicati inca un strat de chit de rosturi pe cat posibil nu cu acelasi meserias.

Bogdan Dinu
16.12.2009, 08:37
Este dat de aproximativ 1 luna.
Este fff dur.Am folost CE 40 ceresit alb.
Am incercat sa dau o mana de finisare peste, dar nu prinde peste cel vechi.
Cum se poate indeparta? mecanic? Cu ce unealta, fara sa sparg faianta?


va multumesc anticipat


Bogdan

VYS
16.12.2009, 08:42
Exista in comert razuitor diamantat pentru rosturi.

Dan_Daniel
16.12.2009, 10:12
Spor la treaba domnu' Dinu, si data viitoare cand mai faceti vreo lucrare cu vreun "meserias" faceti-va timp ca sa-l verificati cum lucreaza, totusi sant banii dvs. si vedeti ce probleme pot aparea,( chiar daca va bate un cui pentru un tablou )

Bogdan Dinu
22.12.2009, 09:40
Revin in primul rand sa va multumesc pentru informatie
Dar, dupa cateva zile de cautari in magazinele de bricolaj din Bucuresti nu am gasit nimic asemanator. Imi puteti da indicii de unde sa-l cumpar.


Va multumesc


Bogdan Dinu

VYS
22.12.2009, 10:05
Eu l-am vazut in Practiker, Baumax si Hornbach.
Pret 15-20 lei daca imi amintesc bine.

SENDY
21.03.2010, 11:20
Buna ziua!
As dori si eu un sfat in legatura cu mucegaiul care apare pe rosturile dintre gresie.Iata despre ce este vorba:am o camera in care am pus gresie si am rostuit cu Eurochit MGA 333.Sub placa de beton am polistiren extrudat si folie, iar 2 pereti sunt placati cu faianta si 2 cu rigips.Locuinta este izolata cu poistiren gros de 10 cm si incalzita cu centrala la temperatura constanta de 21 grade. De ce oare apare acest mucegai pe rosturile dintre gresie?Oare nu s-a uscat indeajuns adezivul cu care am pus gresia?Ce as putea sa fac sa nu mai apara acest mucegai?

Gemini
21.03.2010, 18:02
Cum ati efectuat lucrarile la pardoseala, materiale, timpi de asteptare,straturi, aveti tevi in pardoseala etc.?
In mod normal nu ar trebui sa aveti condens pe o pardoseala izolata.

Curatati cu o solutie antimucegai.

SENDY
23.03.2010, 09:22
Mai intii am pus un strat de 20 cm de pietris apoi folia si polistirenul extrudat si am turnt placa de beton cu armatura .Intre turnare si placarea cu gresie au durat cam 6 luni (intre timp s-a lucrat la pereti si altele).Adezivul folosit a fost Ceresit CM9, iar conducte nu am deoarece legatura se face cu scurgerea de la baie prin perete in partea de jos.Ghiuveta inca nu este montata ca sa fie scurgeri sau ceva probleme cu apa.Chiutul folosit este Eurochit MGA,totusi nu inteleg de ce numai chitul mucegaieste.Am sa incerc si cu o solutie antimucegai dar nu inteleg de ce apare acest mucegai numai pe chitul de la gresie si nu si pe chitul de la faianta.Nu este prea placut sa stai tot timpul cu mirosul de amoniac, de la solutia antimucegai,in casa.

Gemini
23.03.2010, 20:15
Inlaturati chitul si aplicati unul impermeabil, de exemplu Ceresit CE40.

Din ceea ce spuneti nu imi este clar de ce apare mucegaiul pe chit.

SENDY
25.03.2010, 18:31
Cred ca asa am sa fac...si eu ma gandisem la varianta asta ,dar am zis sa incerc poate exista alta metoda. Multumesc mult pentru sfat.

DIMAS_COSTI
22.04.2010, 13:14
Stie cineva o metoda mai rapida de inlaturare a chitului dintre rosturile de gresie? :shock:

VYS
22.04.2010, 13:29
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=12047&highlight=razuitor

Specialistul MC
22.04.2010, 21:16
Stie cineva o metoda mai rapida de inlaturare a chitului dintre rosturile de gresie? :shock: Se gaseste in comert o unealta speciala pentru inlaturarea chitului de rosturi.

DIMAS_COSTI
23.04.2010, 08:35
cum se numeste scula sau cum arata ca sa stiu ce caut

Multumesc

Dan_Daniel
23.04.2010, 15:30
cum se numeste scula sau cum arata ca sa stiu ce caut

MultumescArata cam asa, (drepturile de autor apartin d-lui VYS care la postat pe un alt topic) :D .

tanasie
23.04.2010, 15:36
Drepturile de postare apartin lui VYS, dreptirile de autor aparti la suportul de calorifere tip VYS :wink:

Dan_Daniel
23.04.2010, 15:43
Drepturile de postare apartin lui VYS, dreptirile de autor aparti la suportul de calorifere tip VYS :wink:Care suport de calorifer, acela urat urat? :D

tanasie
23.04.2010, 15:44
Aha.

Tina B
20.09.2010, 09:27
Trebuie sa schimb culoarea rostului la gresia dintr-o veranda si m-am gandit ca ar fi mai simplu sa vopsesc rostul cu vopsea ( cea cu care se vopseste lemnul,tencuiala, etc), dar banuiesc ca oricat as fi de atenta se va vopsi si gresia. Stie cineva cum pot sa sterg apoi vopseaua de pe gresie?
Multumesc pt sfaturi.

wizake
20.09.2010, 10:17
Cred ca mult mai simplu e sa scoti chitul vechi si sa pui altul nou. E mai simplu decat sa vopsesti chitul cu o pensula de oja

da_n
20.09.2010, 11:32
Trebuie sa schimb culoarea rostului la gresia dintr-o veranda si m-am gandit ca ar fi mai simplu sa vopsesc rostul cu vopsea ( cea cu care se vopseste lemnul,tencuiala, etc), dar banuiesc ca oricat as fi de atenta se va vopsi si gresia. Stie cineva cum pot sa sterg apoi vopseaua de pe gresie?
Multumesc pt sfaturi.inainte sa te apuci de vopsit incearca sa lipesti banda de hartie pe gresie, oricum no sa-ti fie usor

Specialistul MC
20.09.2010, 12:00
Trebuie sa schimb culoarea rostului la gresia dintr-o veranda si m-am gandit ca ar fi mai simplu sa vopsesc rostul cu vopsea ( cea cu care se vopseste lemnul,tencuiala, etc), dar banuiesc ca oricat as fi de atenta se va vopsi si gresia. Stie cineva cum pot sa sterg apoi vopseaua de pe gresie?
Multumesc pt sfaturi.

Nu o sa reziste in timp vopseaua aplicata. Cel mai bine indepartati chitul de rosturi existent si rechituiti cu chitul de rosturi aquastatic Ceresit CE40.

eraser1
22.09.2010, 22:23
Trebuie sa schimb culoarea rostului la gresia dintr-o veranda si m-am gandit ca ar fi mai simplu sa vopsesc rostul cu vopsea ( cea cu care se vopseste lemnul,tencuiala, etc), dar banuiesc ca oricat as fi de atenta se va vopsi si gresia. Stie cineva cum pot sa sterg apoi vopseaua de pe gresie?
Multumesc pt sfaturi.

Nu o sa reziste in timp vopseaua aplicata. Cel mai bine indepartati chitul de rosturi existent si rechituiti cu chitul de rosturi aquastatic Ceresit CE40.


CUm scot rostul vechi ??? am incercat cu o surubenita dar e foarte tare .... si sare surubenita cand o lovesc in capat ca sa sap santurile si da in gresie si o zgarie ...la fel sare si daca trag inspe mine printre rosturi......... ce metoda de indepartare rost vechi stiti?

apanoiu
23.09.2010, 07:49
Daca aveti o freza gen Dremel, exista un atasament special pentru rosturi. Nu cred ca e scump.

eraser1
23.09.2010, 14:10
Daca aveti o freza gen Dremel, exista un atasament special pentru rosturi. Nu cred ca e scump.


Nu am asa ceva..... ce alte variante am>?

Specialistul MC
23.09.2010, 20:28
Gasiti in comert o unealta pentru curatarea rosturilor.

VYS
23.09.2010, 20:39
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=27587&highlight=razuitor

ioan prodan
19.10.2010, 17:44
Daca doriti sa vopsiti rosturile cu negru sau gri ar fi o solutie. Cei de la ..... au asa ceva.Am facut acu o luna la cineva un apartament cu gresie si faianta de culoare neagra iar rosturile albe.Acum vrea sa le coloreze si am gasit la ...... un fel de vopsea neagra care se da cu un burete sau cu pensula se asteapta 10-15 minute pentru a penetra in chit culoarea dupa care se spala cu un burete cu apa.

ioan prodan
17.11.2010, 18:58
Produsul se numeste Fuga Fresca de la M...i

Mircea G
17.11.2010, 19:35
Aveti aici o scula de curatat rosturi http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=26024&highlight=

Helerea Nicolae
17.11.2010, 21:11
PSE 180 E , PMF 180 E , PMF 10,8 LI , GOP 250 CE. alte scule cu care se pot curata rosturile. si toate aceeasi marca.

MGC
16.12.2010, 15:50
Buna Ziua,

Stiu ca topicul a mai fost discutat dar raspunsurile nu m-au dumirit.
Va rog sa-mi spuneti ce alternative am daca doresc sa curat/ indepartez chitul (CERESIt aqua static) dintre placile de faianta ( mesariasii au foslosit - nu stiu de ce - doua culori diferite pe acelasi perete)
Va multumesc pentru sfaturi.

MGC

PowerMC
16.12.2010, 17:17
Aveti raspunsuri clare in topicele existente:

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=27587&highlight=razuitor

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=22748&highlight=razuitor

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=20682&start=0

MGC
20.12.2010, 13:35
Va multumesc.

revin totusi cu o intrebare. Tinad cont ca intre cele 2 culori de chit ma intereseaza cel colorat ( deci nu cel alb) pot sa incerc sa colorez zonele de alb cu o lavabila in culoare ( tin sa mentionez ca peste tot a fost dat cu chit colorat si daor in anumite zone s-au facut retusuri cu chit alb).

O zi buna.

MGC

Specialistul MC
20.12.2010, 21:48
Nu o sa reziste in timp vopseaua lavabila aplicata pe chitul de rosturi.

Glassesman
03.04.2012, 17:44
As vrea sa aflu cum se procedeaza in cazul in care vreau sa reaplic alt strat de chit, deoarece a trecut o perioda de cativa ani de cand am aplicat faianta, acum s-a uratit si as dori sa reinnoiesc acest chit. Precizez ca distanta intre placile de faianta este de aprox 4-5mm, in mare parte n-a fost aplicata perfect si sunt foarte multe locuri unde nu este plin pana la nivelul faiantei acel canal dintre placile de faianta. Multumesc.

Specialistul MC
03.04.2012, 20:52
Daca citeati mesajele de mai sus gaseati raspunsul la intrebarea dumneavoastra.

Glassesman
04.04.2012, 06:46
"mester traian
Senior Member
Veteran
Data înscrierii:
11.03.2007
Posturi:
169
cel mai bun rezultat : indepartati chitul de rosturi , desprafuiti si aplicati un chit nou"

-tocmai asta intrebam, cum indepartez chitul? de aplicat oricine poate...
-linkul cu razuitorul de chituri nu functioneaza...asa ca n-am primit niciun raspuns util... multumesc oricum pt timpul acordat, o sa mai caut pe google...

tanasie
04.04.2012, 09:43
Daca nu gasesti razuitorul de chit poti indeparta chitul cu un polizor unghiular sau cu masina de gaurit cu un burghiu adecvat, dezavantaj, se face mult praf si trebuie lucrat cu mare atentie.

Mircea G
04.04.2012, 17:29
Am incercat si eu sa curat niste chit si am renuntat instantaneu . Imposibil manual , am incercat cu freza si disc , periculos ...se naste intrebarea : ce chit exista care se poate da , si rezista , in 1-2 mm adincime ???

leon
04.04.2012, 19:19
trusă de îndepărtare mortar de pe pereţi & podea
http://www.dremeleurope.com/dremelocs-ro/product/2792/231/dispozitive-de-debitare/trus%C4%83-de-%C3%AEndep%C4%83rtare-mortar-de-pe-pere%C5%A3i-%26-podea;jsessionid=09050904158660C7E2CFD4EDBA4ADB27. s032-dremel

Specialistul MC
05.04.2012, 06:47
Am incercat si eu sa curat niste chit si am renuntat instantaneu . Imposibil manual , am incercat cu freza si disc , periculos ...se naste intrebarea : ce chit exista care se poate da , si rezista , in 1-2 mm adincime ???
Daca chitul vechi este un chit aquastatic exista putine sanse ca noul chit sa asigure o aderenta buna in timp asa ca trebuie indepartat. Peste un chit de rosturi obisnuit se poate aplica un lac de protectie gen Ceresit CT10.

Mircea G
05.04.2012, 17:48
Chitul vechi nu a fost "aquastatic " dar sigur de calitate , dovada ca este beton . Lacul nu rezolva problema deoarece este transparent ( alb laptos ) si aspectul , acum in degrade , ar ramine vizibil .

Specialistul MC
07.04.2012, 09:31
Lacul e intradevar transparent insa fiind o emulsie siliconica personal as incerca experimental colorarea produsului inainte de aplicarea pe toata zona.

rocket1982
10.09.2012, 10:37
Doresc sa schimb chitul de pe pardoseala unei bai , chit aplicat acum 12 ani ar fi cam 12 -mp

Gresia nu este ciobita iar modelul se vinde si acum ...deci inca actual nu as vrea sa o schimb.

Ce substante se gasesc pe la noi ? Eu unul am folosit acid muriatic dar pe suprafete mici si proaspete :)
... sau foarte diluat pentru curatarea finala .

NU doresc sa scot prin metode agresive / flex - se poate gresii prea usor - deci de preferat poate niste metode mai traditionale

Peretii ii voi da jos in schimb .... cel putin unul are faianta umflata vreau sa vad care ar fi motivul pt umezeala.


Sfaturi ... va rog frumos ...

Kiu
10.09.2012, 20:55
Buna ziua,

Doresc sa schimb chitul de rosturi din bucatarie (CE40 Aquastatic 49 Clinker) si baie (CE40 Aquastatic 85 Polar).
Vreau sa dau aceleasi nuante numai ca prima data cand le-a dat meseriasul s-a depus mult praf pe ele pana s-au uscat si-acum arata urat de tot.
Am inteles ca am nevoie de un razuitor de rosturi.
Ce solutie ma poate ajuta, atat inainte sa-mi faca curatirea mai usoara, cat si dupa ce curat, ma gandesc la modul sa-l dizolve un pic dupa ce-l curat cu razuitorul?

E nevoie sa-l curat/razui pana la baza, sau se poate doar jumatate peste care sa aplic chitul nou?
Am citit aici ca dupa chituire e recomandat sa se aplice un lac. Imi recomandati un model anume, eventual corelat cu modelele de chituri mentionate mai sus?

Multumesc frumos,
Radu

Specialistul MC
10.09.2012, 21:22
Utilizati doar razuitorul de rosturi pentru a indeparta chitul de rosturi pe o adancime de circa 2/3 din grosimea placilor ceramice. Chitul de rosturi CE40 este aquastatic nu necesita a fi impregnat cu o solutie.

nicolpacurariu
25.09.2012, 14:55
Am si eu o dilema: din necunostinta de cauza, am luat chit de rosturi CE33. Dar cum este vorba de bucatarie am cumparat CE40, dar prea putin. Nu e vorba de a ma zgarci la bani, doar intreb: amestecarea celor doua produse, cum modifica caracteristicile aquastatice ale CE40?

Specialistul MC
25.09.2012, 20:46
Produsele nu se pot amesteca.

ABranet
21.10.2012, 11:07
Buna ziua,

Mesterul a montat o faianta alba in baie si aceasta a fost rostuita cu un rost alb. A doua zi pe alocuri rosturile erau vizibil ingalbenite si chiar maro. Care poate fi explicatia avand in vedere ca praful pt rosturi nu era expirat sau detriorat? Cum se poate corecta ? Acum baia mea noua arata ca una folosita de 5 ani.

doru_marciuc
21.10.2012, 11:22
Curata repede rosturile si foloseste un chit si un meserias profesional/profesionist.

ABranet
21.10.2012, 12:06
Cum le pot curata fara sa stric marginea delicata a faiantei? Am folosit rost marca Weber si teoretic si un meserias bun... totusi as dori sa stiu care a fost cauza murdarii lor.

doru_marciuc
21.10.2012, 12:24
Meseriasul trebuie sa fie detinatorul secretului . In mod normal chitul ar fi trebuit sa intalneasca un material colorat cu o culoare solubila in apa. Spune ceva despre suport , mai multe detalii ar putea lamuri problema.
Rezolvarea ei ramane cea din nr 2. Cat sunt proaspete , cu atentie , se pot curata usor.
Justificarea meseriasului ?

doru_marciuc
21.10.2012, 12:43
Poate fi praful de ceramica , rezultat din taierea placilor si necuratat din rosturi .

ABranet
21.10.2012, 22:29
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Mesterul spune ca probabil faianta a fost prost depozitata si ca ar fi fost murdare rosturile cu ceva. E vorba de o faianta ce are acele santuri trasate pentru a da impresia de mozaic dupa rostuirea lor. Problema e ca rosturile sunt deja uscate. Mesterul a propus sa lasam sa se usuce de tot si apoi sa incercam sa mai dam un strat de rost...dar asta depinde si daca va mai intra... insa nu putem stii nici daca se va corecta.

doru_marciuc
22.10.2012, 14:57
Este la timpul trecut , deci nu vă mai poate ajuta însă pentru alții , rosturile este bine să fie spălate înainte de rostuire. Prin umezire se poate vedea foarte bine și cantul dacă este curat sau are urme de adeziv. Se poate spăla cu o pensulă cu coadă lungă , pe măsură ce se lucrează , adezivul fiind lesne de curățat proaspăt.

ABranet
23.10.2012, 11:42
Sfatul este binevenit. Am reusit sa curat rosturile cu o unealta de la OBI, nu a fost usor... De data asta le voi spala personal si voi supravegha intreaga lucrare. Voi reveni cu rezultatul.

ABranet
24.10.2012, 13:18
Am revenit cu rezultatele reconditionarii. Am curatat rosturile, le-am spalat cu o pensula, le-am lasat sa se usuce. Am aplicat pe o portiune de perete chit de rost marca Weber si pe alta portiune chit de rost Ceresit. A doua zi am putut observa rezultatele. Ceresitul arata impecabil, iar in portiunea unde am aplicat Weber au reaparut rosturile ingalbenite. Singura concluzie evidenta este ca Weber este un rost de proasta calitate. Mentionez ca si la momentul prepararii Ceresit a dovedit o pigmentatie net superioara. Nu vreau sa fac reclama si sau sa aduc denigrare, dar nici nu pot accepta ca un chit de rost nou sa nu fie capabil sa isi pastreze culoarea, este inacceptabil deranjul prin care am trecut. In final sunt fericita ca s-a rezolvat problema si am o baie noua asa cum ar fi trebuit sa fie de la bun inceput. Va multumesc pentru sfaturile oferite si interesul Dvs.

da_n
24.10.2012, 13:35
Singura concluzie evidenta este ca Weber este un rost de proasta calitate.

nu este pripita concluzia? este totusi un caz punctual, eu folosesc produsele Weber, nu ca-i iubesc, depozitul la care am acces mai rapid lucreaza cu ei, n-am avut niciodata probleme cu adezivul, chitul de rosturi si ce-am mai folosit de la acest producator

produsul nu este expirat? fa-le reclamatie

doru_marciuc
24.10.2012, 14:06
Mă bucur că ați rezolvat-o dar sunt mirat de calitatea proastă a primului chit.Oricum știu ce înseamnă să îndepărtezi chitul din rosturi , vă felicit pentru tenacitate.

ABranet
24.10.2012, 14:35
Chitul nu era expirat. L-am achizionat pentru ca meseriasul mi-a spus: "cumpara Weber pt ca eu numai cu el garantez" ... dupa ingalbenirea rosturilor tot nu a putut concepe ca acest chit ar fi problema decat in momentul in care am pus si Ceresitul. A recunoscut si el ca asa ceva nu i s-a mai intamplat. Posibil ca nuanta aleasa de mine sa fie mai prost pigmentata(este o nuanta apropiata de alb) si Weber sa nu aibe probleme la toate nuantele dar avand in vedere testul facut e clar o problema de calitate a pigmentului si incapacitatea lui de a ramane opac si de a-si mentine nunata. M-am gandit sa fac reclamatie mai ales pentru munca de 6 ore de curatat de rosturi si pentru stresul suferit(frica de a nu distruge marginile faiantei). Un alt aspect ar fi si diferenta de pret intre Weber si Ceresit, nu zic ca e un argument important dar 2 produse care au diferenta asa mare de pret poate ca nu concureaza pe aceeasi nisa de piata, ma refer ca nu cumva Weber sa nu fie din gama profi. Oricum dupa aceasta experienta eu as recomanda spalarea faiantei si a rosturilor, mai ales daca aveti o faianta deschisa la culoarea, si folosirea unui chit de rost de calitate.

doru_marciuc
24.10.2012, 15:17
Dacă este flexibil , aquastatic și impermeabil , mai bine. Chitul Weber este posibil să fi avut probleme cu omogenizarea pigmentului . Rămăsesem cu ideea că ați folosit un chit alb dar acum încep să se limpezească lucrurile.

ABranet
24.10.2012, 16:00
Chitul de rost este: http://www.weber.ro/placari-ceramice/news-list-placari-ceramice/noua-gama-de-chituri-de-rost-webercolor-comfort.html nuanta aleasa este Milk, un alb mai murdar, nu este albul pur...defapt nici nu as putea sa stiu 100% care este nuanta de alb ce ar fi trebuit sa iasa... insa galben-maroniu sigur nu ar fi trebuit sa fie. Le-am si trimis un email celor de la Weber doar din dorinta de a nu lasa lucrurile asa cum sunt, insa nu ma astept sa ma contacteze cineva.

sorel_789
30.03.2014, 18:34
Buna ziua,

Chitul dintre rosturile de la faianta (cam 20%) nu este uniform, nu are acelasi nivel peste tot. (nu ma refer stanga/dreapta, placile sunt puse paralel, iar chitul pe alocuri e cum trebuie, iar pe alocuri e mai mult, trebuie ras dupa parerea mea). La colturi, faianta este putin curbata, iar rosturile nu trebuiau sa acopere partea curbata a faiantei.

Faianta a fost chituita acum 4 sau 5 zile.

Cum ma sfatuiti sa rezolv problema ?
- se mai poate rade cu ceva chitul de pe partea curbata fara a zgaria faianta ?
- in cel mai rau si ultim caz, as putea inlocui chitul. Insa, partea curbata a faiantei are de suferit ?

Multumesc

Specialistul MC
31.03.2014, 07:57
Va rog sa atasati o imagine.