PDA

Arată versiune întreagă : Pui si curcani crescuti la curte



Shaq
06.02.2012, 10:51
Fac inscrieri pentru curcani de carne 15 lei / kg in viu.
Cresc pui de carne rasa Broiller pentru vanzare, pret 10 lei / kg in viu (in medie ating cam 4 kg).

bulba grig
11.02.2012, 11:37
pai , cand vinzi curcani , de sunt 15/kg ? mici , m-ar interesa si pe mine .

cosmintr
11.02.2012, 11:53
Daca ne intereseaza cum cumparam? De unde esti?

Shaq
12.02.2012, 16:00
pai , cand vinzi curcani , de sunt 15/kg ? mici , m-ar interesa si pe mine .
15 lei = 1 kg de curcan in viu, mici nu vand, cumpar de 1 zi ii cresc si apoi ii vand

Shaq
12.02.2012, 16:05
Daca ne intereseaza cum cumparam? De unde esti?
Dragomiresti, Ilfov. Cum se procedeaza: curcanii ii tin cam 5,5-6 luni de la pui de 1 zi pana la sacrificare. Se da avans 100 de lei / curcan, inainte de a achizitiona puii de 1 zi (asta ca sa fiu sigur ca nu iau prea multi). Inainte de taiere se vine la locul unde sunt curcanii, se alege (viu), se taie (sau nu-daca nu se doreste), se cantareste si se calculeaza restul de achitat. Cu puii de carne la fel, avansul e de 20 de lei / pui.
Vand si oua de prepelite la 40 bani/ou si poate spre vara si prepelite pentru carne.

bulba grig
12.02.2012, 17:01
si daca nui secret , la ce bani merg curcanii , pui ,de 1 zi prin zona? mersi . ai clocitorie in zona , ma intereseaza daca sar renta sa ajung sa iau si eu .

bulba grig
12.02.2012, 17:24
poti sa imi dai si pm

vasile m
13.02.2012, 08:30
si daca vo doi ii ia uliul?
ce te faci cu el?
adica cu omul care a platit? are asigurare?

Shaq
13.02.2012, 09:20
si daca nui secret , la ce bani merg curcanii , pui ,de 1 zi prin zona? mersi . ai clocitorie in zona , ma intereseaza daca sar renta sa ajung sa iau si eu .
cu siguranta nu e secret pretu acestora: anul 2011 aveau pret de 13 lei / buc, eu folosesc clocitoare proprie numai la prepelite. Clocitorie in zona nu stiu.

Shaq
13.02.2012, 09:24
si daca vo doi ii ia uliul?
ce te faci cu el?
adica cu omul care a platit? are asigurare?
asa ceva nu este posibil! Tarcul in care ii cresc are dimensiuni de 4x8 m. Nu exista riscuri sa intre la pasari nici sobolani sau alte rapitoare datorita modului in care acest tarc este ralizat si anume: am sapat adancime 1 cazma pe toata suprafata si apoi am pus rabit, pamant pus apoi la loc. Tot tarcul este ca un cub din rabit.

vasile m
14.02.2012, 20:18
ee inseamna ca nu au suprafata suficienta dupe normele europene.

nicu78
14.02.2012, 21:38
......eeeeeee na, de acum incep criticile, face si el cum poate sa manince o bucata de piine.
Asa o sa fac si eu cind o sa ma intorc acasa , dar daca o sa am niste vecini asa cum e domnul vasile m, credca o sa mor de foame....ca la noi se practica chestia asta cu capra vecinului....

adrian73
14.02.2012, 21:57
sa astepti mult si bine pana iti da cineva 100 pt un pui de mic, apucate de alta afacere

Shaq
15.02.2012, 07:22
ee inseamna ca nu au suprafata suficienta dupe normele europene.

nu Uniunea Europeana mi-a dat fondurile necesare in a-mi ridica cotetele, le-am realizat pe cat posibil sa nu duca lipsa de nimic, sa se desfasoare in voi. Ca si spatiue este extrem de generos. Cei ce cunosc stiu despre ce vb.

Shaq
15.02.2012, 07:23
......eeeeeee na, de acum incep criticile, face si el cum poate sa manince o bucata de piine.
Asa o sa fac si eu cind o sa ma intorc acasa , dar daca o sa am niste vecini asa cum e domnul vasile m, credca o sa mor de foame....ca la noi se practica chestia asta cu capra vecinului....
la mine daca chemi vreunul sa te ajute sau sa iti faca vreo treaba in curte platindu-l si dandu-i si de mancare, nu vine, prefera sa stea in birtul satului

Shaq
15.02.2012, 07:27
sa astepti mult si bine pana iti da cineva 100 pt un pui de mic, apucate de alta afacere
stimate domn in primul rand nu vand pui de o zi (cred ca asta ati inteles dvs prin pui "mic"), ii achizitionez, ii cresc si apoi ii vand. Si daca va referiti la puii de gaina acestia ating 4 kg x 10 lei = 40 de lei, un curcan undeva la 22 kk x 15 lei = 330 lei. Sper ca dvs ati inteles gresit desspre acei 100 de lei pe care eu ii solicit ca avans in cazul cresterii curcanilor.

vasile m
15.02.2012, 08:21
da nostima afacere cumpar curcan cu un an inainte.. si care este garantia ca intradevar dupe un an am curcanul?
de unde stiu eu ca nu e o abureala? ca de in ziua de azi se intampla si la case mai mari. Si apropo nicu78 poti sa/i trimiti niste bani stimabilului domn shaq ca pote cresc curcanii pana vii acasa. daca nu pleaca dumnealui bineinteles.:))

horia16
15.02.2012, 10:27
nu este vb despre teapa sau ceva de genul acesta,nu trebuie neaaparat pusa problema asa din principiu pt ca atunci multe dintre lucruri nu le-ati mai platii.
cate servicii nu platit inainte si pe urma vezi daca beneficicezi de el si in ce masura.

eu zic ca o astfel de afacere nu prea are sorti de izbanda in varianta propusa de shaq.
nici in romania si nici unde nu vine tie sa itit de un avans pt un animal si sa vina peste luni de zile sa il ia si sa plateasca diferenta,asta nu prea e o afacere de vandut ci mai degraba un centru de inchiriat casete.
afacere e atunci cand te duci si cumperi pe bani tai 100 de pui sa zicem,ai cresti dupa care ai scoti la vanzare.
eu ca si client dece sa vin la tine cu luni de zile inainte cand pot sa cumpar acel curcan matur cand am nevoie de el,mai ales ca nu este un pret foarte avntajos incat sa devina o afacere si pt ine in care sa investesc timp si bani care de fapt trebuie sa investeasca proprietarul afacerii.
pai si daca stau in capatul celalalt al ilfovului si trebuie in acest timp sa bat 2-3 drumuri sa dus dracu tot smenu si ma costa mai mult decat orice curcan

eu de ex.cumpar curcani americani daia albi de la o ferma din zona calugareni,dar ma duc acolo au zeci-sute de curcani crescuti cum se cuvine(cunosc proprietarul)imi aleg curcanul,il cantaresc,il platesc si gata treaba.
si daca nu am timp sau nu vreau sa cheltui bani pe drum il sun ai dau comanda si in 1-2 zile depinde cum are si el timp imi vine curcanul la usa fara nici o cheltuiala in+.

mie mi sa parut ciudat de la inceput si am crezut ca nu am inteles eu bine,faptul ca trebuie sa platesc in avans cu luni de zile,chiar si doar o parte din suma,mi se pare foarte ciudat,nu am mai auzit de asa ceva pina acum,nu de alta dar daca ar reusii sa se implementeze acest sistem in apropae fiecare curte s-ar deschide o micro ferma,ca practic nu investesti mai nimic,nu iti trebuie toti banii de la inceput.

vasile m
15.02.2012, 19:41
no coment..

Shaq
16.02.2012, 06:50
da nostima afacere cumpar curcan cu un an inainte.. si care este garantia ca intradevar dupe un an am curcanul?
de unde stiu eu ca nu e o abureala? ca de in ziua de azi se intampla si la case mai mari. Si apropo nicu78 poti sa/i trimiti niste bani stimabilului domn shaq ca pote cresc curcanii pana vii acasa. daca nu pleaca dumnealui bineinteles.:))

Puteti sta linistit domnule vasile m, pe acest forum ne place sa credem ca avem de-a face numai cu oameni parolisti si seriosi. Daca se incep intrigi de genul pe care dvs o enuntati mai sus, chiar nu se mai poate intreprinde nimic. Din cauza mentalitatii noastre, a romanilor, care este destul de pesimista si inapoiata nu evoluam.... incepem cu dar daca.... cine stie.... cum sa.... etc
... iar de plecat nu plec nicaieri, poate cunoasteti dvs pe altcineva cu obiceiuri de genul acesta si obisnuit in a da "teapa"

Shaq
16.02.2012, 06:57
nu este vb despre teapa sau ceva de genul acesta,nu trebuie neaaparat pusa problema asa din principiu pt ca atunci multe dintre lucruri nu le-ati mai platii.
cate servicii nu platit inainte si pe urma vezi daca beneficicezi de el si in ce masura.

eu zic ca o astfel de afacere nu prea are sorti de izbanda in varianta propusa de shaq.
nici in romania si nici unde nu vine tie sa itit de un avans pt un animal si sa vina peste luni de zile sa il ia si sa plateasca diferenta,asta nu prea e o afacere de vandut ci mai degraba un centru de inchiriat casete.
afacere e atunci cand te duci si cumperi pe bani tai 100 de pui sa zicem,ai cresti dupa care ai scoti la vanzare.
eu ca si client dece sa vin la tine cu luni de zile inainte cand pot sa cumpar acel curcan matur cand am nevoie de el,mai ales ca nu este un pret foarte avntajos incat sa devina o afacere si pt ine in care sa investesc timp si bani care de fapt trebuie sa investeasca proprietarul afacerii.
pai si daca stau in capatul celalalt al ilfovului si trebuie in acest timp sa bat 2-3 drumuri sa dus dracu tot smenu si ma costa mai mult decat orice curcan

eu de ex.cumpar curcani americani daia albi de la o ferma din zona calugareni,dar ma duc acolo au zeci-sute de curcani crescuti cum se cuvine(cunosc proprietarul)imi aleg curcanul,il cantaresc,il platesc si gata treaba.
si daca nu am timp sau nu vreau sa cheltui bani pe drum il sun ai dau comanda si in 1-2 zile depinde cum are si el timp imi vine curcanul la usa fara nici o cheltuiala in+.

mie mi sa parut ciudat de la inceput si am crezut ca nu am inteles eu bine,faptul ca trebuie sa platesc in avans cu luni de zile,chiar si doar o parte din suma,mi se pare foarte ciudat,nu am mai auzit de asa ceva pina acum,nu de alta dar daca ar reusii sa se implementeze acest sistem in apropae fiecare curte s-ar deschide o micro ferma,ca practic nu investesti mai nimic,nu iti trebuie toti banii de la inceput.

Horia sunt de acord cu tine in mai tot ce ai scris, dar crede-ma ca asa cum ai spus si tu, sunt destui care fac acest lucru tocmai din aceasta cauza eu vreau sa elimin riscul de a "ramane" cu curcanii pe care mai intai i-as cumpara in cantitate mare si apoi dupa finalizarea etapei de crestere sa ma apuc sa caut clienti ! E foarte greu asa si nu voi reusi, am incercat de prima oara aceasta varianta si a trebuit sa mananc curcan dimineata la pranz si seara. De 2 ani de zile am adoptat aceasta metoda care s-a bazata pe recomandari "din gura in gura" si a mers foarte bine. Clientul vine si vede pe ce da banii, care sunt conditiile de crestere, ce furaje se folosesc, etc... iar prin avansul dat este sigur ca atunci cand vrea are produsul dorit, curat, natural. Acest avans e un avantaj si pentru mine, normal, din 2 motive - am o investitie in primele luni, diminuata, si imi ofera siguranta ca la maturitate curcanul are "stapan", eliminand astfel riscul de a investi degeaba niste bani ! De ce nu incercati sa cresteti la inceput pt dvs macar 5 curcani, sa vedeti ce inseamna si apoi sa observati daca banii pe care ii solicit eu ca si avans sunt meritati sau aberez !
Si inca ceva... asa cum am mai spus, fiecare e liber sa aleaga si sa cumpere ce vrea de unde vrea !

horia16
16.02.2012, 09:19
cum am spus de la bun inceput eu nu imi permit sa comentez calitatea produselor oferite de tine pt simplu fapt ca nu am avut ocazia sa le probez/consum,deci nu e normal.
nu spun iar ca ceea ce vinzi tu nu merita bani pe care ai ceri,fiecare pune pret pe bunul sau serviciul lui cat vrea ca doar daia e democratie.
am spus doar ca un asemenea tip de colaborare sa ai zicem nu prea are sorti de izbanda(parerea mea)pt ca lumea e reticienta la acest tip de comert si pt ca cel putin la noi(nu stiu in alte parti) nu este implementata,practic tu esti un pionier in domeniu fapt care face foarte dificila reusita.
bineinteles ca si in acest ca in mai toate domeniile cel mai mult conteaza recomandarile si aceasta poate fi singura cheie a succesului.
in vremurile de astazi cred ca mai degraba poti vinde porci in rate,in acelasi sistem cum faci tu,te apuci de acum stabilesti o rata lunara sau trimestrala si cand vine creciunul sau cand vrea clientul trageti linie si iti plateste diferenta,cu curcanii este mai greu pt ca la noi nu este o carne cu consum insemnat,sunt foarte putine persoane care consuma curcani si acesti o fac rar.

Shaq
16.02.2012, 09:51
cu curcanii este mai greu pt ca la noi nu este o carne cu consum insemnat,sunt foarte putine persoane care consuma curcani si acesti o fac rar.

ai sa razi, dar cunosc pe un director de supermarket chiar foarte renumit si acum 1 luna am discutat cu el printre care imi spunea ca romanii sau "americanizat" si anume in apropierea sarbatorilor de iarna incep sa caute carnea de curcan pentru a pune pe masa de revelion sau / si de craciun.

VYS
16.02.2012, 10:23
Intrebari:
-cat este perioada minima de la avans pana la momentul in care se livreaza produsul si greutatea minima?
-se poate livra curcanul taiat si congelat?
-cum se poate livra celor care sunt la distanta?

Shaq
16.02.2012, 10:51
- perioada minima e cand hotaraste clientul dar e de preferat ca acesta sa ajunga la macar 5 luni pentru a fi bine dezvoltati cu carne multa pe ei; vezi fisierul atasat;
- curcanul se poate livra taiat si congelat, probabil ca o sa mai intervina un pret de manopera;
- momentan nu livrez la distanta intrucat ma bazez ca cel care cumpara sa vada pe ce da banii, sa isi aleaga.
Cred ca tocmai mi-ai dat o idee. As putea posta filmulete cu curcanii sau prin web cam sa poata fi alesi de la distanta apoi trimisi prin curierat, dar nu stiu daca se merita caci apar costuri de transport si implicit creste pretul de achizitie. In aces caz va sfatuiesc sa cautati altii ca mine pe langa dumneavoastra.

VYS
16.02.2012, 11:05
Nu vad o problema transportul, 20-30 lei la pretul de achizitie de circa 300 lei nu este o mare problema din punctul meu de vedere si cred ca ar trebui sa fi cel putin deschis pe subiectul asta.
Costul manoperei pentru taiere cred ca ai putea sa il internalizezi sau sa nu fie decat unul modic, asta ar inseamna un plus pentru clientii fideli.
Eu unul nu am o pasiune pentru alegerea unui curcan dupa freza, crezi ca cine vede exteriorul stie ce este in interior, din aceasta cauza alegerea mi se pare o chestiune subiectiva.
Care fisier atasat?

horia16
16.02.2012, 14:08
ai sa razi, dar cunosc pe un director de supermarket chiar foarte renumit si acum 1 luna am discutat cu el printre care imi spunea ca romanii sau "americanizat" si anume in apropierea sarbatorilor de iarna incep sa caute carnea de curcan pentru a pune pe masa de revelion sau / si de craciun.este foarte posibil sa ai dreptate dar din pacate doar in perioada sarbatorilor,cine stie poate mai apare si pe la noi ziua recunostintei si asa ai o afacere infloritoare.


- perioada minima e cand hotaraste clientul dar e de preferat ca acesta sa ajunga la macar 5 luni pentru a fi bine dezvoltati cu carne multa pe ei; vezi fisierul atasat;
- curcanul se poate livra taiat si congelat, probabil ca o sa mai intervina un pret de manopera;
- momentan nu livrez la distanta intrucat ma bazez ca cel care cumpara sa vada pe ce da banii, sa isi aleaga.
Cred ca tocmai mi-ai dat o idee. As putea posta filmulete cu curcanii sau prin web cam sa poata fi alesi de la distanta apoi trimisi prin curierat, dar nu stiu daca se merita caci apar costuri de transport si implicit creste pretul de achizitie. In aces caz va sfatuiesc sa cautati altii ca mine pe langa dumneavoastra.
am vazut anul trecut la tv cum un taran in perioada craciunului isi vinde porci vii prin webcam,si am vazut si miei,deci este o varianta care incepe sa se raspandeasca.

Shaq
17.02.2012, 06:55
Nu vad o problema transportul, 20-30 lei la pretul de achizitie de circa 300 lei nu este o mare problema din punctul meu de vedere si cred ca ar trebui sa fi cel putin deschis pe subiectul asta.
Costul manoperei pentru taiere cred ca ai putea sa il internalizezi sau sa nu fie decat unul modic, asta ar inseamna un plus pentru clientii fideli.
Eu unul nu am o pasiune pentru alegerea unui curcan dupa freza, crezi ca cine vede exteriorul stie ce este in interior, din aceasta cauza alegerea mi se pare o chestiune subiectiva.
Care fisier atasat?
toate aspectele metionate de tine sunt absolut reale si logice dar romanul are mentalitatea pe care o are, adica si in 2012 daca peretele suna a gol cand ciocane (ca ar fi din gips carton) nu e multumit, trebuie sa fie din beton !
Suma alocata manoperei e din start una extrem de mica, undeva la 5 lei / curcan. Acum vis-a-vis de trimitere la distanta a produselor concelate, nu stiu ce sa zic, ma voi interesa la firmele de curierat sa vad care e procedura si care sunt in final costurile. Bineinteles ca se poate trimite !

Shaq
17.02.2012, 07:21
horia, faza cu taranul m-a inspirat ! A fost tare de tot sa-l vezi pe badea cu laptopul in brate, dar jucaria a functionat

VYS
17.02.2012, 07:43
Sunt de parare ca trebuie sa ai o flexibilitate ridicata si sa gasesti toate caile posibile pentru ca fiecare client sa poata opta pentru unul din sistemele de achizitie, conform celor discutate mai sus.
Nu pot decat sa iti urez afacere profitabila si clienti multumiti. Nu exclud ca la un moment dat, daca este tehnic posibil, sa fiu unul din clientii tai.

Shaq
17.02.2012, 07:52
multumesc, adevarat ca e destul de dificil, dar ma zbat sa iasa totul ok. Daca am clientii multumiti sunt convins ca si afacerea va da roade !

danielu
19.02.2012, 16:55
am citit primele si ultimele posturi, nu imi este suficient de clar ce le dai de mancare de se fac de 22 kg

Shaq
19.02.2012, 17:03
furajele folosite sunt 100% bio si sunt achizitionate de la Agroland. Sunt furaje obtinute din amestec de cereale pe regimuri de crestere ca pasarea sa aiba aportul optim de proteina. Intr-un regim de crestere cu porum sau ovaz aceasta rasa de curcan cat si cel cu care e toata lumea obisnuita nu poate depasi o masa de 10 kg.

RaduCA
19.02.2012, 18:38
furajele folosite sunt 100% bio [...]
Pentru acest lucru, cine garantează şi cum?



[...] Sunt furaje obtinute din amestec de cereale pe regimuri de crestere ca pasarea sa aiba aportul optim de proteina. [...]
Aici am nevoie de traducere... :oops:

VYS
19.02.2012, 18:54
Saracul curcan, cred ca nu mai are chef de ingrasare cu asa clienti! Facem si o autopsie ceva?:mrgreen:

nicu78
19.02.2012, 21:45
EHEEEEEEE oare unde sint pasarile alea crescute pe islaz ....sau cum spunea bunica ---in cimp, si le dadea graunte dimineata cind le scotea din cotet si seara cind le baga inauntru. Of doamne ce gust avea carnea aia ....mai ales cind facea bunica un bors de statea grasimea deasupra...si ce gust avea...
De fapt despre ce vorbim aici?'' ca o inceput sa-mi saliveze gura...

musu
19.02.2012, 22:47
@nicu: bunica ta facea bors din pasari????... a mea doar din tarate... eventual din pasari vreo supa, vreo ciorba ceva

horia16
19.02.2012, 23:09
@nicu: bunica ta facea bors din pasari????... a mea doar din tarate... eventual din pasari vreo supa, vreo ciorba ceva
sunt zone ale tarii unde si la ciorba tot bors ai spune.
@nicu78. tu mai lasa prostiile ca mi-se unfla si de unde iau eu acum gaina de tara

nicu78
19.02.2012, 23:17
DAAAAA asa este HORIA noi moldoveniiii si la ciorba spunem bors...
ce sa iti fac horia ..stiu ca tie pofta ..da ca sa nu fac offf topic aici ...te invit la vara ...la matusa mea sa maninci o ciorba originala -....ce zici????

musu
19.02.2012, 23:34
acum depinde din ce parte a tarii e horia, daca e din Ardeal, stie el prea bine cum e cu ciorbele originale

nicu78
19.02.2012, 23:49
Stai linistit ...MUSU, ca am verisori orignali in TIMISOARA ...mai precis la jeraaa ----care pun zahar in ciorba ...dar cind vin la mine maninca cite 2 castroane de bors ...asa de mult le placee...

Shaq
20.02.2012, 06:47
Pentru acest lucru, cine garantează şi cum?



Aici am nevoie de traducere... :oops:

garantarea o face producatorul furajelor, doar nu eu...
la curcani sunt 5 concentratii diferite din aceste cereale, sunt pe faze: ex. cand este pui de 1 zi se dau anumite furaje cu o anumita formula, dupa prima luna alte furaje, dupa 2 luni se schimba iar si tot asa.

Shaq
20.02.2012, 06:49
EHEEEEEEE oare unde sint pasarile alea crescute pe islaz ....sau cum spunea bunica ---in cimp, si le dadea graunte dimineata cind le scotea din cotet si seara cind le baga inauntru. Of doamne ce gust avea carnea aia ....mai ales cind facea bunica un bors de statea grasimea deasupra...si ce gust avea...
De fapt despre ce vorbim aici?'' ca o inceput sa-mi saliveze gura...
ceea ce spui tu nu este apus, doar ca nu se potriveste la rasele de pasari ce sunt crescute pentru carne. Acele pasari cu grasimea aia galbena de dadea gustul ala magnific la ciorba (fie ei cocosi, gaini, curcani, pui sau curci) erau alte rase.

Shaq
20.02.2012, 06:53
sunt zone ale tarii unde si la ciorba tot bors ai spune.
@nicu78. tu mai lasa prostiile ca mi-se unfla si de unde iau eu acum gaina de tara
vad ca intereseaza pasarile de tara mai mult decat puii si curcanii de carne, itr-un anume fel e absolut normal.... tocmai mi-ai dat o idee, posed 5 gaini si un cocos rasa cu care toata lumea a crescut la tara, papa la ele - ovaz si porumb. Cred ca o sa merg si pe varianta asta. Am taiat in noiembrie un cocos obisnuit hranit cu ce porumb si ovaz, asa este la ciorba se simte rau de tot gustul, carnea e gri (la puii de carne e alba), dar amarul mai mult de 3,5 kg nu avea si era cocos ! Rase diferite, produse finale diferite, sisteme de hranire diferite !

Shaq
20.02.2012, 07:01
sotia tocmai ce mi-a dat ideea sa extindem vanzarile si cu: varza murata, ardei murati, ardei copti, castraveti murati, gogosari murati. Diferite feluri de mancare gatita: ciorbe, supe, mancare de mazare, musaca, spaghete in sos, zacusca, salata de vinete, salata de icre, salata orientala, salata boeuf, dulceata si gem din diferite fructe, suc de rosii, si multe altele, la care legumele si fructele folosite sunt din gradina proprie.

RaduCA
20.02.2012, 07:12
Foarte bună ideea. Transmite-i felicitările mele soţiei tale!

horia16
20.02.2012, 08:23
DAAAAA asa este HORIA noi moldoveniiii si la ciorba spunem bors...
ce sa iti fac horia ..stiu ca tie pofta ..da ca sa nu fac offf topic aici ...te invit la vara ...la matusa mea sa maninci o ciorba originala -....ce zici????
pai ce sa zic,iti multumesc de invitatie si daca voi fi prin zona cu mare placere voi raspunde invitatiei.



acum depinde din ce parte a tarii e horia, daca e din Ardeal, stie el prea bine cum e cu ciorbele originale
nu sunt din ardeal sunt nascut crescut in bucale si am bunicii din partea tatalui la borcea,plus alte rude inprestiate prin tara.
nu pot sa spun ca am fost prea mult prin ardeal dar din ce am obs.pe acolo ciorbele sunt mai supe asa adica nu sunt acre de la bors sunt mai dulci,fapt ce nu prea conclude cu ciorba traditionala romaneasca(borsul),sarbi de ex. au bucataria asemanatoare cu a noastra si dealtfelfoarte buna,folosesc s ei ciorba ca mancare de baza ca si noi in schimb tot dulce fara bors.
in anumite zone ale tarii daca nu are bors e supa daca are bors este ciorba de aceea i se mai spune popular si bors.

nicu78
20.02.2012, 10:57
Gata , pina aici, chiar acum merg cu nevasta sa cumpar o gaina , ca sa fac un bors , ca vad ca nu se mai poate ...asnoapte nu am putut sa dorm....

Shaq
20.02.2012, 11:28
Foarte bună ideea. Transmite-i felicitările mele soţiei tale!

ii transmit aprecierile, multzam fain !

musu
20.02.2012, 11:53
intr,un an, avand si o mica gospodarie la tara, in apropierea sibiului, mama mea s-a decis sa cresca pui de carne, dupa reteta, furaje cate si de care trebuie. Or crescut ce-i drept, dar, cam scumpi ieseau ca produs finit. Cu toate astea, dupa ce or crescut binisor, mama a decis sa ii treaca pe mancarea traditionala, lasandu,i astfel cateva luni asa, inainte de sacrificare, mizand pe o ridicare a calitatii carnii. Vreau sa va zic ca din momentul schimbarii regimului alimentar cred ca nu or mai crescut deloc.
PS: a fost si primul si ultimul an in care a crescut asa ceva, tot cei traditionali sunt baza

horia16
20.02.2012, 13:09
eu zic ca crescutul animalelor si al legumelor si fructelor natural cum se facea odata mai ales pt vabzare este o afacere exclusivista,da va bufneste rasul dar asa este.
trebuie neaaparat sa ai deja un cerc mare de prieteni cunostiinte care stiu ceea ce faci si sunt dispusi sa plateasca in plus fata de magazin doar pt ca este natural si bineinteles mult mai gustos.
randamentul la astfel de produse este mult mai scazut deact cei care fac asta la nivel industrial de aceea va fi si mai scump.
si eu am o idee de afacere dar este ceva mai mult de investit dar cred ca voi incerca dupa ce termin casa.
ideea nu este a mea,am vazut si eu in alte parti.
vreau ca in gospodaria mea sa cresc mai multe tipuri de animale domestice si cateva salbatice,sa organizez o mica gradina zoologica unde sa vina grupuri de copii si nu numai chiar si parinti cu copii sa vada si ei in realitate un faza,paun,caprioara,iepuri,rate salbatice,un mic izlaz cu pesti,ponei,vitel,in fine o sumedenie de animale.
pt grupurile oraganizate fac si putin pe ghidul explicandu-le copiilor anumite lucruri despre animale pe care nu le invata in mod normal la scoala.
incropesc si o mini-cantina nimic spectaculos unde locul de cinste il va ocupa macarea facuta din produse naturale,proaspete si preparate exect dupa vechhile retete.
asa reusesti sa vinzi si produse pt acasa cum ar fi conserve,diverse preparate si gaini,curcani,rate,iepuri sacrificati sau vii.

este un mod frumos de a educa copii si de a le inspira de mici respectul pt animale si natura in general.

eu am locatia la 15km de bucuresti si nu este nici departe iar in ultimi ani copii din bucuresti aproape ca nu stiu cum arata multe animale sau cu traiesc ele in captivitate si mai ales in salbaticie.

este practic visul din sertar,nu stiu daca voi reusii dar cu siguranta voi incerca.

in anumite perioade ale anului(sarbatori)vreau sa oraganizez siun mic targ al mestesugarilor,adica sa invit un olar,dulgher,tesatoare,un cioban cu 10-15 oi,magar si caini,asta doar de 2-3 ori pe ani.

catalin margarit
20.02.2012, 22:29
te po ajuta!catalin.margarit84@yahoo.com
pai , cand vinzi curcani , de sunt 15/kg ? mici , m-ar interesa si pe mine .

catalin margarit
20.02.2012, 22:34
am citit primele si ultimele posturi, nu imi este suficient de clar ce le dai de mancare de se fac de 22 kg..rasa big 6 nu ajunge decat prin malformatii genetice la 22 de kg,mai ales daca e femela..domnilor haideti sa nu mai aberam,va rog frumos,mai sunt si crescatori pe aici si cam stiu cu ce se mananca!sa va mai spun cate ceva in plus daca tot ma bag in seama..rasa big 6 este rasa mixta si ajunge la 18 kg un mascul hranit bine cu toate tratamentele la timp in circa 8 luni!va multumesc

catalin margarit
20.02.2012, 22:39
Daca ne intereseaza cum cumparam? De unde esti?!te pot ajuta cosmin fara avans...imi pare rau de domnul ...care vinde cu avans...astept mail .catalin.margarit84@yahoo.com

Shaq
21.02.2012, 06:50
..rasa big 6 nu ajunge decat prin malformatii genetice la 22 de kg,mai ales daca e femela..domnilor haideti sa nu mai aberam,va rog frumos,mai sunt si crescatori pe aici si cam stiu cu ce se mananca!sa va mai spun cate ceva in plus daca tot ma bag in seama..rasa big 6 este rasa mixta si ajunge la 18 kg un mascul hranit bine cu toate tratamentele la timp in circa 8 luni!va multumesc

nu tin sa va contrazic ca nu stiu cat rost ar avea. Nu sustin aberatii dupa cum ziceti, pur si simplu am crescut curcani de carne cu furajele de unde am achizitionat si puii de o zi, asa cum am scris mai sus, de la agroland. Nu m-am abatut de la reteta si totul a iesit cum scria acolo fara niciun fel de malformatii. Iar daca dumneavoastra sustineti ca sunteti crescator si nu ati vazut un curcan de carne, normal, sanatos la 22 de kg dupa 6 luni inseamna ca posibil sa fi crescut alta pasare.

Shaq
21.02.2012, 06:54
eu zic ca crescutul animalelor si al legumelor si fructelor natural cum se facea odata mai ales pt vabzare este o afacere exclusivista,da va bufneste rasul dar asa este.
trebuie neaaparat sa ai deja un cerc mare de prieteni cunostiinte care stiu ceea ce faci si sunt dispusi sa plateasca in plus fata de magazin doar pt ca este natural si bineinteles mult mai gustos.
randamentul la astfel de produse este mult mai scazut deact cei care fac asta la nivel industrial de aceea va fi si mai scump.
si eu am o idee de afacere dar este ceva mai mult de investit dar cred ca voi incerca dupa ce termin casa.
ideea nu este a mea,am vazut si eu in alte parti.
vreau ca in gospodaria mea sa cresc mai multe tipuri de animale domestice si cateva salbatice,sa organizez o mica gradina zoologica unde sa vina grupuri de copii si nu numai chiar si parinti cu copii sa vada si ei in realitate un faza,paun,caprioara,iepuri,rate salbatice,un mic izlaz cu pesti,ponei,vitel,in fine o sumedenie de animale.
pt grupurile oraganizate fac si putin pe ghidul explicandu-le copiilor anumite lucruri despre animale pe care nu le invata in mod normal la scoala.
incropesc si o mini-cantina nimic spectaculos unde locul de cinste il va ocupa macarea facuta din produse naturale,proaspete si preparate exect dupa vechhile retete.
asa reusesti sa vinzi si produse pt acasa cum ar fi conserve,diverse preparate si gaini,curcani,rate,iepuri sacrificati sau vii.

este un mod frumos de a educa copii si de a le inspira de mici respectul pt animale si natura in general.

eu am locatia la 15km de bucuresti si nu este nici departe iar in ultimi ani copii din bucuresti aproape ca nu stiu cum arata multe animale sau cu traiesc ele in captivitate si mai ales in salbaticie.

este practic visul din sertar,nu stiu daca voi reusii dar cu siguranta voi incerca.

in anumite perioade ale anului(sarbatori)vreau sa oraganizez siun mic targ al mestesugarilor,adica sa invit un olar,dulgher,tesatoare,un cioban cu 10-15 oi,magar si caini,asta doar de 2-3 ori pe ani.
foarte adevarat e ceea ce spui si anume: copiii din ziua de azi nu stiu cum arata in realitate o vaca, un porc, etc. Eu m-am mutat din Bucuresti in 2005. Tot din acest motiv m-am apucat sa cresc o pasare, un iepure, un curcan, etc. in primul rand pentru copii, in al doilea rand sa mananc mai sanatos, si in al treilea rand de ce nu pentru o mini afacere.

Shaq
21.02.2012, 06:57
intr,un an, avand si o mica gospodarie la tara, in apropierea sibiului, mama mea s-a decis sa cresca pui de carne, dupa reteta, furaje cate si de care trebuie. Or crescut ce-i drept, dar, cam scumpi ieseau ca produs finit. Cu toate astea, dupa ce or crescut binisor, mama a decis sa ii treaca pe mancarea traditionala, lasandu,i astfel cateva luni asa, inainte de sacrificare, mizand pe o ridicare a calitatii carnii. Vreau sa va zic ca din momentul schimbarii regimului alimentar cred ca nu or mai crescut deloc.
PS: a fost si primul si ultimul an in care a crescut asa ceva, tot cei traditionali sunt baza
puii de carne nu se cresc doar cu porumb sau alta cereala, ci cu un amestec din mai multe cereale. Mama ta trebuia sa ii sacrifice intre 6 si 8 saptamani. Nu se lasa mai mult sa creasca pentru ca nu mai devine rentabil. Puiul dupa aceasta perioada o sa inceapa sa manance din ce in ce mai mult fara sa mai asimileze cine stie ce carne pe el.

horia16
21.02.2012, 08:17
!te pot ajuta cosmin fara avans...imi pare rau de domnul ...care vinde cu avans...astept mail .catalin.margarit84@yahoo.com
te rog fati un toppic separat,este de prost gust sa vi sa vinzi niste lucruri pe toppicul altei persoane,ca sa nu mai zic ca incalci si regulamentul.
intradevar au fost discutii multe dar nu am uitat ca la baza acest toppic este al lui shaq si el vinde ceva aici.
nu o lua in nume de rau dar asa este corect si civilizat.

musu
21.02.2012, 08:27
discutia relativa la ajungerea unui curcan la maturitate la 22 de kg m,a facut sa,l sun pe fratele mamei, unchiul meu, care creste asa ceva de ani de zile (scop exclusiv familial, nu comercializare). El spune ca au in jur de 16 kg la taiere, absolut dupa reteta si cu furaje dedicate naturale. Apoi nu stiu, nu vreau sa,l contrazic Shaq, dar, prin furajele alea s,ar putea sa fie si ceva medicamente (hormoni de crestere), sau poate aerul usor alpin din jurul sibiului nu favorizeaza cresterea

nicu78
21.02.2012, 10:11
........Vaiiiiii de mine si de mine, da ce faceti domnilor, mai aveti oleaca si ajunge curcanul cit porcul la kg, si no sa mai stiu ce sa tai de craciun....

Shaq
21.02.2012, 10:55
discutia relativa la ajungerea unui curcan la maturitate la 22 de kg m,a facut sa,l sun pe fratele mamei, unchiul meu, care creste asa ceva de ani de zile (scop exclusiv familial, nu comercializare). El spune ca au in jur de 16 kg la taiere, absolut dupa reteta si cu furaje dedicate naturale. Apoi nu stiu, nu vreau sa,l contrazic Shaq, dar, prin furajele alea s,ar putea sa fie si ceva medicamente (hormoni de crestere), sau poate aerul usor alpin din jurul sibiului nu favorizeaza cresterea

nu te contrazic dar tabelul pe care l-am postat e de pe site-ul de unde cumpar furajele. Eu am cantarit anul trecut curcan tinut 5,5 luni, fara cap si penaj si a ajuns la 18 kg. Eu nu vin aici cu argumente sa ma creada lumea ca aceste pasari ajung la nu stiu ce greutate, nici nu este important pentru mine caci tot la kg ii vand, nu la bucata.

Shaq
21.02.2012, 10:57
te rog fati un toppic separat,este de prost gust sa vi sa vinzi niste lucruri pe toppicul altei persoane,ca sa nu mai zic ca incalci si regulamentul.
intradevar au fost discutii multe dar nu am uitat ca la baza acest toppic este al lui shaq si el vinde ceva aici.
nu o lua in nume de rau dar asa este corect si civilizat.
crede-ma ca astfel de mesaje, din punctul meu de vedere nu fac decat sa tina adevarul la iveala, iar concurenta nu strica. Oricum iti multumesc pentru interventie.