PDA

Arată versiune întreagă : Robineti termostatati



gabitzu8400
16.09.2009, 17:12
Am o centrala termica pe lemne. as dori sa imi montez la 5 dintre calorifere robineti termostatati.
ce imi recomandati, ca si marca ? Heimeier sau Danfoss?
personal, in urma documentarii de pe internet, as inclina catre heimeier.
astept raspunsurile voastre.

crinaelena
16.09.2009, 19:14
Am o centrala termica pe lemne. as dori sa imi montez la 5 dintre calorifere robineti termostatati.
ce imi recomandati, ca si marca ? Heimeier sau Danfoss?
personal, in urma documentarii de pe internet, as inclina catre heimeier.
astept raspunsurile voastre.

Heimeier,sint cel mai bine cotati.

gabitzu8400
17.09.2009, 18:01
este adevarat ca robinetii termostatati au diametrul de intrare a apei pe tur cu mult redus fata de un robinet obisnuit? in sensul ca exista riscul de a se infunda foarte repede ?
s-a confruntat cineva cu aceasta problama?

VYS
17.09.2009, 18:25
Eu am robineti Heimeier, pe termoficare, de vreo 3-4 ani si nu am avut nici o problema. Au fost montati pe teava de otel iar de 2 ani sunt pe tevi de cupru si nu s-a schimbat nimic in cele doua situatii.

Neluc
17.09.2009, 19:06
Eu unul,nu recomand robinetii termostatati deoarece acestia lucreaza pe un bimetal destul de inexact,si regland pe fiecare la o anumita valoare ingreunez circulatia si pompa de circulatie si ,automat exista riscul ca centrala termica sa intre in avarie de supratemperatura.Folositi dar caloriferul de capat de coloana sa fie fara acest robinet termostatat.

Armand_h
06.11.2009, 09:14
Si eu stiam ca la centralale de apartament nu sunt indicati acesti robineti.

Daca stie cineva mai multe detalii este rugat sa ne impartaseasca.

Si inca o intrebare: daca indepartez un robinet obisnuit si montez unul termostatat, am nevoie de vreo reductie sau vreun montaj special ?

VYS
06.11.2009, 09:38
Nu, se monteaza in locul celuilalt robinet.
De regula sunt de 1/2" si poate fi posibila utilizarea unui niplu functie de ce dimensiune are turul existent.

Armand_h
26.11.2009, 19:27
Am trecut astazi total intamplator pe la un mare magazin de bricolaj si am gasit niste robineti termostatati la 26 RON Bucata. Insa nu am stiut daca sa iau sau nu pentru ca nu am fost sigur ca se potrivesc. Practic in cutie era doar "maciulia" respectiva din plastic, fara armatura sau altceva. Mi-a fost teama sa nu ii iau degeaba :(

VYS
26.11.2009, 19:30
Era doar capul termostatat.
Se gasesc si separat de ventile.

Armand_h
26.11.2009, 19:43
Buna seara,

Aveti dreptate. este exact asa cum spuneti. Practic, pretul mi s-a parut foarte bun insa m-am temut ca nu pot instala singur acest cap termostatat in locul robinetului meu de 1/2 care este montat acum la calorifere. Am dreptate ? Ce imi mai trebuie ?

VYS
26.11.2009, 20:06
Asa arata impreuna cu ventilul.

gabitzu8400
27.11.2009, 19:14
evident, pentru capul termostatic, trebuie si un robinet termostatat compatibil (robinetul poate functiona si independent de capul termostatic, doar cu o rozeta de plastic de reglaj - dar functioneaza ca si un robinet normal).
Eu mi-am achizitionat de vreo 2 luni cativa robineti termostati marca heimeier (aprox. 35 de lei buc.) cu capete termostatice heimeier de tip K (tot in jur de 35 de lei buc.) si sunt foarte multumit de ei.

evisceratum
30.11.2009, 11:41
Robinetii de la heimeier pot confirma si eu ca sunt buni. Am folosit deja la casa de 2 ani si mai am o locatie in care functioneaza inca fara cusur de 3 ani.
Capul termostatat nu e cu bimetal ci cu gaz prin urmare e putin mai precis.

marius_lmd
30.11.2009, 18:40
se poate merge linistit si pe hertz sunt de categorie superioara

laufery6
02.06.2010, 10:40
Salutare,
Mi-am luat niste robineti termostatici Danfoss. Am vazut ca are un inel inscriptionat cu niste numere (1,2,3,4,5,6,7) si litera N. Cum trebuie lasat acel inel? Ce inseamna acele numere? Am o foaie cu explicatii insa in ceha si nu inteleg nimic.

danM
02.06.2010, 21:05
Din acel inel se poate regla debitul de agent termic care trece prin robinet.Pozitia N inseamna deschis la maxim,iar incepand cu 1 si pana la 7 sunt trepte de reglaj.Asa am inteles eu cand i-am cumparat din Germania. In principiu poti face o echilibrare hidraulica a instalatiei fara sa umbli la robinetul de retur.Asta e parerea mea,daca sunt specialisti pe forum pot sa confirme sau sa infirme ce am spus.

sszaby
09.01.2012, 09:57
Am pus si eu robinet cu cap termostatic la doua din cele 5 calorifere dar numai batai de cap am cu ele, sunt influentate foarte mult de temperatura apei din calorifer. Am un bebelus de 3 luni si in camera lui se afla tremostatul de ambient, pe acel calorifer am robinet normal. In camera bebelusului am vrut sa fie 24 de grade prin urmare am setat termostatul de ambient pe 24 de grade, in celelalte camere am reglat robinetii termostatici pe 22 de grade. Problema e ca robinetii termostatici se incalzesc foarte repede de la apa din calorifer si se inchid inainte ca temperatura camerelor sa ajunga la 22 de grade. Cum stau la etajul unu si apartamentul de sub mine nu este locuit in camera sunt cam 19 grade.
Ca sa am o temperatura de aprox 22 de grade in camere trebuie sa deschid robinetul aproape la maxim. Daca as vrea sa am in camera 23 de frade sau mai mult nu am nicio sansa, ar trebui sa deschid robinetul la maxim care oricum e aproape la maxim deschis si s-ar inchide inainte ca temperatura camerei sa ajunga la temperatura dorita.

Consultant climatizare
10.01.2012, 05:34
Am pus si eu robinet cu cap termostatic la doua din cele 5 calorifere dar numai batai de cap am cu ele, sunt influentate foarte mult de temperatura apei din calorifer. Am un bebelus de 3 luni si in camera lui se afla tremostatul de ambient, pe acel calorifer am robinet normal. In camera bebelusului am vrut sa fie 24 de grade prin urmare am setat termostatul de ambient pe 24 de grade, in celelalte camere am reglat robinetii termostatici pe 22 de grade. Problema e ca robinetii termostatici se incalzesc foarte repede de la apa din calorifer si se inchid inainte ca temperatura camerelor sa ajunga la 22 de grade. Cum stau la etajul unu si apartamentul de sub mine nu este locuit in camera sunt cam 19 grade.
Ca sa am o temperatura de aprox 22 de grade in camere trebuie sa deschid robinetul aproape la maxim. Daca as vrea sa am in camera 23 de frade sau mai mult nu am nicio sansa, ar trebui sa deschid robinetul la maxim care oricum e aproape la maxim deschis si s-ar inchide inainte ca temperatura camerei sa ajunga la temperatura dorita.

Nu exista nici o problema daca lasati deschisi robinetii termostati la maxim sau in asa fel incat as atingeti temperatura de confort in camere. Nu veti consuma mai mult gaz.

astratc
27.01.2012, 23:28
Am montat robineti termostatati Danfoss la toate caloriferele. Dupa ce i-am pus, am realizat ca trebuia sa las ultimul calorifer fara.
Sunt inscriptionati cu * I II III IV si 0.
I-am lasat pe toti la maxim sa evit situatia in care ar inchide toti simultan.
O sa pun la ultimul calorifer robinet normal la vara cand o sa schimb apa din centrala cu antigel.
Exista alta modalitate de a transforma un robinet termostatat in robinet normal?

danM
28.01.2012, 16:53
Da ! Poti demonta capul termostatic de pe robinet si asa va functiona tot timpul deschis la maxim .

Consultant climatizare
30.01.2012, 06:41
Intradevar daca se scoate capul termostatic, robinetul va ramane un robinet normal.

astratc
31.01.2012, 00:37
Deosebite multumiri pentru ajutor domnule danM, cu ajutorul dvstra din alt topic am reusit sa deslusesc si iesirile din spatele centralei, si acum stau la caldura DIY :)

danM
31.01.2012, 14:26
Ma bucur ca am putut sa va fiu de folos si ca va functioneaza sistemul de incalzire, mai ales la temperaturile din zilele astea !

Sandu_T
29.06.2012, 13:17
Există colegi care au întâmpinat probleme cu robineţii termostataţi de la Danfoss? La ce ar trebui să mă aştept?

RaduCA
29.06.2012, 13:38
Nu am întîmpinat nici o problemă în trei ani, de cînd lucrez cu ei.

Mircea G
29.06.2012, 18:39
Există colegi care au întâmpinat probleme cu robineţii termostataţi de la Danfoss? La ce ar trebui să mă aştept?
De regula beneficiarul nici nu isi da seama ca nu merge , sau nu merge corect . De aici apare si presupunerea ca sint ok . De regula sint, ca este o firma serioasa.

Sandu_T
29.06.2012, 21:43
Mulţumesc pentru răspunsuri. La unul din calorifere trebuie să scot termostatul pentru a nu exista pericolul să închidă toate?

RaduCA
29.06.2012, 22:00
Dacă centrala are bypass, nu.

Sandu_T
01.07.2012, 18:09
Care sunt dezavantajele montării turului şi returului jos, deci nu în diagonală, cum se obişnuieşte.

http://img.alibaba.com/photo/223607803/2.jpg

Consultant climatizare
03.07.2012, 10:11
Care sunt dezavantajele montării turului şi returului jos, deci nu în diagonală, cum se obişnuieşte.

http://img.alibaba.com/photo/223607803/2.jpg

Daca radiatorul nu este unul special construit pentru o astfel de legare atunci vor fi probleme cu circulatia agentului termic in interiorul radiatorului.

vioshony
12.12.2012, 14:38
Buna ziua.Am si eu o nedumerire in ce priveste functionarea unui robinet termostatat.Din moment ce acest robinet are 5 pozitii de reglaj manual al temperaturii, atunci ce rol mai are termostatul din interior? va multumesc

Consultant climatizare
16.12.2012, 19:07
Buna ziua.Am si eu o nedumerire in ce priveste functionarea unui robinet termostatat.Din moment ce acest robinet are 5 pozitii de reglaj manual al temperaturii, atunci ce rol mai are termostatul din interior? va multumesc

Blocheaza accesul agetului termic in radiator atat timp cat temperatura este cea setata.

alc2
23.12.2012, 08:08
Salutare. Valva din radiator e partial blocata , vreau sa demontez capul termostatic -poate reusesc sa trag de tamburus , cam ce cursa ar trebui sa aibe in mod normal ? - e un Danfoss din pacate se site-ul romanesc nu mai este acest model prezentat - , cine poate sa ma ajute cu info mod de demontare , eventaul un pdf/link ,etc ?
E modelul de aici
http://www.helmat.ro/robinet-calorifer-tur-1-2-hertz-7444.html
Multumesc anticipat

Consultant climatizare
27.12.2012, 09:14
Salutare. Valva din radiator e partial blocata , vreau sa demontez capul termostatic -poate reusesc sa trag de tamburus , cam ce cursa ar trebui sa aibe in mod normal ? - e un Danfoss din pacate se site-ul romanesc nu mai este acest model prezentat - , cine poate sa ma ajute cu info mod de demontare , eventaul un pdf/link ,etc ?
E modelul de aici
http://www.helmat.ro/robinet-calorifer-tur-1-2-hertz-7444.html
Multumesc anticipat

Cursa maxima trebuie sa fie apropiata de diamentru cunductei. Pentrua obtine un manual tehnic incercati sa luati legatura pe mail cu cei de la Danfoss spunandu-le exact modelul - vedeti ca dumneavoastra ati spus ca aveti Danfoss si in link este un model Hertz.

vladmusca
29.12.2012, 17:21
Salutare . Am montat pe o instalatie facuta acum vreo 3 ani din teava de Cu intr-un apartament cu 3 camere capuri Danfoss living conect (wireles) si centrala aferenta care comunica cu cazanul Vaillant VUW 242/5 .Din cazan pina la jumatatea apartamentului turul si returul sint teava de 18 . In continuare sunt din teava de Cu de 15. Robinetii termostatali sunt Haimaier V Exact II cu presetare. Totul frumos pina aici. Problema este ca centrala functioneaza pe incazire 10-15 secunde pina ajunge temperatura pe tur la 80 grade si pompa nu reuseste sa plimbe apa . Practic pompa merge non stop. Am reusit sa rezolz problema scotind capul din ultima camera. Aceasta solutie e provizorie. Va rog daca puteti sa-mi dati niste sfaturi. Multumesc,Vlad.
Sus Atasez o poza cu dispozitivul 71364

RaduCA
30.12.2012, 16:00
[...] Am montat pe o instalatie facuta acum vreo 3 ani din teava de Cu intr-un apartament cu 3 camere capuri Danfoss living conect (wireles) si centrala aferenta care comunica cu cazanul Vaillant VUW 242/5. [...]
Aţi montat capete termostatice pe toate caloriferele?



[...] Din cazan pina la jumatatea apartamentului turul si returul sint teava de 18. In continuare sunt din teava de Cu de 15. [...]
Cîte calorifere sînt pe porţiunea cu ţeava de 18 şi cîte pe cea de 15? Puteţi ataşa o schiţă cu amplasarea traseului termic şi a caloriferelor?



[...] Problema este ca centrala functioneaza pe incazire 10-15 secunde pina ajunge temperatura pe tur la 80 grade si pompa nu reuseste sa plimbe apa. Practic pompa merge non stop. Am reusit sa rezolz problema scotind capul din ultima camera. Aceasta solutie e provizorie. Va rog daca puteti sa-mi dati niste sfaturi. [...]
... ca şi cum toate capetele termostatice sînt pe poziţia "închis". Aţi verificat acest lucru?



P.S. Cît aţi dat pe capul termostatic? Dar pe consola centrală? Mulţumesc anticipat.

vladmusca
30.12.2012, 17:09
Salut. Atasez o schita simpla.71377 .Initial am momtat capuri pe toate caloriferele.Pe teava de 18 sunt 3 calorifere si 3 sunt pe 15. Capurile trimit semnal la centrala de comanda. Aceasta trimite semnal la un releu care porneste centrala( se leaga pe contactele de la termostatul de camera) .Pe 5 capuri cu transport din Germania am dat 200 Euro. Centrala costa 320 Euro. Releul care comanda cazanul 50 Eu. Sunt promotii in care poti cumpara 5 capuri cu centrala la 500Euro.

vladmusca
30.12.2012, 17:16
71379 Nu stiu de ce schita este intoarsa.

vladmusca
30.12.2012, 17:24
Capurile trimit semnal doar cind este nevoie de incalzire intr-o camera si centrala porneste. Doar un cap este deschis. Cind nu este nevoie capurile se inchid si implicit se poreste centrala. Problema este ca daca toate capurile sunt montate pompa nu poate sa plimbe apa si merge non stop. Robinetii sunt cu presetare de la Haimaier V Exact II. Cu ajutorul unei chei speciale se regleaza debitul apei in functie de puterea caloriferului.

Mircea G
30.12.2012, 18:11
Nu este deloc clara explicati dvs referitoare la modul cum functioneaza .
Daca ati echipat toate caloriferele cu termostat , centrala ar trebui sa fie cu by-pass pe incalzire .( nu cunosc daca modelul acesta are ).
Teoretic " capetele " deschid circuitul de incalzire si comanda pornirea , deci daca totul este ok si transmisia cap / centrala ok , ar trebui sa functioneze . Cum spuneti dvs ca se comporta inseamna ca centrala primeste semnal de pornire ( de unde ???? , aveti cumva si termostat de ambient ?) , toate capetele sint inchise si normal ea se incalzeste loco si se opreste ...ce sa faca ? Cum spuneti dvs ca merge non stop ??? nu are cum .
Incercati sa descrieti mai bine instalatia si comportamentul .

vladmusca
30.12.2012, 18:46
Daca sunt montate toate capetele termostatice in cazul in care in care in ultima camera este nevoie de incalzire capul trimite semnal si porneste cazanul. Temperatura urca la 80 grade pe tur si centrala opreste flacara functionind doar pompa. Merge foarte mult (10-15 Min) pina cind sa scada temperatura pe tur la 65 grade dupa care flacara porneste pentru 5-10 secunde. Am impresia ca , capurile nu deschid decit foarte putin. Nu am temostat de ambient. Practic fiecare cap functioneaza independent ca si un termostat de ambient.

vladmusca
30.12.2012, 18:49
Centrala Vaillant VUW 242/5 are un by-pass automat. Ar fi util sa montez un by-pass separat si unde ar fi indicat sa-l montez?

Consultant climatizare
03.01.2013, 07:41
Daca sunt montate toate capetele termostatice in cazul in care in care in ultima camera este nevoie de incalzire capul trimite semnal si porneste cazanul. Temperatura urca la 80 grade pe tur si centrala opreste flacara functionind doar pompa. Merge foarte mult (10-15 Min) pina cind sa scada temperatura pe tur la 65 grade dupa care flacara porneste pentru 5-10 secunde. Am impresia ca , capurile nu deschid decit foarte putin. Nu am temostat de ambient. Practic fiecare cap functioneaza independent ca si un termostat de ambient.

Ultimul cap termostat de pe circuit trebuie lasat deschis la maxim.

RaduCA
03.01.2013, 12:27
[...] Pe teava de 18 sunt 3 calorifere si 3 sunt pe 15. [...]
Aceasta este una din cauzele pentru care agentul termic nu ajunge să circule şi prin ultimul calorifer. Halal de "Dorelul" care a realizat aşa ceva! :evil:



[...] Pe 5 capuri cu transport din Germania am dat 200 Euro. Centrala costa 320 Euro. Releul care comanda cazanul 50 Eu. Sunt promotii in care poti cumpara 5 capuri cu centrala la 500Euro.
Foarte bun preţ în comparaţie cu ceea ce se poate găsi pe la noi! De pe care site?



[...] Robinetii sunt cu presetare de la Haimaier V Exact II. [...]
La acel ultim calorifer robinetul este deschis la maxim?



[...] Am impresia ca (,) capurile nu deschid decit foarte putin. [...]
Aşa este! Aceasta este o altă cauză pentru care agentul termic nu ajunge să circule şi prin ultimul calorifer.



Centrala Vaillant VUW 242/5 are un by-pass automat. Ar fi util sa montez un by-pass separat si unde ar fi indicat sa-l montez?
Nu vă ajută cu nimic alt by-pass.

vladmusca
03.01.2013, 20:11
Salut. Pe Ebay sunt mai multe oferte. Aici este en alt exemplu http://sanisto.de/Heizung/Regelungen/Danfoss-Living/Danfoss-Living-Connect-Vorteilsset-5-UP-014G0150.html?. Nu stiu daca este voie sa dau adrese.Eu nu am luat de aici.Eu am cumparat separat 5 capuri si centrala si releul de cazan(centrala) separat. Momentan pe ultimul calorifer capul electronic este demontat. Daca il pun trebuie sa-l setez pe 24-26 grade din 28 care este maximul ca sa circule apa. La un moment banuiesc ca temperatura va ajunge acolo si tot il va inchide. Nu am incercat dar voi proba la sfirsitul saptaminii. Nu exista alta varianta ? Sa maresc diametrul conductelor de Cu la 22 si 18 in loc de 18 si 15 sau sa cumpar o pompa Wilo Stratos Pico pe care sa o montez in locul celei din cazanul Vaillant sau pe linga cazan?
Multumec anticipat,Vlad.

vladmusca
03.01.2013, 20:27
In cazul in care trebuie o pompa suplimentara am gasit doua variante . STRATOS PICO 25/1-4 consum 20W debit maxim : 3 m3/h si STRATOS PICO 25/1-6 consum maxim 40 W debit maxim : 4 m3/h. Pompele au consumul variabil in functie de necesarul de apa care trebuie pompat. Clasa de eficienta energetica este A.

RaduCA
04.01.2013, 14:22
[...] Sa maresc diametrul conductelor de Cu la 22 si 18 in loc de 18 si 15 sau sa cumpar o pompa Wilo Stratos Pico pe care sa o montez in locul celei din cazanul Vaillant sau pe linga cazan? [...]
La cît costă un Stratos Pico :( ... eu aş umbla prima dată la diametrele conductelor, mergînd din aproape în aproape. Adică, prima dată aş schimba ţeava de 15 cu cea de 18, conform schiţei de mai jos. Abia după aceea, în funcţie şi de rezultat, aş trece şi la schimbarea celei de 18 cu 22, în conformitate ce aceeaşi schiţă. Asta pentru un deranj cît mai mic şi un preţ cît mai scăzut cu materialele şi manopera. Dar dacă acestea nu contează chiar aşa de mult (mai ales că vor fi cu mult sub valoarea unei Wilo Stratos Pico ;) ), atunci faceţi toate modificările o dată. Avantajul ar fi că veţi avea o instalaţie hidraulică mai bine echilibrată şi că veţi face "şantier" doar o singură dată.
În schiţa de mai jos v-am indicat diametrele conductelor pe care le-aş fi folosit eu dacă ar fi trebuit să realizez o instalaţie ca a Dvs.

vladmusca
04.01.2013, 20:39
Multumesc mult. Din cite vad eu ar trebui sa schimb doar bucata de la centrala pina la primul calorifer (tur si retur) de la 18 la 22 si o bucata de 5 metri de la jumatatea caloriferului din living pina la iesirea tevilor din dormitor catre baie de la 15 la 18. Pe ultima bucata in baie si in camera fetelor ar putea ramine vechile diametre de 15 ? In prezent din teava principala de 18 sau de 15 se urca catre capurile termostatice cu diametru de 15.

RaduCA
04.01.2013, 21:49
[...] Pe ultima bucata in baie si in camera fetelor ar putea ramine vechile diametre de 15? [...]
Da. După teul de 15-15-15 care se va schimba cu unul 15-15-18, rămîne ţeavă de 15.



[...] In prezent din teava principala de 18 sau de 15 se urca catre capurile termostatice cu diametru de 15.
Este bine aşa.

spik1
04.01.2013, 22:07
La cît costă un Stratos Pico :( ... eu aş umbla prima dată la diametrele conductelor, mergînd din aproape în aproape. Adică, prima dată aş schimba ţeava de 15 cu cea de 18, conform schiţei de mai jos. Abia după aceea, în funcţie şi de rezultat, aş trece şi la schimbarea celei de 18 cu 22, în conformitate ce aceeaşi schiţă. Asta pentru un deranj cît mai mic şi un preţ cît mai scăzut cu materialele şi manopera. Dar dacă acestea nu contează chiar aşa de mult (mai ales că vor fi cu mult sub valoarea unei Wilo Stratos Pico ;) ), atunci faceţi toate modificările o dată. Avantajul ar fi că veţi avea o instalaţie hidraulică mai bine echilibrată şi că veţi face "şantier" doar o singură dată.
În schiţa de mai jos v-am indicat diametrele conductelor pe care le-aş fi folosit eu dacă ar fi trebuit să realizez o instalaţie ca a Dvs. Domnule, RaduCa, am comparat instalatia de la casa mea cu schita d-stra si m-am bucurat ca este asemanatoare si ca dimensionare si ca asezare. Mai am in plus 3 calorifere in dreapta centralei si intrebarea mea este daca relizez ceva cu punerea unor robineti termostatati acolo unde este prea cald, iar in cele doua camere unde este nevoie de mai multa caldura sa instalez termostate de ambient ? Din cauza nevoii mai mari de caldura in 2 camere, se face prea cald in restul casei. Multumesc !

RaduCA
04.01.2013, 23:22
[...] Din cauza nevoii mai mari de caldura in 2 camere, se face prea cald in restul casei. Multumesc!
Ar fi trei variante de rezolvare a problemei (le-am enumerat mai jos, în funcţie de valoarea investiţiei):
a. echilibrarea instalaţiei de încălzire
b. (crono)termostat/-e şi robinete termostatice cu capuri termostatice
c. (crono)termostate şi robinete termostatice cu actuatoare
Pentru o mai facilă comunicare şi înţelegere a situaţiei, n-aţi putea posta o schiţă a imobilului cu amplasarea centralei şi a caloriferelor?

vladmusca
04.01.2013, 23:27
Multumesc din nou ,Vlad.

RaduCA
04.01.2013, 23:53
Cu plăcere!
Vă mulţumesc şi eu.

vladmusca
05.01.2013, 23:02
Revin cu o intrebare. Daca as lasa diametrele vechi si as monta o pompa Wilo Stratos Pico 25/1-4 130 mm as putea obtine rezultate mai bune ? Problema este ca m-am indragostit de aceasta Jucarie. Pompa din cazanul Vaillant consuma constant 95W iar aceasta are consum variabil 3-20W. Din cite am vazut in centala pompa veche plimba 1 m³/h iar wilo 3 m³/h. Ar fi o problema daca as lasa pompa veche in cazan si as monta sub cazan pe retur pompa noua la care as lua alimentarea de 220v de la pompa din cazan ? As fi foarte fericit daca v-ati muta in Baia Mare !!!!!

RaduCA
06.01.2013, 03:31
Sincer... nu ştiu. :oops:
Nu pot recomanda o variantă de care nu sînt sigur. Ştiu că pompele cu funcţia "autoadapt" (precum Wilo Stratos Pico sau Grundfos Alpha 2 Autoadapt) sînt foarte eficiente şi rezolvă multe probleme de acest fel (adică sînt "ultimul răcnet", cum se mai spunea o dată), dar nu pot să vă garantez rezultatul în cazul Dvs.

todorovicim
06.01.2013, 09:25
Eu am robineti Heimeier, pe termoficare, de vreo 3-4 ani si nu am avut nici o problema. Au fost montati pe teava de otel iar de 2 ani sunt pe tevi de cupru si nu s-a schimbat nimic in cele doua situatii.Corect...Si eu am r.termostatati de 8 ani si sunt ok...

vladmusca
06.01.2013, 10:07
Multumesc. Voi incerca si voi reveni cu rezultatul.

baracuda
05.10.2013, 20:47
Buna seara,

Readuc si eu topicul pe ordinea de zi cu o intrebare:

Am o centrala cu lemne cu gazeificare montata cu pompa de bypass si o instalatie cu 2 distribuitoare si vreo 12 calorifere din care trei sunt mereu deschise(port-prosop baie). La toate celelalte calorifere am robineti termostatati. Exista vreo problema daca ma folosesc de toti robinetii pt a seta temperatura dorita in fiecare camera sau trebuie sa ii las pe majoritatea deschisi maxim si doar cu 2-3 sa ma pot juca?

Am tot auzit tot soul de pareri ca robinetii termostatati nu sunt indicati si mai bine stau cu toti deschisi.

cheluakame
06.10.2013, 00:12
Inchizandu-se din consumatori (radiatoare), centrala risca sa se supraincalzeasca. Astfel de aplicatii sunt recomandate atunci cand in instalatie exista montat si un puffer.

Consultant climatizare
06.10.2013, 10:41
Corect, daca aveti puffer puteti monta robineti termostatati daca nu aveti atunci va recomand sa montati doar 2-3 in camerele care se incalzesc cel mai repede.

baracuda
07.10.2013, 09:33
Eu tin oricum 4-5 calorifer emereu deschise iar atunci cand inchid din robineti dau inchid aproape de minim aerul primar la centrala. Niciodata nu mi s-a intamplat sa sara de mai mult cu 4-5 grade peste temperatura setata de 70 de grade.