PDA

Arată versiune întreagă : Totul despre termoizolarea interioaraPagini : [1] 2 3 4

craciun george
24.11.2004, 10:40
AM FACUT O IZOLATIE IN INTERIORUL APARTAMENTULUI DAR NU AM FOLISIT SI FOLIE INTRE RIGIPS SI VATA MINERALA.VA ROG SA-MI SPUNETI CE PROBLEME POT AVEA IN VIITOR

Specialistul MC
26.11.2004, 17:57
Stimate dl. Craciun George,

Problemele care pot apare in viitor, daca peretele termoizolat este de beton, sunt aparitia condensului pe fata peretelui, respectiv imbibarea cu apa a vatei minerale.

moise
03.07.2005, 14:26
Am construit o cabana la munte cu zidarie din piatra de rau 40 cm. Vreau sa izolez termic peretii la interior cu vata minerala 10 cm si rigips pe structura metalica.Unde pun folia bariera de vapori, intre placile de rigips si vata minerala sau direct pe piatra? Pot folosi folie de polietileta, nu se degradeaza in timp? Exteriorul ramane piatra rostuita si eventual lacuita.

Specialistul MC
03.07.2005, 14:32
Stimate d-le Moise,
Bariera de vapori se pune intre vata minerala si placa de gips-carton. La magazinela care vind sisteme de termoizolare puteti gasi vata minerala lipita pe folie de aluminiu; e ceva mai scumpa dar e mai usor de montat si are fiabilitate mai buna.

moise
03.07.2005, 15:04
Asa am crezut si eu dar constructorul considera ca in cazul zidariei de piatra ce de regula este rece folia trebuie montata pe piatra.In acest caz problema este aparitia umezelii si implicit a mucegaiului prin condens in spatiul interstitiar.Care sunt motivele tehnice ce stabilesc unde se monteaza folia pentru a avea cat mai putin condens?

Specialistul MC
03.07.2005, 16:36
Stimate d-le Moise,
Nu doresc sa intru in polemica cu constructorul dvs. Vaporii de apa care se produc in mod inevitabil intr-un spatiu locuit(respiratie, transpiratie, gatit, etc.) trebuie impiedicati sa vina in contact direct cu suprafata rece a peretelui. Acesti vapori pot penetra placa de gips-carton si de aceea este obligatorie bariera de vapori imediat sub ea. Altminteri vaporii trec prin vata minerala si condenseaza pe peretele de piatra. Apropo indiferent ca e piatra sau beton indicile de conductivitate termica este cam acelasi.
Pentru claritate repet ordinea straturilor dinspre interior spre exterior:
-placa gips-carton
-bariera vapori
-vata minerala
-perete de rezistenta (piatra, beton, zidarie,etc.)

moise
03.07.2005, 17:39
Sunt foarte surprins de promtitudinea raspunsurilor si imi pare rau ca nu am accesat mai de mult acet site. M-am lamurit cum se pune problema cu condensul si daca nu abuzez mai am o contradictie cu constructorul- Instalatia sanitara, eu vreau cu pexal in spatele peretelui de rigips, solutie practica si la moda, el impune pe cupru, aparenta deci inestetica, acuzand ca in conditiile nefolosirii si golirii iarna la temperaturi pana la -30 grade instalatia cu pexal nu prezinta garantie desi am acceptat sa nu execute imbinarile in spatele rigipsului.E adevarat ca tevile pexal pot face condens in spatele rigipsului dar problama nu se rezolva prin izolare cu metodele arhicunoscute? De fapt in conditiile climei de munte cand instalatia poate sta golita iarna cand nu este folosita care ar fi solutia corecta pentru fiabilitate? Multimesc!

Stanciu Ciprian
04.07.2005, 12:07
Dupa ce am montat ferestre termopan, pe perioada iernii trecute umiditatea in camera este destul de ridicata . Camera are doi pereti afara iar incalzirea o realizez cu microcentrala (calorifere tabala otel ) .
Mentionez ca temperatura permanenta in acesta camera, iarna, a fost de 23-24 C; peretii au o grosime de 27 cm si sunt din caramida fagurata .

Va rog cu respect sa ma sfatuiti cum si cu ce materiale sa remediez acesta problema !

Multumesc anticipat,

Ciprian Stanciu

06.07.2005, 12:03
Ce e de remediat?
Faptul ca e umezeala? Asta se rezolva cu aerisire periodica
Daca a aparut mucegai..... se poate face izloatie pe exterior (daca se poate) sau pe interior

Specialistul MC
09.07.2005, 14:38
Stimate d-le Moise,
In conditiile in care intre spatiul interior al casei si instalatia din spatele gips-cartonului exista bariera de vapori nu inteleg de unde sa apara condes pe o teava de incalzire. Aceasta poate fi calda, caz in care nu se pune problema condensului sau rece dar oricum nu mai rece decit peretele exterior si iar nu vad care ar putea fi sursa condensului.
Pe de alta parte toti colegii mei instalatori cu care am discutat sunt adeptii instalatiilor de incalzire realizate in cupru si nu in pexal. Este greu sa dau un verdict intre cele doua variante dar cred cu siguranta ca deosebirile intre ele nu se datoreaza fenomenului de condens.

Specialistul MC
09.07.2005, 15:30
Stimate d-le Stanciu Ciprian,
Grosimea peretilor exteriori de 27 cm. zidarie este insuficienta pentru zona noastra climatica. Cred ca va trebui sa faceti o termoizolatie suplimentara pe exterior cu sistemul VWS de la Ceresit sau la interior cu sistemul Rigips. Atentie insa ca termoizolatia nu rezolva problema umiditatii prea mari din locuimta. In aceasta privinta trebuie asigurata o ventilatie corespunzatoare a incaperilor.

vizitator
06.08.2005, 14:56
din explicatiile date de un profesionist pexalul imbatraneste mai repede si cedeaza cedeaza si la conectori care sunt pe garnituri de cauciuc, in cazul in care nu se folosesc conectori se reduce diametrul si se creaza dezechilibre hidraulice in instalatie. In alta ordine de idei cuprul are o rezistenta mecanica mai buna, se conecteaza prin sudura deci mai sigur iar ca pret este cam acelasi lucru la pexal teava ieftina si conectorii scumpi la cupru teava scumpa si conectorii ieftini.

any
01.12.2005, 20:14
as dori amanunte in legatura cu izolatia interioara si exterioara .Cum sa procedez daca vreau sa izolez interior cu rigips si exterior cu poliester si care sunt etapele de aplicare.Ar putea interveni igrasia avand in vedere ca am termopane?Casa este noua, ridicata in rosu din boltari de caramida.De ce materiale am nevoie?Va rog mult sa ma ajutati .As dori si parerea specialistului MC ,daca nu cer prea mult.V multumesc.

emmo
02.12.2005, 06:16
Daca aveti o expunere solara adecvata si doriti un nivel inalt de izolare termica, ati putea recupera din investitie printr-un "joc" al materialelor cu si fara inertie termica plasate la interior. In principiu, va recomand ca max. 70% din parter (adica zona cu expunere solara adecvata) sa fie izolat pe exterior (deci polistiren sau placi de vata), iar restul pe interior cu orice sistem de izolare doriti. Deoarece nu cunosc amplasamentul locuintei dvs. este greu sa va dau detalii. Totusi, daca sunteti in zona Iasi, as putea sa va ajut mai mult cu conditia sa comunicam prin forumul de la adresa ............

- Mesaj modificat de administrator -

emmo
02.12.2005, 06:22
Deoarece sunteti din Zalau va pot da doar sfaturi cu caracter general. Izolati pe exterior. Chiar daca izolati pe interior cu vata, datorita barierei de vapori incinta dvs. se etanseaza. In concluzie apelati la un specialist pentru realizarea unui sistem de ventilare care sa va asigure schimbarea aerului o data la trei ore.

any
03.12.2005, 20:42
multumesc mult

Specialistul MC
04.12.2005, 21:36
Stimate vizitator,
Pentru un sistem evoluat de aerisire, cu recuperarea caldurii consultati www.terax.ro.

electronul mititel
16.12.2005, 18:03
Problemele care pot apare in viitor, daca peretele termoizolat este de beton, sunt aparitia condensului pe fata peretelui, respectiv imbibarea cu apa a vatei minerale.....sunt chiar curios domnule specialist ,daca avea folia aia nu se mai imbiba vata cu apa ??Tot recomandati sistemul ala ,sistemul ala s.a.m.d. Domnilor cand s-au construit blocurile astea nenorocite Ceausescu nu auzise de Rigips .Recunoastem ca izolatia e mai eficienta daca este executata la exterior dar din pacate cei mai multi stau la etaje superioare unde sa recunoastem iti trebuie macar un salariu de politician sa angajezi o firma sa executi asa ceva .Exemplu meu :locuiesc la etajul 3 ,am tamplarie pvc ,si vreau sa izolez tot ce e perete exterior .Cum fac ??daca mai e si un desen cat de cat ...jos palaria :D

mdiaconu
16.12.2005, 18:36
Recunoastem ca izolatia e mai eficienta daca este executata la exterior.....
Cine recunoaste, pentru ca afirmatia nu este intotdeauna adevarata.

NazaruFL
17.12.2005, 17:13
Am 2 ani de cand am izolat dormitorul mare cu vata minerala (tip placa) dupa care peste vata minerala am aplicat rigips. Dormitorul mare este pozitionat pe colt cu ambii pereti afara. Nu mi-am montat inca geam termopan pentru ca sunt nemultumit de ceea ce am facut.

Pe glafurile de la geam imi apare mucegai pe potiunea de beton, iar noaptea se creeaza un aer inchis in camera. Simt ca peretii nu pot respira.
Dimineata pe sticla de la geam este foarte multa apa.
Ma gandesc ca intre vata minerala si beton sa nu fi aparut mucegai.
Mentionez ca am centrala termica.
Va rog dati un raspuns.

Oprean Marius
26.12.2005, 09:02
Pentru electron: Pai daca vaporii de apa din aer nu mai trec de "folia aia" cum sa sa mai imbibe vata minerala?

dex
06.01.2006, 10:07
Cea mai la indemana si ieftina solutie pentru problema ta ar fi sa demontezi placile de rigips, sa pui "folia" si sa le remontezi, altfel risti ca in cel mult doi ani sa trebuiasca sa "razi" jos toata izolatia pe care ai facut-o din cauza mirosului insuportabil de mucegaiala emanata de "ciupercaria" care ti se va instala intre vata minerala si perete.
Bineinteles ca la bloc este mult mai greu sa convingi toti locatarii sa fie de acord la izolarea pe exterior a blocului, dar va rog sa faceti un calcul elementar pe suprafata pe care trebuie sa o "izoleze" un locatar si ve-ti observa ca nu e asa negru dracul.

Ramniceanu
14.01.2006, 22:24
Stimate Specialist MC si vizitatori, am cumparat un apartament la un etaj superior intr-un bloc cu 7 etaje si o camera pozitionata pe nord cam are probleme cu mucegaiul pe peretele exterior in zona grinzii, care banuiesc ca nu este termoizolata din constructie.
As dori sa montez polistiren expandat pe peretele exterior si pe plafon pe interior dupa care sa montez plasa de fibra de sticla si glet de la CERESIT. Totul pe interior. Iar pe exterior, aduc o macara si pun placi ceramice direct pe peretele din BCA.
Ce sfaturi imi dati?
Va multumesc anticipat!

cuciuch daniel
14.01.2006, 22:48
eu te sfatuiesc sa folosesti sist termoizolator cu polistiren la exterior, mai ales daca ai de gand sa aduci macaraua, apoi plachezi cu ce vrei peste sistem, la tavan foloseste sist rigips cu vata minerala

Specialistul MC
15.01.2006, 21:23
Stimate d-le Ramniceanu,
La interiorul peretelui cu probleme si pe tavan faceti o termoizolatie in sistem Rigips. In orice caz nu puneti placi ceramice pe exterior. Inainte de a face placarea pe interior curatati zona mucegaita cu CT 99.

break_noon
16.01.2006, 09:01
daca pui placi ceramice pe exterior, pe perete sau pe polistiren, in timp, in functie de calitatea executarii lucrari, poate aparea riscul desprinderii, ori sa pice ceva de la un etaj superior in cap la un trecator, nu va vad bine

Ramniceanu
20.01.2006, 21:12
sTIMATI Specialisti si vizitatori, spuneti-mi va rog, daca totusi pun polistiren expandat de 3 cm la interiorul camerei, ce se poate intimpla?
Doresc sa termoizolez o camera pe nord , plafonul si toti peretii camerei atit interiori cit si cel exterior care este unul singur cu polistiren de 3 cm. Daca nu folosesc sistemul Rigips, si pun polistiren, ce se poate intimpla?
Va multumesc anticipat tuturor!

VYS
20.01.2006, 21:44
sTIMATI Specialisti si vizitatori, spuneti-mi va rog, daca totusi pun polistiren expandat de 3 cm la interiorul camerei, ce se poate intimpla?
Doresc sa termoizolez o camera pe nord , plafonul si toti peretii camerei atit interiori cit si cel exterior care este unul singur cu polistiren de 3 cm. Daca nu folosesc sistemul Rigips, si pun polistiren, ce se poate intimpla?

Nu vad de ce m-ai este nevoie sa izolezi peretii interiori (poate numai din ratiune fonica). Eu cred ca o grosime de 5cm ar fi mai buna iar pentru plafon chiat daca unii zic ca nu se recomanda as merge pe aplicarea polistirenului.

Specialistul MC
21.01.2006, 08:47
Stimate d-le Ramniceanu,
Va recomand sa faceti placarea pe interior numai a peretelui exterior si eventual a tavanului. Pentru ceilalati pereti nu are rost. In raspunsurile pe care le dam vizitatorilor nostri nu putem recomanda alte solutii decit cele indicate de producatorii sistemelor respective. Dumneavoastra, in particular puteti expermenta ( poate chiar cu succes) orice variante.

KATALIN
28.01.2006, 01:51
Domnule Ramnicean eu personal mi-am izolat fostul apartament cum doriti dvs. dar numai peretii exteriori si tavanele.am facut asta acum 5-6 ani si va spun sincer,schimbarea termica a fost extraordinara(o.k.)dar camera de pe nord n-a mai avut acelasi "aer" de dinainte, adica o schimbare negativa. nu va sfatuiesc sa faceti asta.mai bine sisteme verificate si garantate.

cuciuch daniel
28.01.2006, 17:48
am vazut lucrari executate la interior in sistemul vws( cu polistiren) si sunt ok.
dar cum spunea si M.C. sistemul recomandat pt interior este cel rigips :twisted:

vasilesaioc
30.01.2006, 13:26
Daca ai lucrat cu vata minerala nu ai nici-o sansa sa rezolvi usor aceasta problema
Trebuie sa ajungi din nou la perete,adica sa indepartezi totul -vata,rigips.
Baniuesc ca totul este pus pe un schelet.Din ce este scheletul?
Daca sceletul este metalic trebuie dat si el jos-ti-a creat punti termice.Cureti cu smirghel foarte bine peretele de mucegai ca sigur este din belsug.Speli foarte bine cu clor .Apoi iti dau o ideie pe care si eu am gasit-o tot pe net-nu am aplicat-o- vopsesti peretele cu antifon de masina si apoi incepi aplicarea:
bariera termica,schelet metalic ,vata minerala,bariera termica,rigips ,lavabil si gata esti boier.
Nu uita de glafurile ferestrelor.
Nu trebuie sa ramana nici macar un milimetru de perete neacoperit.Daca lucrezi cum polistiren este mai usor ca polistirenul nu mucegaieste chiar daca se uda
Bafta

vale25
15.02.2006, 11:45
Stimati specialisti si/sau moderatori,

as supune expertizei Dvs. o alternativa de izolare uscata. Sa luam not întâi ca:

- izolarea corecta a peretilor se face pe exterior, solutia pe interior doar daca cea pe exterior nu se poate realiza;

- moderatorul(ii) acestui forum recomanda o solutie uscata cu vata minerala si placa de ghips cartonat (rigips): nu cunosc, nu comentez, accept opinia specialistilor;

- solutia "clasica" de lipire a unui polistiren de perete are clarul dezavantaj al formarii mucegaiului între perete si polistiren;

- nu sunt specialist in termoizolare, încerc sa înteleg pro/contra diverselor optiuni în vederea izolarii unui perete (mai concret într-un posting ulterior daca voi primi vreun raspuns).

Solutia ce o voi descrie mai jos nu e inventia mea, fiind parte a brosurii oficiale a produsului Styrofoam (Daw):
http://www.dow.com/styrofoam/europe/uk/resource/gbtsdl01.htm
download: "Insulating Walls: Systems for Renovation," vezi pozele pe pagina 19.

- Se fixeaza pe perete un caroiaj de sipci de lemn (orizontal/vertical, distanta de circa 600 mm), cu o grosime de 10-20 mm. Sipcile exterioare sunt amplasate la extremitati: podea, tavan, colturile peretelui, ocupa deci toata suprafata peretelui, si la ferestre/usi binenteles.

- Se fixeaza (temporar) placile de polistiren (aici Styrofoam IB) prin câteva cuie, se ajusteaza marginile lor sa fie aliniate la sipcile exterioare.

- Se fixeaza placile de rigips (plasterboard) cu suruburi cu cap de plastic, prin polistiren, pâna în sipca de lemn, se ajusteaza marginile sa fie aliniate la sipcile exterioare si polistiren.

- Eventualele interstitii la îmbinari se umplu cu spuma poliuretanica: da? nu? asta-i "contributia" mea :-)

Eu vad urmatoarele avantaje având camerele de aer ramase între peretele exterior si polistiren, va rog sa ma combateti daca sunt gresite:

1. atât ca izolator termic (în fond ferestrele noastre duble pâna la aparitia termopanului se bazau pe camera de aer dintre geamuri),

2. cât si lasa peretele sa respire; eventuala umezeala prinsa de peretele exterior pe iarna are sansa sa se usuce pe vara, deci sanse mult mai scazute sa se formeze în cavitate mucegai.

Solutia are cu siguranta un cost mai ridicat datorita manoperei fixarii sipcilor si a materialelor: atât polistiren, cât si rigips.

Personal, decât sa-mi "mânjesc" peretele cu adezivi si sa-mi lipesc polistirenul de el, mai cu placere îmi construiesc singur caroiajul si aplic apoi placile cu doar ajutorul unei bormasine. Daca ceva nu-i în ordine, pot sa demontez în 10 minute totul si ramân sa astup doar câteva gauri în perete (cele prin care am fixat sipcile).

Ar mai fi de discutat necesitatea (sau nu) a camerei de vapori, folia de aluminiu recomandata între izolator (ori vata minerala, ori polistirenul) si placa de rigips.

Îmi pare rau ca nu pot insera pozele din brosura Styrofoam. Daca cineva nu are access la pagina internet, scrieti-mi direct pe adresa de mail si vi le trimit eu.

Astept cu nerabdare opinii avizate si cât mai obiective, în fond aceste forumuri ar trebui sa ne protejeze pe consumatori de publicitatile subiective ale producatorilor si/sau executantilor.

Cu stima
Valentin

valentin.apostol@siemens.com

i96nds
20.02.2006, 09:43
Mie mi se pare foarte interesanta solutia prezentata de tine aici.

Trebuie totusi mentionat ca polistirenul e EXTRUDAT si nu expandat.

Calculand grosimea totala avem:
2.5 cm sipca
6 cm polistirenul
1.2 cm placa de gips-carton

In total avem 9.7 cm.... foarte mult.... Evident se poate pune polistirenul mai subtire, de ex 5 cm. Parca de 4 nu am vazut sa existe.

Bariera de vapori e absolut necesara, se vede asta din graficele alea - fara VCL e clar ca poate sa apara condensul intre polistiren si perete.

vale25
20.02.2006, 11:28
Ai dreptate i96 cu grosimea, dar hai sa dau informatiile pe care nu le-am scris in primul mail (pentru a nu fi lung si a separa o tehnica generica de o aplicatie proprie, specifica)

Locuiesc in Lisabona si trebuie sa ma adaptez pietei de aici, piata mai restrictiva ca in România pentru ca localnicii s-au nascut îndurând frigul si nu se preocupa serios cu izolarea. Suporta cu stoicism 3 luni pe an temperaturi de 13-14 grade în casa :-(

Am deci posibilitatea sa folosesc polostiren mai subtire:

Wallmate Dow - 2600x600x30 mm pret pe m2 3.68 €

Poate ma puteti ajuta cu bariera asta de vapori. Unde s-o pun? Intre polistiren si rigips? E o folie de aluminu? Sau intre sipci si polistiren? Daca pun ceva prost sau unde nu trebuie, probabil va face mai rau decat deloc.

In concluzie, am nevoie de o izolare intr-o tara unde niciodata nu scade temperatura sub 4 grade pozitive, daca scade atâta, oricum nu tine mai mult de o saptamâna. Clima poate fi insa umeda, mai umeda ca-n Romania. Cand ploua insa e mult mai cald, intre 9-12 grade.

Daca mai aveti nevoie de informatii va stau la dispozitie, interesul este al meu :-)

Multumesc anticipat, ma bucur ca pot schimba pareri cu români

i96nds
20.02.2006, 12:43
vale25, bariera de vapori se pune SIGUR imediat sub placa de rigips. Nu se pune bariera asta intre polistiren/vata si perete. Ideea e ca umezeala din casa sa nu intre spre perete ca sa nu se faca condens intre polistiren/vata si perete.

Din ce sa fie facuta bariera asta? Eu am vazut deja niste preturi pe undeva.. insa mi s-au parut foarte mari. Unii zic ca e buna folia PVC normala insa eu nu prea cred. Folia aia scumpa cica lasa sa treaca vaporii doar intr-o directie. Stie cineva mai multe despre bariera asta de vapori? Din ce sa fie facuta???

vale25
20.02.2006, 13:32
Salutari Stefan,

conform aceluiasi document, bariera de vapori (VCL) ar trebui facuta din folie de polietilena (polyethylen sheet) sau folosire de placa de ghips cartonat cu folie incorporata (foil-backed plasterboard):

A vapour control layer such as a polyethylene sheet, with the joints lapped and sealed, can be included between the insulation and the internal finish of the plasterboard to help control condensation or alternatively use a foil-backed plasterboard.

Interesanta este utilizarea lui "can" si nu a lui "must"

Trebuie sa recunosc ca graficele cu/fara VCL de pe pagina 8 nu-mi dovedesc clar utilitatea (or fi trecut deja prea multi ani de când citeam grafice pe bancile facultatii :-)

Valentin

i96nds
21.02.2006, 08:50
Graficele alea sunt pentru cele 4 tipuri de constructii prezentate mai sus.
Deci sunt 4 grafice pentru cazul fara VCL (folie pvc - bariera de vaport) si inca 4 pentru cazul cu bariera de vapori.

Cand nu se foloseste folia atunci exista riscul aparitiei condensului intre polistiren si perete din cauza intrarii umezelii. Se vede pe grafic ca se ating liniile alea.

Mie sistemul prezentat aici mi se pare super-misto si eu zic ca e cel mai bun sistem posibil, fiind foarte clar prezentat.

vale25
21.02.2006, 10:49
Stafan,

ma bucur ca am pe cineva care-mi impartaseste opiniile. Profilul tau de IT se potriveste cu al meu, doar ca nu suntem constructori :-) As dori sa intre si moderatorii in discutie, cu siguranta pot gasi puncte de imbunatatit/ clarificat.

Apropo, am dat si de WALLMATE de 40 mm, cel de 30 mi se parea chiar cam prea putin. Cu cel de 40 se ajunge la un 70-80, cam tot atât cât cu solutia lipirii unuia de 60.

i96nds
21.02.2006, 11:46
Din pacate e cam scumpa solutia cu polistiren extrudat fata de vata minerala. Insa ce imi place mie e ca ramane aer intre sipcile alea de pe perete- ceea ce e super. Deci e spatiu intre perete si polistiren - are unde sa respire peretele. Bine, si in vata avea unde sa respire, nu zic nu.

Daca zici ca clima e calda poate nu trebuie chiar asa gros polistirenul. Prin Romania nu cred ca e suficient cel de 3cm, ar trebui de 4-5 cm.

Ma mai gandeam la ceva: Exista vata de 2 cm grosime??? Ca as putea pune vata intre sipci. Cum ti se pare ideea asta trasnita?

vale25
21.02.2006, 12:03
Ideea ta nu-i traznita deloc. Iar umplerea spatiului cu vata are un alt efect important: izolare fonica. Binenteles ca trebuie sapat printre ofertele producatorilor.

De pe alta pagina a lui DOW, de data asta in portugheza:

Elevada resistencia a difusao do vapor de agua (WALLMATE IB-A: factor m = 80), de modo que nao e necessaria a aplicaçao de uma barreira para-vapor.

ceea ce se traduce (mi-e si rusine sa traduc din portugheza in româna, asa-s de apropiate): Rezistenta marita la difuzarea vaporilor de apa, nefiind necesara aplicarea unei bariere de vapor (VCL)

Carmen N
28.03.2006, 16:33
Buna ziua !

Ma intereseaza ce metoda de termoizolare interioara, alta decat cea in sistem placare Rigips + vata minerala, pot folosi in dormitorul copilului, unde in iarna aceasta a aparut igrasia. Precizez ca dormitorul are doi pereti exteriori (cei pe care au aparut petele de igrasie... desi sunt la sud si la est ... ) si se afla la etajul 1 al unui bloc din prefabricate de beton, deci este exclusa, din pacate, solutia cea mai buna, si anume, cea a izolarii pe exterior.

Prefer sa merg pe o solutie clasica de izolare cu polistiren (epandat sau extrudat) + tencuiala (obisnuita sau armata cu fibra de sticla) si nu pe placare cu Rigips (desi stiu ca aceasta din urma prezinta anumite avantaje) pentru ca mesterul care va lucra (si pe care nu vreau sa-l schimb din mai multe motive ... printre altele, pentru ca am mai lucrat cu el si am incredere in el) nu are experienta decat in sistemul “clasic” (nu a mai facut placari cu gipscarton) si n-as vrea sa experimenteze / invete cu ocazia asta...

Stiu ca solutia cu vata minerala caserata + placi Rigips prezinta, printre altele, avantajul acelei bariere impotriva vaporilor de apa. Prima mea nelamurire :?: este daca in solutia clasica cu polistiren epandat + tencuiala se poate aplica o folie anticondens (de aluminiu sau PVC) pe fata calda a termoizolatiei (deci spre interiorul camerei). Intuitia imi spune ca NU din motive de tencuiala care nu cred ca poate fi aplicata peste folie (chiar daca tencuiala e armata cu fibra de sticla). Totusi, intrebarea mea este daca e cineva care a executat o termoizolare interioara cu polistiren+tencuiala cu folie anticondens si cum anume ?

In urma "cercetarilor" mele am vazut ca, in general, polistirenul extrudat este mai impermeabil la vaporii de apa decat cel expandat, deci nu mai necesita folie anticondens. Este adevarat acest lucru? :?:

Daca da, as merge pe urmatoarea solutie: dat jos calciu+tencuiala existente, spalarea peretilor cu clor, tratarea peretilor cu o solutie antimucegai, lipirea de placi de 5 cm de polistiren extrudat + tencuiala obisnuita sau armata cu fibra de sticla + zugraveala lavabila.
Cum vi se pare ? Poate sa fie la fel de eficienta acesta solutie ca sistemul vata minerala+gipscarton? :?:

Rog mult de tot un raspuns !
Multumesc anticipat pentru rabdare !

Carmen N
28.03.2006, 16:36
Am uitat sa precizez ca am gasit pe net informatii despre urmatorul produs: Polistiren extrudat DOW care mi s-a parut interesant mai ales pentru “inalta rezistenta la difuziunea vaporilor” – foarte important in cazul in care lipseste acea folie anticondens care nu se poate aplica in sistemul clasic, sub tencuiala. Acuma ...ceea ce mi-a atras iarasi atentia este pretul ... cam de 3 ori mai mare decat polistirenul expandat :shock: (4 055 000 lei vechi / mc) asa ca ma tot intreb daca merita intr-adevar sa dau aceasta diferenta de pret :?: Pentru cei 15 mp de termoizolat m-ar ajunge numai polistirenul la cca 3 000 000 lei daca merg pe polistiren de 5cm. Cum vi se pare? Daca as avea garantia ca merita nu mi-as mai pune aceasta intrebare...

Iarasi o informatie interesanta despre acelasi produs la adresa http://www.aic.info.ro/styrofoam/p13.htm

Ati auzit ceva despre acest produs ? L-a mai folosit cineva? Este real pretul gasit de mine pe net? E posibil sa il gasesc mai ieftin la depozite?
Exista un alt tip/marca de polistiren extrudat care sa fie mai ieftin si in acelasi timp eficient (impermeabil la vapori) pentru termoizolarea interioara a peretilor? :?:

Salutari !

Carmen N
28.03.2006, 16:40
Scuze ca am postat acelasi subiect si ieri la forumul despre igrasie ... dar inca nu mi-a raspuns nimeni acolo si sunt cam disperata dupa un sfat ca saptamana viitoare vrem sa ne apucam de treaba...

Asa ca multumesc anticipat celor care au rabdarea si bunavointa sa-mi raspunda !

VYS
28.03.2006, 17:36
O singura propozitie din partea mea: adeziv+Polistiren expandat+citeva dibluri+adeziv si plasa de fibra de 100-125g/mp+glet+lavabila de calitate.

i96nds
28.03.2006, 17:49
Daca ai fonduri suficiente eu zic sa mergi pe extrudat si nu pe expandat. Daca bugetul e o problema atunci....

De ce nu vrei totusi cu placi Rigips? Nu mi se pare periculos sa faca mesterul experimentul in casa ta....

Polistirenul expandat e pe la 170 lei metrul cub iar cel extrudat e cam 470-500 lei metrul cub. Ce ai scris tu la pret cred ca e fara TVA. Deci e cam de 3 ori mai scump cel extrudat. Eu insa am incredere in el....

Raman la parerea ca cel expandat se foloseste:
- la exterior
- la interior pt izolarea peretilor interiori
iar cel extrudat:
- la interior pentru izolarea peretilor exteriori
- la sape / podele

Carmen N
28.03.2006, 19:16
Multam mult tuturor pentru raspunsuri !

Cat despre bariera impotriva vaporilor ... inca mai astept un raspuns: se poate sau nu aplica o folie de aluminiu sau PVC sub o tencuiala (obisnuita sau armata cu fibra de sticla) ?

Salutari !

Carmen N
28.03.2006, 19:32
Daca ai fonduri suficiente eu zic sa mergi pe extrudat si nu pe expandat. Daca bugetul e o problema atunci....

Raman la parerea ca cel expandat se foloseste:
- la exterior
- la interior pt izolarea peretilor interiori
iar cel extrudat:
- la interior pentru izolarea peretilor exteriori
- la sape / podele

Bugetul n-ar fi o problema cu conditia sa merite diferenta de pret. N-as vrea sa trec prin experienta altora care dupa ce au realizat o anume investitie au constatat la scurt timp reaparitia problemei...
Dar incep sa cred ca intr-adevar diferenta de pret dintre extrudat si expandat se justifica.

Acuma am o alta dilema... :?: Cauza igrasiei ar putea sa fie si infiltratiile de apa dinspre exterior ? Studiind fatada blocului am remarcat existenta acelor rosturi de imbinare tipice pentru blocurile din prefabricate de beton. Unul din ele este chiar la coltul blocului adica exact pe zona cea mai puternic afectata de igrasie. Credeti ca ar fi cazul sa iau masuri si la exterior? Stiu pe cineva care avea o problema asemanatoare si a chemat niste baieti alpinisti care pe partea exterioara a blocului au gasit o gaura pe care au opturat-o cu un aliaj de ciment special Lafarge. Acest lucru se face vara, asa ca ma gandesc intai sa rezolv problema la interior, iar la vara restul... daca ma lamuresc pana atunci ce si cum...

Astept sfaturile voastre si multumesc inca odata pentru raspunsuri !

i96nds
29.03.2006, 16:20
Bariera aia de vapori nu prea vad cum o mai instalezi in cazul tencuielii clasice. Tocmai de aia e mai bun extrudatul decat expandatul - pentru XPS e mai putin importanta existenta barierei de vapori decat in cazul EPS.

Am vazut la Ceresit ceva solutii de impregnare a fatadelor. Poate te ajuta. Daca aveti infiltratii de apa de la exterior spre interior atunci nici nu trebuie sa va ganditi la izolare interioara !!! Va fi jale ! Deci neaparat sa se rezolve problema exterioara in caz ca exista. Insa doar un om priceput intelege exact daca chiar exista aceasta problema. Vara - la ploi torentiale f. puternice - se umezeste peretele pe interior?

Carmen N
29.03.2006, 21:08
Daca aveti infiltratii de apa de la exterior spre interior atunci nici nu trebuie sa va ganditi la izolare interioara !!! Va fi jale ! Deci neaparat sa se rezolve problema exterioara in caz ca exista. Insa doar un om priceput intelege exact daca chiar exista aceasta problema. Vara - la ploi torentiale f. puternice - se umezeste peretele pe interior?

N-am observat nimic de genul asta...dar ce-i drept zonele corespunzatoare rosturilor de pe fatada sunt acoperite de mobila. In rest n-ar fi nimic care sa indice niste infiltratii. Sper sa nu fie totusi nimic de genul asta. Poate ne mai clarificam dupa ce dam jos calciul.

Multumesc pt raspuns !

Carmen N
29.03.2006, 21:13
Inca ceva: igrasia a aparut in iarna asta si a evoluat destul de repede intr-o perioada de vreo 2-3 saptamani in care nu am avut caldura din motive de reparatii, repartitoare etc. Deci ma gandesc totusi ca motivul este o izolare necorespunzatoare a peretilor exteriori si nu infiltratiile de apa.

Carmen N
29.03.2006, 21:19
Daca ma gandesc mai bine, parca au fost cazuri in iarna asta cand am constatat ca peretele era umed.... De vara nu stiu ce sa zic ca am fost plecati de acasa toata vara.

Exista si un alt mod (decat ploile torentiale de vara .... ca mai e mult pana atunci...) de a-ti da seama daca e vorba de infiltratii de apa de la exterior? La cine ar trebui sa apelez ca sa ma lamureasca? N-as vrea sa fac izolarea interioara si sa constat ca mai rau am facut...

aZu
29.03.2006, 21:24
Credeati ca va pacalesc doamna Carmen? :)

Carmen N
29.03.2006, 21:38
Credeati ca va pacalesc doamna Carmen? :)

Nici vorba de asa ceva ! :lol: Pur si simplu am postat si la capitolul asta aceeasi intrebare ca la forumul despre igrasie pentru ca acolo nu mi-a raspuns nimeni timp de vreo 2-3 zile...

Chiar am retinut informatia dvs cu privire la pretul polistirenului extrudat de la Metro si multumesc f mult si pentru celelalte sfaturi !

Stiti cumva si ceva legat de noua mea dilema :? : cum se poate depista daca adevarata cauza a igrasiei ar putea fi infiltratiile de apa de la exterior ?

Salutari !

Carmen N
29.03.2006, 21:41
De fapt e vorba de o zi de intarziere nu de 2-3 ... scuze ! :P Acum m-am uitat... :D
Dar cum nerabdarea de a ne apuca de treaba e mare...

aZu
29.03.2006, 21:44
In cazul ifiltratiilor, se observa cun apa vine dinspre rostul respectiv.
In cazul condensului peretele transpira la temperaturi exterioare f. scazute, sau cind aveti exces de umiditate in interior de la bucatarie, baie, aragaz, etc, poate apare si mucegai.
N-ar fi rau sa refaceti si tencuiala la acel rost.

Sa aveti in vedere ca la o izolare interioara chiar cu polistiren extrudat, sansele de reusita sunt de 95%.
Am mai spus pe forum ca izolarea termica pe interior e solutie tehnica de mana a 2-a.
In cazul de fata, peretele prefabricat are incorporat cu siguranta un strat de izolator termic, probabil 10 cm de polistiren expandat sau vata minerala sau poate bca. Aceste materiale izolatoare din structura prefabricatului au folie de pvc pe ambele fetze, deci avem o bariera de vapori pe fata interioara a izolatiei.
Eu, inca nu am vazut nici o curba termica sau solutie tehnica pt un caz similar in niciun proiect sau prospect.
E o problema delicata si complicata.

Carmen N
29.03.2006, 21:54
In cazul ifiltratiilor, se observa cun apa vine dinspre rostul respectiv.
In cazul condensului peretele transpira la temperaturi exterioare f. scazute, sau cind aveti exces de umiditate in interior de la bucatarie, baie, aragaz, etc, poate apare si mucegai.
N-ar fi rau sa refaceti si tencuiala la acel rost.

Sa aveti in vedere ca la o izolare interioara chiar cu polistiren extrudat, sansele de reusita sunt de 95%.
Am mai spus pe forum ca izolarea termica pe interior e solutie tehnica de mana a 2-a.
In cazul de fata, peretele prefabricat are incorporat cu siguranta un strat de izolator termic, probabil 10 cm de polistiren expandat sau vata minerala sau poate bca. Aceste materiale izolatoare din structura prefabricatului au folie de pvc pe ambele fetze, deci avem o bariera de vapori pe fata interioara a izolatiei.
Eu, inca nu am vazut nici o curba termica sau solutie tehnica pt un caz similar in niciun proiect sau prospect.
E o problema delicata si complicata.

Multumesc pentru lamuriri ! Trag concluzia ca in cazul nostru e vorba mai curand despre o "transpirare" a peretilor exteriori si nu despre infiltratii ... asa ca vom merge pe cei 95% ai polistirenului extrudat. Cel putin asta e concluzia deliberarilor din seara asta ... :D Vom vedea daca la decopertarea peretilor mai avem si alte surprize... Sper ca nu !

Seara buna !

aZu
29.03.2006, 22:01
Infiltratiile prin rost ar putea sa apara in urma unor ploi care bat in acel perete. Cind vedeti fatada uda si a plouat mult, atunci ar trebui sa se umezeasca peretele.
Daca e subdimensionata izolatia termica peretele transpira pe suprafatza mare, nu apar doar citeva pete ca la infiltratii.
Incercati sa contactati un specialist care sa vina la fata locului, consultantza pe net.... :)

Carmen N
01.04.2006, 23:29
Incercati sa contactati un specialist care sa vina la fata locului, consultantza pe net.... :)

Evident ca am apelat la un specialist... dar incercam sa ma informez cat mai mult in prealabil pentru ca ... un om informat este un om puternic :P ...
Intre timp ne-a lamurit specialistul = mesterul : nu e vorba de infiltratii ci de condens si igrasie din motive de neizolare corespunzatoare a peretilor. Se rezolva cu polistiren extrudat.

Multumesc pt raspunsuri si spor la trebi tuturor !

Sonny
03.04.2006, 16:39
Intre timp ne-a lamurit specialistul = mesterul : nu e vorba de infiltratii ci de condens si igrasie din motive de neizolare corespunzatoare a peretilor. Se rezolva cu polistiren extrudat.

Stimata doamna,

DPDV asezarea apartament si probleme ivite cred ca am aceleasi date ca ale dvs. Dupa multe ... pagini deschise pe net am ajuns tot la concluzia ca sistemul polistiren extrudat DOW, in ciuda pretului destul de piperat, este avantajos.

Acum, o data ce aveti raspunsul "mesterului" dvs va rog sa impartasiti si cu noi solutia:
- ce tip de polistiren recomanda si ce grosime ? DOW are grosimi 2 - 10 cm, iar coeficientul de izolare este la fel pentru toate 0.033 W - diferenta este doar de greutatea suportata ? (se poate pune si pe pardoseala industriala)
- mai e nevoie de bariera de vapori ? Daca da, cum.
- montajul polistirenului pe perete il face direct sau lasa spatiu de "respiratie" a peretelui ?
- recomanda (chiar e necesar) montajul placilor de gips-carton peste polistiren sau aplicarea finisari (pana la vopsea) direct ?
- alte aspecte care le puteti impartasi.

aiurel
04.04.2006, 20:47
Dintre marcile de polistiren care sunt pe piata si despre care am gasit cate ceva pe net ce recomandati?
Am gasit:
- Pinguin
- Austrotherm
- Isover
E posibil sa mai fie si altele.
Si tot nu m-am lamurit: cum ramane pana la urma - Extrudat sau expandat?
Eu sunt nevoit sa pun pe interior si nu prea stiu pe care din ele sa il aleg.
Poate reusiti sa ma lamuriti.
Multumesc.

Sonny
04.04.2006, 21:00
Si tot nu m-am lamurit: cum ramane pana la urma - Extrudat sau expandat?
Eu sunt nevoit sa pun pe interior si nu prea stiu pe care din ele sa il aleg.


cu siguranta gasiti raspunsul la topicul urmator http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=3008&highlight=coeficient+izolare

Sper ca si doamna Carmen sa ne spuna ce a folosit pana la urma.

eugenia
07.04.2006, 08:23
Buna ziua,

Va rog frumos daca a-ti putea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. cat adeziv intra pe metru patrat de poliestern la casa de curte.
2.de cati cm sa fie poliesternul sau care sunt cotele ?la o casa la curte pentru a nu a avea probleme cu igrasia.

Multumesc mult,
Eugenia

Carmen N
07.04.2006, 22:39
Salutari tuturor !

Noi am cam terminat treaba ... in linii mari bineinteles :D
Am folosit polistiren extrudat ODE Isipan grosime 3cm. Pret: 125 000 lei vechi o placa de 1250 x 600 mm (de la un depozit de pe Mihai Bravu ... AVA parca...). Placile au sistem de imbinare intre ele tip "lamba si uluc" si in cazul nostru s-a potrivit f bine si dimensiunea de placa, pentru ca inaltimea camerei este de 2.50m (f des intalnita la apartamentele de bloc) deci exact doua placi una peste alta.
Adezivul: ADEPLAST folosit si pentru lipirea polistirenului pe pereti si pentru spacluirea placilor de polistiren expandat (aplicarea plasei din fibra de sticla peste placile deja lipite si gletuirea suprafetei). La 15 mp placati cu polistiren au intrat 2 saci de 25 kg de Adeplast.
Fara bariera de vapori, bineinteles.
Dupa care s-a gletuit ca pe restul peretilor si s-a aplicat varul lavabil.
Mai complicat a fost in zona coloanei de termoficare care venea destul de aproape de perete ... dar s-a rezolvat oarecum ...mici improvizatii...asta-i viata la bloc ! Bine ca nu am folosit polistiren de 5 cm ...cel putin din punctul asta de vedere ...

Salutari tuturor si spor la treaba !

Sonny
10.04.2006, 14:14
Noi am cam terminat treaba ... in linii mari bineinteles

Multumim ca ati revenit cu informatii.
Informativ, puteti sa ne spuneti la cat se ridica manopera pe m2 pentru aceste operatii ?

PS. pentru cei interesati de coeficientul de izolare puteti vizita http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=3008

eugenia
11.04.2006, 14:58
Buna ziua,

Va rog frumos daca a-ti putea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. cat adeziv intra pe metru patrat de poliestern la casa de curte.
2.de cati cm sa fie poliesternul sau care sunt cotele ?la o casa la curte pentru a nu a avea probleme cu igrasia.

Multumesc mult,
Eugenia :cry: se pare ca nimeni nu imi da un raspuns

i96nds
11.04.2006, 15:29
Eugenia, citeste si tu mai sus. Carmen deja ti-a raspuns ca i-au intrat asa:
La 15 mp placati cu polistiren au intrat 2 saci de 25 kg de Adeplast.

Cat despre grosime - alegi grosimea in f de cat de proasta e izolarea actuala. Daca e bunicica - pui 5 cm. Daca e jale atunci pui 10 cm. O medie de 8 cm e super-OK.

eugenia
12.04.2006, 08:12
Eugenia, citeste si tu mai sus. Carmen deja ti-a raspuns ca i-au intrat asa:
La 15 mp placati cu polistiren au intrat 2 saci de 25 kg de Adeplast.

Cat despre grosime - alegi grosimea in f de cat de proasta e izolarea actuala. Daca e bunicica - pui 5 cm. Daca e jale atunci pui 10 cm. O medie de 8 cm e super-OK.

Multumesc mult pt.raspuns.
Eugenia

Carmen N
13.04.2006, 18:50
....Informativ, puteti sa ne spuneti la cat se ridica manopera pe m2 pentru aceste operatii ?

Initial am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat urmatoarele preturi la manopera: intre 120 000 si 150 000 (in functie de mester) pe mp pentru solutia clasica (EPS / XPS lipit de perete + tencuiala/glet pe plasa + zugraveala lavabila) si 300 000 (negociabil ...ni s-a spus dar nu am mai ajuns pana acolo...) pentru solutia cu XPS + placare cu gips-carton pe structura de Al. Noi am ajuns ceva mai ieftin in cele din urma, dar nu este relevant cat am dat noi pe manopera pentru ca e vorba de cineva care ne cunostea si care a lasat sub pretul pietei ca si contraserviciu pentru ca il ajutasem noi cu ceva in trecut.
... Asa ca sunt si eu curioasa daca ofertele care ni s-au facut initial se inscriu in scorurile medii de pe piata....

Salutari !

imici99
26.05.2006, 13:08
Buna ziua.

As dori sa va intreb ce e de facut daca as vrea sa fac o izolatie interioara mucegaita si cu igrasie ce am de facut daca am izolat exteriorul cu polistiren de 5 cm, cu ce ar fi bine sa izolez camera. Este o casa veche din caramida si vaioaga si problema e ca peretele care e mucegaita si cu igraseie acolo a fost burlanul cu scurgere si din cauza aia ar fi fost asa camera mucegaita si cu igrasie si o alta problema ar fi ca in aceea camera nu s-a facut caldura des. Am pus si termopan in acea camera. Eu m-am gindit sa izolez cu polistiren de 2 cm. Este bine sau nu? Va rog sa imi dati ceva sfaturi. Va multumesc.

sica
26.05.2006, 21:07
La casa izolarea pardoselei trebuie luata in calcul neaparat. Daca ati izolat exteriorul, interiorul se curata(zona cu mucegai) se tencuieste cu tencuiala antimucegai(se foloseste la casele inundate),glet,lavabila antimucegai...eu asa am facut si da rezultate.

bigjoe
26.05.2006, 21:55
Pai de unde asa condens???

Pai mai oamenilor noi punem TERMOPANE peste tot cand termopanele sunt facute pe case pasive cu ventilatiei in interior puternica.

Ori pe coloana de aerisirea a WC-ului in blocuri credeti ca a pus vreo Administratie de bloc un Ventilator mare sa absoarba aerul umed si sa il ventileze??

Nu cred toti punem termopane dar trebuie sa intelegem Respiratia omului numai mai ales apele din subsoluri ca si pur si simplu tevile care trec prin pereti aduc umiditate asta trebuie cumva data in afara.

Trebuie multe la blocurile astea.....o idee ar fi demolarea si reconstrucita de catre ANL dar dupa cum se misca ANL....la ANuL si La muLti ANi...

ca de acolo vine ANL.


Ma rog....mi-am expus offuul aici

SUnt oricum multe probleme...dar igrasia mai este si o boala...trebuie trata cu substanta anti mucegai..

Succes!

bigjoe
26.05.2006, 22:31
Pai de unde asa condens???

Pai mai oamenilor noi punem TERMOPANE peste tot cand termopanele sunt facute pe case pasive cu ventilatiei in interior puternica.

Ori pe coloana de aerisirea a WC-ului in blocuri credeti ca a pus vreo Administratie de bloc un Ventilator mare sa absoarba aerul umed si sa il ventileze??

Nu cred toti punem termopane dar trebuie sa intelegem Respiratia omului numai mai ales apele din subsoluri ca si pur si simplu tevile care trec prin pereti aduc umiditate asta trebuie cumva data in afara.

Trebuie multe la blocurile astea.....o idee ar fi demolarea si reconstrucita de catre ANL dar dupa cum se misca ANL....la ANuL si La muLti ANi...

ca de acolo vine ANL.


Ma rog....mi-am expus offuul aici

SUnt oricum multe probleme...dar igrasia mai este si o boala...trebuie trata cu substanta anti mucegai..

Succes!

Specialistul MC
30.05.2006, 04:55
Am 2 ani de cand am izolat dormitorul mare cu vata minerala (tip placa) dupa care peste vata minerala am aplicat rigips. Dormitorul mare este pozitionat pe colt cu ambii pereti afara. Nu mi-am montat inca geam termopan pentru ca sunt nemultumit de ceea ce am facut.

Pe glafurile de la geam imi apare mucegai pe potiunea de beton, iar noaptea se creeaza un aer inchis in camera. Simt ca peretii nu pot respira.
Dimineata pe sticla de la geam este foarte multa apa.
Ma gandesc ca intre vata minerala si beton sa nu fi aparut mucegai.
Mentionez ca am centrala termica.
Va rog dati un raspuns.
Pentru ca vaporii de apa sa nu patrunda pina la vata minerala si sa condenseze pe peretele rece, se monteaza intre placa de gips-carton si vata minerala folie de PVC sau de aluminiu. Oricum trebuie asigurata ventilatia incaperii.

dan neagu
10.07.2006, 09:49
Stau la bloc si m-am hotarat sa izolez cu polistiren expandat si nu stiu care este cea mai buna grosime.
va multumesc

TDJ
10.07.2006, 10:19
Minim 5cm, probabil 8cm este cel mai indicat. In mod normal trebuie calculata grosimea polistirenului.

Gemini
10.07.2006, 11:53
Domnul dtdajma cred ca s-a referit la o izolare exterioara cu polistiren expandat.

Daca am inteles bine, dvs. doriti o izolare interioara cu polistiren, caz in care probabil opinia mea ca si a altora este ca la interior nu este adecvat un astfel de sistem ci unul cu vata minerala si gipscarton.

TDJ
10.07.2006, 11:56
Intradevar, mi-am imaginat ca este vorba despre izolatia exterioara, usor de facut pentru parter sau chiar pentru etajul 1...

Sonny
10.07.2006, 15:52
Domnul dtdajma cred ca s-a referit la o izolare exterioara cu polistiren expandat.

Daca am inteles bine, dvs. doriti o izolare interioara cu polistiren, caz in care probabil opinia mea ca si a altora este ca la interior nu este adecvat un astfel de sistem ci unul cu vata minerala si gipscarton.

Va rog sa-mi comunicati care este dezavantajul folosirii sistemului polistiren extrudat + gipscarton pentru interior.

Cunoasteti daca trebuiesc obtinute aprobari / cum se poate face izolare exterioara (sunt convins ca este net superioara) la etajul 7 /8 ?

Va multumesc.

Gemini
10.07.2006, 17:15
Mai indicat este sa discutam de avantajele sistemului de termoizolare exterioara decat de dezavantajele unei metode care, de fapt, nici nu este agrementata.

Ca principiu, haina groasa se imbraca dupa cea subtire si nu invers.

Cele doua imagini arata o comparatie intre un perete izolat si unul neizolat.

Avantaje:
- cresterea eficienta a termoizolarii peretilor si eliminarea puntilor
termice
- refacerea fatadei si pastrarea detaliilor arhitectonice,
- o greutate redusa, care nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii,
- posibilitatea mascarii eventualelor fisuri ale peretilor,
- aplicare usoara

Cele mai importante beneficii, resimtite direct de catre beneficiar, sunt reducerea consumului de energie (costuri mai scazute) si asigurarea unui microclimat corespunzator.
In acelasi timp si exista si un castig care nu este perceptibil imediat dar care isi aduce aportul la mentinerea unei stari corespunzatoare a cladirii. Eliminarea peretilor exteriori neincalziti care pot duce la aparitia condensului sau chiar la inghetarea peretilor.
Condensul poate favoriza aparitia igrasiei.
Pe peretii exteriori, vaporii de apa condenseaza, apar picaturi de apa, pe suprafetele umede, se aseaza mult mai repede praful si ciupercile pe care acesta le contine. In aceasta situatie, tencuielile, adezivii, covoarele sau lemnul devin un mediu propice dezvoltarii acestora.
O izolatie termica efectuata corect impiedica formarea condensului atat pe suprafata peretilor, cat si in interiorul acestora.

Cred ca nici unul din aceste beneficii nu se regaseste in sistemul de mentionat de dvs. si in plus o placare interioara poate avea efecte negative asupra peretilor respectivi.

Din cunostiintele mele, pentru o astfeld elucrare este necesara obtinerea aprobarilor specifice. In acest sens va puteti adresa autoritatilor locale.


Cat priveste posibilitatea de executare a termoizolarii la etajul 7, aceasta este intr-adevar o problema mai delicata. Daca s-ar izola intreaga fatada ar fi mult mai usor dar in cazul de fata cred ca indicata ar fi gasirea unei echipe calificate de genul ''lucratori alpinisti" sau a unei societati ce detine platforme de lucru la inaltime pentru ca o schela de la nivelul zero la etajul 7 cred ca ar costa extrem de mult. Probabil in viitorul apropiat, societatile in domeniu se vor specializa si in acest sens.

blasty
23.07.2006, 19:14
As dori sa fac o termoizolatie pe interior a unei camere, cu polistiren extrudat de 2 cm gosime. In principiu dorinat mea este ca numai peretii care dau spre exterior sa aiba parte de acest tratament, mentionez ca este vorba de o camera de 4/5 m, 2,4inaltime si cu geamul pe directie estica si este vorba de o camera de la casa nu apartament, daca conteaza acest aspect. As dori sa stiu daca este de ajuns aceasta grosime a polistirenului, precum si materialul recomandat pt lipirea lui pe tencuiala curatata de var. Multumesc anticipat![/b]

danhome_52
23.07.2006, 19:57
Salut!
Probabil ca sunt motive serioase pentru care nu se aplica izolatia pe exterior.Asa ar fi cel mai bine,dat fiind ca e vorba de o casa.
Totusi,si pe interior,dar de ce nu vata minerala si gips-carton?
Mai negociem,nu?

blasty
24.07.2006, 07:22
Am putea sa mai si negociem :P dar nu anul asta, ci numa peste cel mult 2 sau 3 ani cand aceasta casa va intra la o modernizare totala, adaugandu-se inca un etaj+mansarda. Doar atunci voi dispune de resursele necesare refacerii tencuielii pe dinafara+vopsire. Tin sa mentionez ca pe cei doi pereti care dau spre exterior apar si mici urme de mucegai si consider ca odata cu schimbatul geamului cu unul termopan, aceste urme se vor accentua daca nu pun macar polistiren pe interior, costul lucrarilor doresc sa fie minim si sa aiba efect lucrarea! Multumesc

Specialistul MC
24.07.2006, 13:09
Am putea sa mai si negociem :P dar nu anul asta, ci numa peste cel mult 2 sau 3 ani cand aceasta casa va intra la o modernizare totala, adaugandu-se inca un etaj+mansarda. Doar atunci voi dispune de resursele necesare refacerii tencuielii pe dinafara+vopsire. Tin sa mentionez ca pe cei doi pereti care dau spre exterior apar si mici urme de mucegai si consider ca odata cu schimbatul geamului cu unul termopan, aceste urme se vor accentua daca nu pun macar polistiren pe interior, costul lucrarilor doresc sa fie minim si sa aiba efect lucrarea! Multumesc
Pentru interior va recomand sistemul Rigips de termoizolare.

Urantub
24.07.2006, 16:49
Sistemul Rigips de termoizolare este eficient si in cazul unei camere de apartament situata la parter cu 2 pereti ce dau spre scara blocului si geam termopan ?

danhome_52
24.07.2006, 22:03
Salut!
Este chiar indicat,deoarece in plus fata de polistiren ofera o protectie maxima a peretelui exterior,micsorand variatiile de temperatura la suprafata acestuia,deci o stabilitate termica,elimina total efectele umiditatii prin folosirea barierei contra vaporilor.
Polistirenul,cat si adezivul pentru el au o oarecare permeabilitate pentru vaporii de apa,care pentru termosistemul de exterior este benefica,dar la interior poate fi un dezavantaj.
Deci...numai peste 2-3 ani?
Bafta!

Sonny
27.07.2006, 14:09
Mai indicat este sa discutam de avantajele sistemului de termoizolare exterioara decat de dezavantajele unei metode care, de fapt, nici nu este agrementata.

Ca principiu, haina groasa se imbraca dupa cea subtire si nu invers.Va multumesc pentru raspuns. Total de acord cu haina ... eu insa stau la 7/8 si... e cam peste mana izolarea exterioara.

Nu incerc sa va contrazic, vreau sa vad ce si de ce este mai bun. Daca solutia de izolare la interior cu polistiren extrudat + gipscarton pentru interior nu este agrmentata ce parere sa am despre solutia oferita de o companie internationala de renume ce ofera acest produs "sandwich" cu conductivitate termica 23 mW/m.K

Va multumesc anticipat.

vladimir
27.07.2006, 21:08
Specialistului Misiunea casa
Puteai sa-i rasunzi ca si cainele are blana pe exterior si nu pe interior
Aici este vorba de suprafata in care pot condensa vaporii de apa.Punctul unde se atinge temperatura de roua.Daca termoizolatia este montata la exterior este mult mai benefica deoarece se indeparteaza suprafata rece

claudiu bot
05.08.2006, 13:19
sal.scuze ptr.deranz.vreau sa imi izolez si eu baia cu rigips sau gips carton sau i se mai zice.cine poate sa imi de-a detalii la cum se monteaza asa ceva
.daca se poate sa imi spuneti cam tot ce mi-ar trebui si cum se monteaza.adica de la inceput si pana la sfarsit.nu am pus niciodata asa ceva .aaaa ,si ce scule imi trebuie.multumesc mult

TDJ
05.08.2006, 13:25
De ce doriti sa termoizolati baia? Daca ulterior veti dori sa aplicati faianta, veti avea probleme.

claudiu bot
05.08.2006, 13:29
dc?in primul rand nu am geam la baie,am igrasie.si mai recent poate ajung sa mia izolez vreun perete din casa.multumesc

claudiu bot
05.08.2006, 13:31
mai nou,as dori sa invat cum se monteaza placile de rigips.toate operatiunile.multumesc.

claudiu bot
05.08.2006, 13:35
mai am o intrebare.tot ptr.specialisti.mi-am placat un perete cu polistiren in casa.dupa montarea placilor si spacluirea lor, am dat cu amorsa si l-am gletuit.dar dupa 2 zile mi-a aparut fisuri pe perete,f,mici.de ce?imi poate spune cineva?va rog.multumesc mult.

Seni
05.08.2006, 17:49
depinde, probabil materialele folosite nu au fost compatibile......

danhome_52
05.08.2006, 21:40
Salut!
Da te rog mai multe detalii in legatura cu materialele folosite si etapele punerii in opera!(ordinea operatiilor,timpi de asteptare)
Ai folosit plasa de armare?
Bafta!

bogdan_SM
06.08.2006, 13:56
mam interesat la mai multe magazine si am observat un produs nou...un fel de polistiren ffff tare care se pune pe jos ( ca pardoseala) se aplica cu un adeziv,peste el plasa de plastic apoi ink o data adeziv pt a prinde plasa dupa 24 de ore se poate aplica adezivul pt gresie si gresia. Asa am fost informat ca se face.Este oare rezistend dak intre izolator( placa de polistiren )si faianta nu se pune o sapa de 2,3 cm?

Gemini
06.08.2006, 14:35
Daca inteleg bine va referiti la polistirenul extrudat (verde).

Este un subiect mult discutat pe forum si gasiti referinte in mesajele ce fac referire la termoizolarea pardoselilor.

Este o solutie care asigura o pardoseala rezistenta daca este facuta corespunzator.

Seni
06.08.2006, 15:47
bogdan, poti folosi cu incredere sistemul prezentat...
poti incerca chiar singur

claudiu bot
08.08.2006, 14:27
sal.in leg,cu fisurarea .prima operatie,a fost''amorsa pe care am lasat-o cam 2 ore sa traga,adeziv pt,polistiren(polisteterol),polistiren.dupa care am lasat 24 ore si pe urma am pus diblurile,plasa,adeziv,am lasat sa se usuce si pe urma amorsa ,adeziv iarasi.dupa ce sa uscat am dat o amorsa ,dupa care gletul.2 maini si lavabil.multumesc.

ggl1809
09.08.2006, 09:25
Stimati participanti,

Ca un "Acustic freek" ce ma aflu as vrea sa lansez urmatoarea tema de discutie.

Oare izolatia termica si cea fonica nu sunt aspecte ale aceluiasi concept...
CONFORTUL?

Pentru multi dintre cei ce lanseaza diverse teme de discutie sau intrebari pe acest forum, cele doua aspecte sunt total diferite.Realitatea ne contrazice.

Am sa iau exemplul lui Cladudiu Bot ( imi cer scuze pentru eventualele suparari create), termoizolarea unei bai.

Asadar "baia".

Cel mai intim loc ( parerea mea :oops: ) . Locul unde confortul functional,vizual si termic sunt percepute ca elementele principale.Si totusi...
Cum va simtiti atunci cind folositi baia si auziti CLAR vecinul de deasupra care este tot in baie sau sotia, prietena, copii vorbind...
Chiar mai rau, citi dintre dumneavoastra au fost in situatia de a folosi baia de la servici ( cu sediul social la bloc ), baie care are pereti de BCA... :wink:
Despre baile din cluburi, baruri, discoteci nu cred ca e cazul sa mai vorbesc

In urma cu ceva ani o companie nipona a inceput sa produca difuzoare de mici dimensiuni care emit un zgomot de intensitate ridicata pe un spectru mai larg de frecvente tocmai pentru a crea un zgomot de fond si pentru a asigura acel confort de care vorbeam mai devreme ( japonezele fiind mai pudice)

Despre modul in care suna baia ( cred ca ati observat ca in cele mai multe datorita materialelor reci folosite - gresie si faianta sunetul produs se amplifica si este foarte metalic) nu mai vorbesc...
Am avut insa norocul sa incerc o baie la UN SINGUR BAR din Bucuresti care pe linga izolatia buna, datorita folosirii la amenajarea de interior a lemnului suna extraordinar... :D -> revelatie de tip Al Bundy.

Revenind la discutia anterioara cred ca perceptia general gresita se datoreaza acestui program de "Reabilitare termica" combinat cu "Auditarea energetica" a apartamentelor.
Daca tot se face reabilitare termica de ce nu se vorbeste si despre reabilitare acustica? De ce sa faci aceste lucrari separat si sa platesti dublu cind alegind solutii OK platesti aceiasi bani si rezolvi ambele aspecte

In Europa de vest in principal in Germania si Austria a fost dezvoltat un nou concept de casa- "Casa pasiva" . Scopul reducerea consumului sub 15Kw/mp/an. Daca verificati putin solutiile folosite, concluzia la care se va ajunge este ca proverbul cu dorinta "...mintea romanului cea de pe urma" ve fi de "MARE ACTUALITATE" peste citiva ani.

Rezolvarea este simpla ca la fizica:

Mai intii trebuie sa stabilim necunoscutele cu care vom lucra ( care sunt componentele confortului, ce trebuie sa obtin) apoi sistemul tine de metoda (matematica respectiv constructiva )aplicata, orice sistem putind fi rezolvat prin mai multe metode de cele mai multe ori.

Daca imi stabilesc de la bun inceput obiectivele atunci solutia incepe sa capete contur.

Imi cer scuze daca am plictisit.

Va doresc o zi placuta

lucianraducanu
09.08.2006, 09:32
Catre dtdajma: Exista polistiren de 8? Daca da, unde?

TDJ
09.08.2006, 10:46
Catre dtdajma: Exista polistiren de 8? Daca da, unde?
In cazul in care doriti sa realizati o termoizolare cu polistiren expandat, iar din calcule sau empiric ati ajuns la concluzia ca grosimea placii trebuie sa fie de 8cm, cautati sa-l cumparati de la un vanzator din orasul dvs. In cazul in care nu gasiti aceasta grosime achizitionati un polistiren cu o grosime obtinuta prin imediata majorare a valorii cautate, altfel costurile nu ar justifica efortul.
Problemele postate pe forum se adreseaza tuturor membrilor care considera ca au o solutie. Pentru mesajele adresate doar anumitor membrii este bine sa se foloseasca mesajele private.

tzile
24.10.2006, 21:19
ce ma sfatuiti sa fac pentru izolatia peretilor exteriori din interiorul casei:

-sa pun 2 randuri de vata de 50mm fara spatiu intre vata si zid sau sa pun numai un rand de vata de 50mm si cu un mic spatiu intre zid si vata?
multumesc anticipat
si inca ceva, cum se numeste profilul U care se pune pe tavan si jos si celelalte care se pun in picioare si de ce latime se folosesc mai des in ro?
inca o data multumesc

Maestrul Max
24.10.2006, 21:28
... cum se numeste profilul U care se pune pe tavan si jos si celelalte care se pun in picioare si de ce latime se folosesc mai des in ro? ...


-profilele care se monteaza sus si jos se numesc profil UW
-profilele care se monteaza pe verticala se numesc CW

-dimensiuni uzuale 50;75;100

Gemini
25.10.2006, 08:14
Este preferabil sa aveti o camera de aer intre stratul de vata si perete.

Sunt posibile ambele variante cu privire la grosimea stratului de vata, evident ca 100 mm de vata izoleaza mult mai bine decat 50mm.

Bariera de vapori este necesara doar la ultimul rand de vata, cel dinspre panotaj.

dan cozma
27.10.2006, 09:32
locuiesc la etajul 4 si nu pot izola prin exterior.de aceea am izolat pe interior peretele cu geam.am izolat cu polistiren extrudat de 3 cu plasa ,cu dibluri speciale si adeziv special.intrebarea este "o sa am probleme- egrasie, mucegai etc." :shock:

dan cozma
27.10.2006, 10:35
locuiesc la etajul 4 si nu pot izola prin exterior.de aceea am izolat pe interior peretele cu geam.am izolat cu polistiren extrudat de 3 cu plasa ,cu dibluri speciale si adeziv special.intrebarea este "o sa am probleme- egrasie, mucegai etc."

_________________
vreu sa stiu daca e bine sa izolam cu polistiren extrudat pe interiorul peretelui

Maestrul Max
27.10.2006, 15:07
locuiesc la etajul 4 si nu pot izola prin exterior.de aceea am izolat pe interior peretele cu geam.am izolat cu polistiren extrudat de 3 cu plasa ,cu dibluri speciale si adeziv special.intrebarea este "o sa am probleme- egrasie, mucegai etc." :shock:

La sistemele de termoizolare pentru pereti (de ex. Ceresit Cereterm) se foloseste polistiren expandat nu extrudat.
Ar fi necesara si masurarea nivelului de umiditate din apartament pentru a pute fi absolut sigur.

Maestrul Max
27.10.2006, 15:23
locuiesc la etajul 4 si nu pot izola prin exterior.de aceea am izolat pe interior peretele cu geam.am izolat cu polistiren extrudat de 3 cu plasa ,cu dibluri speciale si adeziv special.intrebarea este "o sa am probleme- egrasie, mucegai etc."


Acelasi raspuns il primiti si aici domnule dan cozma. Vedeti aici :
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5352

TDJ
27.10.2006, 16:53
Sistemul Ceresit Cereterm este un sistem de izolatie aplicat pe exteriorul cladirii.
Pentru izolarea termica a peretilor pe interior, indicat este sistemul Rigips cu vata minerala.

i96nds
30.10.2006, 08:41
domnule dan cozma, daca polistirenul a fost lipit pe toata suprafata atunci nu veti avea probleme.

Eu zic ca e bine ca ati ales XPS si nu EPS.

dan cozma
02.11.2006, 10:54
am inteles ca polistirenul extrudat este pentru exterior, dar nu a fost nimeni sa recomande vata minerala cu rigips.Din contra , nu e buna fiindca in timp capata un miros urat, de apa statuta.De aceea am pus polistiren extrudat, fiindca are densitate mai mare decat polistirenul axpandat

i96nds
02.11.2006, 14:56
nu ati inteles tocmai bine.

Nu este adevarat ca cel extrudat e pentru exterior !!!!

Polistirenul expandat este pentru izolare pe exterior daca are densitate minim 15kg/m3.

Polistirenul extrudat se foloseste pentru izolarea pardoselii (in sapa, pe terase) si se mai foloseste intr-adevar pentru izolarea pe exteror a soclului caselor.

Repet, pentru ce ati facut dv e mai bine ca ati facut aceasta alegere.

byt
06.11.2006, 07:35
am igienizat camera de huma pina la tencuiala, si am observat ca tencuiala este un pic crapata
pot sa izolez geamurile in lateral cu polestiren ?
adica urmatorul pas sa nu gresesc
multumesc anticipat

Maestrul Max
06.11.2006, 14:26
Pentru spraituri chiar este indicat sa se utilizeze polistiren extrudat de grosimea dorita.
Prinderea se face cu Ceresit CT85 si dibluri speciale.
La colturi utilizati coltare cu plasa fibra sticla prinsa inglobata in masa de spaclu Ceresit CT85.

Daca v-a referiti la pereti din laterala ferestrei e cu totul alt treaba.

byt
06.11.2006, 15:25
Pentru spraituri chiar este indicat sa se utilizeze polistiren extrudat de grosimea dorita.
Prinderea se face cu Ceresit CT85 si dibluri speciale.
La colturi utilizati coltare cu plasa fibra sticla prinsa inglobata in masa de spaclu Ceresit CT85.

Daca v-a referiti la pereti din laterala ferestrei e cu totul alt treaba.

da si la ferestre ma refeream, va rog
este necesar sa dau un glet subtire de cm 9 ? pe pereti care nu pun rigips ? dupa care glet de interior cm 127 ?

si va rog cum se monteaza usile hdf in locul celor vechi, in camere o sa vina montat parchet 8 mm laminat
multumesc

Maestrul Max
06.11.2006, 15:53
Dumneavoastra doriti sa faceti o termoizolare a peretilor ?

Daca da, recomandarea este de a realiza termoizolarea peretilor cu vata de sticla + folie anticondens + placi rigips pe profile (lemn sau metal).
De aceea am zis in mesajul anterior ca este alta treaba izolarea peretilor.Montarea usilor :
-se indeparteaza usa veche
-se monteaza usa noua din MDF (cu ajutorul unui boloboc) in pene de lemn.
- se umezeste bine rostul dintre perete si usa.
-se umple rostul ramas cu spuma poliuretanica Ceresit TS65.
-se prinde tocul usi cu ajutorul unor autofiletante de zid (3 puncte prindere de ambele parti).

danutlupu
22.11.2006, 20:39
Am placat casa cu piatra de rau la colturi si la mijloc dupa ce in prealabil am tencuit-o cu tencuiala clasica din ciment, nisip si var. Vreau sa stiu daca mai e posibil sa fac izolatie exterioara intre benzile placate cu piatra de rau.
Banui ca nu e recomandat si de acea as dori sa stiu cum se face o izolatie interioara cu polistiren si cat este de eficienta, mentionez ca interioarele is tencuite deja cu tencuila clasica. Ideea mea e sa aplic un strat de polistiren de 5 cm cu adeziv dar fara plasa de fibra dupa care rigips pe profile din aluminiu. Si inca o intrebare, in cazul izolatiei interioare cu polistiren prizele sau dozele electrice sunt speciale?

VYS
22.11.2006, 21:02
Daca tot vrei gipscarton pe profile eu zic sa utilizezi vata minerala. Eficienta este cu putin in favoarea acesteia, fata de polistiren si eviti problemele legate de condens pe interior.


Frumos arata placarea cu piatra, poate ne divulgi si noua tehnologia pe care ai aplicat-o la placare (iti sugerez sa postezi la DIY intr-un topic nou)

Maestrul Max
22.11.2006, 21:28
...Banui ca nu e recomandat si de acea as dori sa stiu cum se face o izolatie interioara cu polistiren si cat este de eficienta, mentionez ca interioarele is tencuite deja cu tencuila clasica. Ideea mea e sa aplic un strat de polistiren de 5 cm cu adeziv dar fara plasa de fibra dupa care rigips pe profile din aluminiu. Si inca o intrebare, in cazul izolatiei interioare cu polistiren prizele sau dozele electrice sunt speciale?


Recomandarea pentru izolatia interiore este de a se efectua cu vata de sticla.
Detalii suplimentare gasiti pe subforumul "TERMOIZOLARE".

cipi_TM
11.01.2007, 12:42
Buna,
Tocmai mi-am cumparat un apartament, dar inca nu m-am mutat in el. Apartamentul este situat la utimul nivel, al unui bloc construit din placi tip sandwich (din 1987, din era comunista). Aparatamentul este situat pe directia Nord. Blocul are acoperis, recent realizat. Apartamentul nu are probleme cu incalzirea.
Am urmatoarele probleme:
1. dormitorul are 2 pereti exteriori, iar peretele exterior, pe care se afla geamul (termopan), am observat ca exista mucegai.
2. in baie este un geam cu tamplarie din lemn, iar peretele cu geam este plin de mucegai.
Primul lucru pe care vreau sa il fac in acest paratemanet este sa izolez peretii exteriori. Din nefericire vecinii nu doresc sa realizam o izolare pe exterior al blocului. Asa ca singura metoda este izolarea interioara.
Intrebari:
1. Ce sa folosesc pentru izolarea pe interior a peretilor exteriori (rigips sau polistiren)?
(daca se poate sa imi spuneti si ceva producatori care ofera materiale de calitate pentru izolatii)
2. Trebuie sa izolez si tavanul? in tot aparatmanetul sau doar in dormitor(este singura incapere cu 2 pereti exteriori)?
3. Camerele sunt zugravite cu vopsea lavabila, deci peretii sunt acoperiti cu un strat de glet. Trebuie sa indepartez stratul vechi de glet inainte de realizarea izolatiei?
Doresc parerea unui specailist, caci "mesteri" cunosc o gramada.
Multumesc pentru raspunsuri.

Gemini
11.01.2007, 13:14
In primul rand va invit sa parcurgeti mesajele existente pe forum cu privire la problemele pe care le ridicati.

Asa cum ati mentionat, cea mai buna solutie este realizarea unei anvelopari generale a blocului in sistemul Ceresit Ceretherm.

Daca nu este posibil acest lucru atunci puteti apela la o solutie de izolare interioara in sistemul vata minerala - gipscarton.

Ca si furnizor de vata minerala va recomand produsele ISOVER.
Pentru realizarea unei izolari interioare nu este necesar sa indepartati stratul actual de glet, fiind obligatoire curatarea peretilor si realizarea unui tratament antimucegai cu o solutie de tipul Ceresit CT99.

Izolarea tavanului este bine sa fie facuta pentru intreg apartamentul dar avand in vedere ca locuiti la ultimul etaj, solutia ar trebui sa fie una exterioara. Nu ati specificat ce fel de acoperis aveti?

Pentru baie nu va recomand o izolare interioara avand in vedere particularitatile spatiului.

cipi_TM
11.01.2007, 13:56
Acoperisul este cu tigla.
M-am gandit sa realizez o izolare exteriora a tavanului, dar este greu de realizat din cauza vecinilor.
Legat de baie: sa nu izolez peretele exterior, cu toate ca baia are geam si astfel pot sa realizez o aerisire corespunzoatoare?

Gemini
11.01.2007, 20:49
Nu vad deranjul vecinilor in cazul izolarii in interiorul acoperisului.

Este vorba doar de izolatie termica si o puteti realiza.

Legat de baie am mentionat ca nu este indicat sa izolati pe interior.

Probabil este peretele pe care este montata cada iar umezeala este frecventa.

cipi_TM
16.01.2007, 18:59
Mai am o intrebare: daca realizez o izolare pe interior, atunci pe pervazul geamului termopan trebuie pus un strat izolator pe toate cele 4 laturi (pe interiorul si exteriorul geamului)?

TDJ
16.01.2007, 19:44
La interior cel mai indicat este sa folositi un glaf "cald" din PVC montat impreuna cu ferestrele. Exista producatori care ofera acest glaf gratuit la comanda ferestrelor.

Gemini
16.01.2007, 20:46
In mod normal trebuie izolate si cele 4 laturi ale ochiului de geam.

marcelonni23
11.02.2007, 18:22
am o intrebare,doresc sa izolez 2 pereti interior cu vata minerala,am vazut niste poze cum se monteaza profilul u,cum se pune vata s.a.m.d.intrebarea mea este in interiorul profilului u se baga ceva sau va ramane gol spatiul din interiorul profilului ???profil de 30

mutilaila
11.02.2007, 18:30
am o intrebare,doresc sa izolez 2 pereti interior cu vata minerala,am vazut niste poze cum se monteaza profilul u,cum se pune vata s.a.m.d.intrebarea mea este in interiorul profilului u se baga ceva sau va ramane gol spatiul din interiorul profilului ???
te eferi la profilul ud de30 mm de pe margini?
mersic stie cine!

Gemini
12.02.2007, 07:45
Spatiul interior al structurii metalice se umple in intregime.

marcelonni23
12.02.2007, 14:48
am scris un mesaj zilele trecute pe forum,nu stiam daca profilul u se umple cu ceva.ok am inteles ca se umple cu vata minerala presupun.bun. asta am inteles -o.dar am o intrebare:eu in prezent am igrasie pe perete,inainte de a pune vata minerala trebuie sa dau tencuiala jos?m -am dus in bricostore si mi-a zis un vanzator de la raionul de materiale de constructii ca trebuie sa dau tencuiala jos,caci eu cum voi pune vata asa direct pe peretele cu igrasie,si ca in timp daca peretele va face igrasie vata minerala va incepe sa miroase de nu o sa mai poti sta in camera.ma intreb,intreb ca nu ma pricep dupa izolare nu se va face igrasie intre vata minerala si perete.mentionez ca vreau sa pun vata minerala care are un strat de aluminiu cred ca bariera de vapori.va rog face ti ma sa inteleg ca nu stiu cum sa fac.pe cine am mai intrebat mi a zis ca e mai bine cu polistiren ca ala are un adeziv cu care se lipeste si nu are cum sa mai apara igrasia ,pe cand vata este pusa fara nimic direct pe peretele cu igrasie si ca de fapt vata ar fi mai mult pentru a nu fi frig nu de igrasie.va rog cine stie sa ma ajute si daca se poate cu argumente.peretii sunt din placi de beton,blocul e construi prin 66.etajul la care se afla este etajul trei in bloc cu 4 etaje.
camera este dormitor
sunt doi pereti exteriori
incalzirea apartamentului se face cu o centrala de apartament iar in dormitor am un calorifer de 1,4 m
umiditatea nu am masurat-o ,nu am cu ce sau cum as putea s o fac

unul este spre sud
iar cel de al doilea cu geamul este dinspre vest

Gemini
12.02.2007, 15:14
Discutam d eplaci de beton si in acest caz problema dvs. se datoreaza condensului ce duce la dezvoltarea mucegaiului.

Nu ati specificat etajul la care va aflati, pozitionarea locuintei fata de punctele cardinale, daca locuinta are sau nu sursa de incalzire etc.

Cu privire la termoizolarea interioara cu vata minerala, inainte de o eventuala aplicare a izolatiei se efectueaza tratamentul antimucegai. Nu se va acoperii mucegaiul existent cu nici un fel de izolator fara a elimina mucegaiul existent.

La interior, utilizarea polistirenului nu va ajuta ci este mai mult ca sigur ca se vor multiplica problemele.

Nivelul de umiditate din apartament a fost masurat.

Exista alte surse de umezeala?

taz21
12.02.2007, 16:52
Nu ati specificat etajul la care va aflati, pozitionarea locuintei fata de punctele cardinale, daca locuinta are sau nu sursa de incalzire etc.


este etajul trei in bloc cu 4 etaje.
sunt doi pereti exteriori
incalzirea apartamentului se face cu o centrala de apartament
unul este spre sud
iar cel de al doilea cu geamul este dinspre vest

nick_radu
25.02.2007, 11:03
Salut , am o nelamurire, in privinta izolarii peretilor de exterior si doresc o informatie :stau la bloc ,etajul 4 as dori sa fac o izolatie a unui perete de exterior si a tavanului .Neavind posibilitatea sa efectuez o izolare exterioara , cum pot sa fac o izolatie pe interior,fara probleme de condens ,si mucegai.Ce materiale sunt mai indicate ;vata minerala sau polistirenul ???.Care sunt etapele de montaj ???(meseriasi sunt multi dar calitae ....)doresc sfatul unui specialist . PS.blocul este din BCA exterior , si placa de beton interior cu grosimea de ~ 50cm

mutilaila
25.02.2007, 11:15
nu sunt specialist! :(

valeriu ciprian
25.02.2007, 11:20
nici eu nu sunt specialist...dar izolatia exterioara se poate face indiferent de etaj cu ajutorul firmelor de specialitate..

Gemini
25.02.2007, 11:32
Daca doriti sa realizati o lucrare de calitate, faceti un efort si aplicati termosistem exterior.

Exista destule firme de alpinism industrial care pot aplica termosistemul si fara schela.

Altfel, o izolatie interioara cu vata minerala de 5 cm se poate realiza dar nu va oferi toate avantajele termosistemului exterior.

Pentru a intelege mai bine, va invit sa rasfoiti topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=6509

unde pentru aceeasi pereti de BCA pe o structura de cadre se pot observa foarte bine ce inseamna betonul neizolat. Cu o izolatie interioara nu s epot elimina acele punti termice.

Maria-Madalina
27.02.2007, 08:07
Am citit parerile dv despre izolarea cu vata de sticla la interior... Sunt valabile si pentru peretii de caramida ai unei case situate pe colt?
Peretii au o grosime de 30 cm. Igrasia a aparut intr-o singura camera, cu doi pereti exteriori, acum un an si jumatate. De vreo doua luni da semne sa apara si in a doua camera. Casa are geamuri termopan de 4 ani si centrala termica de de doi ani.
Cum ma sfatuti sa rezolv problema igrasiei? Daca este posibil spuneti-mi si produsele pe care sa le folosesc sau o adresa la care pot sa le gasesc...
Multumesc! :(

Maestrul Max
27.02.2007, 08:15
Unde anume apar urmele de igrasie pe pereti ?

Ati masurat nivelul de umiditate din casa ?

Maria-Madalina
27.02.2007, 08:27
In colturile unde se intalnesc peretii exteriori... iar in prima camera, care are doua colturi in exterior, si pe peretele dintre acestea.
Nu stiu cum se masoara umiditatea...

Maestrul Max
27.02.2007, 08:53
Pe exterior nu aveti aplicat un termosistem pentru izolarea termica a peretilor ?

Umiditatea din aer se masoara cu un higrometru. Pentru dumneavoastra acasa este suficient unul combinat termometru/hidrometru/ceas : http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=3889

Maria-Madalina
27.02.2007, 09:44
Casa nu are niciun fel de izolatie, nici interioara nici exterioara.
Iar cu umiditatea... o sa incerc sa procur un astfel de hidrometru...
Dar pana atunci...? :?:

Gemini
27.02.2007, 12:08
Stimata doamna, aparitia condensului si mucegaiului este p ezona de centruri, grinzi? Cu alte cuvinte pe suprafetele de beton?

O foto ar fi utila sa vedem situatia de la fata locului.

Maria-Madalina
27.02.2007, 12:39
Igrasia se afla in parte de jos a peretilor, langa podea.
Din pacate nu ma lasa sa trimit poza, imi zice ca este prea mare si limita este de 150kb...
Poate o pot trimite altfel... pe alta adresa?
Astept vesti...

Maria-Madalina
27.02.2007, 12:50
Am incercat si cu tel mobil...

Maestrul Max
27.02.2007, 13:07
WOW. :roll:
Este posibil sa aveti infiltratii de apa.

Va rog sa ne mai dati cateva detalii :
-pardoseala daca este la parter sau etaj ?
-daca este la parter la ce nivel se afla parchetul fata de terenul din exterior ?
-ce straturi are pardoseala?
-aveti hidroizolatie la zidaria exterioara ?

Ne puteti ajuta cu o imagine luata din exterior in zona cu probleme.

Maria-Madalina
27.02.2007, 13:25
Este vorba de parter iar diferenta de nivel este in jur de 25-30 cm... casa nu are hidroizolatie.

rs
27.02.2007, 14:25
In primul rand drenati apa de la jgheab si indepartati-o de fundatie, este posibil ca apa sa urce din sol prin capilaritate. IN baie si in bucatarie aveti cumva aerisiri care sa scoata umezeala din casa? daca nu este momentul sa faceti. Pana nu reglati problema cu umezeala nu are nici un sens sa izolati pentru ca igrasia se va acumula in spatele izolatiei si problemele vor fi si mai mari. Camera cu igarsie este incalzita sau nu?

Maria-Madalina
27.02.2007, 14:38
Baia si bucataria sunt in cealalta parte a casei... reprezinta un corp nou, adaugat la cel vechi... Toate camerele sunt incalzite cu calorifere, prin centrala. Este drept ca aceasta cu igrasia este cea mai rece si nu inteleg de ce... poate pt ca aici este ultimul calorifer, aici se inchide circuitul. Caloriferul este suficient de mare si este pus in dreptul geamului, pe peretele exterior, acela din stanga pozei si nu cel aflat intre cele doua colturi exterioare.
O sa prelungesc si acea scurgere de la burlan desi nu cred ca de acolo este problema... apa nu sta langa fundatie ci se scurge de acolo...

Maria-Madalina
27.02.2007, 14:39
Baia si bucataria sunt in cealalta parte a casei... reprezinta un corp nou, adaugat la cel vechi... Toate camerele sunt incalzite cu calorifere, prin centrala. Este drept ca aceasta cu igrasia este cea mai rece si nu inteleg de ce... poate pt ca aici este ultimul calorifer, aici se inchide circuitul. Caloriferul este suficient de mare si este pus in dreptul geamului, pe peretele exterior, acela din stanga pozei si nu cel aflat intre cele doua colturi exterioare.
O sa prelungesc si acea scurgere de la burlan desi nu cred ca de acolo este problema... apa nu sta langa fundatie ci se scurge de acolo...

rs
27.02.2007, 15:17
In acest caz trebuie facute aerisiri care sa permita evacuarea vaporilor din camere. Sunt geamurile termopan prevazute cu asa ceva sau nu? Tote problemele la case si la apartamentele recent echipate vin de la lipsa acestor aerisiri care ar trenui sa fie montate pe tamplarie, innainte de a avea termopane, vechile ferestre de lemn nu erau ermetice deci schimbul de aer cu exteriorul se facea fara probleme. Faptul ca igrasia vine de jos ma face totus sa ma gandesc ca ar putea fi si o problema legata de capilaritatea fundatiei. Cel mai indicat ar fi sa cereti parerea unui specialist care sa faca masuratorile de rigoare cu un higrometru si in functie de rezulta va sti exact ce tip de ventilatie sa va propuna.

Gemini
27.02.2007, 18:16
Igrasia nu este dependenta de modul de incalzire al camerei.

Problemele dvs. pot fi datorate umiditatii din teren si /sau unor infiltratii pe zone care nu sunt protejate (ati amintit ca nu aveti hidroizolatie la cladire).

Observ ca aveti montata parchet laminat. Ati executat vreo lucrare la pardosela? Cunoasteti modul de constructie al casei (fundatie, placa, zidarie).

Ceea ce se vede in foto este mai mult decat condens, este o umiditate permanenta a zonei.
Nu este de neglijat nici indepartarea apelor ce provin de pe acoperis si sunt deversate pe acel trotuar, foarte aproape de fundatie.

Oricum pana nu este identificata cauza umiditatii nu se vor executa nici un fel de izolatii termice.

Maria-Madalina
27.02.2007, 18:47
Pot hidroizola acum pe exterior? Exista ceva care sa fie folosit peste soclul casei? La exterior este o foarte mica pata de umezeala; nu se compara nicidecum cu ce este in interiorul camerei.
Fundatia cred ca este din caramida iar inainte de parchetul laminat era scandura, iar sub ea pamant. Am turnat o sapa de cca 10-15cm dupa care am montat parchetul peste acea folie care am cumparat-o odata cu el.
Ar fi si posibilitatea sa intre apa de jos, din fundatie? Pe trotuar este asfalt ial la celalt perete exterior al camerei, in curte, este ciment.
Pare sa fie umed numai pe interior iar in zona nu este nicio sursa de apa : tevi sau ceva de acest gen. Intro zi-doua o sa dau tencuiala jos si probabil o sa imi dau seama daca umezeala vine din exterior sau nu...
Pana atunci spuneti-mi ce-ar mai fi de facut sau de stiut, va rog!

Gemini
27.02.2007, 19:50
Acum s-a mai conturat cauza problemei, este destul de greu sa ne imaginam ce exista la fata locului, in lipsa de informatii.

Problemele cred ca se datoreaza modului in care ati realizat noua pardoseala. Initial a fost o pardoseala de lemn, dvs. ati eliminat aceasta structura si ati inlocuit-o cu un strat pe baza de ciment.

Ati prevazut un strat de pietris de ~15 inainte de turnarea sapei?
A fost prevazut un strat hidroizolator sub aceasta?

Maria-Madalina
27.02.2007, 22:23
Pietris nu s-a pus, doar un strat destul de gros de nisip.

Maestrul Max
28.02.2007, 12:48
Off ...off. Nu se pune nisip deoarece nu este bun ca si strat de rupere a capilaritatii.
Tot necazul dumneavoastra provine de la acel burlan care deverseaza apa la baza peretelui. Demontati acel burlan de scurgere si schimbatii pozitia de scurgere (vedeti schita).
Pe linga perete pe exterior trebuie sapat un canal si montati o teava de drenaj.
In timp apa acumulata la baza peretelui se va elimina daca luati aceste masuri simple.

Ca sa scapati definitiv de problema este nevoie niste cheltuieli destul de mari si implica subzidirea in portiunea afectata si refacerea hidroizolatiei.

izolatul
26.03.2007, 00:23
Salut!
Anul trecut mi-am renovat apartamentul, iar din comoditate am acceptat oferta meseriasului de a izola peretii pe interior cu polistiren de 30mm.
Apartamentul este la etajul 1 intr-un bloc din placi de beton cu vedere pe Nord. Peretii sunt foarte subtiri...cand am luat apartamentul erau evidente urmele de condens si mucegai pe pereti....
Izolarea pe interior a fost mai ieftina.....dar acum ma bate gandul sa izolez si pe exterior....Cred ca a ajutat si aceasta termoizolare pe interior....cel putin peretele e mai gros cu 3 cm si nu este rece.... Nu a aparut condens sau mucegai...ar fi fost chiar culmea :)
Iarna in Constanta a fost prietenoasa anul asta, dar cine stie ce urmeaza.
In blocul in care stau toata lumea are repartitoare de caldura....recunosc ca nu am facut economie...dar la consum ma situez printre primii :) Apartament de 70 mp ...toate usile deschise...si poti sa stai si in tricou ziua :)
Vara trecuta am avut o "oferta" la 55 ron mp cu inclusiv materialele....pret de Constanta...

Voi ce ziceti??
Ma rog, si daca o sa izolez si pe exterior ....banuiesc ca nu este nevoie sa renunt la polisitirenul din interior ca sa ma incadrez in standarde ....

Gemini
26.03.2007, 07:41
Daca sunteti multumit de izolatia interioara atunci cea exterioara va fi mult peste asteptari.

Tetelu
01.04.2007, 12:45
Astazi la emisiunea TV de pe A1 s-a realizat o termoizolatie interioara cu polistiren expandat.
Cum comentati avind in vedere ca aceasta operatie este contrara tuturor sfaturilor de pe acest forum?

mercurio
01.04.2007, 19:09
Nu mai zice nimeni nimic.
Azi la Emisiunea Casa s-a aratat aceiasi varianta.

Totul este relativ pe aici. Vine unu mai '' smecher'' si schimba tot.

Tetelu
01.04.2007, 21:31
de cind tot casc ochii pe forumul asta si citesc tot felul de sfaturi si solutii mai mult sau mai putin avizate, un singur lucru imi era clar: polistiren la exterior nu la interior. pina azi...

danhome_52
01.04.2007, 21:50
Pana azi...1 Aprilie!!!! :D

Gemini
02.04.2007, 12:03
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=7304

vasile adrian
13.04.2007, 15:57
doresc sa stiu care sunt pasii pe care sa-i urmez daca vreau sa izolez apartamentul cu vata minerala sau vata de sticla + placi de rigips?! sau daca e mai buna izolatia cu placi de polistiren si care sunt pasi de urmat.am apartament din prefabricate de beton si stau la etaj3/4.am doar peretii cu geamurile termopan exteriori

liviup2k
13.04.2007, 16:38
Am facut si eu asta, nu e foarte complicat, dar eu am preferat sa pun un mester pentru ca nu am timp.
Bref, se smirgheluiesc bine peretii, se spala apoi de praf, se da o amorsa de apa cu aracet, dupa care se lipesc cu polifix placile de polistiren extrudat (cu cit e mai mare densitatea, cu atit e mai bun).
Peste polistiren se aplica plasa de fibra, se da glet si lavabila
Succes ! Factura la gaze (la centrala proprie) scade i n termeni reali cu 30 - 40 %

Beda
31.05.2007, 21:01
Am izolat pe interior cu polistiren. Nu stiu ce sa fac la tocurile de usa pentru ca polistirenul a depasit cu 3 centimetrii tocul si arata ca naiba!Un sfat , o solutie!?
Multumesc

VYS
31.05.2007, 21:16
Usa este pe un perete exterior sau ati izolat si peretii de compartimentare ....?

Nu vad decat solutia aplicarii pe toc a unui pervaz.. ceva mai gros in cazul dvs... le puteti realiza din lemn daca aveti un tamplar.
Cele din comert nu au grosimea atat de mare.


P.S. Nu va suparati pe mine insa aceasta diferenta o puteati anticipa inainte de inceperea izolarii. :wink:

Beda
31.05.2007, 21:48
Nu ma supar! Dar m-am bazat pe forumul Misiunea Casa! Ceva , ceva intuiam eu ca trebuie sa "suplimentez" tocul cu ceva. Dar: daca ma gandeam la acest inconvenient, ce puteam face ca sa nu ajung cu intrebari pe forum?

Specialistul MC
01.06.2007, 00:49
La tocul de usa puteti sa montati un adaus dintr-o fasie de PAL melaminat, in nuanta pervazului, ca in schita alaturata:

Beda
02.06.2007, 09:50
Va foarte multumesc!

VYS
02.06.2007, 13:05
Cum a ramas?

mon907690
16.06.2007, 20:08
Locuiesc la etajul 2/4, am doua camere pe colt si, deocamdata nu este izolat blocul la exterior(dar va fi, in curand).In camere am mucegai,(pe peretii care sunt in afara).Doresc sa izolez si in interior, in aceste camere, si am citit pe forum despre termoizolatia interioara cu polistiren+folie bariera de vapori+rigips (e bine??).Poate cineva sa ma lamureasca despre etapele de lucru?Cum se lipeste folia?Nu se foloseste plasa?Ce adezivi sunt buni?
Daca se va face termoizolarea la exterior, mai are rost si cea la interior?Dar cum scap sigur de mucegaiul care, intr-o camera mai ales,se afla pe toata lungimea peretelui? Va multumesc anticipat.

TDJ
16.06.2007, 20:40
Daca stiti cu siguranta ca se va realiza termoizolarea exterioara, aceasta este suficienta, nu mai este cazul sa faceti una si la interior. Tratati zonele afectate cu CT99.

Gemini
16.06.2007, 20:40
Realizati o termoizolare exterioara si lucrurile pot sa intre mai repede in normal decat in cazul izolatiei interioare.

Nu vad de ce sa utilizati polistiren cand se poate utiliza vata minerala daca tot este prezenta o structura de gips-carton. Vata minerala aduce si beneficii privind izolatia fonica.

mon907690
20.06.2007, 08:14
Va multumesc pentru raspuns. Dar mai am o problema...

I-am spus ieri meseriasului ca nu mai izolam si la interior si mi-a raspuns ca va mai aparea mucegaiul, chiar daca dau tot pana la placa si aplicam antimucegai CT99. Este adevarat?
Trebuie sa dea un fel de tinci pe pereti ca apoi sa aplice CT99? El unul nu a auzit de CT99.
Ce ma mai puteti sfatui?

Va multumesc.

TDJ
20.06.2007, 13:08
Meseriasul in cazul acesta isi urmareste propriul interes.
Daca termoizolatia exterioara este dimensionata si aplicata corect, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

mon907690
20.06.2007, 14:09
Ok am inteles.
Dar va rog sa-mi scrieti care sunt pasii si ce materiale trebuiesc aplicate pe pereti pana ajung la lavabil, eu nu ma pricep deloc.

TDJ
20.06.2007, 14:19
Daca as fi in locul dvs. si avand siguranta ca pe exterior urmeaza a se aplica un termosistem, pe interior m-as rezuma la curatarea peretilor si tavanului, gletuire cu CT126, CT127, amorsa pentru lavabila (cu rol de reducere a cantitatii de vopsea lavabila) si lavabila in culoarea dorita.

mon907690
20.06.2007, 15:19
Dar este adevarat , cum a zis meseriasul, ca inainte de CT99 trebuie aplicat pe pereti un fel de tinci?
CT99 se aplica pe peretele proaspat curatat?
Ce amorsa pentru lavabila imi recomandati ?

Maestrul Max
20.06.2007, 15:32
Solutia antimucegai se poate aplica atat inainte cat si dupa finisarea peretlor.

Amorsa este specifica vopselei lavabile utilizate, in sensul ca fiecare producator are gama specifica de amorsa pentru vopseaua lavabila.

Gemini
20.06.2007, 19:49
Amorsa antimucegai se aplica inainte de prima amorsare a peretelui.

Stratul de tinci nu este necesar la interior daca suprafata rezultata este corect realizata(planeitate).

Peste stratul de spacluire:
-amorsa CT17
-gleturile CT126+127
-amorsa de prete policolor
-valabila - Aveti la dispozitie intreaga gama de produse Policolor - un exemplu SPOR parfumat in culori.

l_danielle
24.06.2007, 13:13
am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema:anul trecut am pus gresie iar "meseriasul" care a facut lucrarea (foarte buna in general) a facut niste rosturi groaznice! nu vreau sa renunt la gresie si intrebarea mea este daca pot face ceva cu rosturile respective care ii strica tot aspectul!va multumesc!

Ghitaoprea
24.06.2007, 14:59
Nu cuva este de vina gresia si nu mesterul ?In cazul in care dimensiunile de la gresie nu sunt egale nu se pot face rosturi "frumoase",orcit ar fi de bun mesterul.Daca intradevar gresia este de calitate si este montata necorespunzator nu se pot reface rosturile decit prin refacerea completa a lucrarii.Daca numai chitul de rostuit este aplicat necorespunzator cu un flex se poate taia rostul dupa care se rostueste din nou.Dar se face foarte mult praf ,trebue sa se stea cu aspiratorul in fata flexului.

VYS
24.06.2007, 15:08
l_danielle,

Problema este existenta unor rosturi inegale sau aspectul chitului de rosturi?

Daca este necesara doar refacerea chitului de rosturi atunci ai la dispozitie si varianta achizitionarii unui razuitor care te va ajuta sa inlaturi chitul existent.

l_danielle
24.06.2007, 16:12
multumesc ca mi-ati raspuns atat de repede!
gresia are rosturile egale dar chitul banuiesc ca nu a fost de calitate...sau nu a fost folosit corespunzator...nu are aspect uniform si are o gramada de nu stiu cum sa le zic...impuritati...ceva de genu'...
deci am inteles ca le pot curata cu ajutorul unui razuitor si sa refac rosturile...fara sa stric marginile gresiei?

VYS
24.06.2007, 18:24
Ai inteles bine.

Daca esti atent nu strici marginile gresiei... ce grosime au rosturile?
Ce destinatie are spatiul unde este gresia?

l_danielle
24.06.2007, 18:33
de 4 mm
pentru bucatarie si baie !

VYS
24.06.2007, 19:05
de 4 mm
pentru bucatarie si baie !

Foloseste Chit Ceresit CE40 daca doresti. Eu am o parere buna despre el.

Specialistul MC
25.06.2007, 10:14
Deterioarea chitului din rosturi s-a produs cel mai probabil de la o stergere excesiva cu apa dupa chituirea rosturilor.

Indepartati chitul vechi dintre rosturile gresiei si rechituiti cu un chit aquastatic Ceresit CE40.

pmanole
05.08.2007, 18:16
doresc sa izolez peretii la interior cu polistiren extrudat de 2 cm intrebarea este: cum sa procedez?? cum se fixeaza bariera de vapori pe perete si ce fel de bariera de vapori trebuie sa cumpar? este recomandata aceasta izolare?? o doresc pe aceasta deoarece imi ocupa mai putin spatiu decat vata de sticla+gips carton

Gemini
06.08.2007, 07:16
Nu se poate utiliza bariera de vapori in cazul aplicarii unui sistem de izolatie doar cu polistiren.

As opta pentru o termoizolare exterioara, daca nu este posibila realizarea acestei solutii atunci optati pentru sistemul cu vata minerala si gispcarton....consider ca o diferenta de 1-2cm nu este asa o mare problema.

butea
04.09.2007, 20:34
as dori sa izolez un perete la interior este din dormitor si iarna camera este foarte friguroasa as vrea sa il izolez asa incit sa nu am probleme cu caldura dar nici cu condensul sau mucegaiul

Specialistul MC
04.09.2007, 20:40
Cea mai eficienta termoizolare este cea aplicata pe exterior utilizand un sistem de termoizolare ca de exemplu Ceresit Ceretherm.

Daca nu aveti posibilitatea de a termoizola pe exterior, pe interior dupa tratarea peretilor cu solutia antimucegai Ceresit CT99 se poate termoizola cu un sistem bazat pe vata minerala.

endy
05.09.2007, 08:07
Care ar fi dezavantajele "izolarii" interioare cu polistiren? Am peretii din vaiuga la o casa mai veche, iar pe langa izolare termica asi dori sa obtin si o indreptare a peretilor.

Specialistul MC
05.09.2007, 23:02
Care ar fi dezavantajele "izolarii" interioare cu polistiren? Am peretii din vaiuga la o casa mai veche, iar pe langa izolare termica asi dori sa obtin si o indreptare a peretilor.

-un grad redus de fonoizolare
-posibilitatea aparitiei igrasiei datorita perneabilitatii polistirenului expandat -posibilitate de incendiu datorita gradului de combustibilitate a polistirenului

In cazul dumneavoastra ar fi mai util sa utilizati sistemul de termoizolare avand la baza vata de sticla.

butea
14.09.2007, 22:21
cum se izoleaza un perete interior cu vata de sticla?

butea
14.09.2007, 22:22
dati-mi detalii va rog

dmih
15.09.2007, 07:48
pentru inceput, va puteti inspira de aici:

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=7655&highlight=vata+minerala

Specialistul MC
15.09.2007, 10:25
cum se izoleaza un perete interior cu vata de sticla?

Un perete interior care desparte incaperi incalzite nu necesita sa fie termoizolat.

Daca totusi doriti sa termoizolati peretele puteti sa montati profile UW50 pe tavan si pardoseala dupa care pe verticala, la o distanta de 60 cm interax, fixati profile CW.

Intre si in profilele metalice asezati vata de sticla caserata cu folie de aluminiu , cu folia inpre incapere, ermetizati folia prin suprapunere si lipire cu banda dublu adeziva de aluminiu.

Ca strat pentru finisaj puteti monta placi de gipscarton marca Rigips sau lambriuri de PVC.

Aveti in schita anexata detaliile necesare :

riciubv
04.10.2007, 13:03
Am cumparat de curand un apartament cu 2 camere , iar saptamana viitoare as vrea sa incep renovarea. Apt este la et 3 pe colt, izolarea peretilor exteriori pe exterior nu este posibila deocamdata si m-am hotarat sa izolez pe interior cu vata de sticla. este nevoie sa indepartez tapetul, sau pot face izolatia peste? Va multumesc!

Maestrul Max
04.10.2007, 13:05
Daca nu aveti mucegai sub tapet poate sa ramana lipit de perete.

riciubv
04.10.2007, 13:12
Nu am mucegai sub tapet. Multumesc mult!

Gemini
04.10.2007, 20:00
Indepartati tapetul si faceti un tratament antimucegai inainte de aplicarea izolatiei interioare cu vata de sticla.

danielfurtuna80
05.03.2008, 14:56
Buna tuturor!!
Scuzati dar inca tot nu am inteles daca izolarea casei pe interior cu polistiren de 5cm si un zid in interior de 10cm de bca este o metoda buna de a izola, iar daca da ,as dori daca puteti sa imi explicati cum se face izolarea pas cu pas. (nu e prevazut din proiect izolatia de tipul acesta,asa ca se poate face zidul 2 nefiind un zid de sustinere direct pe sapa de 10cm grosime?)
Va multumesc!!

Maestrul Max
05.03.2008, 18:41
Nu, nu este o metoda potrivita sa termoizolati un perete interior deoarece ambele straturi sunt din materiale care permit migrarea vaporilor de apa.
Poate daca montati pe polistiren o bariera de vapori mai rezolvati ceva din migratia vaporilor de apa.

Gemini
06.03.2008, 11:31
In alt mesaj :wink: , unde aveti o foto cu o metoda de capturise a peretilor exterior, prin interior, exista un strat de vata minerala cu bariera de vapori si apoi un sistem de izolatie cu un gen de caramida.

Caramida poate fi inlocuita cu BCA insa nu in varianta cu polistiren interior.

danielfurtuna80
06.03.2008, 21:56
k Gemini !
multumesc :wink:

sorin morariu
13.03.2008, 10:37
am tot primit sfatturi pe acest forum si tin sa multumesc mult pentru ele. acum sunt in faza de amenajare a camerelor.
problemele supra carora am decis sunt uratoarele
1 termoizolarea peretilor cu polistiren extrudat de 20 mm dar nu stiu exact pasii - peretii (sunt din 2 straturi BCA si placa de beton)au fost curatati de zugraveala veche si au fost indreptati (am dat cu smirghel de 35 de mi-au iesit ochii din cap dar sunt acum masa de biliard) care sunt urmatorii pasi si ce marca de extrudat sa folosesc si la ce densitate?
2 camerele au fost parchetate cu parchet de stejar dar nu a fost lacuit sau conservat vreme de vreo 20 de ani deci am decis sa in dau jos si sa il curat si sa il dau cu grunf fungicizat, ce a fost sub acesta nu va descriu ca e gretos, urmeaza sa curat placa de beton de mizerii bitum alea alea si acum urmeaza problema mea torn sapa autonivelanta peste care as dori sa pun folie de prtectie termica parchetul curatat iar peste acesta folie si parchet melaminat. care este parerea specialistilor despre ceea ce vreau sa fac datimi un sfat- va rog mult.

Specialistul MC
13.03.2008, 10:51
1 termoizolarea peretilor cu polistiren extrudat de 20 mm dar nu stiu exact pasii - peretii (sunt din 2 straturi BCA si placa de beton)au fost curatati de zugraveala veche si au fost indreptati (am dat cu smirghel de 35 de mi-au iesit ochii din cap dar sunt acum masa de biliard) care sunt urmatorii pasi si ce marca de extrudat sa folosesc si la ce densitate? Ce grosime au peretii exteriori ?

...problema mea torn sapa autonivelanta peste care as dori sa pun folie de prtectie termica parchetul curatat iar peste acesta folie si parchet melaminat. care este parerea specialistilor despre ceea ce vreau sa fac datimi un sfat- va rog mult. Va rog sa precizati diferenta de nivel dintre placa de beton (inainte de turnarea sapei autonivelante) si fata parchetului laminat (virtual montat) ?

sorin morariu
13.03.2008, 11:46
1 peretii exteriori au grosimea de 38 cm din care 15 o reprezinta BCA iar restul placa de ciment (prefabricat), vreo 15...16 cm si restul tencuiala interior exterior
2 diferenta dintre placa de beton si fata melaminat ar fi de aprox 5 cm dar poate merge pana la 6,5 permita asta usile deoarece sunt solige si pragul bine facut nefiind usi din comert ci facute din lemn de ulm
cei 5 cm ar fi gestionati astfel: 1..1,5 sapa autonivelanta, o,3 cm folia pentru parchet, 1,3 parchet de stajar reconditionat. 0,3cm folia, 0,5cm extrudat pentru parchet melaminat, 0,8 melaminat

sriw
13.03.2008, 20:42
De ce vreti sa montati in strat intermediar parchetul reconditionat de stejar? :shock:

Specialistul MC
13.03.2008, 21:33
1 peretii exteriori au grosimea de 38 cm din care 15 o reprezinta BCA iar restul placa de ciment (prefabricat), vreo 15...16 cm si restul tencuiala interior exterior
Mai eficient ar fi sa termoizolati peretii pe exterior.

2 diferenta dintre placa de beton si fata melaminat ar fi de aprox 5 cm dar poate merge pana la 6,5 permita asta usile deoarece sunt solige si pragul bine facut nefiind usi din comert ci facute din lemn de ulm
cei 5 cm ar fi gestionati astfel: 1..1,5 sapa autonivelanta, o,3 cm folia pentru parchet, 1,3 parchet de stajar reconditionat. 0,3cm folia, 0,5cm extrudat pentru parchet melaminat, 0,8 melaminat
Nu este o solutie buna.

De ce nu doriti sa refolositi parchetul de stejar ?

sorin morariu
14.03.2008, 07:20
nu pot sa fac izolarea pe exterior din causa de costuri sa aduc aici in varf de munte alpinisti sa imi faca lucrarea cred ca e cam scump. parchetul vechi vreau sa il refolosesc ca strat suplimentar de izolare ca de folosit va fi al drecului de greu sa pot sa il imbin si sa il slefuiesc cu asa arta incat sa nu se cunoasca. dar nu voi reusi sa il fac boboc deoarece cei de la care am cumparat aprtamentul nu l-au tratat sau lacuit si are lovituri adanci sw 0,1-0,3 cm deci mai greu de scos o suprafata plana frumoasa.

dar totusi ma ajuta cineva cu sfaturi , imi ziceti doar nu e bine nu e recomandat dar nu imi spuneti de ce sau care ar fi alternativa.

va rog vreau sfaturi nu sa ma laud cu munca in zadar care o fac.

Specialistul MC
14.03.2008, 10:29
Incercam sa intelegem exact situatia de la fata locului si sa va dam un sfat concret pentru dumneavoastra.

Pentru termoizolarea peretelui gasiti un ghid video pe site MCTV (http://www.mctv.ro/index.php?page=2&mod=Interior&mod2=Termoizolare&mod3=Termoizolare%20perete%20camera):
-amorsati suprafata peretilor cu 2 straturi de amorsa Ceresit CT17.
-montati placile de polistiren extrudat, minim 35 kg/mc si de cel putin 3 cm grosime, cu adezivul Ceresit CT83 (CT85).
-aplicati masa de spaclu Ceresit CT85 in care inglobati plasa din fibra de sticla (145g/mp)
-finisati peretele cu sistemul de gleturi Ceresit CT126 + CT 127

Pentru termoizolarea pardoselii o solutie ar fi:
-placi de polistiren extrudat de 3 cm grosime
-sapa autonivelanta Thomsit DH Maxi de 1 cm grosime ori placi OSB3 de 11 mm grosime
-dupa maturarea sapei montat folie de polietilena
-folie de parchet (folie PEE)
-parchet laminat

Sau daca doriti sa refolositi parchetul vechi :
-placi de polistiren extrudat de 3 cm grosime
-sapa autonivelanta Thomsit DH Maxi de 1 cm grosime ori placi OSB3 de 11 mm grosime
-montat parchet vechi prin fixare cu adeziv.
-

sorin morariu
14.03.2008, 12:09
Catre Specialistul MC va multumesc mult pentru sfaturi stiu ca poate nu explic pe intelesul mesterilor dar no nu am cunostinte de asa ceva si vreau sa incerc sa fac ceva frumos si bun in apartamentul meu, care la drept vorbind in momentul de fata parca ar fi o mica hiroshima. va raman dator. si inca o data specialistul tot specialist ramane Miticii doar replici acide

sriw
14.03.2008, 19:08
Sper ca nu v-a suparat intrebarea mea? :wink: Imi cer scuze daca da.

sorin morariu
17.03.2008, 14:05
Nu este vorba de a ma supara dar ma ajunsese disperarea ca nu stiam cum ar fi mai bine sa procedez. oricum multumesc pentru sfaturi.

iar la intrebarea lui sriw problama e ca ar fi pacat sa arunc parchet de stejar dar problema lui e ca nu a fost lacuit sau grunduit de la ''starea noua'' asa ca suprafata arata ca dracu, in unele locuri apar urme de zgariere de peste 4 mm dar care nu au determinat fisuri in bucata de parchet

Specialistul MC
17.03.2008, 18:23
Dupa montare parchetul vechi se poate rascheta pentru a indeparta urmele de zgariere.

dany25
19.03.2008, 19:09
Dresc sa izolez o bucatarie pe interior.Peretii sunt de caramida. spuneti-mi va rog care este cea mai buna solutie:vata minerala plus rigips sau poliztiren expandat plus rigips? va multumesc.

dany25
20.03.2008, 09:40
nu are nimeni nici o idee?

VYS
20.03.2008, 09:43
Vata si gipscarton.

dany25
20.03.2008, 15:14
Mersi pentru raspuns astept si alte pareri .
Ce grosime ar trebui sa aiba vata de sticla?
Ce adeziv sa folosesc pentru placarea faiantei pe placile de gipscarton?

dany25
21.03.2008, 09:02
Astept un raspuns de la GEMINI sau MAISTRUL MAX.
Va multumesc.

Gemini
21.03.2008, 09:19
Puteti utiliza fara probleme sistemul cu gipscarton si vata minerala.
Sistemul necesita executia unei structuri metalice cu o distanta interax de maxim 40cm deoarece se va executa un placaj ceramic.

Nu este posibila realizarea unei izolatii exterioare?
Ce grosime au peretii dvs. si pe care pereti doriti sa faceti izolarea (numai cei exteriori)?

Pentru gipscarton utilizati placile rezistente la umiditate de 12,5 mm.
Se poate face placarea cu oricare din adezivii de calitate, specifici - de ex. CM11 sau flexibil - CM16.

dany25
21.03.2008, 13:04
Peretii sunt din caramida aprox 30 cm si sunt 3 pereti spre exterior.Incaperea are 31 mp si necesita reparatii la tencuiala de asta m-am gandit sa fac izolatia in interior sa nu muncesc de doua ori.
Ce grosime ar trebui sa aiba vata minerala pentru izolare?
Faianta o sa plachez doar in zona chiuvetei si a argazului in rest pot sa folosesc gipscarton de 9,5mm?

Multumesc pentru raspunsuri.

dany25
23.03.2008, 11:51
Astept propuneri din partea oricui.

Gemini
23.03.2008, 21:09
Mergeti pe 5 cm de vata minerala, de ex. Rio de la Isover.
La grosimea de 9.5 mm nu cred ca o sa gasiti gipscarton rezistent la umiditate.

dany25
24.03.2008, 14:44
Pai nu cred ca va fi umiditate atat de mare pentru ca intentionez sa montez si o HOTA pentru tiraj.
Prin vopseaua lavabila poate patrunde umezeala catre placile de rigips?
Ce fel de lavabila imi recomandati?

Gemini
24.03.2008, 18:41
Umiditatea poate patrunde si prin vopseaua lavabila.
O lavabila de calitate, puteti utiliza Spor pentru baie si bucatarie sau alte vopsele cu o calitate asemanatoare.

dany25
26.03.2008, 08:40
Dar printr-o vopsea lavabila cu teflon mai trece umezeala?

Mircea G
26.03.2008, 09:00
Dresc sa izolez o bucatarie pe interior.Peretii sunt de caramida. spuneti-mi va rog care este cea mai buna solutie:vata minerala plus rigips sau poliztiren expandat plus rigips? va multumesc.
.VYS
Vata si gipscarton..
.dany25
Astept un raspuns de la GEMINI sau MAISTRUL MAX.
.Va multumesc. :!: dany25
nu are nimeni nici o idee? :?:
.gipscarton si vata :!:

Gemini
27.03.2008, 18:29
Dar printr-o vopsea lavabila cu teflon mai trece umezeala?

Da, pelicula este hidrofoba dar permeabila la vaporii apa.

karmen_buc
06.06.2008, 14:21
Buna tuturor,numele meu este Carmen si as dori si eu sa ma informez in legatura cu izolatie de interior.Am o camera la etaj unde am doi pereti din caramida si doi din lemn,si tavanul este tot din lemn.As dori sa fac si eu izolare cu vata cu folie de aluminiu.Ma intereseaza cam ce grosime sa pun vata si cum se pune cu folia spre interior sau exterior? Si daca mai trebuie ceva pus intre vata si placa de rigips(ceva anticondens).Sau merge sa fac izolatia si cu vata bazaltica(placi).Care este cea mai buna solutie?Mentionez ca sus la etaj vara este sauna deci ce ar fi mai bun pentru o izolatie la interior si impotriva caldurii excesive.Multumesc anticipat.Astept propuneri.

Gemini
06.06.2008, 17:16
Spuneti-ne care este structura tavanului la etaj si care este modul de acoperire al casei, inclusiv dimensiuni de grinzi etc.

karmen_buc
07.06.2008, 09:52
Spuneti-ne care este structura tavanului la etaj si care este modul de acoperire al casei, inclusiv dimensiuni de grinzi etc.
Tavanul este din lemn si sunt grinzi de 15/15 peste care sunt puse lemne si deasupra este pusa tabla zincata.Camera are inaltime de 2.60pana la tavan si am pus un rand de izolatie de vata cu folie de aluminiu de 5 cu folie in jos.

karmen_buc
07.06.2008, 20:24
Spuneti-ne care este structura tavanului la etaj si care este modul de acoperire al casei, inclusiv dimensiuni de grinzi etc.
Tavanul este din lemn si sunt grinzi de 15/15 peste care sunt puse lemne si deasupra este pusa tabla zincata.Camera are inaltime de 2.60pana la tavan si am pus un rand de izolatie de vata cu folie de aluminiu de 5 cu folie in jos.
vreau sa va mai intreb ce este cu bariera de vapori si la ce este utila.Folia de aluminiu de la vata cu folie are acelasi rol cu bariera de vapori sau este cu totul altceva.,trebuie adaugata separat de vata cu folie de aluminiu.Mii de miltumiri.

Gemini
08.06.2008, 11:28
Nu ati precizat structura peretilor de lemn.
Doar 5 cm de izoaltie nu va rezolva problema.

Intreg spatiul dintre capriori va trebui umplut cu vata minerala. Ulterior se va amplasa inca un strat de vata minerala, perpendicular pe primul strat, astfel incat sa izoleze si capriorii.

Bariera de vapori este asigurata de folia amplasata, din procesul de fabricatie, pe vata minerala. Nu este nevoie de alta bariera de vapori daca utilizati vata minerala caserata cu folie de aliminiu. Daca utiliziati vata minerala fara acea folie de aluminiu, aveti nevoie de o bariera de vapori, se gaseste la rola si este tot din aluminiu. Se amplaseaza spre interiorul camerei, pe partea calda a peretelui, intre finisaj si stratul izolator de vata minerala.

karmen_buc
08.06.2008, 20:22
tavanul are capriori de 15/15 dupa care sunt puse blani de lemn peste capriori iar deasupra tabla zincata.Nu pun doar 5 cm de vata ,doresc sa pun 20cm.dar atat am avut momentan.

Gemini
09.06.2008, 16:23
Este recomandat sa achizitionati vata minerala la grosimea de care aveti nevoie. Nu exagerati cu aplicarea unor straturi succesive de vata minerala cu o grosime redusa pentru ca este posibil sa lasati zone neacoperite sau sa intampinati greutati la montaj.

In cazul in care vor aparea probleme la invelitoarea de tabla, in lipsa vreunui strat de separatie intre aceasta si materialul izolator, este foarte probabil sa se se deterioreze izolatia. Pentru a preveni acest lucru trebuie amplasata o folie de difuzie in spatele asterialei.
Intre folie si asteriala este recomandat sa lasati un spatiu de ventialtie care ar trebui sa comunice cu exteriorul.

karmen_buc
12.06.2008, 13:15
Sa inteleg ca aceasta folie trebuia aplicata imediat sul blanile de lemn(asteriala) si dupa aceea era bine sa puna vata cu folie.Sau daca am inteles gresit spuneti-mi unde se aplica concret. Cam ce distanta anume trebuie sa las intre asteriala si folia de difuziune. Aveti idee cam cat costa o asemenea folie si ce suprafata acopera si cum se aplica sau cum se monteaza avand in vedere ca trebuie lasata o distanta intre ea si asteriala. Trebuie sa va multumesc din suflet pentru sfaturile bune pe care ni le dati ,atat mie cat si celorlalti.Va doresc multa putere de munca in continuare.

VYS
12.06.2008, 13:23
In acea zona ar trebui sa vina montata, cautati pe forum dupa cuvantul "difuzie" si gasiti numeroase topicuri.

Gemini
13.06.2008, 17:18
Ati inteles bine, spatiul de ventilare ar trebui sa fie de cativa cm, undeva la 3-4 cm.

Ajuta mult in cazul in care nu exista o invelitoare montata pe sipci de montaj.

andrei3434
29.06.2008, 18:52
Pot izola pe interior cu polistiren extrudat peretii unei camere situate la ultimul etaj si pe colt? As prefera aceasta solutie datorita calitatii dar si grosimii in comparatie cu expandatul. Pe de alta parte am citit undeva ca extrudatul nu permite peretelui "sa respire" si poate aparea igrasie. Ce ma sfatuiti? Va multumesc

Gemini
29.06.2008, 19:38
Daca nu permite respiratia peretilor nu inseamna ca va duce la igrasie.

Solutia cu vata minerala si gipscarton ati luat-o in calcul?

csaba_lore
11.08.2008, 13:12
Salut tuturor,
as avea nevoie de sprijinul dvs ... vreau sa izolez pe interior o camera care are 3 pereti exteriori. Doresc sa o izolez cu vata minerala (sticlata) si gips carton, de ce materiale am nevoie, tipurile de profile, ce tip de vata si rigips trebuie pt perete si tavan. La tavan scandurile sunt prinse de grinzi si este tencuit (nu este placa si se crapa tot timpul). In acest caz, trebuie data jos tencuiala si aplicata vata si rigipsul direct pe scanduri? cu profile, bineinteles ... trebuie data jos tencuiala si de pe pereti? sau se poate aplica direct?

Cu respect

Specialistul MC
11.08.2008, 13:45
Nu este necesar sa indepartati tencuiala daca nu are tendinta de a se desprinde de pe scanduri.

Peretii din ce material sunt si ce distanta aveti intre grinzi ?

csaba_lore
12.08.2008, 22:29
... peretii sunt din caramida eficienta, iar distanta dintre grinzi este de 1m ...

Specialistul MC
13.08.2008, 21:48
Pentru pereti:
-cat de curand posibil pe forum in "Bricolaj" o sa gasiti toate detaliile necesare sub forma unui tutorial.

Pentru tavan:
-gasiti tutorialul cu executarea unui tavan fals cu sistem de profile portant si profile montant pe forum la sectiunea "Bricolaj".

Fireangel
18.08.2008, 12:33
Buna ziua .
As avea 2-3 intrebari in materie de termoizilare

1. Cu ce este recomandat izolarea a unui perete de bloc din interior :
cu polistiren extrudat sau expandat ?
2. La polistirenul extrudat mai este necesara aplicarea foliei de polietilena ?

Seni
18.08.2008, 17:52
o izolare interioara este recomandat a se executa cu rigips, folie, vata minerala...