PDA

Arată versiune întreagă : Aragaz electric



sergiur
25.06.2013, 21:29
Buna ziua,
Vreau sa-mi cumpar aragazul electric acesta http://www.emag.ro/aragaz-electric-hansa-4-zone-gatit-grill-cuptor-electric-clasa-a-inox-fcci64136010/pd/E4CBNBBBM/ (Alimentare plita: Numar arzatoare: 4; Putere arzator mare: 2.2 kW; Putere arzator mic: 1.1 kW + Cuptor). Am discutat cu mai multi electricieni profesionisti sau amatori si toti mi-au zis altceva cu privire la conductorii pe care trebuie sa-i folosesc la acest aragaz. Puteti sa-mi ziceti exact ce conductori sa folosesc si ce siguranta, avand in vedere ca am sa trag curent de la tabloul de sigurante spre anexa in care am sa fac bucataria, unde o sa fac un alt tablou de sigurante. Va multumesc!

spik1
25.06.2013, 21:38
Hai ca sunt curios ce spun profesionistii ! Aragazul ales ( de fapt plita si cuptor electric ) poate consuma cat un echipament de sudare ! :grin:

coby
26.06.2013, 01:12
Conductori de 2,5 cupru is perfecti , ( eu asa am ) , la siguranta nu stiu ce sa ti spun ca nu ma pricep , stiu doar ca e o siguranta separata doar pt plita si cuptorul electric .

raducu_ilie
26.06.2013, 08:24
MyyM 3 x 4 daca o sa folositi vreodata toate "ochiurile" sau combinatie cuptor si doua ochiuri. Daca sunteti moderat, 3 x 2,5 dar trebuie sa folositi pe rand fiecare functie (cuptor -"ochiuri"). Circuit separat pe siguranta de 25A daca mergeti pe varianta de Myym 3x4 si de 16 A daca mergeti pe varianta de MyyM 3x2,5.

raducu_ilie
26.06.2013, 10:33
In mod sigur ati observat in cartea tehnica si aceasta imagine. In partea de sus este varianta recomandata de producator la varianta alimentarii pe 230V, adica exact cat aveti dvs la priza. Daca aveti posibilitatea de alimentare la 400V atunci aveti in imagine si alte tipuri de conectare. O zi buna!

sergiur
26.06.2013, 13:36
Multumesc, domnu raducu_ilie are dreptate? ...azi mi-a mai zis un coleg ca trebuie conductori de 6...nu stiu ce sa zic

Consultant electrice
26.06.2013, 17:06
Pana la urma cum il alimentati monofazat sau trifazat? Estimati ca o sa existe situatii in care veti folosi acest cuptor si aragaz impreuna la capacitate maxima? Cablul 3x4 este suficient pentru utilizarea normala. De la inceputul noului circuit pana la cuptor ce lungime este? Degeaba va orientati catre o grosime mare daca inainte de siguranta aveti o sectiune mai mica.
In manualul de utilizare scrie de puterea maxima 10,1 kW.

cheluakame
26.06.2013, 17:43
In manualul de utilizare scrie de puterea maxima 10,1 kW.

Caz in care nu poate fi folosit la putere maxima pe bransament monofazat ...

sergiur
26.06.2013, 19:31
De la inceputul noului circuit pana la cuptor este o lungime de 8 m, iar de la tabloul cu siguranțe principal încă 8, iar conductorii sunt de 2,5.

spik1
26.06.2013, 20:58
Ha, ha...na belea...:grin:... mai bine va cumparati un invertor pentru sudare ! :grin:
Eu as face in felul urmator : m-as asigura ca am de la bransament la tabloul de sigurante, via contor, conductor de min. 6 in sectiune, apoi as trage pana la aragaz tot sectiune de 6 , asa ca sa fiu asigurat ;)
Asa va trebuie daca cumparati fara .... :idea: !
Fara suparare, la cat consuma aragazul, trebuia sa aveti goguti pt. o echipa de electricieni !

sergiur
27.06.2013, 17:44
Nu-i nicio "belea" pentru ca nu l-am cumparat, as vrea sa cumpar un aragaz, eu m-am gandit la acesta, dar daca nu, pot sa-mi cumpar unul ce are numai cuptorul electric, acesta ar merge pe conductori de 2,5? Am crezut ca un aparat de gatit electric este mai bun si imi ofera o alternativa la o eventuala oprire a gazului, oricum am si un aragaz in totalitate conectat la gaz. Puteti dvs. sa-mi sugerati un aparat de gatit ce are cel putin cuptorul electric? Am vazut cateva plite/aparate mixte http://www.ideall.ro/magazin/Plite-incorporabile/Plita-incorporabila-Gorenje-GC-630-AC/produs-23248, ce parere aveti?

cheluakame
27.06.2013, 17:51
Domnule, daca aveti bransament la conducta de gaz, eu va recomand sa renuntati la gandul de a cumpara unul electric. Pe langa costul de achizitie pe care il are, veti plati si de 3 ori mai mult pentru folosire decat in cazul unuia pe gaz alimentat din coloana de gaz.

Daca aveti aragaz pe butelie, atunci merge intr-adevar sa achizitionati unul electric caci este ceva mai ieftin in exploatare.

coby
27.06.2013, 18:28
http://www.ideall.ro/magazin/Plite-incorporabile/Plita-incorporabila-Gorenje-GC-630-AC/produs-23248, ce parere aveti?

Modelul acesta e foarte interesant , n am mai vazut pana acuma asa ceva !

spik1
27.06.2013, 22:13
E de ...vis ! :grin: Ala este aragaz la care sa-ti faci cafeaua sau un ceai Daca gatesti la "ochiul" de langa butoane...pa la revedere ! :grin:

Consultant electrice
27.06.2013, 23:25
Daca pastrezi diametrul cratitei la cercul in care se poate inscrie acel X (suportul) credeti ca sunt probleme? Faceti acolo cafeaua si gatiti pe ochiul mai indepartat sau pe plita.

sergiur
03.07.2013, 14:49
Am gasit acest aragaz si mi-a placut http://www.mediagalaxy.ro/aragaz-electrolux-ekm51301ox-4-arzatoare-electric-gaz-argintiu-inox. Avand in vedere ca are un ochi pe curent si cuptorul, pot sa folosesc cablu MYYM 3X2,5? Putere la electricitate totala este de 3359 W

coby
03.07.2013, 14:55
folositi conductori independenti de 2,5 cupru( rigid ) , dintr o bucata ( nu litati ) .

Mircea G
03.07.2013, 21:29
Am gasit acest aragaz si mi-a placut http://www.mediagalaxy.ro/aragaz-electrolux-ekm51301ox-4-arzatoare-electric-gaz-argintiu-inox. Avand in vedere ca are un ochi pe curent si cuptorul, pot sa folosesc cablu MYYM 3X2,5? Putere la electricitate totala este de 3359 W Cred ca stiti ca acel model de aragaz este partial cu inox si restul vopsit gri ! In timp se comporta mult mai prost decit cele albe .

fanero
03.07.2013, 21:34
Exista ceva cu care se poate repara suprafata unei plite electrice zgariate de "frecatul cu tigaia"?

Consultant electrice
03.07.2013, 22:42
Nu cunosc exact ce material este, dar daca s-a zgariat de la tigaie se poate lustrui cu o pasta abraziv medie si dupa cu una de finisare. Aceasta operatiune dupa ce ati curatat si degresat perfect suprafata ca sa se stie clar ca e vorba de zgarieturi si nu de alt gen de murdarie depusa in zona respectiva.

fanero
03.07.2013, 22:45
Multumesc.
Voi incerca asa.

Consultant electrice
04.07.2013, 13:18
Cred ca puteti folosi cu succes o astfel de pasta din domeniul solutiilor pentru caroserii auto, respectiv polish abraziv mediu si polish luciu.