PDA

Arată versiune întreagă : Crestere suplimentara presiune apa recemoise
16.06.2010, 15:59
Instalatia actuala este urmatoarea - fantana-pompa submersibila-bazin dedicat 300 litri la etajul 1 (mansarda) cu umplere automatizata - intrare in instalatia de la parter prin cadere simpla. Totul functioneaza satisfacator cu exceptia cabinei de dus unde presiunea nu este suficienta din cauza reducerii diferentei de nivel fata de bazinul de acumulare. Am nevoie de o solutie temporara de crestere a presiunii care sa fie pornita numai cand se face dus de genul by-pass cu pompa auxiliara+presostat+protectie cand se opreste consumul de apa petru ca pompa sa nu functioneze fara circulatie.
Nu vreau hidrofor din diverse motive, caderi dese de curent, e.t.c.
O pompa circulara uzuala cred ca este prea mare, singurul loc unde pot sa o instalez este langa bazin si practic trebuie sa pompeze apa in jos, nu trebuie mult debit si atmosfere.Oare pmpele de circulatie folosite la instalatiile de incalzire nu merg ?
Astept solutii, multumesc

apanoiu
16.06.2010, 17:07
Ar trebui sa isi faca treaba o pompa Alpha2.
Pt apa calda se folosesc pompe cu corpul din bronz sau inox. Pretul pe masura...

moise
18.06.2010, 18:13
Am gasit ceva in comert, este o pompa la care este atasat un dispozitiv de control automat al presiunii, adica daca presiunea scade sub 1,5 bar porneste pompa ce poate da pana la 10 bar..Pompa este mult prea mare pentru ce-mi trebuie mie iar dispozitivul ne se vinde separat. Pretul nu mai vorbesc...Aveti idee unde as putea gasi numai dispozitivul ? are diverse denumiri-comutator de presiune, hidromat,control automat pentru pompa de apa, detector de debit, e.t.c.

apanoiu
18.06.2010, 18:21
Nu te ajuta Alpha2?
http://net.grundfos.com/doc/webnet/poweredby/gro/alpha2.html
Am vazut-o prin Hornbach.

brasil
12.07.2010, 11:46
Salut, v-as ruga sa-mi oferiti o solutie pentru ridicarea presiunii din reteaua publica de alimentare cu apa (0.8bar) , am o casa P+M cu urmatorii consumatori:

- bucatarie parter: 1 chiuveta;
- baie parter: lavoar, WC, dus, masina de spalat;
- baie mansarda: lavoar, WC, cada, masina de spalat ;

Cat de curand voi instala si centrala termica cu boiler inclus de 48l.

Conducta de alimentare de la apometru pana la caminul de intrare in casa este de 1", la fel si din camin pana in casa. Inaltimea la care trebuie ridicata apa este de aproximativ 5m iar ultimul consumator de la mansarda este la o distanta de aproximativ 30m fata de camin. Mentionez ca la intrarea in casa am un camin de 1.30x1.30 util cu adancimea de 1.40m unde as vrea sa instalez un hidrofor dar din pacate nu am posibilitatea de a instala in acest camin si un rezervor tampon. V-as ruga sa-mi spuneti pe langa caracteristicile tehnice si cateva marci de hidrofoare. Va ultumesc anticipat!

a.sorin
22.07.2010, 16:34
Pt moise
Eu cred ca poti folosi o pompa de recirculare (cea mai mica existenta), comandata de un presostat de hidrofor (montat la nivelul bateriei) dar in asa fel incat sa aiba efect si pe apa calda si pe apa rece. Presiunule presostatului trebie reglate astfel: presiune pornire aprox 0,1 bari, presiune oprire 0,5 bari. Pompa pusa direct pe teava, dupa bazinul de acumulare, inainte de bifurcatia din care se alimenteaza boilerul.
Daca te gandesti la o solutie cu bypass trebuie si un clapet de sens.