PDA

Arată versiune întreagă : Ciocane rotopercutoare - PROBLEMEsurugiu leonid
07.08.2006, 10:07
Am cumparat un ciocan rotopercutor STERN, austriac, si nu pot sa dau gauri in beton nici cu burghiu de 5mm, desi in cartea ei tehnica scrie ca merge pana la 26mm.
Reculul percutiei in loc sa dea in burghiu da in mana mea si daca incerci sa impingi mai tare te da jos dupa scaun (in cazul in care dai o gaura in tavan). Am desfacut-o si am gasit vaselina la pinioane si in capatul pistonasului era vasilina.
Am scos-o si acum nu mai are percutie deloc.
Daca ii bag la loc mi-e frica sa nu faca la fel ca pana acum.
Nu stiu care e regula si vreau sa stiu daca nu cumva in loc de vaselina trebuia sa fie ulei.
Stiu ca makita sau bosch asa au.

TDJ
07.08.2006, 10:20
Burghiele cu cap vidia pe care le folositi pentru gaurirea in beton sau zidarie sunt bine ascutite?

klaus
07.08.2006, 15:45
Dar manualul de utilizarea al ciocanului rotopercutor s-a citit?
Ce zice in el despre vaselina aia?
Si ciocanul nu avea si el niste vaselina suplimentara in trusa? Si o "gaura" de completare?

Si presupun ca pistonul ala avea totusi o modalitate de pastrarea a compresiei. Eu m-as intreba daca nu-l ajuta cumva si vaselina aia de pe el.

PS: si nu stiu de ce, dar am eu un sentiment ca si la bosch tot vaselina este...

Seni
07.08.2006, 18:08
sensul de rotatie era corect??
am vazut pe cineva care se chinuia sa gaureasca asa.....

klaus
07.08.2006, 18:38
Nu cred ca are schimbator de sens de rotire tipul ala de rotopercutor, caci nu e din variantele scumpe...

aZu
07.08.2006, 20:58
ala poate fi doar poreclit " rotopercutor" !
Creca n-a trecut nici macar pe la o suta de km de austria!
Marfa asamblata in camion , din China pina in bazar. Nu poti avea pretentii.

TDJ
12.08.2006, 16:52
Are cumva prinderea burghiului cu SDS PLUS? Ma gandesc ca problema ar fi intre percutor, care lucreaza bine, si sistemul de prindere al burghiului. Introdu un creion in locul burghiului si vezi daca-l precuteaza bine si cand impingi de el in percutor. Este doar o parere. Ieri am reusit sa-mi cumpar dupa lungi cautari un GBH 2-26 DFR de la Bosch.

klaus
12.08.2006, 20:02
Bine, cred ca totusi gama albastra (profesionala) de la Bosch nu se compara cu "Stern"-ul de "Austria"....
Sa-l stapanesti sanatos si sa-ti faci treburile cu el!

Mina
12.08.2006, 20:24
Vaselina este obligatorie (inauntru sunt angrenaje, componente metalice care se afla in miscare si care trebuie sa aibe vaselina). Daca rotopercutanta are percutie si burghiul este ascutit mai este nevoie doar de e mana sanatoasa sa impinga. Normal ca simtiti puternic reculul, asta este, nu-i usor sa dai gauri, daca as lua in mana un picamer probabil ca m-as plimba cu el pe drum pt. ca n-am forta necesara sa ma opun reculului. Sigur este rotopercutanta, nu bormasina cu percutie?

TDJ
13.08.2006, 08:01
Sigur dl. Surugiu Leonid a cumparat un ciocan rotopercutor, nu doar o bormasina cu percutie. Daca are totusi probleme cu el, mai bine sa mearga la un service. Am vazut meseriasi profesionisti facand treaba cu scule de firma indoielnica, si singurul neajuns era acela ca perioada de exploatare era una scurta, de cateva luni, un an, dar de folosit au putut-o folosi.
In privinta prezentei vaselinei, in manualul de utilizare se accentueaza necesitatea acesteia pe piesele aflate in miscare, cum ar fi percutor si sistemul de cuplare dintre SDS si ciocan.
Despre gabaritul necesar utilizatorului in vederea bunei exploatari a unei asemenea unelte, pot sa spun ca nici eu nu ma incadrez in categorii superioare, dar asta nu m-a impiedicat sa obtin rezultate optime.
klaus, multumesc pentru urare!

danhome_52
13.08.2006, 11:34
Salut!
Ce parere aveti despre MAKITA HR 2450?
Foloseste cineva?Care ar fi punctele mai slabe fata de BOSCH sau altele?
Multam'!

Seni
13.08.2006, 17:47
dan, ai achizitionat-o?
eu zic ca este buna, am MAKITA HR2440, nu mi-a creat probleme, n-am sesizat puncte mai slabe ca la bosch.

Baboo
13.08.2006, 18:19
Un tip de MAKITA are ambreiaj (nu ºtiu care!, sau dacã toate tipurile)... ceea ce e un lucru bun cã ptr cã eliminã suprasolicitarea dpdv al cuplului!

Pãrerea mea e cã GEMINI are dreptate: dacã-i rotopercutor trebuie sã aibã ºi funcþie de dãltuire ºi în cazul acesta are un buton de anulare a rotaþiei (ptr dãltuire) ºi altul de eliminare a percuþiei (ptr gãurire fãrã percuþie)

Forþa cu care apãsaþi, trebuie sã fie numai cu puþin mai mare decât reculul pe care îl are maºina, astfel încât maºina sã ,,nu vã tremure în mânã", iar burghiul sã se miºte lejer, sã-ºi facã cursa!
Sal'tare!

i96nds
02.10.2006, 11:08
Am si eu un ciocan rotopercutor care a cam ramas fara percutie....
Inainte dadea gaura imediat. Acum te chinui, nene...

Am suspectat burghiul. Asa ca am verificat faptul ca merge acel burghiu cu alt ciocan rotopercutor. Deci nu e de la burghiu.

Am desfacut capacul acela, are vaselina suficienta. Chiar m-am uitat prin acel capac in timp ce l-am pus in functiune. Acel sistem de biela-manivela se cupleaza corespunzator atunci cand activez percutia, deci ar trebui sa mearga. Totusi percutia pe care o genereaza este foarte foarte slaba. El in mod normal trebuia sa aiba 4000/min dar acum nu cred sa mearga cum trebuie. Mentionez ca ciocanul e dintr-acela mai maricel, de 1010W. (adica nu e de 620W).

Aveti vreo idee la ce sa ma mai uit cand il desfac?

Seni
02.10.2006, 14:56
mai intai spune-ne ce marca este.......

klaus
03.10.2006, 19:17
Probabil ai o problema pe cilindrul pneumatic al ciocanului. Nu face compresie

Baboo
04.10.2006, 07:33
Probabil ai o problema pe cilindrul pneumatic al ciocanului. Nu face compresie

Dupã ºtiinþa mea maºinile electrice cu percuþie, nu conþin nici o construcþie pneumaticã. Aerul e folosit doar la ventilarea forþatã a motorului ºi nu ajunge în porþiune mecanicã a maºinii (reductor) unde se face demultiplicarea turaþiei rotorulu electric.
Ptr realizarea percuþiei, care dupã pãrerea mea se face mecanic, ar trebui sã existe pe lanþul cinematic douã roþi faþã- faþã, profilate(negativ-pozitiv), una fixã faþã de ax, cealaltã mobilã faþã de ax(culiseazã pe caneluri) ºi care sunt cuplate printr-un arc, fãcându-le sã se roteascã împreunã. La funcþia de percuþie, prin slãbirea arcului apare o miºcare relativã de rotaþie între cele douã roþi care produc miºcarea de dute-vino în lungul axului.
Pãrerea mea e cã aici, la profilul celor douã roþi, existã uzurã, micºorarea înãlþimii profilului, ºi nu mai face percuþia ca la început!
Cu stimã,...
Sal'tare!

klaus
04.10.2006, 11:01
Dupa umila mea stiinta, ciocanele rotopercutante sunt pneumatice.
Aici nu vorbim de masini de gaurit cu percutie la care percutia se face cu rozeta cu valuri...

i96nds
04.10.2006, 14:05
Ciocanul este Einhell 1010W. Cand am desfacut capacul pe unde se baga vaselina am putut observa o tija orizontala ce e prinsa de un surub vertical. Surubul face o miscare de revolutie, ca sa zic asa. Tija il urmeaza, evident si astfel aceasta tija transforma miscarea de rotatie a surubului in miscare dute-vino (liniara) pe care o transmite catre mandrina.

klaus
04.10.2006, 20:53
Pentru cine nu a desfacut vreodata un ciocan din asta, rotopercutant, sa pun o "explozie" a unuia.
Pentru cine vrea mai multe, se pot gasi la
http://www.toolpartsdirect.com/toolparts.html

A se observa mecanismul cu piston care pe baza compresiei impinge de fapt percutorul

Baboo
05.10.2006, 09:26
Modelul arãta de colegul forumist, dupã pãrerea mea nu este un ciocan rotopercutor ci o maºinã de gãurit cu percuºie care are diametrul uti pânâ la 13mm, dupã cum se vede mai jos.

http://www.allegro.pl/item125512395__wiertarka_udarowa_einhell_1010w_now a_okazja_od_ss.html

Cred cã neînþelegerea apare din exprimarea ciocan rotopercutor/maºinã de gãurit cu percuþie.

Cu deosebitã stimã,...
Sal'tare!

klaus
05.10.2006, 10:19
Uf, greu la deal...
Deci, exista 2 versiuni de percutie:
- la masinile de gaurit electrice sunt pe o rozeta de metal care are niste brizuri pe suprafata ei. La acel mecanism pur si simplu rozeta se invarte si impinge axul pe care este mandrina. Acest sistem se regaseste si pe masinile de gaurit ieftine (50 RON) si pe masinile de gaurit mai prospere dar care nu au ro de gaurire in betoane.
- la rotopercutoare (jackhammer, electro-pneumatic drill) sistemul de percutie nu este pe rozeta ci pe piston pneumatic care, la eliberarea compresiei din cilindru produce percutia. Aceste ciocane rotopercutante/penumatice sunt concepute special pentru lucru tip cican-dalta a capului mandrina, drept pentru care rezista mmmuuulltt mai bine la eforturile presupuse de gaurirea/daltuirea etc materialelor dure (beton, piatra samd).
Imaginea pe care am pus-o este aia pentru ca era una din cele mai clare si mai simple, usor de inteles. Ca de puneam una complicata se uita lumea pe aici dupa avioane (bine, nu ca acum s-ar fi uitat dupa submarine)

Si acum sa revenim la oile noastre:
- daca problema lipsei de percutie (sau percutie f. slaba) apare la o bormasina (masina de gaurit electrica), care are sistem de percutie pe disc metalic cu valuri, problema e de la disc.
- daca problema lipsei de percutie apare la un rotopercutor pneumatic, dar capul se invarte pe gaurire, problema este de la sistemul de percutie, care este pe compresie in cilindru 9deci cel mai probabil compresie lipsa)

Si daca voi gasiti intr-o bormasina electrica capac la locas in care sa puneti vaselina si sa aiba sistem de bielea manivela sa ma chemati sa mi-o aratati si mie, ca atunci va fi intr-adevar un eveniment.
Cu biela manivela si capac de bagat vaselina la acel mecanism sunt doar ciocanele rotoperctante.

PS: Si bosch are bormasini de 1000 w dar are si ciocane rotopercutante de 1000 w. Asta nu inseamna ca sunt unele si aceleasi...

Baboo
05.10.2006, 15:18
Uf, greu la deal...
cu boii miculuþi(nu mici! :D )

O asemenaea maºinã, care are, de obicei, un minicompresor încorporat în el, costã o avere, în raport cu o persoanã care are ca ,,hobby" sã-ºi ,,confecþioneze" singur gãurile necesare în pereþi! E dotatã cu burghie care necesitã o prindere SDS PLUS, ºi o asemenea investiþie ar trebui sã aducã un profit însutit!

N-am vrut ºi nici nu vreau sã ofensez pe cineva de pe acest forum care are o altã pãrere sau o altã soluþie tehnicã decât a mea. Un vechi proverb tãtãrãsc spune cã animalele se miroase ºi oamenii vorbesc ptr a se cunoaºte! :D

Revennons a nos muttons:

Propun ca, dacã colegul forumist îºi recunoaºte modelul de maºinã din site-ul afiºat de mine ºi dacã e posibil sã ne posteze ºi o foto cu angrenajul pe care l-a descris anterior sumar, sã ,,combatem" în continuare ptr posibilitatea de a da o sugestie de reparaþie, ºi sã nu continuãm discuþia precum ,,un câine surd la vânãtoare"!

Cu deosebitã stimã, în a ,,combate" alãturi de DVS.,...
Sal'tare!

i96nds
06.10.2006, 08:33
Uite ceva poze:

yarashi
30.04.2007, 11:43
Lipsa de percutie este probabil cauzata, in cazul de fata, de uzarea unui oring. Am avut aceeasi problema cu o masina asemanatoare (acelasi principiu de functionare, alta firma). Daca ai garantie la ea, du-o la service. Se rezolva defectiunea relativ repede.
Daca nu ai garantie, demonteaz-o si verifica la partea pneumatica (fata). Vei gasi gauri in camasa pistonului: sa nu fie obturate de materiale straine; bilele de otel sa fie pe locurile lor si sa fie sferice (cum au fost original); oringurile sa nu fie uzate, daca sunt uzate...schimba-le.

leonardmuresan
21.08.2007, 18:59
Ceau ! sunt nou pe aici . Am o problema : am achizitionat in urma cu aproximativ un an de zile un ciocan rotopercutor marca Stern Autria model RH 32 A. Pana acum nu am avut probleme cu el, insa de ceva vreme partea superioara (metalica) a carcasei se incalzeste cam tare. Am desfacut capacul pe unde se completeaza vaselina si am vazut ca are destula. Ce trebuie sa fac ? mi-e teama ca s-ar putea arde daca am sa o folosesc in continuare asa ! :(

Seni
21.08.2007, 20:19
verifica periile colectoare..........

jackpott
21.08.2007, 22:45
Are cumva prinderea burghiului cu SDS PLUS? Ma gandesc ca problema ar fi intre percutor, care lucreaza bine, si sistemul de prindere al burghiului. Introdu un creion in locul burghiului si vezi daca-l precuteaza bine si cand impingi de el in percutor. Este doar o parere. Ieri am reusit sa-mi cumpar dupa lungi cautari un GBH 2-26 DFR de la Bosch.

Cat ai dat pe el mar interese si pe mine unul

RaduCA
21.08.2007, 22:51
Ieri am reusit sa-mi cumpar dupa lungi cautari un GBH 2-26 DFR de la Bosch.De ce "lungi cautari"? Ati prins si promotia?

ssilvviu
22.08.2007, 07:09
:))
Daca va uitati la data, traian a scris acum un an.

Cat despre incalzirea ciocanului, cred ca s-a dus vaselina din cilindru.
Il demontezi si ungi peste tot.
Eu cam odata pe luna sau dupa fiecare gaura de hota demontam complet ciocanul si ungeam fiecare piesa.
Vezi sa insisti pe cilindru si piston. Nu mai lucra asa cu el ca strici garnitura.

TDJ
22.08.2007, 07:25
Da, l-am cumparat anul trecut in august. Era intradevar promotie, aproximativ 9.450.000.
Cautarile lungi se refera la culesul de informatii. Intotdeaua cand cumperi o scula trebuie sa afli detalii despre performante, fiabilitate, pareri avizate, raport cost/utilitate, servisare. Despre achizitie, este suficient sa gasesti un dealer si chiar daca nu o are in stoc, poate face comanda.
D-le ssilvviu, felicitari pentru atentia pe care o asigurati sculelor de lucru. Conteaza mult intretinerea acestora, felul in care sunt exploatare si depozitate.

aZu
22.08.2007, 21:07
950 ron un 2-26 DFR ?
Oaleley , da' ce scump!
Eu am luat luna trecuta un bosch 2-26 dfr cu 799 ron si am primit in plus un detector, zicea vanzatorul ca ar fi fost candva nu stiu ce promotie.

dan290
22.08.2007, 22:06
Masina de gaurit SKIL 650 W cea mai proasta masina

ToolsMaster
23.08.2007, 11:05
Ciocanele rotopercutoare au avantajul ca isi dezvolta singure energia de percutie, independent de apasarea care o exercita utilizatorul la gaurire. Exista si avantajul de obtinere a percutiei fara rotatie pentru operatiuni de daltuire. Mecanismul unui ciocan rotopercutor este mai complex si necesita precizie mai mare in prelucrare pentru o functionare corespunzatoare. Din aceste motive si pretul unei astfel de masini este mai ridicat fata de al unei masini cu percutie clasica. Exista firme care s-au apucat si produc aceste ciocane rotopercutoare si le scot pe piata la preturi foarte mici, iar acest lucru nu se datoreaza faptului ca nu sunt cunoscuti si "nu se plateste numele firmei" cum ar spune unii, ci se datoreaza costurilor mai scazute de fabricatie, tolerantelor mai mari si implicit calitatii slabe a produsului final.

leonardmuresan
09.09.2007, 01:00
Am fost plecat o vreme si nu am avut timp sa ma ocup de ciocanul rotopercutor in cauza. Zilele trecute am incercat sa-l demontez ,am observat ca se depusese praf pe carbunii care fac contactul la rotorul motorului; carbuni care de altfel pareau cam "afumati"; i-am sters si i-am montat la loc. Partea mecanica (cea cu clindrul si pistonul )nu am reusit sa o demontez. In schimb prin orificiul de vizitare am completat vaselina la piston, rotind rotorul motorului pentru ca vaselina sa ajunga pe toata cursa ; sper ca ce am facut sa rezolve problema supraincalzirii. Mutumesc pentru sfaturi ! Cu respect leo !

ToolsMaster
10.09.2007, 14:57
@ dan290 - despre ce masina e vorba? Ai aruncat o vorba dar nu ai dat nici un detaliu. Poate ai folosit-o necorespunzator. Skill = gama hobby.

leonardmuresan
10.09.2007, 18:48
Era vorba despre ciocanul rotoperpercutor de la Stern, RH32 A, de 1250 w

ToolsMaster
11.09.2007, 09:42
Intrebarea mea de mai sus era adresata lui dan290 care a spus ca a avut probleme cu masina Skill dar nu a dat detalii!

gogu_ologu
22.09.2007, 22:25
Am luat de curand un ciocan rotopercutor (STERN RH32A). Am citit cartea tehnica, totul pare OK. Am incercat sa vad cum merge, partea de drilling pare in regula, dar partea de percutie...

Numai cu perrcutia activata si cu dalta din dotare am dat practic o gaura de 1mm dupa cateva secunde bune de apasat in caramida. Practic masina vibreaza in mana mea, vibreaza si dalta (sunt oscilatii de amplitudine foarte mica) dar nu sparge nimic. Mult mai usor am gaurit cu burghiul pus pe drill si pe percutie.

Ma intreb de ce oare??

TDJ
26.09.2007, 08:02
O informatie pentru cei care poseda ciocan rotopercutor Bosch GBH 2-26, daca il demontati pentru curatare si ungere, mare atentie la pozitionarea mansonului din cauciuc care imbraca rulmentul dinspre colectorul rotorului. Acesta trebuie pozitionat extrem de atent, altfel in timpul rotatiei rotorului il va "agata" pe o portiune centrala si se va incinge colectorul ducand la arderea rotorului. Dupa asamblare se va verifica daca functioneaza corect la mersul in gol, in caz contrar se va desface pentru repozitionarea mansonului.

Robert79
26.09.2007, 08:11
Aveti idee cum poate fi scos spiralul dintr-un rotopercutor Einhell Bavaria BBH 920 , s-a rupt inauntru si nu-l mai pot scoate , a ramas putin din el in mandrina SDS asa ca nu pot sa il agat cu ceva sa-l trag afara , cred ca este si rasucit inauntru nefiind pe pozitia normala.
Multumesc

RaduCA
26.09.2007, 08:14
@ Traian Dajma: Multumesc pentru pont!

TDJ
26.09.2007, 08:54
Raduca, multa bataie de cap mi-a dat aparatoarea aceea. Il demontasem si remontasem de vreo 5 ori si tot se incingea dupa cateva secunde de mers in gol. Am crezut ca era rotorul ars si am cumparat altul. Pana la urma mi-a spus individul din service ca el a ars un rotor din cauza asta. Mi-a spus dupa ce a vazut ca am cumparat si 2 mansoane portocalii de rezerva.
Un rotor costa 150lei, set carbuni de rezerva 20lei, iar un manson portocaliu 3lei. Acum cel putin m-am ales cu un rotor de rezerva. Inca un aspect, cand cumparati piese de schimb din service, rugati-i sa va vanda fara manopera inclusa.

leon
26.09.2007, 09:03
Aveti idee cum poate fi scos spiralul dintr-un rotopercutor Einhell Bavaria BBH 920 , s-a rupt inauntru si nu-l mai pot scoate , a ramas putin din el in mandrina SDS asa ca nu pot sa il agat cu ceva sa-l trag afara , cred ca este si rasucit inauntru nefiind pe pozitia normala.
Multumesc
Poate veti putea demonta mandrina - asa cum procedeaza tipul din filmuletul de mai jos:
http://www.bitclix.de/infos/player-code.php?flashurl=http%3A%2F%2Fbitclix.bitclix.de% 2Fblog%2Ffiles%2Fbohrhammer.flv

florin n
26.09.2007, 09:06
Aveti idee cum poate fi scos spiralul dintr-un rotopercutor Einhell Bavaria BBH 920 , s-a rupt inauntru si nu-l mai pot scoate , a ramas putin din el in mandrina SDS asa ca nu pot sa il agat cu ceva sa-l trag afara , cred ca este si rasucit inauntru nefiind pe pozitia normala.
Multumesc
mandrina nu poti sa o desfaci
mai da detalii

TDJ
26.09.2007, 09:13
Fisierul atasat este graitor. Se demonteaza ciocanul rotopercutor si se scoate percutorul care loveste coada burghiului. Apoi se impinge cu o surubelnita in aceasta.

florin n
26.09.2007, 09:17
in fisier e vorba de un Bosch
omu' cu burghiu' rupt nu are Bosch :)

RaduCA
26.09.2007, 09:49
Raduca, multa bataie de cap mi-a dat aparatoarea aceea.Mi-am dat seama ca ati patit-o si vorbiti din propie experienta. :cry:
Cred ca tot cu baiatul de la service ar trebui sa vorbiti poate va gaseste un client pentru rotor... nu cred ca veti avea nevoie de cel nou prea repede, doar aveti roto de un pic mai mult de un an... depinde si cit de mult il puneti la treaba.

TDJ
26.09.2007, 10:05
@florin n
Chiar daca imaginea prezinta un Bosch, constructiv trebuie si Einhell sa prezinte posibiltatea demontarii cuiului percutor. Imaginea il ajuta ca sa-si faca o impresie despre asamblarea elementelor si functionare.

Leustean Gigi
26.09.2007, 12:11
Ma bag si eu,daca nu deranjez Am un prieten cu un Einhell de 1010w si am desfacut impreuna mandrina.Cred ca e vorba si de acelasi tip(mandrina).Trebuie vazut daca modelul respecitv de mandrina are manson metalic sau de cauciuc.Dca are manson metalic chiar in varf,atunci se poate deface cu o cheie fixa de 17 sau 19 nu mai retin exact.Daca e din cauciuc atunci se desface ca in filmuletul prezentat. :oops:

rudy2007
14.10.2007, 14:22
:lol: cred ca e mai bine sa aranjezi,daca e mai complicat,in cazul blocarii ciotului de burghiu,in port scula masinii,TOT CU CINEVA DE LA UN SERVICE AUTORIZAT,are ceva experienta si oricum pericolul de a strica si ce nu trebuie e mai scazut(de exemplu daca ai o scula HILTI,model mai vechi,SDS-plus,si,la fel vrei sa desfaci mecanismul rotopercutor(dupa ce ai desfacut masina,ajungi la un moment dat in fata faptului ca o sa-ti mai trebuiasca "ceva",pentru a mai putea continua...) :D :D :shock:

Bebel
14.10.2007, 15:52
Aveti idee cum poate fi scos spiralul dintr-un rotopercutor Einhell Bavaria BBH 920 , s-a rupt inauntru si nu-l mai pot scoate , a ramas putin din el in mandrina SDS asa ca nu pot sa il agat cu ceva sa-l trag afara , cred ca este si rasucit inauntru nefiind pe pozitia normala.
Multumesc


Buna ziua !
1. Vreau sa-mi iau si eu un ciocan rotopercutor si am vazut ca Einhell are preturi f bune. Cum te descurci cu el ? Cum face fata ? De unde se poate cumpara mai avantajos si de unde se pot lua piese de schimb ? De care sa-mi iau: BBH 920, BBH 950 sau BBH 1500 ? MULTUMESC anticipat !

ToolsMaster
15.10.2007, 12:23
Exista si mai ieftine ca Einehell daca pretul e factorul decisiv. Piese de schimb...nu cred ca exista asa ceva.

nobody
15.10.2007, 13:21
pe axul pecare este mandrina ar trebui sa fie un resort ce preia reculul pistonului. nu trebuie sa te apesi in rotopercutor cu toata forta.daca tii masina astfel incit sa fie comprimat aproape pana la capat resortul si burghiul sa nu fie prea uzat ,se da foarte usor gaura. problema este sa simti momentul cind burghiul ajunge in vreo armatura de otel si sa te opresti caci daca insisti si nu esti pregati s-ar putea ca burghiul sa prinda in otel sa se blocheze si imprima toata forta de rotatie corpului masinii si de aici e posibil sa-ti accidenteze mana ducind chiar pina la fractura.in compartimentul pistonului obligatoriu VASELINA ,de viscozitatea celei originale sau apropiata. SUCCES.

rudy2007
15.10.2007, 13:26
[quote=Robert79]Aveti idee cum poate fi scos spiralul dintr-un rotopercutor Einhell Bavaria BBH 920 , s-a rupt inauntru si nu-l mai pot scoate , a ramas putin din el in mandrina SDS asa ca nu pot sa il agat cu ceva sa-l trag afara , cred ca este si rasucit inauntru nefiind pe pozitia normala.
Multumesc


Buna ziua !
1. Vreau sa-mi iau si eu un ciocan rotopercutor si am vazut ca Einhell are preturi f bune. Cum te descurci cu el ? Cum face fata ? De unde se poate cumpara mai avantajos si de unde se pot lua piese de schimb ? De care sa-mi iau: BBH 920, BBH 950 sau BBH 1500 ? MULTUMESC anticipat ![/quote}

rudy2007
15.10.2007, 13:31
[quote=Robert79]Aveti idee cum poate fi scos spiralul dintr-un rotopercutor Einhell Bavaria BBH 920 , s-a rupt inauntru si nu-l mai pot scoate , a ramas putin din el in mandrina SDS asa ca nu pot sa il agat cu ceva sa-l trag afara , cred ca este si rasucit inauntru nefiind pe pozitia normala.
Multumesc


Buna ziua !
1. Vreau sa-mi iau si eu un ciocan rotopercutor si am vazut ca Einhell are preturi f bune. Cum te descurci cu el ? Cum face fata ? De unde se poate cumpara mai avantajos si de unde se pot lua piese de schimb ? De care sa-mi iau: BBH 920, BBH 950 sau BBH 1500 ? MULTUMESC anticipat ![/quote}----------------------------------------------------------------------------------------------------------de ce nu incerci la o reprezentanta BOSCH,unde cu circa 400RON,poti sa-ti achizitionezi un rotopercutor BOSCH-VERDE sau ALBASTRU,ai 2 ani garantie si pe deasupra mai ai service si piese de schimb,pentru cel putin 10 ani....?

nobody
15.10.2007, 13:34
pe axul pecare este mandrina ar trebui sa fie un resort ce preia reculul pistonului. nu trebuie sa te apesi in rotopercutor cu toata forta.daca tii masina astfel incit sa fie comprimat aproape pana la capat resortul si burghiul sa nu fie prea uzat ,se da foarte usor gaura. problema este sa simti momentul cind burghiul ajunge in vreo armatura de otel si sa te opresti caci daca insisti si nu esti pregati s-ar putea ca burghiul sa prinda in otel sa se blocheze si imprima toata forta de rotatie corpului masinii si de aici e posibil sa-ti accidenteze mana ducind chiar pina la fractura.in compartimentul pistonului obligatoriu VASELINA ,de viscozitatea celei originale sau apropiata. SUCCES.

Bebel
15.10.2007, 23:19
Buna ziua !
1. Vreau sa-mi iau si eu un ciocan rotopercutor si am vazut ca Einhell are preturi f bune. Cum te descurci cu el ? Cum face fata ? De unde se poate cumpara mai avantajos si de unde se pot lua piese de schimb ? De care sa-mi iau: BBH 920, BBH 950 sau BBH 1500 ? MULTUMESC anticipat ![/quote}-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------de ce nu incerci la o reprezentanta BOSCH,unde cu circa 400RON,poti sa-ti achizitionezi un rotopercutor BOSCH-VERDE sau ALBASTRU,ai 2 ani garantie si pe deasupra mai ai service si piese de schimb,pentru cel putin 10 ani....?


nu prea imi place Bosch, in principiu nu am nimic de reprosat decat ca pentru ce scule fac sunt mult prea scumpi, la acelasi pret cu Bosch pot sa iau si o Makita sau un Hitachi. Daca nu sunt probleme cu rotopercutoarle respective de la Einhell (dar vroiam sa-mi spuna asta cineva care a folosit cat de cat) as inclina pentru un astfel de Einhell, specificatiile tehnice ale oricarui Einhell de acolo sunt net superioare oricarui Bosch la 4 mil. Cel putin asa spune hartia, acum eram curios sa aud ce zice si practica.... Eu unul am un polizor unghiular de la Einhell si sunt FOARTE multumit de el (poate sunt eu mai norocos), regim cand hobby cand LA GREU, nu-l menajez cand are de munca, pentru mine personal am un Makita care sta in cutie ptr ca mi-e mila sa-l folosesc (l-am folosit o singura data, de curiozitate, imediat ce l-am luat si apoi l-am pus la pastrare :D , cand moare Einhell.... :D

TDJ
16.10.2007, 08:12
In principiu, banii alocati achizitiei unei scule sunt functie de cat de des folosim scula respectiva si de conditiile de exploatare adica lucrari usoare sau dificile.
Pentru lucrari simple, Einhell este suficient de bun inclusiv ca pret.
Insa... am intalnit cazuri in care polizorul unghiular a cedat din cauza conditiilor grele de utilizare (praf in intrerupator, rulmenti gripati).
Si doua ciocane rotopercutoare au cedat dupa folosirea in conditii grele, unul din cauza materialului slab folosit la angrenaje, celalalt probabil din cauza intrerupatorului.
Prin urmare, nu are rost sa exploatam excesiv scule chiar daca au puteri de 920W, 950W sau 1500W. Chiar daca sa zicem ca elementele care transmit fluxul de putere sunt corect dimensionate, exista alte componente a caror calitate scazuta permit un pret redus de achizitie.
Nu are rost sa recomand un producator sau altul si un model anume al unui producator. Regula aceasta este, stabilesc domeniul de exploatare, in functie de acesta corelez pretul cu producatorul si modelul.

ear1976
16.10.2007, 08:56
Pana acum am "ucis" un Einhell, era cu mandrina din cea care se desface cu cheia (cu manson metalic). Am folosit-o la daltuire si a cedat filetul la mandrina. Am cumparat alta, cu mandrina cu manson de cauciuc. Pana acum nu a pus probleme, dar ce-i drept nu am folosit-o decat la gaurire.

Cred ca Einhell e bun doar ptr. folosit un regim usor-semiusor. Ptr industrial, makita sau bosch albastru. E doar opinia mea...

TDJ
16.10.2007, 09:13
Pacat de mandrina. In manualul de utilizare pe care il am la ciocanul rotopercutor, se precizeaza ca percutia sa fie folosita numai cu mandrina SDS PLUS.

ear1976
16.10.2007, 09:42
Asta e...oricum la cat am dat pe ea si-a scos banii (am "decorat" tot apartamentul cu santuri).

Bebel
16.10.2007, 18:10
OK, m-atzi convins :D :D :D , intre cei trei producatori Hitachi, Makita si Bosch (dupa parerea mea acestia 3 sunt cei mai buni - vorbind acum numai de calitate - la scule hobby care se pot cumpara in RO) poate sa imi recomande cineva ceva ? Acum eu ar trebui sa spun si pretul... dar mai bine sa spun la ce imi foloseste: vreau sa dau faianta si gresia jos intr-un apartament si cine stie... ma gandesc ca sigur imi va folosi si la alte lucrari pe viitor, tot de genul asta.

RaduCA
16.10.2007, 19:28
[...] dar mai bine sa spun la ce imi foloseste: vreau sa dau faianta si gresia jos intr-un apartament si cine stie... ma gandesc ca sigur imi va folosi si la alte lucrari pe viitor, tot de genul asta.Daca este doar pentru ceva lucrari in propria casa: cel mai ieftin dintre cele trei.
Daca va ginditi sa promovati o mica afacere, dati cu banul. :lol: ("Parerea mea": Makita)

Bebel
16.10.2007, 20:03
Multumesc frumos !

dandutz
16.10.2007, 20:28
Cand am fost si eu in situatia sa aleg un ciocan rotopercutor, mi-a atras atentia acesta (http://www.tools.store.ro/ciocan-rotopercutor-sds-plus-1097p.html), deorece este singurul pe care l-am vazut din gategoria "hobby" care are reglaj pe turatie si energie mai mare de impact (4,9J). Pana la urma mi-am luat Makita...
Siteul producatorului (http://www.bort.ru/en/catalog/?id=63) (rusesc).

rudy2007
17.10.2007, 20:34
[quote=Bebel] Buna ziua !
1. Vreau sa-mi iau si eu un ciocan rotopercutor si am vazut ca Einhell are preturi f bune. Cum te descurci cu el ? Cum face fata ? De unde se poate cumpara mai avantajos si de unde se pot lua piese de schimb ? De care sa-mi iau: BBH 920, BBH 950 sau BBH 1500 ? MULTUMESC anticipat ![/quote}-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------de ce nu incerci la o reprezentanta BOSCH,unde cu circa 400RON,poti sa-ti achizitionezi un rotopercutor BOSCH-VERDE sau ALBASTRU,ai 2 ani garantie si pe deasupra mai ai service si piese de schimb,pentru cel putin 10 ani....?

eu FOLOSESC BOSCH de 7ani de zile,la greu, GSH 5 E, GBH 5-40 DE, GBH 2-26 DSR,AEG PN 3000,METABO 28 MULTI SI SINCER, NU AM PREA TRECUT PE LA SERVICE.....,acum mai depinde si cine si cum lucreaza cu aceste scule....uite,poti sa cauti o firma,pe net,EEI(ELECTRO ECHIPAMENT INDUSTRIAL) care foloseste,de cind s-a infiintat si in prezent numai BOSCH!,au incercat si cu MAKITA,HILTI,dar au ramas cu BOSCH!dupa ce o sa descoperi despre ce firma e vorba,mai discutam....suntem prea saraci ca sa cumparam IEFTIN!---------daca intradevar lucrezi cu scule si ai nevoie de ele ,o sa vezi,in timp ce insemna sa lucrezi sau nu cu ceva de calitate!succes in tot ce iti doresti sa faci si sa te tina cit mai mult,indiferent ce iti vei lua!

TDJ
18.10.2007, 07:40
...au incercat si cu MAKITA, HILTI, dar au ramas cu BOSCH!Fiind vorba despre o firma, nu doar calitatea sculelor de lucru este luata in calcul, ci si conditiile de servisare, reducerile la achizitii. Poate la contractele incheiate cu furnizorii de scule, Bosch a oferit conditii mai bune.

Bebel
18.10.2007, 18:51
Cand am fost si eu in situatia sa aleg un ciocan rotopercutor, mi-a atras atentia acesta (http://www.tools.store.ro/ciocan-rotopercutor-sds-plus-1097p.html), deorece este singurul pe care l-am vazut din gategoria "hobby" care are reglaj pe turatie si energie mai mare de impact (4,9J). Pana la urma mi-am luat Makita...
Siteul producatorului (http://www.bort.ru/en/catalog/?id=63) (rusesc).

Mult'am fain. Sa inteleg ca nu ai vrut sa risti si ai luat Makita, sau care a fost situatzia ? Ce Makita ai luat si cum te intelegi cu el ? Ce ai facut pana acum cu el ?

ear1976
18.10.2007, 19:39
Din cate stiu, gama pt. hobby la makita este maktek

dandutz
18.10.2007, 23:14
Nu pentru ca nu am vrut sa risc am luat Makita HR2450 ci pentru ca am gasit-o la un pret exceptional 530Ron!!! ...noua, cu garantie. Cred ca magazinul s-a pacalit amarnic deoarece niciunde nu am vazut-o sub 700RON.

Sunt foarte multumit de cum se comporta, in 5 luni am dat sute de gauri cu diametre intre 6 si 10 in beton, am decopertat faianta si gresia la 3 bai si am spart si ceva beton si face fata cu brio la toate acestea. Este foarte precisa la gaurire datorita turatiei reglabile fine si comoda datorita greutatii de 2,4Kg. In trecut, am avut o rotopercutoare Stern care pornea direct in turatie maxima si gaurile ieseau oriunde in afara de semn :evil: , in plus ma tinea doar o lucrare dupa care ii cumparam un rotor cu 50RON (se uzau complet canelurile elicoidale) iar garantie nu mi-au dat deoarece "nu am folosit-o pentru uz casnic".
Inca ma mai gandesc sa cumpar rotopercutoarea ruseasca (4,9J energie de impact si turatie reglabila) si sa o folosesc doar la decopertat si spart, imi este teama ca Makita sa nu-si piarda precizia la gaurit din cauza la prea multa daltuire. Nu mi se pare rentabil sa investesc intr-o masina BOSCH sau Makita cu energie de impact mare doar pentru a decoperta sau sparge.

rudy2007
19.10.2007, 12:10
Nu pentru ca nu am vrut sa risc am luat Makita HR2450 ci pentru ca am gasit-o la un pret exceptional 530Ron!!! ...noua, cu garantie. Cred ca magazinul s-a pacalit amarnic deoarece niciunde nu am vazut-o sub 700RON.

Sunt foarte multumit de cum se comporta, in 5 luni am dat sute de gauri cu diametre intre 6 si 10 in beton, am decopertat faianta si gresia la 3 bai si am spart si ceva beton si face fata cu brio la toate acestea. Este foarte precisa la gaurire datorita turatiei reglabile fine si comoda datorita greutatii de 2,4Kg. In trecut, am avut o rotopercutoare Stern care pornea direct in turatie maxima si gaurile ieseau oriunde in afara de semn :evil: , in plus ma tinea doar o lucrare dupa care ii cumparam un rotor cu 50RON (se uzau complet canelurile elicoidale) iar garantie nu mi-au dat deoarece "nu am folosit-o pentru uz casnic".
Inca ma mai gandesc sa cumpar rotopercutoarea ruseasca (4,9J energie de impact si turatie reglabila) si sa o folosesc doar la decopertat si spart, imi este teama ca Makita sa nu-si piarda precizia la gaurit din cauza la prea multa daltuire. Nu mi se pare rentabil sa investesc intr-o masina BOSCH sau Makita cu energie de impact mare doar pentru a decoperta sau sparge. pai poti sa-ti iei si la mina a doua,un pikamer,SDSmax,hilti sau makita bosch,dewalt....,cam la 500RON

Bebel
19.10.2007, 19:24
Nu pentru ca nu am vrut sa risc am luat Makita HR2450 ci pentru ca am gasit-o la un pret exceptional 530Ron!!! ...noua, cu garantie. Cred ca magazinul s-a pacalit amarnic deoarece niciunde nu am vazut-o sub 700RON......

de unde ai luat-o, la pretul asta ma atrage foarte tare si pe mine si cred ca nu numai pe mine !!! Zi-ne si noua, te rog frumos !

dandutz
19.10.2007, 19:44
De la un magazin local din Deva, Guler (langa gara), tocmai incepusera sa aduca scule electrice si cred ca s-au pacalit la pret, asa imi explic eu. Tocmai eram pregatit sa-mi achizitionez un BOSCH 2-26 DFR la 820RON, dar cand am vazut pretul la Makita am cumparat-o fara sa ezit, chiar daca nu este varianta cu mandrina interschimbabila.

Referitor la sculele electrice second, de ce ar vinde cineva o unealta care isi face treaba? Cred ca sunt sanse mari sa cumperi o unealta care este "pe terminate". Oricum este o chestie de noroc, pentru cine are... :roll:

Bebel
19.10.2007, 21:43
corect, decat sa o iau sh mai bine iau una ieftina din magazin, dar noua si cu garantie, macar stiu ca ma duc undeva si ii dau cuiva cu ea in cap !!!

elbirlic
19.10.2007, 22:56
Am cumparat un Einhell BH-G 726 si sunt foarte multumit de el. Am dat gauri prin toata casa inclusiv travesari de pereti si nu am avut nici un fel de probleme cu ea . O recomand cu toata increderea pentru utilizator casnic pentru ca raportul pret / calitate / mod de lucru este excelent.
Pe de alta parte am si eu o problema. Am am o bormasina No Name pe care o folosesc pentru lemn si fier cu o putere de 500W dar a carei mandrina se blocheza si as as vrea sa i-o schimb cu una noua. Problema este ca surubul din interiorul mandrinei care ar trebui desfiletat s-a tocit. Are un cap in cruce si am tot incercat sa-l desfac pana s-a tocit. Are cineva vre-o solutie in afara de cea in care trebuie sa cumpar o alta bormasina ? V-as fi recunoscator pentru ca imi tot pun ambitia cu ea si nu imi iese nimic. Numai bine !!

RaduCA
20.10.2007, 07:03
Solutia care se practica in mod normal ar fi poansonarea cu un hexagon si utilizarea unui imbus pentru desfiletarea surubului, dar este o solutie valabila doar in anumite conditii.
Sub rezerva necunoasterii pozitiei surubului si a modului cum lucreaza el in acea mandrina, va propun sa-i "taiati" capul (eventual cu alta masina de gaurit, cu un burghiu cu diametrul egal sau mai mare decit al capului surubului) sau sa-l gauriti cu un burghiu cu un diametru aproximativ egal cu al surubului.
Ar fi mai bine sa postati o imagine sau ceva mai multe detalii.

rudy2007
20.10.2007, 07:14
De la un magazin local din Deva, Guler (langa gara), tocmai incepusera sa aduca scule electrice si cred ca s-au pacalit la pret, asa imi explic eu. Tocmai eram pregatit sa-mi achizitionez un BOSCH 2-26 DFR la 820RON, dar cand am vazut pretul la Makita am cumparat-o fara sa ezit, chiar daca nu este varianta cu mandrina interschimbabila.

Referitor la sculele electrice second, de ce ar vinde cineva o unealta care isi face treaba? Cred ca sunt sanse mari sa cumperi o unealta care este "pe terminate". Oricum este o chestie de noroc, pentru cine are... :roll: referitor la pretul ciocanului rotopercutor MAKITA,cei de la magazin nu s-au inselat,a fost o promotie pe tera....si la resita,firma ECHINOX,care este distribuitor direct si asigura si servis calificat,si la MAKITA,aducea cite 100 de bucati,care se vindeau ca piinea calda ,mai ales la firmele de montaj termopane,rigips,etc....sau cum a fost si mai este promotia la metabo,de exemplu pentru cioanul rotopercutor MULTI 28,PE CARE IL IEI CU 850ron,in loc de 1200ron.....;da asa e in romania,dar la sculele "ADUSE" de afara mai uneori norocul sa nimeresti si scule bune,cu conditia sa nu cumperi de la romani sau folosite de romani,in stilul "ROMANESC"-adica da-i sa mearga pina se rupe!!!!!!,

elbirlic
20.10.2007, 08:05
Asa m-am gandit si eu ! Cu o alta bormasina si cu un spiral de 6 as incerca sa rup capatul surubului . Astazi am ce face ! Multumesc pentru sprijin ! Crede-ti ca taiatul partii rotative a mandrinei ar fi o solutie adica taiatul mansonului metalic cu margine zimtata . M-am gandit sa incerc si acest lucru cu " flex-ul ". Numai bine !

rudy2007
20.10.2007, 08:08
Asa m-am gandit si eu ! Cu o alta bormasina si cu un spiral de 6 as incerca sa rup capatul surubului . Astazi am ce face ! Multumesc pentru sprijin ! Crede-ti ca taiatul partii rotative a mandrinei ar fi o solutie adica taiatul mansonului metalic cu margine zimtata . M-am gandit sa incerc si acest lucru cu " flex-ul ". Numai bine !da,pui mandrina intr-o menghina ,fixezi bine si cu un flex tai mandrina veche,in fata capului surubului....atentie ,acel surub are filetul "pe stinga",adica invers ca la cele normale,tocmai pentru a nu se desface....vezi tu mai departe ...bafta :lol: :shock:

RaduCA
20.10.2007, 08:10
Da. Una extrema. Dificila. Ultima.

elbirlic
20.10.2007, 08:29
Mi s-a mai spus ca se desface invers insa cred a fost prea tarziu ! Deja tocisem capatul surubului !Asta este ! Ii dau bataie sa vad ce iese ! Multumesc !

elbirlic
20.10.2007, 12:35
Am reusit sa o desfac prin varianta " eleganta" si anume cu o alta bormasina am tocit surubul din interiorul mandrinei pana cand acest a cedat si mi-a permis scoaterea mandrinei de pe rotor. Intre timp am aflat ca daca taiam cu flex-ul mansonul mandrinei nu rezolvam nimic pentru ca tot nu ajungeam la surub. Numai bine !

RaduCA
20.10.2007, 20:03
@ elbirlic: Felicitari!

TDJ
21.10.2007, 21:28
Am reusit sa o desfac prin varianta " eleganta" si anume cu o alta bormasina am tocit surubul din interiorul mandrinei pana cand acest a cedat si mi-a permis scoaterea mandrinei de pe rotor. Intre timp am aflat ca daca taiam cu flex-ul mansonul mandrinei nu rezolvam nimic pentru ca tot nu ajungeam la surub. Numai bine ! Eu am rezolvat-o cu flexul dupa ce am desfacut acel surub cu filet pe stanga, doar pentru ca ramasesem cu ideea de imbinare pe con Morse. Dar nu de asta am raspuns, ci pentru a avertiza asupra filetului de prindere a mandrinei, care poate fi de 3/8UNF, 1/2UNF, 5/8UNF etc, mai des se intalneste 1/2UNF.

allias
25.10.2007, 11:53
Sculele second hand sunt foarte bune.
Afara se lucreaza altfel decit stiim noi.
Sculele sunt consumabile.
Cind o firma de constructii incepe o lucrare mare cumpara scule pentru aceea lucrare dupa terminarea lucrarii (aprox 1-2 ani ) sculele se arunca.
Nu au timp sa lucreze cu scule vechi care se pot defecta.
Inchipuitiva 20-30 de muncitori care vin pe rind sa spuna sefului ca s-a stricat scula si se aseaza jos si pling 2-3 ore pina le aduce alta.
Am lucrat cu scule second handHILTI si e o placere .

Ca sa lucrezi cu spor trebuie sa si gindesti!

Mircea-
31.10.2007, 20:59
am cumparat un ciocan rotopercutor,STERN Austriac, si nu pot sa dau gauri in beton nici cu burghiu de 5mm,desi in cartea ei tehnica scrie ca merge pana la 26mm.Reculul percutiei in loc sa dea in burghiu da in mana mea si daca incerci sa impingi mai tare te da jos dupa scaun(in cazul in care dai o gaura in tavan). Am desfacut-o si am gasit vasilina la pinioane si in capatul pistonasului era vasilina.Am scoso si acum nu mai are percutie deloc.Daca ii bag la loc mi-e frica sa nu faca la fel ca pana acum.Nu stiu care e regula si vreau sa stiu daca nu cumva in loc de vasilina trebuia sa fie ulei.Stiu ca makita sau bosch asa au.
Pune vaselina la pinioane si intotdeauna sa complectezi daca este cazul.
Personal folosesc Stern toata gama la LUCRARILE CASNICE sunt multumit de calitate / pret. Cumpara un burghiu Bosh pt. beton si o sa mearga. Burghiele din trusa sunt de decor. Daca lucrezi profesional cumpara un Bosh , nu se compara nici la lucru nici la pret.
Pana una alta pune vaselina si dai bataie. Comuta pe modul percutie...

florinescu
03.11.2007, 00:05
am cumparat un ciocan rotopercutor,STERN Austriac, si nu pot sa dau gauri in beton nici cu burghiu de 5mm,...
.....la LUCRARILE CASNICE sunt multumit de calitate / pret. Cumpara un burghiu Bosh pt. beton si o sa mearga. Burghiele din trusa sunt de decor. ... Pana una alta pune vaselina si dai bataie. Comuta pe modul percutie...
Am citit tot topicul dar nu m-am lamurit inca daca Stern RH32A este buna ptr lucrari prin casa sau nu. Eu tocmai am facut comanda de una online la recomandarea unei rude care foloseste de un an asa ceva si deja a inceput sa lucreze si la altii cu ea. Eu tocmai mi-am luat apartament si vreau sa o folosesc ptr treburile mele, doar atat.
In concluzie RH32A nu este buna de nimic, nu face gauri :( sau tine si de indemanarea celui care o utilizeaza?..
..Ma gandesc la ruda mea care este un mic mester si el si o foloseste la lucrari pe la altii :roll:

ssilvviu
03.11.2007, 18:30
Sunt foarte bune pt lucrari casnice. Eu am folosit una ca asta lucrand si pe la altii si inca merge.
Totul e ca dupa o lucrare mai grea (ex o gaura de hota in beton armat -da, poti face si asa ceva) sa o desfaci si sa bagi vaselina atat la pinioane cat si la percutie.

ToolsMaster
04.11.2007, 11:13
Nu ar fi mai simplu sa achizitionezi un ciocan din gama verde de la Bosch care sti sigur ca este un produs de calitate si care nu trebuie "desfacut" dupa o operatiune mai grea?

termoadi
04.11.2007, 13:09
eu nu dau nici doi bani pe ''sternurile'' astea ,acum 4 ani ,avand unul din bosch-uri la reparat ma pus naiba sa cumpar unu ... ce i drept avea percutie sanatoasa dar saracul si a dat duhul dupa vreo 4-5 ore de functionare (3-4 zile),au sarit niste dinti din pinioane ,asa ca l am dus inapoi la magazin ,avea garantie,si mi au dat banii am mai pus ceva si am luat un bosch ,cel mai mare cu sds plus (GBH 4 DFE)
dar si la acesta ...am schimbat de atunci cam 4 mandrine ,se uzeaza foarte repede ,...in rest e o masina potrivita pt lucrari ....mici, medii.
extrem de multumit sunt de makita 5001 c ,o bijuterie ,sparge tot ,in trei ani ,multe ore de functionare ,nu am schimbat decat carbuni , 3 seturi si cablul ,am pus mai lung si portocaliu sa-l vedem printre betoane

rudy2007
04.11.2007, 15:54
Sunt foarte bune pt lucrari casnice. Eu am folosit una ca asta lucrand si pe la altii si inca merge.
Totul e ca dupa o lucrare mai grea (ex o gaura de hota in beton armat -da, poti face si asa ceva) sa o desfaci si sa bagi vaselina atat la pinioane cat si la percutie. DIN PROPRIE EXPERIENTA,eu lucrez cu BOSCH albastru,si intretin sculele asa cum spune producatorul,DAR NU le desfac dupa o lucrare MAI GREA,asta se face intr-un SERVICE AUTORIZAT BOSCH,odata cu schimbarea periilor,de la motor,atunci cind e cazul....se mai poate ,ca la unele firme de constructii,mai mari,sa existe si persoane care repara si intretin ,mai in detaliu,acest gen de scule,dar oricumnu se intretin in stil romanesc,fiecare stiind sa repare orice....

ssilvviu
04.11.2007, 19:13
Acuma normal daca ti se pare prea greu sa desfaci un rotopercutor, sa il ungi cu vaselina si apoi sa-l montez la loc te duci la un atelier.
Am recomandat o astfel de intretinere dupa fiecare lucrare mai serioasa intrucat am observat ca mai ales pistonul din mecanismul percutiei se incalzeste foarte tare si ramane fara ungere, se uzeaza garnitura si de aici pierderea de putere la percutie.
Recomandarea este valabila pt "scule" de 200 lei, nu Bosch albastru.

TDJ
05.11.2007, 08:04
Intradevar ssilviu, garnitura aceea de pe pistonasul pneumatic este foarte importanta. Uzura ei duce la diminuarea puterii, iar asigurarea ungerii ii prelungeste viata. Sunt curios daca se gaseste de vanzare separat ca piesa schimb, sau doar impreuna cu pistonul.

GAGIU1982
09.11.2007, 08:07
Am luat si eu un einhell BBH 920 si nu stiu daca am facut alegerea corecta. Vreau sa-l folosesc pentru mici lucrari de decoratiuni, izolatii, regips, gresie, faianta. Nu stiu nici cum sa-i bag vaselina. I-mi aratati si mie va rog? Multumesc

movidium
17.01.2008, 14:04
Desfaci cele 4 suruburi care tin prins corpul angrenajelor de partea motorului electric si pe la gaura de cuplaj, bagi vaselina grafitata(castrol)
eu am un bbh 950 de 4 ani si inca mai tine!

Gelula
15.02.2008, 07:56
950 ron un 2-26 DFR ?

Ai dreptate modelul asta la 950 ron este f scump,adica depinde de deealer eu l/am gasit cel mai ieftin la noi in Baia Mare la 820 ron neg. alte preturi 920 neg,900,100,120..ron etc Modelul e unu de exceptie cu performante mari.Merita banuu.....Gelula


Oaleley , da' ce scump!
Eu am luat luna trecuta un bosch 2-26 dfr cu 799 ron si am primit in plus un detector, zicea vanzatorul ca ar fi fost candva nu stiu ce promotie.

Gelula
15.02.2008, 08:21
[quote=Bebel] Buna ziua !
1. Vreau sa-mi iau si eu un ciocan rotopercutor si am vazut ca Einhell are preturi f bune. Cum te descurci cu el ? Cum face fata ? De unde se poate cumpara mai avantajos si de unde se pot lua piese de schimb ? De care sa-mi iau: BBH 920, BBH 950 sau BBH 1500 ? MULTUMESC anticipat ![/quote}-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------de ce nu incerci la o reprezentanta BOSCH,unde cu circa 400RON,poti sa-ti achizitionezi un rotopercutor BOSCH-VERDE sau ALBASTRU,ai 2 ani garantie si pe deasupra mai ai service si piese de schimb,pentru cel putin 10 ani....?


nu prea imi place Bosch, in principiu nu am nimic de reprosat decat ca pentru ce scule fac sunt mult prea scumpi, la acelasi pret cu Bosch pot sa iau si o Makita sau un Hitachi. Daca nu sunt probleme cu rotopercutoarle respective de la Einhell (dar vroiam sa-mi spuna asta cineva care a folosit cat de cat) as inclina pentru un astfel de Einhell, specificatiile tehnice ale oricarui Einhell de acolo sunt net superioare oricarui Bosch la 4 mil. Cel putin asa spune hartia, acum eram curios sa aud ce zice si practica.... Eu unul am un polizor unghiular de la Einhell si sunt FOARTE multumit de el (poate sunt eu mai norocos), regim cand hobby cand LA GREU, nu-l menajez cand are de munca, pentru mine personal am un Makita care sta in cutie ptr ca mi-e mila sa-l folosesc (l-am folosit o singura data, de curiozitate, imediat ce l-am luat si apoi l-am pus la pastrare :D , cand moare Einhell.... :D[/quote


Domnu....Sa lamurim un lucru> CEEA CE FACETI DVS SI ALTI COLEGI DIN FORUM CU RESPECT LA CE SPUNEA MODERATORUL,ESTE INCALIFICABIL....ADICA O SCULA SE NASTE SI ESTE FABRICATA CA SASE LUCREZE CU EA NU CA SA STEA IN VITRINA .ADICA IEI UN EINHELL SI VREI TOT DE LA EL IN CODITIILE CELE MAI SEVERE,CAND EL A FOST CONSTRUIT PETRU O EXPLOATARE MEDIE SI PE TERMEN LUNG ASANUMITELE SCULE HOBBY, ASA CUM ZICEA CINEVA CARE LUCRA PROFESIONAL CU EINHEL UL DUPA FIECARE LUCRARE MAI DURA DEMONTARE SI GRESARE,ALTFEL NU......CALITATEA MATERIOLELOR CARE SUNT FOLOSITE IN ELE ESTE INDOIELNICA...ACESTE SCULE AU SPECIFICATIA CLARA UZ GOSPODARESC.....iAR O SCULA PROFESIONALA DE MARCA O TII LA PASTRARE IN CUTIE ITI RECOMAND SITE/UL WWW.BASCALI E.RO CAUTA CUMPARATURI LA BILLA,ASTA O SA TE LAMURESCA UN PIC. iN PRIVINTA PUTERII ITI RECOMAND PUTEREA CEA MAI MARE 1500W,LA ASTFEL DE SCULE PUTEREA SUB 1000W ESTE DUPA PAREREA MEA GRESITA DE FABRICANT,MA REFER DOAR LA SCULELE NON PROFESIONALE,DE CALITATE INDOIELNICA,EU AM ADUS UNUL DI SPANIA.STARTOOL,CHINEZARIE PATRONATA DE O FIRMA NO NAME DIN BELGIA SI A IESIT FUM DIN EL LA PRIMA OPERATIE DE DALTUIRE 650W.LA ASEMENEA PUTERE GASESTI O AMARATA DE BORHMASINA NU DITAMAI SCULA.......SUCCES CA DEJA V/AM SPUS PREA MULTE PS BOSH ESTE O MARCA DE PRESTIGIU IN ROTOPERCUTOARE COSTRUIT I ZECI DE ANI DE EXPERIENTA,CU O FIABILITATE F MARE,PRETUL ESTE PE MASURA SI SATISFACATOR.nU RECOMAND BOSH VERDE PT LUCRARI PROFESIONALE INTRE VERDE SI EINHELL NICI O DIFERENTA DE CALITATE GELULA

Gelula
16.02.2008, 10:13
Titlul subiectului: Einhell BH G 726Global sau Einhell BBH 920

--------------------------------------------------------------------------------

Daca stie cineva ceva bun sau rau despre cele doua rotopercutoare de la Einhell.> BH G 726 Global ,culoare gri 750 w doua comutatoare de functii ,una sus si alta jos si BBH 920 Bavaria, culare galben ,un comutator lateral pt functii,920w .Ambeele au cele trei functii. Va rog daca cineva stie ceva bun sau rau de cele doua scule sa/mi comunice si mie.Ce diferenta este intre Einhell Global si Einhell Bavaria?Ambele se gasesc in Praktiker la 219 roni. Gelula
_________________
Gelula

Sus

snow
11.05.2008, 12:39
Buna
Am si eu un polizor unghiular Einhell Bavaria BWS 230/5, 2500W, 6000 rot/min si s-a defectat o piesa care limiteaza curentul de pornire. Pot sa il repar singur (a iesit din garantie) dar nu gasesc piesa respectiva. Dak mai ai garantia de la polizorul tau, imi poti spune, te rog, unde este un centru de service in jud Alba sau in vecinatate. Vreau doar sa comand piesa pentru k e foarte simplu de inlocuit si nu merita sa mai dau bani pentru ceva ce pot face shi eu.

papi
12.05.2008, 22:48
in alba este In cetate linga BCR reprezentanta BOSCH,ei te rezolva,am fost si eu pe la el
nu mai bine PAPI

s.m.ovidiu
13.05.2008, 00:13
Vreau doar sa comand piesa pentru k e foarte simplu de inlocuit si nu merita sa mai dau bani pentru ceva ce pot face shi eu.
Cred ca am mai discutat ( scuze daca ma-nsel) si v-am spus unde le-am reparat eu pe ale mele.
Intre timp mai icercati sculestern.com/?p=productsList&iCategory=2

snow
13.05.2008, 11:24
in alba este In cetate linga BCR reprezentanta BOSCH,ei te rezolva,am fost si eu pe la el
nu mai bine PAPI

merci.esti un lord
ma duc chiar azi!

dragalasu
22.09.2011, 18:55
Salut!
Nu stiu daca mai intra careva pe aici, vad ca topicul este destul de vechi, dar am si eu un BBH 920 de vreo 4 ani, si acum nu mai are putere le percutie. Daca stie careva vreun manual de service pe undeva , sau sfaturi cum sa-i desfac angrenajul.

dummy_
03.11.2011, 17:41
eu nu dau nici doi bani pe ''sternurile'' astea ,acum 4 ani ,avand unul din bosch-uri la reparat ma pus naiba sa cumpar unu ... ce i drept avea percutie sanatoasa dar saracul si a dat duhul dupa vreo 4-5 ore de functionare (3-4 zile),au sarit niste dinti din pinioane ,asa ca l am dus inapoi la magazin ,avea garantie,si mi au dat banii am mai pus ceva si am luat un bosch ,cel mai mare cu sds plus (GBH 4 DFE)
dar si la acesta ...am schimbat de atunci cam 4 mandrine ,se uzeaza foarte repede ,...in rest e o masina potrivita pt lucrari ....mici, medii.
extrem de multumit sunt de makita 5001 c ,o bijuterie ,sparge tot ,in trei ani ,multe ore de functionare ,nu am schimbat decat carbuni , 3 seturi si cablul ,am pus mai lung si portocaliu sa-l vedem printre betoaneMAKITA 5001 C E DUPA CUM AI SPUS O BIJUTERIE DIN CLASA EI , O AM DE MAI MULT DE 10 ANI SI AM SCHIMBAT LA IA DOAR CONSUMABILE , GARNITURI , VASELINA , CARBUNI , FATA DE MODELUL CONCURENT DE LA BOSCH E CU CEL PUTIN 2 CLASE PESTE ATAT CA FIABILITATE CAT CA SI ERGONOMEI , GBH 11 DE MAI BUTUCANOS , MANERUL NU ARE O PRINDERE FOARTE BUNA SI AR MAI FII MULTE ALTELE , .. CE IMI LIPSESTE LA MAKITA E FUNCTIA DE AUTOMENTINERE LA LUCRARI DE SPARGERE SE PRETEAZA PENTRU LUCRARI DE SPARGERE MEDII SI GAURIRI PANA LA 52 MM TOTUSI E CAM DIFICIL DE DAT O GAURA LA POZITIE CU O MAKITA 5001C DEASUPRA CAPULUI LA CARE SE MAI ADAOGA GREUTATEA BURGHIULUI DE CATEVA KG , FACI SAUNA INSTANT , DE ACEEA PENTRU GENUL ASTA DE LUCRARI FOLOSESC O MASINA MAI MICA DE 6 KG SDS MAX GAURESTE MAI GREU , DAR IN SCHINB COMPENSEAZA O GREUTATE MAI REDUSA SI O TURATIE MAI RIDICATA
CAT DESPRE PRODUSELE HOBBY NU LE-ASI FOLOSII IN GENUL ASTA DE LUCRARI PUR SI SIMPL NU REZISTA , E CA SI CUM AI MERGE LA ARAT CU O GREBLA , AJUNGI PE CAMP SI REALIZEZI DE FAPT CA NU POTI DECAT SA RACAI PUTIN PAMANTUL

rudy2007
04.11.2011, 11:17
eu nu dau nici doi bani pe ''sternurile'' astea ,acum 4 ani ,avand unul din bosch-uri la reparat ma pus naiba sa cumpar unu ... ce i drept avea percutie sanatoasa dar saracul si a dat duhul dupa vreo 4-5 ore de functionare (3-4 zile),au sarit niste dinti din pinioane ,asa ca l am dus inapoi la magazin ,avea garantie,si mi au dat banii am mai pus ceva si am luat un bosch ,cel mai mare cu sds plus (GBH 4 DFE)
dar si la acesta ...am schimbat de atunci cam 4 mandrine ,se uzeaza foarte repede ,...in rest e o masina potrivita pt lucrari ....mici, medii.
extrem de multumit sunt de makita 5001 c ,o bijuterie ,sparge tot ,in trei ani ,multe ore de functionare ,nu am schimbat decat carbuni , 3 seturi si cablul ,am pus mai lung si portocaliu sa-l vedem printre betoaneMAKITA 5001 C E DUPA CUM AI SPUS O BIJUTERIE DIN CLASA EI , O AM DE MAI MULT DE 10 ANI SI AM SCHIMBAT LA IA DOAR CONSUMABILE , GARNITURI , VASELINA , CARBUNI , FATA DE MODELUL CONCURENT DE LA BOSCH E CU CEL PUTIN 2 CLASE PESTE ATAT CA FIABILITATE CAT CA SI ERGONOMEI , GBH 11 DE MAI BUTUCANOS , MANERUL NU ARE O PRINDERE FOARTE BUNA SI AR MAI FII MULTE ALTELE , .. CE IMI LIPSESTE LA MAKITA E FUNCTIA DE AUTOMENTINERE LA LUCRARI DE SPARGERE SE PRETEAZA PENTRU LUCRARI DE SPARGERE MEDII SI GAURIRI PANA LA 52 MM TOTUSI E CAM DIFICIL DE DAT O GAURA LA POZITIE CU O MAKITA 5001C DEASUPRA CAPULUI LA CARE SE MAI ADAOGA GREUTATEA BURGHIULUI DE CATEVA KG , FACI SAUNA INSTANT , DE ACEEA PENTRU GENUL ASTA DE LUCRARI FOLOSESC O MASINA MAI MICA DE 6 KG SDS MAX GAURESTE MAI GREU , DAR IN SCHINB COMPENSEAZA O GREUTATE MAI REDUSA SI O TURATIE MAI RIDICATA
CAT DESPRE PRODUSELE HOBBY NU LE-ASI FOLOSII IN GENUL ASTA DE LUCRARI PUR SI SIMPL NU REZISTA , E CA SI CUM AI MERGE LA ARAT CU O GREBLA , AJUNGI PE CAMP SI REALIZEZI DE FAPT CA NU POTI DECAT SA RACAI PUTIN PAMANTUL sustin cele de mai sus si cred ca daca ai lucrari "serioase" e bine sa ai si scule serioase....nu ai cum sa faci bani,la scara mare cu jucarii de doi lei.....;practica vorbeste si cel mai bine o stiu meseriasii din constructii,unde este un adevarat poligon de teste pentru tot felul de scule...,multe incep sa lucreze,dar putine si reusesc sa faca ce au de facut in TIMP :wink:

soarece
09.11.2013, 23:07
Va salut ! Sunt,relativ, mai nou pe aici.....am citit tot topicul asta cap-coada......am o mare nelamurire cu tipul de vaselina folosit la rotopercutoare....

O sa incep cu inceputul:-o ....detin 2 rotopercutoare : un Skil Masters,un Bosch si un ciocan demolator Meister Craft cu motor vertical!

Problema e ca le am de multa vreme,Meister-ul e" lucrat" destul de mult si NU MAI AM VASELINA(venise cu o vaselina alba in tub in trusa).Ieri am desfacut capacul de vizitare si mai era ceva pe-acolo dar putin putin.

Ce vaselina ar trebui sa folosesc la piston si la mecanismul biela-manivela?

Am completat cu vaselina ( http://www.nigrin.de/de/produkte/nach/produkt/nigrinmultipurposegrease) peste cea existanta(aia alba,sa fie siliconica?) .....am gresit ?

La SKIL ,dupa ce l-am facut bucati si l-am spalat brici,am pus aceeasi/numai vaselina NIGRIN pentru rulmenti si la angrenaje si la rulmenti si la mecanismul pneumatic,am gandit ca toata vaselina din el sa fie identica,as fi pus grafitata la angrenaje dar gandii ca din miscarea de rotatie a pinioanelor sa n-arunce prin mecanismul pneumatic si s-arunc oringul de la piston apoi...pe cauciuc vaselina grafitata nu-i prea ok,asa stiu eu si nici la rumenti,creeaza un efect de pitting......vad ca merge "frumos",deocamdata...


Deci poate ma lamureste cineva exact daca am gresit completand cu alt tip de vaselina peste aia alba sau daca am gresit cu vaselina de la Nigrin,va rog......sau cam ce vaselina sa folosesc ?
Multumesc si astept parerile voastre.....

coby
09.11.2013, 23:38
Eu stiu ca o vaselina mai "fluida" se consuma mai repede : cand se incalzeste aparatul ea devine ca un ulei si iese pe langa dalta / spit mai repede , deci reprizele de lucru se fac cu pauze mai dese ( pt racire) si trebuie verificat daca este necesar de adugat dupa o zi de lucru ( depinde cate ore se lucreaza in acea zi ) ; eu la rotopercutor folosesc vaselina densa sau cu teflon iar la pikamer demolator eu stiu ca este cu ulei motor .

soarece
09.11.2013, 23:49
mersi mult de raspuns.....vaselina aia folosita de dvs(cu teflon) e siliconica ? asta stiu sigur ca n-ataca cauciucul(o-ringul de la piston) ???

La demolator venea in trusa si un recipient cu ceva alb,aceasi "substanta" prezenta si in el la biela-manivela si prin piston.....treaba e ca nu mai stiu deloc pe unde am pus-o .....cred ca ce am ales eu e o vaselina pe baza de calciu-litiu(astea cam tin pana la 120C-temperatura e scrisa pe tub,restul e germana,nu inteleg nimic)....ma tot macina chestia asta pentru ca sunt unele tipuri de vaseline care ataca cauciucul(chiar si unele uleiuri) iar O-ringul de pe piston e,logic, din cauciuc.....acuma ,ce tip de cauciuc o fi chimic vorbind ,doar neamtu' stie......"scula" e buna,f. puternica ,da clasa lejer la multe facaturi chinezesti si de aia n-as vrea s-o stric cu "inventiile" mele....

coby
10.11.2013, 00:02
Vaselina alba pe baza de litiu si teflon : rezista la temperaturi inalte si formeaza o pelicula pe componente - asa am gasit ceva explicatii pe net acuma :) , nu afecteaza piesele deci nici garniturile ( cel putin eu n am intampinat probleme )

soarece
10.11.2013, 00:13
oke,mersi mult de tot....caut sa cumpar ca sa am si eu asa ceva.....:lol:

soarece
10.11.2013, 08:08
o sa-l desfac iar ,curat complet tot si-l pun la punct,sa speram ca nu mi-a "umflat" vreo garnitura....

emil88
10.11.2013, 10:05
Am primit un rotopercutor O.K. folosit de 1100w vasilina are suficienta merge bine dar nu da vasilina deloc pe coada burghielor in timpul folosirii, e normal?

coby
10.11.2013, 13:47
E f f bine ! Inseamna ca nu a fost forjat :)

emil88
10.11.2013, 19:00
@ coby Multumesc!

soarece
10.11.2013, 20:21
Am primit un rotopercutor O.K. folosit de 1100w vasilina are suficienta merge bine dar nu da vasilina deloc pe coada burghielor in timpul folosirii, e normal?

acelasi raspuns....nu da pe afara e OK....sau nu are deloc in el:grin: si de aia nu da....verifica totul 100% !

@CORBY -MULTUMESC DE SFAT,din ce zici tu trag si eu concluzia ca un rotopercutor nu se unge chiar cu orice zeama....
Am gasit azi vaselina siliconica rezistenta al 200C ,27ron pe un tub mic,merge pe plastic-plastic,metal-metal,cauciuc-metal,cauciuc-plastic etc(asa scrie pe tub),protejeaza garniturile,water-proof etc.....desfacut de la zero,curatat cu motorina,gresat doar cu vaselina siliconica...pe angrenaje am dat cu grafitata amestecata cu LIca ....deja simt putere mare pe burghiu ori mi se pare:lol:...

coby
10.11.2013, 23:25
Angrenajul functioneaza mai bine , fortele de frecare is mai reduse = aparatul functioneaza cum trebuie - si uzurile is mai mici .
Bafta

soarece
10.11.2013, 23:48
...stima !

spik1
11.11.2013, 15:58
...desfacut de la zero,curatat cu motorina,gresat doar cu vaselina siliconica...pe angrenaje am dat cu grafitata amestecata cu LIca ....deja simt putere mare pe burghiu ori mi se pare:lol:...

Stiti, ce ati facut este mai mult preventiv, cam cum este cu colesterolul la oameni, nu omoara imediat ci in timp !:grin:
In acest caz resimtiti ceea ce se numeste " efectul placebo " !

soarece
18.11.2013, 21:51
preventiv si e ok ....ma apuc si de BOSCH maine,am tras de el bine da' nu l-am desfacut niciodata(asta nu gaura de vizitare/ungere)....se pare ca vaselina asta siliconica e a naibii de OK si e pacat sa n-o folosesc desi la BOSCH se gasesc oringuri dar ar fi mai ok sa previn ceva nasol din timp.....simt ca nu prea mai are putere de lovire cum avea cand era mai tanar! o sa revin cu poze daca intereseaza pe cineva

coby
18.11.2013, 23:01
Pozele sunt binevenite intotdeauna .

spik1
19.11.2013, 10:49
preventiv si e ok ....ma apuc si de BOSCH maine,am tras de el bine da' nu l-am desfacut niciodata(asta nu gaura de vizitare/ungere)....se pare ca vaselina asta siliconica e a naibii de OK si e pacat sa n-o folosesc desi la BOSCH se gasesc oringuri dar ar fi mai ok sa previn ceva nasol din timp.....simt ca nu prea mai are putere de lovire cum avea cand era mai tanar! o sa revin cu poze daca intereseaza pe cineva

Schimba si oringul de pe pistonas.

Temelye
26.05.2014, 09:59
preventiv si e ok ....ma apuc si de BOSCH maine,am tras de el bine da' nu l-am desfacut niciodata(asta nu gaura de vizitare/ungere)....se pare ca vaselina asta siliconica e a naibii de OK si e pacat sa n-o folosesc desi la BOSCH se gasesc oringuri dar ar fi mai ok sa previn ceva nasol din timp.....simt ca nu prea mai are putere de lovire cum avea cand era mai tanar! o sa revin cu poze daca intereseaza pe cineva

Da, as fi si eu curios. Am un bosc 2-26DFR si face desul de urit pe gaurire fara percutie. Ceva in partea de fata,suna cam ca si cum ar fi un rulment spart.Nu am desfacut niciodata, mi-e putin teama ca nu o sa-l mai pun la loc cum trebuie. eventual daca aveti timp sa descrieti cum se demonteaza as fi recunoscator. Cu respect.

Paulorossi
16.01.2015, 06:59
Salut prieteni,
Detin un ciocan rotopercutor Bosch GBH 5-40 DE pe care il am de la un amic.Estetic este intr-o stare foarte buna si am sperat ca si tehnic sa fie la fel insa nu este asa.Percutia este anemica,deci trbuie depanat.Nu am avut timp inca sa-l desfac sa vad despre ce este vorba.El functioneaza pe modul percutie dar nu dezvolat energie de impact.Ma gandeam ca trebuie sa schimb gariturile O-ring de pe componentele din modul percutie,ma refer aici la pozitiile 162 respectiv 165 din desenul atasat,asta in eventualitatea in care nu sunt uzuri sau alte probleme.Daca a avut cineva probleme asemenatoare il rog sa posteze rezolvarea.
Orice sugestie este binevenita.
Multumesc

albinaru
19.03.2015, 22:39
Va salut cu respect.

Am de prin 2007 un rotopercutor chinezesc, din alea rosii ce se vindeau la Baumax de 850 W.M-a slujit nesperat de bine pana de curand cand a inceput sa faca fitze la dat gauri in beton. Cand are bataie cand o pierde.Este absolut aleator si nu inteleg.Cand bate, o face magistral, cand nu bate doar invarte.
Ce poate fi? cum sa-l repar?

coby
19.03.2015, 23:03
E uzat sistemul de percutie , trebuie sa l desfaci si sa schimbi piesa uzata ( daca gasesti asa ceva pe undeva ) . Depinde ce pretentii ai de la scula dar cred ca una noua e binevenita ...

spik1
20.03.2015, 07:04
Va salut cu respect.

Am de prin 2007 un rotopercutor chinezesc, din alea rosii ce se vindeau la Baumax de 850 W.M-a slujit nesperat de bine pana de curand cand a inceput sa faca fitze la dat gauri in beton. Cand are bataie cand o pierde.Este absolut aleator si nu inteleg.Cand bate, o face magistral, cand nu bate doar invarte.
Ce poate fi? cum sa-l repar?
O poza se poate?

craciun iulian
01.12.2015, 12:45
Ce se intampla daca un rotopercutor bosch gbh 2.26 dre merge doar cu percutie pe toate cele trei regimuri. Asta dupa ce am pus vaselina in angrenaj. Nu mai lucreaza doar gaurire fara percutie?

coby
01.12.2015, 13:30
Nu mai lucreaza doar gaurire fara percutie ?? Mai explicati odata ce functioneaza si ce nu si ce functiona inainte ( doar ) .

Temelye
02.12.2015, 10:54
Va salut cu respect.

Am de prin 2007 un rotopercutor chinezesc, din alea rosii ce se vindeau la Baumax de 850 W.M-a slujit nesperat de bine pana de curand cand a inceput sa faca fitze la dat gauri in beton. Cand are bataie cand o pierde.Este absolut aleator si nu inteleg.Cand bate, o face magistral, cand nu bate doar invarte.
Ce poate fi? cum sa-l repar?


Sal. Probabil e vb de Matrix,850W,3,4J si teoretic firma ce il pune pe piata e Germana dar fabricatia normal,e in China. Stiu ca unele bateau dupa ce mergea putin in gol sa se incalazeasca o idee. La cei 59 de lei cit au fost la dechiderea Baumax, au fost extraordinare
Acum aceasi scula comandata pe net cu tot cu transport ajunge la 300 lei
Avind in vedere ca la deschiderea Baumax s-au vindut multe bucati ai sanse sa gesesti la vreun cunoscut una la care este mandrina stricata sau elicea de racire, care la unele se macina in timp. Iei de pe aceea ce te intereseaza(posibil pistonul sau cava oring de guma) si rezolvi ieftin
Situatia aceasta enervanta de a bate aleator apare si la rotopercutante noi, spre exemplu la Horbach gama de rotopercutoare cele mai ieftine,au plasticul gri, (imi scapa numele) au aceeasi apucaturi si au fost destule retururi din acest motiv

townkat
30.05.2016, 13:11
buna ziua, am si eu un ciocan rotopercutor go / on tbh426n1c si de cand l-am luat mereu il gasesc murdar de ulei (ceva galben), curge de undeva de la imbinarea dintre partea de plastic (partea cea mai de jos cu motorul), si cea de metal (langa fanta aceea, la nivel cu comutatorul de oprire a percutiei)
il am de de 4 -5 ani dar l-am folosit foarte rar (cateva ori), si merge foarte bine, dar as vrea sa stiu totusi daca e normala aceasta curgere de ulei
deasemenea are un capac in partea de sus, in carte fiind descris ca pentru baia de ulei, insa nu scrie sa se foloseasca de catre utilizator la ceva, trebuie sa mai completez ?..

multumesc mult

Temelye
31.05.2016, 08:13
Sal. Aceste tipuri de ciocane rotopercutoare nu sunt cu ulei, sunt cu vaselina. Acea mica scurgere este de la partea mecanica unsa cu vaselina. Poti desfacace dopul de plastic dispus in partea de sus, prin desurubare si sa mai completezi cu vaselina. Sa nu umpli locasul cu vaselina,trebuie sa fie cam 50% cu vaselina. Daca doresti procentul sau cantitatea exacta cauta fisa tehnica pe net.

townkat
01.06.2016, 11:01
multumesc mult