PDA

Arată versiune întreagă : Ce urmeaza dupa ce s-a umplut fundatia cu pamant



laura2009
09.09.2009, 21:34
Am reusit sa turnam fundatia, am comandat umplutura ca apoi sa toarne placa,ca dupa aceea sa ridicam peretii.
Va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa ce au umplut cu pamant si l-au tasat bine,am auzit ca se pune plasa, folie si polistiren, care este ordinea si de care polistiren trebuie sa pun sa fie bine.
multumesc

daniels_co
11.09.2009, 12:05
Ce inseamna tasat bine?Cum l-au tasat si cu ce?Eu nu as fi pus pamant si nici nu am pus la mine, pamantul se lasa.Eu am bagat bucati de beton de la demolari.Apoi se pune pietris(sort), folie, plasa de buzau si torni placa.... polistiren nu as pune acu, pui sub sapa peste placa.

saghin
11.09.2009, 12:20
dai spui ca e tasat bine, pune peste un strat de 10 cm de pietris, taseaza-l bine si pe asta, , urmeaza sa acoperi toata suprafata de placare cu folie bituminoasa anticondens, polistiren de min 5 cm extrudat, si plasa de buzau cu ociuri de 10 cm, spor la treaba si vino cu poze..

oif_nelu_1970
11.09.2009, 16:59
Eu as alege urmatoarea varianta:
-umplutura ar trebui compactata cu compactorul ,nu manual.
-10-15cm de pietris 16-30mm.
-polistiren extrudat de minim 5cm grosime.
-folie de polietilena.
-placa de beton de 10cm armata cu OB de 6mm.

laura2009
12.09.2009, 09:42
multumesc mult pentru sfaturi, dar sa vedeti ce am patit, am lucrat cu o echipa care am stabilit la inceputul lucrarii costul manoperii la fundatie si ridicarea peritilor la parter la suma de 5000 euro ( calculul l-a facut seful de echipa dupa ce i-am dat proiectul) acum cand sa turnam placa imi spune ca a gresit calculul si ca de fapt ma cost 10.000 euro ( dublu) pentru ca in proiect ara ca este pe cadre si ca de fapt casa este parter + etaj nu parter +mansarda cum a crezut el.I-am dat deja 14.400 lei (3500euro)si sotul s-a suparat pe ei si i-a trimis acasa.De 2 zile ne ameninta ca daca nu ii dam si difernta de bani pana la 5000 euro vine si ne darama ce a facut .
Acum sotul incerca sa finalizeze el (lucreaza in constructii dar in amenajari interioare), am umplut cu pamant si de fiecare data uda cu f f multa apa ca sa se taseze bine, am luat pietrisul sa punem un strat de 15cm si apoi turnam placa cu cifa , am facut si poze azi le descarc de pe aparat si atasez

laura2009
12.09.2009, 09:46
Ce inseamna tasat bine?Cum l-au tasat si cu ce?Eu nu as fi pus pamant si nici nu am pus la mine, pamantul se lasa.Eu am bagat bucati de beton de la demolari.Apoi se pune pietris(sort), folie, plasa de buzau si torni placa.... polistiren nu as pune acu, pui sub sapa peste placa.

laura2009
12.09.2009, 16:54
azi am fost o fuga pe la teren sa vedem cum se descurca sotul cu arajarea straturilor inainte de turnarea placii, asa ca am urmat sfaturile voastre si am aplicat un strat de pietris apoi folie,polistiren si peste am imprastiat un pic de pietris ca nu imi fuga polistirenul , am atasat cateva poze

laura2009
12.09.2009, 18:01
nu pot sa atasez poze.....imi explicati si mie va rog cum sa fac, am urmat pasii dar probabil imi scapa ceva

VYS
12.09.2009, 18:49
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=12485&start=0

Parerea mea este ca folia trebuie sa fie peste polistiren, sa nu se scurga zeama de la placa intre placile de polistiren.
Extrudatul nu are nevoie de protectie la umiditate, rezista bine merci.

Intre placile de polistiren nu ar trebui sa ai rosturi iar acesta sa fie cu margini profilate (L).

daniels_co
14.09.2009, 09:07
Vad ca toata lumea recomanda polistirenul sub placa.... puteti sa-mi da-ti o explicatie plauzibila de ce? Cu ce ajuta? Dar nu raspuns de genul ca izoleaza termic......Merci.

lucianraducanu
14.09.2009, 16:59
multumesc mult pentru sfaturi, dar sa vedeti ce am patit, am lucrat cu o echipa care am stabilit la inceputul lucrarii costul manoperii la fundatie si ridicarea peritilor la parter la suma de 5000 euro ( calculul l-a facut seful de echipa dupa ce i-am dat proiectul) acum cand sa turnam placa imi spune ca a gresit calculul si ca de fapt ma cost 10.000 euro ( dublu) pentru ca in proiect ara ca este pe cadre si ca de fapt casa este parter + etaj nu parter +mansarda cum a crezut el.I-am dat deja 14.400 lei (3500euro)si sotul s-a suparat pe ei si i-a trimis acasa.De 2 zile ne ameninta ca daca nu ii dam si difernta de bani pana la 5000 euro vine si ne darama ce a facut .
Acum sotul incerca sa finalizeze el (lucreaza in constructii dar in amenajari interioare), am umplut cu pamant si de fiecare data uda cu f f multa apa ca sa se taseze bine, am luat pietrisul sa punem un strat de 15cm si apoi turnam placa cu cifa , am facut si poze azi le descarc de pe aparat si atasez

Cum il cheama pe acest sef de echipa ca tare am impresia ca il cunosc dupa cum procedeaza in privinta banilor?

VYS
14.09.2009, 17:28
Vad ca toata lumea recomanda polistirenul sub placa

Peste placa crezi ca are alta utilitate?

laura2009
14.09.2009, 21:35
Il cheama MADALIN BUBARU si este din BOLDESTI SCAIENI acum am aflat ca de fapt nu sunt singura care am patit asa din intamplare am aflat ca nasul de cununie al lui este din acelasi sat unde s-a nascut tata si stau fratii lui si culmea se cunoasc, nasul lui mi-a spus ca nu sunt singura si ca daca stia ca am inceput cu el ma avertiza de la inceput....dar asta este.....
acum incercam sa turnam placa si as avea si eu o intrebare dupa polistiren si folie....cum pun plasa cu ochiuri de 10cm ...se aseaza intr-un fel anume...sau are un dichis?

daniels_co
15.09.2009, 13:58
Vad ca toata lumea recomanda polistirenul sub placa

Peste placa crezi ca are alta utilitate?

Hai VYS te rog o explicatie ca am pretentii de la tine...

daniels_co
15.09.2009, 14:16
sa o luam putin .... mai calculat... orice opinie contra este binevebit dar cu explicatie buna. Deci pune polistiren sub placa.... ce izoleaza? Placa de pamant? Ce grosime are placa? sa zicem 10 cm la o suprafata de 100 metri patrati inseamna cam 10 metri cubi de beton.Pai gandeste-te cam ce inertie termica are ditamai placa de beton va fi rece tot timpul si va tine rece indiferent de polistirenul de sub placa.mi se pare degeaba pus.Plus ca in interiorul fundatiei pamantul este mai cald decat in exterior, deci "rece " nu prea vine din pamant ci de la temelia care e expusa frigului.Eu sincer nu-i vad rostul.La mine am turnat placa, apoi sapa si abia dupa aia am pus polistirenul.Dc ii torni o sapa autonivelanta aia e de 1 cm (nu 10 cm) si e si in interiorul peretilor nu are legatura direct cu exteriorul.In cat timp se incalzeste placa de 10 cm plus sapa care are si aia cativa cm sa zicem 5-6cm.Total 15 cm fata de 1 cm.Pe jos va fi rece tot timpul.Astept pareri de la specialisti, pro sau contra, si dc sunt contra cu o explicatie ... poate mai invat ceva...

VYS
16.09.2009, 20:43
Depinde cum vezi lucrurile, termoizolatia se face pe exterior si trebuie sa imbrace cat mai complet si continuu suprafata exterioara a casei.
Nu aplici polistiren pentru a ave ao suprafata fierbinte la picioruse ci pentru a elimina pierderile care conform unora ar fi de circa: 30% pin acoperis, 16% prin pereti, 16% prin pardoseala etc.

Cu cat ai elevatia mai inalta cu atat ai perderi mai mari.
Asa cum un perete de beton acumuleaza caldura vara si se simte din belsug, mai ales cand afara se raceste iar incasa se elimina aceasta caldura inmagazinata de iti vine sa stai sub dus, tot asa se intampla si la pardoseala numai ca aici nu avem actiunea directa, totala, a soarelui.

Polistirenul ala trebuie sa reziste la sarcinile statice si dinamice iar pe o pardoseala cu autonivelanta nu il vad prea bine cu multa mobila clasica.

Nu neg ca strict din punct de vedere al simturilor corpului uman, o pardoseala izolata cu polistiren peste placa are o inertie mai mica si este mai calda insa aceasta poate fi un avantaj doar pe anumite perioade de timp scurte.

laura2009
16.09.2009, 20:57
eu nu ma priep dar am primit explicatia ca asa nu se pierde caldura din interior, acum daca o iau un pic logic ceea ce spui cam asa este , dar eu l-am pus si nu imi pare rau. Am si eu o intrebare pe proiect imi apare ca placa care urmeaza sa o torn vineri are 15cm eu vin sa torn acum 10cm cu cifa si dupa aceea cand vine si sapa autonivelanta se ridica la 15cm?, sau trebuie sa torn direct 15 cm nu conteaza ce vine dupa ????
multumsc

AutoCorect
16.09.2009, 21:17
In proiect ar trebui sa aveti acest lucru detaliat, la proiectare se ia in calcul fiecare etapa, placa, sapa etc. Daca in proiect scrie 15 atunci asa trebuie, eventual intrebati executantul daca s-a luat in calcul si sapa la grosime.

VYS
16.09.2009, 21:17
Daca pe proiect scrie placa cu grosimea de 15 cm asta inseamna doar partea de beton.
Peste aceasta poate fi adaugata o sapa de egalizare cu o grosime de x cm, unde x>3cm.
In proiect ar trebui sa fie distincte cele doua straturi, nu poti posta un extras din prioiect, sa vedem mai exact ce scrie acolo.

laura2009
16.09.2009, 21:49
mai am o problema sunt parereile impartite: "meseriarii" cu care am lucrat au zic ca trebuie sa imi faca betonul de B300 pentru placa acum daca ma uit pe proiect scrie "infrastructura b.a.C16/20" ce inseamna asta am inteles ca este B100 si ca daca torn cu cifa cu pompa trebuie neaparta B150.....
Deci de care beton imi trebuie pentru placa????

laura2009
16.09.2009, 21:54
o sa scanez maine proiectul si il atasez

VYS
16.09.2009, 21:54
C 16/20 este B250.

laura2009
16.09.2009, 21:55
am inteles,multumesc mult, maine revin cu proiectul

AutoCorect
16.09.2009, 22:00
Acestea sunt clasele de beton uzuale:

Clasa C2,8/3,5 (B50)
Clasa C4/5 (B75)
Clasa C6/7,5 (B100)
Clasa C8/10 (B150)
Clasa C12/15 (B200)
Clasa C16/20 (B250)
Clasa C18/22,5 (B300)
Clasa C20/25 (B350)
Clasa C25/30 (B400)

laura2009
16.09.2009, 22:33
super, multumesc mult, acum vad ca de fapt noi in fundatie am bagat B300 ( ca doar nu am citit proiectul ca am luat de bun ce au zis meseriasi) si de fapt cand citec acumtrebuia sa pun B150....este ceva grav?....cam asta este singurul lucru care nu l-am respectat din proiect pana la momentul asta :?

AutoCorect
16.09.2009, 22:35
Important este sa nu fie sub clasa scrisa in proiect, daca este mai mare cu atat mai bine, doar ca va costa mai mult.

laura2009
16.09.2009, 22:39
asta este bine.....

daniels_co
17.09.2009, 07:11
Depinde cum vezi lucrurile, termoizolatia se face pe exterior si trebuie sa imbrace cat mai complet si continuu suprafata exterioara a casei.
Nu aplici polistiren pentru a ave ao suprafata fierbinte la picioruse ci pentru a elimina pierderile care conform unora ar fi de circa: 30% pin acoperis, 16% prin pereti, 16% prin pardoseala etc.

Cu cat ai elevatia mai inalta cu atat ai perderi mai mari.
Asa cum un perete de beton acumuleaza caldura vara si se simte din belsug, mai ales cand afara se raceste iar incasa se elimina aceasta caldura inmagazinata de iti vine sa stai sub dus, tot asa se intampla si la pardoseala numai ca aici nu avem actiunea directa, totala, a soarelui.

Polistirenul ala trebuie sa reziste la sarcinile statice si dinamice iar pe o pardoseala cu autonivelanta nu il vad prea bine cu multa mobila clasica.

Nu neg ca strict din punct de vedere al simturilor corpului uman, o pardoseala izolata cu polistiren peste placa are o inertie mai mica si este mai calda insa aceasta poate fi un avantaj doar pe anumite perioade de timp scurte.


tot ce ai spus este foarte corect, dar la faza cu autonivelanta nu e necesar sa fie asa...(la mine de ex nu este f multa mobila, iar clasica, de aia grea nici vorba, de asta am si pus polistirenul si peste sapa) poate fi pus polistirenul sub sapa dar peste placa si tot mai castigam ceva.Ca si placa aia de 10 sa 15 cm absoarbe caldura, si dc temelia nu e izolata, pierdem caldura pt ca avem o punte termica direct cu exteriorul.

daniels_co
17.09.2009, 07:22
eu nu ma priep dar am primit explicatia ca asa nu se pierde caldura din interior, acum daca o iau un pic logic ceea ce spui cam asa este , dar eu l-am pus si nu imi pare rau. Am si eu o intrebare pe proiect imi apare ca placa care urmeaza sa o torn vineri are 15cm eu vin sa torn acum 10cm cu cifa si dupa aceea cand vine si sapa autonivelanta se ridica la 15cm?, sau trebuie sa torn direct 15 cm nu conteaza ce vine dupa ????
multumsc
Dc ai turnat-o nu-i bai.Noi doar incercam sa dezbatem cum e mai bine.Spor in continuare.....si sa fii tare.....:) ca esti abia la inceput si pana termini.... iti trebe nervi.

laura2009
17.09.2009, 21:18
am scanat o parte din proiectul

laura2009
17.09.2009, 21:38
poze cu fundatia, maine torn placa si revin cu poze dupa ce torn sa imi spuneti si mie ce urmeaza dupa ce torn, am inteles ca trebuie udat cimentul...dar cat timp trebuie udat?
Daca casa mea este proiectat pe cadre are ceva daca noi venim cu zidurile din bca si dupa aceea turnam stalpii, grinzile si plata dintre parter si etaj? Daca da, suneti-mi si mie care este urmatorul pas dupa ce se usuca placa...multumesc

daniels_co
18.09.2009, 10:46
Placa trebuie udata apoi cateva zile 2-3 cred ca e de ajuns, mai ales ca acum nu este asa cald....Iar placa trebuies lasata sa se usuce cam 3 sapt din cate stiu eu.Multi o lasa mai putin....

laura2009
18.09.2009, 21:35
am terminat de turnat placa...se pare ca si timpul a tinut cu noi....nu a fost nici f cald nici nu a plouat asa ca am turnat placa ne-au intrat 20mc de deton B250 asa cum scrie in proiect...acum urmeza sa udam cateva zile la rand .......
Dupa ce lasam sa se usuce placa vrem sa cumparam bca (sa vedem daca ne mai incadram in timp adica sa nu ne prinda frigul si zapada ) ridicam peretii....ce nu stiu eu si nu pot sa imi dau seama ...cum se face scara interioara....?daca sunteti avansati in constructii vreau si eu cateva poze pentru a imi face o idee....
Si inca ceva daca nu reusim sa turnam placa dintre parter si etaj...putem sa o lasa peste iarna peretii ridicati dar fara placa deasupra, se intampla ceva? sau nu este indicat?

AutoCorect
18.09.2009, 22:36
Scara trebuie facuta cu simt de raspundere. Puteti alege varianta confectionarii ei din metal.

Nu ridicati zidurile daca nu turnati placa si centura, vantul va poate darima pereti si in plus BCA-ul poate crapa (intra apa in el si in momentul in care apare inghetul de crapa).

In cazul in care opriti lucrare pe timpul ierni fiarele trebuiesc protejate, faceti un lapte de ciment si da-ti-l pe fiare, nu vor ruginii.

laura2009
18.09.2009, 22:44
cred ca cel mai bine ar fi sa ne oprim aici ca sa reusim pana la primavara sa mai strangem ceva bani si sa continuam, cel mai probabil o sa cumparam bca de acum pentru la anul, pentru ca nu cerd ca avem timp sa ridicam peretii si sa si tiurnam placa peste...
Dar daca luam bca si il depozitam pe placa de acum se intampla ceva peste iarna u ele....( eventual le infoloem )
Si laptele de ciment cum se face exista o reteta anume sau pur si simplu ciment cu apa?
multumesc

AutoCorect
18.09.2009, 22:53
Se pot acoperi cu folie, acum folia face condens, ca sa evitati condensul, faceti un mic acoperis in panta, fara sa atinga folia de plastic BCA. Poate sunt eu prea...

Laptele de ciment se face exact cum ati banuit.

laura2009
18.09.2009, 23:13
am inteles, cred ca pana sla urma ridicam peretii in primavara asa am timp sa ma documentez...cu ajutorul vostru bineanteles:)
maine revin cu poze la placa care am turnat-o azi
multumesc

laura2009
19.09.2009, 22:42
nu stiu daca pot sa postez aici sau in alta parte......ma gandeam acum daca noi facem casa in regie proprie sotul lucreaza in amenajari interioare si cu ajutorul la cativa baieti speram sa o ridicam la anul "la rosu"....se poate face intabularea casei la rosu...
ce acte ne trebuie pentru intabilare?
M-a sfatuit cineva sa facem intabularea casei la rosu pana sa turnam o terasa in continuarea casei care nu o avem pe proiect ca se considera constructie si ne mareste pretul...este oare adevarat?
Mentionez ca locatie este un orasel mai micut langa ploiesti mai exact la Boldesti-Scaieni inca nu am facut proiectul de rezistenta ...este obligatoriu sa il avem la intabulare?
multumesc

VYS
20.09.2009, 13:37
Cate ceva gasesti la http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=10792&start=0

mcbos
07.01.2010, 21:10
Cred ca varianta de postare sub forma de jurnal de casa ar fi mai avantajoasa pentru tine si cei care te sfatuiesc .Daca s-ar putea realiza o alipire a topicurilor tale de catre un moderator cu un titlu stabilit de tine cred ca ai sanse sa fii si stiky :)

laura2009
07.01.2010, 21:18
probabil,m-am bagat si eu in seama de fiecare data cand era ceva interesant de aflat....intradevar am inceput sa construim numai ca am inceput cu o echipa care a fost pornita sa ne "jupoaie" numai ca nu le-a mers...asa ca am stabilit sa incetam ce am inceput si sa pornim din martie - aprilie anul acesta ...promit ca din momentul in care incep...(sper de data asta sa nimeresc o echipa serioas)....o sa postez poze si nu o sa ma supar daca imi spuneti ca nu s-a facut ceva corect si ca trebuia altfel.....consider ca asa sunt ajutata sa ridicam casa mult visata...
o seara placuta tuturor.....urmaresc cu interes tot ce apare

Cezar Miu
11.01.2010, 19:00
Acestea sunt clasele de beton uzuale:

Clasa C2,8/3,5 (B50)
Clasa C4/5 (B75)
Clasa C6/7,5 (B100)
Clasa C8/10 (B150)
Clasa C12/15 (B200)
Clasa C16/20 (B250)
Clasa C18/22,5 (B300)
Clasa C20/25 (B350)
Clasa C25/30 (B400)

Multumim pentru clasificare... Puteti sa ne spuneti si unde se folosesc??

AutoCorect
11.01.2010, 19:50
Descarcati programul si veti gasi indicatii la fiecare clasa in parte.

AutoCorect
11.01.2010, 19:52
Nu pot edita postul asa ca mai postez inca o data, link-ul il gasiti in acest post http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=19822

Cezar Miu
12.01.2010, 08:03
Multumesc, este un link excelent...

pentru_instalatii
19.07.2010, 23:49
Salut,

In caz ca mai e cineva care urmareste acest topic, am si eu o nelamurire. Ce fel de folie de polietilena este aceea care se pune sub fundatie si care este scopul ei? Este acelasi tip de folie care se foloseste si la solarii/sere? Din ce am vazut eu folia aceea daca sta in apa/soare se faramiteaza in timp. Nu se intampla acelasi lucru si sub fundatie?

Vreau si eu sa pun sub placa de beton de la fundatie si nu stiu de care.