PDA

Arată versiune întreagă : Izolare planseu intermediaridg
23.06.2004, 07:24
La parter am un garaj iar deasupra o camera - intre ele placa de beton. Cum in garaj este destul de frig iarna, m-am gandit sa izolez cat mai bine planseul (podeaua camerei). Am inteles ca se foloseste polistiren extrudat inclus in sapa. Puteti sa-mi spuneti cum se face propriu-zis toata treaba?

Multumesc,
Dan

Specialistul MC
23.06.2004, 23:19
Stimate dl. Dan,
Sfatul meu este sa realizati izolarea pe tavanul garajului si nu in camera dvs.Va spun asta din mai multe motive.
1.- izolarea pe exterior este mai eficienta decit cea pe interior
2.- materialele necesare si deci costurile sunt mai mici
3.- si nu in ultimul rind deranjul produs de lucrare este mai mic
Pentru izolarea prin garaj folositi mortar adeziv Ceresit CT 85, placi de polistiren de min. 3 cm. grosime si daca proprietarul garajului doreste sa semene tavanul cu cel de beton peste polistiren mai aplicati un strat de mortar adeziv CT85.
Daca nu se poate prin garaj, atunci astept niste precizari in legatura cu ce fel de finisaj doriti sa aveti in camera (parchet, mocheta, gresie etc.)

idg
24.06.2004, 08:27
Finisarea va fi parchet laminat.
Ideea era ca podeaua camerei cu pricina era mai jos decat podelele din celelalte camere de pe acelasi palier, asa ca m-am gandit sa o aduc la nivel folosind materiale mai usoare decat cimentul sau sapa (in speta polistirenul extrudat).

Specialistul MC
26.06.2004, 06:43
Stimate dl. Dan,
Pentru pardoseala folositi din gama Cersit:
- mortar adeziv CT 85
- placi de polistiren extrudat de 2-3 cm. grosime
- mortar adeziv CT 85
- plasa din fibra de sticla
- mortar adeziv CT 85
- sapa autonivelanta CN 72

ysofix
16.11.2005, 10:31
Buna ziua,
Doresc sa izolez termic plafonul dintre etaj si mansarda. Mansarda va fi locuibila si intentionez sa pun parchet sau dusumea.

Din ceea ce s-a discutat pe forum am concluzionat:
1.Se pune un strat de polistiren care se lipeste cu adeziv Ceresit 85 si se prinde cu dibluri.
2. Se pune Plasa de Buzau.
3. Se toarna sapa.

Nedumeririle mele sunt:
-polistiren expandat sau extrudat? ce grosime si ce densitate sa aiba?
- Plasa de Buzau se aplica pe polistiren sa faca contact direct sau trebuie puse niste distantiere? Daca da, ce marime trebuie ?
- Sapa ce grosime sa aibe?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va mutumesc.
Razvan Mihai.

istratie
16.11.2005, 18:53
-polistiren extrudat.iti recomand o grosime de cel putin 2 cm
-plasa se pune direct, nu trebuie distantiere.eu am pus fara dibluri si nu sunt probleme.
- sapa ar trebui sa fie cel putin de 4 cm (nu neaparat autonivelanta, e ffffoarte scumpa)

ysofix
17.11.2005, 09:26
Multumesc frumos.
Ash vrea sa mai intreb... Scopul acestei izolatii este ca eu am impresia ca se pierde multa caldura prin plafon. Cred ca nu ma insel . Nu?
Pentru ca n-ash vrea sa fac santier si cheltuieli degeaba.

calin123
17.11.2005, 12:33
intradevar se pierde dar daca mansarda e locuita se "pierde " incalzind mansarda .Atunci mai merita toata tevatura doar pentru izolatia fonica ?

calin123
17.11.2005, 12:40
pardon daca mansarda e locuita de alte persoane ( proprietari ) decit cei de la etaj se merita

ysofix
18.11.2005, 10:58
Multumesc.
Si mai am o intrebare.
Fasiile sau foile de Plasa de Buzau se suprapun cam 10 cm si se leaga cu sarma. Este suficient ? Sper ca nu trebuie sudata.

emet
20.11.2005, 11:01
"Plasa pe Buzau" trebuie sudata , legata , suprapusa macar 2 metri , batuta in cuie si lipita cu silicon ca sa stea mai bine pe pozitie. :lol:


Apropo's : sapa autonivelanta se toarna la o grosime de max.5 mm/strat , si nicidecum 4 cm.

ysofix
28.11.2005, 14:48
[quote="emet"]"Plasa pe Buzau" trebuie sudata , legata , suprapusa macar 2 metri , batuta in cuie si lipita cu silicon ca sa stea mai bine pe pozitie. :lol:

Glumesti ? Cum sa fie suprapusa 2 metri ?

iannu
28.11.2005, 16:34
pentru isolatie fonica si termica ginditi-va si la sistemul de isolatie prin reflexie
Utilisée dans les domaines comme l'aéronautique et l'aérospatial où les contraintes thermiques sont extrèmes, la thermoréflexion est la capacité à renvoyer la chaleur où le froid à l'état d'ondes.

Innovation technologique développée à l'origine pour l'aérospatiale, la thermoréflexion est aujourd'hui disponible pour le particulier et l'isolation de sa maison.

Pour l'isolation de vos combles perdus ou aménagés, toitures et sous-toitures, murs et cloisons, sous-planchers et dalles, la thermoréflexion offre un gain réel d'économies d'énergie l'hiver et un confort de vie l'été, un rapport qualité-prix le meilleur du marché et une durée de vie des isolants inégalée.

protège du froid en hiver, préserve de la chaleur en été

blueicon
13.09.2006, 09:28
Mansarda va fi folosita doar 3 anotimpuri ..mai putin iarna.Pe podul existent intre grinzi am pus vata minerala dupa care am podit cu scandura.Peste acesta pt o izolatie mai buna se poate folosi varinata de polistiren extrudat si pe urma parchet laminat ,sau recomandati o alta varianata de izolari si de aplicare a parchetului laminat?Daca scandura cu care s-a podit prezinta diferente mici (grosimea difera cu pana ma 5mm ) merge cu polistiren .
Suprafata mansardei este de aprox 16m2
Orice sfat este binevenit.Va multumesc.

Gemini
13.09.2006, 11:57
Consider ca nu este necesara o izolare suplimentara a pardoselii mansardei.

Era mai bine daca se folosea OSB sau altceva pentru acoperire pentru ca acele scanduri au creat o pardoseala denivelata. Aceaste denivelari trebuie micsorate in vederea montarii parchetului laminat. Sub parchet, in afara de folia PE se pot monta si placile izopanel dar nu cred ca este cazul la dvs.

blueicon
14.09.2006, 10:28
Atunci recomandati montarea unor placi de osb pt a obtine o suprafata plana?

Va multumesc!

Gemini
14.09.2006, 16:32
Placile OSB se pot folosi la asigurarea unui suport pentru stratul de finisaj.

Daca suprafata pe care o aveti in acest moment este solida si se poate realiza planeitatea necesara montarii parchetului, atunci nu sunt necesare alet lucrari. .

ddany
13.11.2006, 13:38
Buna ziua!
Pentru izolarea termica a plafonului unor birouri dintr-o cladire etajata mi-a fost recomandat ca material - vata minerala caserata cu folie de aluminiu.
Plafonul este facut din panouri de tabla gaurite, avand fiecare dimensinea de 30x100cm, deasupra acestora existand un spatiu deschis pana la podeaua urmatorului etaj prin care circula curentii de aer, creandu-se curent puternic, in special iarna.
Va rog sa-mi spuneti daca este buna recomandarea, in special pentru sanatatea personalului (mentionez ca vata minerala va fi decupata la dimensiunea panourilor si asezata cu folia de aluminiu in jos pe respectivele panouri). Marginile taiate sunt periculoase? Exista posibilitatea inhalarii eventualilor fulgi cazuti in timp din foaia de vata minerala?
Daca este periculoasa utilizarea acestui material in spatii deschise, va rog sa-mi recomandati o alta modalitate de efectuare a izolatiei (mai putin plafoane false).

Va multumesc.

ddany
13.11.2006, 16:29
Buna ziua!
Pentru izolarea termica a plafonului unor birouri dintr-o cladire etajata mi-a fost recomandat ca material - vata minerala caserata cu folie de aluminiu (ISOVER RIO ALU).
Plafonul este facut din panouri de tabla gaurite, avand fiecare dimensinea de 30x100cm, deasupra acestora existand un spatiu deschis pana la podeaua urmatorului etaj prin care circula curentii de aer, creandu-se curent puternic, in special iarna.
Va rog sa-mi spuneti daca este buna recomandarea, in special pentru sanatatea personalului (mentionez ca vata minerala va fi decupata la dimensiunea panourilor si asezata cu folia de aluminiu in jos pe respectivele panouri). Marginile taiate sunt periculoase? Exista posibilitatea inhalarii eventualilor fulgi cazuti in timp din foaia de vata minerala?
Daca este periculoasa utilizarea acestui material in spatii deschise, va rog sa-mi recomandati o alta modalitate de efectuare a izolatiei (mai putin plafoane false).

Va multumesc.

Maestrul Max
13.11.2006, 16:32
Acele table cu gauri nu au rol de aerisire a spatiului ?


Marginile taiate trebuiesc lipite cu o banda adeziva de aluminiu, pentru a crea un spatiu etans pe unde sa nu patrunda umezeala atmosferica in vata de sticla casetata.
In acest fel nu vor exista nici fulgi cazuti in timp din foaia de vata minerala.

Maestrul Max
14.11.2006, 01:33
Vedeti aici raspunsul :

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5576

Gemini
14.11.2006, 07:55
Ar trebui sa va hotarati ce anume s-a recomandat si ce este cu acei curenti de aer !?!?!?!

Banuiesc ca discutati de cladirea de la serviciu. :lol:

ddany
14.11.2006, 10:10
Este vorba despre un birou dintr-o cladire administrativa cu mai multe etaje. S-au recomandat pentru izolare termica saltelele rulate de vata minerala casetata cu folie de Al - ISOVER RIO 5 ALU.
Ma intereseaza cum se comporta in timp acest material, in special daca se usuca si devine friabil putand fi usor luat de curentii de aer si inhalat de personal.
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca este periculoasa pentru sanatate personalului utilizarea acestui material (inhalarea eventualilor fulgi cazuti din materialul respectiv sau alergii la acest material).

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

ggl1809
15.11.2006, 17:00
Buna ziua

Care este viteza de circulatie a aerului?
Ati luat in calcul faptul ca o astfel de solutie produce si un anumit nivel de zgomot ce va afecta productivitatea muncii cu pina la 20% conform studiilor internationale.

Montarea materialului se face cu aluminiu in jos printr-un sistem de fixare mecanic (floare) .Pe imbinari se aplica banda de aluminiu.Pe unde sa mai cada orice?

vasile adrian
17.04.2007, 21:25
ma poate ajuta si pe mine cineva? am pe jos linoleum si m-am hotarat sa pun parchet laminat.vreau sa stiu daca pot sa il montez peste linoleum.m-am gandit sa montez folie hidroizolatoare de 2mm+polistiren extrudat de 3mm+parchet.cineca spunea ca vara o sa miroase linoleul a mucegai din cauza ca se formeaza umezeala.astept sugestii! stau la etaj 3/4

danhome_52
17.04.2007, 22:05
Salut!
In principiu umezeala nu se poate forma intr-un mediu teoretic uscat. :D
Problema e cu ce s-a acumulat pana acum pe langa si sub linoleum,de aceea e mai bine sa-l scoti si apoi sa pregatesti suportul pentru laminat.
Ordinea ar fi totusi : polistiren,folie,parchet.
Daca abaterile de la planeitate sunt mai mari de 3mm/mp e necesara o sapa autonivelanta sau inlaturarea acestora.
Bafta!

Gemini
18.04.2007, 05:24
Aveti pardoseala cu planeitatea mentionata de domnul Dan?

Linoleumul de care este? (este subtire - gros, are sau nu panza...)
Locuinta este la bloc..casa?

vasile adrian
18.04.2007, 17:12
Aveti pardoseala cu planeitatea mentionata de domnul Dan?

Linoleumul de care este? (este subtire - gros, are sau nu panza...)
Locuinta este la bloc..casa?
linoleumul eate de 2-3 mm si este cu panza.locuinta este la bloc etaj 3/4.ma intereseaza daca izoleaza ceva linoleul sau il tin degeaba

Gemini
18.04.2007, 17:23
Daca va referiti la izolatie termica, nu putem discuta de o eficienta a acestui strat - mentinerea sa pe pozitie poate fi facuta doar din considerente care tin de simplificarea lucrarii.

Principalul aspect pe care trebuie sa il urmariti este planeitatea suprafetei.
In primul mesaj ati mentionat ""folie hidroizolatoare 2mm" - ce intelegeti prin acest material?

Daca ati considerat folia PEE ca fiind hidroizolatoare, gresiti.
Daca montati placi de polistiren extrudat, subtiri (2 / 3 sau 6 mm) atunci nu mai aveti nevoie de folia PEE.

vasile adrian
18.04.2007, 17:33
Daca va referiti la izolatie termica, nu putem discuta de o eficienta a acestui strat - mentinerea sa pe pozitie poate fi facuta doar din considerente care tin de simplificarea lucrarii.

Principalul aspect pe care trebuie sa il urmariti este planeitatea suprafetei.
In primul mesaj ati mentionat ""folie hidroizolatoare 2mm" - ce intelegeti prin acest material?

Daca ati considerat folia PEE ca fiind hidroizolatoare, gresiti.
Daca montati placi de polistiren extrudat, subtiri (2 / 3 sau 6 mm) atunci nu mai aveti nevoie de folia PEE.
referitor la folia hidroizolatoare=am intrat pe www.arbiton.com si acolo da mai multe tipuri de folii si de poliestiren extrudat.acolo ordinea de montare e folie+poliestiren+parchet(au niste poze cu montarea)

Gemini
18.04.2007, 17:39
Sunt de acord ... aceasta folie este de fapt bariera de vapori si are o dimensiune de 0.2 si nu 2 mm cat ati mentionat initial.

Asa cum este mentionat si in acea prezentare aceasta bariera de vapori este necesara in spatii cu umiditate ridicata. Aceasta este recomandarea generala si daca optati pentru ea nu este nici un dezavantaj, cunoasteti mai bine ca noi spatiul in care doriti sa realizati lucrarea.

OK?

vasile adrian
18.04.2007, 17:47
Sunt de acord ... aceasta folie este de fapt bariera de vapori si are o dimensiune de 0.2 si nu 2 mm cat ati mentionat initial.

Asa cum este mentionat si in acea prezentare aceasta bariera de vapori este necesara in spatii cu umiditate ridicata. Aceasta este recomandarea generala si daca optati pentru ea nu este nici un dezavantaj, cunoasteti mai bine ca noi spatiul in care doriti sa realizati lucrarea.

OK?
nu tin neaparat sa pun folie hidroizolatoare.mediul nu este umed.si celelalte folii prezentate tot asa le arata ca se monteaza.ce spuneti sunt de calitate produsele lor? ca pret este 56 ron sulul.

onu
16.09.2007, 21:27
Buna ziua


As dori sa imi dati si miie un sfat : la casa intre primul si al doilea nivel am grinzi de lemn (din 50 in 50 cm) cumm pot sa izolez nivelele termic si fonic ?
eu m-am gandit in felul urmator: (de jos in sus) rigips, sipci, polester de 3cm,vata de 5cm,folie anti condens si podea de 4,5cm


Va rog sa-mi dati un raspuns daca e bine cum m-am gandit eu sau daca nu cum?
Multumesc! :!: :?: [/i]

Maestrul Max
16.09.2007, 22:43
Nu este bine. Ce sectiune au grinzile de lemn ?

Gemini
17.09.2007, 07:48
Polistirenul nu este potrivit pentru asigurarea unei izolatii fonice si termice corecte la nivelul tavanului, mai ale sca este pozitionat l ainterior iar eficienta sa se dovedeste la exterioul cladirii unde se poate face facta cu succe la caderea de temperatura dintre interior si exterior.
Este suficienta sa aplicati 1 sau doua straturi de vata minerala de minim 15-20 cm grosime totala.
Intre gipscarton si vata minerala este nevoie de un strat cu rol de bariera de vapori - folie aluminiu sau folie polietilena.
Gipscartonul se va monta pe o structura metalica.

onu
17.09.2007, 11:00
grinzile de lemn sant de 15 pe 18 cm

Maestrul Max
17.09.2007, 11:10
Atunci e simplu:
-placi de rigips ingnifugat
-folie bariera de vapori
-profile metalice sau de lemn tratat
-vata de sticla de 5 cm grosime intre profile si in profile metalice. Acest strat se monteaza perpendicular pe directia grinzilor.
-vata de sticla de 15 cm grosime intre grinzi
-folie anticondens
-2 randuri de scandura de 24 montate pe diagonala pentru pod circulabil.

chiper
02.02.2008, 10:00
Etajul este facut in interior numai din lemn, in afara de exterior care este fascut din pereti de beton si stalpi . Inauntru am delimitat camerele din grinzi de lemn de 10 , la fel am pus si la tavan , tot grinzi de 10 cu sustineri din 60 in 60 de cm . Totul a iesit ok , deja am pus si montanti , deoarece va fi rigips pentru tot, la nivelul usilor am pus grinzi de 8 , etc .
Problema este ca intre etajul 1 , acesta de care tocmai va ziceam si acoperisul casei mi-a mai ramas un spatiu cam de 2,5 metri pe care il voi face mansarda. grinzile care delimiteaza etajul de mansarda vor avea rigips sub ele puse pe bride si montanti , iar peste ele scandura de 2,5 ca podea in mansarda.
Problema mea este urmatoarea : intre aceste grinzi ce izolatie sa pun intre rigipsul depe tavan si scandura .Toti vor zice sa pun vata minerala de 5 sau 10 .Eu va intreb credeti ca as putea sa pun polistiren de 3 sau 5 de interior , lipit intre el cu polifix si banda de rigips ca sa nu sedisipe caldura? Deci repet e vorba de tavanul de la etaj si mansarda.
La acoperis voipune intre capriori vata de 10 dupa care voi veni cu vata de 5 perpendicular pe cea de 10.

Astept pareri pro si contra si cu argumente .Va multumesc frumos

Specialistul MC
02.02.2008, 11:25
Pentru termoizolatie planseului utilizati vata minerala de 10 cm grosime deoarece asigura pe langa o termoizolare forte buna si o fonoizolare buna, iar ca un ultim argument va reamintesc ca vata minerala este incombustibila pe cand polistirenul este combustibil.

chiper
02.02.2008, 12:35
multumesc domnule specialist .

vareg07
02.02.2008, 17:17
Este suficienta vata de 10? Se pot pune 2 straturi de 10?

Specialistul MC
02.02.2008, 21:35
Este suficienta vata de 10? Se pot pune 2 straturi de 10?

Depinde de cat spatiul pentru termoizolare avem la dispozitie si de structura unde se monteaza termoizolatia.

Unde doriti sa termoizolati ?

chiper
06.02.2008, 19:37
pt mine raspunsul a fost ok . Multumesc mult !!! d-le specialist

Specialistul MC
06.02.2008, 22:49
Cu placere.

deep_dark
22.05.2008, 14:21
va rog sa=mi dati o solutie tehnica pentru izolarea termica si fonica a planseului dintre parter si etaj avand in vedere ca usa de la intrare este cu 8 cm mai sus fata de cota planseului. muiltumesc

oliverst
22.05.2008, 17:47
... am utilizat mai multe solutii ... dar probabil polistiren ar fi bine pt dvs

Gemini
22.05.2008, 19:19
Planseu de beton? Are vreo sapa trasa?

deep_dark
30.05.2008, 11:57
va rog sa=mi dati o solutie tehnica pentru izolarea termica si fonica a planseului dintre parter si etaj avand in vedere ca usa de la intrare este cu 8 cm mai sus fata de cota planseului. muiltumesc

da,plafonul este de beton. ce ar trebui sa inteleg prin" sapa trasa'?

Gemini
31.05.2008, 13:38
Am dorit sa stiu daca aveti turnata vreo sapa peste placa de beton.

O solutie pentru dvs. este realizarea unei izolatii termice si fonice cu ajutorul unor placi speciale din vata minerala - placi rigide pentru izolarea planseelor, un exemplu sunt placile Isover TDPS/TDPT. Aveti spatiul necesar pentru realizarea acestei solutii, peste placile izolatoare se toarna o sapa de egalizare.

Un exemplu concret gasiti aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=11092

horiah72
08.06.2008, 08:57
1. in toamna am izolat casa cu polistiren expandat 8cm: adeziv calitate peste polistiren+plasa fibra sticla- doar o mana; a venit iarna si n-am mai apucat sa dau a doua mana; finalul va fi tencuiala decorativa; ce etape am de urmat in continuare? ma gandesc sa dau a doua mana( mai sunt portiuni unde se vede plasa in aparenta)....e nevoie de slefuire?, curatire? amorsa? apoi a doua mana? multumesc
2. urmeaza tavanul pe structura gips-carton la parter; la etaj am turnat sapa peste placa fara polistiren-nu mai am loc de inaltat; ma gandesc in situatia in care masarda nu va fi locuita sa fac o izolatie a tavanului de la parter cu polistiren expandat de 5 intre profile apoi o folie de aluminiu peste profile inspre interior si apoi placile de gips carton. e bine? ca nu vreau sa folosesc si jos vata minerala...e ok daca folosesc polistiren atata timp cat procedez ca la vata cu bariera de vapori etansata ca la carte? multumesc

Gemini
08.06.2008, 11:10
In mod normal, inglobarea plasei de fibra trebuia facuta corect la momentul spacluirii polistirenului. O spacluire corecta trebuia sa nu permita observarea plasei de fibra. Nu discutam de doua maini de adeziv de polistiren la spacluire ci de una singura. Orice adaos de material trebuie facut la momentul spacluirii, umed pe umed.

In acest moment trebuie sa slefuiti suprafata adezivului, sa desprafuiti si sa amorsati(puteti face mici reparatii daca este cazul).
Pentru decorativa se utilizeaza o amorsa specifica, recomandata de producatorul decorativei. Exemplu, pentru tencuielile decorative de la Ceresit este necesara utilizarea amorsei (grundului) Ceresit CT16 - o nuanta potrivita cu culoarea decorativei.

Va recomand sa inlocuiti polistirenul pe care doriti sa il utilizati la tavan, cu vata minerala. Asezarea materialului izolator se va face mult mai bine pe suprafata si va realiza o izolatie mai buna decat in cazul utilizari polistirenului (cu un plus in izolarea fonica).

horiah72
09.06.2008, 09:40
va multumesc ptr raspuns; mai am o intrebare: ce amorsa sa folosesc dupa ce smirgaluiesc si desprafuiesc ca sa dau a doua mana de spaclu? am folosit adeziv de la K...

Gemini
09.06.2008, 16:34
Aceeasi amorsa pe care ati folosit-o la amorsarea fatadei, inainte de placarea cu polistiren. Din gama Ceresit se poate utiliza CT17.
Problema este ca aplicarea unei a doua maini de adeziv, pe toata suprafata placata are un anumit risc si poate duce la craparea acestui ultim strat.
Cred ca trebuie sa evaluati cu atentie situatia stratului de spacluire.

horiah72
12.06.2008, 07:28
va multumesc!

constantin dumitriu
27.06.2008, 10:01
Locuiesc intr-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc nou. La parter nu locuieste nimeni si datorita acestui fapt peretii, in partea inferioara, cat si pardoseala (sub parchet) au facut mucegai. Mi-a mucegait inclusiv mobila din unul dintre dormitoare.
Am facut izolatie exterioara si degeaba.
Peretii sunt grosi de 50 cm iar sistemul de incalzire este cu centrala termica proprie.
Cum ma sfatuiti sa procedez ?

Gemini
29.06.2008, 19:23
Cat de nou este blocul?
Daca problema se datoreaza lipsei de incalzire a spatiului de sub nivelul dvs. aceasta se poate corecta cu o termoizolatie la nivelul pardoselii.

Nivelul de umiditate interioara este in intervalul 30-60%?

Se asigura o aerisire buna a locuintei?

Ce sistem de termoizolatie ati utilizat?

constantin dumitriu
30.06.2008, 09:47
Blocul a fost dat in folosinta in urma cu 2 ani. Initial nu avea izolatie exterioara dar am facut-o noi (locatarii) cu polistiren de 5 cm.

Despre aerisire pot sa iti spun ca se face zilnic, dimineata, minim 30 minute iarna si cu orele vara.

Singurul care are aceasta problema sunt eu si astfel am tras concluzia ca de vina ar putea fi spatiul nelocuit de dedesubt. Oricum, indiferent de anotimp, podeaua este foarte rece.

Cat despre umiditate, nu stiu cum as putea afla cat anume este.

Gemini
30.06.2008, 20:30
Este util sa aveti un higrometru in locuinta, chiar daca este unul mai putin precis (cele de la diversele ceasuri).
Astfel puteti urmari mai usor nivelul interior de umiditate.
Pe perioada de iarna, o metoda usoara de reducere a umiditatii este utilizarea unui dezumidificator chimic.

Daca aveti pardoseala rece, in permanenta, se impune o termoizolatie la nivelul acesteia.

Nu ati mentionat pe ce zone apare mucegaiul: pereti interiori, pereti exteriori?

constantin dumitriu
06.07.2008, 15:03
Mucegaiul apare doar in cele doua dormitoare, care intamplator sau nu, sunt singurele incaperi din locuinta care au parchet (in rest este gresie).
Apare pe peretii exteriori si se intinde cam 10-15 cm de la nivelul pardoselii, cat si sub parchet, in vecinatatea peretelui exterior. Acolo unde mobilierul a fost relativ mai aproape de perete (asta insemnand cam 20 cm), mucegaiul a intrat si in mobilier.

Folosesc dezumidificatori chimici, si iarna si vara. In camera copilului (de altfel, cea mai afectata de mucegai) am chiar doua aparate.

Gemini
06.07.2008, 21:00
Este intreg blocul izolat pe exterior?

Cred ca izolatia dvs. se opreste undeva la nivelul pardoselii si inca se mai simte influenta termica a placii neizolate spre fatada, alaturi de efectul negativ datorat lipsei de incazire in apartamentul de la parter.

iarin
09.07.2008, 00:32
As dori un sfat avizat in urmatoarea situatie:

Locuiesc la bloc la et 1, parterul nu este incalzit si doresc sa izolez podeaua de beton cu extrudat de 30. Peste extrudat as dori sa pun cabluri electrice pt incalzire si apoi sa torn o sapa autonivelanta, urmand sa finalizez cu placarea gresiei. Mentionez ca lucrarile respective se fac pe hol, bucatarie si baie si nu as dori sa ma innalt prea mult.
Este suficienta o sapa autonivelanta numai de 5 mm care sa acopere cablurile? Sau trebuie sa mai fac o spacluire a polistirenului (in care sa inglobez si cablurile) urmata de o sapa autonivelanta de inaltime minima care sa intareasca cosntructia ?

Multumesc anticipat.

Consultant climatizare
11.07.2008, 07:05
Ar trebui si un strat de armatura pentru ca nu cred ca rezista extrudatul la incarcari foarte mari de greutate. (Puteti afla sigur de la producatorii de polistiren sau comercianti)

Peste cablurile electrice ajung 5 mm de sapa autonivelanta si peste care sa puneti finisajul (gresie, parchet, etc)

constantin dumitriu
12.07.2008, 19:27
Blocul este izolat pe exterior in intregime.

danniel
17.07.2008, 21:30
as vrea sa izolez pardoseala din apartamentul in care locuiesc deoarece vecinul de sub mine este plecat si caldura sta mai tot timpul inchisa.
am citit pe forum ca deasupra polistirenului extrudat se pot pune placi de osb3 in loc de sapa.
intrebarea mea ar fi:cum se face asta mai exact? se aseaza pur si simplu placile de osb3 peste polistiren ? sau se mai lipesc cu vreun adez?
poate cineva imi da un sfat
va multumesc

danniel
18.07.2008, 23:36
inteleg ca nu are nimeni nici o ideie

Mircea G
20.07.2008, 20:15
Ba eu cred ca au mai multi idee dar se mai gindesc . Problema nu se pune de rezistenta , practic ar fi rezistenta o pardoseala facuta asa cum spuneti insa exista o problema . Placile de OSB trebuie montate cu un luft intre ele , si ce faceti cu el , riscati sa se ridice placile de cite un colt rezultind numai denivelari. O solutie ar fi sa montati niste cusaci la grosimea OSB-ului , intre ei extrudatul si apoi OSB-ul fixat in suruburi pe cusaci . Rosturile dintre placi se pot inchide cu silicon obisnuit .

danniel
20.07.2008, 21:15
am mai citit pe forum si am ajuns la urmatoarele:
1-lipesc polistirenul de pardoseala cu CT85 SAU 83
2-OSB3 fixat mecanic cu dibluri care sa treaca prin osb3 si polistiren de placa de beton
3-parchet laminat
credeti ca este corect? fara acei cusaci,ar elimina multa manopera
o alta intrebare ar fi daca polistirenul are o rezistenta destul de mare?
sau este posibil sa se taseze? :?:

Gemini
25.07.2008, 10:15
Se pot lipi foarte usor cu DEKO adeziv pentru OSB.
Daca utilizati un polistiren extrudat de 35kg/mc va rezista fara probleme.
Se poate prinde si mecanic.
Grosimea OSB-ului sa nu fie foarte mica, undeva in jur de 15mm.

Babes Mihai
01.09.2008, 11:16
Sunt in constructie cu casa si doresc sa aflu cum izolez termic tavanul. Mentionez ca intre parter si mansarda sunt grinzi de brad de 17 x 17 asezate la 80 cm distanta. pentru partea de deasupra am achizitionat foastan de brad cu grosimea de 5 cm. Pot folosi OSB sau QSB la interior si care este diferenta intre acestea ?
Mesterul spune ca ar fi bine sa existe urmatoarea ordine: sub grinzi se pune folie de aluminiu si QSB sau OSB , intre grinzi se pune vate de sticla sau minerala si un strat de polistiren intrucat grosimea lor permite acest lucru, peste grinzi se mai pune un rand de folie si apoi se bate foastan.
Este sau nu corecta si eficienta aceasta modalitate de izolatie termica pentru ca pierderea de caldura sa fie cat mai mica prin tavan ?

Doresc sa aflu cum trebuie lasat acel spatiu pentru hornul de la semineu intrucat hornul strabte tavanul si trece prin mansarda.

Va multumesc respectuos

Gemini
03.09.2008, 09:46
Despre QSB,o descriere se poate vedea la unul dintre producatori (http://www.kronospan.ro/ro/produse/qsb-p_65.html).

Daca utilizati OSB sau alte placi de acest gen pentru inchiderea tavanului aveti in vedere ca finisarea acestei suprafete este mai greu de realizat intr-un mod direct. Ati gandit modul de finisare al acestor placi pe tavan?

Ceea ce a sugerat mesterul dvs. este varianta cea mai simpla, exceptand acel strat de polistiren care nu are ce cauta la nivelul pardoselii mansardei.
Mansarda dvs. va fi locuita sau este doar un pod?

Spatiul dintre grinzi se poate umple cu vata minerala, obligatoriu cu bariera de vapori pozitionata pe partea dinspre parter.
Daca va ramane inchiderea cu OSB pe tava, acesta se va monta pe un caroiaj realizat din rigle de lemn, si nu direct pe grinzi.

Despre spatiul necesar trecerii cosului ... din ce material este/va fi realizat?

paula84
30.09.2008, 13:53
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care ar fii etapele izolarii termice a unei pardoseli pentru o camera care se afla la etajul unei case din bca, inaclzirea se face cu sobe pe gaz, si as vrea sa montez parchet laminat de 12 mm.Ce ar trebui sa existe sub acest parchet ?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.

kpk1
01.10.2008, 11:00
Si eu sunt interesat de asa ceva.
Din ce aveti "planseul" ?

paula84
01.10.2008, 11:53
beton

Gemini
02.10.2008, 18:26
In general, un planseu intre doua spatii locuite si incalzite nu necesita o izolatie termica atat timp cat apartin aceleasi locuinte.
Asadar puteti opta pentru aplicarea directa a laminatului utilizand foliile specifice acestuia dar cu conditia ca suprafata existenta sa aiba planeitatea necesara montarii laminatului.

cyclyman
12.11.2008, 16:50
Am un apartament situat la etajul 1, deasupra unui spatiu comercial neincalzit.

Vreau sa izolez termic pardoseala si nu stiu daca este ok ceea ce am gandit.
Am atasat o imagine cu ceea ce vreau sa fac.

Voi ce spuneti este ok?

Gemini
12.11.2008, 18:08
De ce doua straturi de izolatie cad poate sa fie unul singur, mai gros?
Sapa in care este inglobat sistemul de incalzire prin pardoseala este prea subtire.

Ce sistem de incalzire in pardoseala doriti?

cyclyman
13.11.2008, 13:48
De ce doua straturi de izolatie cad poate sa fie unul singur, mai gros?


Poate fi si unul singur mai gros. Dar nu stiu unde as putea pune folia de aluminiu.
Sapa in care este inglobat sistemul de incalzire prin pardoseala este prea subtire.


Am masurat aseara si nu pot depasi 6.50 - 7.00 cm grosime. Asa ca voi reduce si din grosimea polistirenului extrudat. ( 2 x 10 sau 1 x 20 )

Sapa ce are inglobat sistemul de incalzire prin pardoseala nu as putea s-o "intaresc" cu o plasa pentru a rezista si la aceasta grosime?Ce sistem de incalzire in pardoseala doriti?

Initial m-am gandit la un sistem electric dar facand cateva calcule as ajunge la un cost lunar mai mare decat la un sistem conectat la o centrala termica de apartament pe gaz.

Gemini
14.11.2008, 19:09
Ramaneti la 20 mm de izoaltie - extrudat si peste se va turna o sapa de egalizare de 50mm armata cu plasa.
Sapa trebuie sa fie aditivata, ori gasiti aditiv pentru sapa cu incalzire prin pardoseala ori cumparati sapa deja preparata.

Maiputin nu merge pentru ca nu se poate acoperi tubulatura sistemului de incalzire prin pardoseala.

Rasfoiti acest topic: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=10489&start=0

diamar
04.02.2009, 19:32
Stau la etajul 1 si sub bucatarie este casa scarii. Problema este ca in bucatarie, care comunica cu holul, temperatura este mai mica decat in restul camerelor si cand facem trecerea intre cele doua camere prin hol se simte diferenta de temperatura de 2-3 °C. Ne-am gandit la doua metode dar nu stim care sa o aplicam. Prima ar fi sa izolam cu polistiren tavanul din casa scarii. Presup ca pentru asta ar trebui acceptul locatarilor. A doua solutie care e mai costisitoare zic eu este sa scoatem parchetul laminat si sa izolam nu stiu cu ce anume pardoseaua si apoi sa punem peste parchetul laminat(ma gandesc ca altul pentru ca nu o sa-l putem folosi pe cel existent). Care solutie vi se pare mai buna?

Maestrul Max
05.02.2009, 08:16
Termoizolati tavanul din casa scarii cu polistiren de 8 cm grosime.

Gemini
05.02.2009, 19:27
Cea mai usoara este cea prin casa scari.
Din pdv. al castigului in izolatie ar fi mai avantajos sa termoizolati podeaua dvs. insa deranjul si costurile sunt mai mari. Se poate face daca spatiul disponibil la nivelul pardoselii permite efectuarea lucrarii.

nataroman
03.05.2009, 21:13
Buna ziua
Am tot cautat pe acest forum dar e ca si cum as cauta acul in carul cu fan si acum sa formulez si eu intrebarea mea.
Am o casa in rosu cu planseu din grinzi de lemn. Intre grinzile de peste parter am facut izolatia din polistiren dens de 5 si vata minerala de 10. Dedesubt am pus lambriu de lemn si deasupra am dulapi de 5, peste care voi pune melaminat! Si am tot citit despre soareci prin polistiren si deja imi fac griji. Am procedat bine la izolatie? Voi avea probleme cu rozatoarele sau condensul? Ca innebunesc citind pe aici despre astfel de probleme!

Gemini
04.05.2009, 18:46
Daca nu aveti acum soareci, izolatia planseului nu poate constitui un motiv pentru dezvoltarea unor astfel de vietati.
La etaj inteleg ca este un spatiu locuibil? Daca da, nu exista nici un motiv pentru a aparea condesul.
Fiind o izolatie intre doua spatii interioare, nu vad la ce poate ajuta acel strat de polistiren!

nataroman
04.05.2009, 19:29
Da la mansarda e spatiu locuibil. Multumesc pentru raspuns.

xxl_cm
27.09.2009, 20:36
vreau sa pun incalzire electrica in pardoseala la bucatarie.
ptr aceasta am nevoie sa izolez pardoseala.
stau la bloc la un etaj intermediar. vreau sa izolez pardoseala ptr a nu incalzi toata placa de beton.

pardoseala veche are sapa de beton destul de dreapta.

ce etape trebuie efectuate ptr izolatie?

din cate m-am documentat eu ar fi urmatoarele:
- curatat linoleum-ul si resturile de pe sapa actuala
- dat cu amorsa pe sapa actuala
- pun ceva izolatie la margine
- dat cu adeziv de polistiren
- pus polistiren extrudat. o sa pun polistiren de 2 sau 3 cm, preferabil model nut si feder
- peste polistiren pun fibra de sticla ptr armatura. armatura e suficient din fibra de sticla sau trebuie sa pun o plasa metalica?
- dau cu mortar sau pun o sapa autonivelanta flexibila ca sa reziste la dilatare/contractie?
- dau cu altceva peste sapa?
- intind plasa cu incalzirea electrica
- dau cu adeziv de gresie, in care inglobez plasa de incalzire electrica
- pun gresia

pot sa pun polistirenul peste vechea sapa sau trebuie sa dau sapa veche jos?
daca pun peste sapa veche, ma voi inalta aprox 5-6 cm. nu e ata de grav, dar va trebui sa fac un mic prag la bucatarie.
trebuie sa pun folie de plastic peste polistiren?

severinho
28.09.2009, 09:19
As dori sa ma ajutati cu sfat pentru izolarea mansardei (spatiul dintre etaj si aceasta). Precizez ca intre tavanul etajului si podeaua podului nu este nici un material izolant(asa am cumparat casa). Straturile se prezinta astfel de la interior spre exterior (de la tavanul etajului spre pod): rigips, grinzi care sunt puse , peste care este aplicata scandura. Cum ar fi mai bine sa procedez sa scot aceasta astereala si sa pun vata minerala intre grinzi dupa care sa sa repun astereala sau deasupra asterelei sau pun poliestern extrudat (aceasta din urma fiind evident mai facila). In cazul in care solutia ar fi cea cu poliestern care este cea mai buna solutie pentru montatrea acestuia(cu adeziv sau in alt mod).

Gemini
29.09.2009, 20:01
Podul este circulabil, se va folosi in vreun fel?
Ce invelitoare aveti?

Ce grosime au grinzile de lemn ale planseului si la ce distanta sunt una de alta?

Gemini
29.09.2009, 20:36
Pentru a putea izola va trebuie un polistiren extrudat cu o grosime minima de 2-3cm iar peste acesta ar trebui turnata o sapa de 4-5cm.

Asta inseamna ca pardoseala s-ar ridica destul de mult si nu cred ca este posibil si estetic.
Ar fi de preferat sa scoateti sapa veche si apoi sa realziati sistemul de la zero.

Pot sa va intreb de ce doriti sa instalati acest sistem in bucatarie? Nu aveti incalzire?

xxl_cm
30.09.2009, 17:15
ba da, am incalzire folosind calorifere de tabla pe reteaua Radet-ului.
dar vreau sa pun suplimentar incalzire in pardoseala la bucatarie ptr a fi mai cald si a nu simti senzatia aceea de rece iarna. de ex in baie nu e nevoie, ptr ca se sta destul de putin, dar in bucutarie se sta destul de mult.
si am experienta de la alti vecini la care iarna la bucatarie simteam foarte rece la picioare chiar si cu pauci.


intrebarea mea era ce se pune peste polistirenul extrudat.

Gemini
02.10.2009, 11:48
Va trebuie sapa de egalizare peste extrudat.

mihaelatodoran
17.12.2009, 23:07
Tocmai mi-am luat un apartamnet care be semifinisat
si cum nu am cunostinte deloc in domeniu am niste intrebari

1. Se pot face finisajele de interior iarna? apartamnetul are centrala care este functionala.

2. Balconul e inchis cu plasa de metal. as vrea sa pun bca in loc? se pot face modificarile iarna? cam cat ar trebui sa fie temperatura exterioara sa se poata? daca PUn bac da 5 cm e suficient de gros?

2. Am auzit ca exista niste aparate numite dezumidificatoare special pentru uscarea mai rapida. Cand e mai bine sa le folosesti? Dupa ce toate lucrarile sunt gata sau inainte de exempu de a da cu lavaliba? are vreo importanta?

2. In ceea ce priveste izolarea pardoseli, care e cea mai buna izolare?
In momentul de fatza in apartament exista sapa de egalizare.

am inteles ca sub parchet e bine sa pui, polistiren extrudat si ceva folie PPE. Sapa autonivelanta cand se pune si cum?

in ce ordine se pun materialele si de ce grosime?

Va multumesc anticipat

tanasie
18.12.2009, 08:51
Atat in interior cat si in exterior se poate lucra daca temperatura este de minim +5 grade C.
Balconul ce destinatie o sa aiba ? O sa fie inchis cu termopan ?
Apartamentul la ce etaj se afla, apartamentele de deasupra si dedesupt sant locuite ?

mihaelatodoran
18.12.2009, 10:39
Deocamdata nu vreau sa inchid cu termopan balconul. Vreau doar sa nu sa vada tot ce o sa fie depozitat pe balcon.
Nu exclud varianta inchiderii cu tremopan in viitor.

Apartamentul se afla la etajul 2. Deasupra e mansarda si inca nu e locuita acum se lucreaza la finisaje.

Dedesupt saptamana asta s-au mutat.

Bill
18.12.2009, 11:21
Da, se poate lucra si iarna la interior, bineinteles sa fie cat de cat incalzita locuinta. Balconul lasa-l la primavara.
In perioada asta meseriasii sunt liberi si poti obtine un pret bun la manopera. Acum sunt morti de foame. Tocmeste-te cu ei de pe acum si incepe din ianuarie lucrarile.
Cat despre ce se pune sub parchet se gasesc de toate si extrudat si folie si sapa, bani sa ai, iti spun ei ce trebuie.

Dan_Daniel
18.12.2009, 11:34
Sa aveti grija ce meseriasi va alegeti, or fi ei morti de foame cum zice mai sus dl. Bill, dar nici prosti nu sant, intrebati prietenii, rudele etc. si luati-va niste meseriasi care au lucrat la ei, eventual, si puteti vedea cum au lucrat, caci altfel cu niste meseriasi luati din ziar sau din gara o sa aveti mari sanse sa regretati alegerea facuta.

Bill
18.12.2009, 11:42
:) Corect Daniele.
Bineinteles, meseriasii se iau cu recomandare, si eventual mai vezi si ce au mai lucrat.
Pe bune, in vremurile astea sunt morti de foame, mai ales ca e si iarna.
Eu am avut nevoie la o garsoniera, anul trecut pe vremea asta. Am tocmit si pe 4 ianuarie au inceput. Au lucrat fara sa se forteze timp de 2 luni aproape (fara sambata si duminica).
Sti care m-a rupt la pret? Instalatorul sanitar. :)

tanasie
18.12.2009, 15:45
:) ..Sti care m-a rupt la pret? Instalatorul sanitar. :)
:D Mai ingheata una , mai ingheata alta, ca de, este iarna :wink:

Specialistul MC
18.12.2009, 22:28
1. Se pot face finisajele de interior iarna? apartamnetul are centrala care este functionala.

2. Balconul e inchis cu plasa de metal. as vrea sa pun bca in loc? se pot face modificarile iarna? cam cat ar trebui sa fie temperatura exterioara sa se poata? daca PUn bac da 5 cm e suficient de gros?

2. Am auzit ca exista niste aparate numite dezumidificatoare special pentru uscarea mai rapida. Cand e mai bine sa le folosesti? Dupa ce toate lucrarile sunt gata sau inainte de exempu de a da cu lavaliba? are vreo importanta?

2. In ceea ce priveste izolarea pardoseli, care e cea mai buna izolare?
In momentul de fatza in apartament exista sapa de egalizare.

am inteles ca sub parchet e bine sa pui, polistiren extrudat si ceva folie PPE. Sapa autonivelanta cand se pune si cum?

in ce ordine se pun materialele si de ce grosime?

Va multumesc anticipat

1. Da, daca asigurati aerisirea incaperilor de cel putin 3 ori pe zi.

2. Lasati balconul pentru cand temperatura exterioara nu o sa mai scada sub +5 grade C noaptea.

3. Tot timpul lucrarilor.

4. Sapa autonivelanta se toarna peste o termoizolatie din polistiren extrudat de cel putin 30 mm grosime.

sriw
19.12.2009, 07:28
...In perioada asta meseriasii sunt liberi si poti obtine un pret bun la manopera. Acum sunt morti de foame...

Pe bune, in vremurile astea sunt morti de foame, mai ales ca e si iarna.


No comment...

valiu
19.12.2009, 08:47
...In perioada asta meseriasii sunt liberi si poti obtine un pret bun la manopera. Acum sunt morti de foame...

Pe bune, in vremurile astea sunt morti de foame, mai ales ca e si iarna.


No comment...


:shock: atunci de la cine obtineti un "pret bun",daca sunt....... :?: :lol: :lol: :lol:

Bill
19.12.2009, 11:12
:shock: atunci de la cine obtineti un "pret bun",daca sunt....... :?: :lol: :lol: :lol:
:) Vara iau si pielea de pe tine, sunt f. ocupati, incepe o lucrare si apoi pleaca la alta, se grabesc, dau rasol.
Iarna nu au lucrari multe. Se multumesc si cu mai putin. Nu se grabesc.
Eu iarna am facut mereu treaba buna, si am avut meseriasi unu si unu !

valiu
19.12.2009, 18:28
:wink:

tanasie
21.12.2009, 13:00
[... si am avut meseriasi unu si unu !
Alesi pe spranceana :wink:

Bill
22.12.2009, 05:19
Mai, :D nu care cumva voi tineti cu ursu' ? :wink:

valiu
22.12.2009, 08:35
Mai, :D nu care cumva voi tineti cu ursu' ? :wink:

E sezonul....ursului :lol:

david alex
06.01.2010, 11:34
Salutare! :?: stau la et.II, dar sub mine nu locuieste nimeni.se simte frigul de jos.am parchet laminat,sub care am pus polistiren extrudat de 3cm.dar frigul de jos tot se simte,parca nici n-ar fi izolat.Daca puteti sa-mi dati niste pareri,ce se poate face?

tanasie
06.01.2010, 12:25
3 cm sau 3 mm ?

david alex
06.01.2010, 13:24
3 cm polistirenul + folie de 5 mm

mistrie
06.01.2010, 13:34
incalzire prin pardoseala.

stowan
06.01.2010, 13:56
Incalzire prin pardoseala cu folie de incalzire pentru parchet laminat.

Gemini
08.01.2010, 10:40
Mai mult decat ati facut, legat de termoizolatie nu aveti ce face.
Este ciudat ca la 3 cm de izolatie, chiar si in conditiile in care apartamentul de la etajul inferior nu este incalzit, se simte pardoseala rece.
Incalzirea prin pardosela poate fi o solutie insa poate implica schimbarea laminatului si are un cost destul de marisor ca investitie si exploatare. Daca va avantajeaza se poate opta pentru ea.

Altfel, covor sau mocheta mai groasa si papuci de casa.

SENDY
27.02.2010, 17:27
Buna seara!
Am si eu o nedumerire daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat.
Iata despre ce este vorba: anul trecut am turnat fundatia la casa iar acum trebuie sa continui lucrarile :lol: Pana aici totul este bine numai ca la planseu nu stiu ce sa fac.Am vazut la o firma, care a ridicat o locuinta vecina ,ca peste cofragul de planseu a pus polistiren apoi armatura dupa care a turnat betonul.Este bine sa fac si eu la fel?Oricum tavanul vreau sa il izolez cu polistiren.Care ar fi avantajele si dezavantajele unei astfel de operatii?
Va multumesc!

Gemini
01.03.2010, 19:07
Pentru un planseu intermediar nu este nevoie sa izolati.
Daca deasupra va fi un spatiu neincalzit, izolatia o faceti peste acest planseu.

papi
01.03.2010, 21:15
Pentru un planseu intermediar nu este nevoie sa izolati.
Daca deasupra va fi un spatiu neincalzit, izolatia o faceti peste acest planseu.
dle Gemini ,ce ar fi de preferat ,tencuiala clasica , poliestiren sau rigips (asta in cazul in care mansarda nu va fi incalzita ,iar inaltimea mansardei este de 2.4 m fara finisari ,as prefera sa izolez tavanul de la parter )
cu respect

SENDY
02.03.2010, 08:02
dar cum este mai bine sa pun polistirenul cind torn planseul ( ma gandesc ca poate prinde mai bine polistirenul de beton) sau sa il pun atunci cind o sa finisez interiorul?

Gemini
03.03.2010, 18:01
Nu vad necesitatea unei izolatii pe tavanul respectiv chiar daca momentan nu se va incalzi mansarda. Presupun ca in viitorul apropiat va fi amenajata si incalzita. Pana atunci va puteti asuma o mica perdere de caldura catre mansarda si eventual adaugati un strat de vata, provizoriu, pe pardoseala mansardei sau puteti izola pardoseala de la mansarda cu palci de izoaltie sin vata rigida (pentru izolarea la zgomotul de impact si astfel va fi si o izolatie termica suficienta).

Nu va recomand pozarea polistirneului in cofrag pentru ca nu va ramane fix si se vor deteriora local iar intre placi va curge lapte de ciment ceea ce duce la o deterioarare a continuitatii izolatiei.

Daca totusi nu renuntati la acesta izolatie, o puteti face ulterior (odata cu finisarea interioara a suprafetelor) utilizand solutia cu gipscarton si vata minerala.

papi
03.03.2010, 19:41
palci de izoaltie sin vata rigida (pentru izolarea la zgomotul de impact si astfel va fi si o izolatie termica suficienta).
va multumesc pt raspuns ,pute-ti sa detaliati putin despre ce este vorba cu aceste placi de izolatie (eventual un site )
inca o data multumiri papi

Gemini
04.03.2010, 19:11
Vedeti exemplul practic din topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=11092&start=0

papi
04.03.2010, 20:00
va multumesc

andreib29
18.03.2010, 08:49
Va salut,

detin o mica brutarie intr-un spatiu comercial de 20 mp la parter de bloc. Aparatele emana o caldura imensa si a venit vecinul de deasupra (care tocmai si-a terminat de amenajat apartamentul) sa-mi spuna ca i se incalzeste gresia in unele locuri si niste meseriasi l-au speriat ca va sari gresia de la caldura. M-am urcat si eu la el am pus mana pe gresie si intr-adevar era calduta (a montat gresie gen parchet cu adeziv cm11). Acum ca a fost frig e placut sa ai "incalzire in pardoseala" dar la vara ce ma fac? El a spus ca neaparat trebuie sa fac ceva pe tavan sa opresc caldura. "Meseriasii" aia ai lui mi-au zis sa fac cu polistiren extrudat de 10cm, eu am mai intrebat si cineva mi-a zis sa fac cu patura de vata cu folie de aluminiu sau ceva de genu asta. Va rog mult vreau sa rezolv aceasta problema daca ma puteti ajuta cu cea mai buna optiune de a opri caldura. Si inca o problema, am dat drumu de 2 saptamani si tot varul alb care l-am dat s-a ingalbenit! Am inteles ca exista un var special pt brutarii..stie cineva de la ce firma?

Multumesc frumos si o zi buna

VYS
18.03.2010, 09:01
Nu cu polistiren ca poate se aprinde vreodata si faci o bucurie tuturor.
Vata minerala 10cm si gipscarton roz.

andreib29
18.03.2010, 11:39
multumesc de raspuns. Vata sa aiba folie de aluminiu sau toate au? Rigipsul roz e 100% necesar? Ce rol are? Credeti ca aceasta combinatie va opri caldura?

mihaim5
18.03.2010, 12:58
multumesc de raspuns. Vata sa aiba folie de aluminiu sau toate au? Rigipsul roz e 100% necesar? Ce rol are? Credeti ca aceasta combinatie va opri caldura?

da, cu folie de aluminiu( caserata) sau luata separat, folia de aluminiu catre sursa de caldura. legat de gipscarton roz, colegul de forum VYS vroia sa va sugereze folosirea unor placi rezistente la foc( RF daca tin bine minte). aceste placi au culoarea roz.( mai exista placile rezistente la umezeala si placi normale). folositi placi de 12,5

andreib29
18.03.2010, 20:23
am inteles. Eu sambata sau duminica acum voi face lucrarea. Am inteles, vata cu folie de aluminiu de 10cm + rigips roz . . . Inca caut varul special pt brutarie de dat peste rigips si pe peretii laterali. Daca altcineva mai stie vreo metoda mai buna astept o alta parere. Multumesc

andreib29
19.03.2010, 07:56
nu voi face eu personal lucrarea...dar de curiozitate....se face mai intai structura pentru gips-carton cu profile si bride si apoi inainte de a se pune placile se pune vata cu folia spre sursa de caldura bagand vata printre profile? sau cum? :oops:

tanasie
19.03.2010, 08:13
Asa se face, prima data structura si pe urma restul.

andreib29
19.03.2010, 08:52
Multam!

Gemini
19.03.2010, 09:18
Prindere profile pe tavan, amplasare vata cu folie de aluminiu etansate cu banda de aluminiu adeziva, montare paci gipscarton, finisare tavan.

andreib29
19.03.2010, 21:27
Am fost azi sa caut materialele si am o dilema mare pe care trebuie s-o rezolv pana maine cand vreau sa cumpar materialele. VATA MINERALA sau VATA BAZALTICA? pt ca diferenta la bani e foarte mare. de ex : vata minerala 9mp = 90lei , vata bazaltica 2.4mp = 75 lei ambele cu folie de aluminiu. cineva aici pe forum mi-a spus ca minerala .. am vorbit cu un arhitect mi-a spus ca bazaltica ca are densitatea mai mare. normal ca eu as prefera minerala ca e mult mai ieftina. Va rog urgent spuneti-mi ce sa fac.

VYS
19.03.2010, 21:31
Poti utiliza linistit prima varianta, vata de sticla.
Ca idee, ambele sunt minerale, numai ca una este de sticla si alta bazaltica. :wink:

Tavya
01.04.2010, 09:13
salutare,

vin cu rugamintea de a primi sfaturi legate de solutii eficiente de izolare. Situatia este urmatoarea:

Casa cu 2 etaje (parter si et 1 locuit) urmeaza amenajarea etajului 2 anul acesta si a mansardei peste vreo 2 ani.
Stadiul prezent BCA-uri, delimitare et2 - mansarda este facuta de podea lemn.
Vrem sa incepem sa bagam curentul electric la et 2, dar inainte ar trebui sa facem izolatia tavantului.

Intrebari:

Ce ar trebui sa folosesc pt:
- izolare termica pentru tavan (mansarda nefiind amenajata in viitorul apropiat) pt a proteja de frig
- izolare fonica (avand in vedere ca deasupra e podea de lemn care va scartai mai incolo, dupa ce lemnul lucreaza)
Ne gandeam sa mergem pe varianta 1 strat vata bazaltica + 1 strat vata de sticla, apoi rigips clasic. Nu stim insa ce dimensiuni sa alegem pt a avea atat izolare fonica cat si termica bune, dar nici sa nu irosim banii degeaba

A doua situatie este izolatie pentru podea.
Pentru ca tavanul etajului 1 nu are nici un fel de protectie fonica, se va auzi extraordinar de tare orice zgomot de la et 2. (Stiu asta pentru ca aceeasi situatie este acum cu parter - et.1)
Ce solutie exista pentru a izola fonic podeaua, avand in vedere ca dorim sa tragem tevile de cladura de la centrala la calorifer pe podea, si sa punem parchet laminat peste?

Pe podeaua de la etajul 1 este un strat de polistiren de 3 cm(cred) si parchet laminat, dar nu izoleaza aproape deloc fonic. Tevile de caldura traverseaza camerele prin podea, pe sub parchet.

E o situatie cam ciudata, daca nu m-am facut inteleasa astept intrebari.

Multumesc mult, astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.

Gemini
01.04.2010, 22:59
Pentru partea inferioara a planseului se merge cu izolatie de vata intre grinzile de lemn la dimensiunea acestora, structura metalica pentru gipscarton si inca un strat de izolatie in structura, de regula 5cm.
Aceasta ar insemna o izoaltie termica si fonica dar numaipartea de transmitere zgomot aerian.
Ramane partea de zgomot de impact, cu ce va confruntati la nivelul inferior. Acest zgomot se trateaza pe pardoseala nivelului superior, prin utilizarea unor solutii cu placi de vata rigide.
Aveti discutii similare la:
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=27079&highlight=impact
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=25578&highlight=impact

Tavya
02.04.2010, 09:07
multumesc mult pentru mesaj

Deci, sa fiu eu sigura:
pentru pardosea care vor fi straturile?
- izolatie la zgomot de impact cu placi de vata
- banda perimetrala
- tevile de caldura printre izolatie sau deasupra?
- parchet

Pentru tavan:
- strat vata de sticla intre grinzile de lemn la dimensiunea acestora (sunt f mari aprox 25cm)
- structura metalica pentru gipscarton
- strat izolatie in structura, de 5cm.

Nu imi este f clar ce fel de placi de vata pt impact sa folosesc si la ce se refera strat izolatie in structura?!
Va sunt recunoascatoare daca mi-ati da informatii mura'n gura (nu am cunostinte in domeniul acesta) despre materialele pe care sa le folosesc...eventual mesaj privat daca nu vreti sa fiti acuzat de reclame :)

Legat de izolatia fonica pt mansarda.....vreau sa pastrez podeaua de lemn originala, care este aplicata peste grinzi....exista o alta metoda de a izola fonic intre etaje, prin aplicarea vre-unui strat in partea inferioara a etajului 2?!

multumesc mult pentur timpul acordat

Gemini
07.04.2010, 14:04
Ca sortimente de vata pentru izolarea la zgomotul de impact, din gama de produse Isover aveti sortimentele TDPS si TDPT.

Tevile pot fi inglobate intr-unul din straturile inferioare ale izolatiei, chiar si intre grinzi, daca se doreste sa nu fie aparente.
Podeaua de lemn originala poate fi mutata (inaltata) pentru a face loc starturilor de izolatie.
Altfel, variante peste podeaua de lemn pot fi solutii ce tin de covoare/mochete groase, pluta sau alte materiale ce pot reduce zgomotul de impact dar in nici un caz nu egaleaza solutia initiala sau pot avea dezavantaje de ordin estetic.

taranu
03.06.2010, 21:22
in primul rand as vrea sa va salut!!!!!!!
mi-am luat de curand un apartament la parter si din ce in ce mai multa lume ma saftuieste sa izolez tavanul!!!! ce sa fac :?: :?: :?:

apanoiu
03.06.2010, 21:28
izoleaza podeaua, apoi tavanul.
Si eu sunt tot la parter ;-)

Gemini
03.06.2010, 21:34
Tavanul cui?
Spre etajul 1 sau cel al subsolului?

Tavanul spre etajul 1 nu este neaparat necesar sa il izolati. Mai importante sunt pardoseala si peretii exteriori in cazul dvs.

taranu
03.06.2010, 21:35
p[odeaua si peretii sunt izolati!!dar deasupra mea sta o batranica singura !! si stim toti cum sunt astia cu caldura iarna :lol: deci totata caldura mea e posibil sa mearga sus?????

Gemini
05.06.2010, 22:04
Doar o parte, toata nu are cum. :D

Daca doriti neaparat sa izolati realizati o structura de profile UD+CD prinse cu bride, aplicati 5 cm de izolatie si inchideti structura cu placi de gipscarton de 12,5mm.

alexandru123
31.08.2010, 12:24
Scuze ca am facut un thred nou da nu m-am lamurit din ce am citit si nu am stiut unde sa postez
Am adugat la casa ce era inca o bucatarie,o baie,un dressing cam 30m patrati,peste care am turnat planseu de beton in ideea ca o sa fac pe partea noua o mansarda ca am spatiu chiar pt 2 camere.
problema e ca mai ales in baie (desi nu o folosesc momentan,o folosesc pe cea din anexa) si partial in bucatarie face condens si au aparut si ceva pete de mucegai,
As dorii sa izolez podul.Care ar fi cea mai buna varianta,si ca pret ca ma omoara rata si mai am de terminat si baia?
Casa e izolata cu polistiren

Gemini
31.08.2010, 12:36
In ce zone aveti condens?
Ventilati spatiul?
Cand ati terminat constructia?

alexandru123
31.08.2010, 13:10
De doi ani
Am incalzire centrala pe calorifere
Se aeriseste
Aproape tot e pe un perete si mai mult in zona stalpilor de beton

Gemini
01.09.2010, 19:48
Pare sa fie vorba de condens aparut datorita umiditatii interioare si care se formeaza pe elementele slab izolatoare - beton.
Pe aceste zone nu sunt alte probleme si exista o termoizolatie corect aplicata pe exterior?

Dinspre fundatie/pardoseala nu sunt probleme cu umezeala?

Ati putea sa postati ceva foto?

alexandru123
02.09.2010, 09:15
Pozele nu cred ca mai sunt relevante ca am curatat si am dat cu solutie anti mucegai si nu se mai vede nimic.

alexandru123
02.09.2010, 09:20
Nu stiu daca are relevanta dar cine mi-a tencuit a dat tavanu cu pasta de var
Probleme am doar in partea de sus la imbinarea tavan perete si coboara putin in jos in zona colturilor.Dinspre pardoseala nu am probleme
In exterior am un balcon care nu e izolat inca dar peretele exterior e izolat
In alta ordine de idei mai am niste polistiren de 2cm(3 pachete) ramas niste placi de OSB si vreo 10 metri patrati de foaie neopren pe care as dorii sa le folosesc.

Gemini
06.09.2010, 13:15
Pe zonele unde ati curatat cu solutie antimucegai este foarte posibil sa reapara problemele.
Functie de configuratia balconului se poate izola exterior sau pe perete;le camerei dar din balcon.

ovi_vlad
29.09.2010, 13:25
Buna ziua,

Am o casa construita in rosu, din caramida. Va rog, daca puteti sa-mi dati sugestii despre cum sa fac termoizolatia la pardoseala. As dori sa trag tevile de incalzire care duc la calorifere pe jos, intre nivele am plansee din beton armat, inca nu am pus usile termopan care dau inspre terase. Eventual poate ma sfatuiti cum se executa fiecare solutie (polisitren, sapa / polisitren, OSB3/ etc.)
Va multumesc

Gemini
29.09.2010, 17:40
Tevile le puteti trage prin sapa daca exista suficient loc pentru aceasta. Ar trebui sa aveti disponibil circa 10cm pentru sapa, tevi si izolatie. La aceasta grosime se adauga cea a finisajului si este de verificat daca golul usilor este corect.

In mod normal se poiztioneaza tevile de incalzire, se izoleaza cu extrudat si apoi se trage o sapa armata.

ovi_vlad
30.09.2010, 08:46
Multumesc pentru raspuns. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna sa verific daca golul usilor este corect. Inca nu s-a hotarat dimensiunea termopanelor (a usilor de iesite pe balcon si terasa). Sapa trebuie armata daca o fac de min. 5 cm ?

Gemini
30.09.2010, 19:35
Da, sapa se armeaza peste 5cm si daca este peste termoizolatie.

Inaltiumea golului de usa, sa nu aveti surpriza sa nu incapa usile dupa ce turnati sapele, aplciatiizolatia si finisajul. Usile necesita un minim de 203-205cm pentru montare.

ovi_vlad
01.10.2010, 13:11
Multumesc pentru raspuns.

Gemini
02.10.2010, 15:29
Pentru putin.
Va asteptam cu mesaje noi despre ce ati reusit sa faceti sau daca mai aveti nelamuriri.

chris1975
07.10.2010, 12:44
Si eu sunt in aceiasi situatie.Trebuie sa termoizolez placa de la parter si m-am gindit sa dau peste placa cu amorsa bituminoasa ,sa pun extrudat iar peste, o sapa de maxim 5cm. Care este grosimea minima dar utila a extrudatului si sapa daca are pina in 5 cm mai trebuie armata? Mentionez ca sub placa am folie galbena de solar. Mai este necesara stratul de bitum sau este risipa de material? Multumesc!

Gemini
07.10.2010, 20:14
Este inutil sa aplicati acel strat bituminos.
La 3-5 cm de izolatie se poate turna o sapa de 5cm armata.

chris1975
07.10.2010, 20:29
Multumesc pt raspuns.

tdr.
08.10.2010, 13:42
Pe tavan/plafon (sub apartament am garaj ,al carui tavan vreau sa il izolez) ce polistiren sau alta izolatie recomandati sa pun ?Daca pun polistiren este necesara ancorarea cu dibluri ?

Gemini
08.10.2010, 17:46
Merge si fara dibluri sau un numar mic de dibluri pentru a nu ciurui placa.
Se poate atat cu extrudat, expandat sau sistemul cu gipscarton.

sly123
09.10.2010, 13:58
Urmeaza sa montez parchet in bucatarie.
As vrea sa stiu daca parchetul montat peste gresie si peste placa de polistiren de 6mm are aceeasi izolatie ca si in cazul in care as scoate gresiasi pe urma sa fac placarea pardoselii cu polistiren extrudat de 2 cm.

VYS
09.10.2010, 15:50
Evident ca nu, nici la matematica 6 nu este egal cu 20.

Eu zic ca este suficient sa adaugi parchetul peste placile de 6mm.
Ai grija ce parchet cumperi pentru bucatarie, sa fie rezistent la apa si claza de uzura ridicata, un 33AC5 ar fi de dorit.

sly123
09.10.2010, 16:00
Eu am inteles ca e clar o diferenta de izolatie intre 6mm si 20 mm.Problema ii ca mi s-a spus ca voi avea aceeasi izolatie termica indiferent care va fi alegerea,6mm sau 20mm.Asta deoarece parchetul melaminat preia temperatura din camera,chiar daca as avea izolatie termica facuta cu polistiren extrudat de 20mm.

sly123
09.10.2010, 16:35
Este necesara fixarea foliei de polistiren pe gresie?

VYS
09.10.2010, 16:47
Nu este necesara prinderea placilor pe gresie.
Adevarat, temperatura laminatului nu va fi foarte diferita in ambele cazuri insa pierderile de enegie catre placa de beton sau mai bine zis influenta placi asurpa interiorului vor fi diferite.

diamantnolimit
15.03.2011, 19:48
Buna seara tuturor!

Dupa cum spune si titlul topicului, credeti ca este necesar sa pun polistiren in pardoseala daca apartamentul despre care vorbim este situat la etajul 2?

Momentan, apartamentul are parchet vechi, ce va fi schimbat cu parchet nou. Se va scoate parchetul vechi si bineinteles, se va pune sapa de nivelare, deci acum ar fi momentul de pus polistiren.

Investitia nu ar fi mare, vreo 400-500 lei la un apartament de 45 mp, dar daca nu are rost, as mai scapa de o cheltuiala... Pe de alta parte, daca aduce ceva avantaje din punct de vedere termic sau fonic, nu ar fi o problema sa o facem si pe aceasta.

Si daca tot suntem la subiect, echipa care se va ocupa de turnarea sapei de nivelare, va merge pe ideea de sapa clasica. Din cate am vazut eu, exista si un tip de sapa autonivelanta. Banuiesc ca aceasta ar fi mai scumpa, credeti ca merita diferenta? Care ar fi avantajele acesteia si cam care ar fi diferenta de pret?

Multumesc anticipat!

Gemini
15.03.2011, 20:27
Diferenta de pret este semnificativa intre cele doua tipuri de sapa, mult mai scumpa cea autonivelanta. Nu le-as putea compara pentru ca de regula se toarna la grosimi diferite.
Ce grosime trebuie sa acoperiti cu sapa de egalizare sau cat trebuie sa acoperiti ca diferenta de nivel la pardoseala?

O sapa peste izolatie din polistiren trebuie sa fie in jur de 4-5cm fara a sociti grosimea polistirenului. Puteti sa va ridicati atat de mult cu nivelul pardoselii?

Daca sub dvs. este un spatiu incalzit nu ar fi necesara o izolatie termica neaparat.
In cazul in care s-ar realiza poate imbunatatii confortul termic si fonic.

diamantnolimit
15.03.2011, 20:47
In primul rand va multumesc pentru raspuns!

Grosimea exacta a sapei o voi sti dupa scoaterea parchetului si a gresiei existente in apartament. Camerele sunt aproximativ la acelasi nivel, ochiometric, nu va fi necesara o sapa mai inalta de 10 cm.

Daca diferenta de pret este mare, voi merge pe ideea de sapa clasica, nu cea de autonivelare, nu am de gand sa stau foarte multi ani in acest apartament...

Da, 4-5 cm (sapa) + 2-3 cm (polistiren) peste nivelul pardoselii nu ar fi o problema.

Sub apartamentul meu este un alt apartament, locuit, incalzit, cu izolatie exterioara, termopan si centrala termica. Credeti ca montarea unui polistiren extrudat in pardoseala ar face o diferenta macar sesizabila in privinta confortului termic?
Cat despre confortul fonic, nu ar merita investitia, vecinii fiind foarte linistiti.

apanoiu
16.03.2011, 08:35
Asa mare diferenta de nivel sa fie?
eu cand am avut de renovat ceva echivalent nu am folosit decat o "pojghita" de autonivelanta, mai groasa in mijlocul camerei deoarece era stramb planseul.

Este pacat sa te inalti atat de mult cu egalizare, daca nu este necesar.
Decizia ar trebui luata dupa decopertare. nivelul maxim sa fie ales punctul cel mai ridict rezultat dua decopertare.

Gemini
16.03.2011, 19:13
Daca diferenta de nivel va fi intradevar de ~ 10cm nu se poate acoperi doar din sapa.
Trebuie sa aveti un strat de umplutura care sa preia o parte din diferenta de nivel.
Pentru aceasta operatiune, cel mai indicat este polistirenul deoarece este usor de transportat, se aplica direct fara a fi nevoie de vreo alta operatiune sau mortare umede. In plus, va fi o pardoseala mai calda.
Autonivelanta se exclude din start, peste 1 cm deja devine prea scumpa pentru aplicatia dvs.

Ca polistiren puteti utiliza atat polistiren extrudat - Austrotherm XPS 30 GK sau polistiren expandat - Austrotherm EPS A100.
Odata cu aplicarea placilor de polistiren, fara a fi lipite pe placa de beton, se aplica si banda perimetrala - Austrotherm EPS Banda perimetrala.
Aceasta se va taia la nivelul sapei, dupa turnarea acesteia.
Solutia finala va fi stabilita dupa ce decopertati si constatati exact ce straturi trebuie scoase, diferenta de nivel etc.
La stabilirea nivelului sapei se va tine cont si de finisajul aplicat, grosimea acestuia, pentru a avea pardoseala finala la acelasi nivel.

diamantnolimit
16.03.2011, 19:30
Ok, am inteles perfect.

Voi incepe decopertarea si in fuctie de diferenta de nivel, voi hotara daca va fi necesar polistiren sau nu.

Va multumesc pentru ajutorul acordat!

Gemini
16.03.2011, 19:48
Puteti face foto la decopertare si le putem vedea cu totii. :idea:

diamantnolimit
19.03.2011, 12:34
As mai avea o intrebare:
Am vorbit cu o alta echipa care mi-a spus ca pentru a scoate toate camerele la nivel in apartamentul meu, se poate folosi doar polistiren extrudat, fara sapa de nivelare.

Se poate aplica aceasta metoda, adica nu are nimic daca polistirenul nu este acoperit cu sapa? Nu se va lasa, nu se va deforma? Dpdv termic, cred ca ar fi chiar avantajos!

Gemini
20.03.2011, 16:26
Solutia aceasta poate fi utilizata pe zone restranse, de exemplu un balcon insa nu este in regula din punct de vedere al rezistentei daca se aplica pe intreaga suprafata a apartamentului, inclusiv camere cu mobilier mai usor sau mai greu.
Montarea laminatului direct peste polistiren poate duce la deteriorarea imbinarii dintre lamele, mai devreme sau mai tarziu.
O pardoseala corect realizata trebuie sa preia si sa distribuie uniform solicitarile catre placa de beton si aceasta nu se poate face asa cum au sugerat mesterii.

satuty
02.06.2011, 14:17
Sunt in faza de finisare a parterului unei case p+1 si as vrea sa izolez placa intre parter si etaj pentru a impiedica transferul de caldura catre etaj care momentan (1-2 ani) nu va fi amenajat pentru locuire si nici incalzit.
Cand a fost turnata placa s-a folosit folie, care dupa inlaturare a lasat un strat neted si lucios pe suprafata placii, drept urmare am aplicat o amorsa Beton contact pe toata suprafata, am montat cablurile pentru iluminat in copex peste care urmeaza sa montez placile de polistiren expandat de 5 cu adeziv de polistiren, dupa care voi aplica glet MP75, si CT127, amorsa si var. Mentionez ca prefer acesta varianta in locul realizarii unei sape cu izolatie la etaj.
Va rog sa-mi spuneti daca solutia aleasa de mine este eficienta, daca prin alegerea ei nu vor exista probleme cu condensul (in conditiile in care casa va fi izolata la exterior cu polistiren expandat de 10) si daca mai e nevoie sa folosesc metode suplimentare de fixare a polistirenului pentru a nu risca sa se desprinda izolatia si sa cada

Gemini
02.06.2011, 19:48
Consider ca o lucrare de izolare a planseului intermediar conform solutie dvs. este inutila si nu foarte corecta.
Introduceti straturi de izolatie pe tavanul planseului care duc la un finisaj cu oarece probleme de rezistenta mecanica.
In plus, a izola tavanul doar pentru ca 1-2 ani nu vom finaliza etajul nu este foarte justificat economic. Cat cheltuiti cu izolarea poate insemna plusul de energie consumata catre etajul nefinisat in perioada mentionata. In plus, cele cateve grade asigurate in plus pe etaj pot imbunatatii conservarea etajului.
Chiar daca nu doriti in acest moment, acceptand o izolatie minima a planseului, am putea izola la etaj si in acest fel obtinem o minima izolatie termica, una fonica si apoi turnam sapa de egalizare. In acest fel putem pregati pentru finisare pardoseala etajului.

Eu zic sa va mai ganditi inainte de a lua o hotarare.

blondi_m17
30.06.2011, 10:12
si care ar fi solutia recomandata pentru izolarea planseului intre parter si etaj? Avem placa de beton si m-ar interesa exact pasii (straturile) de la rigipsul tavanului de la parter pana la parchetul ce il vom pune la etaj.

Gemini
02.07.2011, 16:43
Depinde din ce considerente doriti sa izolati un planseu intermediar. In mod normal nu este necesara o izolatie termica pe acest tip de planseu, cel mult o izolatie fonica impotriva zgomotului de impact peste placa, la etaj, daca este cazul.

blondi_m17
02.07.2011, 21:10
atat parterul cat si etajul vor fi locuite... ne interesa pentru un cat mai bun confort termic si fonic..

Gemini
04.07.2011, 18:08
O sa repet, pentru un planseul intermediar nu este necesara o izolatie termica.
Pentru partea de izolatie fonica aveti o solutie in topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=11092&start=0

blondi_m17
04.07.2011, 20:09
multumesc!

Gemini
06.07.2011, 13:25
Pentru putin, daca aveti alte nelamuriri va asteptam cu un nou mesaj.

meshterul
26.11.2011, 17:37
Salut tuturor,

Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta.

Locuiesc la etajul 1 al unui bloc, si una dintre camera se afla deasupra holului de la intrarea in bloc. Iarna podeaua se raceste foarte mult, si cu toate ca am parchet laminat se face foarte mult condens pe parchet, in zonele acoperite de pat si alte mobile.

Am inteles ca cea mai buna solutie este sa termoizolez pe exterior, plafonul din holul scarii. Exista alta solutie mai rapida, de aplicat pe interior?

Gemini
26.11.2011, 19:25
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc, si una dintre camera se afla deasupra holului de la intrarea in bloc. Iarna podeaua se raceste foarte mult, si cu toate ca am parchet laminat se face foarte mult condens pe parchet, in zonele acoperite de pat si alte mobile. Am inteles ca cea mai buna solutie este sa termoizolez pe exterior, plafonul din holul scarii. Exista alta solutie mai rapida, de aplicat pe interior?

Acolo unde spatiul de sub planseu nu este incalzit, vom avea intotdeauna o temepratura rece pe pardoseala sau pe finisaj. Daca la gresie este cumplit de rece, la laminat temperatura mai creste putin gratie foliei care mai izoleaza putin insa nu suficient pentru a fi o temperatura placuta la pasire. Totusi, laminatul nu este lemn ca sa fie mai cald, are elemente laminate care nu acumuleaza energie. Ce folie si izolatie aveti sub laminat? Pentru cazul dvs. aveti solutiile:
-izolarea tavanului din scara blocului, asa cum ati anticipat deja, in functie de specificul existent la fata locului puteti utilia polistiren expandat, de exemplu sortimentul EPS AF70 de la Austrotherm;
-izolati sub laminat insa aceasta presupune demontarea finisajului, ridicarea nivelului si alte complicatii care nu intotdeauna sunt posibile

FLO CONSTRUCT
09.01.2012, 16:35
SALUTARI SI LA MULTI ANI LA TOATA LUMEA. Am si eu mai multe nelamuriri legate despre izolarea unei case de lemn. (1) cum pun mai multe straturi de vata daca primul strat se aseaza intre grinzi la al doilea cum se procedeaza tinind cont ca vreau sa pun folie bariera de vapori si rigips. (2) cum este cel mai bine sa fac? Sa pun folia pe structura metalica de rigips sau sa las o distanta de la folie la peretele de rigips pentru ventilare (am inteles ca trebuie sa pun pe peretele de rigips niste guri de aerisire din interiorul camerei,una sus si una jos)? ASTEPT SFATURI .MULTUMIRI ANTICIPATE

Gemini
10.01.2012, 13:33
Va referiti doar la izoalrea planseului de lemn? Nu este necesara prevederea acelor gauri pentru ventilare, nu stiu ce ati inteles insa bariera de vapori poate fi amplasata fie pe structura metalica fie pe un strat de izolatie aflat la oarecare distanta de gipscarton (2-3cm) caz in care avem un spatiu tehnic.
Corect este in ambele variante, depinde ce si cum aveti nevoie sa realizati.

1sorin
02.01.2013, 14:21
Buna ziua si la multi ani pt 2013.. am nevoie de un sfat deoarece intentionez in primavara sa izolez tavanul . Mentionez ca stau la apartament etaj 3 din 4 si am peretii izolati pe interior cu polistiren expandat de 3 si rigips. Pe exterior nu am izolatie deoarece am foarte putin perete care poate fi izolat la exterior majoritatea fiind ba alaturati vecinilor, ba un perete este exact cel care da intre rosturile blocului si deci nici o sansa de a fi izolat pe exterior... Asadar eu as vrea sa izolez tavanul cu polistiren extrudat iar apoi peste el sa aplic un perete din ala fals (biscuiti) si va intreb daca e bine ceea ce am de gand sa fac...Nu mai vreau rigips...
Asadar ce spuneti, ce sfat imi dati, cum sa procedez avand in vedere ca nu vreau sa imi apara mucegaiul si doresc o cat mai buna izolazie termica si bineinteles cu costurile cat mai reduse ??? :D
Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat..

Seni
02.01.2013, 15:54
ce motiv ai sa termoizolezi? daca erai la etaj terminal, intelegeam...

1sorin
02.01.2013, 16:34
pentru ca o buna parte a caldurii mi se pierde, ducandu_se la vecinul de sus iar eu as vrea sa o pastrez in camera mea:lol:

Gemini
03.01.2013, 15:04
O izolatie cu efecte in plan termic si fono se poate realiza in sistemul cu gipscarton si vata minerala. Lipirea simpla a polistirenului pe tavan nu este o solutie care sa fie corecta si estetica in acelasi timp. Daca va multumesc solutie, o puteti aplica insa sistemul nu va dura prea mult in timp, fiind afectat de expunerea directa.

f0rdiesel
04.01.2013, 08:14
La multi ani!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu doua probleme:
1 alegerea corecta a rigipsului.
Imi trebuie sa fac tavanele la casa si nu stiu ce grosime sa aleg 9,5 sau 12,5mm...
Mesterul mi-a recomandat sa cumpar de 9.5mm;am dorrmitorulsi bucataria de 4x4m si mi-e teama sa nu faca burta, mai ales ca deasupra am mansarda si peste rigips voi pune vata de 20cm.
2. dupa ce voi face tavanele am de gand sa pun:
- vata 20cm- 24cm, folie anticondens si sa bat dulapi de brad de4sau 5cm iar peste dulapi sa pun parchetEste buna ordinea?
Grinzile sunt de 12x10, batute la distanta de 60cm. Cu toate acestea cam flambeaza.
De aceea am de gand sa dublez aceste grinzi pe dedesubt cu altele de aceeasi dimensiune, capetele noilor grinzi sprijinindu-se pe marginea centurii,iar pe lungime sa bat cuie mari de 18cm.Este o idee buna?
Cum dulapi uscati de brad de 4sau 5cm nu gasesc nicaieri, ce solutie am pentru inlocuirea acestora?OSB-ul este bun?

Va multumesc anticipat.

gmtiby
04.01.2013, 08:43
La multi ani!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu doua probleme:
1 alegerea corecta a rigipsului.
Imi trebuie sa fac tavanele la casa si nu stiu ce grosime sa aleg 9,5 sau 12,5mm...
Mesterul mi-a recomandat sa cumpar de 9.5mm;am dorrmitorulsi bucataria de 4x4m si mi-e teama sa nu faca burta, mai ales ca deasupra am mansarda si peste rigips voi pune vata de 20cm.
2. dupa ce voi face tavanele am de gand sa pun:
- vata 20cm- 24cm, folie anticondens si sa bat dulapi de brad de4sau 5cm iar peste dulapi sa pun parchetEste buna ordinea?
Grinzile sunt de 12x10, batute la distanta de 60cm. Cu toate acestea cam flambeaza.
De aceea am de gand sa dublez aceste grinzi pe dedesubt cu altele de aceeasi dimensiune, capetele noilor grinzi sprijinindu-se pe marginea centurii,iar pe lungime sa bat cuie mari de 18cm.Este o idee buna?
Cum dulapi uscati de brad de 4sau 5cm nu gasesc nicaieri, ce solutie am pentru inlocuirea acestora?OSB-ul este bun?

Va multumesc anticipat.


1. De 12.5! asta e clar
2. Nu, poti pune dulapii, iar daca nu ai planeitatea dorita, poti pune OSB. Daca poti, lasa o perioada ca dulapii sa se usuce...

Cu stima,

Dosarele x
04.01.2013, 12:05
La multi ani!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu doua probleme:
1 alegerea corecta a rigipsului.
Imi trebuie sa fac tavanele la casa si nu stiu ce grosime sa aleg 9,5 sau 12,5mm...
Mesterul mi-a recomandat sa cumpar de 9.5mm;am dorrmitorulsi bucataria de 4x4m si mi-e teama sa nu faca burta, mai ales ca deasupra am mansarda si peste rigips voi pune vata de 20cm.
2. dupa ce voi face tavanele am de gand sa pun:
- vata 20cm- 24cm, folie anticondens si sa bat dulapi de brad de4sau 5cm iar peste dulapi sa pun parchetEste buna ordinea?
Grinzile sunt de 12x10, batute la distanta de 60cm. Cu toate acestea cam flambeaza.
De aceea am de gand sa dublez aceste grinzi pe dedesubt cu altele de aceeasi dimensiune, capetele noilor grinzi sprijinindu-se pe marginea centurii,iar pe lungime sa bat cuie mari de 18cm.Este o idee buna?
Cum dulapi uscati de brad de 4sau 5cm nu gasesc nicaieri, ce solutie am pentru inlocuirea acestora?OSB-ul este bun?

Va multumesc anticipat.

Va recomand ca grosimea placi sa fie de 12,5 mm.
Structura dubla - portanti dispusi 80 - 90 cm interax
- montanti dispusi la 40 cm interax.
Ce inaltime aveti pana la grinzile de lemn?
Puteti folosi OSB 20 - 22 mm grosime in loc de dulapi.

f0rdiesel
04.01.2013, 12:13
Am inceput sa dublez grinzile in aceasta dimineata, acum grinzile au 24 cm grosime. De la grinda inferioara pana la placa de jos am 2,38m- sapa se va turna de 8cm in care va intra extrudat de 3 sau 4cm, si plasa plasa de buzau.Peste aceasta sapa se va monta parchet.Asadar inaltimea de 2,38m de acum se va reduce la 2,28 iar cu rigipsul voi ajunge la o inaltime a camerelor de cca 2,20m. O sa fac o poza cu grinzile dublate.Va multumesc si astept in continuare sfaturi

PS: distanta intre grinzi nu este de 60cm cat am scris in primul post, ci este de 52-57cm; variaza deoarece contrafixele au incomodat fixarea grinzilor la 60cm.

f0rdiesel
04.01.2013, 12:59
Nu am mai putut edita postul anterior
71424714257142671427
In a treia poza am schitat cu galben eventuale prinderi (pe care le voi confectiona din platbanda in cazul in care credeti ca se merita) cu care sa solidarizez cele doua grinzi intre ele. Credeti ca doar batand cuie de 18cm din grinda de sus in cea de joscele doua se vor fixa suficient de bine?
La unul din capete grinzile se sprijina suficient de bine deoarece centura este lata.
La celalalt capat grinzile se sprijina doar 1-2cm (poza a doua) pe centura deoarece este ingusta (perete interior de 15cm grosime)

Dosarele x
04.01.2013, 13:02
Nu va sfatuiesc sa faceti prinderea grinzilor in cuie.
Folositi suruburi cu piulita pt a avea o prindere rigida.

f0rdiesel
04.01.2013, 13:13
Suruburi cu lungime de 26 cm ma indoiesc ca o sa gasesc(o grinda are grosimea de 12cmx2grinzi=24cm).O sa incerc cu tije filetate iar piulitele le voi ingropa in grinzi.SAU, mai economic, daca fac din platbanda profile "U" pe care sa le pun sub grinzile de jos si sa le bat in cuie pe lateralele grinzilor?
La ce distanta fata de grinda inferioara (nou fixata) as putea sa pun rigipsul?

Dosarele x
04.01.2013, 13:21
cred ca tijele filetate, seibi si piulite va trebuiesc.
Nu cred ca veti reusi sa faceti o prindere mai rigida cu platbanda prinsa in cuie.
Structura dubla ocupa cca 6 cm + distanta dintre grinzi si structura cca 1,5 cm + grosimea placi de gips 1,25 cm = cca 9 cm.
Nu va recomand structura simpla.

f0rdiesel
04.01.2013, 13:27
In momentul de fata de la grinda nou pusa pana la placa am 2,38m; voi turna sapa de8cm (in care pun extrudat de 3sau4cm si plasa de buzau)si parchet-10cm; asadar imi mai raman 2,28m utili din care cca 9cm ii pierd asa cum mi-ati spus cu montarea rigipsului... Inaltimea finala a camerei va fi de 2,18cm... Cam putin , nu?

Mircea G
04.01.2013, 15:30
Inaltimea este o problema de zi cu zi , o eventuala estetica este chestie de gust .
Eu va recomand sa faceti structura pentru rigips , intre grinzi , in asa fel incit rigipsul sa cada la fata grinzilor . Cistigati inaltime .

Dosarele x
04.01.2013, 17:47
In momentul de fata de la grinda nou pusa pana la placa am 2,38m; voi turna sapa de8cm (in care pun extrudat de 3sau4cm si plasa de buzau)si parchet-10cm; asadar imi mai raman 2,28m utili din care cca 9cm ii pierd asa cum mi-ati spus cu montarea rigipsului... Inaltimea finala a camerei va fi de 2,18cm... Cam putin , nu?

Veti face mansarda?
Ce inaltime aveti in mansarda?

f0rdiesel
04.01.2013, 17:56
Da, voi face mansarda.Popii pe margine(cei perpendiculari pe cosoroaba) sunt 1,3 iar pe centru, distanta capriorul de la coama si pana la grinzi este de 2,8m.Dupa ce voi bate dulapii de 5+2cm folie... parchet, voi ramane pe margine cu 1,23m si pe centru cu 2,73m

Dosarele x
04.01.2013, 18:04
Ma gandeam ca in loc sa dublati grinzile in partea de jos, sa le montati deasupra celor existente.
In felul acesta castigati inaltime la camerele de jos dar pierdeti la mansarda.
De aceea va intrebam de inaltimea mansardei.

Mircea G
04.01.2013, 18:24
Nu va inteleg ! V-am dat o solutie mai mult decit eficienta !

f0rdiesel
04.01.2013, 18:29
O sa va urmez sfatul si o sa fac cadrul pt placi intre grinzi.Va multumesc

Dosarele x
04.01.2013, 18:35
O sa va urmez sfatul si o sa fac cadrul pt placi intre grinzi.Va multumesc
Sfatul D-lui Mircea G este destul de bun, dar nu veti mai avea loc sa izolati termic-fonic spatiul dintre placa de gips si grinda, structurile de gips vor lucra independent una fata de alta.

f0rdiesel
04.01.2013, 18:40
Sfatul D-lui Mircea G este destul de bun, dar nu veti mai avea loc sa izolati termic-fonic spatiul dintre placa de gips si grinda, structurile de gips vor lucra independent una fata de alta.
Grinzile suprapuse au 24cm, dacai zolez doar zona dintre grinzi cu 24cm de vata credeti ca voi avea pierderi mari neizoland zona dintre placi si grinzi (latimea unei grinzi este de 10cm)?

Dosarele x
04.01.2013, 18:44
Pierdere termica semnificativa nu cred ca veti avea, dar fonica sigur.

f0rdiesel
04.01.2013, 18:50
Daca se va face cadrul intre grinzi este posibil sa-mi apara fisuri intre placile de gips? Ce alte dezavantaje ar mai fi?

Dosarele x
04.01.2013, 18:52
Da probalitatea sa apara fisuri este mult mai ridicata in varianta cu structuri independente fata de varianta cu structura dubla continua.

f0rdiesel
04.01.2013, 19:30
Am inteles, o sa pun in balanta detaliile primite; poate voi opta pt montarea structurii duble chiar daca camera va avea o inaltime finala de 2,18cm. O sa ma decid la momentul lucrarii, discutand si cu mesterul.
Va multumesc pt sfaturi tuturor

Dosarele x
04.01.2013, 19:32
Cu placere!
Spor la treaba.

Mircea G
04.01.2013, 19:42
N-ati inteles nimic ! Vedeti in poza ideea .
Nu va mai cramponati ca nu izoleaza fonic sau crapa sau ... Este foaie intreaga de rigips .
Ca varianta , daca se " trageau " grinzile la fata si se lasau aparente , iar rigipsul numai intre grinzi , adica un model deosebit de elegant , ce motive se mai gaseau ???
http://www.casedinlemn-soto.ro/case-din-grinzi-chertate.html gasiti niste detalii.

f0rdiesel
04.01.2013, 20:22
Placa rigips de 9,5sau 12,5?Am primit un raspuns ca sa fol 12,5, dar am observat ca parerile sunt impartite... Ce consecinte pot aparea in timp, daca, dupa izolarea planseului intre parter si mansarda bat dulapi verzi de brad?

Dosarele x
04.01.2013, 20:33
Dupa cum am mai spus, va recomand placa de 12,5 mm.
Dulapi verzi montati la mansarda se vor deforma, dimensiunile initiale ale dulapului se vor micsora (se strange) si va smulge cuiele.

Gemini
05.01.2013, 19:36
Placa rigips de 9,5sau 12,5?Am primit un raspuns ca sa fol 12,5, dar am observat ca parerile sunt impartite... Ce consecinte pot aparea in timp, daca, dupa izolarea planseului intre parter si mansarda bat dulapi verzi de brad?

Utilizati placile de gipscarton cu grosimea de 12.5mm. Dulapii prea verzi sau prea umezi vor pierde din dimensiuni odata cu uscarea si vor aparea fisuri/crapaturi.

f0rdiesel
05.01.2013, 19:55
Utilizati placile de gipscarton cu grosimea de 12.5mm. Dulapii prea verzi sau prea umezi vor pierde din dimensiuni odata cu uscarea si vor aparea fisuri/crapaturi.

Multumesc, o sa merg pe rigips de 12,5, insa cu dulapii e problematic...Pe langa faptul ca dupa uscare apar spatii intre ei, dupa fixare, (cu holtsuruburi ) o sa am probleme cu mugegaiul? Bineinteles, sub dulapi se va gasi: folia bariera de vapori, vata de 20cm, rigips.Peste dulapi se va monta parchet (se va amenaja mansarda). Este recomandat sa se fixeze prima data tavanul de rigips iar apoi sa se inceapa tencuitul la interior? Ma gandesc ca tencuiala va sustine pe margini si placile de rigips...

Gemini
05.01.2013, 19:59
Pe un planseu intermediar nu avem nici un motiv sa ne speriem de mucegai sau umezeala. Nici bariera de vapori nu este necesara iar cand o utilizam se monteaza pe partea calda. Dulapii trebuie sa realizeze o suprafata foarte plana pentru a putea monta ulterior laminat fara alt strat intermediar. Fiind umezi se pot si deforma iar la montajul pardoselii vor trebui prelucrati.
Cand amenajati mansarda, odata cu constructia sau dupa o perioada mai lunga de timp?

f0rdiesel
05.01.2013, 20:03
Casa este ridicata si acoperita din toamna, tencuita pe exterior. Am de gand sa amenajez si mansarda pana la finalul anului (macar compartimentare camere si izolatie, fara mobilat)
Mansarda este din osb, parterul este zidit.
O sa izolez pe exterior cu expandat de 10cm, in sapa de egalizare o sa pun extrudat de 3cm.
Peretii la mansarda cu ce grosime de vata sa-i izolez?

Gemini
05.01.2013, 20:12
Un minim 10 cm de izolatie insa depinde si de grosimea oferita de structura peretilor.

f0rdiesel
09.01.2013, 18:27
Nu va recomand structura simpla.

Va rog sa-mi spuneti care sunt avantajele utilizarii structurii duble pt fixarea placilor de gips carton.

Gemini
10.01.2013, 09:32
O structura dubla duce la un tavan mult mai solid si a carui expunere la solicitarile induse de structura de lemn este mult mai mica.

f0rdiesel
10.01.2013, 10:57
Revin cu poze in care se vede cum am solidarizat intre ele grinzile dublate la mansarda.7153071531Scoabele au fost puse pe ambele laturi ale grinzilor, intercalate, la distante de 40-50cm. Capetele grinzilor se sprijina pe centura. Urmeaza aplicarea tavanelor si tencuirea interiorului

f0rdiesel
10.01.2013, 19:20
Dulapi verzi montati la mansarda se vor deforma, dimensiunile initiale ale dulapului se vor micsora (se strange) si va smulge cuiele.

Intre timp am gasit dulapi de fag uscati.Ii pot folosi la mansarda si sa pun peste ei parchet? Sau sunt dificil de batut? Ce alte incoveniente imi creeaza daca-i folosesc? N-am intrebat care este pretul/mc deoarece initial eram pornit pe dulapi de rasinoase... Presupun ca nu e mare diferenta de pret.

Gemini
13.01.2013, 18:34
Se poate apela la metoda de prindere cu holtzsuruburi in locul cuielor.
Pot fi folositi la pardoseala. Nu cunosc diferentele de pret.

f0rdiesel
13.01.2013, 19:04
In acest caz, folosind ca pardoseala ldulapi de fag, avand alta rezistenta/densitate, pot folosi grosimne mai mica de 3cm? (respectivul taie fag si are si uscator, asadar are posibilitatea de a confectiona materialul conform cerintelor)

f0rdiesel
14.01.2013, 17:08
Intr-un final am reusit sa gasesc dulapi de brad, grosime 5cm , taiat de 4ani. Vanzatorul mi-a recomandat ca dulapii mai lati de 19-20 cm sa-i spintec in doua, deoarece, el a patit ca dupa ce si-a batut la propria casa dulapi lati,dupa doi ani, acestia s-au curbat pe latime!!!.
Aveti ceva informatii in acest sens?

Mircea G
14.01.2013, 19:24
Intr-un final am reusit sa gasesc dulapi de brad, grosime 5cm , taiat de 4ani. Vanzatorul mi-a recomandat ca dulapii mai lati de 19-20 cm sa-i spintec in doua, deoarece, el a patit ca dupa ce si-a batut la propria casa dulapi lati,dupa doi ani, acestia s-au curbat pe latime!!!.
Aveti ceva informatii in acest sens?
Informatia primita este partiala .
Se pot monta asa intregi dar cu" cercurile anuale " in jos ( asta se vede in cant , sau pot fi " sparti " pe jumatate .
Ideea este ca daca se monteaza cu cercurile in sus , se usuca si se ridica pe margini .
Se poate ajunge sl la o varianta intermediara , montati cu cercurile in jos si " tras" un cui zdravan pe jumatate , poate duce la craparea lui , lucru ce va impiedica " cocirjarea " ulterioara .
Cam a.tehnica exprimarea dar sper sa ma fi facut inteles .

f0rdiesel
14.01.2013, 20:21
Am inteles, ati fost destul de explicit;va multumesc pentru informatii.Oricum, nu ma vor deranja daca vor apare crapaturi deoarece vor fi acoperiti cu parchet.

sp0nsoru
27.01.2013, 14:33
72080
Se da o casa de locuit S+P+M, unde eu as vrea sa izolez placa dintre parter si mansarda. Am dat nivelul cu un furtun cu apa iar diferenta de nivel este de aprox 1,2 cm, usa de la exterior (balcon) este montata cu 5 cm mai sus decat placa.
1. Sincer nu as turna o sapa de ciment de 5 cm ci as vrea sa pun un Polistiren expandat Austrotherm EPS - AT-L2 cu grosimea de 3cm si banda perimetrala flotanta, este o sapa autonivelanta iar apoi sa lipesc parchetul. Pot sa fac asa ceva sau e OBLIGATORIU sa pun sapa de 4-5 cm grosime?
2. Sau sa pun un Polistiren extrudat Austrotherm XPS TOP 30 GK cu o grosime de 3 cm , sapa autonivelana si parchet lipit deasupra.

Placile de polistiren trebuiesc lipite sau prinse in dibluri de placa?sau ajunge sa le asez atend fara spatii intre ele eventual umplut spatiile cu spuma poliuretanica?

Ideea este ca vreau sa fie o pardoseala fonica si izolanta (pardoseala flotanta), si nu ma incanta ideea de a baga atata nisip si ciment (sapa) peste placa (parca as avea 2 plansee ).

Gemini
29.01.2013, 17:53
Se da o casa de locuit S+P+M, unde eu as vrea sa izolez placa dintre parter si mansarda. Am dat nivelul cu un furtun cu apa iar diferenta de nivel este de aprox 1,2 cm, usa de la exterior (balcon) este montata cu 5 cm mai sus decat placa. ...

1. Exclus sa montati parchetul lipit direct pe polistiren. Se poate merge pe varianta izolatie, placi OSB sau alt tip si apoi parchetul daca nu aveti spatiu pentru sapa de egalizare. Totusi, fiind un planseu intermediar, polistiren extrudat nu va aduce decat izolatie termica? In principiu nu este necesara izolare termica, ci una fonica daca se vrea altfel merge sapa de egalizare direct fara a mai izola.
2. Combinatie polistiren - sapa autonivelanta este exclusa.
O pardoseala izolata impotriva zgomotului de impact se realizeaza cu placi dedicate de vata minerala, grosime minima de 2cm (recomandat 2 straturi) si necesita fie sapa de egalizare, fie pardoseala oarba. In spatiul mentionat de dvs., cei 5cm, este imposibil de realizat o pardoseala izolata fonica ce sa includa totul, inclusiv parchetul.
Va fi atat de mare zgomotul la etaj incat va fi nevoie de izolarea placii de beton? Sunt altceva decat dormitoare?

sp0nsoru
30.01.2013, 15:42
Daca torn o sapa de 3 cm si pun peste parchet masiv de 20-26 mm cred ca e ok dar intrebarea este daca trebuie pusa plasa in sapa sau daca pot sa o amestec cu fulgi de polistiren pentru o o usura in greutate.?

Gemini
04.02.2013, 18:27
Daca torn o sapa de 3 cm si pun peste parchet masiv de 20-26 mm cred ca e ok dar intrebarea este daca trebuie pusa plasa in sapa sau daca pot sa o amestec cu fulgi de polistiren pentru o o usura in greutate.?
Sapa de egalizare de 3cm si direct parchet masiv nu este posibil, suprafata izoalta cu polistiren nu poate fi strat de montare pentru parchetul masiv.
Daca utilizati sapa cu perle de polistiren, o puteti face fara a mai monta placi de polistiren inainte de aceasta.
Pe un planseul de beton realizat conform normelor nu se intampla nimic daca turnati sapa de egalizare, nu exista riscul vreunei probleme datorita greutatii sapei. Este o problema falsa.