PDA

Arată versiune întreagă : Societate lucrari apa gazeeddy88
06.12.2011, 18:28
buna seara! sunt un instalator apa gas in Italia. as dori sa aflu de ce as avea nevoie sa deschid o firma de instalati apa gas in Romania.
As mai vrea sa stiu legile despre gas, daca sunt diferite de italia, de ex. daca pot folosi tub de arama la gas si daca pot sa trec cu tubul de gas sub paviment bine inteles cum zice norma adica tras invelis pe tubu de arama. Sau la ce adancime pun tubu de apa afara . si cam ce e diferit intre Italia si Romania.Si de noutati

P.s : Va multumesc frumos si o seara placuta

Consultant climatizare
06.12.2011, 19:54
La ce va referiti prin tub de arama ? Va rog frumos sa postati o poza.

PowerMC
06.12.2011, 19:57
Depinde ce doriti sa realizati, exista diverse forme sub care puteti activa, se poate inregistra o societate de tip SRL, persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala. Pentru anumite tipuri de lucrari sunt necesare autorizari din partea insitutiilor abilitate, de exemplu la instalatiile de distributie gaze naturale. Pentru bransamente sunteti legat de furnizorul de gaze, pentru centrale sunt necesare legaturi cu ISCIR (vezi prescriptii CR)etc. Din cate stiu pentru traseele de distributie gaze naturale nu se accepta cuprul in Romania, trebuie analizate normativele si prescriptiile de profil, poate va ajuta vreun coleg cu identificarea acestora.
In orice caz, partea de inregistrare a formei sub care veti activa este pasul cel mai usor, restul acreditarilor, autorizarilor etc. vor fi pasul urmator in functie de domeniul in care se va activa efectiv.

eddy88
08.12.2011, 20:08
buna seara!
daca i-au o lucrare de exemplu o casa si am de facut instalatiia de incalzire sub pardoseala si o instalatie pe lemne, cumparand materialele de la o firma autorizata imi fac ei o schita pentru instalatia pe lemne sau o schita cu traseul tubului sub pardoseala asa cum se procedeaza in italia. Sau trebuie sa-l proiectez eu singur.
Si as mai vre sa stiu cu ce materiale se lucreaza in Romania : petru apa ce tub se foloseste, daca se foloseste numai henco sau si alceva ,la ce adancime se pune tubu de apa sub pamant sa nu inghete si ce tub se foloseste, ce tub se foloseste pentru gas,

da_n
08.12.2011, 20:27
La ce va referiti prin tub de arama ? Va rog frumos sa postati o poza.in It si alte tari reteaua casnica de gaz se face pe tubulatura de cupru izolat cu plastic

Consultant climatizare
09.12.2011, 06:39
In cele mai multe cazuri firma ce vinde materialele si echipamentele o sa va faca o schita, dar ideal ar fi sa veniti cu un proiect. Altfel riscati ca cei ce vand echipamentele sa va forteze sa cumparati ceeea ce au ei pe stoc in momentul respectiv sau o cantitate mult mai mare de materiale decat necesarul real. Costurile unui proiect de instalatii sunt mici in comparatie cu pierderile ce pot fi produse daca acesta lipseste.