PDA

Arată versiune întreagă : Hidroizolare beciPagini : [1] 2

theo
20.05.2005, 15:16
am o problema legata de infiltratii in beciul casei ,panza freatica s-a ridicat peste masura ,iar apa a inceput sa-si faca loc prin peretii beciului (2,5m sub nivelul solului) .mentionez ca nu am prevazut nici un fel de hidroizolatie la constructie pentru ca raul era "linistit",acum cu atatea inundatii am inceput sa am aceasta problema .ce se poate face ?nu vreau sa sap pe langa casa ,vreau o izolatie din interior ,se poate ,exista materiale care sa faca fata ? multumesc sfatuitorilor competenti!

Specialistul MC
21.05.2005, 10:26
Stimate d-le Theo,
Din pacate nu cred ca va da rezultate o solutie de hidroizolare pe interior in cazul dvs. Daca pinza de apa freatica se ridica ea va crea o presiune care va dezlipi hidroizolatia facuta la interior. Oricum peretii subsolului vor fi imbibati cu apa si daca sunt de zidarie vor fi afectati. Consider ca este o greseala sa nu se faca o hidroizolatie de protectie a peretilor subsolului chiar si in conditiile in care nu exista probabilitatea cresterii nivelului apei freatice. Pamintul este oricum umed si aceasta umezeala migreaza in structura casei producind tot felul de neplaceri.

22.05.2005, 12:10
Stimati domni,
am citit interventiile dumneavostra referitor la izolarea beciurilor(subsolurilor) si ma nedumerit o "idee" legata de panza freatica. Sigur numai aceasta are o influenta negativa asupra peretilor ? apa provenita de la ploaie , de pe acoperis , zapada , nu afecteaza peretii beciurilor?
Multe persoane vad ca se gandesc numai la nivelul panzei freatice fara a mai lua in calcul si alti factori.
O alta influenta cred ca o are si "compozitia" solului .
Astept o explicatie referitor la aceasta "idee".
La revedere si felicitari pt. site , emisiune si revista.
Bafta in continuare
Nicu

Specialistul MC
25.05.2005, 17:25
Stimate d-le Nicu,
Daca cititi cu atentie raspunsul dat de noi, vizitatorului anterior, o sa constatati ca am recomandat hidroizolare exterioara a peretilor subsolului si in cazul in care nu se pune problema apei freatice, ci numai a umezelii naturale a terenului.
Multumin pentru aprecieri.

etien
02.10.2005, 12:09
Cum pot izola fundatia unui beci care se afla sub o terasa descoperita

Specialistul MC
04.10.2005, 17:20
Stimate d-le Etien,
Pentru a putea raspunde, ar trebui sa vad niste planuri sau macar sa faceti o descriere mai amanuntita a lucrarii.

10.10.2005, 21:01
Stimate d-le Specialist MC,
Linga bucataria casei am sapat un beci.Peretii beciului sunt din beton si au grosimea de 40 cm.Planseul beciului(grosime 13 cm) este folosit si ca terasa avind acces din bucatarie pe aceasta terasa care deocamdata este descoperita. Peretii beciului se pare ca au fost izolati prost deoarece exista infiltratii ori de cate ori ploua.Terasa nu are izolatie.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru eliminarea infiltratiilor prin pereti si ce sa folosesc pentru hidroizolatia terasei?

Va multumesc.

Specialistul MC
16.10.2005, 22:04
Stimate d-le Etien,
Pentru planseul beciului care reprezinta si terasa, trebuie facuta o hidroizolatie cu membrana bituminoasa, peste care se toarna o sapa de protectie si apoi se poate finisa cu o gresie de exterior sau cu dale.
Pentru peretii beciului solutia ar fi sa se sape perimetral si sa se refaca hidroizolatia pe exterior. Puteti incerca si o etansare interioara cu pasta hidroizolatoare CR 65 de la Ceresit dar numai in conditiile in care apa infiltrata nu este cu presiune.

07.11.2005, 19:46
am o problema legata de infiltratii in beciul casei ,panza freatica s-a ridicat peste masura ,iar apa a inceput sa-si faca loc prin peretii beciului (2,5m sub nivelul solului) .mentionez ca nu am prevazut nici un fel de hidroizolatie la constructie pentru ca raul era "linistit",acum cu atatea inundatii am inceput sa am aceasta problema .ce se poate face ?nu vreau sa sap pe langa casa ,vreau o izolatie din interior ,se poate ,exista materiale care sa faca fata ? multumesc sfatuitorilor competenti!

AER
07.11.2005, 20:15
In acest caz, problema este cu adevarat datorata panzei freatice. Acest fenomen nu a fost general raspandit ci a fost prezent in anumite zone in care structura solului a avut o configuratie favorizanta. De asemenea, a existat si un factor amplificant determinat de actiunile anumitor primari de comune care in goana dupa pamant au astupat canale facute in trecut care aveau rolul drenarii apelor in astfel de situatii cit si a irigatiilor. In acest an datorita ploilor abundente si pe fondul lipsei de utilizare a apei din panza in scop agricol, nivelul in panza a crescut pana la momentul in care stratul de balast a fost inundat in intregime iar surplusul a creat o presiune suplimentara in panza. In acest fel, acolo unde stratul de apa a gasit liber, a debusat. Din acest motiv, apa a crescut in fantani peste nivelul stratului de balast in care se afla in mod normal apa din panza. Tot din acest motiv, in anumite zone unde de obicei apa era la 3-4 metri adancime, acolo unde a gasit subsoluri, apa a inaintat si a patruns in subsolurile respective. Cu hidroizolatie sau fara (stim cu totii cum se lucreaza pe santiere si oricum nimeni nu a luat in calcul presiunea apei de jos in sus ci doar infiltratiile datorate ploilor), in cele mai multe cazuri, apa a intrat astfel in subsoluri.
Riscul cel mai mare este sa se scoata apa din subsol in permanenta. In acest caz, stimulam "izvoarele" sa lucreze si mai bine.
Un alt risc este presiunea exercitata de jos in sus pe radier. Sa presupunem ca subsolul are o suprafata de 100 mp. Daca apa se ridica si ramane in echilibru la o inaltime de 1 metru, asta inseamna o presiune de jos in sus de 100 mbar la nivelul placii adica o sarcina uniform distribuita pe toata suprafata subsolului de 100 tone, pe o placa de beton ce in cele mai multe cazuri este executata sa sustina o presiune de sus in jos. Am vazut subsoluri la care radierul a fost "umflat".
Alt risc este de aparitie a flotarii. Depinzand de suprafata subsolului si de tipul constructiei (usoare sau din materiale clasice), conform legii lui Arhimede, poate apare flotarea sau doar inclinarea structurii casei.
Concluzia - trebuie consultat un proiectant si cu certitudine trebuie folosite materiale moderne de etansare, iar pe termen lung, facute presiuni la institutiile statului (mediu, ape) pentru gasirea de solutii de drenare a apelor din panza freatica pentru ca in acest fel pe viitor sa se evite cresterea presiunii apei din panza freatica.

veronica
16.03.2006, 11:30
Am construit in 2002 o casa dupa proiect cu firma de constructii pe linga Tirgoviste si in oct 2005 am avut prima surpriza neplacuta si anume a aparut apa in beci (precizez ca a ramas o portiune de 2 mp sub scara nebetonata unde trebuia sa fie un camin pt eventuale inundatii!?),apa provine din pinza feratica ce a crescut f mult .Vreau sa betonez zona respectiva ,ce trebuie sa fac pt a nu se infiltra apa pe la zona de imbinare .
Si mai a aparut o infiltrare tot in acea perioada pe peretele din nord al beciului la 0,9 m sub nivelul solului ,cum sa izolez si cu ce ?

Specialistul MC
20.03.2006, 17:35
Stimata doamna Veronica,
Cred ca e cazul sa chemati pe cel care a proiectat casa si sa-i cereti sa dea o solutie. Inainte de a intocmi proiectul trebuia sa faca un studiu geo si sa prevada o hidrizolatie a subsolului. Este obligatia proiectantului ca prin solutiile indicate in proiect sa asigure buna functionalitate a casei.

angelus
23.03.2006, 12:32
Buna ziua
Nu este de fapt un raspuns, dar fiind noua pe forum nu am gasit de unde sa creez un nou subiect... :D
Pe mine ma interesa sa aflu detalii de cum se construieste o pivnita la care sa iau in calcul hidroizoltia si aerisirea acesteia. Am inteles ca acestea sunt fffff importante pt o pivnita...
Datele mele ar fi:
-imi construiesc o pivnita sub nivelul solului la 2,5m adancime, in incinta casei sub un viitor hol si sub o parte dintr-o viitoare baie). Pentru aerisiere: am inteles ca e bine sa existe 2 guri de aerisire prin niste teava ... amplasate in diagolala asa incat sa circule aerul prin pivnita ....
Cat despre hidroizolatir habar nu am cu ce e bine de facut. Locuiesc in Bucuresti unde nivelul apei freatice era cca.8m... dar imediat dupa ploile de anul trecut a urcat la cca.4m fata de sol.
Astept cu nerabdare solutii. :lol:

Stefi
26.03.2008, 15:28
Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament la parter si am un beci in subsol de 2 m inaltime, cat suprafata bucatariei. Subsolul acestui bloc cu 7 scari este foarte des inundat din diferite motive(blocul fiind vechi) drept pentru care in beciul meu se infiltreaza apa, prin pereti si prin podea. Nu se poate sapa pe exterior, singura interventie se poate face prin interior Imi puteti da niste sfaturi, cam ce se poate face in acest sens?Va multumesc anticipat

Gemini
27.03.2008, 18:06
Chiar daca s-ar sapa pe exterior, nu vad legatura cu apa din beci.

Puteti spune mai concret cum se manifesta acele infiltratii?

Stefi
27.03.2008, 19:58
Atunci cand ploua, cantitatea de apa din subsolul blocului devine mai mare si presiunea asupra peretilor beciului devine mai mare, si incepe sa iasa din podeaua beciului apa prin anumiti pori care totusi au fost acoperiti in prealabil cu 'Apa Stop"; drept pentru care doresc sa fac o hidroizolatie cumva. Mentionz ca beciul este prevazut cu guri de aerisire si ventilator. Va multumesc.

Maestrul Max
30.03.2008, 15:41
Se poate hidroizola pe interior folosind membrana autoadeziva montata pe pardoseala beciului si pe pereti in asa fel incat sa constituie o "cuva" etansa pe interior.

Dupa montarea membranei se toarna sapa de egalizare armata pe pardoseala iar peretii se dubleaza pe interior cu inca o zidarie avand legaturi in zidaria veche.

Daca gasiti punctele pe unde se infiltreaza apa in beci puteti sa apelati la o firma care sa injecteze in gauri o solutie pentru a opri apa.

adi_motroc
13.05.2008, 23:07
1.stau la casa
2.am beci sub casa
3.podea din beton
4.peretii sunt parte din temelia casei si sunt din caramida
5.peretii sunt izolati de jos in sus h=50cm cu carton smolit si ciment ( asa cum se facea pe vremuri)
6. au aparut infiltratii in beci
7.beciul este umed dar nu tot
8. cum scap de beleaua asta?
9.nu am acces la peretii exteriori ( deloc)
Am inteles ca membrana cauciucata poliuretanica ar fii o solutie,dar nu le am cu hidro!!
mersii anticipat

Gemini
26.05.2008, 19:10
Unde sunt localizate zonele cu umiditate ridicata?

oanacrissie
22.06.2008, 16:57
Sub prima camera a casei exista un beci 50% sub pamant, cu o gura de aerisire de 30/50 cm, suprafata beciului fiind de 25 mp. Peretii sunt din piatra, in grosime de 80 cm, casa fiind veche. Am vrea din acest beci sa facem o baie, bucatarie si camara. peretele din partea de nord a beciului este umed si pardoseala de asemenea (pamant). Vom face la bucatarie si baie ferestre demisol. Cum putem izola peretii ca in baie, bucatarie si camara sa nu existe infiltratii de apa??

Gemini
23.06.2008, 16:41
Demisol?

oanacrissie
23.06.2008, 19:26
da este demisol, are ziduri din piatra de 80 cm grosime

Gemini
24.06.2008, 18:03
Existenta geamurilor pentru a beneficia de o lumina naturala si ventilatie ar trebui sa fie obligatorie. Se pare ca nu le aveti si de aceea este destul de dificil sa transformati spatiul intr-unul locuibil.
Lucrarile ar trebui sa prevada realizarea unei pardoseli ce sa aiba si strat hidroizolator iar peretii pot fi tencuiti cu mortare specifice. Daca nu sunt probleme cu umiditatea prin peretii existenti pot ramane asa si se pot finisa doar.
Nu este deloc usor si cred ca ar trebui sa discutati la fata locului cu un specialist pentru a stabili toate detaliile necesare pentru aplicarea unei solutii optime.

Amenajarea spatiilor ce necesita utilizarea apei poate fi o problema daca nu exista posibilitatea racodarii la canalizare.
Sunt destule amanunte de luat in calcul.

Stefi_R
30.06.2008, 07:27
Buna ziua,

Imi cer scuze daca s-a mai discutat cumva subiectul. Iata problema mea: in urma cu cateva luni am cumparat o casa la tara (banuiesc ca are peste 50 de ani vechime), din caramida pe fundatie de piatra. Casa are 3 incaperi + camara. sub prima incapere de la strada se afla un beci cu tavanul din placa de beton si un stalp de beton de sustinere pe mijloc (cred ca initial tavanul a fost din barne+scanduri); peretii pivnitei sunt din piatra; blocurile de piatra nu par a fi lipite intre ele cu vreun mortar (asa se proceda pe vremuri - se asezau pietrele unele peste altele?).

Solul in zona este nisipos, si mai mult de cat atat o cartita (cred) si-a sapat galeriile pe linga casa langa unul din peretii pivnitei. Cand ploua mai tare, apa incepe sa "izvorasca" printre crapaturile pietrelor. Ce solutie imi recomandati?

M-am gandit sa sap (pe rand) pe langa fiecare perete al pivnitei la exteriorul casei, sa fac un cofraj ( trebuie si ceva armatura din fier beton?) si sa torn beton, care sper sa faca priza cu peretele de piatra; dupa ce decofrez si se usuca betonul, sa fac o hidroizolatie cu o membrana bituminoasa pe acel beton? E periculos pentru casa sau pentru mine (sa sap cat tine beciul - adica vreo 2,5 m adancime, pentru fiecare din cei trei pereti pe rand?

Exista vreo solutie mai simpla? Vecinii mi-au spus ca la casa lor (asemanatoare), tot asa in urma cu zeci de ani au sapat si au adus pamant lutos pe care l-au turnat langa casa si l-au batut cu maiul.

Multumesc frumos pentru eventualul ajutor. Numai bine.

Gemini
30.06.2008, 21:22
Se poate face si o astfelde lucrare insa pentru regimul de amator este riscant.
Se poate utiliza o solutie bituminoasa pentru protejarea directa a fundatiei insa daca aveti probleme si la pardoseala beciului este ceva mi dificil.

Aveti in vedere si o solutie de realizare a unor drenuri.

Stefi_R
04.07.2008, 11:52
Va multumesc frumos pentru raspuns.

Pardoseala beciului e pamant batatorit, si apa a disparut in cateva ore; m-a surprins faptul ca blocurile de piatra din peretii pivnitei nu par a fi lipite intre ele cu nimic.
As putea eventual ca pe interior (din pivnita) sa umplu gaurile mai mari dintre pietre cu vreun mortar (de care?) ca sa nu am surprize cu rozatoarele?

padre06
26.09.2008, 16:10
imi patrunde apa in beci ce pot sa fac astept raspuns

VYS
26.09.2008, 17:01
Sa incerci sa vezi pe unde patrunde si de ce patrunde.

c14ud1u
29.03.2009, 20:19
buna ziua
am construit recent un beci din boltari,sapa si planseul din beton armat.
am facut drenaj cu teava pvc 110 care este sub nivelul sapei.
va rog sa-mi dati dumneavoastra o solutie eficienta de hidroizolatie exterioara sau(si) interiara a peretilor,si materialele pe care le recomandati,avand in vedere ca peretii sunt netenciuti,iar beciul urmeaza sa fie ingropat in pamant.
va multumesc.

Gemini
29.03.2009, 20:33
Aveti o poza cu beciul, din exterior?
Este nevoie de hidroizolare exterioara.

c14ud1u
30.03.2009, 18:30
am ceva poze ,inainte de a fi finalizat planseul.
dar sper sa fie bune pentru a va face o parere.

Gemini
31.03.2009, 21:46
Pentru aplicare unei membrane ar trebui rostuita bine zidaria din boltari si tencuita.
Ar fi de dorti sa aplicati si o izoaltie cu polistiren extrudat pe peretii si placa.

stefanev
08.09.2009, 21:03
Salutare la toata lumea.... in curand am de construit un garaj cu beci dedesupt. Problema e la hidroizolatie... ce produse recomandati? membrana bituminoasa la cald, la rece, autoadeziva .... orice sfat ar fi binevenit.
Sapaturile vor fi la -2,5m de nivelul solului, asadar este ceva umiditate. Peretii vor fi din beton 12-15cm cu grinzi de sustinere mai groase, iar interiorul va fi placat cu piatra naturata. Placa superioara o voi termoizola cu polistiren expandat de 10cm, iar grosimea placii va fi de 12-15cm.

Gemini
09.09.2009, 18:00
Hidroizolati pe exterior, in sistemul cuva exterioara.
Membrana bituminoasa se poate utiliza atat pentru zonele verticale cat si cele orizontale.

stefanev
11.09.2009, 20:44
Hidroizolati pe exterior, in sistemul cuva exterioara.
Membrana bituminoasa se poate utiliza atat pentru zonele verticale cat si cele orizontale.

bineinteles ca pe exterior voi hidroizola, initial voi face cu 1m pe fiecare latura mai larga gaura pentru a putea hidroizola. Dar totusi ce ar fi mai indicat si mai usor de aplicat? Membrana autoadeziva, lipire la cald sau lipire la rece?
Eu ma gandesc ca ar fi cea autoadeziva cel mai usor de aplicat, insa are aderenta buna si pe peretii verticali? Iar rulourile de bitum vin suprapuse, sau una langa alta urmand ca sa fie lipita inca o fasie peste?

Gemini
12.09.2009, 15:39
Orice membrana ati utiliza, autoadeziva sau nu, fasiile se suprapun.

Autoadeziva se aplica la rece si este usor de pus in opera. Este buna pentru pereti.
Daca puteti lipi la cald utilizati membrane bituminoase, termosudabile.
In caz contrar se poate lipi la rece, utilizand mastic bituminos.
Lipirea membranei trebuie sa fie in aderenta totala pentru zonele subterane.
Nu uitati sa hidroizolati si partea de pardoseala.

bvlucretiu
26.09.2009, 08:26
Trebuie să-mi construiesc o casă şi aş dorii să-mi fac pe o suprafaţă mai mică şi un beci.
Ce ar trebui, (care este cea mai indicată metodă) să folosesc ca hidroizolaţie :?
Vă mulţumesc mult (anticipat) pentru informaţie !

Gemini
27.09.2009, 13:13
Hidroizolatia exterioara a beciului cu membrane bituminoase.

Lord
10.10.2009, 05:46
Am un beci de caramida gen crama si as dori sa deschid un magazin in el partea frumoasa este ca este umiditate mare in el caramida este unda si se face mult condens, podea nu este inca facuta calc direct pe pamant, ma gandeam inainte de orice lucrare sa inchiriez un aparat de dezumidificare profesional, spunetimi cum se poate face o sa revin cu cateva poze.

Gemini
10.10.2009, 12:20
Cautati sa ventilati natural spatiul - o gura de aerisire.

Shaq
29.10.2009, 07:28
pentru beci am hidroizolat cu xipex se formeaza ca un tinci si se aplica pe peretele de beton si pe pardoseala

syca
28.12.2009, 19:23
salut, anul acesta am construit o casa cu parter si mansarda dar si un beci sub o parte din ea, pana acum cateva zile nu am avut probleme cu apa dar dupa ce sa topit zapada am beciul aproape plin de apa, cu toate ca peretii sunt izolati pe exterior dar mai putin pardoseala din beci.Inainte de a ma apuca de constructie am facut un studiu geotehnic din care a reiesit ca nu sunt probleme de acest gen. As dorii un sfat sa pot rezolva aceasta problema. Multumesc!

danastanica
29.12.2009, 10:37
buna, anul acesta am construit o casa S+P+E. la beci am facut hidroizolare dar constructorul a gresit undeva.... :( . dupa ploaie intra apa in beci pe la imbinarea dintre perete si pardoseala,
daca pe langa casa s-au turnat deja aleile se mai poate face hidroizolatie pe interior?

Gemini
31.12.2009, 12:20
Numai cu spargerea trotuarului in zona afectata.
Ce tip de hidroizolatie aveti?
Trebuie identificata zona si defectul acesteia la nivelul hidroizolatie pentru a gasi o solutie.

Gemini
31.12.2009, 12:21
Cum ati izolat peretii beciului?
Pardoseala cum este realizata?

Pe unde v-ar intra apa in veci, exista o zona umeda vizibila?

Jtef
12.01.2010, 00:32
Deoarece cazurile seamana oarecum si sunt multe subiecte cu doar 1-2 raspunsuri postez problema mea aici.

I. Datele problemei:
Am construit o casa anul trecut in Crevedia. Casa are beci si acum la inceputul lui ianuarie era apa, in interior, de 40-50cm. Detaliile ar fi urmatoarele:
- beciul este doar pe o suprafata a casei, are aprox 33m2, 3x11m (3 pereti exteriori);
- are 2m in pamant si 0.6m deasupra solului;
- podeaua este betonata - inainte de betonare s-a pus pietris si folie (cred pvc este una neagra);
- s-a prevazut o gaura in pardoseala (50cm x 50cm) pentru a putea scoate apa in caz ca intra. Aceasta gaura este lasata doar in placa (are adancime grosimea placii), pe urma urmeaza folia si pietrisul. Mentionez ca folia a fost rupta de mine cand am scoa apa in vara deoarece incercam sa scot cu lopata gunoaiele care se adunasera.
- pe pereti s-a efectuat o hidroizolatie exterioara cu membrana bituminoasa (prinsa cu flacara) - inclusiv pe portiunea orizonatala, pe talpa. Dupa aceea s-a pus polistiren extrudat si isostub. S-a umplut santul cu pamant;
- pamantul din acea zona este foarte lutos nu trage apa deloc se fac balti;
- inainte de a face beciul am facut un put (deorece am vrut sa fie in beci) si baietii mi-au zis ca au dat de prima panza freatica la 9-11m si ca nu era foarte puternica (mentionez ca nu am casa langa lac este peste DN1A).
- nu exista trotuar in jurul casei (imi e frica sa-l torna, poate va trebui sa dezgrop acolo si va fi mai rau)

II. Ce am observat pana acum:
- problemele apar cand ploua, daca este frumos afara si trec vreo 7-14 zile de cand a plouat totul este in regula;
- exista 3 zone prin care se infiltreaza apa. Doua care se fac sub forma de semicerc (raza de 50m) cu baza pe podea si una prin care tasneste un firicel de apa cam la 4-5cm de podea (aici se umezeste doar putin 2-3cm de jur imprejurul locului de unde iese). La imbinarea peretului cu podeaua, in zona petelor sub forma de semicerc, vad dupa ce scot apa ca se infiltreaza in continuare si vine firicel de apa. Cam in 10 minute apar 200-300ml de apa.
- in acest weekend am scos cei 40-50cm de apa si pe urma am luat cu un pahar si am inceput sa scos din acea gaura (nu mai putea trage pompa). Apa venea in continuare in gaura (firicel de apa din pietris), dar dupa vreo 5 galeti a inceput sa fie din ce in ce mai putina. Din cauza ca prin cele doua zone (de la imbinarea podelei cu peretele) tot venea apa a trebuit sa iau matura si sa o dau tot in gaura din care am scos apa. In acel moment crescand nivelul apei din gaura a inceput sa scoata bule de aer ca, banuiesc ca apa se ducea inapoi in pietrisul de sub placa.


III. Intrebari:
- este posibil sa intre o cantitate atat de mare de apa doar prin cele 3 zone?
- este posibil ca apa de la ploaie scursa pe langa perete sa intre in beci prin acea gaura?
- ar trebui sa sap pe langa cei doi pereti sa refac hidroizolatia? Daca intra pe gaura din podea cam desfac degeaba;


Nu locuiesc acolo si imi ia cam o ora sa ajung la casa. Daca incepe ploaia pot merge imediat (o ora) sa vad ce se intampla, dar problema e ca atunci cand incepe sa vina apa prin cele 3 puncte descrise mai sus deja se umple gaura din podea si nu mai vad daca intra apa si pe acolo. Eventual vad in restul beciului dar nu par probleme in alta parte.

Cum vedeti depanarea la aceasta problema? As vrea din partea voastra mai multe intrebari/solutii/teste (pe care as putea sa le fac) sa aflu ce se intampla, ca sa stiu cum pot repara fara a cheltui banii pe mai multe variante (dar nici sa merg pe cea mai tare hidroizolatie de interior inventanta - poate e prea mult :) ).

Multumesc.

Gemini
13.01.2010, 14:33
La prima vedere punctul sensibil este pardoseala/racord si nu inteleg de ce nu s- a hidroizolat de la bun inceput, asa cum s-a realizat la peretii exteriori.
Probabil si acel firicel situat deasupra pardoselii se alimenteaza tot de sub pardoseala, gasind doar o mica fisura pentru a razbate in interior.

Voi reveni cu o propunere.

Jtef
13.01.2010, 20:49
Langa peretele care se vede in poza punctele_infiltrare.jpg (in poza era virtual inca nu fusese turnat :) ) sunt 90cm pana la soclul de la gard. Cam pe la 45cm am facut de curand un drenaj in felul urmator: s-a sapat si s-a introdus teava PP, am dat mai multe gauri cu bormasina in partea de sus, peste am pus fibra de sticla (sa nu intre pamant) si pe urma am pus pietris pana am ajuns la nivel.

In weekend-ul trecut, dupa ce am scos apa, am pus furtunul de la pompa din put langa casa (pe acea parte) si l-am lasat sa curga vreo 40 de minute (poate vad ca intra de jos apa). Am renuntat deoarece apa se ducea in acel tub de drenaj (si o dadea afara din curte, intr-un sant adanc de ape pluviale - santul e la 20m si are cam 1.5m adancime) si pompa e destul de micuta 1.2m3 pe ora (stateam pana poimarti). Trist este ca si dupa acel drenaj apa s-a strans in beci la fel.

Voi incerca sa merg acolo cand incepe sa ploua si sa stau sa urmaresc. Ceva idei cum sa urmaresc si cum sa pregatesc acolo ceva pentru teste (sa fac niste borduri de ciment sa incerc sa izolez locurile pe unde stiu sigur ca intra - astfel sa vad daca vine si de jos?)

nelu_d
13.01.2010, 21:23
Incercati hidroizolarea punctelor suspecte cu mortar rapid de la Sika (se gaseste in market) si dupa aceea mai vedem.
Succes!

locoman
14.01.2010, 06:45
eu am casa la dezesti si la noi e nisipos rau. ori ce faci cand vine multa ploaie e destul oriunde sa sapi cat o lopata de adanc si izvoraste apa.

eu am facut in beci un colt mai jos (inclinatie) si acolo o groapa mare de 1 mc (100x100x100 cm) pe care am acoperit-o cu un capac de tabla de 4mm pe care sa poti merge. am bagat o pompa de apa murdara einhel parca, luata de la real cu 50ron acu 2 ani care are plutitor. adica porneste cand ajunge la un anumit nivel. scoate apa la o inaltime de 6m maxim cu un debit destul de bun de cca 9mc/ora
(1001case.ro/Gradina-Sisteme_de_irigatii-Pompe-Pompa_submersibila_pentru_apa_murdara_BG_DP_5025_N ___p450348.html?comefrom=link)
ceva de genul dar a mea e din plastic toata si ti-am spus la Real a fost 49.90 ron la oferta.

ideea este daca se infiltreaza si nu reusesti sa izolezi, eu am renuntat definitiv fiind o casa construita in anii 60sa fac hidroizolatia, da-i o panta cu o inclinatie de 1 grad (1cm la metru, cu un boloboc de 2 m trebuie ca de la un capat la celalalt sa fie fanta de aer de 2cm cand bula lui sta la orizontala), sapa-i o groapa unde sa se adune si scoate-o afara cu o pompa din asta pe care eu am cam si uitat ca o am.

hidroplasto
14.01.2010, 17:04
In primul rand basa nu va rezolva problema intrucat ve-ti avea permanent umezeala si costuri suplimentare cu enrgia consumata de pompa.
Din prima poza postata prin montarea unui profil hidroizolant cu montare interna pentru rost de lucru intre radier si perete ar fi inlaturat o parte din aceste probleme.
Hidroizolarea pe exterior este buna dar la radier probabil ca nu s-a respectat modul de montare a acesteia.
Se poate rezolva dar aveti nevoie de lucrari suplimentare ca suprabetonare si folosirea unor profile hidroizolante de colt.

Jtef
14.01.2010, 17:48
Ma voi referi la ultimele 3 posturi:

nelu_d: este una dintre variantele de abordare - sa scap de problema cu cele 3 puncte si pe urma sa vad ce se intampla cu pardoseala. Nu stiu cum o sa se impace acel mortar cu presiunea apei;

locoman: este o solutie care sa ma scape de efect nu de cauza. Ma gandisem chiar la o varianta de sapa cu santuri pe margini. Aceste santuri sa dreneze apa in gaura pentru pompa (va trebui sa adancesc gaura). Pompa am cumparat inca din vara cand am inceput sportul de scos apa din beci, inca mai imprumut una de la un vecin sa mearga mai repede :). Problema ar fi ca mereu o sa am umezeala in beci. Acest spatiu va fi destinat pentru centrala termica, hidrofor, masina de spalat...


hidroplasto: nu ma pricep foarte bine, dar avand in vedere ca nu s-a pus nimic suplimentar intre radier si perete banuiesc ca acolo ceva nu e ok. Probabil suprabetonoarea de care spuneti ar rezolva problema. Desi ma intreb cum se tine cont de presiunea apei de jos in sus cand se face aceasta lucrare? Apa avea 50cm de unde trag concluzia ca intra cu o presiune destul de mare.

hidroplasto
15.01.2010, 09:17
Exact cum am banuit nu s-a pus nimic intre radier si perete. Aveti un rost care nu a fost hidroizolat. Sunt metode de stopare a infiltratiilor, dar acestea presupun niste costuri suplimentare. Una din metode este injectia de rasina.

Jtef
15.01.2010, 14:05
Multumesc pentru informatiile date pana acum.
hidroplasto: poti te rog sa detaliezi ce inseamna insertia de rasina (atat pentru mine cat si pentru cine mai e interesat).

Personal imi inspira incredere o varianta de membrana bituminoasa aplicata atat pe podea cat si pe pereti si pe urma o betonare cu ceva impermeabil.

De asemenea sunt interesat si de efectele negative pe termen lung, care pot aparea functie de solutia prezentata. Ma gadesc ca apa nu o sa mai intre beci, in urma unei hidroizolatii interioare, dar apa tot o sa fie in peretii exterior si radier.

Astept in continuare propuneri pentru eventuale teste pe care le pot face sau solutii.

Multumesc

hidroplasto
15.01.2010, 14:52
In urma discutiei telefonice procedeul cel mai indicat este injectia de rasina.
V-am transmis date legate de acest lucru la adresa indicata

hidroplasto
15.01.2010, 14:59
Din discutiile avute si din explicatiile date este sistemul care se potriveste. La adresa indicata v-am transmis informatii.
Viorel Chiriac

Gemini
15.01.2010, 20:44
In acest moment, asa cum s-a spus, singurele masuri ce se pot lua sunt pe interior.
Pentru ca solutiile pot varia de la cele mai simple si ieftine pana la unele complicate, ce necesita repetare periodica si evident costuri asociate mari, ar trebui sa incercati aveti o evaluare facuta la fata locului de cater o firma specializata.

Eu va propun sa incercati o varianta mai accesibila pentru inceput, inainte de a realiza o cuva interioara sau alte masuri mai radicale.
Pentru umplerea zonelor fisurate se poate utiliza un ciment de montaj, de exemplu CX 5 urmata de tratarea integrala a peretilor si pardoselii cu un material de impermeabilizare - CR 90 Crystaliser, aplicat in doua straturi. CR90 se preteaza pentru etansare pe partea negativa pana la o adancime de 5m. La muchiile de racord se utilizeaza impreuna cu banda de etansare CL152.

Jtef
15.01.2010, 23:11
Constructorul cu care am realizat casa mi-a propus aceeasi solutie, de a trata peretii cu un material care se cristalizeaza.

Am citit fisele tehnice pentru ce mi-ati prezentat si am cateva intrebari:

1. CX 5 - Este ok pentru a-l folosi si la gaura de basa?

2. CL152 - Cu ce se fixeaza? Are rolul de a prelua fortele de intindere?

3. In cazul meu, la colturi se vor folosi produse gen CL56 si CL57 (speciale pentru colturi) sau tot CL152?

4. Pentru tubul de la put (care este tot in beci) se va folosi pentru etansare ceva gen CL54?

5. As vrea totusi sa pastrez o gaura pentru cazuri extreme (masina de spalat a dat toata apa afara beci). Cum recomandati sa se fectueze acest lucru?

6. Deoarece vor exista in beci diverse obiecte grele care ar putea distruge stratul CL152, cat de gros ar trebui turnat un strat de mortat (fara continut de ipsos)? (nu voi efectua o placare ceramica)


Voi contacta cateva firme specializate pentru a analiza situatia la fata locului.

Gemini
17.01.2010, 16:23
1. Da, poate umple cavitati cu o latime maxima de 20mm.

2. Ceresit CL152 - Se inglobeaza in stratul de spacluire hidroizolant, la imbinarile dintre pereti, podea si la rosturile de dilatatie.

3. Ceresit CL56 si Ceresit CL57 (speciale pentru colturi) sunt profilate din fabrica pentru colturi interioare sau exterioare, tot asa de bine se poate utilizat Ceresit CL152.

4. Daca adera la materialul tubului se poate aplica aceeasi solutie.

5. Nu as recomanda plasarea masinii de spalat intr-un beci pentru a nu o supune inutil unui mediu umed, cu o temperatura mai scazuta.

6. Nu doriti aplicarea unui finisaj pe pardoseala? Se poate turna o sapa de cativa cm la nevoie insa as opta pentru un finisaj ceramic cu adeziv flexibil.

Jtef
17.01.2010, 17:30
Multumesc pentru informatii.

1. Ca sa fiu sigur daca am inteles, largimea stratului de CX 5 sa fie max 20mm?

4. Tub-ul de la put este cel albastru special pentru apa.

5. Corect nu ar fi indicat sa pun masina de spalat intr-un mediu umed. Totusi beciul a fost destinat pentru centrala termica, masina de spalat, hidrofor si tot ce mai intra la o camera tehnica. Sunt doua geamuri simetrice (unu din ele se poate vedea in prima poza) si in plus de asta vor fi 2 tuburi, PP de 110, care comunica cu exteriorul (unu pana la pardoseala intr-o parte si celalalt sus in cealalta parte a beciului). Astfel doresc o aerisire a spatiului tocmai pentru a nu avea umezeaza. Ramane deschisa intrebarea pentru cum ar trebui procedat in cazul gaurii de basa, inca nu sunt lamurit. Betonez inainte peretii gaurii (betonul sa fie aditivita cu ceva impermeabil) si pe urma finisez cu CX 5?

6. Am inteles, se recomanda un finisaj ceramic cu adeziv fexibil. Ramane de vazut exact, dupa ce rezolv cu apa.

Weekend-ul acesta am adancit gaura de basa, poate asa se va duce apa direct acolo si nu mai creste de 50cm in tot beciul.

Atasez cateva poze:

Gemini
21.01.2010, 19:20
1. Da

4. Etansati cu silicon poliuretanic.

5. Pana la urma astupati definitiv basa?

Jtef
24.01.2010, 12:20
Nu as vrea sa o astup definitv. Vreau sa o folosesc si pe viitor in caz ca se aduna apa in beci (se sparge o teava etc.)

Am facut si prima vizionare cu o firma si solutia propusa este baza pe radmyx.

Am cautat pe net firme care sa lucreze cu CR 90, dar nu am gasit nimic. In plus de asta am sunat la mai multe depozite si nimeni nu are pe stoc acest produs (la unele se poate aduce la comanda). Daca stie cineva vreo firma care ma poate ajuta in problema mea si lucreaza cu CR 90, rog un private cu detalii.

Multumesc.

sorinake
24.01.2010, 14:27
eu v-as recomanda sa incercati sa astupati locurile pe unde 'tasneste apa' in interior cu un produs special pentru asa ceva:
sika minipack water plug. probabil ca sunt si alti producatori, dar asta e singura ce-am gasit eu de cumparat in magazin. (cam 50 roni punga de 5 kg).

Nu e foarte complicat, trebuie curatat locul, largita putin gaura, amestecati cu apa in mana (cu manusa) si lipiti....

va atasez si un 'docoment'.

eventual dupa ce acoperiti gaurile alea, vedeti ce se mai petrece.

Eu am patit ceva similar, insa am sapat pe langa casa (am spart trotuarul) si am reparat pe dinafara. Motiv pentru care nu am mai folosit saculetul de water-plug...

hidroplasto
27.01.2010, 07:26
problema d-voastra a aparut datorita faptului ca nu aveti hidroizolat rostul dinre radier si perete. la turnatrea radierului trebuia sa montati un profil hidroizolant pentru rost de lucru cu montare interna sau externa. Infiltratiile de apa le aveti prin acel loc. Remedierea este hidroizolarea acelui rost cu un profil de colt sau cu injectie de rasina. In acest caz trebuie sa faceti si o suprabetonare.

Jtef
27.01.2010, 20:22
sorinake, in primul rand multumesc pentru informatii.

M-am cam lamurit acum pe unde intra apa, imbinarea dintre radier si perete e problema.

La tine pe unde intra apa si cum ai rezolvat pe exterior? Cata apa intra?

Tare mi-e frica ca dupa ce pun moratarul respectiv in zonele cu probleme o sa iasa apa pe langa si pe urma daca vreau sa aplic altceva va trebui sa curat tot ce am facut.

Momentan stau pototlit pentru ca e foarte frig (inclusiv apa care mai era in gaura de basa a facut crusta de gheata) si pe urma voi alege o firma specializata care sa ofere si garantie.

In weekendul care vine as vrea sa tai sarmele care au ramas in perete, sa curat peretii si podeaua de bucati de ciment care nu au treaba cu structura in sine si sa dau zapada de pe langa casa (pentru cand se va incalzi afara).

Va tin la curent cu ce se mai intampla.

hidroplasto
29.01.2010, 07:04
Este clar nu ati hidroizolat rostul de lucru dintre radier si perete. La construire aveati nevoie de un profil hidroizolant pentru rost de lucru cu montare interna sau externa. Pentru rezolvare si siguranta aveti nevoie de un profil hidroizolant de colt, dar pentru montarea acestuia trebuie sa faceti o suprabetonare.

mcbos
30.01.2010, 17:25
Inainte de a ma apuca de constructie am facut un studiu geotehnic din care a reiesit ca nu sunt probleme de acest gen.


Studiul geo la ce adancime a gasit apa ?

mcbos
30.01.2010, 17:56
@hidroplasto


Poti descrie modul de montare a unui profil hidroizolant ca sa inteleaga toata lumea si sa il foloseasca avizat .Niste poze de lucru ar fi foarte bune .
Niste preturi ar fi si ele de ajutor.

Intre radier si peretii verticali (diafragma ) daca era turnat bitum cu o folie cu bitum de la inceput problema asta era rezolvata?( parerea ta)

mcbos
30.01.2010, 18:31
Salutare la toata lumea.... in curand am de construit un garaj cu beci dedesupt. Problema e la hidroizolatie... .

Ce solutie ai adoptat ?Ai facut un studiu de eficienta economica inainte ?

stefanev
31.01.2010, 18:36
tocmai aici m-am blocat :))) economicul .... poate din primavara, insa nu cred ca il voi mai face ... de-a trece odata criza asta ....

Asa ca investitie, se merita parerea mea, insa isi va arata adevarata valoare dupa mai multi ani.

sorinake
01.02.2010, 12:20
sorinake, in primul rand multumesc pentru informatii.

M-am cam lamurit acum pe unde intra apa, imbinarea dintre radier si perete e problema.

La tine pe unde intra apa si cum ai rezolvat pe exterior? Cata apa intra?


la mine intra printre caramizi, si printr-o fisura pe lungul zidului. Cam cativa litri la o ploaie mai serioasa.


Tare mi-e frica ca dupa ce pun moratarul respectiv in zonele cu probleme o sa iasa apa pe langa si pe urma daca vreau sa aplic altceva va trebui sa curat tot ce am facut.

E buna si frica asta...


Momentan stau pototlit pentru ca e foarte frig (inclusiv apa care mai era in gaura de basa a facut crusta de gheata) si pe urma voi alege o firma specializata care sa ofere si garantie.
.

Asa am incercat si eu... dar nu a mers. Ba nu au garantie, ba nu au timp, ba costa 30.000E.


In weekendul care vine as vrea sa tai sarmele care au ramas in perete, sa curat peretii si podeaua de bucati de ciment care nu au treaba cu structura in sine si sa dau zapada de pe langa casa (pentru cand se va incalzi afara).

Va tin la curent cu ce se mai intampla.

Eu am rezolvat cu sapat pe langa casa, curatat zid la exterior, indreptat zid exterior (flex pentru galme, mortar plastifiant pentru gropite si fisuri), amorsa bituminoasa la rece - cateva straturi, membrana bituminoasa, polistiren extrudat lipit.
Pe langa polistiren, inainte de-a ingropa totul am ingropat si o teava de dren care iese langa un sant de scurgere a apei.

Totul a fost astupat cu pietris, pamant, trotuar in forma de sant de scurgere a apei. In reteta de ciment folosita la trotuar am adaugat si aditiv de hidroizolare.

Dupa ce am vazut ca atunci cand ploua NU mai venea apa prin gaurile din casa le-am astupat pentru mai multa siguranta cu un mortar dinala hidroizolant. Dupa care am udat intentionat cu furtunul pe afara sa vad daca mai intra ceva.

Eu as incerca totusi, largit imbinarea si turnat acolo "CEVA" care sa linisteasca lucrurile. Daca nu waterplug de-ala, poate un mortar cu hidroizolant in el. Poate inainte de asta in imbinare sa fie impins niste 'aquastop' sau 'bitum cauciucat'...

Cred ca ce zice hidroplasto, de 'profil hidroizolant' e ceva care face priza pe perete si pe radier si intre astea e ceva flexibil. Pe genul acelor profile folosite la interior pentru izolarea sub placarile de faianta...


Pentru CR90 si fratii lui (materiale mai deosebite pentru hidroizolare) trebuie sa incercati pe la distribuitori. Sunt scumpe si nu le tin in stoc magazinele (expira).

Jtef
01.02.2010, 15:39
@hidroplasto

1. Ce se aplica initial pe perete;

2. Cand se face supra-betonare, ce grosime trebuie sa aiba stratul turnat? Se face iar cofrag, armare etc?
Multumesc


@sorinake

Ma bucur ca ai scapat de probleme cu solutia de exterior prezentata. Probabil ai avut diferenta de nivel unde sa scoti acel tub de dren (cred ca e foarte util). Din pacate la mine daca il pun nu mai am unde sa ies cu el.

Asa voi face, voi largi putin (2cm) zonele pe unde intra apa si voi da cu un mortar rapid hidroizolant. Ulterior pe perete si poadea voi aplica o pasta hidroizolanta (ceva gen CR 90 crystallizer ca sa intre si in fisurile mici de beton).

Nu e batuta in cuie solutia pe care vreau sa merg, dar momentan aici m-am oprit cu ideile.

Am mai contactat o firma care a oferit o solutie folosind Xypex.

Nu as vrea sa ma apuc sa dau eu cu CR 90 crystallizer si sa pun CL 152, am cautat produsul pe piata ca sa-mi fac o idee de costuri (la comanda il aduc). Problema e ca nu am gasit pe net firme care sa lucreze cu produsele respective.

Ca idee de preturi pentru Radmyx (manopera inclusa), ajunge undeva la 1500 EUR fara TVA (pentru ce am eu). Se face o scafa (5 x 5 cm) la imbinarea radierului cu peretele (pe tot perimetrul) si se da cu pasta pe perete si podea. Daca mai fac rost si de alte preturi va anunt. Daca aveti comentarii despre solutia in sine va rog nu ezitati.

Multumesc


Mare atentie pentru cei care vor sa construiasca - metodele de hidroizolare aplicate de la inceput, sunt mult mai ieftine decat cele pentru reparatii!! Inainte de a turna, studiati si vorbiti cu firme specializate.

Jtef
01.02.2010, 15:51
Daca te referi la beci e corect zis probabil se merita.

Daca te referi la hidroizolatie clar se merita, eu sunt patit si imi pare rau ca nu am intrat pe forum inainte sa torn.
Bafta

Jtef
03.02.2010, 20:54
Revin cu solutia tehnica pentru Xypex. Mi s-au propus doua variante:

1. Varianta de tratare a betonului pentru impermeabilizarea acestuia cu Xypex Concentrate dupa repararea defectelor de turnare ( rosturi, segregari, fisuri, etc ) si turnarea unei sape aditivate (cu Xypex Admix C-1000) pe pardoseala.


2. Aplicarea unei tencuieli aditivate cu Xypex Admix C-1000 pe pereti si a sapei aditivate pe pardoseala.


In cazul meu, daca nu pot lucra deoarece vine in continuare firicel de apa in acel colt fericit pot folosi Xypex Patch'n PLUG, se intareste foarte repede.

Daca sunt pareri pro/contra pentru cele de mai sus le astept.

sorinake
03.02.2010, 23:02
dadada am diferenta de nivel... cu cele bune, si cu cele rele.... Nu stiu daca trebuie musai sa iesi undeva cu tubul de dren... doar sa duci apa departe de zid.

Xypex ala, patch'n'plug e tot un soi de waterplug, probabil alt producator, alta denumire...

CR90 e un mortar, nu e rocket science, reteta e pe sac, prospectul pe net... Erau si ceva filmulete cu cetateni care dau cu cr90 pe pereti (sau cr65 parca). Se pune in galatea cu apa masurata, se invarte cu amestecatorul, se intinde pe perete... cat mai drept.

ceresit.ro/sisteme/Sistemul_de_hidroizolatie_interioara_pentru_subsol __d_16.htm

Parerea mea... Din ce am citit aici:
Indepartat apa langa casa, prin tuburi PVC.
Trotuare, inclinate, rigole, orice ca sa nu mai ajunga apa langa zidul casei.
umplut gaurile alea cu ceva, gen 'plug' si astupat totul cu mortar hidroizolant... Uscare, glet si lavabil.

Dar mult mai bine se descurca cei care au vazut acolo precis care e treaba.

Gemini
04.02.2010, 19:59
CR90 este total diferit de CL50/51 chiar daca se aplica similar.

•CR 90 este conceput pentru impermeabilizarea si rezistenta la umezeala a substraturilor minerale nedeformabile. Ceresit CR 90 actioneaza in doua moduri – formeaza un strat impermeabil pe suprafata suporturilor si suplimentar, in timpul exploatarii structurii, formeaza cristale in porii suprafetei etansate.
•Sarurile insolubile penetraza in structura capilara a betonului unde – prin contactul cu apa – ele formeaza in mod treptat cristale. Acest proces de formare a cristalelor duce in timp la o inchidere completa a fisurilor capilare, eliminaduse astfel trecerea apei in beton in ambele directii. Cristalizarea poate fi perceputa ca o protectie suplimentara a substraturilor in cazul unei degradari locale sau a unei spargeri cauzate de fisurile statice.

massy
08.02.2010, 12:39
O problema cu beciul are si tatal meu.
I se infiltreaza apa prin podea dupa precipitatii mai abundente.Prin pereti nimic.Tin sa precizez ca podeaua nu este betonata.
Cum ar trebui sa procedeze ? ce straturi se pun ?

Gemini
08.02.2010, 20:25
Ce tip de pereti are?
Este posibil ca odata cu inchiderea pardoselii sa apara probleme si la pereti, dat fiind ca izolam pardoseala.

massy
09.02.2010, 07:17
Peretii sunt din beton armat de 20 cm.

pedross
09.02.2010, 16:58
Salut pe toata lumea!! Va rog sa-mi dati o solutie la problema mea cu beciul,de un aproape doi ani ma lupt cu beciul asta..Pe scurt:am construit o casa noua iar in proiect nu era prevazut beciul dar fiindca fundatia am facut-o mai adinca m-am hotarat sa fac si beci(1,60 in pamant si 80 deasupra) in care intra foarte multa apa.Am sapat pe exterior si am aplicat hidroizolatie membrana, la cald,dar suprafata exterioara a fundatiei fiind turnata direct pe pamant, nu era dreapta ci neregulata,probabil ca izolatia nu a fost bine facuta dovada ca apa patrunde in continuare in beci.Fac precizarea ca doi pereti ai beciului sunt in interiorul casei si padrunde apa si pe acolo,de sub casa, nu stiu...
Am mai turnat in interior inca o sapa de ciment si am facut pe toate laturile beciului(tot pe interior)inca un zid de ciment, in cofraj si armat cu plasa,de un metru inaltime in speranta ca nu se mai infiltreaza apa dar degeaba,apa curge si prin noul strat de ciment,ajungand pana la un metru adancime.Ce solutii de hidroizolare imi dati?

Dan_Daniel
09.02.2010, 17:04
Domnule Pedross, tot atatea raspunsuri veti primi si daca ati scris acelasi mesaj de trei ori, era suficient un singur mesaj..

massy
10.02.2010, 09:08
Sa precizez ca dimensiunile beciului sunt 5*3 m si doar un perete de 3 m si inca 1.5 m din altul sunt in afara casei. De asemenea odata cu turnarea radierului s-a turnat si trotuarul pe langa casa de 50 cm latime si 12-15 cm grosime. Vara nu apar probleme.

hidroplasto
10.02.2010, 11:07
@hidroplasto


Poti descrie modul de montare a unui profil hidroizolant ca sa inteleaga toata lumea si sa il foloseasca avizat .Niste poze de lucru ar fi foarte bune .
Niste preturi ar fi si ele de ajutor.

Intre radier si peretii verticali (diafragma ) daca era turnat bitum cu o folie cu bitum de la inceput problema asta era rezolvata?( parerea ta)

Profilul hidroizolant poate fi de mai multe feluri, dar voi explica doar modul de montare al unui profil pentru rost de lucru cu montare interna. Dupa cum e si denumirea se aplica inaintea turnarii in felul urmator: jumatate din profil sa fie inglobat in betonul de la prima turnare iar cealalta jumatate va fi inglobat in betonul care va fi turnat ulterior. Pozitionarea se realizeaza prin fixarea lui de armaturi. Este important sa se hidroizoleze acest rost deoarece la suprafata de separatie a celor doua faze ale turnarii nu se realizeaza o coeziune aidoma incleierii, intre acestea ramanand o "fisura" care ar permite infiltratiile.
Nu ar fi fost de niciun ajutor aplicarea foliei intre radier si diafragma.

hidroplasto
10.02.2010, 12:58
Nu ati reusit sa identificati locul pe unde intra apa? Ce grosime are noul zid care l-ati turnat la interior (trece apa prin el)?

Jtef
11.02.2010, 02:08
Daca am inteles bine aceste profile rezolva problema cu rosturile astfel: se sparge in peretele existent se prinde rostul, se toarna noul betonul (care inglobeaza si profilul). Probabil noul beton va avea o latime si inaltime de cativa cm. Corect?

Cum se procedeaza in cazul unei segregatii care este la cativa zeci de cm de radier, pe perete? Cum se hidroizoleaza radierul?


off topic: acum doua weekend-uri am carat 30 de roabe de zapada de langa casa, dupa care a nins de sa-mi faca in ciuda si colac peste pupaza in seara asta ploua :cry:

hidroplasto
11.02.2010, 09:51
Ati inteles bine...dar in cazul unei constructii deja existente nu se mai foloseste profilul hidroizolant interior ci se foloseste un profil hidroizolant exterior tocmai pentru a nu se interveni prea mult la constructia existenta, ceea ce costa sau poate conduce la alte probleme de structura. Se fixeaza de constructia existenta in asa fel incat jumatatea profilului sa fie in dreptului rostului de lucru si ancorele profilului sa fie orientate spre betonul care va fi turnat. Depinzand de inaltimea la care se afla rostul de lucru care trebuie hidroizolat (implicit grosimea radierului) se opteaza pentru inca un profil exterior la baza fundatiei pentru a nu permite infiltrarea apei. Daca se afla la o inaltime de 50cm si se buceardeaza fundatia existenta pentru a se realiza o cat mai buna aderenta atunci nu se mai pune profilul (nu cred ca e cazul ca acolo sa fie apa cu presiune mare). Grosimea sa fie de 20cm si armat cu plasa, beton minim C16/20, iar inaltimea - indicat ar fi sa mergeti pe intreaga inaltime (cat este in pamant) sau cel putin 50cm cu aceleasi conditii.
Pentru segregatie: nu cred ca e asa de adanca incat sa permita infiltrarea apei, in general e de suprafata. Daca se infiltreaza apa atunci se poate aplica aceeasi metoda.

Jtef
11.02.2010, 10:43
Multumesc pentru informatii, mi-am facut o idee generala despre solutie. Daca aveti cateva poze cred ca ar ajuta pe toata lumea sa inteleaga mai bine.

La mine, din pacate, segregatia comunica cu exteriorul, se vad urme de pamant carat prin fisura.

hidroplasto
11.02.2010, 13:07
Am sa pun cateva poze si puteti gasi mai multe cautand pe internet dupa profile hidroizolante.

VYS
11.02.2010, 14:57
Ziceti ca profilele astea inseamna toata izolatia fundatiei?
Inteleg ca ele pot rezolva local, anumite probleme insa nu le vad ca o solutie completa de hidroizolare, asa cum poate se intelege din anumite mesaje.

pedross
11.02.2010, 15:33
Nu ati reusit sa identificati locul pe unde intra apa? Ce grosime are noul zid care l-ati turnat la interior (trece apa prin el)?
Nu am identificat toate zonele pe unde curge apa,doar trei zone dar cred ca sunt mult mai multe,se formeaza pete de apa...noul perete de ciment are 12 cmgrosime iar zidul beciului 30 cm.

hidroplasto
11.02.2010, 15:46
Daca am inteles bine aceste profile rezolva problema cu rosturile astfel: ...
Se pare ca cineva a inteles ceea ce am vrut sa spun ca face un profil hidroizolant pentru rost(lucru, dilatatie,...). Ele ofera solutia de hidroizolare pentru rosturi, care este si de altfel si locul principal pe unde pot apare infiltratii de apa, daca betonarea se face bine si cu un beton de calitate, adica adaptat situatiei. Si o rezolva bine, adica profilele sunt garantate zeci de ani.

hidroplasto
11.02.2010, 16:16
Cred ca ati raspuns referindu-va la noul zid cand ati raspuns ca nu ati identificat zona. Intrebarea era pentru primul zid. Al doilea nu a avut decat rolul de a mentine apa pentru un timp intre cele doua ziduri. V-as indruma spre acelasi raspuns ca din topicul "Hidroizolare beci" dar este posibil ca infiltratiile sa nu fie pe la rost si sa fie o segregatie, mai greu posibil, cum are si domnul Jtef, din acelasi topic. Trebuiesc mai multe date pentru a da un raspuns mai precis. Dar daca ati folosit un beton de calitate, iar grosimea e de 30cm atunci nu cred ca este posibil ca infiltratiile sa fie direct prin diafragma.

VYS
11.02.2010, 18:20
Acu' nu am ce face daca nu sunt capabil sa inteleg! :shock:

"Ele ofera solutia de hidroizolare pentru rosturi, care este si de altfel si locul principal pe unde pot apare infiltratii de apa, daca betonarea se face bine si cu un beton de calitate, adica adaptat situatiei."

In rest ce mai conteaza! Daca la asta se rezuma toata hidroizolatia casei ... nu mai comentez nimic ... locul principal, interesul principal.

Ce facem daca montam profilul, rezolvam rostul iar prin alte parti avem iar infiltratii? Tratam problema ulterior?

hidroplasto
12.02.2010, 07:55
...M-am cam lamurit acum pe unde intra apa, imbinarea dintre radier si perete e problema....
Raspunsul era pentru problema ridicata, caci nu cred ca trebuie sa prezentam solutia completa de hidroizolare a casei pentru fiecare problema.

pedross
13.02.2010, 10:18
Probabil ca solutia cea mai buna in cazul meu este o hidroizolare pe interior....pe exterior nu mai pot sa realizez ceva avind in vedere faptul ca am infiltratii de apa si din peretii interiori ai beciului de sub casa.
Ce tip de lucrari imi recomandati si ce solutii pentru hidroizolare care sa fie durabile.
Multumesc.

massy
15.02.2010, 10:56
Pentru problema mea nici o solutie ?
E indicata betonarea podelei ? Cum ? Ce straturi cu ce grosime ?

:cry:

Gemini
15.02.2010, 20:24
Indepartati o zona de pamant, tasati si aplicati un strat de rupere capilaritate din pietris 16-32mm cu o grosime de 15-20cm.
Se aplica o membrana bituminoasa si apoi o sapa armata.
Membrana se ridica putin pe pereti.

massy
22.02.2010, 08:14
Cand spuneti ca se ridica pe pereti va referiti la un 20-30 cm peste placa armata ? Sau se imbraca tot peretele ?

Gemini
22.02.2010, 19:35
Da, ridicarea pe pereti pe o zona de 10-15 cm peste nivelul placii.

massy
23.02.2010, 09:54
Multumesc pentru raspuns.
Cum da caldura bine ne apucam de treaba. Sper sa punem capat tuturor neplacerilor.

virg1954
25.02.2010, 09:19
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
Datorita zapeziilor urmate de ploi masive am infiltratie de apa in beci. Aceasta urca de sub fundatie in sus. La constructia casei am izolat numai peretii exteriori cu carton bituminat protejat de zidarie de caramida. Sub fundatie nu am folosit din pacate niciun material de izolatie. Cum pot sa izolez beciul la interior? Va multumesc anticipat.

tanasie
25.02.2010, 09:43
Poate iti vine vreo idee citind sau luand vreo idee de AICI (http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=25882&start=0)

Specialistul MC
25.02.2010, 21:13
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
Datorita zapeziilor urmate de ploi masive am infiltratie de apa in beci. Aceasta urca de sub fundatie in sus. La constructia casei am izolat numai peretii exteriori cu carton bituminat protejat de zidarie de caramida. Sub fundatie nu am folosit din pacate niciun material de izolatie. Cum pot sa izolez beciul la interior? Va multumesc anticipat.

Se poate face o hidroizolare a beciului si pe interior doar daca mai faceti o zidarie peste cea existenta si turnati un alt planseu pentru beci. Daca agreati ideia o sa dezvoltam solutia oferita.

tanasie
26.02.2010, 08:48
O solutie pentru colegu ?

Doresc sa dezvoltam ideea de hidroizolatie a beciului la interior chiar si cu alta zidire dar nu mai pot sa pun un alt planseu. Ca sa fiu mai bine inteles precizez ca apa nu imi intra prin peretii laterali ci numai de jos din podea.

virg1954
26.02.2010, 08:48
Doresc sa dezvoltam ideea de hidroizolatie a beciului la interior chiar si cu alta zidire dar nu mai pot sa pun un alt planseu. Ca sa fiu mai bine inteles precizez ca apa nu imi intra prin peretii laterali ci numai de jos din podea.

Specialistul MC
27.02.2010, 18:07
Doresc sa dezvoltam ideea de hidroizolatie a beciului la interior chiar si cu alta zidire dar nu mai pot sa pun un alt planseu. Ca sa fiu mai bine inteles precizez ca apa nu imi intra prin peretii laterali ci numai de jos din podea. Aveti placa de beton turnata la planseu ?

virg1954
28.02.2010, 08:33
Da am placa de beton turnata peste planseul de la beci.

Specialistul MC
28.02.2010, 20:46
Daca doriti sa faceti o hidroizolatie eficienta trebuie sa inlaturati placa de beton si sa turnati alta.

Este o lucrare putin mai dificila insa se poate face o hidroizolatie a planseului cu suprainaltarea nivelului actual cu circa. 8 cm.

hidroplasto
01.03.2010, 07:35
Cred ca aici e vorba de pardoseala din beton armat. Planseul e la partea superioara si nu intra aici in discutie (parerea mea). Cred ca specialistul MC (sa ma corectati daca gresesc) vrea sa spuna sa turnati o placa de beton armat care sa fie hidroizolata la parte de jos (ca si pardoseala).

Specialistul MC
07.03.2010, 21:11
O situatie asemanatoare am si eu cu un beci construit acum circa 10 ani.Beciul este realizat din beton armat cu grosimea de 10 cm.La partea inferioara este placa din beton de 10 cm.Cand creste pinza freatica, in beci se infiltreaza apa pe o inaltime de cca 15-20 cm.Cand am construit beciul am pus ca protectie pe exterior folie pvc de 1 mm grosime.In timp aceasta a cedat si dupa cca 4 ani a inceput sa se infiltreze apa.As dori sa aflu cateva pareri pt. remedierea situatiei,privind o hidroizolare? Se poate face o "cuva" din materiale hidroizolante care sa imbrace pardoseala cat si pardoseala pe interior insa acest lucru presupune dublarea peretilor existenti cat si turnarea unei pardoseli noi.

virg1954
08.03.2010, 08:10
Cum se realizeaza aceasta cuva si din ce materiale? Nu ma deranjeaza dublarea zidurilor la beci. Datimi detalii sau un link care sa ma lamureasca.
Multumiri anticipate.

Specialistul MC
08.03.2010, 13:52
Cum se realizeaza aceasta cuva si din ce materiale? Nu ma deranjeaza dublarea zidurilor la beci. Datimi detalii sau un link care sa ma lamureasca.
Multumiri anticipate.

"Cuva" se realizeaza din 1-2 straturi de membrana bituminoasa. Se poate utiliza membrana bituminoasa Ceresit BT21.

Thorp
22.03.2010, 17:37
Salut.

Am un demisol din beton armat, hidroizolatia s-a facut cu membrana bituminoasa protejata de membrana cu crampoane. Odata cu topirea zapezilor am avut mici infiltratii in trei locuri pe o lungime de 70-80 cm fiecare la imbinarea dintre podea si perete. Nu s-a format balta, ci doar s-a umezit putin podeaua de beton

Am nevoie urgent de Ceresit CR 90 (sau ceva asemanator) pentru a face hidroizolarea pe interior inainte de a turna sapa. Va rog sa-mi spuneti si mie unde gasesc repede CR 90. Echipa care toarna sapa ajunge la demisol cel mai tarziu sambata. Trebuie sa fac hidroizolatia pana atunci. Multumesc!

Bafta!

Gemini
23.03.2010, 20:23
Contactati un distribuitor Ceresit.
http://www.ceresit.ro/content/distribuitori__p_17-j_b.php

Thorp
24.03.2010, 08:50
Multumesc, am facut-o deja. Problema este ca nu au produsul asta in stoc si, pentru cat am eu nevoie, nu comanda de la Ceresit.

O sa ma orientez catre altceva.

hidroplasto
24.03.2010, 10:18
Va recomand, in cazul in care tot veti avea infiltratii, sa va ganditi la o suprazidire in care sa fie inglobat ori un sistem pentru injectia de rasini ori o banda de cauciuc expandabil. Ambele se folosesc cu succes pentru hidroizolarea rosturilor de lucru.

augusttinn
16.05.2010, 17:43
buna ziua la toata lumea
am 2 probleme la care am nevoie de sfaturile voastre.acum i mi construiesc casa.momentan am realizat fundatia.astept sa se intareasca pe urma trebuie sa o umplu si sa torn placa.la casa in partea din spate si lateral am realizat un beci de aproximativ 7/4.
in partea din fata am o terasa de 50 mp.sunt 3 trepte urci pe terasa si apoi intrarea in casa.fundatia e inalta de 90 cm la terasa si 1 m sub casa pt ca am vrut sa ramana o diferenta intre casa si terasa find despartite de geamuri mari cu usi pe aproape tot peretele.
as dori sa stiu cum sa hidroizolez beciul pe cele 2 laturi exterioare si daca trebuie sa hidroizolez terasa dat fiind faptul ca sub tersa nu e nimic.cu ce ar trebui sa plachez terasa gresie sau dale de piatra?o sa incerc sa fac si o schema sa fiu mai bine inteles.am lasat tevi pt scurgere in partea din fata prin fundatie si vreau sa instalez 2 sifoane pe terasa pt scurgerea apei.terasa nu o sa fie acoperita.
la beci am folosit in ciment o solutie hidroizolatoare aqua stop atat pe placa de jos cat si in cei 2 pereti later din exterior.iar sub placa de la beci am pus 2 straturide folie apoi plasa de sase si am turnat placa de 15.beciul e sapat cu 50 cm mai larg in exterior ca sa pot izola.*(inca nu stiu cum)
astept sfaturile voastre.multumesc

Gemini
16.05.2010, 20:15
Ar trebui sa hidroizolati pe exteriorul beciului daca se poate.
In caz contrar se gasesc solutii si pentru interior.

Terasa nu necesita o hidroizolare speciala. Dupa ce umpleti cu pamant fundatia, asezati sorti de pietris 16-32 pentru rupere capilaritate, o membrana bituminoasa si apoi turnati placa.
Greia, piatra naturala, granit, klinker sau alte materiale pentru placarea pe pardoseli pot fi alese fara probleme dar asta depind de cadrul general al amenajarii (rustic, clasic, modern etc.)

augusttinn
17.05.2010, 08:52
beciul il izolez pe exterior de aceea am sapat mai larg.intrebarea e cu ce materiale?iar sub placa de la terasa constructorul mi a zis ca nu trebuie nimic izolat doar turnat placa peste petrisul cu care am umplut fundatia.terasa o sa fie descoperita si nu vreau sa am probleme.astept in continuare ajutorul vostru .multumesc

augusttinn
17.05.2010, 09:05
am sa pun o schema
sa ma intelegeti mai bine

augusttinn
17.05.2010, 09:14
schema

augusttinn
17.05.2010, 09:21
planul e putin modificat
terasa e pe toata partea din fata
iar in locul garajului e bucataria si se prelungeste in spate fiind dreapta toata partea. in stanga si in spate e beciul.zilele astea torn placa peste fundatie si vreau sa stiu daca trebuie sa hidroizolez placa de pe terasa fiind o terasa descoperita.
sub terasa nu e nimic doar pietrisul de umplutura.
daca nu izolez se poate trage umezeala la casa?

Gemini
18.05.2010, 15:03
Pe exterior se poate utiliza solutia cu membrana bituminoasa si eventual polistiren extrudat pentru termoizolatie.

Nu cred ca amplasarea unei hidroizolatii sub placa va conduce la o cheltuiala semnificativa, cateva suluri de membrana. Pe de alta parte, inexistenta sa poate creea probleme si mai tarziu va fi imposibil sa le eliminati cu acelasi cost.

augusttinn
19.05.2010, 09:21
Pe exterior se poate utiliza solutia cu membrana bituminoasa si eventual polistiren extrudat pentru termoizolatie.

Nu cred ca amplasarea unei hidroizolatii sub placa va conduce la o cheltuiala semnificativa, cateva suluri de membrana. Pe de alta parte, inexistenta sa poate creea probleme si mai tarziu va fi imposibil sa le eliminati cu acelasi cost.


multumesc pt raspuns
solutia cu membrana bituminoasa se aseaza peste pietrisul de umplutura si pe urma se toarna placa peste?eu ma gandeam ca ar trebui izolat peste placa sa nu treaca apa prin placa.
membrana bituminoasa se aseaza si peste zidurile fundatiei?

Gemini
20.05.2010, 08:21
Da, sub placa dar sa fie etansate imbinarile.
Peste placa se mai poate face o hidroizolatie subtire, minerala, inainte de a placa suprafata cu gresie, granit, piatra etc. (daca asa va fi). De exemplu se utilizeaza Ceresit CL50/51. Fiecare strat de hidroizolatie protejeaza de umiditate straturile urmatoare, fiecare in sensul sau.

Peste fundatie/placa se aplica membrana inainte de a incepe zidaria iar hidroizolatia peretilor pe exterior ar trebui sa fie continuata de acest strat de membrana de sub zidarie.

mmihaimm
12.08.2010, 14:57
Hidroizolati pe exterior, in sistemul cuva exterioara.
Membrana bituminoasa se poate utiliza atat pentru zonele verticale cat si cele orizontale.

Intrebarea mea poate ca e banala dar nu cunosc termenii... ce inseamna mai exact sistemul cuva exterioara? e sinonim cu captusirea tuturor peretilor beciului si a placii de sub beci cu o membrana "continua"? (continua in urma suprapunerii fasiilor de hidroizolatie)
Nu de alta dar in curand o sa ma apuc si eu de constructie si am exact aceeasi situatie: beci sub garaj... si as vrea sa fac treaba ok de la bun inceput.

Merci pt rabdare.

Corneliu Mihai
12.08.2010, 17:59
[quote=Gemini]Hidroizolati pe exterior, in sistemul cuva exterioara.
Membrana bituminoasa se poate utiliza atat pentru zonele verticale cat si cele orizontale.

Intrebarea mea poate ca e banala dar nu cunosc termenii... ce inseamna mai exact sistemul cuva exterioara? e sinonim cu captusirea tuturor peretilor beciului si a placii de sub beci cu o membrana "continua"? (continua in urma suprapunerii fasiilor de hidroizolatie)
Nu de alta dar in curand o sa ma apuc si eu de constructie si am exact aceeasi situatie: beci sub garaj... si as vrea sa fac treaba ok de la bun inceput.

In ceea ce priveste hidroizolarea structurilor din beton si nu numai, recomand Koprox-ul - un praf alb (legal) care poate fi transformat in vopsea, glet sau mortar, inventat de americani in 1949 si a carui reteta a ramas neschimbata pana in zilele noastre. Previne procesul de carbonatare si rezista la presiuni intre 2-7 atmosfere negative.

Gemini
13.08.2010, 14:43
Faceti studiul geo, in urma srecomandarilor se va proiecta casa si se va alege sistemul de hidroizolare corect.
Cuva exterioara presupune aplicarea hidroizolatiei pe exterior, atat pe suprafetele verticale ale parti de sub cota solului cat si cele orizontale pentru a inchide/proteja fundatia integral fata de apa din sol.

Jtef
20.08.2010, 18:03
Pentru a nu lasa lucrurile in aer revin cu solutia tehnica pentru beci. Am apelat la o firma de hidroizolatii care a facut urmatoarele lucruri:
1. mortar rapid pentru zonele pe unde intra apa;
2. o scafa de 5cmx5cm la imbinarea dintre radier si perete;
3. dat cu solutie (nu cred ca e important numele ci doar ca se cristalizeaza, in beton, in momentul in care are contact cu apa) pana la nivelul pamantului. Ce iese peste pamant a ramas cum era.

Dupa cele 3 operatii nu a mai intrat apa, dar problema a fost rezolvata cam 90%. Deoarece radierul nu a fost dat cu solutie, mai sunt zone unde se umezeste si in timp se strange putina apa. La inceput am discutat cu cei de la firma respectiva si mi-au zis ca nu are rost sa-mi ia deja banii si pentru radier si sa asteptam sa vedem ce se mai intampla in vara asta.

Din ce s-a observat pana acum, pentru radier se vor mai face urmatoarele:
1. dat cu solutie pe zonele care prezinta umezeala in exces;
2. turnata o sapa aditivata de 5cm.

O alta problema a fost gaura de basa. Intra apa pe acolo doar atunci cand ploua foarte mult, gen iunie si prima jumatate a lui iulie. Asa ca acum doua saptamani i-am facut pereti din beton (betonul a fost aditivat) si la imbinarea dintre noul perete si placa deja existenta s-a pus un furtun care are rolul sa se dilate in momentul in care ajunge apa la el.

De atunci nu am mai fost acolo, ma duc maine sa vad cum stau lucrurile si dupa aceasta lucrare (ma indoiesc ca o sa fie ceva concludent deoarece nu prea a mai plouat).

Nota: cand zic beton aditivat sau sapa aditivita, ma refer la faptul ca are in compozitie aceeasi substanta care se cristalizeaza.

sprite75
22.08.2010, 10:16
Am si eu o mica problema, nu stiu cat sa las in placa de pe beci gaura astfel incat sa cobor pe scari in el cat mai lejer? Accesul in beci va fi usa normala 2/0,9 m dupa care scarile de coborare. Ma gandeam undeva la 1,5 /1,5 m .

Gemini
22.08.2010, 16:06
Depinde de configuratia scarii si restul elementelor adiacente.
Daca este o scara ce coboara drept se poate si mai putin ca latime dar aveti nevoie de o lungime mai mare.
Calculati inaltimea in dreptul treptei x fata de placa pentru a nu va lovi cu capul la coborare.

sprite75
22.08.2010, 22:23
Multumesc ! si cand te gandesti ca am 1, 95 m inatime.
Vreau scara sa fie pe latimea beciului, al avand dimensiunile de 5/2,5 m.

vladTGS
24.08.2010, 13:47
Salutare, am o intrebare in legatura cu izolarea unui beci in interior. Tot apar infiltratii, am facut 2 base si am pus pompe ca sa scoata apa cand creste panza freatica, dar este dor o solutie temporara. Izolarea beciului cu Xypex este o decizie buna?Daca nu, alte sugestii?

Gemini
25.08.2010, 13:44
Postati poze cu beciul si detaliati modul de realizare al acestuia.

amicosovici
30.08.2010, 11:14
Buna ziua,

Va solicit sprijinul intr-o problema cu hidroizalatia unui beci existent. A fost contruit de un nespecialist si pe deasupra ...sa-i spunem uituc. De ce spun asta: beciul este de forma patratica si pe o latura coboara scari. Respectivul a izolat pe exterior cu plastic de modelul cofragului de oua insa la turnarea peretilor laterali ai scarii a UITAT sa continuie membrana. Evident ca la imbinarea peretilor beciului cu peretele scarii (pe ambele laturi ale scarii) apa curge linistita la orice ploicica. Cand spun curge nu ma refer la picaturi ...ci curge.
Este imposibil sa sap sa fac izolatie exterioara (garduri, vecini neintelegatori, samd.) Prin urmare apelez la experienta voastra si va rog sa imi spuneti daca exista ceva ce as putea face sa remediez aceasta greseala.
Am citit pe forum toate posturile legate de hidroizolatia beciului insa cele mai multe probleme discutate au fost legate de pardoseala (cu care nu am probleme) iar la pereti s-a discutat numai de mici infiltratii. Repet problema mea este pe toata inaltimea beciului unde s-a intrerupt betonul si a fost uitata continuarea hidroizolatiei.

Multumesc anticipat

dany23
30.08.2010, 15:34
va salut . am citit despre problema dvs, si eu am solutia. o izolatie interioara cu un mortar pe baza de rasini care se aplica la interior si are o rezistenta de 0,5 atm.am rezolvat multe probleme ca a dvs . pentru mai multe relatii sunati la tel.0731731258

moscra1
30.08.2010, 16:08
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=24349
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=25882

Gemini
31.08.2010, 09:47
Cateva foto de la fata locului ne-ar ajuta sa intelegem exact cumarata pe interior peretele cu probleme.

Pana la ce cota a fost aplicata membrana cu crampoane?
Ca o paranteza, membrana cu crampoane nu poate asigura singura o hidroizolare corecta si consider aca solutia aplicata este gresita.

Ce puteti face acum este aplicarea unui material care sa impermeabilizeze peretele beciului astfel incat sa eliminati infiltratiile. Acest lucru se poate face utilizand CR90 Crystaliser de la Ceresit.

IULIAN COSMA
03.09.2010, 11:28
sunt curios cum ai rezolvat problema. sunt fix in aceeasi situatie.
in cazul meu , peste aceasta pivnita , a fost construita o camera din pamint. casa am construit-o astfel incit un perete al fundatiei sa se lipeasca de un perete al pivnitei ( cu subzidire) , ceilalti 3 trebuie neaparat hidroizolati. gindesc ca trebuie sapat pe linga ei, dar oare la ce adincime? unu din pereti chiar mustea apa din el - asta cind avea camera construita deasupra / acum ca am demolat-o nu mai stiu .
oricum trebuie sa izolez atit hidro cit si termo plafonul beciului , care acum e liber.
daca stie cineva ce materiale necesita lucrarile care le-am enumerat
(asta daca gindesc corect)

Sandor Otilia
24.09.2010, 09:27
[quote="dany23"]va salut . am citit despre problema dvs, si eu am solutia. o izolatie interioara cu un mortar pe baza de rasini care se aplica la interior si are o rezistenta de 0,5 atm.am rezolvat multe probleme ca a dvs . pentru mai multe relatii sunati la tel.0731731258[/quote
Buna ziua!poate ma ajutati si pe mine,sa izolez pe dinauntru peretii din pivnita,din exterior nu am posibilitate,as vrea sa pun gips carton.Multumesc

IulianVasile
24.09.2010, 10:37
Koprox-ul este un praf alb pe baza de ciment inventat de americani in anii '40, care poate fi transformat in vopsea, glet sau mortar in functie de gravitatea problemei si de tipul structurii. Aplicat sub forma de vopsea rezista la o presiune de 2 atmosfere negative iar sub forma de mortar la o presiune de 7 atmosfere negative. Este un material 100% anorganic putand fi folosit fara probleme si la hidroizolarea rezervoarelor de apa potabila. Previne aparitia efectului de carbonatare a fier-betonului.
0744-853824 begin_of_the_skype_highlighting********* ****0744-853824******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting********* ****0744-853824******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting********* ****0744-853824******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting********* ****0744-853824******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting********* ****0744-853824******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting********* ****0744-853824******end_of_the_skype_highlighting.

Florin78
11.10.2010, 21:54
Am si eu o problema cu beciul casei.
Datorita panzei freatice care este spre suprafata, in sezonul ploios imi patrunde apa in beci, prin cimentul din podea
Beciul este construit sub casa,iar peretii au fost izolati la vremea respectiva de bunicul meu.
Cum trebuie sa procedez pentru hidroizolatia beciului.

Gemini
12.10.2010, 20:57
Din ce este realizat beciul?
Pe ce zone apar probleme, cum sunt pozitionate si cat de mari sunt zonele afectate?

Florin78
13.10.2010, 22:16
Din ce este realizat beciul?
Pe ce zone apar probleme, cum sunt pozitionate si cat de mari sunt zonele afectate?

Beciul este realizat din beton armat, fiind pozitionat sub casă, iar apa se infiltreaza in special in timpul ploios, cand creste panza freatica. Infiltratiile se fac prin sapa beciului, in partea peretelui din exterior.
Zona afectata este de cca 20 %. Insa daca o sa fac hidroizolatia sa o fac peste tot, daca este posibil.
M-am gandit sa sparg cimentul vechi si sa reiau pasii pt hidroizolatie.

Gemini
14.10.2010, 21:06
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=29915&highlight=crystaliser

Pe pereti, daca este posibil se va hidroizola exterior prin dezvelire si aplicare membrana bituminoasa.

petrumaricel
31.10.2010, 18:59
Salutare le toata lumea!
Problema mea: amun beci sapat sub holul casei pe care am construit-o in 2006. peretii sunt din beton armat, iar pe jos pamant. Panza freatica este destul de sus, asa incat, primavare si vara cand ploua mai mult, vine apa. Multa, cam 1m. M-am gandit sa fac asa: sa torn pe jos un strat de beton armat cam de 10 cm, dupa care sa caut un adeziv pe care sa-l aplic pe pereti ca sa astup asperitatile de la cofrat. Ulterior m-am gandit la doua solutii:
- prima: sa aplic un strat de Bituprimer pe sapa si cam un metru pe pereti, dupa care sa pun membrana bituminoasa; ulterior sa torn beton pe jos si sa zidesc caramida pe langa pereti(peste memrana). Problema: mi-e frica sa nu cumva sa las pori sau locuri nelipite pe unde sa vina apa
- a doua solutie: dupa egalizarea sapei si peretilor cu un adeziv cu aderenta mare (pe care inca nu-l stiu) dupa care sa izolez cu un adeziv pe baza de ciment (s-au cauciucat, s-au nu stiu de care...) peste care sa lipesc gresie si faianta.
Din punctul meu de vedere, eu as prefera a doua solutie
Mentionez ca am sapat tintr-un colt o groapa de aprox 60cm adancime pt eventualitatea in care ar veni apa si pe care sa o scot cu pompa si am lasat pardoseala usor inclinata.
Vreau sa mai spun ca nu agreez solutia cu pompa permanent.
Rog respectuos pe toti cei care se pricep sa-si dea cu parerea si sa-mi furnizeze solutii. MULTUMESC!

Gemini
02.11.2010, 19:05
Termeni ca "adezivi" pentru hidroizolatie nu sunt deloc potriviti.

Daca se va inchide surpafata ce actualmente este cu pamant va trebui sa fie facuta in primul rand utilizand o solutie hidroizolatoare. Fara un material hidroizolant orice lucrare va fi un esec total.

Peretii din ce sunt realizati?
Sunt hidroizolati exterior?
Cand sunt probleme se ridica apa doar dinspre pardoseala?

Puteti posta foto?

aZu
03.11.2010, 13:56
De ce membrana bituminoasa?

Xypex-ul nu mai e bun?

Gemini
03.11.2010, 19:16
In viata avem variante, fiecare poate alege una din ele.
Daca ar fi doar una, universal valabila, ar fi mai usor. :wink:

Gemini
03.11.2010, 19:30
Peretii sunt construiti din beton armat si sunt izolati pe exterior pe toata suprafata lor. Apa vine sigur din pamant, atunci cand urca nivelul panzei freatice. Sunt izolate inclusiv scarile.

Una din variante poate fi realizata prin adaugarea pietrisului pentru ruperea capilaritatii, strat de nivelare-radier, material hidroizolant (membrana bituminoasa) pe suprata orizontala si verticala urmata de realizarea aplicarea unor straturi interioare - radier interior, pereti interiori.
Este o solutie mai elaborata si necesita lucrari mai ample.

Alta varianta est erealizare alucrarii doar pe pardoseala urmand ca pe interior, pereti si pe noua pardoseala sa se aplica o solutie de impermeabilizare, de exemplu cu CR90 Crystaliser.

petrumaricel
04.11.2010, 13:26
Ieri am pus un strat de pietris de cca 10 cm, apoi un strat de carton bituminat dupa care am turnat o sapa de beton cu plasa de 04/10x10. Ma gandesc sa aplic in continuare cea de-a doua solutie pe care mi-ati propus-o. Multumesc.

Gemini
04.11.2010, 19:01
Cartonul nu este o varianta prea fericita.
Imbinarile hidroizolatiei trebuie sa fie suprapuse si etansate perfect.
Raman in discutie zonele de imbinare intre pardoseala si pereti, care pot ramane puncte slabe.

Se poate aplica metoda 2 insa dupa maturarea suprafetelor noi.

ics
16.11.2010, 14:59
a gasit cineva in bucuresti acest CR90?

Admin.MC
16.11.2010, 15:27
a gasit cineva in bucuresti acest CR90?

Este suficient topicul pe care l-ati deschis pe aceasta tema.

ics
16.11.2010, 15:32
:) ar fi bine, dar dvs vorbiti de el in foarte multe posturi, pe cand produsul se pare ca lipseste de pe piata

Paulorossi
24.03.2011, 11:07
Salut prietenti.
Am o problema cu un beci care are aproape tot timpul apa de 10 cm in el.Ma gandesc la o hidroizolatie interioara deoarece cea exterioara nu mai e posibila,la fel si construirea unui canal de colectare.
Deci in exemplele de mai jos ma gandesc cum anume sa execut aceasta hidroizolare.Postez doua poze cum m-am gandit eu ca as putea executa hidroizolatia.Va rog sa confirmati daca solutia e buna sau nu.Daca sunt si alte modalitati sau e ceva gresit va rog sa ma corectati.
Multumesc anticipat.

Gemini
24.03.2011, 19:55
Inainte de a discuta de solutii trebuie sa ne facem o imagine despre constructie si amplasament.

Din ce sunt realizati peretii si pardoseala actuala?
Puteti posta foto cu beciul?
Ne puteti prezenta date despre constructie si terenul pe care este amplasata?

Paulorossi
25.03.2011, 09:25
Peretii sunt practic peretii fundatiei,pardoseala e din beton,2 randuri de beton,s-a tot insistat cu betonu in speranta ca nu mai iese apa.Poze o sa fac spre seara,momentan sunt la job.
Multumesc anticipat!

Gemini
27.03.2011, 13:23
V-as sugera o solutie de impermeabilizare a betonului existent, pereti si pardoseala. S-a mai prezentat pe forum solutia cu CR90 Crystaliser de la Ceresit.
In afara de aceasta exista produse similare si la alti producatori din domeniu, aveti de unde alege.
Avetio discutie similara in topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?p=237383#237383
Polistirenul nu are ce cauta indiferent care este solutia aplicata.

Paulorossi
28.03.2011, 08:33
Multumesc pt raspunsuri.
Inteleg ca in exemplu data de d-voastra mortarul hidroizolant face totul?Totusi nu inteleg cum se fizeaza pozitia Stratul 10(din desenul din link) - Banda de etansare CL152 de perete.Mentionati acolo ca imbinarea dintre planul orizontal si cel vertical se face cu cimentul rapid CX5,se poate fara el folosindu-se doar mortar hidroizolant?
Nu am inteles de ce polistirenul e interzis.O explicatie tehnica ar fi utila.
Multumesc anticipat.

Paulorossi
29.03.2011, 19:45
Nici un raspuns? :(

Gemini
29.03.2011, 20:16
Acel tip de material ca si cele similare sunt produse pentru impermeabilizare prin cristalizare, cu alte cuvinte componentele pastei hidroizolante patrund in porii materialului (betonului), unde vor cristaliza si vor forma cristale impermeabile.
Se aplica cu gletiera.
Banda CL152 est eutilziata la imbinarea diverselor suprafete, de exemplu imbinarea pardoseala - perete si va lucra ca o armatura, impiedicand aparitia fisurilor pe zona muchiilor.
Ea se inglobeaza intre doua straturi de pasta de etansare.
Se poate si fara realizarea scafei din ciment rapid insa aceasta poate ajuta pe zona de racord si umple eventualele gauri la zona de imbinare orizintala-verticala.
Polistirenul intr-o zona expusa la umiditate (apa) poate anula efectul scontat, atat timp cat este umezeala puternica nu se va resimti efectul izolatiei termice ce ar putea fi indusa de polistiren.

Paulorossi
30.03.2011, 10:02
Multumesc pt raspunsuri.
Intentionam sa pun polistiren nu pt izolatia termica ci datorita faptului ca el este impermeail si rupe din presiunea creata de panza freatica asupra sapei pe care urmeaza sa o torn.In plus speram ca membranei bituminoase sa-i fie mai usor sa reziste datorita faptului ca deja presiunea a fost rupta de polistiren.

expert
03.05.2011, 09:41
buna, anul acesta am construit o casa S+P+E. la beci am facut hidroizolare dar constructorul a gresit undeva.... :( . dupa ploaie intra apa in beci pe la imbinarea dintre perete si pardoseala,
daca pe langa casa s-au turnat deja aleile se mai poate face hidroizolatie pe interior?raspunsul e Da se poate.

Paulorossi
23.05.2011, 13:45
Salut prieteni.
Deoarece sunt inca indecis in folosirea unei solutii pt a impermeabiliza beciul(la problema expusa mai sus) propun urmatoarea solutie si astept eventualele corectii din partea d-voastra:
- pardoseaua actuala din beton va fi sparta pe mijloc pt a se creea un canal de acces.Practic s-a mai turnat acum cativa ani un beton peste cel actual(pt a ridica nivelul,in speranta opririi infiltratiilor), in consecina spatiul dintre tavan si pardosea a devenit cca 160 cm,accesul in beci fiind incomod.De aceea intentionez sa fac o cale de acces,pe mijloc unde sa sap cca 50 de cm si deci sa pot intra in beci fara probleme.In consecinta dupa ce sparg betonul intentionez sa torn un alt beton in care sa pun si aditiv pt impermeabilizare.
- dupa ce s-a uscat betonul voi da 2 randuri de cr90 cu gletiera(atat pe pereti cat si pe pardosea)
- peste acest rand voi pune membrana bituminoasa lipita la cald(atat pe pereti cat si pe pardosea)
-intr-un final voi turna o sapa peste tot si eventual voi placa cu placi ceramice.
Dilelema:exista adeziv care il pot pune pe membrana bituminoasa(de pe perete) ca sa pot pune placile ceramice?
Dilema2:CR90 se poate aplica in prezenta umiditatii?Mi-e frica ca n-o sa scap definitiv de umiditate dupa ce s-a uscat betonul turnat initial.
Astept orice opinii si sugestii.
Multumesc anticipat.
PS:Momentan nu se poate face un drenaj exterior datorita faptului ca nu am unde drena apa de sub nivelul beciului(nu exista un punct inferior de drenare),M-am gandit sa fac un decantor in vecinatatea beciului unde sa drenez apa din exteriorul beciului dar nu stiu care e situatia cu panza freatica si in consecinta pot face mai rau(sa-mi vina apa din decantor in beci)

Gemini
23.05.2011, 18:07
Legat de cei 50cm, doriti sa sa eliminati atat stratul suplimentar de beton turnat, pe cel initial si mai mult, sa adanciti beciul?

Cred ca dublarea sistemelor de hidroizolatie este exagerata, cel putin in acest moment.

Sfatul meu este sa va sa rezumati doar la aplicarea stratului de impermeabilizare din CR90. Este mai mult decat posibil sa fie suficient si sa nu adaugati alte straturi inutile.
Stratul care se trateaza pentru impermeabilizare trebuie sa fie doar usor umezit si nu ud.

Paulorossi
23.05.2011, 22:22
Multumesc pt raspunsuri.
Da,doresc sa adancesc beciul doar pt un culoar de 1m latime atat cat sa pot intra in el fara sa fiu incomodat,apoi o sa torn un beton peste tot,inclusiv peste restul de beton din beci deoarece in momentul de fata actualul beton arata execrabil(datorita infiltratiilor) iar noul beton o sa faciliteze aplicarea mai sigura si cu aderenta sporita a adezivului CR90.
Aplicarea adezivului CR90 ramane o problema deoarece risc o sa am tot timpul umiditate in beci si deci sa nu-l pot aplica.De aceea m-am gandit sa pun aditiv in beton,tocmai ca sa scap de umiditate si infiltratii si sa pot aplica adezivul CR90.Poate as putea folosi un mortar uscat initial,inainte de aplicarea adezivului.Credeti ca e o solutie buna sa torn un beton cu aditivi pt impermeabilizat sau exista o alta solutie?

Mircea G
24.05.2011, 06:38
Parerea mea este ca nu puteti cauta solutii pina nu stabiliti clar pe unde vine apa . ...de jos , prin podea , sau prin pereti !?

Paulorossi
24.05.2011, 09:39
Initial apa vine prin podea,apoi dupa ce panza freatica creste vine si prin pereti

Paulorossi
26.05.2011, 11:21
Salut prieteni.
Dupa un studiu amanuntit in cautarea unei solutii pt hidroizolarea beciului m-am oprit la CC 92 Aditiv pentru impermeabilizarea betoanelor care ma va ajuta la impermeabilizarea betonului pe care o sa-l torn pe pardosea iar pt hidroizolatia peretilor voi opta pt CR 90.
Am solicitat o solutie si de la dep.tehnic Penetron,unde mi-au recomandat tot o solutie pt aditivarea betonului(pt podea)respectiv solutie de aplicat pentru perete,deci practic identic cu solutia de la Ceresit.
Deoarece atat Penetron cat si Ceresit folosesc aceleasi procedeu chimic pt impermeabilizare am ales Ceresit deoarece pot livra cantitati mult mai mici,in special la adativ si deci si costurile materiale mai mici.Daca optam pt Penetron la cantitatile minime furnizate pt cele 2 produse ramaneam cu cca 70-80% din material.
Mai ramane o singura dilema:banda de etansare folosita intre perete si pardosea.Deoarece cei doi furnizori livreaza doar cantitati peste 50m(din cautarile mele) in conditiile in care eu am nevoie doar de 15m,ma gandesc la o solutie care sa elimine banda de etansare.Daca se rotunjesc cu mortar muchiile si colturile intre perete si pardosea mai e nevoie de banda?Exista o alta solutie care sa excluda banda de etansare?Deasemenea poate recomandati alt furnizor care are acest produs livrat la cantitati mai mici si care sa fie compatibil cu produsele Ceresit.Astept parerile d-voastra.
Multumesc anticipat.

Gemini
26.05.2011, 20:50
Mai gasiti pe piata si aditivul Sika 1 tot pentru impermeabilizare, vedeti ce gasiti in comert.
Utilizati banda de etansare pentru zona de racord chiar daca realizati scafa. Exista banda de etansare si la alti producatori, poate o gasiti la lungimi mai mici, la fel trebuie sa vedeti ce gasiti prin magazine.

Mircea G
26.05.2011, 21:05
Initial apa vine prin podea,apoi dupa ce panza freatica creste vine si prin pereti
Si cele mai ambitioase proiecte de constructii evita impermeabilizarea peretilor si prefera colectarea apei . Deci aveti doua solutii ! Eu recomand varianta cu colectarea .
Sapati podeaua subsolului pina la cota care va convine si faceti o basa pt colectarea apei . Nu va grabiti cu lucrarea ! Vedeti cum se colecteaza apa in ea , vedeti cum se comporta si in anotimp ploios , vedeti daca mai urca pe pereti . Daca totul se rezuma apoi la adunat apa in basa si peretii ramin uscati , trecem la pct 2 , amenajarea podelei ....

Paulorossi
26.05.2011, 22:08
Am mentionat la inceput ca e exclus drenarea apei.Daca aveam unde o drena faceam o colectare in exterioarul beciului insa nu am unde o drena,practic nu exista un punct inferior de drenaj.Nu inteleg ideea cu evitatul impermeabilizarii betonului.Actual sunt atatea proiecte care includ impermeabilizarea.Consider ca produsele respective au aparut pe piata din necesitate si reprezinta o sloutie eleganta la problemele actuale.
Raman la varianta initiala.
Multumesc tuturor pt raspunsuri.

lvasilr
10.06.2011, 08:12
Construiesc o casa cu pivnita. Pivnita este aliniata cu conturul exterior al constructiei pe 2 laturi adiacente. Racordarea intre talpa pivnitei si talpa fundatiei pentru ceilalti pereti se face in trepte, incepand cu o portiune de lungime 60cm aliniata ca adancime cu talpa peretilor pivnitei.

Structura terenului sub adancimea de 70cm este un amestec de pietris cu nisip iar apa freatica este la aprox. 30m adancime.

Intrebarea mea este daca considerati necesara hidroizolarea peretilor pivnitei pe perimetrul aflat sub casa.

Multumesc

ics
10.06.2011, 10:27
da, preventiv cel putin pe cei 2 pereti adiacenti si podeaua
unii pot spune sa se faca izolarea doar daca e nevoie, dar asta e greu de stabilit inainte...poate fi terenul foarte uscat la sapare si dupa incep sa se adune apele de pe casa ghici unde? in beci
eu cel putin asa am patit :)

Gemini
10.06.2011, 19:20
Este necesara hidroizolarea atat pe zonele verticale, pereti pivnita cat si sub pardoseala acesteia.
Chiar daca panza freatica este destul de adanca, solul are o umiditate ce poate actiona asupra elementelor constructiei. O protectie a acestor elemente este necesara a fi realizata.

flvladeanu
26.07.2011, 15:54
Buna ziua,

Problema mea este legata de un beci facut la demisolul casei fara nici o hidroizolatie . Acest beci are o scurgere in miloc catre exterior..

Dupa un timp, apa a crapat si ridicat placa de beton turnata pe pardoseala (armata cu plase de fier). Pentru a scapa de apa din beci, am pus pe peretii exteriori ai beciului membrana de plastic cu crampoane si tuburi de drenaj (pe cei doi pereti exteriori)..
Problema cu apa adunata in beci s-a rezolvat, placa s-a asezat la loc, e crapata inca, inaltimea beciului este la limita si daca turnam o sapa aceasta nu poate fi foarte inalta..

In continuare in beci este multa umezeala, apa patrunde pe sub zidul beciului care, in unele locuri, nu se imbina perfect cu placa..De asemenea, se infiltreaza si prin peretii interiori ai beciului, care sunt sub casa si asupra carora nu putem interveni decat prin interiorul beciului.
Toti pereti beciului prezinta infiltratii de apa pana la nivelul solului (aprox 1 m)..

Am citit toate solutiile prezentate dar tot nu m-am lamurit care ar fi pasii corecti ce ar trebui urmati pentru a nu investi timp si bani in zadar..

Este suficient sa fac o bordura din ciment acolo unde imbinarea dintre pereti si placa permite infiltrarea apei si sa aplic pe pereti o solutie de impermeabilizare?

Gemini
31.07.2011, 18:12
Ne puteti prezentati cateva foto cu situatia de la fata locului si partea din desenele de la proiect, aferente beciului?

flvladeanu
03.08.2011, 10:03
Asta e situatia la fata locului, plan nu am din pacate.. ideea beciului ne-a venit pe parcursul executarii lucrarilor.
Problema ar mai fi ca intrarea se face numai din casa si ma gandesc ca in timp umezeala si mirosul se vor simti si in casa..
Sotul a cumparat membrana de plastic cu crampoane si vrea sa o puna pe jos si sa urce un pic si pe pereti iar apoi sa toarne un pic de sapa ..
Ce s-ar putea face in faza in care suntem?

Gemini
03.08.2011, 17:44
In ce zona a tarii se afla casa?
Putem vedea o foto din exterior, cu terenul pe care este construita casa?

flvladeanu
08.08.2011, 13:39
Casa am construit-o la marginea Bistritei, localitate aflata intr-o depresiune (inconjurata de dealuri). Casa se afla pe teren drept la cateva sute de metri de un deal si prin fata ei la aprox 20 m se afla albia unui parau cu debit destul de redus chiar si acum dupa multe ploi..
Poze sau aparat foto nu am momentan, o sa revin eventual cand le gasesc.
Multumesc..

Gemini
10.08.2011, 14:25
In nici un caz o membrana cu crampoane si un strat de sapa de egalizare nu vor rezolva problema.
Ati citit restul mesajelor din topic?

Fara o impermeabilizare/sigilare interioara tuturor suprafetelor expuse umezelii excesive, apei, nu se va rezolva nimic.

flvladeanu
12.08.2011, 10:51
Am tot citit si vad ca se povesteste despre solutii de impearmeabilizare a betonului, ceea ce as dori sa stiu daca ar functiona si in cazul meu si ce ar mai trebui sa fac. As dori si parerea altcuiva pe cazul meu concret..

Armata
14.08.2011, 23:01
Am si eu urmatoarele probleme:
1 - fundatie fara hidroizolatie (pamantul uscat; la aproximativ 20m incepe o panta cu o diferenta de nivel de ordinul zecilor de metrii la o distanta de 50 m), dar care a crapat (vezi foto) la un 1 an de la turnare. Ce solotie de hidroizoloare a crapaturii ar fi indicata?

2 - beciul are hidroizolare (carton bituminat) doar pe peretii laterali, nu si pe podea, iar in colturi placa este putin umeda. Ce solutie de hidroizolare(aplicata prin interior), se poate folosi?

Gemini
15.08.2011, 16:52
Putem vedea foto din interiorul beciului?
La fisura trebuie vazut de ce a crapat si cat de profunda este. Se poate sa fie din cauza conditiilor de fundare, terenului.
Nu se pune problema de hidroizolare a fisurii pentru ca acest aspect este relativ usor de facut, s-ar putea repara cu un ciment rapid si apoi se pot aplica straturile urmatoare inclusiv o hidroizolatie pe soclu daca este cazul.

Fisurile au corespondent pe interior?

Armata
15.08.2011, 21:54
O sa revin cu o imagine din interiorul beciului, dar o sa mai dureze putin(aproximativ o saptamana) caci nu eu sunt proprietarul.

Fisura este in toata grosimea fundatiei(se vede si pe interior). Mai mult, inclusiv zidul interior paralel pare sa fie fisurat in aproximativ acelasi loc(trebuie sa verific ca sa fiu sigur).

Fundatia a fost turnata in 2003 iar in 2004 a fost identificata aceasta fisura. De atunci nu a mai fost identificata nici o alta problema, desi au fost ridicate parterul + mansarda. Lungimea fundatiei este de aproximativ 18m, de la deal catre vale, fisura fiind cam la jumatate, iar adancimea de aproximativ 80cm. Soclul este de aproximativ 30-70 cm. Sper ca aceste date sunt suficiente pentru a vedea de ce a crapat, deoarece altele nu-mi vin in minte.

Armata
27.08.2011, 22:30
Am revenit cu pozele din beci. Nu stiu daca se observa ceva, asa ca o sa descriu putin in cuvinte.
Peretii laterali, sunt de culoare albicioasa, fara urme de umezeala la pipaire. La un colt, la 2-3 centimetrii de la baza, parea ca este putin umezit, dar mai sus se simtea uscat. Pe jos, din pacate, placa era acoperita cu o combinatie de nisip+ pamant(se depoziteaza diverse lucruri si nu a facut nimeni curatenie) asa ca nu stiu daca se observa umezeala din placa. Oricum, la pipait se simptea umezeala cam pana la 1 metru in interior. Era prezent si un miros de mucegai.

Ce lucrari ar trebui facute pentru a elimina aceasta umezeala?


Referitor la fisura: din 4 ziduri paralele, cel din poza este fisurat in profunzime, iar zidul imediat urmator prezinta cam in acelasi loc o fisura fina doar pe o fata, fara sa se vada si pe fata opusa.

Este nevoie de lucrari suplimentare(hidroizolatie,reparare, suprazidire ... etc) pe aceste fisuri sau se poate realiza termoizolatie soclului fara nici o problema?

Gemini
28.08.2011, 17:31
Toata pardoseala se va curata astfel incat betonul sa ramana curat.
Se realizeaza scafe la coturile cu suprafetele verticale si apoi se realizeaza un tratament de impermeabilizare cu Ceresit CR90. Ulterior se executa protectia suprafetei pentru a nu fi deterioarata de eventualele solicitari mecanice.
Pentru fisura respectiva aplicati pe ambele parti a cimentului de montaj Ceresit CX 5. Acelasi material poate fi utilizat pentru realizarea scafelor la muchii.

Armata
28.08.2011, 22:01
Multumesc frumos pentru informatiile furnizate.

blow
06.12.2011, 10:15
Buna ziua,
de curand am mostenit o casa in Bucuresti, pe care m-am decis sa o renovez. Casa este compusa din demisol si parter, avand o amprenta la sol 45 mp. Demisolul este ingropat 2m in pamant, iar afara 70 cm. In zona dupa construirea si amenajarea malurilor Dambovitei s-a ridicat panza freatica (Cotroceni); de aici si infiltratiile in caramida demisolului (casa este construita in intregime din caramida, incheiata in caramida, fara stalpi de beton, iar mortarul cu care a fost zidita si tencuita- nisip+var). Pe jos in demisol este mozaic cu ogrosime de 3cm.
As vrea parerile voastre cu privire la posibilitatea de hidroizolare la interior. Mentionez ca in demisol am curatat cat am putut caramida, dar in unele locuri a ramas ceva smoala care nu se poate desprinde. O sa atasez cateva poze sa va faceti o idee.

Gemini
06.12.2011, 13:29
Observ ca perete cel mai umed este cel cu scara de acces, cu alte cuvinte incurtea dvs. De ce nu va orientati in prima faza catre lucrari exterioare de hidroizolare?
Peretii interiori, de compartimentare, si pardoseala par uscate? Gresesc in apreciere situatiei?
In partea cealalta a casei aveti acces?

blow
06.12.2011, 20:42
Intr-adevar, peretele cel mai umed este cel cu scare de acces, dar este granita cu vecinul din spate; nu stiu, nu am discutat daca as putea sapa in curtea lui pentru o hidroizolatie exterioara. Peretii interiori despartitori sunt uscati.

blow
08.12.2011, 09:36
Vreau sa stiu daca solutia de hidroizolare pe care am gandit-o eu este de ajuns:
1. Pentru ruperea capilaritatii in pereti: injectarea peretilor cu Aquafin f sau ceresit Solutie de silicatizare - CO 81
2. CR 90 Crystaliser solutie de impermeabilizare sau RADMYX READYMADE aplicata pe zidarie cu trafaletul sau cu pistolul-1 strat sau 2
3. Tencuiala de asanare - CR 62 sau tencuiala tenco+nisip aditivata cu REMIPLAST MA (Concentrat tencuiala de asanare - CO 84)+ armare cu plasa sudata de 4 sau 6
4. Pentru pardoseala- extrudat de 3, sapa de 3-4 armata cu plasa de 8 (sapa tenco+nisip+aditiv)

Gemini
09.12.2011, 09:16
Aveti ferestre si pe partea cealalta? Impresia mea era ca peretele ud se afla pe zona cu scara ce se vede in foto postata mai sus.
Din ce am vazut in foto impresia este ca problemele sunt legate doar de lipsa hidroizolatiei pe peretele de demisol. Daca este posibil ar fi de preferat sa se realizeze hidroizolatia exterioara a demisolului urmata de o termoizolare cu polistiren extrudat.
Solutiile interioare adoptate trebuie sa fie impartite in doua zone, asa cum ati mentionat:
-asigurare strat rupere capilaritate pe zidarie, punctul 1 mentionat de dvs.
-impermeabilizare suprafete interioare, punctul 2 mentionat de dvs. La acest punct intra si pardoseala care trebuie la randul sau impermeabilizata si apoi aplicate solutia de izolare cu polistiren extrudat si apoi turnata o sapa de egalizare si finisaj.

Raman la parerea ca hidroizolarea exterioara ar putea avea rezultate optime si ar putea implica renuntarea la o parte din de impermeabilizare solutiile de la interior.
Ca sortiment de polistiren extrudat pentru pardoseala si perete demisol se poate utiliza sortimentul XPS TOP 30 GK de la Austrotherm, pana la nivelul soclului. Pentru soclu se va utiliza un polistiren striat, 1 singur rand, de exemplu sortimentul XPS TOP P GK tot de la firma respectiva, din considerente de aderenta. Daca puteti creste grosimea la 5cm ar fi mult mai bine iar sapa de egalizare ar trebui sa fie de 5cm.

blow
13.12.2011, 09:28
Ca sortiment de polistiren extrudat pentru pardoseala si perete demisol se poate utiliza sortimentul XPS TOP 30 GK de la Austrotherm, pana la nivelul soclului. Pentru soclu se va utiliza un polistiren striat, 1 singur rand, de exemplu sortimentul XPS TOP P GK tot de la firma respectiva, din considerente de aderenta. Daca puteti creste grosimea la 5cm ar fi mult mai bine iar sapa de egalizare ar trebui sa fie de 5cm.
Daca pun la interior polistiren extrudat cum vor mai respira peretii?

Gemini
15.12.2011, 09:23
Polistirenul mentionat anterior era valabil pentru aplicarea pe exterior, dupa hidroizolare si are atat rol termoizolator cat si de protectie a hidroizolatiei.

Shaq
05.04.2012, 10:17
m-am apucat si eu de sapat la un beci, intentionez sa ajung la cota de -3,00 m cu sapatura, iar h-ul final al beciului (la interior) sa fie undeva la 2,20m. As vrea ca tot sa fie din beton. In cazul acesta mai fac stalpi la colturi? Peretii vor fi armati cu plasa de 6 mm (1 rand), e suficient? Grosimea peretilor 15-20 cm. Cum as putea face o hidroizolatie direct pe pamant fara sa mai fac o alta zidarie ?

Gemini
06.04.2012, 14:09
Pentru a putea hidroizola este necesar sa aveti o sapatura ceva mai mare care sa permita atat cofrarea cat si executia ulterioara a hidroizolatiei exterioare. Pentru hidroizolare utilizati membrana bituminoasa, polistiren extrudat. Polistirenul extrudat poate avea si rolul de protectie al hidroizolatiei. Pentru protejarea hidroizolatiei se poate utiliza si solutia cu membrana cu crampoane.
Armarea peretilor ar trebui facuta cu doua randuri de plasa de sarma iar pe zona de colt se poate realizeaza stalpi, cu armatura specifica.

Shaq
06.04.2012, 17:56
Cum fac hidroizolatia? Prind xps pe pamant si apoi lipesc membrana?

Gemini
08.04.2012, 13:16
Va referiti la pereti sau la partea inferioara aflata in contact direct cu pamantul? Se poate turna un strat de egalizare si se face hidroizolatia peste acesta astfel incat sa se obtina o hidroizolare buna. Polistirenul se poate aplica si la interior pe pardoseala.

Shaq
08.04.2012, 15:57
ma refer la pereti, sa prind de peretii de pamant polistirenul dupa care sa lipesc membrana pe polistiren, sa cofrez si sa torn peretii. La pardoseala e simplu.
Ce ziceti de membrana EPDM vs membrana bituminoasa cu ardezie? Iese si la aproape jumatate din pretul celei bituminoase.

Shaq
08.04.2012, 16:00
Vreau sa fac niste pereti de 20 cm grosime. Placa pardoselii de max 10 cm iar plafonul de 15 cm. Peretii sa ii armez cu plasa de 4 si intarita cu bare verticale de pc 10 iar, pardoseala cu plasa de 4, plafonul cu plasa de 6 si calareti din pc 10. (peste plafon va veni start de pamant de circa 40-50 cm) Pe colturi stalpi la 4 bare de 14 cu etrieri de 6 sau 8, centuri de 12 cu aceeasi etrieri. Este vreo problema?

Gemini
09.04.2012, 11:44
Cu parere de rau nu ma pot pronunta 100% asupra zonei de rezistenta. La pereti, se sapa cu 50-60cm mai mult decat cota finala a constructiei, se cofreaza si toarna peretii. Ulterior se hidroizoleaza si termoizoleaza apoi se umple cu pamant golul. Alta cale sigura nu aveti. Membrana EPDM nu inlocuieste hidroizolatia exterioara pe zona de subsol, in contact cu solul. Poate fi folosita l aterase, piscine, subsol pe interior, terase inverse etc.

Shaq
10.04.2012, 06:40
Deci nu-mi ramane decat sa fac o sapatura mai lata. In ceea ce priveste zona de rezistenta, nu ar fi suficient dupa parerea dvs pereti de 20 grosime armati cu un rand de plasa de 4 si "dublata" cu bare de pc 10?

Gemini
10.04.2012, 14:18
Din punctul meu de vedere ar trebui o armare cu doua randuri de plasa de sarma, prevazute cu agrafe.

Mircea G
10.04.2012, 20:07
Mai exista o metoda pt cazul de zone strimte fara posibilitatea de sapatura suplimentara :
Se sapa groapa / se toarna placa pe fund / se zidesc peretii cu caramida / pe caramida se face hidroizolatia / mai departe se armeaza si se toarna peretii de beton ....
hidroizolatia de pe zidurile de caramida poate fi continuata pe podea si apoi se adauga o sapa de protectie .

Shaq
11.04.2012, 08:10
O sa folosesc ca si armare la pereti 1 rand de plasa de 4 sau 6 si al doilea rand il voi confectiona din pc 52 de 10 tot sub forma de plasa, la distante de 20 cm intre barele orizontale si verticale (pc-ul il am). Voi face groapa de 4x4 iar beciul de 3x3. Torn o egalizare la partea de jos, fac hidroizolatie lasand pe toate laturile membrana mai lunga, cofrez si armez peretii, ii torn, torn pardoseala, fac hidroizolatia pe pereti si ma unesc cu cea de jos, cofrez, armez si torn placa, o hidroizolez identic, o termoizolez cu xps de 3 cm.
Apo fac umplutura de pamant cu un eventual tub de dren pus in prealabil la partea de jos... dar sincer nu ii vad rostul caci nu are unde sa se duca apa.
E ok?

Gemini
13.04.2012, 10:13
Pare in regula cu mentiunea ca trebuie un polistiren mai gros pentru un efect mai bun, 3cm mi se pare prea putin.Drenajul nu il vad util atat timp cat nu se continua in exterior, unde sa deverseze eventuala apa colectata. Ar trebui armata si suprafata orizontala, tot cu plasa.

sp0nsoru
16.04.2012, 15:53
M-am apucat de facut o casa...s-a sapat pana la adancimea de 1,60-1,80 m unde s-a dat de pietris (pana aici nici un gram de piatra decat pamant negru...). S-a facut fundatia beciului si s-au turnat peretii (50 cm grosime) pana la nivelul solului urmand sa mai ridic inca 1 m. Urmeaza partea in care se va nivela fundul beciului si pe care as vrea sa il izolez. Problema cea mai mare este ca sunt stresat in privinta hidroizolarii la exterior si anume daca merita sapat 1,80 cm adancime si 1 m latime pentru a-mi usura munca sau sa las asa cum este si sa nu fac nici o izolatie. Maine sper sa revin si cu poze de la fata locului.

Gemini
16.04.2012, 16:42
Daca ati turnat peretii subsolului, probabil ca aveti deja sapat pentru a avea loc sa montati cofrajele si nu ar fi nevoie chiar de inca 1m fata de situatia actuala pentru a hidroizola, poate un 60cm.

sp0nsoru
16.04.2012, 17:27
Si da si nu...adica in unele zone nici nu s-a pus cofraj la exterior deoarece era sapat drept si s-a folosit de acest perete de pamant ca si cofraj, in unele locuri cofrajul e lipit de peretele de pamant (special penru a nu se ancora...) iar in alte zone este o distanta de 30-40 cm intre perete si cofraj. Constructorului meu nu ii surade ideea de a hidroizola peretii beciului (mai mult de munca) si ma tot asigura ca nu voi avea apa in beci niciodata...insa mie imi e FRICA DE APA.

Shaq
17.04.2012, 06:56
Constructorul intotdeauna va gasi cea mai rapida cale de a va lua banii cu eforturi minime. Sunt convins ca nici nu va da factura si garantie !

La beci voi folosi un B200 cu un dozaj de 320 kg la mc. E ok?

sp0nsoru
17.04.2012, 15:29
648596485864857
Astea sunt pozele de la fata locului si se vede in unele zone ca este putin mai lat de 50 cm (acolo unde este pamant in loc de cofraj).
@Shaq mi se pare cam mult un B200 la beci...eu am pus 6 saci de ciment (240kg) la aproximativ 1-1,2mc (are betoniera de 1,2mc...) adica mai bine de un B100 iar ca si pietris am folosit doar amestec de nisip cu piatra 0-31 mm spalata si sortata. Am mai pus si plasa cu diametrul de 8, talpa a fost din fier striat de 10 (6 fire cu etrieri de 6) iar in stalpi am pus tot striat de 10 dar 4 fire. Suprafata casei e de aproximativ 90 m2.

P.S.: nu stiu de ce 2 poze sunt intoarse si nu stiu de ce ...la mine pe calculator sunt normale.

Shaq
18.04.2012, 06:46
"sp0nsoru" mi se pare cam firav la capitolul armatura. B200 as vrea sa folosesc din 2 considerente: 1 rezistenta crescuta a betonului avand in vedere ca beciul meu va fi "invelit" de un strat de 40 cm de pamant peste planseu, iar 2- impermeabilitate. Stiu ca B150 e prima clasa de beton impermeabil. Gresesc?

Gemini
18.04.2012, 08:49
La beci voi folosi un B200 cu un dozaj de 320 kg la mc. E ok?
Este foarte bine B200, de regula acest beton se foloseste si la subsolul unei case.Astea sunt pozele de la fata locului si se vede in unele zone ca este putin mai lat de 50 cm (acolo unde este pamant in loc de cofraj).
@Shaq mi se pare cam mult un B200 la beci...eu am pus 6 saci de ciment (240kg) la aproximativ 1-1,2mc (are betoniera de 1,2mc...) adica mai bine de un B100 iar ca si pietris am folosit doar amestec de nisip cu piatra 0-31 mm spalata si sortata. Am mai pus si plasa cu diametrul de 8, talpa a fost din fier striat de 10 (6 fire cu etrieri de 6) iar in stalpi am pus tot striat de 10 dar 4 fire. Suprafata casei e de aproximativ 90 m2.
Rotite sau nu, pozele ne arata ca nu este totul in regula. Aveti un plan al subsolului? S-a armat cu un singur rand de plasa?
Doar 4 fire la stalpi? De ce perete de 50cm grosime? Nu exista uncontur inchis al fundatiei? Pereti interiori nu sunt?
Daca avem unsubsol, de ce sa nu mai excavam pentru a face un cofrag serios si apoi sa hidroizolam?
Etrieri Asa au fost prinsi, cum se vad in foto, rari si pozitionati asa cum se vede? din punctul meu de vedere ar trebuie foer ceva mai gros pe zona de stalpi (12-14mm si etrieri de 8), pentru talpa 12mm cu etrieri de 10mm iar la beton exeplificam: egalizare B100, talpi si pereti beton B200.
Evident ca toate aceste date trebuie analizate si confirmate de proiectant si inscrise intr-un proiect.
In aceasta faza ati trecut peste vreo faza determinanta? A fost inspectorul ISc in santier sa verifice armarea inainte de turnare? Nu stiu ce casa doriti sa contruiti dar din ce observ nu arata deloc in regula si ar fi pacat de banii dvs.

Shaq
18.04.2012, 08:54
Este foarte bine B200, de regula acest beton se foloseste si la subsolul unei case.
Multumesc.

sp0nsoru
18.04.2012, 11:43
Este un proiect al casei (nu e facut dupa ochi ca pe vremuri). Proiectantul a cerut:
1. Pereti de 50 cm grosime, fara plasa (eu am vrut sa armez mai bine peretii si am pus plasa de sarma ). E prea subtire sau prea gros de 50 cm grosime?
2. Ca si talpa proiectantul a spus fier striat de 12mm constructorul de 8mm iar eu am luat de 10mm. (a venit proiectantul la fata locului si a zis ca e ok de 10mm in 6 fire)
3. Beciul nu e inchis caci in partea din fata vine rampa de la garaj (garaj sub casa). Vin 2 grinzi sub planseu si pereti interiori (garaj, camera tehnica si spalatorie).
4. Etrierii sunt prinsi din 30cm in 30 cm...ce se vede in foto e partea de sus care inca nu e aranjata.

De obicei proiectantul exagereaza in privinta materialelor, insa nu stiu daca e ceva general saudoar in partea asta a tarii se exagereaza. Ca si exemplu la casa mea de un 10/10 mi-a pus 30 de stalpi de parca ar fi o constructie in Dubai de 300 m inaltime....

Shaq
19.04.2012, 07:20
Etrierii aia din 30 in 30 cm mi se par foarte rari, iar discutia cu privire la alegerea grosimii armaturii ba 8, ba 10, ba 12 .... suna cam ciudat ! Parerea mea !

sp0nsoru
19.04.2012, 12:05
Este studiu geotehnic facut, casa sta pe piatra si nu pe nisip sau pamant....si din cate am discutat cu proiectantul zilele astea nu se face armarea dupa ochi ci dupa studiul geo. Acum am sapat mai adanc in istorie si am descoperit ca armarea casei pe parte de fundatie si beci se face dupa revolutie incoace prin ceva acte normative scoase....Am langa mine 2 facute acum 40 de ani cu fundatie de 80cm adancime si nu e facuta nici o armare (de 10 ani a facut etaj peste ea si acoperita cu tigla ceramica care e grea).

La constructia unei case se folosesc cateva clase de beton, dupa cum urmeaza:
-B75 echivalent C4/5 sau Bc 5 (la umpluturi, egalizari, unele fundatii ale anexelor gospodaresti pentru constructii usoare)
-B100 echivalent C6/7,5 sau Bc 7,5 (la fundatii,pardoseli,socluri de gard, trotuare... fiind cel mai folosit beton)
-B150 echivalent C8/10 sau Bc 10 (fundatii armate, pardoseli, camine utilitati,in general acolo unde se vrea ceva mai bun decat B100, desi in cele mai multe cazuri se exagereaza, de exemplu : se fac trotuare si pardoseli din B150, desi B100 este mai mult decat suficient... restul fiind de fapt risipa de ciment.)
-B200 echivalent C12/15 sau Bc 15 (structura de rezistenta: stalpi,centuri,buiandrugi...)
-B250 echivalent C16/20 sau Bc20 (structura de rezistenta: grinzi, plansee, elemente puternic solicitate).

In zilele noastre se exagereaza enorm cu materialele si se face o risipa....Dar fiecare stie cat de mare are buzunarul.

Shaq
20.04.2012, 07:07
asta cu buzunarul ... nimic de zis, dar nu trebuie sa omitem siguranta noastra si a celorlalti ! E mai importanta decat banii.... parerea mea !

Gemini
20.04.2012, 15:17
Tocmai ca peretii de subsol sunt diafragme si necesita beton superior, asa cum ati specificat in mesajul anterior.
Imi este greu sa accept ca proiectantul a acceptat altceva decat a scris pe hartie. In mod normal proiectul aprobat si avizat se deruleaza in santier prin grija Dirigintelui de santier si responsabilului tehni ccu executia. Acestia trebuie sa respecte proiectul si atat, nu sa inlocuiasca solutiile si materialele.
Dincolo de aceste aspecte, nu mi se poare corect cum se desfasoara lucrarea si am spus-o deja in mesajele anterioare.

sp0nsoru
25.04.2012, 18:35
Am o mare problema si anume ca s-au turnat pana acum peretii laterali ai beciului si nu imi iese nr de saci de ciment asa ca am 2 banuieli una rea si una buna:
1. 35m liniari X 3 m inaltime X 0,40 m latime = 42 mc (cred ca am facut calculul corect)
2. 9 paleti de ciment X 40 saci/palet = 360 saci cimet intrat in 42 mc (cu 9 paleti s-a terminat la beci)
3. meterul sustine ca betoniera lui face 1 mc de ciment odata si ajunge 6 saci de ciment ca doar e beci si sa nu pun mai mult ciment...: 44,4mc X 6 saci/mc = 266 saci de ciment
4. 360 saci de ciment (9 paleti livrati) - 252 saci ciment (cat ar trebui sa fie) = 108 saci lipsa. Eu zic ca 3 paleti am lipsa caci am facut masuratorile nu chiar exacte si anume am perete inalt de la 2,40m la 2,90 m iar eu am calculat cu 3 m inaltime (mai este talpa beciului de 40 cm inaltime).
5. Partea proasta este ca am lipsa 3 paleti de ciment daca el a pus 6 saci cum a sustinut de la inceput.
6. Partea buna e ca betoniera lui nu e de 1 cubic cat sustine el ca face mai ales ca azi cat am stat acolo si a facut 6 betoniere/cubici nu mi se parea ca e mult ca volum sau mai bine zis m-am uitat in restul beciului care e decofrat 2 pereti pe interior si volumul turnat azi inmultit de 8 ori nu imi da restul beciului turnat. Asta inseamna dupa calculele mele ca s-au pus 9 saci de ciment la 1 cubic de beton adica 360kg/mc = B250 (C16/20).
Cum as putea calcula cat volum are betoniera lui sau cum sa ii spun ca nu imi ies la calcul 3 paleti de ciment caci nu vreau sa se simta prost si sa acum omul pe nedrept. E o cunostinta mai veche de a mea si am incredere ca nu fura dar....

Gemini
25.04.2012, 20:26
Un volum este simplu de masurat, indiferent ca este apa sau beton. Umpleti betoniera cu apa si vedeti cati litri intra.
Eticheta nu mai are? Nu o puteti identifica pe net?
In general betonierele mesterilor au cateva sute de litri, 0.2-0.3mc.
Reteta unui beton trebuie respectata si nu puse agregate si ciment la ochi.
De ce nu utilizati beton cumparat?

sp0nsoru
26.04.2012, 06:36
Este o autobetoniera care sustine el ca are 1mc. Betonul cumparat ma usca cu 3500 de euro pe putin la buzunar si in ziua de azi sut bani.

Shaq
26.04.2012, 07:26
1 mc cub e imposibil sa aiba acea betoniera! Imaginati-va un cub cu latura 1 m - tot atat de mare e cuva acelei betoniere? Ma indoiesc ! Cred ca mai mult de 0,5 mc nu exista betoniere !

sp0nsoru
26.04.2012, 18:22
In acte e trecut 1mc si se numeste autobetoniera...azi am constatat ca a pus 8 saci de ciment la mc. Calculat tot tot iese 45 mc de beton.

Gemini
28.04.2012, 07:03
Autobetoniera poate fi, sunt de la 0.5mc in sus pana la cativa mc.
Masurati betoniera utilizand apa si aflati volumul.
De ce nu respecta o reteta clara , cu cantitati precise?

corina02
01.05.2012, 21:11
Cred ca izolarea cu mortar rapid este cea mai parida solutie. Si eu am avut problema aceasta si si am adus un transpalet (http://www.lampero.ro/transpalet) intreg cu saci.

Gemini
02.05.2012, 20:17
Cred ca izolarea cu mortar rapid este cea mai parida solutie. Si eu am avut problema aceasta si si am adus un transpalet (http://www.lampero.ro/transpalet) intreg cu saci.
Puteti detalia putin subiectul? Ce suprafete ati hidroizolat, cu ce le-ati izolat mai exact (pentru ca mortarul rapid nu se foloseste chiar pentru hidroizolare efectiva), pe interior sau pe exterior?

stefanpetre
03.05.2012, 16:51
Am si eu o problema cu apa intr-un camin de pompa, 1.5*1.5*1.9 acesta se afla la baza unui deal si la 50 de CM de fantana din care hidroforul instalat scoate apa.
infiltrarea se afec atat prin pardoseala, cat si prin mici defecte de turnare a peretelui dinspre deal.
Peretii sunt din beton armat de 10cm, infiltrarea se produce pana la o inaltime de 50 de cm a peretelui.
Apa in beci intre 2 si 15 cm depinde de anotimp
pardoseala este subtire, o pot sparge si reface, sau sa pun izolatie si sa torn inca o sapa?
Ce -mi recomandati?
ar mai fi sa sap pe exterior la o adancime de 1.9m *50cm latime astfel incat sa izolez pe exterior?

Shaq
04.05.2012, 13:00
membrana bituminoasa pe pardoseala existenta daca este regulata apoi sapa armata cu o plasa sudata de 4. Pentru pereti la exterior ar fi minunat daca ati putea efectua sapatura indreptare pereti, aplicare membrana bituminoasa+protectie hdpe si umplutura. La placa peste beci aveti hidroizolatie?

Gemini
04.05.2012, 13:19
Ideal ar trebui sa izolati pe exterior insa fundul caminului nu se mai poate cuprinde in aceasta izolatie. Se poate incerca varianta de hidroizolare inetrioara. Se pot astupa eventualele cavitati cu mortar rapid apoi aplica o hidroizolatie cu Ceresit CR99 Crystaliser. La nevoie se poate reface fundul caminului daca acesta este "slab".

Shaq
16.05.2012, 06:42
Gemini... o intrebare: hidroizolatia cu folie de solar direct pe partea pamantului e eficienta?

Gemini
19.05.2012, 20:19
Nu, folia de solar (polietilena) nu va rezista. Este utilizata ca strat de separatie si nu ca strat de hidroizolatie.

Shaq
20.05.2012, 13:34
in ce sens nu va rezista? Vreau sa ma feresc de o groapa mai mare pe toate laturile si de cofragul dublu... caci o sa mai am o groaza de sapat si mi-a ajuns ! Vreau sa gasesc o solutie ca hidrizolatia sa o fac pe peretele de pamant (acea cuva). Ma gandesc totusi ca folia din plastic rezista in pamant zeci de ani fara pb, daca este dintr-o bucata ce probleme ar exista?

Gemini
24.05.2012, 20:37
Depinde la ce actiuni este supusa, in pamant pot exista sarcini induse de sol, radacini, ape agresive etc. si o folie chiar daca nu se degradeaza rapid ar putea fi afectata altfel.
Ati putea utiliza un beton aditivat corespunzator daca nu doriti sa faceti hidroizolatia respectiva.

Shaq
25.05.2012, 06:32
M-am gandit la radacini ca poate perfora folia.... din acest punct de vedere stau linistit, in urma sapaturii solul se prezinta excelent, este uniform, radacini nu sunt prezente, nu e nisipos. Bineinteles ca asta nu rezolva problema pentru mai tarziu, pot aparea aceaste radacini oricand. Imi surade ideea dvs. cu betonul aditivat. Imi puteti recomanda un aditiv? (banuiesc ca va referiti la aditiv de impermeabilizare). Multumesc.

Gemini
27.05.2012, 09:50
Recomandari s-ar putea face insa nu sunt sigur ca se si poate achizitiona un bidon de aditiv pentru impermeabilizare pentru o cantitate mica de beton. Aveti de exemplu produsul Ceresit CC92 - agent de impermeabilizare pentru betoane si mortare.
In functie de disponibilitatea produsului in magazine, mai gasiti pe piata produse similare, spre exemplu cele de la Sika.

dakk
27.05.2012, 13:05
buna
am si eu o intrebare ,imi construiesc casa,am turnat pardoseala si peretii beciului si trebuie hidroizolatie pe peretii exeriori.
as dorii sfaturi vizavii de ce hidroizolatie sa folosesc pt a evita orice infiltratie de apa.Am pereti de beton de 30 cm grosime si o suprafata de beci de 46 m2
Multumesc

Shaq
27.05.2012, 14:10
Recomandari s-ar putea face insa nu sunt sigur ca se si poate achizitiona un bidon de aditiv pentru impermeabilizare pentru o cantitate mica de beton. Aveti de exemplu produsul Ceresit CC92 - agent de impermeabilizare pentru betoane si mortare.
In functie de disponibilitatea produsului in magazine, mai gasiti pe piata produse similare, spre exemplu cele de la Sika.
cel de la ceresit se aplica numai de la un B250 minim dupa documentatia tehnica a produsului. Mai caut sa vad ce au cei de la Sika

florin1108
29.05.2012, 22:35
Urmeaza in doua saptamani sa torn fundatia casei si as avea nevoie de un sfat avizat in ceea ce priveste beciul si constructia acestuia. Fundatia va fi de 8x8m iar beciul va fi construit in prima jumatate de 4x8m,unde,diferenta de nivel este de 1,5m. Acum intrebarea este,daca ma ridic cu elevatia 1,5m de la nivelul pamantului si mai sap juma de metru in pamant,credeti ca este de ajuns sau trebuie sa ma duc mai jos ? In amandoua cazurile,ca este juma de metru sau un metru,cum trebuie sa procedez ca sa nu mi se infiltreze apa in interior ? Este de ajuns izolarea peretilor cu carton bituminos ? Betonul va fi B250 peste tot,inclusiv in pamant.

Gemini
30.05.2012, 11:51
Nu aveti plan de fundatie pentru casa? Nu am inteles daca este un teren inpanta sau acea diferenta de nivel inseamn aaltceva in mesajul dvs.Aveti inaltimea beciului care poate fi ceva mai mica decat a parterului insa trebuie tinut cont si de modul de realizare a talpii fundatiei. Doar 2m poate fi prea putin pentru subsol, inclusiv talpa fundatiei. B25o este in regula pentru fundatie si beci, modul de hidroizolare tine cont de conditiile exacte din teren, inprincipiu se hidroizoleaza partea inferioara si peretii beciului, cu membrana bituminaosa.

gi0
01.06.2012, 20:05
Buna seara tuturor.Am nevoie de ajutorul unui profesionist.In camera centralei am montat o toaleta de servici iar scurgerea acesteia trece prin beci,prin zidul acestuia,pe sub trotuar si intra intr-un camin intermediar.La trecerea prin zid mesterii trebuiau sa prinda la turnare o bucata de teava mai mare,dar eu nefiind acasa au facut lucrarea de doi bani(infiltratii de apa in timpul ploilor).Imi puteti da un sfat cum asi putea impermeabiliza zona?Multumesc.
Cu stima.

gi0
02.06.2012, 11:58
Nici un spacialist nu ma poate ajuta?

Gemini
02.06.2012, 22:15
Zona este accesibila si din exterior sau numai din interior?
Exista hidroizolatie pe exterior?
Cat de mare este rostul dintre perete si teava?
Puteti atasa o poza cu zona din interior?

gi0
03.06.2012, 12:53
Da,zona este accesibila din interior.Spatiul dintre teava si zid are forma neregulata,distanta fiind intre 2-4cm.Din exterior se poate ajunge doar prin spargerea trotuarului si a betonului.Izolatia pe exterior este din folie de ciolofan groasa,dar sunt sigur ca in zona tevii este compromisa.
Cu stima.

lordu
03.06.2012, 23:14
o intrebare, va rog....
urmeaza sa imi construiesc un beci (demisol) cu bucatarie de vara deasupra acestuia.
Spatiul nu imi permite sa fac sapatura mai mare, deci hidroizolatia cu carton nu se prea poate aplica.
Ma gindesc sa procedez astfel:
1 Fac groapa, torn radierul si pereti de aproximativ 10cm pina la nivelul solului (cu beton B250 aditivat) - astfel imi creez o suprafata neteda la exterior (cofrag exterior)
2 Groapa rezultata o captusesc la interior cu polistiren extrudat
3 Montez fitilul de etansare, refac cofragul si torn peretii beciului propriuzis (acelas beton aditivat)

Intrebari:
1. Solutia gindita e fezabila ?
2 Este necesara izolatia termica la beciuri - tinind cont ca in pamint temperatura e aproape constanta?
3. Cum pot lipi polistirenul extrudat (cu ce materiale) - tinind cont ca acesta va fi presat de zidul propriuzis al beciului, nu ar fi necesara o fixare extraordinar de buna

Multumesc anticipat

Gemini
04.06.2012, 11:17
Da,zona este accesibila din interior.Spatiul dintre teava si zid are forma neregulata,distanta fiind intre 2-4cm.Din exterior se poate ajunge doar prin spargerea trotuarului si a betonului.Izolatia pe exterior este din folie de ciolofan groasa,dar sunt sigur ca in zona tevii este compromisa.

O solutie de etansare este utilizarea unui mastic poliuretanic, se umple zona si se netezeste dupa uscare. Dupa netezire, se acopera zona cu ciment rapid, de exemplu Ceresit CX 5.
Mai puteti incerca in loc de masticul poliuretanic cu un mastic bituminos dar trebuie sa fie totul uscat si fixat pana la uscare.

Gemini
04.06.2012, 11:47
Spatiul nu imi permite sa fac sapatura mai mare, deci hidroizolatia cu carton nu se prea poate aplica.
Ma gindesc sa procedez astfel:
1 Fac groapa, torn radierul si pereti de aproximativ 10cm pina la nivelul solului (cu beton B250 aditivat) - astfel imi creez o suprafata neteda la exterior (cofrag exterior)
2 Groapa rezultata o captusesc la interior cu polistiren extrudat
3 Montez fitilul de etansare, refac cofragul si torn peretii beciului propriuzis (acelas beton aditivat)
Intrebari:
1. Solutia gindita e fezabila ?
2 Este necesara izolatia termica la beciuri - tinind cont ca in pamint temperatura e aproape constanta?
3. Cum pot lipi polistirenul extrudat (cu ce materiale) - tinind cont ca acesta va fi presat de zidul propriuzis al beciului, nu ar fi necesara o fixare extraordinar de buna

Ce inseamna ca nu aveti loc? Cat spatiu exista pe fiecare latura? Nu va trebuie decat circa 60cm pentru a putea face un cofrag si a lucra apoi pentru termoizolatie si hidroizolatie.
Ce adancime va avea demisolul respectiv? Un demisol intotdeauna necesita termoizolatie, hidroizolatie este influentata si de natura solului si prezenta umiditatii.
Polistirenul as acum doriti sa faceti dvs. nu se poate lipi. Pentru peretii din beton nu se va utiliza armatura?
La ce fitil de etansare faceti referire, este vorba de cordon bentonitic sau alt material?
Ce aditiv pentru beton?

gi0
04.06.2012, 14:40
Iata la ce ma gandisem eu,in ideea ca vreau sa impermeabilizez complet si zidurilr si pardoseala.Ce parere aveti?