PDA

Arată versiune întreagă : Tencuiala pereti de caramidarelu
11.06.2005, 13:42
Am construit o casa din caramida eficienta( are goluri in ea)
Cand ploua ajunge multa apa pe ziduri udandu-le puternic
Deci, trebuie s-o tencuiesc " bine" adica sa realizez o termoizolatie si o hidroizolatie foarte buna
Ce tip de tencuiala ma sfatuiti sa adopt?
Daca placile de polistiren sunt o solutie, pot sa le prind cu adeziv direct de caramida fara sa mai realizez si o tencuiala clasica in prealabil?
MULTUMESC

anonim
11.06.2005, 15:25
Placile de polistiren sunt impermeabile la apa dar permeabile la vapori de apa , deci zidurile nu vor mai fii ude , si ca strat final se poate aplica o tencuilala structurata silicata sau siliconica , si in final puteti spune adio zidurilor umede.

Specialistul MC
12.06.2005, 16:48
Stimate d-le Relu,
Daca grosimea peretilor exteriori este de peste 40 cm. caramida eficienta puteti aplica o tencuiala clasica urmata de o vopsea lavabila de exterior sau de o amorsa cu CT 16 si o tencuiala acrilica CT 60, 63,64 ambele de la Ceresit.
Daca grosimea peretilor dvs este sub dimensiunea indicata, folositi solutia data de vizitatorul nostru anterior.

anonim
13.06.2005, 17:59
Multumesc mMC este prima data cand esti de acord cu mine .
Toate cele Bune !!! :P

relu
15.06.2005, 15:38
Vreau polistiren; pot sa le prind direct de caramida sau trebuie mai intai sa tencui ( clasic)

aless
16.06.2005, 07:11
Incearca sa dai un strat subtire de tencuiala pentru nivelare.
Altfel intra mult adeziv si cum pretul adezivului este foarte ridicat...

De asemenea mai poti avea surpriza ca placile de polistiren sa nu se aseze perfect datorita neregularitatilor peretelui.

Spor!

lithoa
17.06.2005, 14:35
se poate si direct pe caramida, asa am facut eu
daca vrei economie poti folosi adeziv de gresie si faianta ceresit in care bagi ciment - la un sac adeziv doua cancioace ciment.
mai mult te costa daca incerci sa si tencuiesti

Specialistul MC
19.06.2005, 10:10
Stimate d-le Relu,
Sunt de acord cu solutia indicata de vizitatorul nostru "aless".

iloncica
15.11.2006, 17:18
Buna
e pentru prima oara cand scriu...dar de citit am citit multe dintre sfaturile dvs.
As vrea sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi
Avem un apartament de 3 camere, cumparat de curand, la care o sa pun termopane( deja usa metalica am pus-o) si as vrea sa stiu cu ce sa finisez peretii dupa punerea termopanelor, tinand cont ca sunt de caramida!(enumerarea etapelor si a materialelor)
Am mai citit ceva despre asta...dar nu stiu daca se aplica acelasi procedeu ca si la cei din beton,bca....iar izolarea pe interior se face tot cu polistiren?
( am citit ca la peretii din caramida nu ar fi indicat, asa e?!).
As mai dori un sfat in legatura si cu montarea usii de metal...cei de la care am cumparat mi-au asigurat si montajul...dar in urma montarii a picat mult din zidarie, iar ei au pus bucatile de caramida inapoi , inglobandule cu multa spuma(au folosit 3 tuburi mari, au pus pana si sub prag).
As vrea sa stiu daca au procedat corect, si mai ales ce materiale sa folosesc pt efectuarea reparatiei, a finisarii in urma a cea, ce-au lasat(presupunand ca au efectuat corect montajul)
VA MULTUMESC ANTICIPAT! :?

TDJ
15.11.2006, 17:28
Personal nu sunt adeptul folosirii spumei poliuretanice la zidirea usii de la intrare. Cimentul mi se pare mai sigur, motiv pentru care voi monta cu altcineva usa, nu cu cei de la firma respectiva.
Referitor la materiale de reparatie si termoizolare gasiti o multime de mesaje la sectiunile consacrate.

georgeg
24.01.2007, 00:45
Buna ziua,

Nu vreau sa deschid un topic nou referitor la tencuiala.
As dori sa tencuiesc o casa noua de caramida cu produse de la baumit si anume Baumit MPI25(granulatie maxima 0,65mm) la interior fara amorsa de ciment , plus glet Baumit Kalkglatte.La exterior doresc sa folosesc amorsa Baumit+Baumit MPA35(granulatie maxima 1,25mm) Glet de exterior BAumit. Este absolut necesar folosirea gletului la exterior? Ce rol are el?
Daca urmariti granulatia tencuielii veti vedea volorile foarte mici ale granulatiei tencuielii si anume 0,65 la interior si 1,25 la exterior.mai este nevoie driscuiere si gletuire la aceste granulatii?
As dori niste sfaturi pentru cei care au lucrat cu Baumit si nu numai.
De asemenea as dori sa stiu cind se driscuieste o tencuiala si cind.
SPECIFIC CA NU SINT SPECIALIST IN DOMENIU .
Va multumesc!

Specialistul MC
24.01.2007, 12:45
In functie de stratul de finisaj ulterior se poate sau nu gletui tencuiala. Stratul de glet permite obtinerea de suprafete netede, fara asperitati.
Pentru exterior (daca finisajul va fi cu vopsea) se foloseste glet de exterior (tinci) pe baza de ciment, iar la interior gleturi pe baza de var sau ipsos.

Daca doriti sa termoizolati casa pe exterior, cu sistemul de termoizolare Ceresit Ceretherm, nu este nevoie sa tencuiti.

Indiferent de granulatia mortarului este nevoie de driscuirea suprafetei tencuite.
Fie ca este vorba despre o driscuire usoara (in caz de placare ulterioara) fie ca este vorba de obtinerea de suprafete cu rugozitate minima, driscuirea se executa.

georgeg
25.01.2007, 00:46
Va multumesc mult de tot pentru lamuriri.

karmenutza
27.02.2007, 11:25
Buna ziua!
As dori sa aflu care este temperatura optima de la care se poate tencui interiorul unei case nou construita, facuta din caramida porotherm si fara sa aiba montate inca toate ferestrele.
Va multumesc!

VYS
27.02.2007, 11:35
Buna ziua!
As dori sa aflu care este temperatura optima de la care se poate tencui interiorul unei case nou construita, facuta din caramida porotherm si fara sa aiba montate inca toate ferestrele.
Va multumesc!

Pana la o temperatura minima +5°C se pot executa tencuieli fara probleme. Pentru alte temperaturi, mai joase, se adopta masuri speciale insa nu le cunosc cu exactitate - cred ca este vorba de ceva aditivi ce se introduc in material.

Ferestrele se acopera cu o folie de polietilena.

Specialistul MC
27.02.2007, 12:47
Tencuielile interioare se pot executa atunci cand temperatura stratului suport cat si temperatura interioara este de cel putin +5 grade C la o umiditate relativa a aerului de 50-60%.

Totodata se vor lua masuri ca :
- sa nu fie o umiditate ridicata deoarece umiditatea mare intarzie intarirea mortarului alternandu-i caracteristicile.
-sa nu se usuce fortat stratul de mortar, deoarece uscarea fortata prin supraincalzirea incaperilor duce la deshidratarea mortarul si aparitia crapaturilor in tencuiala.

karmenutza
27.02.2007, 13:00
Multumesc pentru raspuns!

rs
27.02.2007, 14:47
Placile de polistiren sunt impermeabile la apa dar permeabile la vapori de apa , deci zidurile nu vor mai fii ude , si ca strat final se poate aplica o tencuilala structurata silicata sau siliconica , si in final puteti spune adio zidurilor umede.

Placile de polistiren NU SUNT PERMAEABILE absolut deloc, nici pentru apa si nici pentru vapori. Daca cititi pe forum veti vedea cati dintre cei care si-au izolat casa au acum probleme de igrasie. Pentru a nu avea probleme ulterioare asigurati-va ca exista aerisiri in bai si bucatarie si ca tamplaria este prevazuta cu aerisiri care permit circulatia aerului. Pentru ca in caz contrar ve-ti vedea cum se vor umezi peretii pe interior pentru ca nici caramida alveolara si nici polistirenul nu sunt permeabile. Placile de polistiren ar fi mai bine daca ar fi prinse si cu suruburi, nu se stie niciodata la o furtuna mai puternica risca sa zboare.

spetz
29.01.2008, 12:36
doresc refacerea tencuielii exterioare a unei case din caramida cruda. Nu as dori aplicarea de termosistem ci folosirea unor tehnici traditionale. tencuiala existenta este o tencuiala clasica din ciment var si nisip facuta acum 40 de ani insa pe portiuni destul de mari suna a gol iar in alte locuri s-a umflat si desprins de pe zidarie. explicatia cred ca e folosirea cimentului care confera o prea mare rigiditate tencuielii aceasta comportandu-se ca o coaja/glazura dura aplicata unui suport mai moale.
solutia la care m-am gandit ar fii o tencuiala din var hidratat adica un simplu amestec de nisip cu var stins in proportie de 3,5 la 1. tehnica asta se foloseste se sute de ani si are o rezistenta deosebita in timp .As combina binenteles tencuiala cu o prindere si armare mecanica (plasa de rabitz). a facut cineva experiente in sensul asta?

spetz
01.02.2008, 08:10
ca exemplu de tencuiala var nisip ar fii manastirea sucevita (1601) la care tencuiala exterioara este inca intacta...
chiar nu se pricepe nimeni la metode deastea de restaurare , tehnici frescale etc??

Specialistul MC
01.02.2008, 09:44
Eu nu inteleg ce doriti sa faceti de fapt, doriti sa tencuiti cu mortar un perete sau dorit sa aplicati un mortar pe o termoizolare exterioara ?

Dumitru popa
01.02.2008, 10:49
Faptul ca suna a gol se datoreaza patrunderii apei prin fisuri si dupa ingheturi desgeturi repetate tencuiala s-a indepartat.
Si eu am acasa un zid tencuit prin acest proceeu dar pe vremea aceea se folosea var stins si pastrat un an intr-o groapa acoperita, cel putin asta povestesc batranii si s-ar putea sa fie vorba si de calitatea nisipului ma refer la continutul de argila si de alte imputitatii cum as fi calcarul.
In alta ordine de idei sa verificati si starea fundatiei daca tot tefaceti tencuiala si o parere din punct de vedere a izolarii termice, nicio tencuiala nu se compara cu un termosistem.

Specialistul MC
01.02.2008, 11:08
Prin caramida cruda intelegeti caramida nearsa ?

VICTOR SANDULEASA
11.02.2008, 12:32
Buna ziua.
Am si eu o intrebare:
Exista materiale de constructii pentru tencuit peretii de caramida la exterior gen Multibat sau Tenco dar cu nisip cu tot, decat sa adaugi apa? Cum este adezivul de faianta.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Victor

PowerMC
11.02.2008, 15:35
Exista astfel de produse, trebuie doar sa le cautati.
Doua exemple: tencuiala Baumit GrobPutz sau Elpreco Flex (specifica peretilor de BCA)

BiuMil
08.03.2008, 18:50
Buna seara,

Doresc sa tencuiesc o anexa (fost grajd) din caramida. Care ar fi etapele? Ma intereseaza in special din perspectiva achizitionarii materialelor...tinand cont de faptul ca cel mai apropiat depozit e totusi la 30 de km si trebuie sa ma duc cu lectia facuta...

Din ce am mai citit pe forum am inteles ca imi trebuie plasa (de Buzau?), si mortar (as prefera ceva la care sa adaug doar apa) ce tip ar fi cel mai potrivit?...este suficient sau mai trebuie si alte materiale?

ca sa intelegeti de ce pun intrebarile astea...un vecin ne-a spus ca trebuie sa punem "rapitza"....si ca zidarul va fi nemultumit pt ca sunt prea multe denivelari :roll: mentionez de asemenea ca sotul se pricepe mai putin ca vecinul :D .....

Merci frumos

Bianca

Specialistul MC
08.03.2008, 18:54
Din ce cauza doriti sa armati tencuiala cu plasa rabitz ?

BiuMil
08.03.2008, 19:06
nu vreau sa armez neaparat.
Doar ca mai sunt si stalpi din lemn, la colturi, pe mijloc si unii pe diagonala, plus ca zidurile sunt destul de vechi, nu sunt foarte drepte, mai sunt mici denivelari pe ici pe colo...totusi nu as vrea ca la sfarsit sa arate ca o constructie nou nouta...

Bianca

VYS
08.03.2008, 20:38
Exista mortar pt. tencuiala la sac, ii adaugati doar apa cat si liant la care trebuie sa adaugati nisip si apa.

Depinde ce preferati!

Specialistul MC
09.03.2008, 10:20
Am inteles. Se poate retencui peretii utilizand un mortar preparat la fata locului ori predozat la saci.

Decizia de a arma stratul de tencuiala se poate lua in functie de starea zidariei.

BiuMil
09.03.2008, 13:25
Va multumesc pentru raspunsuri.
Totusi, in ce caz am nevoie de plasa? daca tencuiala ar fi mai groasa de un anumit numar de cm? sau acolo unde este lemn? pot pune plasa doar acolo unde este zidul mai deteriorat?

cu motarul predozat am retinut. merci.

vasyle
09.03.2008, 16:03
Constructia respectiva este din caramida(rosu) sau este din caramida ne arsa ?

Helerea Nicolae
09.03.2008, 17:02
cu mortaru acela de cumparat e dificil de realizat o tencuiala in strat gros mai ales de catre un zidar ''de la tara'' vreau sa zic care n-are experienta cu acest material nou. armatura in tencuiala e necesara aolo unde caramida are o rezistenta mecanica slaba ''nearsa'' .pt aceasta exista o plasa sudata cu ochiuri mici si grosime 1-2 mm.

BiuMil
09.03.2008, 21:17
Am retinut, multumesc. Ca sa raspund la intrebare, caramida este rosie, obisnuita...

vasyle
10.03.2008, 07:36
La zidaria din caramida nu este nevoie de plasa rabitz,trebuiesc acoperite cu plasa doar acele grinzi din lemn.''micile denivelari'' nu ar trebuii sa reprezinte o problema pentru un zidar cu experienta, eventual va cere niste bani in plus . Inainte de a cumpara materiale ar fi bine sa tocmiti un meserias care sa calculeze necesarul in funtie de suprafata constructiei.

Specialistul MC
10.03.2008, 11:47
Va multumesc pentru raspunsuri.
Totusi, in ce caz am nevoie de plasa? daca tencuiala ar fi mai groasa de un anumit numar de cm? sau acolo unde este lemn? pot pune plasa doar acolo unde este zidul mai deteriorat?

cu motarul predozat am retinut. merci.

In general grosimea unei tencuieli variaza intre 2-2.5 cm, peste acesta grosime tencuiala se poate aplica in doua etape.

Lemnul se protejeaza cu un material hidroizolator, membrana bituminoasa ori carton asfaltat dupa care se poate aplica o tencuiala armata M50T.

BiuMil
10.03.2008, 12:41
Cred ca acum detin destule informatii sa ma apuc de treaba. :) Va multumesc pentru sprijin.

Bianca

Angela Moca
06.05.2008, 16:44
V-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi de profesionisti.

Am o casa construita acu' 50 de ani, cu pereti din caramida artizanala. Caramizile au fost lipite cu argila, cum se facea pe acele vremuri la tara. Problema mea e este ca aceasta casa incepe sa se crape, din cauza ca peretii si-au pierdut stabilitatea. Argila a fost spalata de poaie, caramizile nu prea mai sunt fixate din exterior.
Intrebarea mea acuma este ce se poate face. Ma g?ndesc ca ar trebui tencuita, dar ce tip de tencuiala? Mecanizata sau manuala? Cu placi de polistiren inainte sau nu? Ce fel de materiale sa folosesc?

Va multumesc pentru ajutor.

Specialistul MC
06.05.2008, 22:40
Va rog sa postati o imagine din exterior a peretilor pentru a vedea gradul in care este afectata structura peretilor.

Angela Moca
07.05.2008, 11:06
Din exterior nu se vad inca crapaturile. Acestea apar deocamdata numai in interior.

Va trimit oricum o poza pentru a avea o idee mai precisa de cum arata aceasta casa.
Va multumesc

Specialistul MC
07.05.2008, 11:27
Structural casa arata destul de bine.

Ce se poate face:
-curatarea rosturilor dintre caramizi (pe o adancime de 1/3 din grosimea caramizi) si matarea rosturilor cu mortar M50Z.
-tencuirea manuala , umed pe umed, a peretilor cu un mortar M50T
-termoizolarea exterioara a peretilor cu un termosistem Ceresit Ceretherm
-rostuirea pietrei de la soclu.

raresn
20.05.2008, 12:19
Buna ziua,
am citit post-ul si parerea mea este ca in situatia data trebuie facuta o tencuiala zdravana manuala (in contextul precizat) apoi polistiren expandat pentru exterior si plasa dupa care iarasi tencuiala si vopsea lavabila.
La capitolul marci de materiale intrebati totusi si constructorul sau meseriasul care va face lucrarea ca stiu si ei o groaza de denumiri.

flores
11.02.2009, 08:54
Buna ziua!

As dori sa repar tencuiala unui perete din zidarie de caramida "plina", care pe alocuri a cazut complet-este necesara in acele portiuni aplicarea spritzului inaintea aplicarii stratului de tencuiala?
trebuie lasata 28zile pentru uscare suprafata tencuita inaintea gletuirii sau se poate aplica mai repede stratul de glet de finisaj?

Specialistul MC
11.02.2009, 16:10
-Ajunge sa umeziti cu apa zonele de retencuit.

-Da, trebuie sa asteptati aproximativ 28 zile inainte de a aplica stratul de glet.

ivan_turbinca
21.04.2010, 01:14
pot sa aplic un sprit de multibat cu ciment p eniste peretei de caramida sarbeasca eurotherm si pe interior/exterior pt ca apoi sa lipesc rigips/polistiren? vor fi probleme? Multumesc!

Mircea G
21.04.2010, 06:39
Absolut deloc . Chiar recomandat :!:

ivan_turbinca
21.04.2010, 06:47
bun atunci o sa dau o mana subtire de tencuiala asa o sprituiala....oare cu masina de calciu merge?

Specialistul MC
21.04.2010, 13:23
pot sa aplic un sprit de multibat cu ciment p eniste peretei de caramida sarbeasca eurotherm si pe interior/exterior pt ca apoi sa lipesc rigips/polistiren? vor fi probleme? Multumesc! Daca aveti rosturi intre blocurile ceramice da, altfel nu este necesar.

Peretii exteriori puteti sa-i fono/termoizolati pe interior utilizand vata minerala marca Isover.
Va recomand sistemul de termoizolare exterioara cu polistiren, Ceresit Ceretherm Clasic.

ivan_turbinca
21.04.2010, 20:57
bun deci o sa astup doar rosturile dintre caramizi p eunde sunt... multumesc!!!

Specialistul MC
22.04.2010, 20:58
bun deci o sa astup doar rosturile dintre caramizi p eunde sunt... multumesc!!!

Rosturile dintre caramizi le puteti astupa cu spuma poliuretanica Ceresit TS51 sau Ceresit TS52.

ivan_turbinca
26.05.2010, 22:26
vreausa stiu si eu daca as putea tencuii niste prete cu masina de calciu si cum fac sa iasa drept? am vazut ca sunt niste profile metalice pt ghidaj.Pe verticala ma descurc cu firul cu plumb sau cu bolobocul dar pe orizontala cum imi dau seama daca o bara este mai in afara sua mai inauntru fata de cealalta? multumesc!

Specialistul MC
27.05.2010, 11:34
Aplicarea mortarului de tencuiala pe un perete se face cu mistria.

Pentru ca profilele sa fie in linie utilizati un dreptar ori o sfoara.

ivan_turbinca
21.08.2010, 00:47
cum se procedeaza corect la tencuirea unu perete de caramida porotherm cu denivelari intre 0-4 cm? se da tot stratul de tencuiala odata? (4 cm?)se da pe rand? daca da se asteapta sa se usuce fiecare strat? va multumesc anticipat!

Specialistul MC
21.08.2010, 07:54
Este o diferenta prea mare de nivel pentru o zidarie.

Grosimea normala pentru o tencuiala nu trebuie sa depaseasca 25 mm cu tot cu stratul de finisaj.

Cu riscul ca tencuiala sa se desprinda incercati sa aplicati o grosime mai mare de tencuiala pentru ca sa nivelati peretii.

Negulescu Corneliu
21.08.2010, 09:45
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=14232&postdays=0&postorder=asc&highlight=stalpisori&start=0

ivan_turbinca
21.08.2010, 13:59
multumesc!

spring
04.07.2011, 21:27
Buna seara,

in aceasta toamna urmeaza sa tencuiesc casa pe interior si as avea nevoie de niste sfaturi.

In foarte multe locuri au ramas rosturi intre caramizi. De asemenea, in primavara am facut instalatia electrica si s-au facut multe santuri in pereti.

Cum ar trebui sa procedez? Sa astupam cu multibat toate gaurile/rosturile mari, dat apoi un strop de multibat pe toti peretii si apoi tencuit?
Sa punem plasa? acolo unde sunt gauri sau rosturi?

Va multumesc anticipat

Specialistul MC
05.07.2011, 21:55
Umeziti peretii dupa care tencuiti direct cu mortar. Tencuiala nu necesita a fi armata.

spring
06.07.2011, 09:55
Va multumesc f mult pentru raspuns. Sa inteleg ca nu este necesar sa se dea acel strop cu mortar inainte de a tencui propriu-zis?
Imi cer scuze daca insist dar domeniul imi este total necunoscut

De asemenea, peretii unei camere au fost facuti cu caramida ingusta de 10 cm si destul de stramba (matritele erau probabil nu tocmai drepte, iar procesul de fabricatie a fost unul manual cred). Cineva imi spunea ca ar trebui sa pun plasa pentru ca altfel tencuiala va crapa. Este necesara acaeasta operatiune?

O ultima intrebare - sarmele ramase la stalpi si grizi ar trebui taiate? Daca nu sunt taiate, risc ca rugina sa iasa prin tencuiala?

multumesc
zi frumoasa

Specialistul MC
06.07.2011, 10:58
-Pe suprafetele din caramida ori din BCA o tencuiala se aplica dupa ce zidaria a fost umezita, operatie care ar fi bine sa se execute zilnic cu 2-3 zile inainte de tencuirea zidariei. In acest fel se reduce gradul de absorbtie a zidariei iar mortarul nu se usca prea repede.

-Ma repet si inca o data va precizez ca o tencuiala nu se armeaza.

-Sarmele ramase de la legarea cofragului se taie cel putin la nivelul elementului de constructie.

stefan1
06.07.2011, 13:02
-Pe suprafetele din caramida ori din BCA o tencuiala se aplica dupa ce zidaria a fost umezita, operatie care ar fi bine sa se execute zilnic cu 2-3 zile inainte de tencuirea zidariei. In acest fel se reduce gradul de absorbtie a zidariei iar mortarul nu se usca prea repede.

-Ma repet si inca o data va precizez ca o tencuiala nu se armeaza.

-Sarmele ramase de la legarea cofragului se taie cel putin la nivelul elementului de constructie. Sa zicem ca am BCA de tencuit (exterior) daca il umezesc si apoi ii dau un sprit de ciment cu putin nisip ,afecteaza.

Specialistul MC
07.07.2011, 11:01
... Sa zicem ca am BCA de tencuit (exterior) daca il umezesc si apoi ii dau un sprit de ciment cu putin nisip ,afecteaza.

In unele conditii spritul aplicat o sa formeze o coaja cu o aderenta scazuta.

stefan1
07.07.2011, 20:19
Am aplicat spritul pe peretii din beton ( boltari de beton) a trecut doua zile , astazi am inceput sa tencuiesc si am observat ca, cam absoarbe zeama din mortar, cumva acest strat de sprit trebuie si el umezit inainte de tencuire.

apanoiu
07.07.2011, 22:20
Daca este subtire absoarbe doar putin. Bineinteles, exista si amorsa Ceresit CT17 care merge sprayat cu un vermorel si care face minuni la capitolul limitare absorbtie.
La interior eu am tencuit cu Rimano uni/Ten care sunt pe baza de ipsos si am finisat cu glet Ceresit CT126/CT127

sorinake
29.08.2011, 10:59
Buna ziua.
Renovez o casa mai veche, am ajuns la incaperea ce va avea rol de bucatarie. Cand am dat jos tencuiala veche, am observat ca deasupra (singurei) ferestre a bucatariei, in loc de buiandrug de ciment, constructorul a facut o bolta din caramizi - nu stiu care e este denumirea tehnica.

As dori ca zona ferestrei, sa zicem 20 cm in jurul ferestrei, plus bolta de sus, sa o fac asa cum apare in poza atasata zidul de pe fundal.

In toata bucataria finisajul va fi glet si lavabil alb, doar in aceasta zona vreau sa se vada caramida.

Puteti sa ma ajutati cu un sfat referitor la ce materiale trebuie folosite, si mai ales la procedura de lucru? am destule caramizi iesite in afara - diferente mari de nivel intre ele, probabil ca va trebui sa acopar multe caramizi, rosturi...

Adaug ca nu ma intereseaza sa iasa ceva extrem de drept, ci mai degraba sa se vada vechile carmizi.

Depozitul de materiale de constructii din apropiere mi-a dat de proba un adeziv pentru placi de polistiren - alb (nu au tencuiala alba sau tinci alb). Poate fi folosit?

Multumesc

Specialistul MC
29.08.2011, 11:38
Va rog sa atasati o imagine de la fata locului.

Adezivul pentru polistiren nu se utilizeaza in alte scopuri.

sorinake
29.08.2011, 13:51
din pacate nu am apartul foto la mine, atasez ceva facut cu telefonul.
despre adeziv, asa ma gandeam si eu, insa mi-au spus ca-l schimba daca nu-mi convine.

ce parere aveti ?

sorinake
29.08.2011, 13:57
mai adaug ca peretele din stanga este din ciment (ciclopian?!?) si este in curs de tencuit, de-aia arata asa. Este pe aproapte toata inaltimea ingropat in pamant. Plasa de armare zincata din poza este doar restul din armarea tencuielii de pe peretele de beton, se poate taia in dreptul ferestrei.

Instalatia electrica (cu negru in poza) as vrea sa nu se vada, ascunsa sub tencuiala - deci maxim pana acolo m-as duce cu zona asta de alb cu caramizi.

Specialistul MC
29.08.2011, 20:08
Materialul de deasupra ferestrei se pare ca este ipsos de constructii, acesta o sa trebuiasca sa fie inlaturat.

Puteti sa curatati caramizile de mortar si sa chituiti intre caramizi cu un mortar preparat din ciment alb, praf de piatra alba si aditivul Ceresit CC83.

sorinake
30.08.2011, 10:42
evident ca vom inlatura tencuiala de deasupra, inca nu imi e clar ce fac acolo, daca indrept sau merg pe forma boltei...

praful de piatra alba se gaseste la sac, sau trebuie sa-l produc eu ?
CC83 e scump (eu nu am vazut decat la 10litri vreo 300 ron) si se gaseste extrem de greu (ar trebui sa ma duc pana la distribuitorul ceresit pe prahova ~ 80km).
Un adeziv alb, elastic, pentru piatra la exterior ar fi bun in loc de mortarul acesta ?

Sau sa fac un mortar din emulsie elastica Ceresit CC83 + glet Ceresit CT127 ?

Multumesc

Specialistul MC
30.08.2011, 12:36
Adezivii pentru placi ceramice sunt special conceputi pentru a se intari acoperit, nu lasat liber.
Lasat liber, adezivul se intareste prea repede si se fisureaza.

Ar mai fi varianta in care sa rostuiti intre caramizi cu un chit de rosturi Ceresit CE43 de culoare alba.

sorinake
30.08.2011, 21:44
Excelent!
Chit de rosturi as putea gasi pe-aci, probabil mai dificil cu CE43, dar mult mai probabil decat cu cc83.

Multumesc,

Specialistul MC
30.08.2011, 22:29
Cu placere.

korne
08.12.2011, 14:31
Buna ziua!
Am o casa in constructie si vreau sa tencuiesc peretii. Peretii exteriori au rosturile dintre caramizi destul de mari, se vede printre ele. Avand in vedere ca nu sunt nici foarte drepti, m-am gandit sa-i indrept pe interior cu tencuiala clasica, peste aceasta tencuiala sa folosesc tencuiala '' knauf goldband''. Este posibil? Cat de subtire poate sa fie aceasta tencuiala? Ce alta solutie imi recomandati ( pret / calitate )? Casa e construita din caramida porotherm light25/30,cu grosimea peretelui de 30 iar pe exterior e placata cu polistiren de 5cm,prins cu adeziv in 5 puncte si cu ciuperci.Pentru a fi adusa la drept in unele locuri distanta dintrepolistiren si caramida ajunge si la 4-5cm.Este ok? Cu respect si astept un raspuns.

john25
08.12.2011, 20:34
inca odata meseriasii isi spun cuvantul,cum discutam cu un amic e greu sa muncesti cu cei din ro fiind acei meseriasi experimentati dupa 90.De ce zic asta,am sa va spun mai tarziu.referitor la tencuit utilizeza multibat sau tenco un camion de nisip si spor la treaba.

Specialistul MC
08.12.2011, 20:51
-Avand in vedere ca grosimea termoizolatiei exterioare este prea subtire, trebuia sa termoizolati cu o grosime minima a termoizolatiei de 8 cm, pentru peretii exteriori optati pentru aplicarea unei tencuieli subtiri pentru a astupa rosturile dintre blocurile ceramice si montarea unei termoizolatii interioare.

-Nu nu este bine. Termoizolatia este finisata cu tencuiala decorativa ?

monoranu
10.02.2012, 16:27
trebuie neaparat tencuiala clasica la zid de 30 cm brikston sau direct placata polisteren 15cm.ms

Specialistul MC
12.02.2012, 14:48
trebuie neaparat tencuiala clasica la zid de 30 cm brikston sau direct placata polisteren 15cm.ms
In cazul in care peste zidarie o sa montati un termosistem nu este necesar sa aplicati o tencuiala pe zidaria daca:
-nu aveti rosturi deschise intre blocurile ceramice
-daca nu aveti diferente mari de liniaritate si verticalitate

marian12
11.11.2012, 15:47
se poate tecncui casa si lucra in interior si lasata neizolata in exterior ( la rosu) peste iarna? poate crapa tencuiala sau poate sa se formeze igrasie , mucegai in conditiile astea, de la zapada, ploi, inghet?
70154

hot
11.11.2012, 17:54
Daca nu o tencuiesti cand afara scade temperatura sub 0 grade nu e nici o problema.Mucegai igrasie apare daca umezeala ramana in casa dar la tine fara geamuri ventilatie naturala nu apare igrasie.Ce reteta folosesti la tencuiala la interior,ma intereseaza dozajele(ciment,var nisip)

marian12
11.11.2012, 18:22
tencuiala e mecanizata pe baza de ipsos. geamuri vor fi puse. poate sa stea toata iarna tencuita interior si neizolata pe exterior? nu afecteaza cu nimic zapada, inghetul-dezghetul?

hot
11.11.2012, 18:58
Nu afecteaza ca pana da inghetul si frigul se presupune ca tu termini detencuit deci umiditatea din tencuiala se duce.Daca pui geamuri trebuie aerisita casa sau lasi cateva geamuri intredeschise pentru a se crea ceva curent in casa.

marian12
12.11.2012, 08:21
am vorbit cu constructorul si a zis ca prima data izoleaza exteriorul , pune geamurile si apoi tencuieste in interior. ce probleme pot sa apara daca se lucreaza in ordinea asta? polistirenul nu va face mucegai de la tencuiala pe ipsos? cam in cat timp se va usca tencuiala?

Specialistul MC
12.11.2012, 08:48
Cel mai bine ar fi sa:
- finisati exteriorul, asta presupunand ca peste polistiren o sa finisati si cu tencuiala decorativa ori vopsea lavabila,
- montati tamplaria termopan pentru a mentine un microclimat diferit de exterior
- daca mentineti in casa o temperatura de peste 5 grade Celsius puteti peste iarna sa tencuiti in interior

marian12
12.11.2012, 08:56
Cel mai bine ar fi sa:
- finisati exteriorul, asta presupunand ca peste polistiren o sa finisati si cu tencuiala decorativa ori vopsea lavabila,
- montati tamplaria termopan pentru a mentine un microclimat diferit de exterior
- daca mentineti in casa o temperatura de peste 5 grade Celsius puteti peste iarna sa tencuiti in interior
exteriorul va fi facut pana la tencuiala decorativa, care va fi data in primavara. pot sa apara probleme daca nu dau acum cu decorativa?

Specialistul MC
12.11.2012, 08:58
Da, in timp polistirenul extrudat se poate degrada. Faceti un efort financiar si aplicati pe polistiren tencuiala decorativa.

marian12
12.11.2012, 09:13
Da, in timp polistirenul extrudat se poate degrada. Faceti un efort financiar si aplicati pe polistiren tencuiala decorativa.
la exterior va fi polistiren expandat de 10, va fi dat tinci si plasa, doar decorativa va fi in primavara. se poate degrada polistirenul si in conditiile astea?

Specialistul MC
12.11.2012, 20:57
In anumite conditii de umiditate da, deoarece masa de spaclu nu impiedica patrunderea umiditatii in structura polistirenului. Tencuiala decorativa nu permite ca apa sa ajunga in masa polistirenului.