PDA

Arată versiune întreagă : vreau sa stiu cum se monteaza un aer coditionat in detaliu



scorilo333
29.04.2006, 16:05
buna ziua , as vrea sa stiu cum se monteaza o instalatie de aer conditionat pentru o camera de 30 m2 ,as vrea un exemplus is cit mai detaliat va rog ,vreau sa montez aceasta instalatie singur ,va mutumesc

VYS
29.04.2006, 16:11
Daca ai sculele si utilajele necesare merita, daca nu stai linistit.
Vezi ca parca mai era un topic.

scorilo333
29.04.2006, 16:14
am tot ce imi trebuie va sigur ,vreau sa stiu in detaliu ,va multumesc

VYS
29.04.2006, 16:18
si pentru partea de umplere a instalatiei cu agent???? ai pompa , agent etc.?

Consultant electrice
29.04.2006, 16:35
Ce tip de aparat de climatizare doriti sa montati tip "split" cu unitate exterioara sau de fereastra?

danhome_52
29.04.2006, 19:45
Salut!
Daca nu te descurci singur ...cheama-i pe ei!

faraonu
01.05.2006, 10:41
si pentru partea de umplere a instalatiei cu agent???? ai pompa , agent etc.?

marea majoritate a aparatelor deja au agentul de transfer termic inauntru. se deschid supapele de pe unitatea exterioara si agentul inlocuieste aerul...este insa un procedeu in etape, procedeu care poate sa fie executat mult mai bine de cineva cu experienta.

montarea unui aparat de aer conditionat implica, printre altele, efectuarea unei gauri sanatos de mari in peretele extern. daca stai la bloc ai cam pus-o daca nu ai o bormasina sanatoasa si un shpiral special.
montarea implica deasemenea si ceva cuplari de cabluri electrice pe unitatea externa, deci tre sa cunosti si rezolvarea asteaia...

nu prea inteleg de ce vrei s-o montezi singur...la toate aparatele de aer conditionat stiam ca montatea e gratuita( daca-s noi)....

Seni
01.05.2006, 16:57
chiar asa, de ce vrei sa faci singur treaba asta, cand toate aparatele au montajul inclus in pret?
plus ca pierzi si garantia......

break_noon
02.05.2006, 08:47
poate omul vrea sa invete cum se monteaza, sa puna in functiune si el la altii.

care e problema ca de ce vrea sa isi monteze singur?
daca stiti, spuneti, daca nu, taceti din gura si nu va mai bagati numai ca sa aveti cit mai multe posturi.

timis1
03.05.2006, 23:39
Omu' are dreptate. Si eu am cumparat de la un magazin Selgros un aparat de aer conditionat la promotie si dupa aceea am aflat ca nu are montarea gratuita.Interesindu-ma la firmele de specialitate costa intre 50 - 60 euro + TVA. Chilipir, nu?

Ing. Teodor BALAN
04.05.2006, 00:16
Cred ca aici "problema" este cam cum era pe vremuri problema cu avorturile: se implicau si babele (iar uneori chiar le si reusea!), dar riscurile asumate si de catre pacienta si de catre persoana care opera erau enorme, iar consecintele nu erau de fiecare data cele mai fericite!!!....

Prin urmare, in aceasta situatie, cred ca mult mai bine ar fi daca domnul "scorilo333" ar accepta fie sa lucreze ca "ucenic" pe langa o echipa de profesionisti (i-am admirat mult pe altruistii domnului "danhome_52" si m-a amuzat grozav imaginea!!!) si sa invete de la acestia cam ce inseamna o astfel de manopera, fie sa accepte sa plateasca serviciile acestora!

Nu ar fi rau de asemenea, daca i s-ar explica dumnealui (si altora care gandesc la fel), care sunt cateva din responsabilitatile si cunostintele profesionale pe care le implica astfel de operatiuni:
- stabilirea locului optim de amplasare a splitului interior, dar si a compresorului din exterior si fixarea si consolidarea acestora;
- pozarea si fixarea traseului de tevi pentru agentul de racire si a cablurilor electrice pentru alimentare;
- verificarea etanseitatii (cu pompa de vid) a traseului de tevi, apoi eliberarea in instalatie a agentului de racire prezent in compresor si verificarea (si completarea daca este cazul) a presiunii freonului in instalatie. Pentru acest pas are nevoie de manometre speciale si de o butelie cu freon de acelasi tip cu cel prezent in compresor!!!
- si poate ca nici realizarea legaturilor electrice nu ar trebui privita cu superficialitate! Si inca nu am terminat cu operatiunile care mai sunt necesare pentru instalarea unui aparat de aer conditionat cu split interior si compresor exterior!....

Deoarece domnul "scorilo333", solicitantul acestui topic sustine ca dispune de toate dotarile necesare, as putea concluziona fie ca a dorit sa glumeasca cu noi, fie ca chiar este interesat sa invete cum se procedeaza intr-o astfel de situatie si a ales aceasta cale, considerand-o a fi mai ieftina si mai la indemana! :)

Daca asa este, poate ca ar fi mai corect daca ar veni cu intrebari mult mai scurte, mai clare si mai concrete (pas, cu pas), deoarece sunt convins ca se vor gasi multi specialisti cu experienta care sa accepte sa dedice cate putin din timpul lor si sa raspunda la astfel de intrebari.

Cu stima, ...