PDA

Arată versiune întreagă : Probleme acoperis si solutii de remediere a defectelorPagini : [1] 2

cristianhaulica
06.01.2006, 10:45
Am realizat anut trecut un acoperis din tabla cutata, in imediata apropiere a unui imobil inalt (4 etaje). Problema este ca o imbinare defectuasa la ulucul imobilului vecin sa transforme acoperisul meu in baterie de percutie la fieacare ploaie, zgomotul auzindu-se destul de puernic in interior.

Ce pot pune/aplica pe tabla pt a diminua acest zgomot?

De mentionat ca amincercat cu o placa de polistiren expandat (plus 2 caramizi pt fixare), dar nu am obtinut mare lucru, apa plescaind in continuare pe polistiren.
Ma gindeam ca niste placi ceramice ar reduce mai mult zgomotul insa suprafata de acoperit face solutia asta cam nepractica, intrucit picaturile pot vi deviate de vint, rezultind 1-2mp de acoperit. :(

PS.Sub tabla sunt urmatoarele straturi: folie vapori, scindura, polistiren (10cm), folie vaporti, rigips.

Specialistul MC
09.01.2006, 18:06
Stimate d-le Cristian Haulica,
Incercati cu o bucata de vata minerala fixata provizoriu pe locul cu pricina cu citeva caramizi.

cuciuch daniel
11.01.2006, 18:11
vata minerala io zic ca nu e buna deoarece retine foarte mult umezeala, ducand la o grabire a eroziunii tablei; mai degraba io zic sa incercati cu o folie pentru parchet laminatpe care tot la fel sa o montati cu caramizi
:twisted:

blonda
26.01.2006, 13:52
Sau puteti incerca cu panou de acoperis din PVC, care izoleaza fonic.

VYS
26.01.2006, 14:23
sau poate o bucata de citiva metri de membrana bituminoasa folosita pentru hidroizolatia teraselor

KATALIN
30.01.2006, 22:58
sau poate vorbiti cu vecinii sa-si repare jgeabul.
daca nu sunt de buna credinta primaria le poate impune reparatia
in normele de urbanism la limita proprietatii jgeaburile sunt obligatorii.

raiflo
03.07.2006, 15:49
am descoperit o gaura in acoperis de aprox. 8 cm in diametru (a cazut un burlan de la un vecin). Cum sa o astup? M-am gandit ca ar fi bine sa cumpar o solutie (din Metro-pt. metal) cu ajutorul careia sa lipesc o alta bucata de tabla peste gaura existenta. Este buna solutia? Acoperisul este din tabla galvanizata cred ca de 5 mm.

klaus
03.07.2006, 16:15
Se Poate folosi solutia cu tabla lipita peste, doar ca trebuie lipita cu un mastic cu putere mare de lipire (silicon poliuretanic, silicon elastomeric)
De asemnea se poat incerca acoperirea gaurii cu folie bituminoasa autoadeziva (un exemplu este folia bituminoasa cu aluminiu speciala pentru hidroizolare acoperisuri AluBand de la denBraven care se poate gasi in Praktiker)

cuciuch daniel
03.07.2006, 21:49
tabla are poate 0.5 mm iar gaura o poti acoperi cu o alta bucata de tabla deasupra lipita fie cu silicon(pt acoperis, burlane et) fie cu cositor. daca vei folosi metoda cu cositor ai grija sa decapezi inainte, pt a asigura o suprafata foarte curata :twisted:

laurscop
03.11.2006, 14:19
Am o casa acoperita cu tabla de aluminiu tipografica. Tabla este intr-o stare foarte buna dar pe la imbinari se infiltreaza apa de ploaie.
Ce pot sa fac sa hidroizolez acoperisul existent?
Multumesc.

Maestrul Max
03.11.2006, 15:27
Daca reusiti sa identificati pe unde se infiltreaza apa, pe deasupra, puteti folosi Silicon Neutral pentru exterior. Binenteles ca doar pentru crapaturi mici.

klaus
03.11.2006, 21:44
pe aluminiu nu prind chiar toate "silicoanele". In general prinde "siliconul" poliuretanic.

VYS
03.11.2006, 21:56
SILIKON ROOF tot de la Ceresit.

cosmintr
11.02.2007, 13:27
Buna ziua, Ma numesc Truta Cosmin si as dori niste raspunsuri la problema mea cea mai mare. Sper ca postez mesajul bine se refera la acoperis de bloc.
Ca sa intelegeti probl. o voi detalia exact si va rog sa-mi spuneti daca cei care au lucrat si cu care cred ca voi mai lucra au procedat corect.
Stau la etajul 4 din 4, deasupra izolatie facuta ultima data in 1999 clasic adica catran si carton bituminat, anu trecut in noiembrie la o vecina a inceput sa ploua in casa moment in care am hotarat sa izolam in limita banilor stransi.
Blocul are 4 ap pe neivel, iar deasupra 2 guri de 100 de scurgere ape pluviale. De asemeenea planseul e in panta spre gurile de scurgere. Toate firmele au zis ca trebe inceput dintr-o margine pina in varful pantei urmatoare. Din lipsa banilor sa inceput dintr-un capat si am venit cu un metru dupa prima gura de scurgere. Ce au facut? Au folosit membrana Tegola de 4.5 kg/mp, exact modelul Safety PGR, (apropo e buna?), au facut curat intai au incalzit suprafata si au lipit prin incalzire membranele. Nu au folosit catran adica smoala de loc. E bine? Da la ce au izolat dau 10 ani garantie, tine atata?
Acum problema mea, la scurgere au scos un manson de tabla care era bagat in jos pe teava vreo 15 cm, si au pus in locul lui unul din plastic cu margini care l-au lipit imediat sub stratul lor de izolatie nu cum era cela de tabla mai jos pe planseul blocului. Nu contest teava acea cu margini de plastic (gura de scurgere) era destul de lunga in jos incat sa intre in teava blocului. De atunci ploua in camera in jurul tevii de scurgere, exact la mine in ap. Ei au spus ca de vina este apa care vine din panta neizolata si intra sub a lor. Daca stiam nu ii lasam sa inlocuiasaca scurgerea cu cea moderna. Ce sa faceam? Numa sa continuam cu ei asa, ca le-am atras atentia ca au pus scurgerea numa sub materialulu lor si nu direct pina la betonul blocului, ei zicand ca asa se monteaza ? De asemenea au montat la toata zona izolata si un aerisitor de plastic( la aprox 100mp), e bun cate trebuie la aprox 300mp cat are blocul?
Va multumesc si va rog sfaturi de la specialisti.

valeriu ciprian
11.02.2007, 14:26
Toate firmele au zis ca trebe inceput dintr-o margine pina in varful pantei urmatoare.
Nu sunt specialist dar din cate stiu trebuia inceput montajul din partea cea mai joasa a acoperisului in cazul nostru din mijlocul blocului pentru a avea o continuitate gen tigla a lipiturilor.Daca nu au facut asa chiar ai o prodlema.
Izolatia mea are cam 5-6 ani si inca rezista.Tot 10 ani am si eu garantie.Trebuie in primul rand pus lacat la intrarea pe acoperis pentru a nu urca cine si cand vrea pe bloc.Zapada nu se indeparteaza de pe acoperis.Nu se calca cu pantofi care ar putea gauri izolatia.

Specialistul MC
11.02.2007, 14:54
Pentru a putea rezolva situatia existenta va rog sa postati o schita cu pantele existente la bloc si pozitia scurgerilor (marcati zona refacuta).

cosmintr
11.02.2007, 15:33
Buna ziua din nou,
revin cu schita si ceva precizari.
S-a izolat corect de la teava de scurgere cel mai jos inspre marginea blocului, punand strat peste strat vreo 10cm pe margini. Am anexat o schita!
Va rog sa raspundeti si daca materialul folosit e bun, daca trebuie sau nu catran topit....Nu suntem specialisti in domeniu nici un locatar al blocului.

Specialistul MC
11.02.2007, 15:52
Aveti probleme serioase cu infiltratia in zona de imbinare dintre hidroizolatia veche si cea noua.

In acea zona hidroizolatia noua trebuia montata sub hidroizolatia veche, cel putin temporar, pana cand se refacea si in acea zona hidroizolatia.

Materialele folosite sunt de calitate, insa depinde de modul de aplicare ca sa reziste in timp.

Un detaliu pentru realizarea imbinarii dintre membrana si scurgerea apelor pluviale:

aZu
11.02.2007, 21:53
Stimati domni, acoperisurile terasa sunt complicate si destul de dificil de reparat.
Acestea au o durata de viata limitata, in jurul a 30 de ani, dupa care trebuiesc inlocuite.
Pentru a face o reparatie durabila, trebuie analizate defectele aparute in decursul exploatarii terasei , identificate cauzele si apoi indepartate.
Astfel, trebuie analizat fiecare strat component al acestui tip de acoperis si se va verifica functionalitatea lui.
Se incepe cu stratul suport, se verifica daca acesta are panta suficienta, sau daca a fost aplicata amorsa pt a face legatura cu structura bituminoasa. Apoi se verifica integritatea barierei de vapori si a statului de difuzie si racordarea cu exteriorul. Se va avea in vedera si gradul de umezire a izolatiei termice, in unele cazuri este necesara inlocuirea,etc,etc...
Ultima parte si cea mai importanta a acestei analize, se va referi la structura impermeabilizanta propriu-zisa. De obicei, impermeabilizarile efectuate cu carton asfaltat, tesatura asfaltata si bitum sunt prost proiectate, si mai prost executate.
Daca este posibil sa refaceti doar structura impermeabilizanta, atunci aveti la dispozitie doua metode:
1. Decopertarea hidroizolaitei existente si executarea alteia noi cu urmatoarea stratificatie:
-amorsaj
-membrana perforata ca strat de difuzie si decompresie
- membrana strat 1 tremosudata integral peste cea perforata
- membrana strat 2 termosudata integral peste primul strat

2. Hidroizolatia existenta se pastreaza si se fac mici prelucrari ( in cazul in care se face suplimentare a izolatiei termice se perforeaza toata terasa - retea de gauri de 20 mm la distanta de 20 cm; rupturile din hidroizolatia existenta se acopera cu fasii de compensare de 20 cm latime, samd...)
In general, peste suprafata prelucrata se pune o noua hidroizolatie formata din doua straturi de membrana, primul strat aplicat in puncte ( 5 pct de sudura/mp) iar stratul al doilea se va termosuda integral cu primul strat.
Sau se mai poate aplica si stratificatia de la pct 1.

Evident, nu se vor uita accesoriile terasei, ca de exemplu: stratul de protectie din pietris spalat min. 5 cm; deflectoarele, copertinele de tabla de la atice, etc.

Sunt multe variante de reparatie, dar ce as dori sa subliniez, este faptul ca membranele bituminoase nu sunt concepute sa functioneze intr-un singur strat. In general membranele de pe piata noastra sunt de tip plastomeric, adica din bitum distilat aditivat cu APP. Ei bine, surpriza! Membranele APP nu sunt compatibile cu bitumul de hidroizolatii, un aspect pe care nu-l veti afla de la niciun importator/ producator, necunoscut nici macar de cei de la INCERC.

Reparatiile de tipul "hai sa lipim o membrana cu... ardeziu pe acoperis, apoi dam pietrisul jos de pe casa finca sparge hidroizolatia..." , empiric e mult spus! Bani aruncati pe fereastra.

Acoperisul de tip terasa este probabil cea mai solicitata parte a unei constructii. Trebuie sa reziste la frigul iernii, sa fie etans la ploi diluviene, sa nu se dezintegreze sub soarele arzator al verii, pe timp de furtuna sa nu fie luat de vant, sa reziste la socuri termice...

Jumatatile de masura nu-si au locul pe acoperis, iar scuzele meseriasilor sau specialistilor, nici atit.

cosmintr
12.02.2007, 17:31
Buna ziua din nou, am citit cu atentie cele scrise, eu caut o solutie practica de preferat sa cotinuam cea inceputa si descrisa in primul mesaj daca e ok tehnic, fapt la care nu am primit raspunsuri, numai generale, ma interesa daca e ok fara catran .... exact ce am intrebat, din cauza ca nu pot strange sume fabuloase sa facem un acoperis nou, ne multumim cu cel vechi care e ok ca panta si altele pt ca efectiv nu curge apa in ap cu exceptia locului unde sa desfiintat gura de scurgere din tabla cu una dintr-un plastic negru si unde imi apare apa pe perete. E ok gura cea moderna de instalat ma repet numa sub izoltia lor sau trebuie dusa pina la betonul planseului?
Detaliez aceste aspect ca sa stiu daca a facut bine> A spart cu o dalta in straturi pina la betonul blocului izolatiile in jurul tevii de scurgere, acolo era o tabla in diam cam, de 20 cm care in mijloc avea o gaura de 100 si intra in jos in teava de scurgere, a fost scoasa si incalzita smoala aia din jurul tevii de scurgere si pusa o piesa din plastic negru o teava de 100 de vreo 40 cm lungime cu un guler de vreo 30cm sus care s-a introdus fix in teava de scurgere si pe margine lipita pe izolatia veche deasupra nu pina la betonul blocului, iar peste pusa membrana nous si s-a mers can desenul meu de mai devreme (chenarul verde).
Am uitat de jur imprejur exista o tabla pe marginea blocului si s-a mers cu stratul chiar pina sub ea, iar hornurile de aerisire din zona izolata sau imbracat complet in material de ala si s-a facut si deaspra lor capac.
Va rog sa incercati sa raspundeti la aceste intrebari. Nu am posibilitatea aplicarii mai mult de un strat de 4.5 kg pe mp din cauza ca si asta se ridica la cateva mil de ap. Cred ca majoritatea care locuiesc la bloc stiu aceste aspecte si pot sa-mi deie un sfat, si care sa-l putem pune in practica. Asteprt si alte rapunsuri , Multumesc.

aZu
12.02.2007, 19:53
Domnule Cosmin, nu este ok aplicarea unui strat de membrana bitumata peste carton asfaltat.
Cum am mentionat si in mesajul anterior, membranele bituminoase NU sunt concepute sa functioneze intr-un singur strat. E posibil ca membrana sa fie incompatibila cu bitumul de pe treasa blocului.
Parerea mea, este ca sa apelati la o firma specializata si sa executati in etape hidroizolatia in discutie. In prima faza, ati putea aplica un prim strat de membrana perforata si primul strat de membrana, eventual mai ieftina, apoi cind mai adunati bani aplicati si stratul final, o membrana mai performanta.
Astfel puteti obtine o structura impermeabilizanta cu durabilitate de peste 25 ani.

Aveti in vedere si faptul ca acoperisurile tip terasa sunt foarte solicitate, va atrag atentia ca nu exista solutii tehnice pentru reparatii minune ! La capitolul acoperisuri nu exista jumatati de masura.

Ce nu inteleg eu, de ce incercati sa refaceti toata terasa, cind, de fapt aveti probleme doar in jurul gurii de scurgere?

Ati pomenit ca nu prea aveti bani, ati putea sa accesati programul de reabilitare termica derulat de ministerul transporturilor, constructiilor si turismului. In acest program, este un mic capitol ce se refera si la terasele blocurilor - suplimentarea izolatiei termice, si refacerea hidroizolatiei. Costurile sunt impartite in trei : o treime asociatia de locatari, o treime bugetul local , si restul de la ministerul transporturilor.

VYS
12.02.2007, 20:00
Azu, ai mare dreptate cand vorbesti de hidroizolatii dar pe de alta parte il inteleg si pe cosmin.

Chestia cu programul de reabilitare este cea mai buna gluma guvernamentala. Astea nu sunt facute pentru oamenii obisnuiti... interesul poarta fesul...

aZu
12.02.2007, 20:12
Maestre Viorel, din informatiile mele stiu ca functioneaza, iar anul trecut au ramas fonduri necheltuite.
E drept ca trebuie sa alergi un pic, se face si audit energetic ...alea-alea... e mult de povestit.

cosmintr
12.02.2007, 20:27
Va multumesc pt cele scrise dar si firma care a facut pina acum e specializata pe izolatii, am fost la alte blocuri unde au lucrat inaintea noastra, eu am vrut sa vad daca aruncam banii pe fereastra. Inaite sa schimbe scurgerea aia idioata nu a plouat niciodata acolo, ei zic ca trebe sa izoleze pina in vf pantei urmatoare. Ce sa fac? Iar programul guvernului este o gluma proasta, anu trecut in noiembrie la primaria din Targu Mures am fost dar nu merita ca nu face nimeni nica, nu stiau, sa asteptam ? deja ploua! Sa lucram cu ei in continuare?
De la rev asta face firma asta izoleaza blocuri este o firma familiala.

aZu
12.02.2007, 21:01
Domnule Cosmin, eu nu sunt omul care sa va spuna povesti frumoase, prefer sa spun adevaruri dureroase, chiar daca stiu ca nu convin .
Intamplator sunt in bransa, si am pretentia ca stiu despre ce vorbesc.

Eu stiu foarte bine ca aceasta metoda de reparatie descrisa de dumneavoastra e foarte raspindita in scumpa noastra tarisoara Romania.

Din pacate e o bazaconie, o chestie ieftina. Sigur ca nu ploua la blocurile unde ati fost sa verificati, acum eu vin si va intreb : cind nu ploua? Peste 7 ani cum se v-a mai prezenta acel acoperis atita timp cit s-a facut o reparatie dupa ureche ?

Solutiile tehnice prezentate de mine mai sus costa intre 12 si 15 euro/mp + tva si dureaza 25 - 30 ani. Reparatia dupa ureche costa probabil 230.000 lei + tva/ mp si rezista 3 pana la 7 ani. In primul caz, terasa va costa 0,6 euro pe metru patrat anual, iar in cazul al 2-lea in cea mai optimista varianta e de 1 euro pe an la metru patrat, iar in varianta pesimista 2,16 euro anual la metru patrat.

Suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine.

Specialistul MC
12.02.2007, 23:40
Domnule cosmintr,
Din ce cauza nu au izolat pana dincolo de varful pantei ?

cosmintr
13.02.2007, 09:52
Buna ziua, pai nu a fost izolat pina in varful pantei urmatoare din lipsa banilor, cum am desenat numai zona hasurata cu verde au izolat-o. Daca stiam ca va ploua la scurgere ii puneam sa puie o scurgere mai mica in diametru in cea veche iar la cea veche sa nu umble. Dar se ingusta mult atunci scurgerea. Vad ca e un cerc vicios! Sa pun sa desfaca la scurgere ?

Specialistul MC
13.02.2007, 10:07
Asa este.

Trebuia refacuta hidroizolatia pe toata suprafata blocului intr-o singura executie sau macar intrerupta dincolo de varful pantei.

Luati legatura cu firma care a executat hidroizolatia deoarece nu au aplicat corespunzator membrana si exista infiltratii.

Eventual gasiti resurse financiare ca sa se complecteze hidroizolatia pana dincolo de varul pantei.

cosmintr
13.02.2007, 10:34
Am chemat firma sa vina sa ne faca oferta de pret pt restul terasei, sa vedm cat vine dupa aceea defaclcat pe ap, si voi convoca sedinta de asociatie sa vedem ce hotaresc majoritatea ( din pacate sunt cateva familii care nu vor avea bani, stiu deja treaba asta). Cred ca daca pina in vara nu reusesc nimic cu izolarea integrala a blocului voi da in judecata vecinii de bloc colectiv, si ii voi pune sa plateasca si procesul (pt ca din vina lor nu s-a reparat la timp) , mult timp nu a plouat dar au inceput sa se distruga si hornurile de aerisire, marginea la aticul blocului acum la mine si ploua.
Azi vin sa masoare, am sa scriu cand hotaram ceva, sunt si eu curios, daca ma enervez vand ap desi e situat cel mai central posibil intr-un oras, si e cosntruit numai in 1984. Nu stiu de ce in fiecare bloc nu se face nimica fara scandal, si exista vecini carcotasi.

aZu
14.02.2007, 19:39
Cam asa arata detaliul gura de scurgere. Lipseste doar sapa de peste izolatia termica pt a fi identic cu cazul in discutie.

Pieasa aceea neagra de care se pomeneste mai sus se monteaza dupa cum se poate vedea in schita de detaliu. Reperul nu este de plastec ci este confectionat din polipropilena.

cosmintr
14.02.2007, 21:22
Multumesc pt desen , l-am studiat si am ajuns la concluzia ca nu trebuia ca aia sa scoata palnia aia din tabla din vf scurgerii si sa puna in ea una din polipropilena noua mai mica in diametru, la cealalta scurgere de pe bloc asa voi face chiar daca ingustam de la 100 la 80 diametru.
A fost firma si a masurat si mai avem vreo 250mp si de plata 4980 lei.
Saptamana viitoare fac sedinta si vad cum dau vecinii banii.
Firma a zis ca, cand se va finaliza blocul (automat si panta neizolata) se va termina cu apa de langa scurgere, am intrat in hora tre sa joc acum.
Daca stiam nui lasam cand au izolat sa scoata tabla ca o palnie ce era in jurul canalizarii si inlocuirea cu cea de polipropilena!
Atentie la cei care mai izoleaza deasupra lor, sa nu pateasca ca mine.

aZu
15.02.2007, 18:53
Stimate domnule Cosmin, e posibil sa fi fost ok sa inlocuiasca piesa de tabla, tot la fel de posibil e ca sa fie necesara si inlocuirea tevii de fonta ce strabate planseul. Ideea e ca fiecare reparatie are istoria ei si nu seamana cu alta. Doar experienta si pregatirea pot ajuta la stabilirea solutiei optime.

196.000 lei/mp tva inclus... mi se pare suspect de ieftin. Probabil se lucreaza si cu butan pe vremea asta, nu-i asa? Nu mai comentez metoda neaosa de a aplica o membrana oarecare peste bitum sau C.A. ( n-o sa gasiti asa solutie tehnica in niciun manual de proiectare elaborat de oricare producator de membrane din lumea asta).
Dar... in Romanica merge si asa, nu?

Eu m-as bucura sa scapati de infiltratii macar pentru cativa ani.

expertparchet
15.02.2007, 19:12
Numai sa nu patesti ca niste vecini de-ai mei din bloc de la alta scara ca au izolat tot asa cu o firma direct peste catranul si bitumul vechi bineanteles i-a tinut vreo 2-3 ani apoi au inceput sa aiba probl in unele zone izolate si surpriza cand au sunt sa reclame , firma nu mia exista!!!! Si acum ce sa faca saracii oameni sa mearga sa-l ia pe ala de gat?? De obicei firmele de izolatii lucra "vai de mama lor" si cred ca in 8 din 10 cazuri izoleaza direct peste catranul vechi si nici macar nu intreapta zonele de groapa unde ar putea sta apa.

cosmintr
16.02.2007, 00:48
Buna ziua din nou,
Pai ce sa mai spun, am fost la firma mare de izolatii de aici din oras iar preturile propuse sunt SF, si suma spusa de aceasta firma este f greu de strans, suntem 16 ap si un magazin la parter, nu vreau sa par ca fac pe desteptu dar pe toate blocurile vechi .. magazina este catran si smoala, nimeni nu mai izoleaza din 6 firme contactate numai cu membrane de 4,5 kg mp lipit peste mat vechi bininteles indreapta un pic golurile inainte, ce sa zic as pune sa se puna doua straturi dar de abia voi scoate bani de un strat. Pe raza de 500 m in jurul blocului sunt blocuri si magazine o centrala termica, in urma investigatiilor toate sau aplicat membrane strict un strat prin lipire, pe centrala termica din fata chiar cea mai mare firma de izolatii din orasul meu, inseamna ca garantiile sunt povesti? Chiar absolut toti dau tepe? Firma cu care facem de dinainte de rev asta fac inainte cu catran la vreo 2 ani dupa rev cu mat membrane de astea. Nu stiu ce sa fac in continuare cert este ca ploua si tabla, tigla, mansardare,... exclus deci ramane izolare iar traditional cu fum si foc in fata blocului nu mai face nimeni.
Am sa cer firmei sa ma duca la o lucrare mai veche de 5 ani sa vad.
Oricum ne dau garantie 10 ani, si firma tegola automat pt material.
Oricum sunt f dezamagit astept o solutie care sa se poata aplica la noi si din motive financiare, va rog veniti cu idei si estimari de pret pe mp.
Nu ma luati va rog cu decopertare si refacere izolatie, cu membrana sin inca doua trei straturi peste ca nu construim blocul acuma. Nu cred ca cineva a pus mai mult de 1 2 straturi pe un bvloc vechi, mai ales ca am chemat vreo 4 firme si la restu am fost eu la sediu la firme mari. Toti propun aplicarea unei membrane prin lipire, nu mai stiu ce sa zic.
Personal sunt dezamagit si sa refac din nou de la 0 blocul deasupra mi se pare ridicol.

expertparchet
16.02.2007, 07:03
Din cate stiu eu ajunge un strat de membrana de calitate dar parerea mea este ca ar trebui inlaurat catranul vechi reparate gropile existente unde ar putea sta apa apoi lipita membrana cu tehnica aferenta. Cautati informatii deca membrana se lipeste peste catranul vechi sau nu? Eu din cate am vazut aproape toate firmele lipesc membrana peste catranul vechi. O fi bine oare? Eu oricum nu sunt specialist in izolatii.......... :shock:

aZu
16.02.2007, 18:34
Din pacate, metoda e foarte raspandita in Romania, si practicata pe scara larga.
Daca consultati instructiunile de montaj ale marilor producatori Icopal, Polyglass, Pluvitec, Axter, Derbigum, etc, etc. n-o sa gasiti nicaieri aceasta solutie tehnica.
Sigur ca la noi merge si asa... nu contest ca se rezolva problema pentru 3, 5 sau 6 ani. Se intind membranele aproape ca o mocheta, se sudeaza cu flacara suprapunerile si e gata acoperisul. Rezulta un soi de... prelata care va rezista...nu se stie cat. Din pacate, prin acest tip de executie, se pierde mult din potentialul si calitatile membranelor bituminoase.
Pentru a aplica un singur strat de material ar trebui sa folosim alte tipuri de membrane , ca de exemplu: EPDM, sau TPO, sau Lucobit-BASF, sau chiar membrane bituminoase aditivate cu oleofin-copolimer.
Se cam confunda cu tehnologia single-ply roofing.

Parerea mea e ca daca tot visam sa ne integram in Uniunea Europeana, ar trebui pt inceput sa facem un lucru elementar, cu un minim efort sa citim instructiunile de montaj ( asta e valabil in primul rind pt. noi constructorii), si nu in ultimul rind sa mai punem mana pe carte. Adica sa mai trecem din cind in cind pe la scoala, finca suntem f. f. slab pregatiti . Fata de ceilalti constructori din U.E. suntem slabi. slabi de tot!

aZu
16.02.2007, 18:41
expertparchet, cum sa inlaturi catranul? tu iti dai seama ce zici?
Iti dai cu parerea si e posibil sa o ia cineva de buna si sa-si faca gauri in acoperis.

expertparchet
17.02.2007, 07:32
aZu dupa cum am mai spus sunt paralel cu izolatiile de acest fel. Deci sa inteleg ca nu se indeparteaza catranul? Ma intereseaza direct ca si la mine in scara a fost facut acum cativa ani (vreo 6-7) cu membrana lipita direct peste catranul vechi si inca tine dar cat oare va mai tine.Oricum sunt locuri unde sta apa deoarece sunt gropite de inainte?! Cum se executa corect o hidroizolatie de acst fel la un bloc pt. a tine sa zicem 15-20 ani??? Ca omul de rand habar nu are ce trebuie sa verifice cand angajeaza o firma sa-i faca hidroizolatia cu membrana la bloc!? Merci mult

valeriu ciprian
18.02.2007, 08:48
Am refacut si eu izolatia da pe acoperisul blocului mai mult la insistentele vecinei mele care si-a facut prima data izolatia dar firma respectiva nu a vrot sa ii dea garantie la lucrare daca nu face si vecinul de alaturi (adica eu) sau sa faca o bordura care trebuia sa intre in acoperis cam 20cm intre cele doua parti.Tin minte ca nu au decopertat suprafata ci doar au taiat "unflaturile care erau in cartonul vechi l-au maturat,l-au amorsat si apoi au montat membrana.Referitor la gropitele care raman in acoperis unde ar putea "sta"apa , daca sunt imbinarile executate corect acea apa se va evapora in timp.Am sa incerc se atasez si o poza cu acoperisul in stadiul actual, adica aprox dupa 5 ani.Va mai atasez o poza dupa devizul de lucrari.

valeriu ciprian
18.02.2007, 10:48
Revin cu pozele acoperisului...prima este din partea altui vecin care a izolat in acest an .Restul sunt din partea mea si am izolat dupa cum am spus acum 5 ani.

aZu
18.02.2007, 14:58
Valeriu, dar vreo schita de executie ai? Sau documentatie tehnica?

Sa-ti mai zic ca la Galati in afara de VEGA 93 srl, nu gasesti profesionisti in bransa? Stiu din proprie experienta, pentru ca am cautat subantreprenori pt contractele pe care le aveam in Braila si Gl.

Nici nu-mi dau cu parerea despre firme ce fac "hidroizolatii profesionale" ca si Donaldo sau ... Katy srl ! hehe

valeriu ciprian
18.02.2007, 16:38
Schita de executie nu am ce mai am este contractul,factura si chitanta.

aZu
18.02.2007, 18:01
Dar certificat de garantie 10 ani ati primit? Sau textul cum ca ..."pui carton d'asta italian si n-are moarte dom'ne! " a fost exprimat doar pe cale orala?

valeriu ciprian
18.02.2007, 18:05
Dar certificat de garantie 10 ani ati primit? Sau textul cum ca ..."pui carton d'asta italian si n-are moarte dom'ne! " a fost exprimat doar pe cale orala?
In contract este specificat si termenul de garantie de 10 ani.

agache aurel
24.04.2007, 08:45
Teoria enunta urmatoarele:
"Pentru acoperisurile cu panta peste 20 de grade, realizate cu tigla metalica, utilizarea asterelei ca suport pentru folia anticondens nu este necesara si trebuie evitata.
Bordajul de astereala este greu permeabil la vapori, favorizeaza acumularea condensului in structura acoperisului si termoizolatie scazand performantele termoizolatiei. Pentru eliminarea aerului viciat, trebuie prevazut un spatiu de ventilatie, cca 50 mm sub astereala. Daca in conditii normale curentul de aer generat intre streasina si coama poate prelua vaporii in exces, in perioadele cu umiditate atmosferica ridicata, umezeala este introdusa in structura acoperisului si condenseaza in termoizolatie afectand confortul termic interior. Totodata miscarea necontrolata a aerului subventilat favorizeaza pierderi de caldura prin convectie la nivelul termoizolatiei".
Eu am un acoperis cu o panta de 40 de grade si am pus peste capriori astereala din scandura de brad peste care am pus carton asfaltat dupa care am batut sipci si contrasipci. Vreau sa pun neaparat tigla metalica, deoarece consider ca tigla din ciment este prea grea iar onduline arata din punct de vedere estetic mult mai urat decat tigla metalica.
Ce solutie constructiva pot adopta in cazul in care vreau sa pun tigla metalica pentru a combate efectele negative mentionate mai sus la partea teoretica? Cu stima.

Specialistul MC
24.04.2007, 08:49
Podul o sa fie mansarda ?

Ce sectiune au capriorii ?

agache aurel
24.04.2007, 08:55
Da, podul o sa fie o mansarda si capriorii au dimensiunile de 10X15 cm

Specialistul MC
24.04.2007, 09:06
Vedeti schitele de pe forum aici (http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=7547) cu modul de asezare al termoizolatiei, iar la coama desfaceti astereala pe o portiune de 20-30 cm pentru a permite umezelii sa fie evacuata.

agache aurel
24.04.2007, 09:13
Va multumesc pentru raspuns
Cu stima

grozamihai
25.05.2007, 06:54
am un acoperis deocamdata de tigla teiusi care are deja 14 ani multa tigla a inceput sa se sfarame
acuma am primit un mic impuls financiar si as vrea sa il acopar cu onduline si sa pun 2 feresti velux (una pe partea estica si una pe parte vestica)as vrea sa pun velux de marimea 94x140 dar am spatiu numa de 95cm intre capriori si am inteles ca imi trebeuie mai mult adica 98cm capriorii sunt de 14x14 pot sa decupez 1,5 cm din fiecare sa am latimea necesara sau vine ceva lemn special intre rama si capriori
mi se pare o prostie sa adaug pina la 82 sa pun adaos pentru veluxul de 78x140
va rog care puteti sa imi dati un raspuns in cel mai scurt timp
multumesc anticipat
ps:vreau ca podul sa il amenajez ca si o mica camera de relaxare

Specialistul MC
25.05.2007, 14:52
Ferestrele de mansarda se pot monta astfel :

KATALIN
29.05.2007, 20:19
daca trebuie sa decupati in capriori puteti dubla capriorii pe partea opusa
decuparii cu un alt caprior a carui lungime sa depaseasca cu 80 cm in in ambele parti a zonei decupate.asta in cazul cand decupati pana la 1/3 din
latimea capriorului.

grozamihai
30.05.2007, 19:05
multumesc inca o data de informatii

kingBuli
01.06.2007, 07:16
dupa 14 ani tigla se sfarama??? du-te peste cei de la Imcop sa-ti inlocuiasca tigla gratis...se lauda ca au 30 anu garantie...sau nu ai nici un act???
Asta pt ca am citit ca ai primit un mic impuls financiar...

grozamihai
01.06.2007, 14:08
este tigla model vechi productia 93 batrani mei au puso pe casa atunci nu se dadea nici o garantie(sau era garantia pana o scoteai din fabrica) si dupa revolutiune se fura cat incapea sau era productie mare si de proasta calitate(facuta la repezeala) tigla de teiusi era renumita inainte de revolutiune

presa
13.11.2007, 13:12
am construit o casa cu etaj,acoperis intr-o apa,iar peretele dinspre nord se termina cu un parapet in V cu cca 1 mai inalt decat acoperisul.Acoperisul este din tigla ,iar la imbinarea dintre parapetul de beton si acoperis s-a folosit mortar.PARAPETUL ESTE ACOPERIT CU TABLA.Cand ploua tot peretele de sus pana jos se umezeste f tare,ca s-a deteriorat si zugraveala interioara.Ce putem face pana vom reusi sa facem izolatia exterioara.Este si din cauza acelui parapet,cu ce sa-l acoperim?

Maestrul Max
13.11.2007, 22:33
Se poate o mica schita sau o poza cu acoperisul ?

Lancer
11.01.2008, 18:37
Ati pomenit ca nu prea aveti bani, ati putea sa accesati programul de reabilitare termica derulat de ministerul transporturilor, constructiilor si turismului. In acest program, este un mic capitol ce se refera si la terasele blocurilor - suplimentarea izolatiei termice, si refacerea hidroizolatiei. Costurile sunt impartite in trei : o treime asociatia de locatari, o treime bugetul local , si restul de la ministerul transporturilor.

Din cate stiu acest program, care suna extraordinar de bine, nu functioneaza. Cel putin in Turda-CJ, nici vorba de fonduri pentru asa ceva!

adevaratulcristi
05.02.2008, 07:21
poate ca nu mi am baut eu cafeaua...dar nu m am lamurit cu decopertarea izolatiei vechi...

daniel marius
07.02.2008, 15:02
Salutare tuturor.

Anul trecut (in august) mi-am pus tigla Elpreco. Dupa o ploaie puternica in decembrie si dupa ce s-a topit zapada in ianuarie a.c. am observat pete de umezeaza pe astereala. Intre timp, petele s-au uscat.

Azi i-am chemat pe cei de la Elpreco, dar fiindca totul era uscat mi-au spus ca nu-si pot da seama care este problema. Mai mult, nici nu prea ma credeau la inceput, pana le-am aratat pozele facute in decembrie. Mi-au propus sa astept pana la urmatoarea ploaie si apoi sa-i chem sa vada de unde vine problema. :x

Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog? De unde ar putea sa vina umezeala?

Multumesc

Specialistul MC
07.02.2008, 15:09
Nu aveti montata folia anticondens pe astereala ?

Care este panta acoperisului ?

Incercati sa miscati un pic de tigle poate nu sunt asezate bine.

Adrian Iacob
05.05.2008, 16:09
Situatia actuala:acoperis simplu de tabla plana, ruginita si gaurita;o parte din scandura de la astereala mancata de carii ( lemnul nu a fost decojit in anumite locuri).Doresc sa montez tabla Lindab (casa este mansardata)
Intrebari :
1.Peste capriori se pot monta placi de OSB, in loc de astereala ,continuand apoi cu montajul specific pt. tabla Lindab ?
2.Cum pot gasi montatori autorizati pt.Lindab ? ( pe site-ul Lindab nu apar decat dealeri ).Zona Ploiesti,Prahova
3.In cazul meu mai poate fii vorba de pastrarea vechii invelitori sub noua in velitoare ? (sincer nu doresc asa ceva mai ales dupa parerile contra exprimate pe forum )
Va multumesc pentru atentia acordata .

Specialistul MC
05.05.2008, 17:41
1. In cazul invelitorilor din tigla de tabla nu se monteaza astereala.
2. Ar fi util sa consultati anunturile de pe Google.
3. Nu, deoarece trebuie sa interveniti la structura existenta peste capriori si orcum trebuie sa inlaturati tabla existenta.

dcd_office
04.06.2008, 16:33
Am observat la un an dupa constructia acoperisului unei case faptul ca unii capriori s-au curbat putin la mijoc, mijlocul este cam cu 3-4 cm deviat fata de axa longitudinala a capriorului. Capriorii sunt de lungime 4,5m si dimensiune 8x12 cm, lemnul a fost montat dupa 4-5 luni dupa taiere si a fost tinut la uscat, ferit de interperii. Invelitoarea este tigla ceramica.
Sunt sanse sa se agreveze aceasta situatie sau cumva nu a fost destul de uscat lemnul cand s-a montat ?

Mircea G
04.06.2008, 18:12
De regula se agraveaza situatia ! Puteti face ,daca spatiul va permite , o ridicare a lor la cota cu ajutorul unor popi .

Specialistul MC
04.06.2008, 21:05
Sunt posibile mai multe cauze care produc curbarea capriorilor:
-lemnul sa nu fi fost destul de uscat
-lemn expus la conditiile meteo
-subdimensionarea sectiuni capriorului
-utilizarea ca invelitoare a unor materiale mai grele decat cele prevazute in proiect.

Va rog, daca aveti posibilitatea, sa postati o imagine a podului.

dcd_office
04.06.2008, 22:39
Atasez cateva poze din momentul construirii podului (mansardei). Am marcat cu rosu portiunea capriorului care prezinta acea usoara curbura.
In prima imagine de ansamblu structura nu este finalizata dar in mare este edificativa cred.

Din pacate nu am reusit sa atasez imagini desi se incadreaza ca si cerinte. Sper sa nu incalc vreo regula daca va trimit linkul astfel:

http://www.dcdnet.ro/a1.jpg
http://www.dcdnet.ro/a2.jpg
http://www.dcdnet.ro/a3.jpg

Daca acestea nu va ajuta am sa incerc sa fac si o poza mai actuala a podului.

Specialistul MC
05.06.2008, 08:46
In opinia mea aveti o sectiune prea mica a capriorilor.

Care este distanta intre capriori ?

dcd_office
05.06.2008, 16:30
Distanta dintre capriori variaza intre 60-70 cm. Am respectat dimensiunea capriorilor din proiect, doar ca sunt mai lungi cam cu o jumatate de metru in realitate pt ca am inaltat putin varful acoperisului din motive estetice.
Oricum, probabil cea mai buna solutie cred ca ar fi sa discut cu cineva care imi poate reevalua toata structura de rezistenta.
Insa doream sa stiu cam cat de grav este.

s.m.ovidiu
05.06.2008, 17:03
Si eu cred ca aveti asezarea si dimensiunile capriorilor ptr cu totul altfel de invelitoare
Probabil cate o pana la mijlocul celor doua ape care sa fie sprijinita pe niste contravantuiri ce pleaca din centru de unde pleaca popii centrali
dupa care aceste cotravantuiri sa fie rigidizate cu niste clesti , ar salva situatia

ombun
05.06.2008, 17:41
eu am folosit capriori de 10x10cm, dar dispusi la 55-60 cm si nu am avut pana acum vreun semn (acoperis terminat in nov 2007, tigla este bramac, panta peste 40 grd, lemn uscat de cca 6-7 luni, intre punctele de reazam ale capriorilor nu este distanta mai mare de 2.5-2.7 m).

dcd_office
05.06.2008, 21:05
Nu stiu in ce masura se poate face ridicarea lor la cota cu ajutorul unor popi intrucat fiind vorba despre o mansarda nu exista o suprafata de sprijin pt acesti popi decat tavanul mansardei (clesti peste care am batut scandura). Nu s-ar exercita oare o tensiune suplimentara asupra tavanului riscand deformarea acestuia ?

s.m.ovidiu
05.06.2008, 22:31
niste contravantuiri ce pleaca din centru de unde pleaca popii centrali

Nu se poate ?

Mircea G
05.06.2008, 22:56
In cazul ca aveti planseu de lemn se poate monta o grinda transversala de pe un zid pe altul , prin pod , si de pe ea se ridica popii . In poza se vede o asemenea grinda pe care apoi s-a facut o lucrare asemanatoare .

s.m.ovidiu
06.06.2008, 08:33
Nu merge asa ?

Mircea G
06.06.2008, 09:08
Merge dar este o varianta greoaie si ocupa spatiul .

dcd_office
06.06.2008, 09:36
Va multumesc pentru solutii. Cred ca o sa discut si cu cineva care imi poate executa lucrarea care din aceste variante ar fi mai buna, nu as vrea nici sa ingreunez prea tare structura. Oricum, nu am de gand sa fac podul locuibil, asa ca nu m-ar deranja acele cateva grinzi in plus.

In alta oridine de idei, cum vi se pare solutia adoptata de proiectant pentru aceasta mansarda. Eu nu ma pricep la structuri, sunt inginer electro, insa la prima privire asupra proiectului, mi s-a parut cam trasa de coada solutia.

Specialistul MC
06.06.2008, 09:47
Pentru a evita curbarea capriorilor montati o pana cu sectiunea de 10/15 cm sprijinita in popi dispusi la o distanta de 2,5-3 m.

dcd_office
26.06.2008, 15:38
Domnule specialist MC, va multumesc pt solutie, insa va rog sa imi reconfirmati solutia tinand cont de structura acoperisului din imagine, intrucat clestii (portiunea cu albastru) au doar in putine locuri sprijin pe peretii interiori. Nu cumva s-ar exercita o presiune prea mare asupra acestora prin solutia indicata ?

s.m.ovidiu
26.06.2008, 21:50
Nu merge asa ?
Deasta am pus desenul de mai sus ptr ca am presupus ca popii centrali sunt prijiniti pe un perete

Specialistul MC
27.06.2008, 12:23
Se poate rezolva insa in situatia asta avem nevoie de o schita foarte detailata a acoperisului cu toate detaliile de constructie ori mai multe imagini cu structura acoperisului.

razvan voicu
30.06.2008, 22:43
sa imi zica si mie specialistul mc daca a incercat sa monteze tabla asa cum spune el ( fara astereala ).
teoretic are dreptate insa practica ne omoara :) . este f greu sa montezi tabla neavad astereala pe casa ( ma refer la echilibru , risc de accidente , deteriorarea foliei , etc. ) . cel mai bine este sa pui scandura insa cu o distanta de 1-2 cm intre ele pentru o mai bune ventilare a acoperisului .

Mircea G
30.06.2008, 23:06
Acest subiect a mai fost discutat. Este foarte greu de lucrat fara astereala iar un acoperis fara astereala eu il consider neterminat . Cine nu a montat astereala in viata lui , nu stie cum se " leaga " acoperisul pe masura ce o bati . Intimplarea face ca tocmai imi fac un garaj si sint la capitolul astereala (pt alt tip de invelitoare ) , deci stiu de spun .

nickey1234
10.09.2008, 16:27
1.Ce fel de chit pot folosi pentru acoperirea gaurilor date accidental in tabla acoperisului?
2.Se poate da tinciul pe exteriorul casei cu ciment colorat cu pigment, eliminand astfel necesiatatea folosirii vopselei lavabile de exterior?
3.Ce cantitate de pigment trebuie adaugata in ciment pentru obtinerea unei culori?

Dumitru popa
10.09.2008, 17:13
Gaurile date accidental este bine sa le astupati cu suruburi cu garnituri care se prind in lemn sau daca din gresala ati gaurit in afara lemnului atunci se prinde cu piulita in interior, datorita contractiilor si dilatarilor tablei cu timpul chitul de desprinde de tabla.

Specialistul MC
10.09.2008, 20:56
1.Daca gaurile au un diametru redus puteti sa utilizati Ceresit Aqua Block.

2-3. Pe exterior aveti termoizolatie cu polistiren ?

nickey1234
11.09.2008, 09:36
Da,am izolatie cu polistiren de 5 cm.

Mircea G
11.09.2008, 13:24
Pt reparat tabla puteti folosi si o banda bitum-aluminiu .

Specialistul MC
11.09.2008, 21:43
Da,am izolatie cu polistiren de 5 cm.

Pentru protectia termoizolatie trebuie sa utilizati fie tencuiala decorativa fie o vopsea lavabila de exterior.

Stratul de tinci nu ofera o protectie impotriva intemperiilor termoizolatiei din polistiren expandat.

nickey1234
12.09.2008, 12:39
Multumesc mult.

Specialistul MC
12.09.2008, 20:55
Cu placere.

christon
30.03.2009, 08:27
Buna ziua, weekend-ul trecut mi-a adus o mare problema pe cap.
De un an de zile stau intr-o casa, parter + mansarda, locuibila doar la parter. Etajul inca nu am reusit sa-l finisez in totalitate, este incalzit, are utilitatile trase, doar ca peretii inca nu sunt finisati. Tavanul este izolat cu vata minerala de 20 cm grosime, in 3 din cele 5 incaperi este pus si tavanul fals din rigips + 5 cm de vata minerala cu folie de aluminiu,
in celelalte doua este doar o folie care sa protejeze vata minerala. Pe undeva a scapat caldura, am gresit si ca am scos teava de la canalizare in pod, unde ajungeau usor vapori....Stiu ce am gresit si cum sa corectez ceea ce am gresit, dar....am descoperit in weekend ca pe toata astereala sunt puncte negre de mucegai, desi lemnul a fost tratat inainte, ignifugat si dat cu solutii antimucegai si anticarii. Ce e de facut pt a scapa de mucegai? Primul pas este de a scapa de sursele de umezeala, caldura. Asta e cauza. Dar cum remediez efectele?????

Mentionez si structura acoperisului, dinspre exterior spre interior:
- tigla de beton colorat
- lant de 4*4
- folie anticondens
- astereala
- vata minerala de 20 cm grosime asezata intre capriori
- vata minerala de 5 cm cu folie de aluminiue asezata perpendicular pe capriori
- rigips (in 3 din 5 incaperi)

Va multumesc anticipat si astept solutii, supararea e extrem de mare. :cry:

Specialistul MC
30.03.2009, 09:18
Va inteleg supararea dar se pare ca structura acoperisului nu este cea optima care sa permita o buna ventilare si eliminare a umiditatii din stratul termoizolant.

In mod normal trebuia sa aveti asa:
- tigla de beton colorat
- sipci pentru montajul tiglelor orientate paralel cu coama
- rigle din lemn cu sectiunea de 5/5 cm montate perpendicular pe coama
- folie anticondens
- astereala
- vata minerala de 20 cm grosime asezata intre capriori
- vata minerala de 5 cm cu folie de aluminiue asezata perpendicular pe capriori
- placi de gipscarton cu grosimea de 12,5 mm

christon
30.03.2009, 09:31
Am facut o mica eroare cand am prezentat structura acoperisului.
Aceasta este structura exacta:
- tigla de beton colorat
- sipci pentru montajul tiglelor orientate paralel cu coama
- rigle din lemn cu sectiunea de 3/5 cm montate perpendicular pe coama, cu care am prins si folia anticondens pe astereala
- folie anticondens
- astereala
- vata minerala de 20 cm grosime asezata intre capriori
- vata minerala de 5 cm cu folie de aluminiue asezata perpendicular pe capriori
- placi de gipscarton cu grosimea de 12,5 mm

Nu stiu daca structura asta e cauza mucegaiului, cauzele pe care le banuiesc eu le-am expus in primul post.
Vroiam sa aflu ce e de facut acum, cum remediez efectele, apoi elimin si cauzele. Dar ce ma fac cu astereala aia cu mucegai?

Pentru a evita neintelegirle trebuie sa mentionez si faptul ca mucegaiul este pe partea interioara a asterelei, spre pod, nu spre exterior, spre folie.

Specialistul MC
30.03.2009, 20:40
Asa mai merge. :)

Lasati astereala sa se usuce dupa care aplicati o solutie antimucegai.

christon
31.03.2009, 07:20
Dupa solutia antimucegai merita vopsita astereala?

Inainte de a da cu solutie antimucegai (imi puteti recomanda una care sa aiba si rezultate bune???) trebuie sa curat mucegaiul ala?

Mircea G
31.03.2009, 09:15
Dupa solutia antimucegai merita vopsita astereala?

Inainte de a da cu solutie antimucegai (imi puteti recomanda una care sa aiba si rezultate bune???) trebuie sa curat mucegaiul ala?
Nu cunosc bine problema cu mucegaiul dar am vazut ceva reportaje care m-au pus pe ginduri . Se pare ca o simpla uscare a suportului pe care este mucegai si apoi aplicarea a "ceva" antimucegai , nu este suficient . trebuie curatat mucegaiul dar si un tratament DE DISTRUGERE a sporilor care ramin . parerea mea este sa nu va grabiti sa inchideti zonele afectate , sa mai cautati informatie si sa vedeti daca e necesar si cu ce , sa faceti o distrugere a sporilor si apoi alte tratamente . .....poate o expunere a zonelor afectate la o lampa cu UV ????? ( lampa cu UV nu trebuie cumparata o puteti face dvs la un cost minim )

christon
31.03.2009, 10:38
Deocamdata doar ma informez, oricum nu pot face nimic pana inspre toamna, peste vara deschid in pod, sa circule bine aerul, chiar sa se faca curent, sa se usuce ca lumea. Va multumesc pt idee.

Astept in continuare sugestii.

Specialistul MC
31.03.2009, 20:53
Am mentionat in mesajul anterior o metoda simpla: lasati astereala sa se usuce cat mai bine.

christon
01.04.2009, 06:55
Ok. Multumesc mult.

Nu mi-ati spus o solutie antimucegai de treaba. :D

Mircea G
02.04.2009, 13:08
Ok. Multumesc mult.

Nu mi-ati spus o solutie antimucegai de treaba. :D Am cautat sa ma documentez :wink: Vedeti AICI (http://iluminat-special.ro/index.php?cat=c30_Dezinfectie-sterilizare.html&XTCsid=d0dceab792d9974a145586a26f331fa0/) ca sint niste becuri speciale . Intrati pe ele si vedeti ca au o fisa tehnica unde veti vedea ce si cum ! Sterilizarea cu UV este necesara ! Pt sanatatea dvs !

christon
06.04.2009, 07:56
In weekend-ul trecut am analizat mai bine podul si am urmatoarele completari:
1. folia anticondens tyvek solid pe care am pus peste astereala, nu este taiata sus la coama, oare e o problema asta? eu stiam ca trebuie taiata in dreptul coamei, pt a circula bine aerul, le-am spus asta si meseriasilor care au pus tigla, dar vad ca nu au facut asta.

2. am dat 4 gauri, cate 2 pe 2 pereti exteriori ai podului, gauri de 20x30 cm, acoperite cu guri de aerisire cu plasa, pt a asigura o circulatie a aerului in pod. acum stiu ca e cam tarziu sa intreb, dar am facut bine? :D

Specialistul MC
06.04.2009, 16:40
1. Folia se intrerupe in dreptul coamei.

2. Vara este util sa aveti guri de aerisire in pod, iarna insa o sa trebuiasca sa obturati gurile.

christon
07.04.2009, 08:59
Sa fie si problema cu folia neintrerupta pe coama un motiv pt acel mucegai de pe astereala?


De ce trebuie astupate gaurile alea iarna??? Podul nu este locuibil, iar intre mansarda si pod exista o izolatie din vata de 25 cm grosime.

Specialistul MC
07.04.2009, 10:05
-Iarna aerul este incarcat cu umiditate excesiva care poate condensa pe structura din pod.

-Da, este posibil.

christon
07.04.2009, 10:28
Multumesc mult pt raspunsuri.
Am decis sa astept pana prin august, septembrie sa se usuce, apoi dau cu o solutie antimucegai si apoi vopsesc scandura cu un lac protector.

ALISA
30.06.2009, 13:51
De ceva timp, mi-am procurat si montat un acoperis din tigla metalica.
Acum observ niste pete mari (20 cm ) negre pe el.
Stie cineva de la ce pot fi?Multe sunt localizate in dolie, si foarte rar pe tigla.

Mircea G
30.06.2009, 21:02
De ceva timp, mi-am procurat si montat un acoperis din tigla metalica.
Acum observ niste pete mari (20 cm ) negre pe el.
Stie cineva de la ce pot fi?Multe sunt localizate in dolie, si foarte rar pe tigla. Cred ca au taiat tabla cu flexul .

ALISA
01.07.2009, 07:31
Pai in dolie, da se poate, dar pe tabla, in mijlocul acoperisului?Sa incerc sa pun o poza

Mircea G
01.07.2009, 08:03
Pai in dolie, da se poate, dar pe tabla, in mijlocul acoperisului?Sa incerc sa pun o poza Se prea poate . La dolie au taiat tabla la pozitie iar pe casa au lucrat si au taiat pt alta parte ....

Specialistul MC
01.07.2009, 08:49
De ceva timp, mi-am procurat si montat un acoperis din tigla metalica.
Acum observ niste pete mari (20 cm ) negre pe el.
Stie cineva de la ce pot fi?Multe sunt localizate in dolie, si foarte rar pe tigla.

Va rog sa atasati o imagine a doliei.

ALISA
07.07.2009, 14:03
Am reusit sa pun o poza.E de anul trecut.Pana acum au mai aparut pete care au cam 20 cm diametru

ALISA
07.07.2009, 14:27
Am reusit sa pun o poza.E de anul trecut.Pana acum au mai aparut pete care au cam 20 cm diametru

Specialistul MC
07.07.2009, 16:27
Ati incercat sa indepartati petele cu o solutie de apa+otet ?

ALISA
13.07.2009, 13:24
Nu am incercat.Dar cred ca va trebui sa tot fac asta.Ca in fiecare an apar unele noi.
Oare firma care le comercializeaza acorda garantie pentru asa ceva?

ALISA
13.07.2009, 13:25
Ati incercat sa indepartati petele cu o solutie de apa+otet ?

Ce logica are? :roll:

Mircea G
13.07.2009, 18:52
Ati incercat sa indepartati petele cu o solutie de apa+otet ?

Ce logica are? :roll: Logica ar fi ca otetul este un acid ! Slab ! :!: Este posibil sa poata curata fara sa distruga straturile de protectie ale tablei .

Specialistul MC
13.07.2009, 21:40
Logica ar fi ca otetul este un acid ! Slab ! :!: Este posibil sa poata curata fara sa distruga straturile de protectie ale tablei .

As mai adauga ca otetul este un bun antialgic si antimucegai.

ALISA
14.07.2009, 15:04
Va multumesc, o sa incerc asa.

Specialistul MC
14.07.2009, 22:10
Asteptam sa ne comunicati rezultatul.

olav
16.07.2009, 22:00
Avem o casa mai veche, acoperisul este din tigla ceramica, nu au existat proble majore, dar sipcile pe care se sprijina tigla, au inceput sa mai cedeze, mai cate o tigla sparta etc.inafara de asta am dori sa aranjam nivelul de sub acoperis si nu am vrea sa ne trezim cu surprize.
1- ar trebui decopertat tot acoperisul , puse alte sipci si rearanjata toata tigla ?
2-se pot da jos doar bucati din acoperis ?
3- ar trebui refacut tot ?Cu ce matrial ar fi mai indicat si bineinteles mai ieftin ? a facut cineva o evaluare pt a schimba totul cu Lindab si ne-a spus ca ne costa in jur de 7000 Euro, mi se pare enorm...Care ar fi cea mai buna solutie in cazul in care am reface tot acoperisul ?

Bill
17.07.2009, 06:39
In situatia asta am fost si eu.
Se poate si carpi bineinteles. Adica facut numai pe portiuni, numai acolo unde sau lasat sipcile. Sipcile vechi schimbate bineinteles.
Eu am ales varianta de a face tot acoperisul. Am schimbat deci tigla ceramica care era cam veche. Cea mai buna solutie calitate/pret pe care am gasit-o a fost tigla de beton. Tigla de tabla ar fi avut pierderi mai mullte am considerat eu.
La 150mp si o arhitectura destul de complicata, cu tot cu manopera m-a costat vreo 12.000 lei.
Cate o parte a acoperisului s-a decopertat, s-au scos sipcile (sectiune25x50), sau pus altele mai groase (sectiune 50x50). S-a aliniat frumos pt. a iesi drept acoperisul. Totusi imi pare rau ca nu am ales o solutie ce ar fi inclus si o folie sub tigla. La ploile care au fost am avut totusi unele surprize care s-au remediat. Dar daca ar fi fost folie ar fi fost alta treaba.

Specialistul MC
17.07.2009, 10:11
Avem o casa mai veche, acoperisul este din tigla ceramica, nu au existat proble majore, dar sipcile pe care se sprijina tigla, au inceput sa mai cedeze, mai cate o tigla sparta etc.inafara de asta am dori sa aranjam nivelul de sub acoperis si nu am vrea sa ne trezim cu surprize.
1- ar trebui decopertat tot acoperisul , puse alte sipci si rearanjata toata tigla ?
2-se pot da jos doar bucati din acoperis ?
3- ar trebui refacut tot ?Cu ce matrial ar fi mai indicat si bineinteles mai ieftin ? a facut cineva o evaluare pt a schimba totul cu Lindab si ne-a spus ca ne costa in jur de 7000 Euro, mi se pare enorm...Care ar fi cea mai buna solutie in cazul in care am reface tot acoperisul ?

In viitor doriti sa amenajati spatiul de sub invelitoare ca spatiu de locuit ?

olav
21.07.2009, 12:36
Da am dori sa il amenajam pentru locuit !Deocamdata insa il vom carpi deoarece nu ne ajung banii decat pentru partea de jos a casei si pe viitor...vom mai vedea

Specialistul MC
21.07.2009, 13:13
Daca doriti sa mansardati o sa trebuiasca sa refaceti tot acoperisul de la capriori spre exterior.

Pana faceti rost de fonduri remediati defectiunile acoperisului.

christon
27.09.2009, 20:51
Revin cu noi informatii si rugamintea de a-mi da o solutie concreta.

Din pacate a trecut vara si n-am reusit sa scap de mucegai, nu s-a uscat deloc peste vara. Asa ca am decis sa dau cu o solutie antimucegai si apoi sa curat lemnul cu o perie, apoi sa dau un strat de vopsea. Problema e ca nu gasesc nicaieri solutie antimucegai pt lemn, doar pt zidarie, tencuieli si asa mai departe. Vanzatorii habr nu au ce vand, asa ca ma vad nevoit sa va rog sa-mi da-ti un nume, doua...trei...de solutii antimucegai special pt lemn. Va multumesc.

christon
28.09.2009, 09:21
Revin cu o poza.

bogdanfnf`
28.09.2009, 16:15
O intrebare , folia anticondens de deasupra asterelei este asezata/montata corect ? dupa cum se vede in poza ceva nu lasa sa respire structura !

stefan1
28.09.2009, 18:19
poate ca si scandura/asteriala trebuia lasat un spatiu de 1 cm intre ele la montare .

christon
28.09.2009, 21:21
Da, folia este pusa corespunzator. problema e ca teava de la canalizare meseriasii mi-au dus-o pana in pod si toti vaporii de la apa calda s-au dus in pod. Plus ca in doua camere de la etaj tavanul era doar izolat termic si pusa o folie de pvc, pe unde mai putea scapa caldura. Cauzele le-am eliminat, dar ce ma fac cu efectele???? Chiar nimeni nu-mi poate recomanda o solutie antimucegai special pt lemn?

Specialistul MC
28.09.2009, 22:16
Savo Antimucegai

christon
29.09.2009, 08:23
ok. multumesc mult. am cautat pe net informatii despre Savo si lumea e multumita de el.
Inca o intrebare: dupa ce dau cu solutia respectiva trebuie sa sterg sau nu? din ce am citit cica n-ar trebui sters dupa aceea.

Specialistul MC
29.09.2009, 21:47
Lasati solutia sa actioneze cat mai mult timp.

ovi_vlad
04.10.2009, 20:15
Buna ziua,
Nu ma pricep la acoperisuri, in schimb citesc frecvent forumul "misiunea casa". Cred ca nici mesterii care imi lucreaza acum la acoperis nu se prea pricep, pentru ca vad ca au cu totul alte "teorii". Pe scurt: va adresez rugamintea de a-mi explica (va rog si o schema) cum sa intrerup folia anticondens in dreptul coamei, la ce distanta de grinda de coama si ce sa pun sub tigla de coama. Mentionez faptul ca le-am zis sa puna contrasipci pentru ventilarea foliei si s-au cam uitat urat. Ar fi foarte folositor sa le arat si o schita cu intreruperea foliei. Va multumesc.

Cu respect.

Specialistul MC
04.10.2009, 21:18
Buna ziua,
Nu ma pricep la acoperisuri, in schimb citesc frecvent forumul "misiunea casa". Cred ca nici mesterii care imi lucreaza acum la acoperis nu se prea pricep, pentru ca vad ca au cu totul alte "teorii". Pe scurt: va adresez rugamintea de a-mi explica (va rog si o schema) cum sa intrerup folia anticondens in dreptul coamei, la ce distanta de grinda de coama si ce sa pun sub tigla de coama. Mentionez faptul ca le-am zis sa puna contrasipci pentru ventilarea foliei si s-au cam uitat urat. Ar fi foarte folositor sa le arat si o schita cu intreruperea foliei. Va multumesc.

Cu respect.

Din ce material este invelitoarea ?

ovi_vlad
05.10.2009, 08:20
Din tigla de beton MU-REN, NOVA, 10 tigle / mp

Specialistul MC
05.10.2009, 21:37
In schita alaturata aveti in dealiu modul de fixare a foliei anticondens la coama:

Mircea G
06.10.2009, 05:57
In schita alaturata aveti in dealiu modul de fixare a foliei anticondens la coama:...La prima vedere se poate naste o confuzie : folia care se pune pe coama este pusa peste cealalta sau se lasa spatiu intre ele ?

ovi_vlad
06.10.2009, 18:40
In schita alaturata aveti in dealiu modul de fixare a foliei anticondens la coama:

Va multumesc mult de tot.
Cu tot respectul.

Specialistul MC
06.10.2009, 22:02
...La prima vedere se poate naste o confuzie : folia care se pune pe coama este pusa peste cealalta sau se lasa spatiu intre ele ?
Se lasa un spatiu egal cu grosimea riglelor, 5 cm, pentru crearea spatiului de ventilare


Va multumesc mult de tot.
Cu tot respectul.

Cu placere.

christon
07.10.2009, 09:16
Revin cu informatii noi.....

Am incercat 3 tipuri de solutii antimucegai, printre care cea mai de "calitate", daca e sa mai iau dupa pret a fost Savo Antimucegai.
Concluziile:
- petele negre au ramas pe lemn, eu ma asteptam sa se albeasca
- lemnul este uscat, ceea ce ma duce cu gandul ca se va rezolva de la sine problema, mai ales daca am eliminat toate cauzele. raspunsul doar in primavara il voi avea

Ce ar trebui sa mai fac acum? Sa mai dau cu ceva pe lemnul respectiv sau sa-l las asa??

Mai am o problema: Am o camera unde am umiditate fff mare, si e normal sa fie asa tinand cont de ce activitate am in camera respectiva. Pentru a scapa de umiditate m-am gandit sa-mi montez un ventilator in geamul termopan care sa mearga non stop (un dezumidificator nu reprezinta o solutie viabila). Pentru o camera cu un volum de 25-30 mc ce putere trebuie sa aiba ventilatorul? Am gasit de la Vortice un ventilator cu diametrul de 90 mm care are un debit de 65mc/h. Oare ajunge asta sau trebuie unul mai puternic??? Cam cum ar fi ideal...cate "schimburi" de aer sa faca pe ora?
Ar rezolva oare umiditatea din camera, fara sa raceasca temperatura din camera respectiva?

Specialistul MC
07.10.2009, 20:03
Ar trebui sa utilizati un exhaustor cu detector de umiditate si nu un ventilator.

Bogdan Diaconu
08.10.2009, 09:24
Buna ziua,

De doua zile ma confrunt cu urmatoarea problema. Am observat de cateva zile ca dintre tabla si sageac a inceput sa picure apa. Banuiesc ca undeva pe caroiaj a ajuns apa sau condens. Ultima oara cand a plouat a fost acum 4 zile, dar mi se pare ciudat ca dupa atat timp sa vad acele picaturi.
In mansarda nu am gasit nimic ciudat care sa dea semne cum ca s-ar fi acumulat apa (timpul fiind destul de scurt).
Sa fie oare condens sau intradevar s-a infiltrat apa? nici nu stiu cum sa verific.

Multumesc

vasco
08.10.2009, 20:56
problema este ca nu exista ventilatie intre asteriala si vata minerala deoarece vata atinge asteriala.daca capriorul are 15 cm grosime punem 10-12cm vata bazaltica si atunci avem ventilare naturala sub asteriala.deci spor la treaba.[/b]

Specialistul MC
08.10.2009, 22:01
Va rog sa ne precizati structura acoperisului.

Bogdan Diaconu
09.10.2009, 12:09
Acoperisul e in doua ape, cu o singura cuca. Pe capriorii de 10X12 s-a batut astereala, apoi s-a asezat folia anticondens, caroiajul din doua randuri de sipci intersectate astfel incat sa circule aerul pe sub tabla ruukki 0.5. In interior sub astereala un strat de vata minerala de 20cm apoi OSB.

Specialistul MC
10.10.2009, 10:15
Sa inteleg ca aveti un rand de sipci dispuse perpendicular pe coama si inca un rand de sipci, paralele cu coama, montate pe sipcile perpendiculare ?

Shaq
16.10.2009, 08:35
primele sipci sunt montate paralel cu capriorul si celelalte peste perpendicular pe primele... eu asa inteleg, normal nu are cum sa fie condens, verificati imbinarea cu coama si paziile laterale de peste tabla si daca tabla a fost curbata inainte de a se asterne paziile

masaro_20
23.02.2010, 19:20
mi-am invelit casa cu tigla lindab si am observat ceva probleme in iarna asta, imi da apa prin unele locuri din acoperis la topirea zapezii. care sa fie cauza? la ploaie nu e nicio problema. este vreun silicon special pentru acoperisuri, va rog daca imi puteti da niste solutii! va multumesc!

masaro_20
24.02.2010, 18:09
pardon , tabla lindab

VYS
24.02.2010, 19:58
O fi condens ... poate dai mai multe detalii.

Specialistul MC
25.02.2010, 20:55
mi-am invelit casa cu tigla lindab si am observat ceva probleme in iarna asta, imi da apa prin unele locuri din acoperis la topirea zapezii. care sa fie cauza? la ploaie nu e nicio problema. este vreun silicon special pentru acoperisuri, va rog daca imi puteti da niste solutii! va multumesc! Ce structura are acoperisul ?

masaro_20
25.02.2010, 20:58
nu este condens , nu are de unde, casa nu este terminata, nu locuieste nimeni acolo. in iarna asta, fiind si prima pentru casa, dupa ce a inceput zapada sa se topeasca au aparut niste pete pe scandura.

masaro_20
25.02.2010, 20:59
acoperisul are structura din lemn

Specialistul MC
25.02.2010, 21:01
acoperisul are structura din lemn Va rog sa atasati cateva imagini cu acoperisul.

masaro_20
26.02.2010, 07:41
poze acoperis

masaro_20
27.02.2010, 12:57
n-are nimeni nicio solutie?

Mircea G
27.02.2010, 14:12
n-are nimeni nicio solutie? Privind poza , este vorba de un acoperis extrem de simplu , greu de gresit . O singura posibilitate ar fi , sa curga la racordul cu zidul . Acolo trebuie vazut cum s-a lucrat . Precizati pe unde curge .

Specialistul MC
27.02.2010, 18:03
acoperisul are structura din lemn Ma intereseaza toate materialele, incepand cu invelitoarea din tigla de tabla, care compun acoperisul.

masaro_20
28.02.2010, 10:14
materialele sunt: tabla, sipca, folie, scandura. nu curge pe la acel perete, a curs doar cand a fost zapada, tin sa precizez ca la ploaie nu sunt probleme.

mack339
28.02.2010, 10:21
Este o diferenta intre infiltratii si apa care curge de sus.
Probleme
1.
Ceea ce considerati infiltratii poate sa fie condens in interiorul mansardei sau podului, daca nu e ventilatia buna.

Solutie-vedeti ventilatia la sau imbinarile la apex
2.
Unele tigle sunt crapate sau sparte pe undeva.

Solutie- Luati o folie de plastic sau de celuloza, carton, si faceti teste sub tigla , in mansarda , pe interior. Dati jos totul pana la sipci , Lipiti cartonul, si cu un colorant, de obicei rosu, ca sa vedeti mai bine, turnati apa de pe acoperis, si vedeti pe unde curge sau se infiltreaza.

3. Daca imbinarea dintre zidul de caramida si tigla, este incorect facuta, doar de aceasta vorbiti ?

Solutie- in multe tari se foloseste flashing, adica se pune tabla zincata , in zidarie, cand se face, sau spargeti un pic intre caramizi o linie paralela cu unghiul acoperisului, si acoperiti tiglele cel putin 200 mm.
Succes !

Specialistul MC
28.02.2010, 20:38
materialele sunt: tabla, sipca, folie, scandura. nu curge pe la acel perete, a curs doar cand a fost zapada, tin sa precizez ca la ploaie nu sunt probleme. Planseul dintre pod si ultimul etaj din ce material este realizat ?

Fenomenul de condens apare si in podul de deasupra garajului sau doar in podul de deasupra etajului ?

razvan voicu
03.03.2010, 20:30
ok , dar pe unde curge ??? ca si zona pentru ca asa cum spunea mircea g acoperisul este unul simplu !!! zona umeda este aproape de coama , de stresina , de laterale ?? da-ne un indiciu . :)

Mircea G
25.03.2010, 18:08
Am nevoie de o idee pt a realiza inchiderea etansa a marginilor tablei ce vine pe dolie .
In varianta A se inchide doar golul , apa se scurge pe dolie
In varianta B , dolia se formeaza pe o eventuala inchidere din tabla in tabla ...banda ???
Stiu ca pare o prostie dar totusi astept un sfat . Eu ma gindeam daca pot folosi banda de etansare pentru cosuri de fum ..

Specialistul MC
26.03.2010, 07:55
O posibilitate ar fi sa chituiti cu Ceresit CP 43 ori cu Ceresit Aquablock.

maria42maria
24.05.2010, 13:03
Buna ziua,

Am mare nevoie de un sfat,
locuiesc intr-o casa veche si deasupra balconului meu tot acoperisul din tigla s-a distrus,ploua prin el f,f.rau,ca si afara.
Momentan nu dispun de bani ca sa schimb tot acoperisul dar vreau sa repar
macar deasupra balconului.
Acolo acoperisul nu este drept,este tuguiat in forma de piramida.
Am dat jos tavanul balconului si se vad capriorii care sunt aprox.o.k,deci nu trebuiesc schimbati,(sunt f.grosi).
Nu stiu ce sa fac?nu am gasit pe nimeni sa doreasca sa repare o bucata asa de mica de acoperis mai ales ca trebuie sa urce pe casa la aprox.8 m inaltime.
Am facut rost de o schela si m-am gandit sa achimb tot cu tigla care sa semene cu cea veche dar nu stiu cum?

Va multumesc mult ptr orice sfat.

bogdanfnf`
27.05.2010, 06:22
Daca tigla veche nu este sparta se poate reaseza !

O dati jos bucata cu bucata , verificati caroiajul de sipci sa fie in stare buna iar daca este nevoie il reparati . Reasezati tigla si cam gata .

De obicei infiltratile sunt din cauza sipcilor care putrezesc iar placile de tigla nu mai stau asezate corect !

Specialistul MC
27.05.2010, 11:19
Ar fi util sa montati pentru siguranta o folie anticondens daca tot inlaturati invelitoarea.

maria42maria
27.05.2010, 17:51
multumesc mult pentru sfaturi,
asa m-am gandit si eu sa scot toata tigla si sa pun dedesupt o folie anticondens,
sper totusi ca o sa gasesc un meserias sa ma ajute.:P

Specialistul MC
28.05.2010, 10:58
Va dorim succes.

Ranettius
13.06.2010, 18:06
Am decis sa cer sfatul si pe acest forum pentru o problema aparuta la montajul, cu o firma specializata, a acoperisului de tigla metalica de pe casa.

Dupa cum se vede in poza, acesta parte a acoperisului are o forma ciudata nitel, in sensul ca e nitel in "V", varful fiind in partea de jos.

Asa ca multe din "buclele" tablei sunt taiate oblic, in acest sens, cand ploua tare ( de exemplu la ultimele 2 ploi torentiale din Bucuresti) apa care vine pe buclele din exterior intra (cred) pe sub profilul in forma de L pus pe laterale si se prelinge pe folie si de acolo in casa.

Am avut 4 puncte pe unde mi-a curs apa in casa sub acest acoperis, pe partea dreapta (la imbinarea cu casa mea) si un punct pe partea stanga, aproape de colt, dupa ce se termina casa vecinului.

Mentionez ca sun profilul in forma de L nu am burete sau altceva pus, nici buza tablei nu este indoita in sus.

Acum firma care a montat a zis ca e greseala lor, si ma pune sa iau alte piese L mai late, care cica vor rezolva problema.

Intrebarea mea este dacase va rezolva situatia, avand in vedere ca tabla va ramane la fel, deci apa de sus care va curge pe santurile tablei tot se va infiltra sub profilele L, chiar daca acestea sunt mai late.

Ce alta solutie ar fi?

Multumesc.

Adamescu Ion
13.06.2010, 19:45
Ar fi buna o poza care sa cuprinda imbinarea cu acoperisul dumneavoastra si zona cu probleme.

Ranettius
13.06.2010, 20:53
Voi pune maine cateva poze, sunt pe calculatorul de la birou.. Din ce ati postat dvs, cred ca piesa nr. 4, racord lateral special (din pdf inchidere atic_detaliu) este ce ar trebui, adica o piesa care sa vina pe sub folia de tabla si sa conduca astfel apa. Ulterior pot sa pun la loc si racordul lateral actual, cel care vine peste tabla si e lipit de perete.

Voi vedea ce raspuns am de la firma de montaj si ce solutie imi ofera.

Oricum multumesc de idei...

Specialistul MC
14.06.2010, 11:13
Voi pune maine cateva poze.....
Asteptam imaginile pentru a putea rezolva corect situatia existenta la fata locului.

Adamescu Ion
14.06.2010, 13:28
De ce mi-a fost modificat mesajul? Nu cuprindea nimic jignitor sau fara legatura cu subiectul!

hidroplasto
14.06.2010, 15:01
... Din ce ati postat dvs, cred ca piesa nr. 4, racord lateral...
Despre ce este vorba???

Adamescu Ion
14.06.2010, 15:56
Nu mare lucru, o bucatica de documentatie pusa la dispozitia utilizatorilor, in mod gratuit, de o firma de prestigiu. Am atasat documentatia in forma in care am gasit-o, pentru a nu fi acuzat de nici una din parti.
De obicei forumistii nu au timp de discutii si... discutii. Un om caruia ii ploua in casa nu are timp sa-l chestionezi trei luni! Daca poti il ajuti repede si corect si nu astepti nici macar multumiri...

Ranettius
14.06.2010, 23:16
Imi cer scuze insa nu am apucat sa postez azi nimic. Maine la prima ora urc pozele pe care le-am trimis si la firma de unde am cumparat si montat acoperisul. Multumesc si scuze inca o data. Nu as vrea sa fiu acuzat de neseriozitate, mai ales ca am primit repede de la colegii de pe forum cateva prime raspunsuri si posibile idei

Ranettius
15.06.2010, 09:01
Am urcat pozele.
Dupa cum se vede, in poza acoperis-1 este casa mea si pe acolo am cam 4-5 dare de apa la o ploaie puternica.

In poza acoperis-2, am o scurgere de apa chiar in capat.

Dupa cum se vede, probabil apa se scurge pe nervurile tablei si, cum acestea sunt taiate oblic, ajunge sub tabla.

lindabexpert
15.06.2010, 09:26
In primul rand se vede pe poze ca lucrearea e de proasta calitate :(
singura solutie este montarea (SUB invelitor SI NU deasupra) unei sort de perete in forma L cu falti de apa care conduce apa in jgheab

Adamescu Ion
15.06.2010, 11:00
Nu au fost meseriasi autorii lucrarii!

Specialistul MC
15.06.2010, 11:43
Dupa cum se vede, probabil apa se scurge pe nervurile tablei si, cum acestea sunt taiate oblic, ajunge sub tabla.

Concret la dumneavoastra trebuia sa se monteze sub invelitoare un sort din tabla incastrat in perete ca in schita alaturata.

Din pacate sortul montat nu este unul corespunzator si este montat deasupra invelitorii.

Adamescu Ion
15.06.2010, 13:30
Incercati sa luati in considerare si geometria acoperisului!
Este nevoie de un tinichigiu care sa modeleze tabla la fata locului! Profilele din comert nu se potrivesc!
Nu fac reclama.

Ranettius
15.06.2010, 14:48
Ce as vrea sa mentionez e ca NU am facut lucrarea cu non-meseriasi. Tabla a fost achizitionata de la un producator destul de cunoscut si am avut conditie expresa pentru obtinerea garantiei montajul cu o firma agreata de ei.

Nu vorbesc de faptul ca tabla pare murdara, asta e vina "mesterilor mei" care au dat cu decorativa ulterior montarii acoperisului.

Asta e acum, eu va multumesc pentru idei si le-am notat pe toate. Voi vedea maine ce raspuns am de la firma, sper sa vina cu aceeasi idee..

Multumesc inca o data

lindabexpert
15.06.2010, 17:09
Nu e vorba ca e murdara tabla e vorba ca "Meseriasi" habar naveu ce inseamna tinichigeria.
SMC are perfecta dreptate sortul se monteaza sub invelitoare indeferent de geometria acoperisului si indeferent ca este acoperit cu tbla sau tigla.Cine nu stie macar atat nu are ce cauta in domeniu, e mai bine sa se ocupe de oi!!!!!

Specialistul MC
15.06.2010, 22:49
Incercati sa luati in considerare si geometria acoperisului!
Este nevoie de un tinichigiu care sa modeleze tabla la fata locului! Profilele din comert nu se potrivesc!
Nu fac reclama.

Sortul se poate monta atat pe orizontala cat si urmarind panta acoperisului. Nu este necesara prezenta unui tinichigiu la locul de montaj.

P.S. Incercati sa ramaneti on-topic cu mesajele dumneavoastra respectand regulamentul forumului si sa raspundeti concret la orce problema ridicata.

Adamescu Ion
15.06.2010, 23:24
Poate rezolvati si problema indicata de mine in mesajul sters, domnule SMC. (In partea din stinga jos a pozei "acoperis_2.jpg)
Sortul va trebui sa urmareasca conturul acoperisului, nu panta acoperisului! Este o mica diferenta intre panta si delimitari impuse de niste pereti...
Cum se face o captura ecran? :wink:
Domnule SMC, pina trec caldurile, n-am sa mai scriu pe "Invelitori si Acoperisuri". Daca ploua, de zilele viitoare, in toata tara?
Se poate salva si sursa paginii?

Specialistul MC
16.06.2010, 08:12
Poate rezolvati si problema indicata de mine in mesajul sters, domnule SMC. (In partea din stinga jos a pozei "acoperis_2.jpg)
Sortul va trebui sa urmareasca conturul acoperisului, nu panta acoperisului! Este o mica diferenta intre panta si delimitari impuse de niste pereti...
Sortul se poate prelungi incat sa acopere si coama zidului. Am modificat imaginea indicata pentru ca sa vedeti pozitia sortului.
Dupa montarea sortului se remonteaza tabla peste sort.Domnule SMC, pina trec caldurile, n-am sa mai scriu pe "Invelitori si Acoperisuri". E decizia dumneavoastra.

Ranettius
16.06.2010, 10:40
Multumesc pentru interesul acordat problemei mele.

Am primit si eu telefon de la firma de unde am luat tabla si mi-a spus ca au ajuns si ei la concluzia ca e necesar un profil in forma de L, de pus sub tabla si prins de perete, peste care vine tabla pusa la loc si apoi profilul pe care il am deja, pus peste tabla, ca si in prezent.

Am vazut insa acum si ultimul mesaj al Specialistului MC in care se vorbeste de continuarea sortului si pe portiunea unde nu mai e zidul vecinului.

Ce se intampla insa cu profilul care exista deja acolo, care protejeaza capriorul de lemn al acoperisului (poza atasata)? Care ar fi ordinea profilelor? Multumesc

Specialistul MC
16.06.2010, 13:10
In nici un caz nu aceptati ca sortul sa fie montat peste invelitoarea din tabla.

In schita aveti modul corect in care se monteaza sortul :

Ranettius
16.06.2010, 13:41
Am inteles. Multumesc.

Specialistul MC
16.06.2010, 13:43
Cu placere.

Ranettius
17.06.2010, 13:10
Luni vor veni mesterii sa vada si la fata locului. Am discutat insa cu cei de la firma (nu sunt din Bucuresti) si mi-au dat voie sa desfac 2-3 suruburi sa vad ce e sub tabla.

Am atasat ce am gasit, exista profilele de care se face referire aici puse sub tabla, atat pe partea cu peretii vecini (poza 1), cat si sub frontonul din poza 2.

NU am putut verifica integritatea pe toata lungimea, ca nu am vrut sa desfac mult bordura de calcan (piesa pusa peste tabla), insa deja intru in ceata si mai mult.

Specialistul MC
17.06.2010, 13:19
Sortul montat in schita "poza_aco2" are panta de scurgere ?


Intre perete si sorturile de tabla s-a hidroizolat cu pasta hidroizolanta ?

Ranettius
17.06.2010, 13:49
Din ce am vazut, nu, sortul nu are hidroizolatie la bucata acre urca pe perete.

Iar panta lui e data de panta acoperisului, sau va referiti cumva la alta panta?

Ranettius
17.06.2010, 13:51
Scuze, in poza 2 e frontonul de la zona unde nu am perete cu vecinul. Acolo sortul de la interior e pus sub tabla iar buza lui nu e prinsa de perete, nu exista perete acolo. Deasupra lui e frontonul care vine si peste tabla.

Specialistul MC
17.06.2010, 14:23
Am gresit eu, trebuia sa scriu "poza_aco.JPG".

Indepartati cu atentie sortul de la perete si utilizati pasta hidroizolanta Ceresit AquaBlock pentru ermetizare ori faceti un mic falt la sortul existent pe care il introduceti intr-un canal taiat in perete vezi : "detaliu imbinare invelitoare - perete.JPG"

Ranettius
17.06.2010, 15:19
M-au sunat intre timp iar cei de la firma si mi-au propus sa imi schimbe bordura de calcan (cea care vine deasupra tablei) sa o faca mult mai lata, cam dublu. Astfel ar acoperi mai multe onduleuri are tablei.

Le-am sugerat, dupa cum am vazut in poza dvs, sa continuam aceasta bordura si pe portiunea de acoperis unde nu mai am casa vecinului, sa fie o continuitate si apa sa se scurge pe ea pana la jgheab.

Luni sper sa se rezolve.

Concomitent, ii voi pune sa "sigileze" sortul de la interior dupa cum ati spus si sper sa nu ma fie alte probleme.

Specialistul MC
19.06.2010, 09:35
Urmariti indeaproape lucrarile pentru a nu avea probleme in viitor.

Ranettius
19.06.2010, 16:14
Multumesc de ajutor. Da, de data asta voi incerca sa stau pe casa sa vad. Insa dupa ce platesc cat au cerut, atat la montaj cat si la tabla, este strigator la cer ca trebuie sa stau eu sa supraveghez. In fine, daca il luam pe mesterul de la colt cred ca faceam si eu treaba facuta de cei 5 oameni, "profesionisti", firma agreata de producator....

Oricum, repet: multumesc de idei si sfaturi

Specialistul MC
20.06.2010, 20:56
Cu placere.

sweetakasha
22.06.2010, 15:20
Buna ziua,

Nu ma pricep foarte bine la termenii de specialitate in acest domeniu asa ca ma voi exprima cu cuvintele proprii cu privire la aceasta problema.

Am cumparat un apartament la mansarda anul trecut in martie si m-am mutat in luna decembrie cand a fost gata (aici ma refer in iulie a fost luat in primire si pana in decembrie s-au realizat lavabil, scara interioara, mobilarea si utilarea lui).

In luna decembrie am observat ca imi ploua in dormitoarele de sus, pentru ca mai apoi sa imi ploua si pe hol. Aprtamentul este dispus astefl living baie si bucatarie la primul etaj iar la cel de sus hol , doua dormitoare si baie.

Aceasta problema s-a semnalat si la ceilalti vecini de palier. luna trecuta a fost o ploaie puternica si vant si ne-a zburat jumatate de acoperis. cu toate ca domnul care ne-a vandut a fost anuntat ca ne ploua a venit abia atunci cand a considerat el...cand a zburat acoperisul..bineinteles nu a fost pe partea ap meu dar unde "a rezolvat " dumnealui si a pus alta tabla tot ploua respectiv la doi vecini. noi nu stim ce sa ne mai facem. la toti ne ploua pe la geamuri si in casa. intrebarea este (imi cer scuze ca m-am intins atat).. CE putem face? dam tabla cu totul jos? o sa atasez si o poza sa vedeti cam cum arata acoperisul... MUltumesc frumos.

sweetakasha
22.06.2010, 15:26
din pacate nu am reusit sa atasez poze...pentru ca nu stiu de unde...dc imi raspunde cineva..va rog sa imi spuneti si modul de atasare a pozei.. multumesc

RaduCA
22.06.2010, 15:34
[...] va rog sa imi spuneti si modul de atasare a pozei.. multumescCred că vă va ajuta acest topic http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=12485

Specialistul MC
23.06.2010, 11:04
din pacate nu am reusit sa atasez poze... Asteptam imaginile.

Va rog sa ne specificati care sunt straturile montate sub invelitoarea din tabla ?

valpetcu
23.07.2010, 14:07
Buna ziua,

Tocmai ni s-a montat acoperisul pentru anexa unei case de vacanta situata la 80 km de Bucuresti.
Lucrarea a fost facuta de meseriasi locali :) si din pacate fara nicio supervizare...

Problema este ca ploua in casa!
Acoperisul este intr-o singura apa si are incastrate doua luminatoare.
Ploua atat pe la imbinarea cu luminatorul cat si pe suprafata acoperisului pe la imbinarile tablelor- tabla este plana, galvanizata.

Acum am vazut si noi ca de fapt meseriasii pe langa manopera cu probleme au gresit si structura - acoperisul nu este gandit cu spatiu de aerisire intre tabla si termo/hidroizolatie etc.

Avem mare nevoie de sfaturi :) si de un inginer sau "meserias" priceput care ar putea sa vada despre ce este vorba si sa gaseasca o solutie.

Cum s-ar putea rezolva problema infiltratiilor si a aerisirii fara sa dam totul jos si s-o luam de la inceput cu montajul.

Puteti recomanda pe cineva care ar putea sa ne ajute, sa vada despre ce este vorba si sa dea o solutie...? Bineinteles contra cost.

Multumesc!

Specialistul MC
24.07.2010, 21:36
Va rog sa atasati imagini cu acoperisul de la casa.

valpetcu
25.07.2010, 15:42
mltumesc pt feedback..

Din pacate nu sunt relevante pozele cu acoperisul... nu se vede in poza pe unde ploua...

Totusi chiar avem nevoie de un "meserias" priceput.

In continuare aceasta este rugamintea - puteti recomanda o persoana priceputa, un executant care face acoperisuri sau un inginer care face proiectare pt acoperisuri etc.?

Multumesc!

lencik86
05.08.2010, 21:35
Buna ziua,

Tocmai ni s-a montat acoperisul pentru anexa unei case de vacanta situata la 80 km de Bucuresti.
Lucrarea a fost facuta de meseriasi locali :) si din pacate fara nicio supervizare...

Problema este ca ploua in casa!
Acoperisul este intr-o singura apa si are incastrate doua luminatoare.
Ploua atat pe la imbinarea cu luminatorul cat si pe suprafata acoperisului pe la imbinarile tablelor- tabla este plana, galvanizata.

Acum am vazut si noi ca de fapt meseriasii pe langa manopera cu probleme au gresit si structura - acoperisul nu este gandit cu spatiu de aerisire intre tabla si termo/hidroizolatie etc.

Avem mare nevoie de sfaturi :) si de un inginer sau "meserias" priceput care ar putea sa vada despre ce este vorba si sa gaseasca o solutie.

Cum s-ar putea rezolva problema infiltratiilor si a aerisirii fara sa dam totul jos si s-o luam de la inceput cu montajul.

Puteti recomanda pe cineva care ar putea sa ne ajute, sa vada despre ce este vorba si sa dea o solutie...? Bineinteles contra cost.

Multumesc!


Din pacate solutia aleasa, de tabla galvanizata a fost o alegere nereusita. Tabla galvanizata se monteaza cu un falt simplu, care permite apei sa se infiltreze. In privinta aerisirii,daca aceasta are forma cilindrica ea trebuie imbracata in caseta dreptunghiulara.
Pentru a scapa de necazuri trebuie adoptata o alta solutie. "Carpirea" acoperisului existent nu va stopa problemele.

lencik86
05.08.2010, 22:07
Buna ziua,

Nu ma pricep foarte bine la termenii de specialitate in acest domeniu asa ca ma voi exprima cu cuvintele proprii cu privire la aceasta problema.

Am cumparat un apartament la mansarda anul trecut in martie si m-am mutat in luna decembrie cand a fost gata (aici ma refer in iulie a fost luat in primire si pana in decembrie s-au realizat lavabil, scara interioara, mobilarea si utilarea lui).

In luna decembrie am observat ca imi ploua in dormitoarele de sus, pentru ca mai apoi sa imi ploua si pe hol. Aprtamentul este dispus astefl living baie si bucatarie la primul etaj iar la cel de sus hol , doua dormitoare si baie.

Aceasta problema s-a semnalat si la ceilalti vecini de palier. luna trecuta a fost o ploaie puternica si vant si ne-a zburat jumatate de acoperis. cu toate ca domnul care ne-a vandut a fost anuntat ca ne ploua a venit abia atunci cand a considerat el...cand a zburat acoperisul..bineinteles nu a fost pe partea ap meu dar unde "a rezolvat " dumnealui si a pus alta tabla tot ploua respectiv la doi vecini. noi nu stim ce sa ne mai facem. la toti ne ploua pe la geamuri si in casa. intrebarea este (imi cer scuze ca m-am intins atat).. CE putem face? dam tabla cu totul jos? o sa atasez si o poza sa vedeti cam cum arata acoperisul... MUltumesc frumos.
Fara poze si o vizita la fata locului nu cred ca sunt prea multe de spus.
Din cele explicate de d-stra imi vin in minte 2cauze
1. Nu s-a montat folia anticondens , astfel exista infiltratii
2. Inbinarile nu au fost facute bine

Poate reusiti sa atasati poze pentru o idee mai clara

Mircea G
06.08.2010, 18:11
Tabla galvanizata se monteaza cu un falt simplu, care permite apei sa se infiltreze....
Tabla tip tigla credeti ca este mai etansa ? Cea mai etansa tabla este tabla faltuita .
Se poate remedia dar greu de spus ce trebuie facut , pe " nevazute " !

mirella21
11.08.2010, 13:04
Va rog spunet mi daca se poate locui intr o casa cu un acoperis provizoriu. Am terminat parterul, am turnat placa dar nu mai putem face si mansarda anul acesta. Cu toate acestea am vrea sa ne mutam dupa ce terminam finisajele interioare si de montat centrala la parter....Multumesc

georgel
11.08.2010, 14:38
se poate important e sa ai un acoperis provizoriu ca sa nu stea apa pe placa sau sa se scurga pe pereti pt ca se poate infiltra inauntru si iti strica finisajele

Specialistul MC
11.08.2010, 20:54
Va rog spunet mi daca se poate locui intr o casa cu un acoperis provizoriu. Am terminat parterul, am turnat placa dar nu mai putem face si mansarda anul acesta. Cu toate acestea am vrea sa ne mutam dupa ce terminam finisajele interioare si de montat centrala la parter....Multumesc

Nu puteti, faceti tot posibilul pentru a monta acoperisul casei.

army_ciurli
25.09.2010, 13:42
buna ziua am o problema privind acoperisul..detin o casa cu dimensiunile 10x19 m acoperisul il doresc in 2 ape si cu o "chestie" la mijloc nu stiu cum se numeste exact,am achizitionat deja grinzi de 15x10 si intentionez sa pun capriori 10x10.grinzile sunt deja montate din 40 in 40 cm... problema este ca nu stiu ce panta sa ii redau acoperisului de aici au aparut si ceva probleme cu constructorul care sustine ca 2,5m plus carpior si asteriala s-ar ridica undeva al 2.75 ar fi suficient, iar eu am realizat un model la scara al acoperisului si deabea de la 4 m in sus incepe sa arate ca un acoperis(adica necocosat etc)...vreau o parere sau daca exista vreo formula de calcul pentru acoperis am auzit ceva de genu ca stalpul central ar trebui sa aiba jumatate din latimea casei...Va multumesc..

Specialistul MC
25.09.2010, 17:42
Din ce material este invelitoarea ?

army_ciurli
26.09.2010, 11:13
invelitoarea va fi din tabla tip tigla..lindab cel mai probabil...

Specialistul MC
26.09.2010, 11:59
Spatiul de sub invelitoare o sa fie utilizat ca spatiu de locuit ?

lencik86
06.10.2010, 12:12
Tabla galvanizata se monteaza cu un falt simplu, care permite apei sa se infiltreze....
Tabla tip tigla credeti ca este mai etansa ? Cea mai etansa tabla este tabla faltuita .
Se poate remedia dar greu de spus ce trebuie facut , pe " nevazute " !


Perfect adevarat: cea mai etansa tabla este cea faltuita. Daca reveniti asupra mesajului care l-am scris, veti vedea ca nu am dat drept solutie tabla tip tigla. Nu putem discuta "lucruri inchipuite", pentru o solutie viabila trebuie sa vedem exact despre ce este vorba, pana atunci tot ce putem face este sa presupunem.

gabimok
21.11.2010, 09:07
Apa sau mai bine zis condensul scurs de pe acoperis prin burlane dimineata in special, e o apa verzuie si a facut pe trotuarul din jurul casei, unde curge apa aceasta prin burlane, un fel matasea broastei foarte alunecoasa si urat la aspect, parca am fi pe malul uni balti.
E normal?

Mircea G
21.11.2010, 09:11
Absolut normal.
N-am vazut jgheab la care scurgerea este perfecta, asa ca in el mai ramine ceva apa.
In apa aceea se dezvolta vegetatia.
Puteti incerca sa verificati si corectati panta jgheabului, puteti sa le curatati si spala periodic - daca aveti cum!
In situatia de vegetatie inalta pe linga casa, se pot monta protectii de jgheab.

cipus
21.11.2010, 09:13
Probabil aveti invelitoarea din tigla sau azbest, nu?
Acest tip de invelitoare dezvolta in timp muschi.

Mircea G
21.11.2010, 11:21
Probabil aveti invelitoarea din tigla sau azbest, nu?
Acest tip de invelitoare dezvolta in timp muschi. Nu cred ! Este apa statuta , praf si vegetatie ....

gabimok
21.11.2010, 15:45
Este din tabla marca Viking.

Specialistul MC
21.11.2010, 20:52
Apa sau mai bine zis condensul scurs de pe acoperis prin burlane dimineata in special, e o apa verzuie si a facut pe trotuarul din jurul casei, unde curge apa aceasta prin burlane, un fel matasea broastei foarte alunecoasa si urat la aspect, parca am fi pe malul uni balti.
E normal?

Este apa provenita de pe acoperis ori din stratul de aerisire ?

gabimok
21.11.2010, 21:21
De pe acoperis ca din alta parte nu cred ca ar veni, dar stratul de aerisire nu stiu care e?

Specialistul MC
22.11.2010, 09:38
Intre invelitoarea din tigla de tabla si folia anticondens in mod normal ar trebui sa aveti un spatiu prin care se asigura ventilarea acoperisului.

Apa scursa are culoarea verzuie doar dupa o perioada mai lunga in care nu a plouat ori tot timpul ?

gabimok
22.11.2010, 14:20
Am spatiu de aerisire intre invelitoare si folie.
Cand ploua abundent nu curge verdeata, mai mult acum dimineata cand bate soarele in invelitoare si curge putina apa pe burlane si se face verdeata.

Specialistul MC
22.11.2010, 21:47
Ce culoare are invelitoarea ?

gabimok
23.11.2010, 13:20
Maro inchis.

Specialistul MC
24.11.2010, 13:38
Este destul de curios fenomenul pe care-l descrieti. Aveti o sursa de poluare atmosferica in apropierea casei ?

gabimok
25.11.2010, 12:46
Nu e nicio sursa de poluare, insa se vad prin matasea broastei sau ce o fi pe trotuar si urme de culoare maro ca a invelitorii.

Specialistul MC
25.11.2010, 21:28
Sa intre in reactie vopseaua care acopera tabla cu umiditatera atmosferica ?

Incercati sa vedeti daca vopseaua de pe invelitoare se indeparteaza cu degetul.

Ranettius
08.05.2011, 08:20
Am urcat pozele.
Dupa cum se vede, in poza acoperis-1 este casa mea si pe acolo am cam 4-5 dare de apa la o ploaie puternica.

In poza acoperis-2, am o scurgere de apa chiar in capat.

Dupa cum se vede, probabil apa se scurge pe nervurile tablei si, cum acestea sunt taiate oblic, ajunge sub tabla.


Ce sa fac... revin la aceeasi problema. Imi cer scuze ca nu am mai postat o poza cu ce au facut anul trecut, eram bucuros ca se rezolvase.


Daca va uitati la cele 2 poze, ma plangeam de 2 probleme:
- problema 1. ca pe partea dreapta aveam cateva puncte pe unde se infiltra apa, pe la imbinarea cu peretele meu

- problema 2. ca pe partea stanga, la capatul acoperisului, dupa ce se termina casa vecinului, aveam infiltratie apa.

Ce s-a descoperit la decopertarea tablei:

- problema 1. Dedesubtul tablei exista acel profil care sa preia apa in caz de ceva si sa o duca in jgheab si care e urcat nitel pe perete si prins in el.
Singura problema pe care am identificat-o a fost ca pe alocuri folia nu urca si ea pe perete, si nu e prinsa in perete sub acest profil, probabil cum au taiat-o in graba...

- problema 2. La imbinarea intre sortul care vine sub tabla (cel care sa preia apa in surplus) si care se termina unde se termina casa vecinului cu sortul care continua pana la terminarea acoperisului era un mic cot (acoperisul e mai ingust in partea de jos). Si cand plua zdravan, apa venea suvoi si la acest cot sarea de buza sortului si o lua pe folie. Si aici era problema. Daca folia era pusa bine, trebuiea sa fie ok.
Insa DOBITOCII (au avut penalizare la salariu, pe patronul de la fabrica il conosc si de aia am facut cu el..in fine) au venit cu folia iar jos, la jgheab, au ridicat-o peste scandura care se pune peste astereala pt prinderea trainica a jgheabului, creand astfel o cuva.
Asa ca apa venea pe folie iar acolo jos facea balta si cand se umplea mult dadea in lateral, exact unde am facut sageata (cand am umblat la tabla nu plouase de 1 sapt si tot era balta de apa in acea cuva)

Sa rezum, teoretic anul trecut rezolvasem. Am refacut acea imbinare la sortul de sub tabla in partea stanga, am refacut si elementele de final in patea stanga si am inlocuit peste tot bordura cu una mult mai lata Am facut proba cu apa din galeata turnata pentru ambele cazuri, apa venea frumos pe sortul interior si ajungea in jgheab.

Si au fost ceva ploi parca dupa iulie. Iarna asta la fel nimic si a stat ceva zapada, care s-a si topit... Totul OK. Totul OK si la toate ploile de pana acum..

Si ajungem la ploaia de aseara. Am gasit iar infiltratii pe peretele casei mele (partea dreapta, corespondent PROBLEMA 1 de anul trecut)

Mici, insa au fost. Atasez poza cu interior+experior.

De la ce poate sa fie? Sa fi batut ploaia inspre peretele casei (asa a fost) si sa am infiltratii pe la acel cordon de silicon care nu e bine etansat? Totusi buza bordurii e bagata in polistiren.. Si totusi anul trecut aveam bordura mult mai mica.

Dupa cum se vede din poza de la interior, cea mai mare infiltratie e inspre capatul acoperisului...

Multumesc pentru rabdarea de a citi, am vrut insa sa explic clar conditiile.

adriancean
08.05.2011, 20:09
Am o problema,in partea dreapta a coamei(in partea unde este cimentata mai mult) imi intra apa cand ploua si ajunge pe lemn.Ce as putea sa fac?Multumesc.

adriancean
09.05.2011, 19:54
Nici o parere? :(

Specialistul MC
09.05.2011, 21:43
Puteti sa scapati definitiv de infiltratiile de apa doar daca montati un sort din tabla peste cel existent. Incastrati noul sort de tabla cel putin 2 cm in peretele lateral.

Specialistul MC
09.05.2011, 21:45
Urata lucrare.

"Chituiti" zonele pe unde apa se infiltreaza cu produsul Ceresit AquaBlock.

Ranettius
10.05.2011, 13:01
Intrebare: ce are sortul de tabla existent? De ce spuneti ca ar trebui schimbat?

Am o alta banuiala eu: acest acoperis se termina printr-un luminator - geam termopan. Acolo am avut o "buba" in sensul ca a ramas un colt vulnerabil. Ma gandesc daca nu cumva unghiul in care a batut ploaia a permis apei sa se infiltreze pe acolo pe sub tabla si, avand in vedere greseala de montaj a foliei anticondens (nu e peste tot ridicata pe perete) sa apoi sa curga pe perete prin locurile respective...

Sa se usuce bine si voi verifica in primul rand acea imbinare tabla-geam..

adriancean
10.05.2011, 15:12
Nu e urata, e foarte urata :( .Am ales varianta asta doar temporar,deoarece as vrea ca anul acesta sa schimb tigla cu modelul cel nou si ma gandeam ca poate aveti vreo idee cum sa fac sa nu mai cimentez atat de mult.Betonul ala parca sta la mine pe cap :x

Specialistul MC
10.05.2011, 21:55
Din cate se poate observa din imagine sortul din tabla nu este introdus si in zidarie. Apa se poate prelinge intre zidarie si sort.

Adamescu Ion
11.05.2011, 21:33
SMC se refera la detaliul din atasament.

Adamescu Ion
11.05.2011, 21:38
Nu pot sa cred ca sintem la un an de "ploua in casa"!

Ranettius
12.05.2011, 12:20
Revin, ca poate nu am explicat corect. Exista acel element postat de dl. Adamescu in link, montat in izolatia peretului si sub tabla. De asemenea,deasupra exista sorul de tabla, facut special la comanda mai lat, care de asemenea a fost bagat in izolatia peretelui.

Nu am apucat sa verific cu atentie daca a iesit, cred ca din poze se vede distorsionat.

Totusi am o nelamurire, pe care sper sa o "rezolv" cand se usuca. A plouat si luni, si marti si nu am mai avut nicio infiltratie. Cred totusi ca apa se infiltreaza pe langa luminatorul din capatul acoperisului si de acolo se scurge pe folie, care, nefiind pusa bine, mai lasa apa sa cada pe perete. Sa se termine cu sezonul asta "tropical" si ma sui sa vad ce si cum.

Adamescu Ion
12.05.2011, 21:31
Domnule Renettius, din poza "infiltratii_acoperis_interior.jpg" nu inteleg mare lucru. Poza este cumva rasturnata?
Trebuie sa caut, de curiozitate, cum este tratat acest tip caz in documentatia producatorilor.

Adamescu Ion
12.05.2011, 22:12
In detaliul marit se vede ca si folia (2) urca pe perete sub tabla. La dumneavoastra este asa?
Am mai zis eu ca invelitorilor moderne le mai trebuie o invelitoare de siguranta. :wink:

@sof
26.06.2011, 16:44
Salutare,

Am nevoie de cineva care sa se urce pe acoperisul de la blocul meu (eu stau la mansarda) si sa vada daca a fost sau nu afectat de furtuna de vineri din Cluj. Mai mult, vreau sa faca o inspectie la sange a acoperisului, pentru a determina eventualele puncte slabe ale acestuia.

In caz ca se gaseste ceva in neregula sa imi faca o lista cu ce trebuie reparat.

Stiti pe cineva autorizat sa faca aceste lucruri in Cluj, sau cu posibilitate de a se deplasa in Cluj?

Multam fain,
Ovidiu

bizonel
07.11.2011, 10:02
Am nevoie urgent de un sfat:
Am acoperit casa cu tabla acum un an. Tabla este acum matuita si decolorata. Am sesizat acest lucru firmei de unde am luat-o si mi-a propus inlocuirea ei .
Ce ma sfatuiti sa fac?

VYS
07.11.2011, 10:23
Ti-o schimba cu acelasi tip de tabla?
Ti-au spus care ar fi cauza decolorarii?

Tabla noua va avea garantie la decolorare?
Cine suporta costurile de montare-demontare si materialele auxiliare necesare?
Ce te faci daca si noua tabla se comporta la fel?
Sunt niste aspecte care trebuie clarificate cu furnizorul inainte de a lua o decizie, scris si nu pe vorbe.

vigeak
07.11.2011, 12:11
atasati si o imagine sau mai multe cu tabla matuita.
Unii producatori asa o comercializeaza, e un nou trend.