PDA

Arată versiune întreagă : Instalare interfon si yala electromagnetica



mmarius
25.10.2006, 23:36
Am cumparat dintr-un magazin din Italia 2 videointerfoane separate. Vreau sa montez unul la parterul casei, altul la etaj si sa folosesc doar o "casuta de apelare la poarta". Este posibil :?: Cutia cu telecamera, care vine la poarta are loc doar pentru 4 fire care comunica cu monitorul (comanda) , dupa cum se vede din desenul de pe cutie. Monitoarele din casa au cite 6 locuri pt fire. 2 pt videointerfon(sunet, imagine) si 4 pentru actionarea electrica a portitei.
Nu este specificat nimic despre faptul ca se pot pune 2 monitoare de ex.
Cum pot lega cele 2 monitoare impreuna :?:
Se pot pune pur si simplu firele de la cele 2 monitoare in acelasi loc in cutia cu telecamera :?: (dublare)
Ma ajuta cineva, ca in 1 saptamana ma intorc in tara si sa stiu daca le aduc sau le inapoiez la magazin.
Multumesc

mmarius
25.10.2006, 23:58
Am mai vazut pe cutie ca telecamera are parametrii de functionare intre
-10 si +50 grade. In conditiile in care este amplasata pe poarta... ce ma fac :?: Caut alta care sa functioneze si la -30 sau ma rog sa nu inghete :?: Cele de pe piata noastra functioneaza la temperaturi extreme :?:
Multumesc

briobit
26.10.2006, 19:11
poti sa imi spui un model sa caut schema de conexiuni?

mmarius
26.10.2006, 19:23
Firma EXTEL, model weVP 2025E. Multumesc

mmarius
01.11.2006, 12:07
Nimeni, nu poate sa ma ajute :?:

briobit
01.11.2006, 21:44
imi pare rau am tot cautat dar nu am gasit nimic.... mai caut cum gasesc ceva te anunt

mmarius
06.11.2006, 11:47
Am rezolvat. Am unit firele celor 2 module din casa si le-am connectat la telecamera. merge.

sam 1973
02.08.2011, 07:48
Am cumparat un set interfon audio DP1010,sursa curent 220v,
la el vreau sa atasez o yala elctromagnetica KALE sursa curent 12 vAC,10w
Ce mai folosesc sa le fac compatibile si sa si functioneze ,
din unitatea interna interfon miar iesi max.1,2 A

Consultant electrice
03.08.2011, 09:24
Am cautat codul dat de dvs. pentru interfon, insa nu am gasit informatii relevante; poate aveti dvs. un link cu descrierea produsului.

In mod sigur puteti comanda prin intermediul interfonului inchizatoarea electromagnetica. In cel mai complicat caz, se poate folosi o sursa separata pentru inchizatoarea si un releu care odata comandat de interfon sa alimenteze dispozitivul deschizand usa.

Pot face multe presupuneri insa daca ne dati mai multe date despre aparatul dvs. vom vorbi mai la subiect.

sam 1973
03.08.2011, 21:47
picasaweb.google.com/mariusbmg2/Desktop?authkey=Gv1sRgCMmW2bbaivDZsAE

eu am ales varianta cu un singur interfon
asteas date tehnice ale interfonului ,

yala electromagnetika este kale kilit , cod 357 M

scrie ca este necesar un transformator de 12 V.AC -10W
as ruga si o schema atasata sa nu fac prostii :D

Consultant electrice
06.08.2011, 09:50
Sursa care este necesara pentru functionarea inchizatoarei electromagnetice este deja in interfon, cel putin asa ar fi normal.

Schema din documentatia interfonului este exact ce aveti nevoie. La inchizatoarea electromagnetica nu trebuie sa tineti cont de polaritate.

Va sfatuiesc sa realizati conexiunile pe un traseu scurt provizoriu si sa testati functionarea inainte de a monta dispozitivul in locatia finala.

sam 1973
06.08.2011, 21:04
am facut acest lucru si nu functioneaza ...?
Aici apar semne de intrebare si nu stiu dece ???
la test soneria functioneaza ,chiar si microfonul dar cind cuplez deschiderea yalei nimic ,nici un semn ???

Consultant electrice
09.08.2011, 21:54
Aveti la indemana un aparat de masura ca sa masurati ce tensine apare la actionarea butonului de deschidere pe firele de comanda? Probabil ca nu se asigura curentul necesar si intradevar va fi nevoie de un releu si un transformator separat.

Consultant electrice
17.08.2011, 17:31
Cum ati rezolvat sau nu ati rezolvat :) pana la urma?

sam 1973
18.08.2011, 07:21
trebuia sa ajung azi dar s-au ivit citeva probleme personale si nu mai ma duc ,poate miine ,va tin la curent cu modificari ...

sam 1973
19.08.2011, 17:52
am rezolvato ,am alimentat si yala dintr-un transformator de 12V si functioneaza ,totul este ok :D :D

Negulescu Corneliu
19.08.2011, 18:28
pai cum ? Adica yala se alimenteaza pemanent din sursa de 12 V AC si are un port de actionare in care vine o comanda de la alarma? Sau cum ?

Consultant electrice
20.08.2011, 18:10
Probabil ca e o alimentare de 12V fara consumator care este cuplata la sarcina prin intermediul unei tensiuni de comanda la momentul potrivit. Eu as fi complicat treaba in sensul sa se comande alimentarea transformatorului in momentul cand este nevoie de actionarea yalei, ca sa existe cat mai putine "montaje" sub tensiune permanent.

Mircea G
20.08.2011, 21:35
Probabil ca e o alimentare de 12V fara consumator care este cuplata la sarcina prin intermediul unei tensiuni de comanda la momentul potrivit. Eu as fi complicat treaba in sensul sa se comande alimentarea transformatorului in momentul cand este nevoie de actionarea yalei, ca sa existe cat mai putine "montaje" sub tensiune permanent.
Daca am tradus bine : interfonul nu are decit un amarit de buton pt comanda deschiderii . Nu alimentare , nimic . Un buton de 1 leu care cred ca se numeste pompos " comanda " pt yala !
.......
Solutia cu montarea butonului pe intrarea sursei NU o recomand . Mandea a facut asa pt a nu sta nimic sub tensiune . De stat nu a stat dar mi-a crescut mie tensiunea cind a cedat yala . Cind se alimenteaza sursa la intrare , impulsul nu este impus ci dureaza mai mult chiar si dupa intreruperea contactului . De regula ar trebui sa scrie in specificatiile yalei CITE secunde poate fi tinuta sub tensiune , caci bobina se arde extrem de usor si costa sau nu se poate schimba . Dupa ce mi-a cedat bobina am inceput sa caut informatii pe care normal ca nimeni nu le da , dar am gasit pina la urma .
Comanda yalei se face din buton care este pe intrarea sursei si sursa trebuie sa fie una cu temporizare . Numai asa se poate garanta functionarea . Un impuls la o secunda poate fi suficient ...asta si impotriva celor ce se joaca la deschidere sau ramin cu mina pe buton .
In cazul ca alegeti alt tip de sursa sau de montaj ...surprize surprize .

Consultant electrice
22.08.2011, 15:27
Corect, sursa poate avea si o crestere progresiva in tensiune si ulterior o scadere fiind vorba eventual de niste condensatori. O firma care se respecta ar trebui sa faca o yala imuna la astfel de probleme sau macar sa specifice clar conditiile de alimentare eventual o categori "ASA NU!" ca sa nu se ajunga la probleme de garantie care sa nu se rezolve pe garantie :)

Treaba cu bobina care se arde usor este destul de dureroasa, exista situatii cand poarta nu se deschide sau cel din exterior incearca sa intre si impinge in usa, limba yalei sta presata in locasul din toc si bobina poate sa nu aiba forta sa traga limba in acele conditii, deci cel care realizeaza deschiderea are intentia de a tine apasat.

ionescuvaly
24.08.2011, 17:06
Salut,

Am o yala electromagnetica montata la o poarta, alimentare pe 12V cu deschidere de la buton.

As vrea sa va cer sfatul deoarece vreau sa mai montez un buton care sa dea comanda de deschidere.

Intrebarea mea este daca o yala electromagnetica poate fi deschisa de la doua butoane.

Multumesc,
Vali

Consultant electrice
25.08.2011, 21:33
Butonul din care se deschide acum este instalat pe un interfon? Se poate trage o comanda de deschidere de la butonul plasat pe yala.

ionescuvaly
06.09.2011, 14:08
Butonul din care se deschide acum este instalat pe un interfon? Se poate trage o comanda de deschidere de la butonul plasat pe yala.

Salut,

Scuze ca nu am mai raspuns, dar am fost plecat din Bucuresti.

Butonul de deschidere nu este amplasat pe interfon, este doar un buton cu revenire.

Multumesc,
Vali

GeorgeTrisina
25.06.2013, 12:40
Salut,

Scuze ca nu am mai raspuns, dar am fost plecat din Bucuresti.

Butonul de deschidere nu este amplasat pe interfon, este doar un buton cu revenire.

Multumesc,
Vali

M-ar interesa si pe mine un sistem de videointerfon care sa aibe panoul de intrare cu amprenta digitala si sa suporte 3 monitoare color (parter, etaj si mansarda).