PDA

Arată versiune întreagă : Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)Pagini : 1 [2] 3 4

RaspoElectric
18.12.2010, 09:04
La mine personal e cuptor de 2350 W, siguranta de 16A/30 mA, mai sunt pe circuit hota si aprinderea de la plita pe gaz.
Cu respect...
Ovi

coretweaker
18.12.2010, 09:56
Fara programatoare electronice la care sa-ti prinzi urechile si sa-ti trebuiasca "foaie de manevra" :lol:

Foarte important ce a zis Rapso...
In ceea ce priveste plitele (si cuptoarele) lucrurile se pot realiza simplu si eficient sau se pot complica inutil. Cea mai simpla varianta de actionare este cea clasica, pur si simpul invarti butonul pe pozitia dorita si gata, fara "+"-uri si "-"-uri sau tot felul de meniuri gen "coacere friptura", "coacere prajitura", etc.
Nu m-am mira totusi sa vedem in viitorul apropiat aragaze pe care mai intai trebui sa instalezi Windows-ul ca sa le poti folosi, si cu legatura la net de unde sa primesti ultimele update-uri si patch-uri la softul pentru prepararea sarmalelor.... :lol:

RaspoElectric
18.12.2010, 10:57
.....
Foarte important ce a zis Rapso...
.......
RASPO
Daca ma botezati va revin mai multe indatoriri. :lol:
Ovi

coretweaker
18.12.2010, 11:33
.....
Foarte important ce a zis Rapso...
.......
RASPO
Daca ma botezati va revin mai multe indatoriri. :lol:
Ovi

nash = godfather ?!? hmm... :idea:

Consultant electrice
18.12.2010, 14:20
Treaba cu soft pentru cuptoare nu este departe de adevar - cuptoarele profesionale din marile restaurante au o carte tehnica cat jumatate de DEX si partea de soft permite coacerea unor feluri de mancare fara interventia omului, deci pentru cei care nu vor sa stea prin bucatarie sa supravegheze mancarurile si sa dozeze focul, un astfel de aparat e binevenit.

VYS
18.12.2010, 14:49
Ventilatorul de la cuptor poate fi sursa unor incendii majoare deoarece nu are functia de oprire cind se deschide usa ....vazut si ramas profund socat :!:

Poti detalia? Adica ce sa ia foc si de la ce?

Presupunand ca este o problema ceea ce ai spus, oprirea ventilatorului se poate rezolva prin comutarea pe programul vecin, cel care are aceleasi rezistente in functiune dar fara ventilator. Simplu, nu? Am scapat de ventilator la deschiderea usii. :D

liviu2004
18.12.2010, 16:33
n-auzi, ia foc ventilatorul. de ce nu stiu dar o sa ia foc sigur si va merge in continuare extinzand focu.

Mircea G
18.12.2010, 17:58
Stateam la cineva in asteptarea fripturii la cuptor . Mergea cuptorul cu ventilatorul pornit ... Din tava , care este ridicol de mica , s-a scurs grasime si a luat foc . Persoana n-a realizat ce se poate intimpla daca deschide usa fara sa opreasca cuptorul si ventilatorul . In momentul deschiderii usii a izbucnit flacara . :!:
Atunci am realizat " calitatea si conceptia " desi este ceva " de firma " .
Si la plite , nu degeaba spun ca sint aiurea .
Ca unul care mai si gatesc : ma intereseaza calitatea " tablei " si a finisajului ... Trebuie sa fie tabla groasa , rezistenta la flacara indelungata , rezistenta la produse dure de curatare . Forma tablei in jurul " ochiurilor " trebuie sa fie suficient de ridicata pentru a evita scurgerea eventualelor alimente . Gratarul trebuie sa fie dintr-o singura bucata , greu , bine fixat ( sa nu se deplaseze usor ) si cit mai plat fata de tabla plitei . Gratarul sa fie gratar nu niste sirme pe care oalele stau in echilibru precar .Butoanele trebuie amplasate in fata si protejate de flacara . Ochiurile de putere mare trebuie amplasate in fata si la distanta de margini , sa permita vase mari .
Mai importanta este siguranta vasului cu mincare incinsa de pe foc , decit siguranta la gaz ...

VYS
19.12.2010, 12:28
Asta numai vina cuptorului nu este!

Iti dai seama cata grasime ar trebui sa curga pe tabla ca sa se aprinda?

Nu stiu ce cuptor a avea respectivul insa nu cred ca este o problema a cuptorului.

Ventilatorul trage aer din cuptor pe partea superioara (cel putin al meu asa este) si impinge aerul pe zona inferioara, sunt orificii pe toata latimea cuptorului.

Mircea G
21.12.2010, 08:34
Ce inseamna scule de gatit si cum ar trebui sa arate :
Cind " sculele " existente pe piata se vor ridica la clitatea acestora ....vom mai discuta .
Sa nu uitam ca firma respectiva are si niste hote adevarate , panouri de protectie pentru montat pe perete in cazul aragazelor clasice ...
Ca fapt divers , plita din imagine are 60 Kg

VYS
21.12.2010, 09:49
Ne place sa fim putin romantici!

Cand aveam produse butucanoase, masive, greu de transportat si mai putin estetice, nu ne placea.
Acum ca avem o tehnologie moderna, evident cu puncte pro dar si cu altele negative, un cumul de factori care duce la un produs final de o anumita calitate, incepem sa criticam.

Poate este normal, odata ce ne imbogatim cunostintele incepem sa avem pareri, pretentii etc. .. o chestie perfect explicabila, omeneasca.

Pana la urma suntlucruri functionale, care au elemente de siguranta net superioare iar stilul de viata al fiecaruia se poate mula sau nu p eaceste produse.

Eu nu am ce reprosa cuptorului electric deocamdata. Atat ca tabla cat si ca intretinere si utilizare.
La plita pot fi de acord cu o parte din inconvenientele constatate si de tine.
S-au schimbat multe, societatea de consum necesita schimbari mai dese la electrocasnice, altfel ce facem, din ce mai traim sau mai traiesc unii? Sutn atat de imbarligate caile Domnului ca nu prea avem cum sa le separam si daca ne concentram pe un aspect le neglijam pe celelalte.

Important este sa ne satisfacem propriile necesitati cat mai bine. :D

Mircea G
21.12.2010, 09:58
Ne place sa fim putin romantici! (...)
Nici pe departe .
Reactia mea a venit din ceva practic , un subiect nediscutat pe aici - ergonomie - dar si un subiect atins tangential , - siguranta in exploatare -.
In rest ramine totul la stadiul de vise caci pretul produselor aratate de mine este prohibitiv , cel putin in momentul acesta , dar vad ca sint unele persoane interesate de produse de top ....

VYS
21.12.2010, 10:17
Ne place sa fim putin romantici! (...)
Nici pe departe .
Reactia mea a venit din ceva practic , ..... , - siguranta in exploatare -.
In rest ramine totul la stadiul de vise caci pretul produselor aratate de mine este prohibitiv , cel putin in momentul acesta , dar vad ca sint unele persoane interesate de produse de top ....

Partea cu romantismul sper sa nu o citeasca sotia, nu de alta dar e necesar si sanatos sa exista putin romantism. :wink:

Pretul calitatii ... crunt si adevarat. Totusi, cred ca exista o limitare in privinta designului.
Produse de top ... pentru cine poate si se incadreaza in amenajare .. si chiar merita din pdv. al gardului de utilizare.

La siguranta, totul este subiectiv dincolo de utilizarea normala a obiectului respectiv. Nu pot crede ca din pdv. al sigurantei in exploatare avem produse mai proaste ca acum 20-30 ani. (dar vorbim de produse de oarece firme si nu de anumite firmulite fantoma)

PowerMC
21.12.2010, 19:42
Cred ca topice pentru prezentarea si alegerea diverselor electrocasnice ar fi mult mai potrivite pentru acest gen de discutii.

Pana atunci, categoria mai grea, ~1500-2000 Euro.

77SKY
22.12.2010, 12:00
Am cumparat in aceste zile masina de spalat verticala ELECTROLUX EWT10115W, 5.5kg, 1000rpm (incarcare superioara).

Am ramas surprins de lipsa compartimentului pentru inalbitor.

La o alta masina verticala (Whirlpool) aveam 4 compartimente (spalare I si II, balsam si inalbitor).
La aceasta am doar trei (spalare I si II, balsam).

Imi poate spune cineva daca se poate efectua aceasta operatiune si cum?

Am mai intrebat, m-am mai documentat si am descoperit doua metode:
1. Dispunerea agentului de inalbire in comun cu balsamul, in compartimentul pt balsam.
2. Executarea, dupa finalizarea programului principal, a unuia secundar, scurt, prin care sa isi extraga aceasta solutie din sectorul pt balsam (doar inalbitor).

Manualul de utilizare nu precizeaza un cuvintel despre acest proces, din pacate :roll:

Multumesc in primul moderatorului ce mi-a modificat topicul si m-a indrumat aici.

Consultant electrice
27.12.2010, 22:44
Din ce am studiat eu la o masina LG chiar daca sunt doua compartimente (inafara de cel pentru detergent) ce pui in ele ajunge tot in lateralul cuvei. Aveti cartea in romaneste? In general daca exista si un manual editat serios in alta limba puteti gasi informatii in plus.

Poate va ajuta o intrebare pusa in acest sens aici: electrolux.ro/Global-pages/Footer-Menu/Top/Contact-Us/

da_n
27.12.2010, 23:36
Am ramas surprins de lipsa compartimentului pentru inalbitor.
eu nu, sunt la a 4-a si toate erau cu 3 compartimente

77SKY
27.02.2011, 16:44
Imi plac mesajele care nu au continut ( ca cel de sus); in loc sa se ofere solutii...scriem. In 2005 cand mi-am cumparat AWT 2280-WHIRLPOOL erau foarte multe masini care aveau 4 sectoare.
Am cartea in lb romana si in altele; nu scrie un cuvintel despre aceasta dilema.
Le-am scris producatorilor. Mi s-a raspuns astfel: inalbitorul se pune in compartimentul emolientului, nu se cumuleaza (asadar ori parfumant ori inalbitor) ceea ce nu imi convine, rufele au miros de inalbitor; in masina despre care am vorbit mai sus puneam deterent, inalbitor si parfumant. Rufele ieseau albite, fara miros de clor...
Nu am inteles de ce au scos al patrulea compartiment. Probabil datorita prezentei inalbitorului in detergenti. Insa nu e o solutie acceptata de toti...

Consultant electrice
27.02.2011, 19:17
Nu este o solutie apreciata de toti sau acceptata insa probabil este acceptata dpdv economic. Nu ma pricep dar oare daca este un detergent bun parfumat mai este nevoie de alt "parfumant" separat?

da_n
27.02.2011, 19:46
Imi plac mesajele care nu au continut ( ca cel de sus); in loc sa se ofere solutii...scriem.Ce solutii poti sa dai cand din constructie majoritatea modelelor de masini de spalat vin cu 3 compartimente chiar daca tu ai ramas surprins

Din experienta sotiei, inalbitorul este mai indicat sa fie pus in compartimentul detergentului, de ce? datorita programului/automatului masinii, timpilor diferiti, posibil temperaturi diferite ale acestor segmente de program (dupa ce ia detergent comp 2 vs dupa ce ia balsam comp 3) daca-l pui in compartimentul balsamului isi pierde eficienta + ramane mirosul specific si nu poti folosi balsamul.

77SKY
28.02.2011, 12:25
Nu se poate pune lichid in vreunul din cele doua compartimente de detergent; Se scurge direct in cuva! Se vede ca nu ati avut masina verticala (sau cu incarcare superioara, cum le zic unii...)

Cat despre parfumant...este nevoie, dupa clor, oricat de bun ar fi detergentul, tot ramane o "mireazma"...

da_n
28.02.2011, 19:10
Nu se poate pune lichid in vreunul din cele doua compartimente de detergent; Se scurge direct in cuva! Se vede ca nu ati avut masina verticala (sau cu incarcare superioara, cum le zic unii...)

Cat despre parfumant...este nevoie, dupa clor, oricat de bun ar fi detergentul, tot ramane o "mireazma"...Se vede ca nu esti informat,imediat dupa ce s-a inventat masina verticala s-a inventat si inalbitorul praf, a cerut-o piata, multe gospodine trecand prin ce treci tu acuma

77SKY
28.02.2011, 22:37
Am ramas surprins de lipsa compartimentului pentru inalbitor.
eu nu, sunt la a 4-a si toate erau cu 3 compartimente

In anii 2003-2006 majoritatea masinilor de spalat verticale aveau cele patru compartimente...Iar cele frontale 3.

Totusi...nu crezi ca era mai simplu sa imi dai raspunsul de dinainte, decat cel din citat, in doi peri? Nu de alta, dar scuteam atatea randuri inutile in divergenta

da_n
01.03.2011, 12:07
Am ramas surprins de lipsa compartimentului pentru inalbitor.
eu nu, sunt la a 4-a si toate erau cu 3 compartimente

In anii 2003-2006 majoritatea masinilor de spalat verticale aveau cele patru compartimente...Iar cele frontale 3.

Totusi...nu crezi ca era mai simplu sa imi dai raspunsul de dinainte, decat cel din citat, in doi peri? Nu de alta, dar scuteam atatea randuri inutile in divergenta
raspunsul meu este pur si simplu adevarul gol golut, nu stiu unde vezi perii, de altfel vezi si divergente pe care eu nu le vad cum de altfel te grabesti si cu concluziile

probabil ca am fost influentat si de treaba aia cu actiunea si reactiunea

hai nu fi suparat, nu te mai grabi cu concluziile si da-i cu inalbitor praf, tre
sa gasesti la magazin

Consultant electrice
01.03.2011, 23:27
@77 sky urmarim sa purtam o discutie si nu vrem sa fim aroganti sau sa raspundem in "doi peri" chiar daca uneori daca se dau raspunsuri mai scurte asa pare.

77SKY
03.03.2011, 22:53
Am analizat si varianta acelui inalbitor praf...Si nu cred deloc ca e functionala. Pentru ca:
1. Avand cele trei compartimente, detergentul se depune atat pentru prespalare cat si pentru spalare (nota bene! Masina pe care o am, are programe doar cu prespalare).
2. Inalbirea si parfumarea au loc (acolo unde exista aceste optiuni) inaintea ultimei clatiri. Asadar...nu ai cum sa depui inalbitorul in vreun compartiment pentru detergent.
Solutiile sunt doua:
a) Asa cum mi-a raspuns producatorul: se renunta la parfumant si se pune clorul in acel compartiment.
b) Se renunta la...inalbire. :!:

da_n
04.03.2011, 10:04
citire de la un alt producator gasit la intamplare:


INALBITOR – DEZINFECTANT
REMADET 300
MODUL DE UTILIZARE
I (SPALARE ):
[...]
B ) 1.pentru spalarea automata se pune in compartimentul principal
detergent
2.cand masina se umple cu apa turnati 150 ml de inalbitor in
compartimentul de prespalare .

77SKY
04.03.2011, 23:06
Adica...vanezi masina cand isi trage apa, o opresti din buton, astepti declik=ul capacului sa pui acel inalbitor in...compartimentul de prespalare???
E cusuta cu ata alba...
P.S. Vorbeam de inalbitor praf si acesta este un "Lichid de culoare galben-verzuie cu un miros caracteristic" ambalare...25 L. :shock:
Mai pe romaneste: uz industrial.
Am spus-o si o repet: nu se poate pune lichid in compartimentele pentru detergenti, pentru ca acea solutie este "luata" de masina in fazele finale, inaintea ultimei clatiri. Sa nu mai vorbesc de imposibilitatea fizica, lichidul curgand direct in cuva.
Principiul masinii este simplu: isi ia apa, le balaceste putin, isi trage detergentul si ii da bataie. La final isi trage inalbitorul, apoi parfumantul, aici ma refer la vechiul Whirpool. Acum...isi va trage doar inalbitorul ori parfumantul. Nu este normal, logic sa efectuezi inalbirea la inceput, punand orice fel de inalbitor in celulele pentru detergenti.

Am cautat atunci cand am cumparat masina sfaturi in acest sens. Nu am gasit. Am scris aceste randuri pentru cei ce vor sa invete din experienta altora, fara sa deterioreze ceva...
Spor la spalat! :wink:

cipus
07.03.2011, 20:06
Buna ziua

Sunt pe ultima suta de metri cu amenajarea interioara a casei si am ajuns la electrocasnice. In principiu ma intereseaza 4 marci : Electrolux, Bosch, Gorenje si Franke.

Produsele care doresc sa le achizitionez ar fi :

- masina spalat rufe (alba)
- masina spalat vase incorporabila
- plita electrica prin inductie (inox)
- cuptor electric (inox)
- combina frigorifica (inox)

Chiar nu stiu ce sa aleg. Voi ce ma sfatuiti ?

Consultant electrice
11.03.2011, 15:32
Eu m-as orienta spre un singur producator pe cat posibil si as incerca sa mai obtin o reducere de la vanzator. Sfat valabil daca gasiti toate produsele care sa va satisfaca cerintele in gama respectiva.

Highlander
11.03.2011, 18:20
Iti sugerez sa te mai gandesti daca chiar vrei inox, inoxul in esenta este foarte scump, si nu am intalnit "frigider din inox" la scule de casa. Cel mai probabil vorbim de o poleiala, si inoxul se va dovedi firav si greu de intratinut. Am lucrat insa cu bucatarii profesionale, si stiu diferenta/

cipus
12.03.2011, 19:26
Ce ma sfatuiti sa aleg dintre aceste produse ?

ELECTROLUX

- EWS126510W
- EOB53004X
- EOB63300X
- EHD60020P
- ERB36300X
- EFP6440X

BOSCH
- HBN532E1T
- HBA42S350E
- PIE645Q14E
- WAQ20460BY
- KGV36Y42
- DH1635HX

GORENJE

- IT6SYA
- WA73141
- RK603982HE
- DF6116E
- BO75SYA

SAMSUNG

- UE32C4000
- UE40C5000


WESTWOOD 19V1 LED

ARISTON LST 114 / HA

liviu2004
13.03.2011, 12:42
cam multe optiuni. eu as intreba de mai putine, nu de alta dar iti ia ore sa verifici specificatiile fiecarui produs.

Consultant electrice
13.03.2011, 23:30
Cam ce raspuns ati astepta de la noi? Credeti ca exista cineva care sa fi lucrat cu toate acele electrocasnice si sa va poata da o parere. Dvs. trebuie sa faceti alegerea in functie de informatiile culese de prin acest topic.

Inox-ul la frigidere se refera la aspect si cel mai important la acest tip de finisaj este sa nu ramana urmele de grasime dupa degete, adica peste folia metalica respectiva sa existe un strat transparent de plastic si aici nu ma refer la folia care se inlatura dupa transport.

cipus
14.03.2011, 17:27
In final am ales urmatoarele produse :

GORENJE
BO755SYB
IT6SYB
DF6116
WA73141
RK603982HE

SAMSUNG
UE40C5000

Highlander
14.03.2011, 19:03
bravo

nicu78
14.03.2011, 20:20
De ce bravo ?
Nu ma pricep la cuptoare electrice ,nici la plite electrice...
Dar la masini de spalat si combine frigorifice in 25 de ani de casnicie am schimbat vreo citeva ... :D
Asa ca eu as opta mai bine un ELECTROLUX la masina de spalat si tot un ELECTROLUX SAU UN BOSCH la combina frigorifica...

liviu2004
14.03.2011, 21:34
Eu am Samsung UE40C5100. Dezavantaje:

- conexiunea la internet e fix degeaba, folosita doar la firmware update care nici ala nu a aparut vreodata deci nu e nevoie;
- suport wireless pentru retea, bun doar pentru sharing de poze;
- suportul soft e de toata jena: nu poti face share decat la foldere aflate in calculator pe partitia care e instalat windows, altfel nu merge. Degeaba ai filme, poze, muzica pe hdd externe, nu le poti baga in retea. Din cand in cand softu o ia razna si iti incarca procesorul la 100% forever pana omori procesu. Proces care are prostul obicei sa se reporneasca singur.
- televizorul nu e LED ci doar backlight LED;
- cateodata pentru a recrea negrul reduce luminozitatea la tot ecranul, creaza tot felu de flashuri;
- nu poate face play din retea la fisiere mkv, de altfel putine fisiere pot fi rulate din retea. Din stickul USB atasat in portul USB e mai bine.

Cam atat dezavantaje, avantaje sunt dar putine.

cipus
16.03.2011, 18:41
De ce bravo ?
Nu ma pricep la cuptoare electrice ,nici la plite electrice...
Dar la masini de spalat si combine frigorifice in 25 de ani de casnicie am schimbat vreo citeva ... :D
Asa ca eu as opta mai bine un ELECTROLUX la masina de spalat si tot un ELECTROLUX SAU UN BOSCH la combina frigorifica...

Din ce am discutat cu un omul care imi repara masina de spalat de vro 3 ani incoace (Indesit) spunea ca Gorenje si Electrolux sunt cele mai bune, si ca Bosch nu mai este ce a fost. El are 25 ani experienta in reparatii masini de spalat :D
Asa ca pe cine sa cred ?

cipus
16.03.2011, 18:44
Eu am Samsung UE40C5100. Dezavantaje:

- conexiunea la internet e fix degeaba, folosita doar la firmware update care nici ala nu a aparut vreodata deci nu e nevoie;
- suport wireless pentru retea, bun doar pentru sharing de poze;
- suportul soft e de toata jena: nu poti face share decat la foldere aflate in calculator pe partitia care e instalat windows, altfel nu merge. Degeaba ai filme, poze, muzica pe hdd externe, nu le poti baga in retea. Din cand in cand softu o ia razna si iti incarca procesorul la 100% forever pana omori procesu. Proces care are prostul obicei sa se reporneasca singur.
- televizorul nu e LED ci doar backlight LED;
- cateodata pentru a recrea negrul reduce luminozitatea la tot ecranul, creaza tot felu de flashuri;
- nu poate face play din retea la fisiere mkv, de altfel putine fisiere pot fi rulate din retea. Din stickul USB atasat in portul USB e mai bine.

Cam atat dezavantaje, avantaje sunt dar putine.

Ok, ce televizor recomanzi tu, pana in 3000 RON ?
Mie unul mi s-a parut ca imaginea redata e extraordinara la acest model.
Televizoarele LED au toate doar backlight .
Daca vrei si ecranul sa aiba leduri cauta OLED si ala e numai unul de la Sony. Nici nu vreau sa discut de pret

liviu2004
16.03.2011, 20:42
Eu nu recomand nimic, doar mi-am dat cu parerea despre un produs.

papiotta
22.03.2011, 17:47
Imi cer scuze ca voi pune o intrebare(pentru cei din Bucuresti), fara a fi trecut in revista toate posturile. Va inchipuiti cum e sa ramai dintr-o data fara masina de spalat, si cu familie numeroasa?
Urgenta mea este urmatoarea: rulmentii de la masina de spalat(6203Z) s-au dus. I-am scos azi cum am putut(am ceva mana de mecanic insa nu am presa) si acum ma intreb si VA intreb: in ce magazine as gasi rulmentii astia si simeringul ?
Va multumesc din suflet anticipat pentru raspunsuri.

pierre papen
22.03.2011, 17:58
se gasesc pe pieseelectrocasnice.ro. si costa in jur de 9 lei bucata...scrieti in stanga la cautati.. codul 6203z :)

papiotta
22.03.2011, 18:46
Multumesc. La adresa respectiva am gasit doar rulmentii. Cautand simeringul pe net, am gasit urmatoarea adresa: piesata.ro. Am sunat imediat si am vorbit cu cineva(sincer nu stiu cine era, insa cred ca era patronul sau ceva de genu'), de o amabilitate anormala pentru zilele in care traim. Maine merg acolo sa iau piesele.
Multumesc inca odata.

pierre papen
22.03.2011, 19:16
cu placere. :D

Consultant electrice
27.03.2011, 19:38
Atentie la montaj daca nu aveti presa sa nu deteriorati rulmentii noi!

bogdan.sb
27.03.2011, 20:37
Buna seara,
din propria experienta:
Sunt multumit de:
- masina pentru spalat rufe / vase, aragaz Electrolux (modelele de mijloc)
- aspirator Philips - nu stiu exact modelul, dar are o putere de absortie de 450 W
- centrala termina Ariston - 8 ani fara probleme
etc...
- la scule de lucru (polizor unghiular, bormasina, rotopercutor, etc) sunt impresionat de firma Einhell - ce putin o bormasina su un polizor le am de vre-o 6 ani si inca functioneaza. Le-am folosit doar pentru uz personal, dar locuiesc la casa si tot timpul este ceva de facut ...
Nemultumit: combina Arctic. Functioneaza de ani buni, dar, destul de repede, s-au ingalbenit partile din plastic ...

Consultant electrice
28.03.2011, 12:29
Si eu am observat de multe ori chiar la electrocasnice de firma probleme cu instabilitatea la raze UV a plasticelor, adica ingalbenirea acestora. De exemplu la o masina de spalat LG cu incarcare verticala capacul este compus din 3 elemente si doar unul dintre ele a ingalbenit, chiar daca a batut uniform soarele pe ele (nu excesiv) deci depinde probabil de cine a produs elementele, poate sunt furnizori diferiti, retete diferite pt. materiale etc.

Dan_Daniel
09.05.2011, 22:40
Ce spuneti despre "electrocasnica" tipului www. youtube.com/watch?gl=FR&hl=fr&v=PkkBHQ_ZaHI ?

Consultant electrice
10.05.2011, 22:21
Ne facem si noi? Adaptam un Lastun? Ma uitam intr-o zi la un Lexus hibrid - ditamai masina si nu se auzea mai nimic, a ajuns in spatele meu (eram pieton) si m-am si speriat cand m-am intors, nu-mi imaginam ca este o masina, nu se auzeau decat rotile pe asfalt.

nicu78
10.05.2011, 23:05
Da, asa este , si mie mi sa intimplat asta ,...si era intr-o dimineata la ora 7 , si stau intr-o zona de tara , cum este la noi..o liniste de mormint , si simteam ca vine ceva , dar credeam cai o bicicleta , ca in zona in care stau trec biciclisti foarte multi...
Si cind intorc capul ditamai JEEEPANUL O TRECUT ....sincer sa va spun am crezut ca visez ...

coretweaker
14.05.2011, 08:52
Ma uitam intr-o zi la un Lexus hibrid - ditamai masina si nu se auzea mai nimic, a ajuns in spatele meu (eram pieton) si m-am si speriat cand m-am intors, nu-mi imaginam ca este o masina, nu se auzeau decat rotile pe asfalt.

Am patit si eu la fel.... ha ha... mi-a sarit inima intr-o parcare cand in spatele meu am auzit pietricelele cum scartaie sub rotile unui Lexus hibrid fara sa aud nici un alt sunet de la masina.

Consultant electrice
19.05.2011, 17:33
Topicul acesta este dedicat problemelor electrocasnicelor, dar ce ne-am face daca am avea noi probleme cand suntem in preajma lor. Am gasit la stiri un reportaj despre o boala sa ii zicem sau mai degraba o sensibilitate la tot ce tine de curentul electric: stirileprotv.ro/stiri/international/condamnata-la-o-viata-ca-n-evul-mediu-e-alergica-la-electricitate.html

Consultant electrice
27.05.2011, 15:36
"Aseara s-a declansat alarma la frigider, temperatura in congelatorcrescand pe la -12 grade. A tot continuat sa creasca, acum am zero grade in congelator. Compresorul merge dar radiatorul din spate (condensator parca ii zice ) este la temperatura camerei, nu se mai incalzeste deloc. Nu exista nici o urma de pierdere de agent de racire.

Stie cineva ce poate sa aiba?
Multumesc anticipat pentru ajutor"

Am mutat eu aici intrebarea lui Adrian!

Ideea e ca exact pierderea de agent de racire poate duce la aceasta situatie, urme este mai greu sa gasiti fiind vorba de un gaz la presiunea normala. Motorul se mai opreste in situatia asta?

liviu2004
28.05.2011, 19:57
nu se mai opreste.

Consultant electrice
29.05.2011, 14:15
Vad ca initiatorul topicului cu intrebarea respectiva nu ne mai onoreaza cu prezenta sa ne dea mai multe detalii ca sa il putem ajuta!

Consultant electrice
09.07.2011, 15:22
Am studiat prin magazine noutatile in materie de aspiratoare si ma uitam la gama Rowenta unde am vazut cate ceva interesant. Spre exemplu vad ca se promoveaza aspiratoarele verticale fara fir. Eu sincer cand vad aceste aspiratoare am imaginea lor din desenele animate cu Tom si Jerry :) Bineinteles pe vremea aceea solutiile se alimentau la priza insa acum vad ca la moda sunt acestea de 18V respectiv 24V fara fir si fara sac. Producatorii se lauda chiar ca pe suprafete tari, intinse rezultatele aspirarii sunt echivalente cu ale unui aspirator clasic de 2,2kW.
Ce parere aveti ati folosi asa ceva?

Mircea G
09.07.2011, 16:36
....... Spre exemplu vad ca se promoveaza aspiratoarele verticale fara fir. .......
Aspiratoare verticale / fara fir .....doua chestii distincte .
-Aspiratoarele verticale stiu foarte bine sa faca ce le recomanda numele , sa aspire . Dupa experienta de toata viata am ajuns la asa ceva si pot spune ca este singurul model practic si usor , cu care curatenia devine joaca . Nici nu se compara cu hardughiile clasice ( care la mine zac depozitate ! ) . La unele modele se scoate si minerul si ramine un aspirator mic bun pt masina sau spatii mici .
-Fara fir ...am avut experienta unei maturi electrice , oarecum eficienta dar slaba rau la acumulatori . Se descarcau usor iar posibilitatea de a schimba acumulatorii a fost zero deoarece se aflau capsulati si desfacerea " capsulei " insemna distrugerea ei ...deci am renuntat . Firul este sfint .
...........
Daca nu ma insala memoria s-a mai discutat subiectul ...

coretweaker
09.07.2011, 23:16
Mai intai sa lamurim o treaba: Cine vorbeste aici din experienta personala si cine din cea a nevestei... ?!? Cand cureti o locuinta, sunt multe situatii in care nu faci fata decat cu furtunul unui aspirator clasic (+ atasamente), care iti permite un acces facil in locurile unde nu ai loc cu altceva (mai mare).
Exemple: sub mobilierul cu inaltime relativ mica de la podea, in spatele diferitelor corpuri de mobilier, pe dulapuri, etc. + cartile din biblioteca, tapiteria din stofa a paturilor, coltarelor, fotoliilor. Mai sunt si diverse echipamente electronice (LCD-uri, computere) care au fante pentru ventilatie si care tot cu un aspirator cu furtun se curata cel mai bine. Nu prea vad cum poti, cu un spirator din acela vertical, sa cureti orice altceva mai mult decat podea, si nici macar pe aceea nu cred ca poti s-o cureti cum trebuie, fiindca sunt si locuri mai dificile, de exemplu la muchia dintre plinte si zidarie, unde daca nu ai grija cum cureti, s-ar putea ca zugraveala sa arate urat in scurt timp.
Parerea mea!

Mircea G
10.07.2011, 00:18
Mai intai sa lamurim o treaba: Cine vorbeste aici din experienta personala si cine din cea a nevestei... ?!?
Din fericire sau din pacate , vorbesc din experienta personala . Spuneam ca minerul este detasabil asa ca devine un fel de mini aspirator , deci se poate folosi si in spatiile inguste cu peria adecvata .
In cazul unor obiecte electronice aspirarea pe la fante este frectie . Nu exista asirator clasic si casnic care sa poata aspira ce este in interior . In cazul lor se foloseste suflarea cu aer sub presiune , normal dupa deschiderea carcasei .

PowerMC
10.07.2011, 08:15
Ca putere de aspirare, ajung la nivelul celor clasice?

Consultant electrice
10.07.2011, 13:27
Ce am studiat eu, aspirator vertical varianta de 24V cu acumulatori teoretic ajunge sa fie comparabil cu un aspirator clasic cu furtun, de la acelasi producator, care are puterea de 2,2kW.
Eu sunt convins ca firul este sfant, pentru ca aceea putere probabil e cat de cat echivalenta cu aspiratorul cu fir cand acumulatorii sunt incarcati, insa ma gandeam daca merita restul avantajelor in defavoarea puterii.
Totusi o importanta deosebita o are si casa fiecaruia pentru ca unele persoane pot fi avantajate de lipsa firului si manevrabilitatea superioara iar altele pot avea nevoie de putere constanta de aspirare pentru case mai mari si covoare sau mochete dificile de aspirat. Am vazut la aceste aspiratoare verticale ca sunt ajutate si de perii actionate electric care favorizeaza desprinderea mizeriei din covor si aspirarea acesteia. La aspiratoarele cu furtun obisnuite acest lucru este intalnit mai rar, perii mecanizate eu personal am vazut doar la Rainbow sau aspiratoare la acelasi nivel de pret - foarte mare respectiv.

Mircea G
10.07.2011, 13:45
Ca putere de aspirare, ajung la nivelul celor clasice?
Modelul prezentat de mine are 210W din cite stiu . Mult , putin , important este " ce simtim si cum il simtim " . Nu are rost sa ma lungesc in explicatii , noi sintem multumiti de cum isi face treaba .
..................
Al meu nu are perii electrice .
..................
Din pct de vedere " gospodaresc " alegerea s-a facut in functie de :
- miner detasabil
- lipsa sac
- cablu alimentare lung
- firma ce poate asigura service
De ce ?
- miner detasabil pt a fi folosit in spatii inguste si la masina
- lipsa sac deoarece nu doream sa devin sclavul accesoriilor
- cablu lung pt a nu fi nevoi ca la o camera sa mut din priza in priza
- firma deoarece a trebuit sa schimb un filtru si numai la reprezentanta , cu comanda am gasit .
..................
In caz de nevoie mai folosesc unul cu aspirare prin apa dar este greoi de manevrat .
..................
Alegerea va apartine .

coretweaker
10.07.2011, 17:02
In cazul unor obiecte electronice aspirarea pe la fante este frectie . Nu exista asirator clasic si casnic care sa poata aspira ce este in interior . In cazul lor se foloseste suflarea cu aer sub presiune , normal dupa deschiderea carcasei .

O mica neintelegere... Eu ma refeream doar la curatarea fantelor respective care se umplu de praf, nu si in interiorul aparatelor. Fantele de la LCD-uri sunt destul de inguste si nu permit acumularea in interiorul aparatului a unor cantitati mari de praf in timp scurt, dar ele insele arata destul de urat daca nu sunt curatate periodic cu aspiratorul, cu o perie mica cu perii lungi. Referitor la computer, aceeasi problema... carcasa este prevazuta cu filtre de praf care pot fi curatate (din exterior, fara sa umblu inauntru) in circa 5-10 secunde, cu ajutorul tevii celei mici si inguste iar aspiratorul setat pe puterea maxima.

PowerMC
10.07.2011, 17:11
Ca putere de aspirare, ajung la nivelul celor clasice?
Modelul prezentat de mine are 210W din cite stiu .
- firma deoarece a trebuit sa schimb un filtru si numai la reprezentanta , cu comanda am gasit ..

Ca putere mi se pare slabut, fiind la nivelul inferior specific aspiratoarelor.
Ce filtru are, cat costa si la ce interval se schimba?

Mircea G
10.07.2011, 17:25
......Ca putere mi se pare slabut, fiind la nivelul inferior specific aspiratoarelor.
Ce filtru are, cat costa si la ce interval se schimba?
Corect , asa pare , slabut , dar in realitate este foarte puternic si din ianuarie 2009 eu n-am simtit nevoia sa folosesc aspiratorul cu apa . Nu locuiesc in muzeu , am catel , stau la curte deci aspiratorul chiar trebuie sa faca treaba . Asta face .
Am schimbat filtrul 1 din poza in toamna trecuta , deci la peste 1 an si jumatate . Costul lui circa 45 lei .Pina la schimbare l-am suflat de citeva ori cu aer sub presiune si l-am spalat .
Si filtrul 2 , daca se poate spune filtru ( este o simpla pinza ), se poate schimba , dar eu il spal .

Baboo
12.07.2011, 11:11
Cu mai multa vreme postam o intrebare aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=3156&postdays=0&postorder=asc&start=45 : cum sa faci niste pufere. Vad ca reorganizarea saitului a postat-o in aceasta sectiune, ELCTROCASNICE
A trecut mai multa vreme si iata ca am reuist sa recupprez un storcator de fructe pe care nu mai puteam sa-l folosesc pentru ca ,,mergea'' pe masa. Iata mai jos cum au ajuns sa fie puferele din cauciuc natural. Din SILICONUL alb care s-a intarit intr-un tub am facut pufere si le-am montat. Mai trebuie sa reconditionez cutitul.

Baboo
12.07.2011, 11:28
Ma uitam intr-o zi la un Lexus hibrid - ditamai masina si nu se auzea mai nimic, a ajuns in spatele meu (eram pieton) si m-am si speriat cand m-am intors, nu-mi imaginam ca este o masina, nu se auzeau decat rotile pe asfalt.

Am patit si eu la fel.... ha ha... mi-a sarit inima intr-o parcare cand in spatele meu am auzit pietricelele cum scartaie sub rotile unui Lexus hibrid fara sa aud nici un alt sunet de la masina.

:D Si ca sa compensezeacest necaz produs de silenţiozitatea auzomobilelor, au apărut dispozitive electronice ca,,mârâie ''ca o maşina!

Mircea G
12.07.2011, 12:33
Cu mai multa vreme postam o intrebare aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=3156&postdays=0&postorder=asc&start=45 : cum sa faci niste pufere. Vad ca reorganizarea saitului a postat-o in aceasta sectiune, ELCTROCASNICE
A trecut mai multa vreme si iata ca am reuist sa recupprez un storcator de fructe pe care nu mai puteam sa-l folosesc pentru ca ,,mergea'' pe masa. Iata mai jos cum au ajuns sa fie puferele din cauciuc natural. Din SILICONUL alb care s-a intarit intr-un tub am facut pufere si le-am montat. Mai trebuie sa reconditionez cutitul.
Vedeti cum va stresati ? Puferele respective puteau fi niste simple garnituri de cauciuc lipite pe -fund- sau facute din dopuri de sticla , din cauciuc .

Baboo
12.07.2011, 12:36
Cu mai multa vreme postam o intrebare aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=3156&postdays=0&postorder=asc&start=45 : cum sa faci niste pufere. Vad ca reorganizarea saitului a postat-o in aceasta sectiune, ELCTROCASNICE
A trecut mai multa vreme si iata ca am reuist sa recupprez un storcator de fructe pe care nu mai puteam sa-l folosesc pentru ca ,,mergea'' pe masa. Iata mai jos cum au ajuns sa fie puferele din cauciuc natural. Din SILICONUL alb care s-a intarit intr-un tub am facut pufere si le-am montat. Mai trebuie sa reconditionez cutitul.
Vedeti cum va stresati ? Puferele respective puteau fi niste simple garnituri de cauciuc lipite pe -fund- sau facute din dopuri de sticla , din cauciuc .

Nu merge. E prea dezechilibrat atunci cind e plin cu pulpa fructelor. Am incercat si nu mergea

Consultant electrice
13.07.2011, 17:37
Dopurile de cauciuc de la sticle sunt destul de rigide parca. Probabil ca siliconul respectiv ofera si o aderenta mai mare. E interesanta ideea cand ai nevoie de asa ceva, insa pana intr-o limita ca pe cat e de aderent pe asa de usor cred ca se rupe daca nu eo sectiune mai groasa. Acum depinde si de tipul siliconului intarit.

Baboo
13.07.2011, 23:42
Dopurile de cauciuc de la sticle sunt destul de rigide parca. Probabil ca siliconul respectiv ofera si o aderenta mai mare. E interesanta ideea cand ai nevoie de asa ceva, insa pana intr-o limita ca pe cat e de aderent pe asa de usor cred ca se rupe daca nu eo sectiune mai groasa. Acum depinde si de tipul siliconului intarit.

Asa e cu dopurile, sunt rigide si sunt din cauciuc vulcanizat, cu rigiditate mare. Puferele au sectiunea unui tub de silicon alb, felia e groasa si elastica. Motorul storcatorului e destul de greu, nu am umblat la el (mi-e teama sa nu il descentrez ma mult), e cu rotor in scurt, cu lagar de presiune in parteea de jos, rotatie spre stinga(invers trigonometric) sa stringa piulita, mase inertiale apreciabile. Postez o vedere cu motorul.
Mai multe amanunte sunt pe blog.

Baboo
15.07.2011, 11:28
@moderator electrice
@Mircea G
aici> mesterucasei.blogspot.com/2011/07/cum-sa-confectineziniste-tampoane.html am postat un video in care va arat cum vibraza storcatorul de fructe despre care am vorbit, produs in 1980.
Sal'tare!

Consultant electrice
24.07.2011, 11:01
Materiale periculoase in electrocasnice si noi reglementari in domeniu:
stirileprotv.ro/stiri/social/electrocasnicele-dusmanii-necunoscuti-ai-sanatatii-masura-ce-care-va-tine-bolile-grave-la-distanta.html

roliviu
02.08.2011, 15:11
cand sunt nevoit sa achizitionez un aparat electrocasnic eu personal tin cont de tipul de exploatare.de ex. la birou am un sandwich-toaster ieftin pt. ca il folosesc de 2/3 ori pe saptamana si sunt multumit.
la utilizare intensa nu sunt multumit de storcatoarele de fructe ieftine,intotdeauna cedeaza lagarele sau rulmentii sau alte componente,dar niciodata motorul electric si culmea nu-l poti folosi la nimic altceva.
la fel si prajitoarele de paine.
daca vreti ceva si-l folositi intens alegeti ceva de firma si de preferat din magazine consacrate pentru a putea beneficia de garantie daca este cazul.

Am cumparat masina de spalat vase Beko DFN 1503, 12 seturi, este foarte utila , usor de folosit si consuma putin.

Consultant electrice
30.09.2011, 16:38
Am tot folosit in ultima vreme un aspirator Samsung cu "ciclon" care s-a dovedit a fi ok pentru ce am eu nevoie. Este extrem de puternic cand are filtrele curate si se simte chiar nevoia unui variator de turatie, exista asa ceva pe un model identic insa nu am gasit de unde sa il achizitionez la momentul respectiv.

Intre timp aspiratorul a devenit foarte zgomotos. O rezonanta foarte suparatoare. Ilfoloseai 2 minute si simteai nevoia sa il opresti. L-am desfacut sa vad ce se intampla si totul parea la locul lui; am hotarat ca trebuie sa elimin cumva cauzele zgomotului. Am asigurat astfel multitudinea de fire care nu erau fixate in niste suporti speciali prevazuti pe carcasa motorului (posibil sa fi iesit de acolo). Uneori un fir lasat in aer poate produce mult zgomot daca vibreaza pe o anumita frecventa de carcasa motorului.

Am descoperit ulterior ca si peretii carcasei superioare intrau in rezonanta chiar si cu suruburile bine stranse. Ca sa elimin acest neajuns am folosit un material interesant destinat domeniului auto, respectiv antifonare audio:
daciashop.ro/audio/silent-coat
Avand disponibila o coala din acest material am inceput sa decupez (se taie usor cu foarfeca) si sa montez niste fasii pe carcasa aspiratorului, pe partea din interior. Ideea a fost buna iar rezonanta zgomotoasa a fost eliminata. Pot spune ca am un aspirator tunat :)

nicu78
30.09.2011, 19:03
Domnilor ce sa va zic in cei 25 de ani de casatorie , ghinionul meu o fost aspiratoarele...credca fara sa exagerez dar cred ca am cumparat peste 15 aspiratoare.
Dar de doi ani am cumparat un DAYSON ..ce sa va zic , trage si mobila , si covorul din casa fara sa exagerez...e foarte bun..
Intradevar am dat 400 de euro , dar se merita sii fara sac... :wink:

coretweaker
30.09.2011, 23:50
Dar de doi ani am cumparat un Dyson ..ce sa va zic , trage si mobila , si covorul din casa fara sa exagerez...e foarte bun..
Intradevar am dat 400 de euro , dar se merita sii fara sac... :wink:

...cumparat din Romania?

nicu78
01.10.2011, 09:03
Dar de doi ani am cumparat un Dyson ..ce sa va zic , trage si mobila , si covorul din casa fara sa exagerez...e foarte bun..
Intradevar am dat 400 de euro , dar se merita sii fara sac... :wink:

...cumparat din Romania?................................

Nu...din Italia...

coretweaker
01.10.2011, 11:11
Nu...din Italia...
Felicitari pentru achizitie!
Sunt niste mici bijuterii aceste Dyson-uri... In Romania inca nu le-am vazut, desi acum vreo 2 ani un investitor se lauda pe la televizor ca a facut o intelegere cu cei de la Dyson sa-i livreze produse pentru piata din Romania, fiindca pana atunci, raspunsul oficial (si sec) pe care l-a primit a fost: "Nu avem productia suficient de mare cat sa acoperim si alte piete in afara de Europa de vest, SUA si Japonia".

Cherubino
01.10.2011, 11:36
..ce sa va zic , trage si mobila
Scuze ca "ma bag si eu in seama" asa, fara nicio treaba, dar v-as intreba cum arata o mobila trasa prin aspirator? :wink:

coretweaker
01.10.2011, 11:42
..ce sa va zic , trage si mobila
Scuze ca "ma bag si eu in seama" asa, fara nicio treaba, dar v-as intreba cum arata o mobila trasa prin aspirator? :wink:

Bine ca nu trage si gresia... :twisted:

nicu78
01.10.2011, 13:36
..ce sa va zic , trage si mobila
Scuze ca "ma bag si eu in seama" asa, fara nicio treaba, dar v-as intreba cum arata o mobila trasa prin aspirator? :wink:

Bine ca nu trage si gresia... :twisted:..................

Si astai nui nik ... trage si varul de pe pereti..... :lol: :lol: :lol:

Mircea G
01.10.2011, 13:50
Da , nu se gasesc decit aici ://www.avstore.ro/aspiratoare-dyson/?gclid=CN-Yl-u0x6sCFQK-zAodb0l12A :wink:

Cherubino
01.10.2011, 19:03
Bine ca nu trage si gresia... :twisted:
N-as zice chiar asa...daca vrea omul sa-si schimbe gresia? Scapa de spart si de tot deranjul. Pac! da drumul la aspirator si rezolva treaba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nicu78
01.10.2011, 20:04
Rideti voi baieti ...dar sa stiti ca aspiratorul , pe bune e foarte bun ...si chiar a sugerez sa cumparati aceasta marca...este adevarat ca este scump ...dar asta eeeeee ... faceti ceva economie si il cumparati ca merita ... ssiiii faceti o bucurie la nevasta... :lol: :lol:

Cherubino
01.10.2011, 20:59
... ssiiii faceti o bucurie la nevasta... :lol: :lol:
:wink:

Consultant electrice
02.10.2011, 16:37
Problema de tras cu putere nu se pune neaparat. Sunt aspiratoare cum l-am prezentat eu (cel Samsung) la care simti nevoie de variator, este prea puternic penturu aplicatii uzuale. Probabil ca cel Dyson ofera putere in schimb este mai silentios si mai eficient in retinerea prafului.

Ca orice firma care se respecta probabil ca Dayson vrea sa ofere si un service de calitate si o retea de vanzari bine pusa la punct ceea ce inseamna investitii, care la cat estimeaza ei ca ar vinde nu suna rentabil. Am mai discutat pe tema asta, de ce nu vine Dyson si la noi.

nicu78
02.10.2011, 18:02
Exact ...asta cam asa eeee..domnu Moderator ...cine da 400 de euro ..
Bine acum pe criza asta cica sau mai ieftinit , chiar azi am iesit din casa cu sotia si am intrat in magazinul de unde l-am cumparat si a ajuns la 300 de euro ...dar sint tot DYSON la 250 de euro..
Oricum si asa pentru noi sint scumpe ....
Romanii cumpara lucruri de unica folosinta asta eeeeee la 2 milioane...

coretweaker
02.10.2011, 21:40
Dyson probabil ca se lupta cu Miele pentru o piata extrem de mica in Romania, tinand cont de puterea de cumparare redusa.

nicu78
02.10.2011, 22:32
NU..NUUUU ,...aici te contrazic domnu expert in mobilier....DYSON depaseste total MIELE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE...
Si stiii de ce ?'....ca PATRONUL o cumparat si din asta ...si e foarte complicat cu furtun din ala de vaporare....astepti sa se incalzeasca,...ce mai e complicat tareee ala ...trebuia sa se aprinda bcul ..apoi sa tragi de furtun ...iti zic nevastamea sia prins urechile in aspiratorul asta ...

Consultant electrice
04.10.2011, 00:03
Eu tot ce am vazut produse Miele erau foarte vechi. N-am apucat niciodata sa ma joc cu ceva mai nou de la acest producator.

Asta inseamna oare ca sunt foarte fiabile in timp :?:

nicu78
05.10.2011, 21:46
Scuze...am gresit marca nu de Miele era vorba ci de HOOVER...el e foarte complicat de lucrat...
De Miele pot sa va spun ca a lucrat sotia cu ani in urma la Patron si mia spus ca e bun trage si el covorul ...dar nu si mobila... :lol: :lol:

Consultant electrice
10.10.2011, 11:47
Mi-a trimis un prieten un banc sa ii zicem; m-a amuzat si m-am gandit sa il scriu si pe forum ca are oarecare legatura si e cat se poate de real la ora actuala:

Wikipedia: Eu stiu totul!
Google:Eu am de toate!
Internet:Fara mine nu aveti valoare!
Curentul: Serios?

Consultant electrice
22.10.2011, 14:24
Stiati ca la Castelul Peles exista un aspirator central? Adica niste pompe mari intr-o incapere care trag aerul printr-un sistem de tubulaturi si exista in fiecare camera priza speciala in care se conecteaza doar furtunele. Sistemul tocmai a fost repus in functiune. Cum ar fi sa dam cu aspiratorul in liniste?
http:// stirileprotv.ro/stiri/social/peles-se-mandreste-cu-primul-aspirator-central-vechi-de-peste-100-de-ani-inca-functioneaza.html

PowerMC
22.10.2011, 15:00
Pe langa acestea exista si un sistem de incalzire, acoperis retractabil si daca mai tin bine minte, un lift.
Faptul ca acest sistem de aspirare a fost reparat aduce un plus minunatului Castel.

coretweaker
22.10.2011, 16:56
Stiati ca la Castelul Peles exista un aspirator central? Adica niste pompe mari intr-o incapere care trag aerul printr-un sistem de tubulaturi si exista in fiecare camera priza speciala in care se conecteaza doar furtunele. Sistemul tocmai a fost repus in functiune. Cum ar fi sa dam cu aspiratorul in liniste?

Si de asemenea mai are si incalzire centrala. Desi aspectul castelului este cat se poate de clasic, Regele Carol a avut grija sa-l doteze cu ultimele descoperiri tehnice ale epocii. Am impresia ca are si un acoperis escamotabil.

Consultant electrice
23.10.2011, 11:42
Revenind la aspiratoarele noastre, in acest topic intr-un post mai vechi care il gasiti aici (http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?p=258447#258447) , vorbeam despre limitarea zgomotului suparator aparut la un aspirator Samsung dupa nici un an de zile de exploatare. Astazi zgomotul a inceput sa se manifeste din nou la fel de puternic cu toata strategia de antifonare gandita de mine. Am mers mai departe si am demontat totul pana la motor. Aici am gasit foarte mult praf pe rulmenti(capsulati), pe bobinaj pe carbuni pe rotor etc. Invartind usor cu mana de rotor am constatat ca scartaie mai ales daca se si apasa axial pe el, cum apasa si aerul cand este in functiune motorul. Acel scartait la turatia mare este atat de mult amplificat incat dupa 1-2 minute de dat cu aspiratorul te doare capul, este insuportabil. Aici era defapt sursa zgomotului pe care eu incercam sa il elimin. Am suflat praful respectiv cu aer comprimat si am pus un pic de ulei in zona rulmentului accesibil, cu toate ca fiind capsulat nu stiu ce am realizat. Am impresia ca tot de la acest praf apare zgomot si de la carbuni care calca pe rotor, dupa ce am suflat cu aer zgomotul a disparut. Nu stiu ce sa mai aleg, dai banii pe niste produse nu tocmai ieftine si constati astfel de defecte. La service in garantie nici nu ma gandesc sa ma duc pentru aceasta problema pentru ca aia il baga in priza daca merge ti-l da pachet inapoi.

Aveam pe vremuri un aspirator romanesc la care niciodata nu am avut astfel de probleme si nu mai avea nici filtre hepa nici cicloane sau alte inventii inainte de motor.

coretweaker
23.10.2011, 13:47
Aveam pe vremuri un aspirator romanesc la care niciodata nu am avut astfel de probleme si nu mai avea nici filtre hepa nici cicloane sau alte inventii inainte de motor.

Dar nici prea mult praf nu trageau, din cate imi amintesc, aspiratoarele alea comuniste erau destul de lesinate.

nicu78
23.10.2011, 17:01
Nu erau chiar lesinate , sa stiii, imi aduc aminte prin anii 70...mama avea un aspirator , cilindric , culoarea rosie...si tragea foarte bine...dar va spun domnilor cind il baga in priza , fugeam toti din casa .. :lol: :lol: facea un zgomot extraodinar de mare..noroc ca stateam la casa.. :lol:
Daca tot vorbim de aspiratoare , sa stiti ca si ele se strica dupa un timp...acuma depinde cit e de uzat ,..cit munceste..
Uite va dau un exemplu la aspiratorul Dayson...patronul nostru a cumparat acum vreo 6--7 ani..ca dupa el neam luat si noi ca am vazut cit e de bun..dar uite ca nevastamea il si uzeaza aproape zi de zi..si acum o inceput sa faca un zgomot ... un fel fluierat.. si cind se opreste face un huruit nasol...
i a gindesc ca sint rulmentiii....dar si aspira 1200 metri patrati..asta eeeeee..

Adamescu Ion
23.10.2011, 19:39
......................
Am suflat praful respectiv cu aer comprimat si am pus un pic de ulei in zona rulmentului accesibil, cu toate ca fiind capsulat nu stiu ce am realizat.
......................

De ce nu ati schimbat rulmentii, daca tot ati avut rabdarea sa-l desfaceti pina in faza respectiva si nu l-ati scapat mai apasat pe jos.

Am patru aspiratoare functionale si toate au minusuri.

De curind am verificat un aspirator Philips adus la reparat. Am zis verificat si nu reparat pentru ca functioneaza dupa cum a fost proiectat.
Are o "supapa de siguranta" si un senzor de vid care fac ca aspiratorul sa lucreze mai mult in regim de protectie. Motorul merge fierbinte si este actionat prin intermediul unui microcontroler.
Dupa ce i-am explicat proprietarului despre ce este vorba, urmeaza ca la "operatia" viitoare sa-i protejez protectiile.

Consultant electrice
27.10.2011, 17:43
@coretweaker Ce-i drept aspiratorul comunist nu tragea la fel de puternic ca asta nou, dar avea deja vreo 7 ani cand il stiu eu. Poate nou fiind tragea si el mai tare.

@Adamescu Ion Aspiratorul are 6 luni de zile cam asa a fost cumparat nou din magazin si utilizat in casa o data pe saptamana sau mai rar. Ca sa ajung la rulmenti trebuia sa desfac partea de compresor care este intr-o carcasa ambutisata si capsulata...nu stiu daca o mai puneam la loc centrata, distanta intre rotor si carcasa fiind foarte mica in zona de admisie a aerului.

Eu consider ca un astfel de aspirator trebuie sa functioneze cat de cat macar 2 ani si fara sa stai sa il sufli cu aer comprimat si sa il ungi ca o gospodina nu are linie de aer comprimat in casa si nu sta sa greseze lagarele pentru a utiliza aparatul.

Adamescu Ion
28.10.2011, 20:06
........................
Ca sa ajung la rulmenti trebuia sa desfac partea de compresor care este intr-o carcasa ambutisata si capsulata...nu stiu daca o mai puneam la loc centrata, distanta intre rotor si carcasa fiind foarte mica in zona de admisie a aerului.

Eu consider ca un astfel de aspirator trebuie sa functioneze cat de cat macar 2 ani si fara sa stai sa il sufli cu aer comprimat si sa il ungi ca o gospodina nu are linie de aer comprimat in casa si nu sta sa greseze lagarele pentru a utiliza aparatul.

Ceva asemanator ziceam si eu la aspiratoare cu ciclon (http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=29279&view=next&sid=4c5b0769d6fdea4311c5e7b1ca19c969). Atunci eram suparat rau pe aspiratoarele zise cu ciclon, dar si pe cele clasice.

Aspiratoarele nu au compresoare, au turbine centrifugale in una sau doua trepte.

Consultant electrice
29.10.2011, 11:59
Turbina transforma energia unui fluid in energie mecanica, la aspirator nu e asa. De aceea nu am zis turbina si am preferat termenul de compresor.

Adamescu Ion
29.10.2011, 18:21
Nu va contrazic dar, ramin la parerea mea. Posibil sa am si eu si dumneavoastra dreptate, ca in banc. Categoric vom dezvolta subiectul, daca doriti, cu toate ca este doar teorie care nu are aplicatie practica pentru utilizatorul de aspiratoare.

Consultant electrice
31.10.2011, 19:16
Este intotdeauna incurcatura intre termeni, cum si la autoturisme se vorbeste de turbina, cand defapt este o turbina si un compresor pe acelasi ax; aici nu ma refer la compresoarele mecanice cu melc sau la motoarele dotate cu turbina si compresor ca entitati diferite.

Revenind la subiect, un cunoscut si-a achizitionat modelul nou de Samsung care este o varianta mai dezvoltata fata de cel cu care am avut eu probleme, in sensul ca pornirea, oprirea cat si variatia puterii se face direct de pe manerul furtunului, iar ca ultim element filtrant este un filtru Hepa, in locul buretelui cu densitati diferite fata de modelul meu. Voi demonta si acest aparat ca sa vad daca difera in vreun fel motoarele, prietenul este si el pasionat de tehnica si a acceptat aceasta operatiune :)

Adamescu Ion
31.10.2011, 21:27
La un moment dat imi era frica sa nu lasati subiectul mort.
Definitia data de dumneavoastra este corecta, eu nu am dreptate!
Aspirtorul nu foloseste aer comprimat, deci, nici dumneavoatra nu aveti dreptate!
Se poate spune ca aspiratoarele folosesc pompe de vid centrifugale.
Constructiv, rotorul este reversibil si poate functiona ca rotor de: ventilator, compresor, pompa vid centrifugale si turbina. Reversibilitatea se aplica si la pompele pentru lichide.
Pentru varianta auto, ca sa acoperim si gama auto, unele motoare sint echipate cu compresoare speciale si folosesc presiunea gazelor de esapament. Acestea se numesc comprex si sint antrenate prin curele.
Ansamblul turbina-compresor din imaginea atasata de dumneavoastra este demontabil si are "loc de bataie" in capatul axului.
Philipsul s-a intors pentru eliminarea protectiilor.

Consultant electrice
01.11.2011, 20:00
Era mai usor de zis compresor decat pompa de vid centrifugala in textul meu :)

La masini ori sunt actionate de gazele de esapament ori sunt actionate de curea, variante constructive diferite specifice producatorilor, cel putin eu asa stiu.

Adamescu Ion
01.11.2011, 20:35
Compresorul comprex nu este un compresor centrifugal, cu toate ca se invirte. L-am introdus in discutie pentru a completa gama compresoarelor auto. Stiu ca inca mai echipeaza Mazda si ceva Opel si este pretentios in exploatare.
La instalatiile de desalinizare mai este folosit ceva apropiat si merita studiat pentru cultura tehnica.

coretweaker
01.11.2011, 20:57
Apropo de electrocasnice... :lol:

youtube.com/watch?v=a1zozP0wyU8&feature=player_embedded#!

PS. Poate n-ar fi fost rau ca forumul sa permita inglobarea si vizualizarea direct din forum a unor filmulete youtube, evident cu tematica potrivita.

Consultant electrice
02.11.2011, 15:55
Saraca masina cu ce a gresit? Astea sunt din ciclul" Nu incercati asa ceva acasa!"

coretweaker
02.11.2011, 16:21
Saraca masina cu ce a gresit? Astea sunt din ciclul" Nu incercati asa ceva acasa!"

Oricum, nici masina nu s-a lasat cu una cu doua :lol:

coretweaker
07.11.2011, 12:32
Cum in Romania mai toata lumea locuieste in spatii mai mici decat necesarul, este bine ca sunt si producatori de electrocasnice care se gandesc la lucrul asta, un exemplu fiind masina de spalat din fotografie, care are doar 33 cm si capacitatea de 4 kg.

Adamescu Ion
16.11.2011, 17:10
Revin la aspiratoare, cu deficientele lor: am constatat, la aspiratoarele noi, ca sint proiectate de ageamii. Sacul se lipeste de orificiul de aspiratie si in aceste conditii, aspiratia se face printr-o mica bucatica de sac, acesta infundindu-se repede pe portiunea respectiva.

Consultant electrice
22.11.2011, 21:38
Solutia pentru a scapa de treaba asta era forma triunghiulara a sacului care nu permitea lipirea unui perete de zona verticala pe unde se trage aerul.

Adamescu Ion
22.11.2011, 21:52
Sau compartiment mai mare pentru sac sau sacul sa fie introdus intr-un cos plasa care sa nu permita lipirea nici a unei portiuni de orificiul de aspirare al motorului.
Ma apuc de fabricat aspiratoare.:D Caut asociati!

dan.e
24.11.2011, 11:23
A cumparat cineva de la www.electrocasnicediscount.ro?
Cautam un robot de bucatarie si am gasit pe acest site la aproape jumatate de pret fata de restul ofertelor de pe net doar ca produsele sunt reconditionate si au garantie 1 AN in loc de 2.
A cumparat cineva astfel de produse???Imi poate da un sfat daca merita sa cumpar....

ozzyboy
24.11.2011, 21:11
Un sfat pentru un cuptor cu microunde? Ce anume trebuie sa urmaresc la ele?
Eu am "cantarit" asa MARCA, VOLUMUL, PUTEREA si bineinteles pretul, adica un echilibru intre toate si am ales asa!! (http://www.flanco.ro/electrocasnice/cuptoare-cu-microunde-electrice/cuptor-microunde-gorenje-smo23dgw.html)

Poate mai vine cineva cu o parere, multumesc!!

coretweaker
24.11.2011, 22:44
Sa verifici daca are sau nu "grill", in caz ca ai nevoie de asa ceva. Oricum, este util sa fie acolo.

ozzyboy
25.11.2011, 22:45
da are si gril 1000W, iar pe microunde 900W.
Sincer nu am tinut cont sa aiba asa ceva....am avut un LG 4-5 ani de zile si nu am folosit nici macar o data grilul.

Consultant electrice
26.11.2011, 00:15
Grilul de la microunde nu este folositor. Am cuptor electric care are doua rezistente de incalzire si sus si jos(microundele au doar sus) si poti prepara la el o groaza de mancaruri care doar cu grilul din microunde nu ies. Parerea mea, la microunde conteaza sa fie cu volum mai mare, in rest pretul isi cam spune diferenta. La cele mici si foarte ieftine inevitabil se strica timerele cam intr-un an doi daca sunt folosite sa zicem o data pe zi. Am un cuptor micro Moulinex care a trecut de 10 ani si merge perfect, iar zilele trecute m-a rugat un prieten sa ma uit la un cuptor Samsung mic care dupa 6 luni de functionare a scos odata fum si nu a mai mers.

ozzyboy
26.11.2011, 11:42
Am stat si am mai cercetat "piata" si oscilez intre ELECTROLUX EMS21400W (http://www.altex.ro/cuptor-cu-microunde-electrolux-ems21400w-21l-800w-alb) si Gorenje SMO 23 DGW (http://www.flanco.ro/cuptor-microunde-gorenje-smo23dgw.html).
Diferente sunt intre ele ...Electrolux vs Gorenje, 21l vs 23l, 800W vs 900W in favoarea Gorenje, insa Electolux-ul are designul mai placut (parca) si o utilizare ca pentru copii....Nu stiu ....astept un sfat de la d-voastra.

Serban Valentin
26.11.2011, 14:23
Ce trebuie sa urmaresc cand cumpar un cuptor incorporabil pe gaze ?

staretzu
26.11.2011, 17:19
Salut, Trebuie sa aleg intre 2 combine frigorifice. Le-am comandat de la Emag vineri (black Friday) si acum trebuie sa renunt la una dintre ele:
Samsung RL40WGPS - 1485 RON
Hotpoint Ariston MTM 0811 F/HA - 1300 RON
Eu as opta pentru Ariston, dar as vrea niste pareri, va rog.

PowerMC
26.11.2011, 18:17
La prima vedere as opta pentru Samsung, mi se pare mult mai practic atat pe parte de racitor cat si de congelator.

coretweaker
26.11.2011, 23:08
Grilul de la microunde nu este folositor.

Microundele sunt excelente daca vrei sa incalzesti macaruri de genul: orez pilaf, piure de cartofi, mancaruri cu paste fainoase, etc. dar daca, de exemplu, vrei sa reincalzesti (sau sa coci) o bucata de pizza ai obligatoriu nevoie de grill, fiindca daca o incalzesti la microunde aceasta va fi umeda si isi schimba gustul in rau.
In ceea ce priveste capacitatea cuptoarelor cu microunde si eu le recomand pe cele cu volum interior mai mare, fiindca sunt mai practice.

musu
27.11.2011, 10:35
@staretu: nu e foarte corect fata de alti cumparatori ca ai rezervat 2 frigidere, ca mai apoi sa iei unul singur. Si stii de ce nu e? Pentru ca lotul pentru "vinerea neagra" a fost unul restrans, astfel, prin faptul ca tu ai rezervat 2 produse ai privat o persoana de a putea si ea sa obtine unul dintre produse la un pret ceva mai bun.
Si ca idee, cum vei proceda? curierul ajunge la tine acasa cu cele 2 frigidere si tu ii zici ca unul sa,l ia inapoi?
O alta intrebare: sunt asa bune electrocasnicele astea hotpoint ariston, ca vad ca au niste preturi destul de piperate? Eu, personal, asa merge, cum de altfel am si facut, pe firme consacrate in asa ceva, si anume: Electrolux, Bosch, Gorenje. Daca m,ar tine buzunarul as merge mai departe: Miele, Liebher, etc. Nu stiu, dar, mie personal, branduri gen Samsung, Lg, etc parca nu,mi prea inspira incredere in alegerea unui electrocasnic. Ca de altfel, nici foarte popularele Indesit sau Wirlpool. Daca as fi pe buget redus, personal asa merge pe Arctic, as incuraja si productia autohtona. Numai bine

PowerMC
27.11.2011, 11:53
... branduri gen Samsung, Lg, etc parca nu,mi prea inspira incredere in alegerea unui electrocasnic. ...
Samsung este o companie care pe anumite segment este lider mondial. Nu va pot spune detalii despre divizia de electrocasnice incare intra si partea de racitoare/cogelatoare insa brandul este unul extrem de puternic iar criza nu cred ca a afectat-o. Sa nu uitam ca Artic inseamna de fapt Beko si nu as spune decat ca este greu sa comparat un lider mondial cu anumite marci zonale.

Mircea G
27.11.2011, 12:28
....... Sa nu uitam ca Artic inseamna de fapt Beko si nu as spune decat ca este greu sa comparat un lider mondial cu anumite marci zonale.
Beko NU este o marca zonala ci unele din cele mai mari marci din domeniu iar daca , spre exemplu , in Anglia este lider de piata , inseamna ceva . Faptul ca noi nu ne permitem produse premium nu inseamna ca nu au produse de calitate .Si nu uitati ca produsele turcesti la origine au inspiratie germana .

nicu78
27.11.2011, 15:06
....si in concluzie de cine sint facute Beko...?????

VYS
27.11.2011, 16:33
Da, Beko e cam prin EU si prea putinin rest, altele sunt mondiale. De la inspiratie la origine e distanta mare. Nu as merge pe Beko, nu imi inspira incredere mai deloc. Am testat doar un aragaz de care am fost profund dezamagit. Premium nu inseamna totul fara beko iar Articul care este preluat de Beko consider ca a pierdut mult la calitate, inainte nu ruginea asa repede ca acum. Am avut un Artic facut prin anii 2000 si avrea destule bube, nu ma refer la compresor si la restul.
Or avea cateva produse mai bunicele insa nu reusesc sa ajunga la un nivel ridicat extinzand fortat gama de produse.

Consultant electrice
27.11.2011, 17:09
Toti producatorii se adapteaza pietei - daca vrem ieftin ni se ofera ieftin. Am avut multe produse Samsung insa am constatat ca in orice domeniu daca iei ceva mai ieftin aceea este si calitatea. Exemplu am un telefon care dupa primul an nu a mai mers touch screen-ul; telefonul a costat acum 2 ani ~600 ron. A fost la garantie si a fost inlocuit touch screen-ul, dupa aproximativ inca un an telefonul a cedat din nou - tot touch screen-ul. Satul de treaba asta am achizitionat alt telefon. Ulterior am luat un laptop Samsung care a costat doar 2000 ron si din prima zi a avut o problema cu o bobina de ferita cu miezul spart care facea un zgomot de inalta frecventa foarte suparator. Cu greu s-a rezolvat pe garantie dupa ce le-am explicat eu personal celor din service ce sa faca pentru ca la ei "nu se manifesta" defectul. Cam astea au fost produsele care m-au indepartat de Samsung. Cand iti pastrezi calitatea cu optiuni mai modeste patesti ca Nokia si mergi spre faliment pentru ca lumea cumpara optiuni multe insirate in descriere. Un produs cu garantie cat mai mare face toti banii.

musu
27.11.2011, 17:27
Arctic spuneam ca e ok la buget redus, nicidecum daca vrei sa mergi pe calitate si design. Iar, faptul pentru care as alege Arctic in detrimentul Beko, Indesit Whirlpool, etc e pentru acea mica eticheta interioara, sau exterioara dupa caz, pe care nu scrie "made in turkey", ci "fabricat in romania". Intr,adevar la frigidere side by side samsung exceleaza, si asta si prin faptul ca or fost printre primii care or inovat conceptul respectiv, in rest samsung - electrocasnice = urme de indoiala. Ptr electrocasnice, si intr,o gama de pret de bun simt sunt: electrolux, bosch, gorenje, aeg. Spor la cumparaturi :)

da_n
27.11.2011, 17:58
Ptr electrocasnice, si intr,o gama de pret de bun simt sunt: electrolux, bosch, gorenje, aeg. Spor la cumparaturi :)folosesc masina dfe spalat si frigiderul de la electrolux, la masina am schimbat rezistenta iar la frigider a trebuit sa mut balamalele pe latura opusa (s-a rupt suportul in usa), partile din plastic s-au ingalbenit (nu-i expus la soare, nu se fumeaza-n casa)

toate au aparut ~3 ani

coretweaker
27.11.2011, 18:32
Beko NU este o marca zonala ci unele din cele mai mari marci din domeniu iar daca , spre exemplu , in Anglia este lider de piata , inseamna ceva . Faptul ca noi nu ne permitem produse premium nu inseamna ca nu au produse de calitate .Si nu uitati ca produsele turcesti la origine au inspiratie germana .

Din ceea ce ai scris eu inteleg ca BEKO este o marca premium... te inseli. Intr-adevar se gaseste peste tot in Anglia, dar este cea mai ieftina si mai slaba marca de pe piata lor.

nicu78
27.11.2011, 18:43
Din ceea ce ai scris eu inteleg ca BEKO este o marca premium... te inseli. Intr-adevar se gaseste peste tot in Anglia, dar este cea mai ieftina si mai slaba marca de pe piata lor......................

si in concluzie ce marca e beko ...de unde vine aceasta marca ..

nicu78
27.11.2011, 19:01
...................aaaaaaaaaaaaaaaaa scuze...nu am vazut ..ca e pi pagina anterioara ....pina o sa ma obisnuiesc cu acest forum nou ..
...dar oricum am citit in continuarie si tot nu am inteles de unde vine BEKO...
IMI aduc aminte prin anii 96"...lucram la turci , si vedeam peste tot reclame cu Beko ..si ziceam ca sint de marca turceasca ....si acum vin cu intrebarea chiar sint turcesti?????

VYS
27.11.2011, 19:04
100 % firma turceasca, asadar si Articul a ajuns tot turcesc. :evil:

nicu78
27.11.2011, 19:11
Aha am inteles ...naspa, pai atunci sa stea acolo pina leo cumpara eu ..fara suparare ..dar stiu cum sint facute ..

VYS
27.11.2011, 19:22
Salut, Trebuie sa aleg intre 2 combine frigorifice. Le-am comandat de la Emag vineri (black Friday) si acum trebuie sa renunt la una dintre ele:
Samsung RL40WGPS - 1485 RON
Hotpoint Ariston MTM 0811 F/HA - 1300 RON
Eu as opta pentru Ariston, dar as vrea niste pareri, va rog.

Draguta oportunitate, sa prinzi o promotie buna atunci cand ai avut nevoie de un aparat electrocasnic. Pana la urma ce ai ales?
Eu aleg electrocasnicele de acest fel dupa optiuni si mai ales dupa spatiul interior (marime, estetica, calitate etajere, aranjare spatii depozitare) adaptate nevoilor celor care il utilizeaza apoi adaug o doza de digitalizare.

musu
28.11.2011, 04:41
folosesc masina dfe spalat si frigiderul de la electrolux, la masina am schimbat rezistenta iar la frigider a trebuit sa mut balamalele pe latura opusa (s-a rupt suportul in usa), partile din plastic s-au ingalbenit (nu-i expus la soare, nu se fumeaza-n casa)

toate au aparut ~3 ani

nici nu m,am gandit cumva ca ar fi perfecte, dar, sunt mai mult ca sigur, dc se poate spune asa, ca probabilitatea de a fi nemultumit de un produs electrocasnic este mult mai mare pentru branduri gen indesit, beko, whirlpool decat bosch, electrolux, aeg (care tot electrolux e), gorenje. Off topic, am un prieten, f bun mecanic, specializat de mercedes, ce a lucrat prin reprezentante din toata europa. Imi povestea ca poate nu,mi vine a crede cum masini si de 100.000 eur se intorceau in service.uri dupa o luna, deci... lucru perfect unu exista, si ma gandesc ca un producator nici nu e f interesat de asa ceva, trebuie gandita si o strategie legata de costuri de intretinere. Eu in casa cea noua electrocasnice doar electrolux, gorenje si bosch am, pana acum sunt peste multumit, sa vedem ce rezerva viitorul

coretweaker
28.11.2011, 10:20
probabilitatea de a fi nemultumit de un produs electrocasnic este mult mai mare pentru branduri gen indesit, beko, whirlpool decat bosch, electrolux, aeg (care tot electrolux e), gorenje.

Sa nu exageram... oamenii nu cumpara electrocasnice in cunostinta de cauza, ci doar pe baza sentimentelor proprii si a unor "pseudo-informari" de genul: "am eu un prieten care are frigider marca X si a avut numai probleme cu el" etc., fara sa se precizeze si modul in care acel proprietar s-a purtat cu aparatul, fiindca nu toti se poarta frumos cu lucrurile si le ofera intretinerea corespunzatoare. Si mai conteaza si statisticile pe care nu prea avem de unde sa le stim... fiindca degeaba cunosti 1-2 persoane nemultumite de o anumita marca, daca la nivel global gradul de satisfactie referitor la acel produs este foarte mare. Si reciproca poate fi valabila.
Daca unui client ii suna bine in ureche o anumita marca, atunci poti tu sa-i spui orice ca el oricum ne te va asculta. Eu trebuie sa recunosc ca mi-am cumparat electrocasnicele avand doar 3 criterii: sa aiba parametrii tehnici necesari, sa aiba aspectul pe care mi-l doream si sa nu fie "BEKO" sau "Arctic" fiindca din principiu evit turcismele.
Si daca tot a adus colegul vorba de Indesit si Whirlpool, eu am avut numai experiente placute cu aceste marci in ultimii 10 ani, nici o problema cu ele.

Consultant electrice
03.12.2011, 08:55
Exact asa este cum a zis coretweaker! Mai exista si situatia cand sunt diferente semnificative de calitate intre game diferite ale aceluiasi producator unele mai ieftine altele mai scumpe insa in principal omul nu se refera la modelul X ci la marca.

musu
03.12.2011, 20:08
@coretweaker: "evit turcismele" dar "experiente placute cu indesit", suna a oximoron, pai eu cred ca pe 90% din produsele indesit apare scris "fabricat in turcia"
@consultant: chiar majore nu prea cred, dat fiind faptul ca un producator nu,si permite sa,si strice imaginea in ochii clientului. In de obste, marii producatori ai lumii si,au creat devizii sau au acaparat alti producatori, mergand pe branduri paralele (evident mai ieftine si la fel de evident, de o alta calitate). Vezi: franke - dominox, electrolux - zanussi, bosch - hansa, teka - thor... si multe altele, pe care nu le cunosc eu

da_n
03.12.2011, 22:03
cine stie sa ma lamureasca daca un frigider side by side care se cupleaza la retea apa functioneaza in conditii normale congelator/frigider si nelegat la retea

coretweaker
03.12.2011, 23:38
"evit turcismele" dar "experiente placute cu indesit", suna a oximoron, pai eu cred ca pe 90% din produsele indesit apare scris "fabricat in turcia"

Sa evitam confuziile... Pentru mine "turcisme" inseamna produse fabricate de producatori turci. Produsele care sunt fabricare de firme occidentale in Turcia intra in alta categorie. Daca nu crezi ca exista vreo diferenta, atunci aminteste-ti de Dacia Nova facuta de romani si de Dacia Logan facuta de francezi, ambele "Made in Romania" si care daca-mi amintesc bine chiar s-au fabricat in paralel la Colibasi, pentru o vreme.
Revenind la Indesit, tocmai m-am uitat pe eticheta de pe masina de spalat si scrie "Made in Italy". Pe frigider (tot Indesit) se pare ca nu mai am eticheta.

musu
04.12.2011, 08:34
cum bine puncta consultantul, nici macar vreun brand nu,ti poate oferi garantia 100% a produsului sau (poate nici chiar Miele, sau alte branduri de un asemenea calibru). Si zic asta, intarind o idee anterioara, nu vad nici asa un mare interes ptr asta, deoarece trebuiesc prestabilite si costuri de intretinere, mentenanta, ori, un produs perfect nu le,ar mai avea. Totusi, daca un produs se apropie de perfectiune, are costuri f ridicate in ceea ce inseamna consumabilele sale (dau din nou cazul Miele, asta imi vine acum in minte). Cazul cu masina Indesit in italia e perfect valabil, dar, s,ar putea ca pentru una din zece. In cazul frigiderelor poate si mai mult. Brandul meu favorit este Electrolux, cam 90% din electrocasnice poate acest brand. Dar, pe nici macar unul nu sta scris Made in Sweden

Trandafira
04.12.2011, 18:33
Eu am cumparat acum vreo 8 ani plita de aragaz si cuptor pe gaz marca Indesit, precum si masina de spalat cu uscator, tot Indesit. Sunt multumita de functionarea lor, dar cu gratarul de la plita ( de fapt sunt doua gratare, unul langa altul) am avut muuuulte rasturnari de oale cu ciorba de pe el. Ultima rasturnare ( acum 2 luni)a fost a unui ibric cu cafea clocotita care n-a mai cazut spre perete cum se intampla inainte, , ci direct pe mine provocandu-mi arsuri de gr 2 cu spitalizare la sp de arsi de pe Grivitei.Am schimbat ibricul cu altul mai mic, dar frica de a ma opari m-a determinat sa renunt la cafeaua la ibric si am luat un expresor Bosch.Si de aici a inceput calvarul. E complicat sa intretii asemenea aparat. Dupa cateva cafele trebuie facute spalari succesive, cititorul de dischete trebuie sters cu grija, am dat telefoane sa aflu de unde cumpar agentul cu care trebuie facuta curatirea "generala'. Sa nu mai vorbesc de pretul dischetelor...Si... trebuie mare grija in manipulare pentru a nu te OPARI!

cosmintr
04.12.2011, 19:16
Eu am vesti proaste despre Indesit, am avut pina de curand(vara asta) o combina BAN14, s-a stricat de vreo 4 ori in trei ani, si au tot carpit-o pina a iesit din garantie. Am lichidat-o(vandut-o ieftin), cei de la service mi-au spus ca au f multe cu probleme, am cumparat acum Electrolux. Sper sa fie mai bun. In rest in casa am masina de rufe de vreo 7-8 ani Whirpool merge ok, nereparata, masina de vase tot Whirpool asta de vreo 5 ani, la inceput la asta a fost schimbat ecranu(garantie in primu an). In rest am aragaz de inox Indesit, merge ok. Am mai vrut sa adaug, de masinile de spalat Indesit, la mai multi prieteni de a mei care au, am remarcat ca e o boala, ruginesc f repede. A mea Whirpool are 8 ani si nu are petec de rugina, si e tinuta numai in baie. Centrala termica de perete Junkers-Bosch reparata de 3 ori in doi ani. Deci varza! Acum am Die Ditrich(asta am adus-o din Germania noua, merge perfect din 2008). Deci sunt produse si bune si proaste cum ne este norocul.

coretweaker
04.12.2011, 22:28
La capitolul probleme cu electrocasnicele, eu am avut o singura problema serioasa cu o masina de spalat Daewoo (cu bule de aer). Dupa doar vreo 2-3 ani mi s-a rupt o piesa din plastic si cauciuc care lega niste furtune intre ele si cei de la service mi-au spus ca la toata lumea se rupe piesa respectiva dar ca din pacate aceasta nu exista ca piesa de schimb. Cum improvizatia care a trebuit s-o fac n-a durat prea mult, a trebuit sa arunc o masina de spalat aproape noua din cauza unei piese care costa probabil doar vreo 30 lei. Atunci mi-am jurat ca Daewoo nu voi mai cumpara vreodata.

Cristian-Ioan
13.12.2011, 23:15
Sa evitam confuziile... Pentru mine "turcisme" inseamna produse fabricate de producatori turci. Produsele care sunt fabricare de firme occidentale in Turcia intra in alta categorie. Daca nu crezi ca exista vreo diferenta, atunci aminteste-ti de Dacia Nova facuta de romani si de Dacia Logan facuta de francezi, ambele "Made in Romania" si care daca-mi amintesc bine chiar s-au fabricat in paralel la Colibasi, pentru o vreme.
Revenind la Indesit, tocmai m-am uitat pe eticheta de pe masina de spalat si scrie "Made in Italy". Pe frigider (tot Indesit) se pare ca nu mai am eticheta.

Adevarul e undeva la mijloc. Am avut ocazia in Ungaria la un magazin de electrocasnice sa dau de un vanzator probabil mai cinstit decat ai nostri si sesizand diferenta de pret intre "atentie!, acelasi produs" (un cuptor electric Bosch daca nu ma insel) mi s-a explicat faptul ca unul era mai ieftin deoarece era produs in Turcia. Asadar Bosch insa din Turcia.

Consultant electrice
14.12.2011, 00:01
Era vorba de Dacia Solenza nu Nova.

Putem compara Renault Megane berlina facut in Turcia si Renault Megane bicorp facut in Franta - cam sunt diferente din pacate, nu neaparat la prima vedere, asta daca tot facem analogia cu autoturismele. Chiar daca uneori dupa cum am mai spus fabricile din astfel de tari sunt mai noi decat cele din tarile mai dezvoltate, produsele de top se cam fabrica in tarile de provenienta ale companiilor, cel putin pentru inceput cand apar.

musu
14.12.2011, 08:58
acum cateva zile am dat o tura prin marile magazine sa,mi achitionez un aspirator cu aspirare uscata. In primul rand am vizitat produsele Bosch. Ei bine aici surpriza: produsele in 2 categorii - cele fabricate in Germania (ce poarta si emblema Made in Germany care a devenit un brand prin forurile internationale datorita calitatii produselor, asemeni ceasurilor elvetiene) si unele pe care doar pe eticheta scria ca sunt fabricate in China. Diferente absolut majore de la prima vedere, intr,adevar si pretul cu diferente semnificative.
Spunea cineva de 2 cuptoare bosch, "la fel", fabricate in tari diferite, in acelasi magazin, cu 2 preturi diferite. Am mari semne de indoiala, as putea garanta ca nu aveau cum fi exact acelasi model, de regula, un producator intr,o anumita tara merge pe anumite modele.

da_n
14.12.2011, 11:36
de regula, un producator intr,o anumita tara merge pe anumite modele.din cate am vazut eu modelele noi si care sunt populare, in ascensiune, sa zic asa, se produc la fabrica mama sau in vest, modelele care sunt "trecute" le muta in est sau orient

coretweaker
14.12.2011, 16:21
Referitor la emblema "Made in Germany" am vazut foarte recent un documentar pe tema asta la postul DW TV (parca). Problema era analizata destul de in detaliu si spuneau ca desi multe produse poarta aceasta emblema fiindca sunt asamblate in Germania, nu acelasi lucru se poate spune si despre componetele din care erau asamblate diversele produse. De exemplu, un produs asamblat in Germania si cu 60-70% din componente fabricate in Germania este un produs demn de acea emblema... dar ce putem spune despre restul de 30-40% din componente care nu sunt nemtesti si care ar putea fi de o calitate inferioara si in final pot sa faca aparatul sa se strice mai repede?!?
Tot ei spuneau ca aproape ca nu mai exista produs nemtesc care sa nu includa si componente din import, de cele mai multe ori din China.
Si tot ei isi puneau intrebarea: Cam ce garantie mai poti sa ai in ziua de azi ca un produs "Made in Germany" este cu adevarat nemtesc?

musu
14.12.2011, 17:35
nici nu trebuie sa fie 100% facut in Germania.
Acelasi concept de calitate se poate intalni si la produse electronice (made in japan) sau ceasuri (swiss made), poate si made in USA; altele chiar nu stiu. Sunt legi in vigoare care normalizeaza utilizarea acestor concepte.
Relativ la ceasuri, din cate stiu eu, trebuie sa fie asamblat si testat in Elvetia, iar componentele in proportie de 50% productie proprie pentru a se incadra in acest concept de calitate.
Ma gandesc ca tot pe acolo o fi si la celelalte.

Consultant electrice
14.12.2011, 19:00
Revin cu analogia din domeniul auto: am schimbat de mai multe ori curele de transmisie la Dacia Logan, la a mea la niste prieteni etc; de fiecare data am achizitionat curea Contitech care a fost Made in Germany, Engineered in Germany made in Thailand sau chiar made in Romania. La un astfel de produs este clar ca nu are subansamble si daca scrie Made in Germany e facut acolo insa va fi interesant sa vedem in timp fiecare cum rezista. Chiar daca sunt 80% din piese facute in alte tari si e produsul asamblat in Germania si scrie made in Germany eu tot as fi mai fericit decat sa stiu ca e Bosch sa zicem si scrie made in China.
Mai pot fi probleme de mediu ma gandesc vis a vis de procesele de fabricatie pentru anumite repere si norme ce trebuiesc respectate; Poate ca se degaja nu stiu ce gaz toxic la producerea carcaselor de plastic care in Germania trebuie tratat nu poate fi eliminat in atmosfera dar care poate in China nu pune nici un fel de problema(dpdv al legislatiei) - e un exemplu ca idee nu sunt convins ca asa este. In acest caz vii cu carcasele de acolo si le verifici la standardele tale de neamt, asamblezi cu restul componentelor si gata.

coretweaker
15.12.2011, 00:16
Si eu sunt admirator (si cumparator) de marfa Made in Gernany, dar voiam doar sa atrag atentia ca se poate intampla si situatia ca, la un produs "Made in Germany" o componenta non-Germany sa cedeze desi restul aparatului sa fie absolut ok... dar si asa, in final acesta tot un produs defect este. Mult mai important decat tara de origine a componentelor, eu cred ca este seriozitatea cu care firma mama isi controleaza subsidiarele si furnizorii. Exista marfa excelenta "Made in China" cum de altfel exista si o multime de rebuturi.

Cristian-Ioan
15.12.2011, 13:07
Un alt exemplu concret autofiletanta Makita, desfacuta pentru curatare si gresare in interior, dupa 2 ani de folosit destul de intens (data si pe mana mesterilor din cand in cand) si surpriza,pe carcasa motorasului scrie "Made in China". Functioneaza perfect in continuare.Nu se pune problema sa nu fie originala, cumparata de la reprezentanta etc si foarte rezistenta.

Consultant electrice
21.12.2011, 01:18
Motoarele electrice mici pentru unelte de mana nu cred ca se mai fabrica altundeva decat in China, Malaesia sau Taiwan. Stiu ca Makita a inchis o fabrica din China din cauza ca aveau probleme de calitate cu produsele finale si ca se vedeau si la detaliile exterioare diferentele, lucru auzit de la un director de la Makita din Romania. Acum nu stiu ce probleme reale au fost pentru ca eu am vazut echipamente produse in China inclusiv utilaje industriale la care nu gaseai cusur.

Cristian-Ioan
21.12.2011, 10:45
Pai vezi asta e ca noi nu le vedeam insa japonezii..............

Consultant electrice
22.12.2011, 10:52
Da, probabil ca fiind o companie care se respecta cand au vazut ca au probleme care nu au reusit sa fie remediate in timp au decis inchiderea facilitatii de productie sau transformarea ei.

TheGrudge
23.12.2011, 08:07
Salut,

Va rog, un sfat.Sunt in dilema mare cu alegerea combinei :

Optiunile, pana in 1500-1600 lei, culoare Silver sau Inox, excluzand Arctic, Beko :

1) Samsung RL40WGTS : http://www.ideall.ro/magazin/Combine-frigorifice/Combina-frigorifica-Samsung-RL40WGTS/produs-23090
* Avantaje : Full No Frost, Dozator apa, Iluminare Led
* Dezavantaje : Consum mai mare : 369 KW - Clasa A, culoare Silver (de care habar nu am cum rezista) - Totusi, n-am copii/animale/etc care ar putea sa o faca praf

2) Whirpool WBC 3715 A+X : http://www.ideall.ro/magazin/Combine-frigorifice/Combina-frigorifica-Whirlpool-WBC-3715-A-X/produs-11813
* Avantaje : Consum mai mic 310 KW (A+), design ok, inox Antipata, compartimentare ok
* Dezavantaje : (avantajele Samsung-ului)

Mersi !

VYS
23.12.2011, 09:21
Eu as porni de la necesitatile de depozitare, este o diferenta semnificativa intre cele doua produse, atat la frigider cat si la congelator. Dozatorul respectiv nu ma impresioneaza, prefer spatiul pentru sticle si alte chestiuni pe usa. Eu as opta pentru Whirlpoll.

TheGrudge
23.12.2011, 10:14
Nu conteaza decisiv necesitatile de depozitare, fiind 2 persoane, fara copii.Singura problema ar putea fi daca am vorbi de o combina inalta, 2m, insa nu e cazul.
Singurul considerent pentru care recomandati Whirpool-ul este lipsa spatiului de depozitare pentru sticle, din cauza dozatorului?
Mersi !

musu
23.12.2011, 15:13
1. la ce folosesti dozatorul de apa, acum pe bune?
2. full no frost nu stiu cat e de absolut necesar, oricum nici una nu o vei vea sa iti mai faca pelicula de gheata, cel putin nu una de calitate, ba mai ridica si consumul
3. personal, dc nu apare scris pe ea: bosch, electrolux sau gorenje, parca nu mi,as arunca privirea spre niciuna

coretweaker
23.12.2011, 21:21
Ai neaparata nevoie de congelatorul acela atat de mare? Daca nu, atunci eu iti recomand ceva in genul lui Indesit TAAN 3 cu congelator ceva mai mic dar fara sertare, care mie mi se pare mai practic.

In ceea ce priveste dozatorul de apa de la unul din modelele pe care le-ai precizat si eu cred ca este inutil.

Ade19
12.03.2012, 15:37
@TheGrudge eu personal as alege de la ideall , am mai cumparat de la ei .. sunt foarte seriosi!

marius_mc
23.03.2012, 22:06
tocmai mi-au sosit electrocasnicele din inox wirpool plita gaz+cuptor electric pret 1295 lei transport inclus bucuresti satu mare.
va sfatuiesc sa cautati pe un site ce compara preturi(gen, price.ro, sau compari.ro) si sa va alegeti, de exemplu la plita mea pretul varia de la 377 lei la 890 lei.

valica29
25.03.2012, 07:58
In curand trebuie sa ma mut la casa mea si trebuie sa achizitionez o combina frigorifica, si sunt un pic nehotarat la brand. Suma maxima pe care sunt dispus sa o cheltui este intre 1800-1900 ron iar la marci m-am oprit la BOSCH, LIEBHERR, GOREGNE.
Am gasit cateva modele dar poate imi ofera cineva care detine aceste brand-uri niste pareri obiective, la combina frigorifica prefer sa platesc un pic mai mult dar sa ma tina mai multi ani si sa nu am probleme cu ea, si inca un criteriu pe care ma intereseaza sa nu aiba componente sau sa nu fie Made in China.
http://www.flanco.ro/electrocasnice/aparate-frigorifice/combina-frigorifica-liebherr-c3523-321-l-clasa-a-smart-frost-alb.html.
http://www.flanco.ro/electrocasnice/aparate-frigorifice/combina-frigorifica-liebherr-cu3503-323-l-a-alb.html
http://www.flanco.ro/electrocasnice/aparate-frigorifice/combina-frigorifica-bosch-kgv36nw20-309-l-clasa-a-alb.html
http://www.domo.ro/Aparate_frigorifice/Combine_frigorifice/Combine_frigorifice/Gorenje/Combina_frigorifica_Gorenje_RK60398_slash_2HW.

rcs66
16.04.2012, 20:32
Nimic nu se mai fabrica ca sa tina o viata,dar eu as alege Liebherr.In 1996 am adus din Germania un congelator Liebherr si o masina de spalat Miele,merg si acum fara probleme!

Consultant electrice
18.04.2012, 22:50
Corect, si mie imi plac produsele Liebherr si studiate mai in amanunt sunt foarte bine realizate.

valica29
20.04.2012, 08:21
Pana la urma am achizitionat o combina frigorifica de la GORENJE Gorenje RK6337E, are 2 compresoare Danfoss, nu ma pricep in domeniul asta dar am auzit numai lucruri bune despre aceste compresoare. Am mai achizitionat de la ei o plita si un cuptor incorporabil si sunt foarte multumit de aceasta marca.

Consultant electrice
22.04.2012, 11:14
Danfoss e producator mare de sisteme de racire si automatizari pentru domeniul casnic, fast food, aer conditionat etc si unul dintre liderii mondiali daca nu gresesc. Probabil ca tocmai ati achizitionat un aparat frigorific echipat cu niste compresoare silentioase si fiabile care vor avea o viata lunga.

Gusty292000
29.04.2012, 10:24
Buna ziua, am o mare problema cu masina de spalat. Am o masina Indesit IWB6103 si de cateva zile a luat-o razna, in sensul ca trage apa si o evacueaza incontinuu. Am studiat cartea tehnica dar acolo nu spune decat ca s-ar putea sa fie o problema din cauza pozitionarii gresite a furtunului de evacuare (prea jos) sau din cauza producerii sifonarii. Nu este cazul la mine, dar nici nu am reusit sa gasesc o alta explicatie.
De aceea va rog, daca puteti, dati-mi un sfat si, in special, o solutie la aceasta problema.
Va multumesc.

Consultant electrice
30.04.2012, 08:55
Conform principiului vaselor comunicante, daca gura furtunului este mai jos fata de cuva masinii aceasta din urma se va goli pana la nivelul respectiv. Daca spuneti ca nu asta e cauza lamuriti-ne mai bine cum se intampla. Deschide electrovana de admisie a apei si in acelasi timp merge si pompa de evacuare sau o lasa sa se umple si imediat dupa o goleste?

rcs66
04.05.2012, 16:46
Eu alegeam Liebherr,este in promotie pana la sfirsitul lunii cu 6 ani garantie+mixer cadou.Totusi este un avantaj ca are doua compresoare combina Gorenje.

coretweaker
04.05.2012, 23:56
Totusi este un avantaj ca are doua compresoare combina Gorenje.

Doua compresoare in loc de unul inseamna de doua ori mai multe sanse sa se strice unul dintre ele...

rcs66
05.05.2012, 22:07
Da,insa daca nu ai nevoie de unul dintre ele,poti sa-l opresti.

Consultant electrice
06.05.2012, 00:38
In acelasi timp doua compresoare inseamna si uzura mai mica la fiecare deci sanse ma putine sa se strice fiecare in parte :)

VYS
06.05.2012, 10:05
Da,insa daca nu ai nevoie de unul dintre ele,poti sa-l opresti.

Si varianta cu un compresor si electrovana permite oprirea separata a celor doua zone.

liviu2004
06.05.2012, 10:11
Nu chiar, din cate stiu eu, partea de frigider nu merge independent de congelator. Faceti o proba, congelatorul oprit iar frigiderul pornit. Nu o ia din loc.

VYS
06.05.2012, 10:25
Corect, doar partea de frigider se poate opri separat. Cert este ca nu le-am oprit niciodata asa ca pentru mine este irelevant faptul ca exista posibilitatea de oprire separata.
Doua motoare inseamna circuite duble si probabil consum mai mare, alaturi de riscul de defect dublat. Daca pica unul si ramane celalalt, nu inseamna ca avem o rezerva dat fiind ca fiecare compresor deserveste parti distincte si cu moduri de funtionare diferite, nu poti pastra in cogelator ce poti pastra in frigider, si invers. Optiunea mea a fost pentru 1 motor.

valica29
07.05.2012, 12:43
Nu ma pricep dar ma gandesc logic ca un compresor care raceste in acelasi timp 290-310 l (frigider si congelator) este solicitat(munceste) mai mult decat o combina care are 2 compresoare un compresor care raceste un spatiu de 200l (frigiderul ) si unul in jur de 100 l.(congelatorul). Singurul dezavantaj pe care-l vad este consumul un pic mai mare si poate zgomotul in rest nu vad de ce ar avea mai multe sanse sa se strice decat unul cu un singur compresor? Pana acum nimeni nu a dat nici o explicatie tehnica reala.

valica29
07.05.2012, 12:44
Corect, doar partea de frigider se poate opri separat. Cert este ca nu le-am oprit niciodata asa ca pentru mine este irelevant faptul ca exista posibilitatea de oprire separata.
Doua motoare inseamna circuite duble si probabil consum mai mare, alaturi de riscul de defect dublat. Daca pica unul si ramane celalalt, nu inseamna ca avem o rezerva dat fiind ca fiecare compresor deserveste parti distincte si cu moduri de funtionare diferite, nu poti pastra in cogelator ce poti pastra in frigider, si invers. Optiunea mea a fost pentru 1 motor.
Si daca se strica ramai fara nici unul.

VYS
07.05.2012, 12:53
Ma rog, fiecare cu aprecierile personale. Tot asa daca se strica autoturismul, masina de spalat sau nu stiu ce alte electrocasnice ... tehnologia are o anumita performanta astazi si nu cred ca se pune problema asa.

Consultant electrice
07.05.2012, 12:59
Mai repede apar probleme la peretii frigiderului, la conductele ingropate si pe la electronica decat la compresoare in sine la utilizarea normala.

coretweaker
07.05.2012, 21:35
Sa lamurim problema cu stricatul compresoarelor din punct de vedere strict statistic... daca presupunem ca durata medie de viata a unui compresor este de 10 ani, atunci dupa 10 ani se vor strica doua compresoare, deci costuri duble pentru reparatii. Daca presupunem ca deteriorarea acestora nu are (in practica) cum sa coincida, atunci vom plati si deplasarea tehnicianului care trebuie sa vina separat pentru fiecare compresor stricat, si nu doar piesele.

Consultant electrice
19.05.2012, 22:49
Nu cumparati aspiratoare Samsung! Am mai discutat si in trecut si am expus problemele care mi s-au confirmat de la inca doua persoane care au aspiratoare Samsung cumparate de maxim 1 an. Dupa umplerea inevitabila a motoarelor de praf mai ales la cele cu cicloane si fara sac incep sa produca un zgomot infernal, care produce un discomfort total; dupa 2 minute de dat cu aspiratorul trebuie sa faci pauza.

liviu2004
20.05.2012, 22:55
Noted, eu folosesc un Philips fara sac, cred ca are cicloane in el si filtru Hepa la iesire. Nu e foarte practic sa speli mereu filtrul ala din interior, cel cilindric, dar vad ca se tine bine.

Consultant electrice
22.05.2012, 10:09
Filtrele HEPA se pot spala? Am si eu un aspirator compact gen de masina insa alimentat de la priza si cu putere maricica. Are si un filtru Hepa conic si vanzatorul zicea ca se poate spala, insa in manual nu am vazut nimic in acest sens. Aspiratorul este Philips si am inceput sa il folosesc si prin casa in locul Samsungului care ma exaspereaza cu zgomotul.

Mircea G
22.05.2012, 17:47
Se poate spala fara probleme . Problema este ca se aduna praful in interior si este extrem de greu de scos . Eu il mai suflu la vulcanizare apoi spalat cu presiune .

adriana1979
17.07.2012, 21:48
Am o plita pe gaz de la Ardo (model Ardo CA 4 VCEEONS) cumparata acum aproape 3 ani. Azi am avut surpriza sa ma trezesc ca din zona butoanelor iese fum, iar plita pur si simplu nu puteai sa o atingi - atat de fierbinte era. Daca mirosi zona butoanelor se simte un iz de plastic ars. Cei de la service pareau contrariati de problema si parca vad ca maine nu vor reusi sa identifice cauza, iar mie pur si simplu imi e frica sa ma mai apropi de ea. Ce anume poate face ca o plita pe gaz sa se supraincalzeasca in asa fel?

Consultant electrice
18.07.2012, 10:07
Plita se alimenteaza si de la retea pentru aprinderea flacarilor? A iesit fum in timp ce era ceva pe foc sau cu plita oprita? Ati avut cumva un vas mai mare pe foc care a radiat caldura spre zona butoanelor?

adriana1979
18.07.2012, 12:57
da, pentru aprindere se alimenteaza la reteaua electrica. A iesit fum din interiorul ei cand era ceva pe foc, dar pe ochiul cel mai indepartat de butoane. Au venit de la service, au desfacut plita. In interior nu se vad urme de foc, nici macar fum depus. Era ceva grasime scursa acolo si cica din cauza caldurii s-a incalzit si a facut fum. Dar tot nu au gasit sursa supraincalzirii plitei, care cica nu ar fi trebuit sa se supraincalzeasca deloc. Deci sunt in aceeasi situatie ca ieri. Imi e frica sa o mai aprind. :(

coretweaker
19.07.2012, 21:05
Cu siguranta este o problema cu plita si faci foarte bine ca esti prudenta... Nu trebuie neaparat sa chemi vreun specialist sa se uite la ea, mai ales ca multi dintre ei sunt cu vaca pe camp atat la capitolul inteligenta cat si la cheful de munca. Daca esti cumva din Brasov ma ofer sa arunc o privire.

adriana1979
21.07.2012, 11:16
Sunt din Bucuresti din pacate. Au revenit cei de la service, au mutat regulatorul de gaz de pe cuptor, pe cuptor si plita (ambele sunt aceeasi firma), adica inainte de ramnificatia de gaz. Ce pot sa spun e ca se vede diferenta, in sensul ca nu mai e flacara asa puternica, se aprinde si plita mai usor; deci clar era presiunea mare la gaz si flacara prea puternica. Momentan o tin sub observatie, ieri am gatit (nu am de ales pentru ca am copilasi mici care trebuie hraniti) si nu s-a mai incalzit asa tare (cred ca de incalzit e normal totusi pentru ca radiaza flacara). Om trai si om vedea.

Consultant electrice
22.07.2012, 16:58
Locuiti la casa sau la bloc? Sa inteleg ca la plita gazul venea direct la presiunea din retea si acum regulatorul actioneaza si pe circuitul de gaz al plitei? Initial regulatorul de cine a fost montat?

ciureanuc
27.07.2012, 18:42
Salut,

Am o problema cu frigiderul. E un Ariston Supermarket, o hardughie cat un sifonier - gasit in locuinta cand am luat-o cu chirie.
A mers exceptional 3 ani, acum are o mica problema - si nu stiu daca e de la el sau nu.

Mai precis, am observat asta intr-o zi cand, venind acasa dupa o zi de munca, si uitand sa las geamul intredeschis la bucatarie, in aceasta era un miros ciudat.
Un miros amestecat, dulceag, un miros de instalatie stricata de aer conditionat de autobuz, daca stiti cum miroase.
Un miros de amoniac (cred) - spun asta pentru ca imi aduc aminte de cateva frigidere mai vechi, de cand stateam eu in camin. :)

De ce scriu acum pe forum:

Am doua intrebari:

1. e posibil sa se fi intamplat ceva cu instalatia frigiderului? Se poate strica din senin? (vreun por in vreo teava, agravat de caldura asta de afara, etc?)

2. Pentru ca se adunase multa gheata in congelator (frigiderul are doua usi) intr-o zi am dat-o jos.
Cum am facut asta: am scs frigiderul din priza, am scos marfa din congelator, am pus in el o tigaie cu apa clocotita (pe unul din cele doua rafuri) si dupa 10 minute am "ajutat" gheata sa cada cu un cutit din acela fara varf (cum sunt la serviciile de masa ale parintilor nostri :) )
Gheata a cazut, am sters bine locul cu o laveta, am bagat marfa in congelator si apoi am bagat frigiderul in priza.

E posibil ca aceasta operatie sa fi durat prea putin (nu am lasat frigiderul sa ajunga la temperatura camerei) si din cauza asta sa se fi intamplat ceva pe circuit?El acum merge foarte bine, ca inainte.
Numai ca exista acest miros, care a inceput sa ma enerveze...
Am fost atent si daca merge non-stop: nu.

(am tras frigiderul si am spalat cu mopul pe-acolo, am adus aspiratorul si cu ajutorul unei pensule am luat tot praful de pe radiator, am scos lada si rafturile si le-am facut baie, folosesc detergent de pardoseli la spalat pe jos in toata bucataria... mirosul ramane. :( )

insolventul
27.07.2012, 19:29
cu acel cutit si chiar cu stilulm dvs de a dezgheta, ati reusit sa stricati un frigider.

Va recomand ca de acum sa tineti alimentele in sifonier.
Va asigur ca nu va face gheata si nu veti fi nevoit sa o curatati cu cutitul.

Mircea G
27.07.2012, 21:19
cu acel cutit si chiar cu stilulm dvs de a dezgheta, ati reusit sa stricati un frigider.

Va recomand ca de acum sa tineti alimentele in sifonier.
Va asigur ca nu va face gheata si nu veti fi nevoit sa o curatati cu cutitul.
In lumea asta sint o multime care spala in acel mod un frigider si cu putina atentie nu se intimpla nimic .
Daca citeati cu atentie , frigiderul functioneaza , mirosul deranjeaza !!!!!

ciureanuc
27.07.2012, 22:28
cu acel cutit si chiar cu stilulm dvs de a dezgheta, ati reusit sa stricati un frigider.

Va recomand ca de acum sa tineti alimentele in sifonier.
Va asigur ca nu va face gheata si nu veti fi nevoit sa o curatati cu cutitul.


De la dezghetare au trecut cam 2-3 saptamani.
Frigiderul merge foatre bine, chiar mai bine decat inainte de a-l dezgheta (cred ca e normal asta :) ) Il tin la treapta 2 din 4 si berea pusa in spate aproape nu se poate bea de rece ce e.

Inainte de dezghetare trebuia sa stea pe treapta 3 ca sa se poata ajunge la gradul asta de racire.

Cutitul nu avea varf, nu am avut ce intepa.
In plus, congelatorul e ca o cutie din tabla, nu se vede absolut nici un traseu pe nicaieri, doar tabla (nu seamana cu frigiderele vechi - pe care tot cu un cutit le curatam si nu a cedat nici unul... nu ma laud aici, dar acum 10 ani chiar nu stiam alta metoda - mea culpa).


In astea 3 saptamani de cand am facut operatia, tot luand si punand inghetate in cogelator, "zapada" a reinceput sa apara in zona de unde am dat-o jos (bine, acum are sub 1mm, nu 1-2cm ca inainte).

Repet: nu ma plang de functionarea lui, ci doar de miros.
Care a aparut acum vreo 10 zile, deci nu imediat dupa curatare... (sau poate sa nu-l fi simtit eu ma repede? si aici vine ipoteza unui por care s-a marit... nu stiu, HELP!)


Are vreun sens sa incerc sa-l scot din priza din nou si sa-l aduc (de data asta lent) la temperatura camerei?
Nu de alta, dar trebuie sa-l pregatesc de vinete pentru iarna. :)

P.S.: Ca sa intelegeti cat de slab e mirosul, prietena mea nici nu-l prea simte. A trebuit sa inchid aproape ermetic bucataria vreo 3 ore sa-l poata simti.
Eu l-am simtit imediat pentru ca mi-a adus aminte instantaneu de instalatiile de racire defecte din autobuze (un miros pe care-l simt foarte repede :) )

papi
28.07.2012, 00:26
vezi ca in spate la frigider ai o tavita ,in care sa adunat apa murdara...,goleste tavita si spalo sa vezi ca dispare mirosul.
au patito si alti . o seara faina sa ai .
numai bine

P.Marius
13.08.2012, 21:52
Va salut. Am primit o masina de spalat automata Whirlpool si are 2 alimentari....pt. apa rece si calda. Intrebarea este : Daca vreau sa racordez masina decat pe apa rece si sa incalzeasca ea apa, furtunul de alimentare cu apa calda, e ok daca nu il conectez ? Sau cum se procedeaza? Multumesc.

yasmin
16.08.2012, 17:19
Buna, sunt si eu in cautarea unui frigider, dupa ce am citit cateva pagini m-am hotarat totusi sa intreb fiindca sunt nehotarat si poate ma ajuta cineva. doresc sa achizitionez o combina side by side. as opta spre Side By Side LG GS3159PVBV sau Side by Side Samsung RSA1DTPE. amandoua au consum a+ la lg am vazut ca e undeva la 446kw parca dar de samsung nu gasesc nimic.suma maxima ar fi undeva pana in 40 mil. stiti si alte modele spre care m-as putea orienta la suma asta, am m-ai gasit ceva beko dar pe un site punea consum 380 apoi pe altu am vazut 518. oricum sunt cam nehotarat momentan, mi se pare un consum destul de mare la side by side dar totusi sunt spatioase si frumoase. are cineva modelele astea sau ceva asemanator? merci mult

Consultant electrice
17.08.2012, 15:26
Aveti in link-ul urmator un catalog de produse Lokring pentru instalatiile AC auto. Daca va satisface unul dintre produse contactati firma respectiva pentru a va trimite la un revanzator, de la ei direct nu veti putea achizitiona. Preturile sunt pe masura produselor profesionale, nu va asteptati la minuni :)
http://www.autototal.ro/dmdocuments/Catalog%20Lokring.pdf

vdingo11
08.09.2012, 10:57
Buna ziua.
Doresc sa achizitionez o lada frigorifica dar in afara de cantitatea de produse pe care doresc sa o depozitez nu ma pricep deloc la alte caracteristici pe care trebuie sa le urmaresc.
Am vazut ca acum sunt de clasa A+ (eu stiam ca cele A consuma mai putin. Nu stiu ce este cu A+)
Alte caracteristici intalnite sunt:
Sistem de racire frigider NO FROST: Nu
Sistem de racire congelator NO FROST: Nu

Sistem dezghetare congelator: Manual
Compresor: 1
Imi puteti spune va rog ce reprezinta fiecare si ce sa urmaresc in general?
Eventual daca se poate o marca mai consacrata in acest domeniu.

Va multumesc.

vdingo11
08.09.2012, 16:19
Si mai am o completare: aceasta lada frigorifica va sta intr-o magazie care nu este incalzita iarna. Oare va mai functiona (eu am un frigider care cad se raceste vremea nu mai functioneaza).
De unde pot afla acest detaliu esential p;entru mine

VYS
08.09.2012, 17:14
Scrie in cartea ei, cauta manualul pe siteul producatorului insa toate aparatele frigorifice de acest gen au limitare de temperatura, mai bine spus interval de temperatura in care functioneaza, ceva de genul +10 ... +35°C.
"A+" este si mai tare ca "A", s-au terminta literele si se adauga alte caractere.

rcs66
09.09.2012, 12:18
congelatorul v-a functiona fara probleme,la combinele cu un compresor sunt probleme iarna daca nu sunt in incaperi incalzite pentru ca termostatul functioneaza la temperaturi pozitive,iar daca este foarte frig s-ar putea sa nu porneasca frigiderul iar in congelator v-a creste temperatura foarte mult.

vdingo11
09.09.2012, 14:40
congelatorul v-a functiona fara probleme,la combinele cu un compresor sunt probleme iarna daca nu sunt in incaperi incalzite pentru ca termostatul functioneaza la temperaturi pozitive,iar daca este foarte frig s-ar putea sa nu porneasca frigiderul iar in congelator v-a creste temperatura foarte mult.
Pai aceste lazi frigorifice au tot un compresor. Sau este diferenta de tehnologie intre lada si combina.
Eu le-am trimis si un mail celor de la artic (am gasit destule produse, acum nu stiu cat sunt si de bune ca nu mai am de la ei) dar nu prea ma bazez pe e spun ei atat timp cat nu vad specificatii negru pe alb.

vdingo11
09.09.2012, 15:23
In plus au si termostat.
Acum am gasit specificatiile artic:
"Temperatura ambiant\
este un factor important in func]ionarea aparatului Dvs. din punct de vedere al realiz\rii
temperaturilor interioare cu un consum minim de energie [i aprecierea duratei de via]\ a
acestuia.
Acest aparat a fost conceput s\ func]ioneze [i s\ asigure parametrii proiecta]i (specifica]i in
manualul de utilizare [i pl\cu]a de caracteristici) `ntr-un domeniu al temperaturilor
ambiante cuprins `ntre 10 C si 43 C, (clasa climatica SN/T)
La temperaturi ambiante mai mici sau mai mari decât limita inferioar\, respectiv limita
superioar\ se pot produce perturba]ii in buna func]ionare a aparatului.
La temperaturi ambiante peste limita superioar\ de 43 C, cu cât ne indep\rt\m de aceasta,
pauzele sunt din ce `n ce mai mici, aparatul tinde câtre o func]ionare continu\,
temperaturile interioare cresc, la fel [i consumul de energie."

Oare exista vreun producator care sa nu aiba aceasta restrictie?

VYS
09.09.2012, 15:48
Oare exista vreun producator care sa nu aiba aceasta restrictie?

NU, asta este o regula general valabila conform normei respective.

rcs66
09.09.2012, 21:46
problema la combina vine de la temperatura la care lucreaza termostatul,la congelator termostatul cupleaza-decupleaza la temperaturi negative(-18,-24)de aceea nu influenteaza cu nimic daca congelatorul este intr-o incapere neincalzita,si v-a consuma si mai putin curent decit vara

Mircea G
09.09.2012, 22:07
...Oare exista vreun producator care sa nu aiba aceasta restrictie?
:arrow: Categorii in functie de temperatura mediului ambiant : SN (de la 10 până la 32 grade Celsius), N (de la 16 până la 32 grade Celsius), ST (de la 18 până la 38 grade Celsius) şi T (de la 18 până la 43 grade Celsius). SN (de la 10 până la 32 grade Celsius), N (de la 16 până la 32 grade Celsius), ST (de la 18 până la 38 grade Celsius) şi T (de la 18 până la 43 grade Celsius).
Referitor la frigiderele / lazile frigorifice " no frost " ...mai bine NU . Au consum mai mare de energie si conditii mai proaste de pastrare a alimentelor .

vdingo11
10.09.2012, 16:10
Eu pe cine sa mai cred?

Mircea G
10.09.2012, 19:04
Referitor la ce ?

PowerMC
10.09.2012, 20:38
Cred ca Mircea si VYS au dreptate, celalalt colegul a facut o mica confuzie.

Pentru a sustine punctul lor de vedere, va atasez doua extrase din specificatiile producatorului Whirlpool pentru unul din congelatoarele comercializate in Romania. Referirea la acele temperaturi are legatura numai cu temperatura ambianta in care functioneaza agregatul frigorific si nu cu temperatura realizata in interiorul spatiului frigorific.
As adauga faptul ca sigur, dincolo de acele temperaturi vom avea probleme cu functionarea congelatorului.

vdingo11
11.09.2012, 10:49
Referitor la ce ?
Referitor la faptul ca rcs66 spune ca va functiona fara probleme si d-voastra si d-l YVS ca nu.
Acum sincer cred ca deja discutia este inutila atat timp cat in specificatiile produselor scrie clar acest lucru (ca nu functioneaza in conditii normale sub 10 grade)
Eu am un congelator foarte vechi si functioneaza si la temperaturi sub zero. Nu stiu daca parametrii la care functioneza iarna sunt ok, dar merge.

Nu prea as risca in jur de 1000 RON si de aceea am intrebat, ca poate mai este cineva in aceasta situatie cu un aparat mai nou si este ok.
Multumesc pentru raspusuri.

coretweaker
19.09.2012, 09:11
Caut un sandwich maker care sa indeplineasca obligatoriu cerintele urmatoare:

-sa aiba buton oprit/pornit
-sa aiba gratarul de tipul celui din poza (nu din acelea cu triunghiuri)
-sa fie marca cunoscuta
-aspect placut
-marimea asemanatoare cu cel din poza (doresc unul pentru acasa, nu ceva profesional care ar fi foarte mare)

Eu am gasit pana acum doar Philips-ul din poza care indeplineste toate criterile mele, mai putin aspectul care este cam prea grosier, dand senzatia ca-i fabricat prin Rusia pe undeva :)))) In poza Philips-ul nu arata rau, dar in realitate nu mi-a placut.
Mi-ati putea recomanda ceva?

Mircea G
19.09.2012, 10:46
Eu folosesc cu bune rezultate un DeLonghi Grigliatutto CG 134 9 (vezi poza ) . Acum se pare ca modelul a fost inlocuit de CG 196 . Din ce vad eu doar dispunerea butoanelor difera .

yasmin
19.09.2012, 11:15
am o intrebare pt posesori de frigidere side by side sau care ar putea stii. am comandat un frigider samsung rsa1ztmg si imi vine sapt viitoare. am fost frt incantat fiindca abia l-am gasit,dar acuma cand m-am linistit imi dau seama ca,s-ar putea sa nu am loc sa-l pun (tare faza,nu?) in stanga lui e mobila de bucatarie frigiderul fiind mai lat nu e o problema pt deschiderea usii de la congelator.in partea dreapata nu vor ramane decat 10 cm pana la zid. se va deschide usa bine? ca aici e problema. ca sa umblii in frigider ma gandesc ca e ok dar in partea de jos are 3 sertare si sa nu le pot deschide ar fi ceva....prin magazine (in alba) nu gasesti modelul asta si nici macar ceva asemanator adica sa fie side by side sa vad cum ar fi. ma poate ajuta cineva????????????????????????

in manual ,am citit pe net, zice asa minim 25 mm in spate fata de zid si partea de sus si 50 mm in fiecare laterala dar apoi tot acolo in desen arata distanta dintre usile deschise la maxim 1546mm.

coretweaker
19.09.2012, 13:24
am o intrebare pt posesori de frigidere side by side sau care ar putea stii. am comandat un frigider samsung rsa1ztmg si imi vine sapt viitoare. am fost frt incantat fiindca abia l-am gasit,dar acuma cand m-am linistit imi dau seama ca,s-ar putea sa nu am loc sa-l pun (tare faza,nu?)

Nu te supara pe mine ca sunt atat de categoric de data asta, dar frigiderele alea "side by side" sunt o mare prostie din toate punctele de vedere mai putin d.p.d.v. estetic (eventual, nu obligatoriu). Desi ocupa foarte mult loc in bucatarie, spatiul interior util este foarte mic iar accesul este foarte dificil. Daca la un frigider normal trebuie sa deschizi usa (una singura) la cel mult la 90 grade ca sa ai acces total in frigider, la cele side by side trebuie sa deschizi usile (doua) la aproape 180 grade pe ambele parti, lucru aproape imposibil de facut in majoritatea bucatariilor sau doar foarte incomod de facut pentru cei cu bucatarie care permite totusi un astfel de frigider.
La cele side by side creste si riscul sa scapi ceva din mana atunci cand umbli in frigider fiindca trebuie sa te "strecori" inauntru de fiecare data cand cauti ceva, neavand suficient loc pentru coate.

coretweaker
19.09.2012, 13:25
Eu folosesc cu bune rezultate un DeLonghi Grigliatutto CG 134 9 (vezi poza ) . Acum se pare ca modelul a fost inlocuit de CG 196 . Din ce vad eu doar dispunerea butoanelor difera .

Ok, mersi pentru sfat, pana acum n-am vazut modelul respectiv niciunde in vreun magazin. Am sa-l caut, din poze imi place cum arata.

nicu78
19.09.2012, 20:46
Eu am un rowenta de 3 ani ..merge foarte bine ....

coretweaker
19.09.2012, 21:57
pt. nicu78 si Mircea G.

De unde le-ati cumparat fiindca eu n-am vazut niciunul din cele doua sandwich maker-uri pe la noi prin magazine?

Mircea G
19.09.2012, 22:06
Nu-mi aduc aminte , dar se gaseste , ti-am zis , modelul urmator . http://www.delonghi-store.ro/electrocasnice-bucatarie/gratare-cuptoare-electrice/

coretweaker
19.09.2012, 22:12
Foarte bine ca se gaseste pe net de comandat dar mi-ar fi placut sa-l "vad" putin si cu mainile, inainte sa-l cumpar. Mai sap, poate-l gasesc :)

nicu78
19.09.2012, 22:21
Eu zic...adica parerea mea sa cauti unde o zis MirceaG....pentru--ca eu lam luat acum 3 ani de aici din Italia de la un super mercato pe puncte ...adica gratis...
Dar ma mir cum de nu se gaseste si in Romania.....

coretweaker
19.09.2012, 23:29
Eu zic...adica parerea mea sa cauti unde o zis MirceaG

Este doar un magazin on-line cu sediul in Bucuresti, nu par sa aiba si "vitrina". Oricum am sa le dau un tel...

Dragooo
01.10.2012, 10:46
Salutare,

Daca ma puteti ajuta cu un sfat as fi recunoscator.

Tocmai mi-am renovat bucataria si prizele au fost montate inainte sa comand mobila si incorporabilele (plita pe gaz si cuptor electric)... Asa ca acum am o priza (cu circuit separat pentru incorporabile) care vine in spatele cuptorului (model: http://www.altex.ro/cuptor-incorporabil-whirlpool-akp-258-ix-electric-a-inox) si plitei care e deasupra cuptorului. Am montat plita si cand sa montez cuptorul acesta se atingea de stecherele incorporabilelor (am pus ceramice). Stecherele erau cu inel din ala de tragere asa ca le-am taiat inele alea si acum intra fix cuptorul (aproape lipit de stechere).
Loc de circulare a aerului este in spate si deasupra (intre cuptor si blat) dar nu stiu daca nu cumva se vor topi stecherele alea si poate priza cu totul.... In carte nu am gasit nimic despre distanta din spate... sau de izolatia termica a cuptorului.
O fi ok sa folosesc cuptorul asa sau trebuie sa mut priza? Ma mai gandeam si la varianta sa pun o bucata de material termoizolant (exact cat e priza) intre cuptor si stechere?

Multumesc frumos!

da_n
01.10.2012, 11:11
nu cred ca se poate incalzi asa tare in spate sa topeasca priza, nu-i normal asa ceva

Mircea G
01.10.2012, 19:03
Normal ar fi sa mutati priza .

Consultant electrice
01.10.2012, 23:25
Materialul ca sa fie intradevar izolant si accesibil nu cine stie ce material de la NASA :) va avea si el o grosime. O solutie ar fi doza cu capac in loc de priza din care sa iesi direct cu un conductor care sa mearga aparent pe perete pana la o alta priza montata pe tencuiala intr-o zona mai ferita. Conductorul montat intr-un copex sau canal cablu.
Fara alte complicatii poti folosi cuptorul de test urmarind caldura degajata in spate. Daca cuptorul e lipit de stecher trebuie verificata exact temperatura spatelui cuptorului. E riscanta solutia cu ele asa lipite, nu m-as simti confortabil sa stiu ca am asa ceva in casa.

RaspoElectric
01.10.2012, 23:57
Salutare,

Daca ma puteti ajuta cu un sfat as fi recunoscator..................... Ma mai gandeam si la varianta sa pun o bucata de material termoizolant (exact cat e priza) intre cuptor si stechere?

Multumesc frumos!
Nu e cazul.
Cuptorul are termoizolatie foarte buna.Din punctul asta de vedere puteti fi linistit.Nu e cazul de izolatii termice suplimentare.
Nu neaparat stecherul de ceramica e cel mai bun.
Nu materialul din care e corpul stecherului il clasifica,ci felul de prindere al firului in stecher si calitatea materialului.
Poate fi un stecher Legrand sau Gewiss sau alte modele bune cu iesire laterala fabricate din relon.Au sitemul de prindere al firului de 100 de ori mai bine gandit decat cele din portelan care sunt facute asa cum sunt.Daca e contact bun in priza/stecher,nu e nevoie de portelan pt a disipa caldura.Degeaba montati un stecher din portelan daca firul e strans intr-un jug cu un surub de 3 mm care il si foarfeca atunci cand strangeti firul in el.
Daca cuptorul a fost livrat fara stecher,ati fi facut mult mai bine daca l-ati fi legat cu cleme direct in firele de la priza(contact mecanic/electric superior celui din stecher.)
Cu respect ... Ovi

Dragooo
02.10.2012, 10:05
Multumesc tuturor pentru ajutor!

Acum ma gandesc sa scot stecherele, priza si sa montez "pe direct" cuptorul si plita sa fie mai sigur si odata cu asta si distanta fata de spatele cuptorului va creste.

Ce credeti e buna varianta asta? Sau sa pun o priza aparenta intr-un loc mai ferit?

Multumesc!

da_n
02.10.2012, 10:34
Acum ma gandesc sa scot stecherele, priza si sa montez "pe direct" cuptorul si plitacred ca-i cea mai buna varianta

spik1
03.10.2012, 10:54
"daca firul e strans intr-un jug cu un surub de 3 mm care il si foarfeca atunci cand strangeti firul in el."
Normal se cositoreste capatul firului inainte de montare in stecher !

RaspoElectric
03.10.2012, 11:01
"daca firul e strans intr-un jug cu un surub de 3 mm care il si foarfeca atunci cand strangeti firul in el."
Normal se cositoreste capatul firului inainte de montare in stecher !
Terminalele de la cablurile de alimentare ale electrocasnicelor sunt echipate cu pini terminali sertizati.Sa tai pinii sertizati si sa te apuci sa cositoresti ............... e cam ..
Cu respect ... Ovi

Adi_M
10.10.2012, 20:41
Salut!
Am luat o plita electrica vitroceramica pe 220 si am o problema la conectare. Ea vine cu 4 fire si eu am doar 3. Cum sa procedez?

da_n
10.10.2012, 21:35
Am luat o plita electrica vitroceramica pe 220 si am o problema la conectare. Ea vine cu 4 fire si eu am doar 3. Cum sa procedez?n-are instructiuni de montare? n-are o eticheta cu schema de legare? marca, model? da mai multe amanunte

pune o poza cu placa de borne unde este legat cablul

leon
11.10.2012, 15:05
poate ceva de genul :arrow:
69451

acre86
19.10.2012, 19:49
Are cumva cineva frigider Hansa? Ne-am uitat la modelul Hansa BK 313.3, insa nu stim nimic despre aceasta marca si mare lucru nu gasesc nici pe net. Aveti cumva o alta recomandare de combina frigorifica incorporabila care sa fie la max. 2200 lei? Multumesc

Consultant electrice
22.10.2012, 20:56
Eu aud prima data de marca asta, am gasit aici o mica istorie despre ei: http://www.hansa.ru/en/about/history/

Consultant electrice
23.10.2012, 19:19
Intr-o vreme am vorbit pe aici despre produsele Dyson, in special legat de aspiratoarele cu ciclon. Intre timp se comercializeaza si pe la noi insa preturile sunt pe masura - vreo 2000 ron
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AKUq99zhfOc

nicu78
23.10.2012, 21:34
Pai eu deschisesem , subiectul la aceste aspiratoare,spuneam ca in casnicia mea am schimbat vreo 20 de aspiratoare....
Ajuns in Italia ,am vazut prima oara la patronii mei in casa , si sotia ,pentru-ca ea era cu curatenia in casa mia zis ca e trasnet, chiar glumeam in posturile anterioare ,ca trage si mobila .
Intradevar sint scumpe , dar isi merita banii, eu am dat acum 3.....sau 4ani, 450 de euro. Si mi se pare ca este chiar modelul din clipul publicitar, numai tin minte sigur.
E bine ca au aparut si la noi ....dar cu saracia de la noi , nu prea cred ca o sa faca vinzare.

coretweaker
23.10.2012, 22:16
Si mie imi fac cu ochiul Daisoanele astea. Le stiu de foarte mult timp, le-am vazut prin magazine in strainatate dar inca n-am avut niciunul. Am vazut recent ca au adus si la MediaGalaxy (Brasov) cateva modele Dyson dar n-am avut inca timp sa le studiez. Cred c-am sa-mi programez o vizita de documentare.

ronniee
04.11.2012, 08:50
salut,

intentionez sa cumpar o masina de spalat vase incorporabila
am nevoie de niste sfaturi, sper sa ma puteti ajuta

am pus robinetul de apa si scurgere chiar in spatele aparatului, nu stiu daca o sa am spatiu sa racordez acolo
am o adancime de 62,5cm pana la perete, pot sa incap acolo?
bucataria e faktum ikea, am luat si o tabla, pot sa acopar usa masinii?
daca nu pot, incerc sa racordez de la chiuveta de langa (oricum cred ca racordez la apa calda)

si acum ce sa iau, m-am gandit la Electrolux ESL63010 acum la Altex e cu -15% (1400RON), iarasi o nedumerire, in manual apare "Deschide robinetul de apa"
cum sa deschid robinetul e acoperit, chiar trebuie deschis si oprit tot timpul? sau numai de siguranta, cand pleci de acasa 10zile?

mersi

coretweaker
04.11.2012, 12:21
-in primul rand cand alegi o masina de spalat vase trebuie sa te hotarasti ce latime vrei, de 45 sau de 60 cm.
-in principiu robinetul de alimentare si scurgerea nu au loc in spatele masinii si nici nu trebuie sa fie acolo chiar daca ar avea loc asa ca trebuie mutate.
-ce latime are blatul mobilierului de bucatarie?
-masina este incorporabila? (presupun ca da).
-despre ce "tabla" vorbesti ca ai vrea s-o folosesti ca sa acoperi usa masinii? (usile masinilor incorporabile "se acopera" cu PAL de 18 mm pe a carui greutate usa este calibrata pentru o deschidere corecta, detaliu foarte important).
-unele masini pentru vase au la capatul furtunului de alimentare cu apa (in capatul dinspre robinet) o electrovalva care opreste electric alimentarea cu apa cand masina nu functioneaza, pentru evitarea inundatiilor in cazul in care se sparge furtunul. Alte masini de spalat vase au un furtun dublu, cel exterior fiind transparent iar cel interior fiind usor colorat in rosu. Cand furtunul interior cedeaza, acesta se coloreaza in rosu intens, si in felul asta te atentioneaza ca trebuie sa-l inlocuiesti cu unul nou. Deci nu trebuie sa deschizi/inchizi robinetul la fiecare utilizare.

Nu se poate spune la modul general daca o masina iti incape sau nu din mai multe motive...
-adancimea masinilor pt. vase nu este chiar standardizata si 1 cm in plus sau in minus uneori este crucial.
-conteaza foarte mult pe ce parte ai furtunurile si de asemenea forma (curbura) pe care aceste furunuri o fac chiar la iesirea din masina.
-si bineinteles conteaza si lungimea furtunurilor, iar instalatia ar trebui s-o faci abia dupa ce ai fost prin magazine si te-ai uitat la sitemul de alimentare si scurgere al mai multor modele (producatori) de masini si te-ai decis asupra tipului de masina. Nu invers !!!

Trebuie tinut cont si de faptul ca blaturile de 60 cm nu sunt potrivite pentru masini de spalat vase. Din acest motiv eu mi-am cumparat un blat de 80 cm latime din care am taiat 15 cm, ca sa imi ramana 65 cm. Dimensiunea "standard" de 60 cm a blaturilor este o mare prostie... fiindca nu permite masinilor de spalat vase sa intre corect, si nici nu ramane loc suficient pt. chiuveta, plita aragaz, anti-strop, etc. Dimensiunea "standard" corecta a blaturilor ar fi trebuit sa fie de 65 cm.

da_n
04.11.2012, 13:18
in acest caz, cu o adancime de 62,5cm trebuie sa incapa o masina de 55,5cm, exista si robinet mai sacurt si se poate monta fara probleme in spatele masinii, de ce nu? exista vreo interdictie in domeniu sa nu montezi robinetul in spatele masinii?

tabla trebuie sa fie o fata de usa proprie pentru masina incorporata

indiferent pe ce parte are intrarea si iesirea, furtunele se pot pozitiona conform cu configuratia producatorului din cartea tehnica

instalatia se poate face fara probleme inainte, mai ales daca intrarea, evacuarea, priza sunt pozitionate in spatele aparatului sau in imediata apropiere, lungimea furtunelor/cablului de alimentare permitand asta

pentru pozitionarea fara probleme a masinilor incorporate este nevoie de blat de 65cm

robinetul se deschide cand se pune-n functie aparatul